img_6308

Bijna over de Alpen

Geef je groot gelijk, Roy. Ben echt mijn ritme een beetje aan het zoeken, zowel op de motor als achter mijn laptop. Facebook is easy. Een fotootje uploaden via mijn telefoon duurt 2 minuten en hoppa: 150 duimpjes de lucht in. Maar ik kan niemand voor randdebiel uitmaken, en jij ook niet. Dan schreeuwt men gelijk moord en brand. Hier mag dat allemaal wel, al gaan we niet echt tot op het bot beledigen. Ben nu even online. Ben onderweg naar Mandello del Lario. Alleen maar binnendoor gereden. Navigeren via mijn telefoontje. Wel leuk, maar tijdrovend. Laat ik nou net tijd hebben. Twee dagen vol in de regen gereden. Nu eindelijk schijnt de zon, maar mijn kleren zijn nog steeds zeiknat. Blij dat in topconditie ben, anders had ik zeker een loopneus gehad. Ik slaap in mijn tentje in de bossen, of achter een boerenschuur. Heb de afgelopen drie dagen, los van de benzine, 25 euro uitgegeven. Met dank aan de Lidl. Maar als ik bij elkaar 5 minuten heb gesproken is het veel. Wat een afstand hier tussen de mensen. Niemand die me even komt vertellen wat voor ongelooflijk coole pik ik ben, of wat een super sexie motorfiets. Word totaal genegeerd. Ik sliep in Haguenau in een stadsbos. Kwam er ’s ochtends een vrouw langs met haar hond. Er klonk paniek in haar stem toen ze tegen haar hondje riep: ‘Doorlopen.’ Dat was mijn eerste en enige contact met een vrouw. Ik heb betere tijden gekend.

Share This:

15 reacties


 1. Zo, ik kom er weer even in. Maar als dit de opmaat is naar alles wat gaat komen, vrees ik dat ik niks anders kan doen, dan met je meerijzen. Onder die grauwe Zwitserse Alpenwolk (dar ga ik gemakshalve maar even van uit) woont een stil en saai volk. Veel slechter kan het niet worden Paulo.

  Zeg ik. Op een comfortabele zwart lederen bank. In een warm huis. Met hond op schoot.

  Boks en gaan!

  Beantwoorden

  1. Ha die Martijn. Ben aan het oefenen voor Rusland, qua kou betreft dan Inmiddels aan de pizza in Mandello.

   Beantwoorden

 2. Nouja 1 voordeel van dat summiere vrouwelijke contact, je kunt ze ook niet bezwangeren 😛 En dat bergvolk tsja zijn nog steeds kluizenaars, niet veel geevolueerd. Was van de zomer in Umbrie en daar zijn de italianen erg vriendelijk en behulpzaam! Maarja daar kom jij niet (toch?).

  Ach joh als je even onder je ballen gekieteld wil worden dan zet je toch gewoon een zielig verhaaltje op je feestboek, alle vrouwtjes en bimannetjes li(k)ken je zo weer omhoog!

  Beantwoorden

 3. Zo Roy, Martijn, ben in Mandello. Wil hier aan de motor werken, nou ja, ik -.er moet het een en ander aan gedaan worden. Balhoofd is rete slecht, zijstandaard, remlicht misschien toch wel handig met al dat verkeer hier, kleppen stellen enz., enz. Zit te denken mijn grote Canon en lenzen te verkopen. Neemt toch wel zoveel ruimte in. Zou er een Iphone en betere Gopro voor terug willen kopen. Met die smartphones kun je toch wel zoveel. Alles eigenlijk. Afijn, het zijn wat gedachten met een bord heerlijke spaghetti voor me. Ben bezig met een filmpje.

  Beantwoorden

 4. Persoonlijk zou ik de spiegelreflex niet weg doen, was ook overtuigd dat mijn huidige aaifoon zeer goede camera bevat maar sinds afgelopen jaar de digi spiegelreflex weer eens afgestoft en die maakt toch veul en veul betere plaatjes. Ik weet niet waar je de foto’s mee maakte van je vorige reis maar die vond ik uiterst sfeervol en van hoge kwaliteit.

  Ik dacht dat de Guz helemaal opgeknapt was?

  Beantwoorden

 5. Beetje bij beetje wordt de Guzzi opgeknapt, Roy. Nu heel hard verse balhoofdlagers nodig. Guus gaat hoekig de bocht om. Zijstandaard, die ik al heb laten maken in DLD, blijft slecht. Pas als iets niet goed functioneert weet je hoe vaak je het nodig hebt. Ook geen remlicht. Daar had ik in Z-A niet zoveel last van, hier veel verkeer enzo. Die spiegel is een puike camera en ik heb puike lenzen, maar het neemt toch wel zo ongelooflijk veel ruimte in. Neem sowieso veel foto’s met mijn telefoon. Ook de batterijen van mijn twee Gopro’s zijn kut. Zijn zo leeg. Ik slaap niet in hotels ofzo, dus opladen is een groot probleem.

  Beantwoorden

 6. Je hebt toch geen telefoon nodig om over de Alpen te komen Paul, kaarten gebruiken man, Canon ga je hard nodig hebben, mag echt niet weg, foto’s met een iPhone….. laat me niet lachen, veel te gevoelig en kwetsbaar.ga je echt spijt van krijgen, niet doen dus pvd
  Guus was toch helemaal top gedaan in Brussel ?

  Beantwoorden

 7. Kun je niet een oplader aan de Guz plakken, zodat je batterijen onder het rijden opgeladen worden? Waarom niet 1 lens voor de srl camera? Ik heb een 18-200mm zoom lens en werkt prima voor de meeste omstandigheden. Heb je maar 1 lens nodig!

  Beantwoorden

 8. Kaarten nemen ruimte in, Har. Telefoontje gaat best zo. Ja Roy, als ik geld had gehad, had ik inderdaad een hele goede allround lens gekocht. Moet het doen met de dingen die ik heb. Oplader heb ik, maar die is kapot geregend. Guzzi was opgelapt, maar de beste man had geen balhoofdagers. Die moet ik toch echt even hier scoren. Is een hoop werk, maar Fred Pruntel heeft hier in de buurt wat Italianen op scherp gezet. Morgen maar eens wat spullen kopen. Ben bijna klaar met een alleraardigst filmpje over mijn helletocht over de Alpen. Man, man, wat was het weer slecht. Nu nog. Maar ik zit tenminste aan de pizza. Tot snel.

  Beantwoorden

 9. Super het begint al op een echte toch te lijken.
  Hoe is het met je kies afgelopen? Kun je nog steeds niet goed kauwen en sabbel je op een pizza.

  Beantwoorden

 10. Paul, ik heb net je laatste fillempie bekeken op Fakeboek.
  Prachtig sfeer-beeld. Weer als vanouds!
  Is dat een reservestuur, dat naast je in de voortent ligt?
  Of demonteer je het van de motor als anti-diefstal systeem?

  Beantwoorden

  1. Da’s inderdaad een reserve stuur, Rienck. Heb nu na 4 jaar het originele Alaska-Argentinië-stuur weer gemonteerd. Het is iets te hoog, vandaar dat ik dat andere stuur aanvankelijk heb gemonteerd. Dat andere stuur ligt veel beter in de hand, maar is zo slap, dat ik hem dubbel vouw als ik de motor moet optillen als-ie is gevallen. Dus ik twijfelde aanvankelijk, maar kom nu tot de slotsom dat het oude stuur heeft gewonnen. Reserve-stuur geef ik weg, weet alleen nog niet aan wie. Komt wel.

   Beantwoorden

 11. Fakeboek, die kende ik nog niet Mnr Rienck, mag ik hem gebruiken? Anyhow filmpje daar aanschouwd en 3 werf hulde Paul, goed gelukt! Lekkere sfeerbeelden, van de zomer nog boven op de Gotthard (let op spelling mnr de journalist geen Godhardt) overnacht! Ook nog even de Furkapass beklommen, met de volbloed italiaanse (wielren)fiets, toen was het hoogzomer al fucking koud daar, 3 graden!

  Leuke grap van dichtgesneeuwde pas, jij weet net als de meeste alpenkenners dat er onderaan een pas altijd een bord staat of die open is of niet, jammer.

  Beantwoorden

 12. Bord was me echt ontgaan, Roy. Ach, anders had ik geen verhaaltje gehad.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *