Boek

Schiet me lek, maar worden boeken überhaupt nog zo uitgegeven? Heb ’t dan over de harde kaft, de rug met ’t profiel van een band, de prachtige schutbladen en niet te vergeten de inhoud. Het Algemeen Dagblad vindt Man in het Zadel één van de allerbeste reisboeken van de afgelopen jaren. Hans Avontuur schreef: ‘De Moto Guzzi V7, alias Guus, speelt nu de hoofdrol in één van de allerbeste reisboeken die de afgelopen jaren in het Nederlands zijn verschenen: Man in het zadel. Hoewel het boek gaat over de belevenissen van Paul van Hooff en zijn motor, leest het eerder als een roman. Eindelijk een boek dat ver weg blijft van de grootste valkuil van de reisschrijverij: het kijk-mij-nou-eens-iets-bijzonders-doen-syndroom.’

VAN HOOFF_Zadel_WT 01

Te koop waar? Zo’n beetje overal, behalve bij de Bruna en de Ako.

Share This:

51 gedachten over “Boek

 • oktober 28, 2014 om 21:02
  Permalink

  Hoi Paul

  Ik heb je boek afgelopen week gelezen en vind het een geweldig boek. Wat een ervaringen en belevenissen heb je in die jaren meegemaakt zeg.
  Ben zelf ook al jaren motorrijder met slecht een 150 km ervaring op een classic V7, de rest met BMW’s. Blijft toch een geweldige bezigheid dat motorrijden, eigenlijk een virus wat niet meer verdwijnt.

  Ik hoop nog meer stukjes van je te lezen in de motorbladen en wellicht zie ik Guus nog wel een keer bij een motorport dealer

  Met sportieve groeten

  Jos

  Beantwoorden
  • oktober 28, 2014 om 21:46
   Permalink

   He Jos, wat leuk dat je er bent, kerel. BMW, Guzzi, Yamaha, whatever. Het gaat erom dat we lekker buiten zitten; de wind, de regen, de zon en de wind in ons gezicht voelen. Dat we ons, al is het maar voor even, vrij voelen. Sta donderdagavond in MotoPort Leeuwarden en zaterdagmiddag bij MotoPort Wormerveer. Als je in de buurt bent – kom langs en neem je vrienden mee!

   Beantwoorden
  • december 1, 2014 om 22:43
   Permalink

   Beste Paul,
   met veel genoegen heb ik Man in het zadel gelezen, tijdens een korte vakantie in Brazilië. Het was veel te snel uit, of Brazilië is te groot.
   Je hebt een paar keer problemen gehad met de dynamo, werd je niet gewaarschuwd door een brandend rood lampje?
   De V7 lijkt in een aantal opzichten, zoals bijvoorbeeld de tank, op op een V7Special. Aangezien er zo een in mijn garage staat, ken ik dat model goed.
   Ik heb een opmerking over een citaat op blz. 309: “They paved paradise and put up a parking lot” is een regel uit “Big yellow taxi” geschreven en gezongen door Joni Mitchell, niet door Janis Joplin.
   Tot slot: wil je van de volgende reis ook zo’n verslag schrijven?
   Paul Wesseler

   Beantwoorden
   • december 2, 2014 om 10:58
    Permalink

    Paul, ja de Guzzi is zo’n Willy van Gent samenraapsel, vandaar de tank en de remmen. Bedankt voor pagina 309, ben slecht in mijn klassiekers (wel ooit gecheckt, maar dan toch weer verkeerd opgeschreven), maar het staat nu wel goed in de tweede druk. Ik wil inderdaad nog graag en keer op reis – naar Japan dit keer. Een lampjes, zoals die voor mijn dynamo, deden het in dat stadium van de reis allang niet meer. Dank voor je reactie.

    Beantwoorden
 • november 10, 2014 om 02:38
  Permalink

  Ha Paul,

  Net je boek uit, heb het met veel plezier gelezen! Het was wel opeens uit, bijna alsof een Deel 2 al in voorbereiding is 😉
  Misschien een leuk idee: zet hier ergens een soort van “timeline”, zodat mensen die je webstek niet van begins af aan gevolgd hebben de sprong kunnen maken van tekst naar blog met foto’s. Want die archiefkolom hier rechts beslaat inmiddels wel bijna 10 jaar (al bij stilgestaan?), en daar vind je niet zo 123 iets in terug…

  Met de groeten aan Guus,
  R.

  Beantwoorden
 • december 1, 2014 om 18:31
  Permalink

  Hoi Paul, met veel plezier heb ik je boek gelezen en het krijgt een prominent plaatsje in de boekenkast. Zelf heb ik ook veel gereisd, ooit met een Fiat 850 (wel heel iets anders inderdaad) naar Kabul bijvoorbeeld, over de zuidelijke route van Teheran naar Mashad, toen nog niet geasfalteerd, dus 600km washbord.
  Mooi stukje ook over Che, ben ik het helemaal mee eens.
  Als je nog eens een reis maakt hoop ik je verslagen en eventueel boek weer te kunnen lezen!

  Groeten, het ga je goed!

  Peter

  Beantwoorden
  • december 2, 2014 om 11:00
   Permalink

   Dank je wel Peter, voor de prominente plek in de boekenkast. Het voordeel een boek inderdaad is dat de vis er niet wordt in gepakt.

   Beantwoorden
 • december 25, 2014 om 12:09
  Permalink

  Hallo Paul,

  Mooi boek met bijzondere verhalen, ben eigenlijk nog nieuwsgieriger naar de avonturen tijdens deze reis die je niet hebt verteld.
  Wellicht zien we die nog weleens papier verschijnen.

  Groet Peter.

  Beantwoorden
  • januari 5, 2015 om 23:07
   Permalink

   He Peter, sorry voor een wat late reactie. Ja, heb veel weg moeten laten, maar zoals ik het heb beschreven is het toch wel een blauwdruk van mijn reis geworden.

   Beantwoorden
 • januari 23, 2015 om 20:04
  Permalink

  Hoi Paul,

  Ik ben totaal geen lezer maar toen ik jouw boek op internet zag (motorrijder facebook) dacht ik, die wil ik wel lezen!
  Het is een heerlijk lezend boek van een supertocht! Je moet het maar durven zo helemaal alleen.
  Als de Japan trip doorgaat en daar een boek van komt dan zal ik die ook zeker kopen! Zelf ga ik niet zo ver hoor…Verder dan de Eifel en Luxemburg kom ik niet op de motor en dan ook nog altijd met een groepje van een paar man.

  Groetjes, Ad.

  Beantwoorden
  • januari 25, 2015 om 20:52
   Permalink

   Maar je bent wel onderweg, Ad, en daar gaat het om.

   Beantwoorden
 • februari 1, 2015 om 15:25
  Permalink

  paul bedankt voor je geweldige boek(man in het zadel) ,ik heb genoten ,ik sta te wachten op je nieuwe droomreis amsterdam-japan .
  groetjes bar

  Beantwoorden
  • februari 6, 2015 om 11:11
   Permalink

   Dank je wel, Bar. Die reis naar Japan krijgt beetje bij beetje gestalte.

   Beantwoorden
 • februari 9, 2015 om 10:21
  Permalink

  Bij Ted van Motortoer lag je boek op de balie. Wat zag het er goed uit. Direct gekocht en uitgelezen in twee dagen. Dag nachtrust.
  Advies aan allen: lees dit verhaal!

  Beantwoorden
 • februari 27, 2015 om 22:51
  Permalink

  Hallo Paul,
  Ik ben al een tijdje in je boek (Man in het Zadel) aan het lezen. Ik wil dit niet ’te snel’ doen, want dan komt het einde zo snel in zicht. Wat een fantastische ervaring en met mooie woorden vastgelegd. Ik kijk nu al uit naar het vervolg Amsterdam – Japan!!
  Afgelopen donderdag zag ik je nog op de beurs lopen met Guus vanuit het Blues Café. Helaas zag ik later, thuis, pas dat je op de stand van de Guzzi club NL stond.. Jammer genoeg niet de kans gehad om je te spreken. Wellicht bij een volgend event. Sportieve motorgroet, Ron

  Beantwoorden
  • maart 20, 2015 om 17:17
   Permalink

   He Ron, tja, ben op zich wel benaderbaar hoor, dus me gewoon even aan mijn mouw trekken de volgende keer. Neem aan dat je mijn boek zo onderhand wel uithebt. Er staan nog een paar lezingen gepland in het land. Wie weet zien we elkaar daar. Ciao en bedankt. Paul

   Beantwoorden
 • maart 19, 2015 om 21:18
  Permalink

  Beste Paul,

  Ik heb van je boek genoten, hoop dat m’n blauwe smurf (V65 police) het ooit weer eens redt langer dan 10 kilometer te rijden, want dan zoek ik je eens op bij een lezing om je de hand te schudden en om een handtekening te vragen!

  Hartelijke groet,
  Sjoerd

  Beantwoorden
  • maart 20, 2015 om 17:08
   Permalink

   Een Guzzi die niet langer dan 10 km. kan rijden, da’s gek, wonderlijk, vreemd Sjoerd. Dus slinger ‘m een keer aan en we ontmoeten elkaar ergens in den lande.

   Beantwoorden
 • mei 3, 2015 om 16:23
  Permalink

  Hoi Paul,

  Ik heb eergisteren in het vliegtuig, onderweg naar Vietnam voor een baggerklus, je boek in één ruk uitgelezen.
  Prachtig verhaal en een fraaie prestatie.
  En je hebt er ook nog een mooi gezin aan overgehouden.
  Ik kijk nu al uit naar je volgende avontuur!

  Sinds vorig jaar februari mag ik mezelf de trotse bezitter noemen van een Guzzi Jackal (1100 EV) en ben sindsdien ook helemaal verknocht aan deze fiets.
  Als ik maar even de kans krijg ben ik er mee op pad.
  Ik kan er geen genoeg van krijgen.
  Die bonkende v-twin met het karakteristieke Guzzi geluid maakt mij telkens weer helemaal gelukkig!

  Kom je nog naar het internationale Guzzi treffen in Tienhoven volgende maand of zit je dan inmiddels weer thuis in Bolivia?
  Ik zou graag een keer een pot bier met je drinken.

  Groet,
  Mike

  Beantwoorden
 • mei 11, 2015 om 21:53
  Permalink

  Paul, followed your adventures with interest on you tube – I have a 1969 Guzzi similar to yours.

  Is your book available in English?

  Beantwoorden
 • mei 18, 2015 om 21:03
  Permalink

  Beste Paul,
  Je boek heb ik gekocht op de motorbeurs in Utrecht. Je schreef erin “Hoop dat dit boek jou op een of andere manier inspireert”. Nou dat is gelukt. Bevlogen Guzzist was ik al met 2 van die apparaten in de garage. Maar je verhalen, je optimisme, je route, kortom je hele avontuur heeft me geïnspireerd. Na het lezen van je boek krijg je de bevestiging dat anders kijken anders denken toch zo gek nog niet is. Je bent er goed in geslaagd er een spannend verhaal van te maken, mooi ook de episode in de voetsporen van El Commandante.
  Dank je ook voor het delen van je persoonlijke gedachten en gebeurtenissen. Sterke keuze gemaakt voor Fred.
  Paul, goede reis en wellicht kruisen onze wegen eens.
  Vriendelijke groet,
  Jan

  Beantwoorden
 • juli 18, 2015 om 21:45
  Permalink

  Hi Paul.

  Ik heb je boek net gelezen. Wat een geweldig verhaal man! En omdat “Man in het zadel” het enige boek was wat ik bij me had op vakantie, heb ik ‘m gelijk nog een keer gelezen.
  Schrijf alsjeblieft over je reis naar Japan ook zo’n mooi boek.
  Groeten Edwin

  Beantwoorden
  • juli 19, 2015 om 19:16
   Permalink

   Dank je wel Edwin. Dat ben ik inderdaad van plan. Dank!

   Beantwoorden
 • juli 28, 2015 om 22:41
  Permalink

  Deze vakantie je boek in een paar dagen uitgelezen. Daarna mijn vrouw, die hoewel ze helemaal niets met motoren heeft, ook zeer van je verhaal heeft genoten.
  Geweldig boeiend en beeldend geschreven! Vooral ook de toevallige ontmoetingen met veelal bijzondere en behulpzame mensen blijven mij bij.
  Ik moest natuurlijk ook ff je site bekijken, was erg benieuwd naar bijbehorende foto’s.
  Ben benieuwd naar een vervolg…

  Beantwoorden
  • juli 30, 2015 om 01:02
   Permalink

   He Niels, alles alles meezit, zit ik eind februari weer op de motor, op weg naar Japan. Dank voor je compliment, en doe je vrouw de groeten. All the best.

   Beantwoorden
  • juli 30, 2015 om 01:03
   Permalink

   He Niels, als alles meezit, zit ik eind februari weer op de motor, op weg naar Japan. Dank voor je compliment, en doe je vrouw de groeten. All the best.

   Beantwoorden
 • juli 31, 2015 om 19:43
  Permalink

  Hoi,
  ben zelf op motoreis met mijn eerste motor (virago 125) en heb net je boek uit en vind het fantastisch wat je allemaal doet. Prachtig boek en ga maar snel naar tokio zodat ik nog zo een boek kan lezen. Als ik ouder ben en met iets zwaarders ga hebben zou ik dolgraag zulke mooie kilometers willen maken als in je boek.

  Groeten

  Beantwoorden
  • juli 31, 2015 om 23:02
   Permalink

   He Jonathan, size doesn’t matter, in het geval van motorfietsen dan, ha. Zolang je op de motor reist, reis je op de motor. Waar naar toe, maakt allemaal niet zoveel uit. En alleen reizen is veel leuker dan met een compaan, geloof me. Dank voor je compimenten.

   Beantwoorden
 • oktober 2, 2015 om 14:18
  Permalink

  Hoewel ik helemaal niets met motoren heb, vond ik je boek toch heerlijk om te lezen. Ik ben een vrouw van inmiddels 57 jaar maar heb 35 jaar geleden met een rugzak een wereldreis gemaakt van 2 jaar. Veel gelift, veel met openbaar vervoer gereisd en ontzettend veel geleerd. Inmiddels zit ik vast aan gezin, eigen huis, vaste baan en een man die niet van reizen houd wat ik wel eens jammer vind, maar de ervaring pakt niemand van je af. Dus advies aan iedereen: gewoon gaan !

  Beantwoorden
 • oktober 17, 2015 om 10:23
  Permalink

  Boek leest als een vlotte roman.
  De verhalen zijn soms zo sterk dat ik twijfel aan het waarheidsgehalte.
  Maar ach , wat maakt dat uit.

  Eric

  Beantwoorden
  • oktober 18, 2015 om 21:23
   Permalink

   Eric, je moest eens weten welke verhalen het boek niet hebben gehaald. Heb me behoorlijk ingehouden, anders gaan mensen mijn verhaal echt niet geloven. Maar bedankt voor je compliment.

   Beantwoorden
 • augustus 2, 2016 om 18:13
  Permalink

  Hoi Paul,

  Van het weekend je boek in één zucht uitgelezen. Heerlijk!

  bedankt voor het delen van je mooie verhalen.

  grt
  Rein

  Beantwoorden
  • augustus 2, 2016 om 18:21
   Permalink

   Da’s fijn om te horen, Rein. Met alle liefde voor jullie geschreven.

   Beantwoorden
 • september 15, 2016 om 16:02
  Permalink

  Paul

  Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen. Geweldig boek! Ik ben zelf ook een motorrijder maar kom niet verder dan Duitslands en Frankrijk. Nu het boek uit is val ik in diep gat.

  Jasper de Keijzer

  Beantwoorden
  • september 18, 2016 om 18:16
   Permalink

   Diepe gaten zijn niet best, Jasper. Hoop het een beetje op te vullen met de komende reis. 🙂

   Beantwoorden
 • oktober 5, 2016 om 14:20
  Permalink

  Nieuwsgierig geworden na het lezen van de voorgaande reacties, heb ik vandaag meteen het boek besteld. Ik zeer benieuwd. En ……heel veel succes met je reis naar Tokio. Ik zal je volgen, lijkt mij een geweldige ervaring.

  Beantwoorden
  • oktober 19, 2016 om 08:29
   Permalink

   Nadat ik jouw boek binnen heb gekregen, direct met lezen begonnen en in een ruk uitgelezen. Geweldig dat je zo’n stap in je lezen kunt zetten het is jaloersmakend. Veel mensen zitten “vast” in huisje, boompje, beestje en genieten niet van het lezen. Aan de andere kant zouden mensen ook erg ongelukkig kunnen worden van onzekerheid, de mens, is tenslotte toch een gewoontedier. Bedankt voor het fijne weekend dat je mij hebt bezorgd. Veel plezier bij jouw mannetjes en een hele goede reis naar Tokio.

   Beantwoorden
 • april 30, 2017 om 16:43
  Permalink

  Hey paul! Je boek is als benzine voor mijn honger naar avontuur. Deze zomer vertrek ik. Alleen de titel……. ik zou het “60.000 km m’n lul achterna” hebben genoemd 😉 hahaha no offense!

  Harald Blauwtand. Als je een strakke leren Yamaha jack op een witte XT500 voorbij ziet komen….. zwaai dan even.

  Beantwoorden
 • juli 28, 2017 om 22:07
  Permalink

  Heb net als velen genoten van jouw boek Paul. Heb het net uit. Hoewel het ontegenzeggelijk moed vereist, is zo’n trip uiteraard ook een vlucht (zoals jezelf ook aangeeft), waarschijnlijk voor iets dat nog meer angst inboezemt.:-) Was daarom ook geinteresseerd in jouw ‘lifestory’. Wat je daar uiteindelijk over schreef verklaart één en ander. Snap dat zo’n tocht louterend kan werken, je komt jezelf behoorlijk tegen. De momenten dat je in ’the middle of nowhere’ staat en Guus geen kik meer geeft. Of die keer dat je je een moment ‘lost’ waande in de zoutwoestijn, ook ik voelde de angst opstijgen naar mijn keel. Mijn spannendste reis was op mijn Honda CBF 600 (degelijke maar ook wat saaie fiets) naar Italie. Op de terugreis kwam het er maar niet van om te overnachten. Met enig omrijden zat ik zo’n 18 uur in het zadel toen ik weer aankwam in Grunn. Hoewel ik mij nog steeds redelijk fris voelde zal ik zoiets niet weer doen. Groet, Jan Sikkema

  Beantwoorden
 • november 30, 2017 om 22:09
  Permalink

  Hé Paul, dank voor je fantastische beschrijving van jouw reis (Man in het zadel). Binnen drie dagen had ik het uit, goed beschreven, pakkend en een jaloersmakende story (voor de echte avonturiers). Ik heb een Guzzi V7 gehad van 1979 tot 1981 en heb er (zonder officieel motorrijbewijs) 28000 km mee gereden, met veel plezier. Veel daarna gereisd met motoren en Land Rovers maar niet zo extreem als jij het gedaan hebt, respect Paul! Dank voor je inspiratie, ik trap hem weer aan! Vr gr Peer Wensink

  Beantwoorden
 • mei 28, 2018 om 21:13
  Permalink

  Hoi Paul,

  Ter voorbereiding op mijn jaarlijkse solo motor zomervakantie door Europa, heb ik je boek “man in het zadel” gekocht. Met een lach en een traan je boek gelezen. Jouw innemende vertelling voelde soms alsof ik zelf de motor besteeg en ik zag mezelf al rijden over de eindeloze wegen…in Zuid Amerika…
  Het geeft mij vertrouwen mijn droom over een paar jaar te verwezenlijken.
  Rijden in Chile en Argentina, de Andes kruisen. Genieten van de zee, de bergen, eindeloze natuur en haar bevolking.
  Niet in bezit van enige technische kennis, denk ik toch als vrouw de stap te gaan zetten en gun mezelf het onverwachte geluk tegemoet te gaan.
  Niet meer met mijn Moto Guzzi Florida 650 want die heb ik enkele jaren geleden aan Onno ( Guzziman uit Groningen) gegeven.
  Waarschijnlijk stap ik op een Royal Enfield Himalayan of Bullet 500.
  Dankjewel voor je inspiratie, wens jou en je gezin al het goeds toe. Vier vrijheid, leef nu!
  Zwolse groet, KIM

  Beantwoorden
 • november 24, 2018 om 17:26
  Permalink

  Waarom heb ik jouw boek 1,5 jaar laten staan voor ik er in begon? Ik begrijp het niet. Het lezen van man in het zadel gaf mij het gevoel dat ik mee was op reis. Gaaf!
  En wat fijn dat er nu nog een boek is! Ga ik gelijk op mijn lijstje zetten!

  Beantwoorden
 • november 30, 2018 om 18:16
  Permalink

  Hoi Paul,

  Naamgenoot 😉 Ik wilde al langere tijd je boek lezen, een vriend van me was bij een boekpresentatie in Brabant geweest, vroeg hem nog of ik ’t boek eens mocht lezen ? Nee , je koopt er zelluff maar een, het is z’n inkomstenbron…. Daar had hij een punt. Dus ik bij Bol je 2 boeken besteld. Het eerste boek is nu uit. En ik zit nog na te genieten, en het 2e boek ligt nog op me te wachten… dat gaat goed komen. Je schrijven maakt veel in me los, vroegen was ik niet van het alleen reizen, ooit 2 weken met een Ducati Paso in december naar Italie geweest… ik ben mezelf daar wel 80 keer tegen gekomen, dus al jaren ga ik met maten op stap naar France – Italie – Spain en Morocco. Tijdens het lezen komen mijn reisdoelen steeds als visioenen terug : Wolgograd (Staligrad) , Dakar , Rondje mediterranee , en wie weet wat nog meer…… ha ha ha.. De Ducati Multistrada 1200 heeft er alweer meer dan 105.000 km zonder noemenswaardige problems opzitten (ze heeft alleen nog geen naam bedenk ik me nu) …….

  Ik ga es beginnen aan deel 2 “Van Hier Tot Tokio ”

  Thanks voor je verhalen,

  Duc groet,

  Paul

  Beantwoorden
 • maart 23, 2019 om 17:43
  Permalink

  Hallo Paul,

  Via YouTube kwam ik terecht bij jou videootjes over je reizen en vond die zo geweldig, dat ik gelijk je eerste boek heb gekocht.
  En in adem uitgelezen! Een geweldig avontuur! Relaxte schrijfstijl.

  Ik ga nu je tweede boek bestellen, want het lezen ervan is erg verslavend.

  Ik hoop dat je nog eens een mooie reis kunt gaan maken met je Guzzi!

  Met vriendelijke groet,

  Peter Nieuwenhout

  Beantwoorden
 • juni 27, 2019 om 10:05
  Permalink

  HI Paul, via een vriend kwam ik in aanraking met je boeken. Hij raakte er niet op uitgepraat met zijn vrienden. En is bij Calluna in Ommen geweest om je te ontmoeten ect.

  Ik ben niet zo’n lezer maar heb je eerste boek in 2 dagen verslonden! Nog nagenietend van al je avonturen en je filmpjes hebben bekeken, ook aan je 2 boek begonnen en ook dat boek in no time uitgelezen. Zo bijzonder en makkelijk te lezen, zo droom je ineens weg om zelf een avontuur aan te gaan. Zelf mijn ouders (die zelf niet rijden) waren weg van je avonturen en hebben beide je boeken gelezen!

  Helaas blijft het bij mij bij korte motor tripjes van circa 2 a drie weken. Ik wil je bedanken voor je talent en doorzettingsvermogen. Ik kijk uit naar je volgende avontuur….

  Groetjes uit Friesland,

  Femke Rijpstra.

  Beantwoorden
 • juli 1, 2019 om 07:41
  Permalink

  Hoi Paul,

  Las in een oude Promotor over je uitdagingen. Zag ook dat je tweede boek was uitgekomen dus heb ze meteen beide besteld. Ben benieuwd hoe het nu gaat.

  Veel succes!!!

  Beantwoorden
 • augustus 31, 2019 om 04:44
  Permalink

  Dag Paul,
  Zojuist je boek gelezen. Zelfs na al die jaren inspireer je mensen. Zo blijkt dat jouw reis echt tijdloos is voor velen. Met plezier start ik nu met je Japanreis. Dank?

  Beantwoorden
 • september 5, 2019 om 11:52
  Permalink

  Hoi Paul, net je 2e boek uit, je 1e een jaar geleden. Ben écht onder de indruk. Fijne schrijfstijl, beetje humor, zelfspot, geweldige verhalen….krijg weer reiszin! Zelf reis ik vooral met lokaal vervoer, in Azië. Soms in India een Enfield huren, ook geweldig.
  In Nederland rij ik een Moto Guzzi Stelvio. Is ook errug fijn…
  Mede door jouw enthousiasme overweeg ik toch weer eens een lange motortrip, je verhalen hebben me écht geraakt! Ook herkenbaar: koffie en eieren ‘s ochtends en de columns van Marcel v Roosmalen.
  Mocht je nog (of weer) in Amsterdam wonen, waar ik ook woon, dan zou ik graag eens verhalen met je uitwisselen, onder het genot van een glas wodka uit een regenton. Of een biertje 😉
  All the best!

  Beantwoorden
 • oktober 15, 2019 om 17:32
  Permalink

  Dag Paul,
  Heb je boek in de kringloop gevonden en dacht dat je misschien die motorrijder was die Henk de Velde daar tegenkwam. In twee dagen uitgekezen en genoten. Na een leven lang motor gereden te hebben, kon ik goed met je meeleven. Voordat ik met een langere reis kon beginnen, stopte al mijn dromen wegens rugklachten. Ook de plannen met een zeiljacht vielen in het water wegens gebrek aan inkomen en materiaalpech. Lezen compenseert enorm veel gelukkig Nu gaan zoeken naar je tweede boek.

  Beantwoorden
 • oktober 9, 2021 om 20:21
  Permalink

  Hallo Paul,
  Jaren na uitgave is MihZ bij mij terecht gekomen als BookCrossing-zwerf boek. En hoewel ik geen motorliefhebber ben maar wel gek ben van reizen heb ik het boek met veel plezier gelezen. Het leuke van zwerf boeken is dat deze zelf nu weer op reis gaat en wellicht weer iemand inspireert.

  Ad, Roosendaal

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *