En ja hoor, er overheen…

Share This:

8 reacties


 1. Zo beter, Roy? Ben nu dus in Mandello del Lario, waar het weer nog kuttiger is. De Guus wordt onderhanden genomen bij Agostini in Mandello. Balhoofd is toch echt te slecht. Daarna weer verder naar het zuiden. Heb nu een week onafgebroken regen en slaap op de camping inmiddels in de toiletruimte omdat mijn tentje blank staat. Lache man. Niet zo best geslapen, overigens. De Guus loopt prachtig, ondanks dat-ie continu in de regen staat.

  Beantwoorden

 2. Overigens, roy. Kijk toch even op FB. Je hebt tot donderdagochtend, dat geldt voor allemaal.

  Beantwoorden

 3. Sjeesus man is dit mijn prive communicatie kanaal met jou? Ja ik had je filmpjes al op fakebook gezien, ik verlaag me om daar actueel te lezen hoe het je vergaat, en stom stom stom toch ga ik die reacties lezen man man man wat een triest zooitje volgers heb je daar zeg.

  Zeg die Agostini, familie van de Giacomo? De bekende MV Agusta racer Ago genaamd? Ik heb ooit een helm gehad in zijn kleuren, italiaanse vlag met onderkant goud……..

  En wat ben je nu voor een mietje, de balkan koude vermijden door de laars af te rijden en dan over te steken naar Griekenland. Vermijd Rossi of de Paus, wat heb je daar te zoeken, ja die geile FB volgers kicken er op, vermijd ook die kustroute, geen zak aan. Zeker in de winter niet, Rome kan trouwens ook bizar koud zijn in de winter. Leukere route, Bergamo (gave stad) Verona (nog gavere stad) Modena (vermijd Ferrari wel leuk gratis prive Maserati en motoren museum http://www.paninimotormuseum.it/index.php) Bologna Ducati museum is moeite waard, San Marino ook geinig, dan doorsteken via Citta Del Castello (woont een vriendinnetje) langs Lago di Trasimeno (was ik van de zomer) naar Perugia, fraai, Assisi erg fraai! Brindisi is ook fraaie stad, vandaar kun je naar Griekenland over varen.

  Maar hoe denk je nu Siberie te overleven als je de Balkan sneeuw al niet ziet zitten, mietje!

  Beantwoorden

 4. Ik heb echt nooit zin gehad in de Balkan. Van meet af aan stond vast dat ik door Italië en Griekenland zou gaan. Balkan, wat is daar nou te beleven, behalve het bezichtigen van gedecimeerde dorpjes en voormalige massagraven? Ik kachel lekker langs de kuststrook. Heb een zwembroek gekocht en wellicht waag ik hier en daar nog een duikje in, hoe heet die zee? Trouwens, het balhoofd heeft twee nieuwe lagers en verrek, die Guzzi kan sturen. Nooit geweten. Dacht dat het normaal was om vierkant de bocht om te gaan. Nu in een vloeiende beweging. Shit, nou moet ik waarschijnlijk naar Rome. Is daar iets te doen? Is het een beetje een stad? En dan het Sint Pietersplein, is dat zoiets als Leidse Plein in Amsterdam? U ziet, ben weer goed voorbereid. Zin om te rijden. Dan voel ik me nog het best. Hier een weekje op een redelijke tochtige en vochtige camping gestaan. Morgenochtend weer on the road. Lator, amigo.

  Beantwoorden

 5. Weet je niet dat het leidse plein model heeft gestaan voor het Sint Pietersplein? Tssssssss maar als ik jou was zou ik proberen de Guz in een fraai fontein te parkeren en dan in zwembroek er doorheen, als je zegt dat het een Rotterdamse traditie is, vinden ze het vast geen probleem! Voor de rest is Rome een beetje een tourist trap.

  En ja verse lagers in balhoofd zal zeker schelen! Nu is de Guz natuurlijk op geboortegrond, logisch dat ie als een scheermes stuurt!

  Have fun en neem een Negroni, tip van nichtje die net terug is van jaartje studeren in Rome.

  Beantwoorden

 6. Leuke film Paul. Lijkt me heel veel extra werk om ’t allemaal voor mekaar te krijgen, vooral ook onder die omstandigheden, met koude stramme vingers en zo.
  Enjoy!

  Beantwoorden

 7. Roy, ik vermoed, dat Paul al genoeg kou heeft “geleden”.
  Hij neemt in Zuid-Italië een vluchtelingenboot terug naar Libië (gratis) en daarna bij de kust langs naar Iran-Pakistan-India- China-Tokio.
  Lekker zonnig, in een t-shirtje.

  ‘Ter lering ende vermaeck’, dit is wat Paul te wachten staat:
  Donkere winters.
  De winterperiode in Rusland is donker en koud. In de gematigde gebieden vriest het ’s nachts licht tot matig en kan de temperatuur overdag nog boven het vriespunt uitkomen. Hoe verder je van de Zwarte Zee en Europa komt des te dieper de temperaturen kunnen dalen. Hoofdstad Moskou heeft gemiddelde temperaturen van min twaalf graden ’s nachts en min zes graden overdag in de koudste maanden. Dit zijn echter gemiddelden waarbij je er rekening mee moet houden dat de thermometers ver onder de genoemde waardes kunnen dalen. Diepvrieskou van min twintig graden overdag of nog lager zijn goed mogelijk in Moskou. In Siberië wordt het nog veel kouder. Jakoetsk meet in de maand januari gemiddeld -37 graden Celsius overdag en ’s nachts maar liefst 45 graden onder het vriespunt. Pas in april komt de thermometer hier weer boven het vriespunt uit om uiteindelijk in de zomermaanden op te lopen naar zomerse tot soms tropische waardes.
  De winters in Rusland zijn niet alleen koud, ze zijn ook donker. Het aantal zonne-uren ligt in de maanden december, januari en februari gemiddeld op één uur zonneschijn per dag. In het uiterste noorden van Rusland red je dat al niet en is het door de lange nachten echt een donkere en koude periode.

  Een alternatief plan is eerst even overwinteren in Zuid-Italië en in de lente de reis door Rusland ondernemen.

  By the way…..heel bijzonder, dat iedere keer de een na de ander zo’n raar tijdstip kiest om Rusland te onderwerpen.
  Zoals de geschiedenis heeft geleerd, er zijn weinigen teruggekeerd van een verkeerd geplande veldtocht.

  Beantwoorden

 8. Wat nauw winter in rusland, tegen de tijd dat Paulus in rusland kom vallen de mussen (als die ook in rusland vliegen ) dood van het dak.

  Betreft Roy vs Paulus, niets mooier dan een één tweetje

  Paul echt goede beveiliging tegen robots had zo waar de rekensom fout.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *