Roy was here & fanmail

RoyEindelijk, eindelijk, eindelijk, heb ik de auteur van vele, vele ronkende bijdragen op deze site in het echt ontmoet – Roy. Op momenten hebben we elkaar liefdevol met rake teksten om de oren geslagen. Roy hield guzzigalore eigenhandig in leven als ondergetekende het te druk had met het bestuderen van de vogeltrek. Hij plaatste berichten vanuit Calgary, New York, Qatar, Johannesburg en soms ook gewoon vanuit Hoek van Holland, als hij even niet on the road was voor zijn drukke en verantwoordelijke baan bij zuivelbedrijf de Kaasknaller. Hij kwam strak in het motorpak langs in Haarlem bij boekhandel de Vries op een door Biggelaar getunede 996, waarmee hij rondjes draait op elk circuit in Nederland. De dames van deze sjieke boekhandel lieten hun werk even voor het was, want ja, toegegeven, eigenlijk ziet Roy er best wel cool uit. De redactie van guzzigalore.nl heeft na ampel beraad daarom besloten Roy uit te roepen tot blogger van de week, een felbegeerde erkenning. Proficiat Roy!

Het is een bijzondere week. Want deze felbegeerde guzzigalore-erkenning, een keurmerk voor bloggers, valt nog iemand ten deel: Hannah. Zij schreef een prachtig verhaal over de auteur van Man in het zadel. Het losse proza, verhaallijn en woordkeuze zorgt ervoor dat ik Hannah’s brief keer op keer aan het lezen ben. Hannah schrijft vanuit haar hart en we verwachten veel meer van dit jonge en enthousiaste talent. Dank voor je mooie en lieve woorden, Hannah. Paul de schrijver

De Guzzi stond deze week in boekhandel De Vries, de grootste van Haarlem. Guus stond op stand (iets boven z’n stand, als je ’t mij vraagt), maar dat weerhield boekenminnend Haarlem er niet van zich in rotten van vier op te stellen voor Man in het zadel. Van niets naar de eerste plek van bestseller-auteurs in deze Noordelijke, pittoreske stad.

Share This:

29 reacties


 1. Wauw, Roy heeft opeens een gezicht gekregen! Wat geweldig dat jullie elkaar ontmoet hebben. Toch een keer een biertje in de Koe doen met z’n allen…

  Beantwoorden

  1. Ja, dat moet er echt een keer van komen, Sig. Maar eerst een één op één-ontmoeting, jij en ik. Wat klinkt dat raar als ik dat zo schrijf.

   Beantwoorden

 2. Fuck me in the arse and call me sweetheart…….. schrok mij de pleuris man met die 1:1 uitnodiging hier boven, ik las dat als eerste met mijn slaapkop, blijkt het gelukkig voor Sigrid te gelden, sterkte ermee beiden ennuuuhhh veel plezier! Ik ben de redactie zeer erkentelijk voor de toebedeelde eretitel van wat was het blogger van de week? Bevreemd mij wel enigzins dat ik deze nu ontvang daar ik juist de laatste tijd 1 van de minst actieve bloggers hiero ben. Maar ach er zijn grotere geesten ‘post mortum’ geeerd zal ik maar denken. Wat ik dan wel jammer vind is dat ik deze eer moet delen met een chica die ongeveer 20% van mijn levenservaring heeft, bedenkelijk. Echter na het lezen van haar epistel moet ik erkennen dat het een zeer grote geest is voor zo’n klein meisje, zekers daar ik haar ontmoet heb! En toepasselijk heeft ze de titel van je boek verandert in man op het zadel, en terecht je kunt niet in een zadel zitten! Jammer dat je dit niet als synopsis op achterkant van je boek hebt kunnen plaatsen want ze vat jouw hele boek briljant samen. Nu zal haar moeder (ook die kwam ik live tegen) daar toch wel enige hand in gehad hebben als ik de laaste zin zo lees was Hannah niet uit geheel vrije wil aan deze love letter begonnen, ”ik moet dit af hebben ja heb het af”. Maar was er niet een zeer succesvol hollywood duo Hannah Barbara die allerlei tv producties regiseerde? Misschien dat je boek nog harder verkocht zou hebben met deze toevoeging. Over verkopen van boeken gesproken, gisteren mijn dochter van 14 opgehaald van Schiphol. die was een weekje in New York en had daar toevallig een ontmoeting met haar favoriete youtuber????? (hoezo generatie kloof) een britse gozer van 20 die daar een boeksigning deed in Barnes and Noble, mochten er 340 naar binnen strak georganiseerd boek kopen a 20 USD in rijtje langs tafel en hij zette er snel een krabbel in that’s it in 1 uur voor > 7,000 USD aan boeken verkocht! Maar eerlijk is eerlijk, niet de persoonlijke touch zoals Paulus de tijd er voor neemt! Trouwens toffe koeiejongens boots had U aan man, zien ik nu pas op de picca, laat ik nu ook zo’n setje ergens in mijn Dutroux kelder hebben staan, gauw eens van stal halen! Zo en nu jongens en meisjes ga ik gauw inbellen met Perth, had ik deze week eigenlijk moeten zijn want het gaat niet helemaal goed met een paar van die goudgele down-under kaasknal projecies daaro, maar vond deze ontmoeting belangerijker dat ik dat trippie hebben laten schieten!

  Beantwoorden

 3. Boekhandel De Vries stond zaterdagmiddag te schudden op z’n grondvesten. Leuk Paul, die foto met je blogger van de week. Dat was dus die zwijgzame meneer aan het hoofd van de tafel. Anyway Hannah is in ieder geval apetrots op deze erkenning en vond het erg leuk om met jou op Guus te zitten voor de foto.

  Beantwoorden

 4. GRRRRRmiauw zei Barbwire die mij een slap klef handje gaf en vervolgens niet meer aan durfde te kijken………….. Ik zou die foto maar gauw plaatsen van Hannah en de Guus Paul want dit is meten met 2 maten! Anders dient u zich te behoeden voor de deegroller die Barb in haar handtasje verborgen houdt!

  Beantwoorden

  1. Oh is dat zo Roy? Tis dat Paul mij op jouw aanwezigheid attendeerde anders had ik je over het hoofd gezien…

   Beantwoorden

 5. Dag Paul, paar dagen geleden je boek gekocht en uitgelezen. Prachtig, brok in de keel. Heb pas een paar jaar motorrijbewijs en motor, een van de beste beslissingen in mijn leven. Ben 62, heb veel in te halen.
  Bedankt en succes verder, Harry

  Beantwoorden

  1. Hallo Har, bedankt voor je compliment. Nou, de eerste stap heb je genomen, en da’s een motor kopen. Nu stap twee: op reis. Ik adviseer om in je eentje naar Spanje te rijden. Voor veel mensen al een mijlpaal, en terecht. Het is ver van huis met toch al de gemakken van Europa. Buenas Rutas, Harry!

   Beantwoorden

 6. Ja Barrie, ben ik het toch wel met Roy eens. Je durfde hem nauwelijks aan te kijken, en je was blij dat ik in de buurt was, wel zo vertrouwd. Geloof dat ik je nog zag blozen ook. Hoe zou zo’n een op een-ontmoeting bij jullie gaan?

  Beantwoorden

 7. Dat wil je niet weten Paul, en Barbwire al helemaal niet. Ik hield mij nu in zo en plein public

  Beantwoorden

  1. Barrie is een beetje de grote afwezige. Ben eens benieuwd wat zij hier van zou vinden. Heeft Luc er nog ideeën over?

   Beantwoorden

 8. Tja wat ik er van vind? Ben uiteraard wel nieuwsgierig geworden, maar dat gezegd hebbende, vind ik het ook vooral veel bravoure van Roycito die mij geen blik waardig keurde en slechts 2 woorden tegen me zei….

  Beantwoorden

 9. Tja, Roy, ben ik het toch ook weer een beetje mee eens. Denk dat jullie beiden een beetje zenuwachtig waren. Ja, denk dat dat ’t was. Twee verlegen pubers.

  Beantwoorden

 10. Ik zie ineens een carrière move voor Paulus, de nieuwe Robert ter Brink, all you need is love!

  Beantwoorden

 11. Nou denk dat niks is voor Paul, niks verlegen pubers, gewoon totale desinteresse van beide kanten.

  Beantwoorden

 12. Begin het ook irritant te vinden dat je het steeds met Roy eens bent Paul.

  Beantwoorden

 13. Desinteresse? For crying out loud, je had je dochter bij je! Anders had ik je op die tafel genom… uhhhhh verleid! En je moet goed lezen Barb, Paul is het in zijn laatste opmerking juist met jou eens!

  Beantwoorden

 14. Jeetje Roy… Asjemenou! En zelfs zonder dochter, zat die hele toko nog vol met mensen. En heb inderdaad Paul z’n opmerking verkeerd gelezen.

  Anyway gaan jullie maar snel keuvelen over motoronderdeeltjes dan verlaat ik met stille trom het podium.

  Beantwoorden

 15. Nou ik ga de tekstschrijver van de tv serie ” Divorce” maar weer eens bellen…

  Kus van Da Zus

  Beantwoorden

 16. Is die foto met Roy er één van de twee die ik gekiekt heb? (Stiekem ff foto krediet opeisen! 😉 )

  Beantwoorden

 17. Als je bedoelt dat jij de persoon bent waarbij Paul de juiste camera hoek gekozen heeft, zijn camera nauwkeurig ingesteld heeft vervolgens zichzelf en mij in perfecte positie gedirigeerd en jij nog moest vragen wat ze in Bolivia zeggen als er een foto genomen wordt (Whisky)???? Dan mag jij het krediet opeisen dat je op het knopje van de camera gedrukt hebt ja…………

  Beantwoorden

 18. Nou Roy, je ziet ‘t, je bemoeit je er weer even mee, en ik kan de reacties nauwelijks bijhouden. Je bent dan ook niet zomaar blogger van de week. Nogmaals proficiat.

  Beantwoorden

 19. Goh ik vond het al jammer dat ik Roy net mis gelopen was, maar nu ik lees dat Roy èn Barb er samen waren kom ik tot de conclusie dat ik echt te laat ben geweest!
  Trouwens: op de foto met Roy nog een beheurlijke stapel boeken, dat was om 1730 uur wel anders!!!

  Beantwoorden

 20. Huh? 1 november om 13:00 uur bij Motoport Wormerveer. Dan ben je wel heel erg dicht in de buurt van het leukste eilandje van Noord-Holland en omgeving!!! Wip ff langs met je zus!

  Beantwoorden

 21. Harry, het advies van Paul om eens naar Spanje te rijden kan ik je van harte aanbevelen en niet alleen er naartoe rijden, maar ook nog een tour door Spanje en niet te vergeten Portugal is zeker de moeite waard weet ik uit eigen ervaring. Heb in september 2011 met mijn maatje Hans, beide op een TDM900, 5500 km daar rondgereden op werkelijk prachtige routes. De pyreneeen, de Portuges binnelanden, de Sierra Nevada, werkelijk geweldig mooi. Ook mooi is dat er veel super asvalt ligt gefinancierd met Europese subsidie. Kun je er ook weer iets van terugzien. En: het is ook niet duur. We blijven Hollanders natuurlijk….

  Beantwoorden

  1. Nou Harry, het wordt je weer op een presenteerblaadje aangereikt. Volgens mij ben je al onderweg. Bedankt voor deze uitleg, Heerco.

   Beantwoorden

  1. Welnee Heerco, hoe meer zielen hoe beter. En ik heb zo’n link niet. Volgens mij is Harry al onderweg naar Spanje.

   Beantwoorden

 22. Ik zie je morgen in Leeuwarden Paul. Ik neem je boek mee, mag je het als je wilt alsnog signeren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *