Op naar Rome

Morgen (donderdag) ga ik weer een stukkie rijden, de westkust langs, door Rome, Napels enzo. De img_6385Guzzi is in topstaat. Dus die moet die helse tocht langs de zonovergoten kuststrook wel gaan redden. Nieuwe balhoofdlagers maken een behoorlijk verschil, wat heet. Hij stuurt als een GP-machine, model 2018. Overigens sta ik met een Rus in contact. Hij is een beetje bang dat ik onderweg ga bevriezen, haha. Hij heeft het over min 45 met wind. Oeps. Had gerekend op min 30, zonder wind. Maar Sergey, zo heet hij, gaat kijken hoe die Siberische bikers het doen in de winter en heeft hier en daar wat oproepen geplaatst. Ja, voor mij begint mijn reis als ik Turkije binnenvlam. Zal proberen niemand te beledigen. Het kan zomaar zijn dat jullie een paar dagen niets van me horen, want hotels, daar doe ik niet aan. Lator, en bedankt.

Share This:

35 reacties


 1. Goed zo, Paul. Effe droogwaaien langs de westkust. Op naar Napels, mijn lievelingsstad inmiddels. Dan oversteken naar Bari en Brindisi.
  Hoe zuidelijker, hoe leuker Italië wordt. Laat je even weten of je nog wat stuk maakt onderweg ? Kan ik langs deze route nog wel ergens een Italiaan opporren om een handje uit te steken.
  Oh ja, mocht je de verkeerde boot nemen en op Sicilië uitkomen, weet ik nog een hele aardige Moto Guzzi reparateur in Palermo en een vriend die wel een slaapplaats voor je heeft (en je eten betaalt).
  Groetjes van Fred

  Beantwoorden

 2. Hmmmmm droog waaien aan de Italiaanse westkust, zag net weerbericht, komende dagen regen vanuit het westen…… let wel op, wegdek onder Toscane is van aanzienlijke slechtere kwaliteit, maar ach dat ben jij wel gewend vanuit zuid Amerika. En met de scheermes kun je de putten nog eens ontwijken ook!

  Beantwoorden

 3. Dat je bij de oversteek van de Berezina je Waterloo gaat vinden, zal jou niet gebeuren.
  Want daar kom je dus eenvoudigweg niet langs.

  Maar waarom je, net als zovelen in de geschiedenis vóór jou, een veldtocht naar Rusland gaat ondernemen op het meest ongeschikte moment…?!
  Ik vermoed, dat Sergey inmiddels een hele dikke Russin aan het regelen is om je warm te houden onder 20 cm dikke dekens en die je pas in de lente weer los zal laten.

  Beantwoorden

 4. Je gaat dus bij Vale langs? Ik heb hem ooit achter mij gehouden he, op de motor, hij kon mij niet voorbij komen!

  2007, Losail, MotoGP van Qatar, ik was er als marshall aanwezig en wel op de moto taxi, wanneer rijders eraf gestuiterd waren en fysiek ok waren dan pikte ik hen op en bracht ze terug op de XLR650 naar de pit lane. En wat denk je tijdens de training, Rossi knikkert er vanaf precies in mijn sectie en mankeert niks, dus ik heb hem achterop gehad, no wonder he could not overtake me!

  Overigens won toen Casey Stoner op de Desmosedici Ducati, man man wat een feest was dat. En die Stoner, zoals bijna alle prof coureurs, een kinderlichaam, wat een iele mannetjes zijn dat (maar wel met stalen mega ballen)

  Beantwoorden

 5. mooi dat de lagers eindelijk gedaan zijn,remlicht ook neem ik aan. en niet te veel geld uitgegeven daar denk ik.
  beetje balast onder de koplamp Paul, ligt ie helemaal als een huis.
  have fun in de laars

  Beantwoorden

 6. Paulus,
  Zat net een paar filmpjes van je te kijken op Faceboek.
  Het was me al eerder opgevallen of je bent behoorlijk scheel of je kijkt in het schermpje in plaats van de lens. Kijk in de de lens man daar is waar het gebeurt. In het oog van de kijker. Niet er net naast.

  Als die rekensommen nog een beetje moeilijker worden dan moet ik een rekenmachine gaan gebruiken. (een dominosteen van 6 plus en van 2 maal ? is 56 wat is ??????

  Beantwoorden

 7. He guys, kan niet zoveel. Mijn Mac is naar de kloterij door al die nattigheid. Morgenochtend even naar een Applestore in Rimini om te kijken of er nog wat kan. Had een erg mooi filmpje klaar. Maar ja, dan moet ik er wel bijkunnen. Dan zo snel mogelijk weg uit rare land. Pak dus de boot naar de Balkan. Heb het helemaal gehad hier.

  Beantwoorden

 8. Heb zelf ook altijd een gemengd gevoel bij die Italianen, dus ik neem je vertrek ook niet kwalijk.
  Ach Steve jobs heeft er ook bij het ontwerp van zo’n macbook ook niet rekening mee gehouden dat er een mafkees op een oude italiaan er mee door de regen gaat rijden.
  Wens je veel succes bij de apple store. Mijn ervaring met reparatie en elektronica is “Meneer , er is vocht in uw apparaat gekomen de garantie is vervallen en reparatie is net zo duur als een nieuwe”
  Wat dat betreft kun je beter wat vocht verliezen in een vrouw dan heb je een betere kans op een bevredigend resultaat. Maar ook dat blijft spannend.

  Beantwoorden

 9. Vocht verliezen in een vrouw heeft ie al ervaring mee, kon ook niet meer gerepareerd worden en een nieuwe kan je niet even kopen, zit ie levenslang aan vast aanzienlijk duurder dan een nieuwe big mac!

  Vreemd dat je nu ineens naar de Balkan oversteekt. Als ik het ergens naar mijn zin heb is het wel in Italië, maar misschien zegt dat meer over mij dan over jou!

  Beantwoorden

  1. Ik heb het hier uitzonderlijk niet naar mijn zin. Vind de mensen niet zo aardig. Er zijn dagen dat ik nauwelijks praat. Geloof dat ze maar een vieze zwerver vinden. Ben zogenaamd een held voor die Italianen. Heb een oproepje op FB geplaast of ik een nachtje bij iemand in Rimini kan slapen. Gaat niet lukken. Allemaal met mama bezig – watjes. Gemiddeld word ik 10 keer per dag al telefonerend afgesneden. Plakken zijn ze ook dol op. Vind het gewoon gevaarlijk. Wil hier zo snel mogelijk weg en kom nooit meer terug. Had gehoopt op iets meer meelevendheid. Maar iedereen is met zichzelf en zijn kutautootje bezig. Hoe meer mensen lijken te hebben hoe ongastvrijer ze zijn. Ga het in de Balkan proberen. Heb hier en daar een paar zeer aardige mensen ontmoet. Vooral die van het circus. Die hadden geen cent te makken, maar lief! Mis de swing van de andere kant van de oceaan. Heb een week aan dat filmpje gewerkt. Vandaag zou de glorieuze dag zijn. Kan nog gezellig worden. In 3 weken al meer tegenslag dan in drie jaar in Latijns Amerika. Mis de lach van de mensen en het dollen. Hier is het saaie shit.

   Beantwoorden

   1. Heb wel de echte race God ontmoet. Alles in dat filmpje. Had materiaal voor zeker 15 mooie minuten. Teruggebracht tot 4.2 minuut. Zo hard aan gewerkt. Lator.

    Beantwoorden

 10. Ik zit op Youtube te kijken naar een paar vlogs. Dan zit een puisterige, ongetalendeerde miep te raaskalen dat ze zich verveeld. Daar kijken 100.000 mensen naar. Begrijp er niets meer van. Verlang weer naar een donker bos en mijn tentje.

  Beantwoorden

 11. welterusten, morgen schijnt de zon en is het droog
  Wie wil er u medeleven als je zelf het voorbeeld van leven bent voor veel mensen.

  Beantwoorden

 12. Jeetje je maakt nog al wat mee! Verongelijkt Youtube filmpjes kijken, facebooken en daar om slaapplekken vragen? Zo ontmoet je en maak je toch ook geen contact met echte mensen zoals op je vorige reis?

  Beantwoorden

 13. Ik kon niet slapen, Bar
  Sorry. Ik heb momenteel veel om over na te denken.

  Beantwoorden

 14. Ah gelukkig onze manische Paul is weer eens in een dalletje gekomen, is de wiet op? Kom op man, iedereen heeft veel om over na te denken, niet zeuren maar aan het gas leuren (hmmm snikolaas in het land?)

  Beantwoorden

 15. Fantastische ontwikkeling op fakebook man, je schrijft een zielig verhaaltje over je appeltje voor de dorst die nat geworden is en er wordt meteen geld gestort! Ik wil je juist een draai om je oren geven, eigens schuld man, bedrijfsrisico, en je bent een lul dat je niet beter voor ‘je kantoor’ zoals je het omschrijft, zorgt, waar wij mede in geinvesteerd hebben! Ik denk dat de regen een appeltje eitje is voor wat je nog meer tegen gaat komen qua klimaat, nu heb je nog de mazzel dat je naar een applestore kunt!

  Ik vermoed dat wanneer je op fakebook zegt dat er een snottebel aan je neus hangt ze zorgen dat er iemand met een zakdoekje je neus komt afvegen, yakkk gttttppppp wat een vies medium dat FB.

  Beantwoorden

   1. O, ja ik snap het. Door mijn boek te kopen, heb jij mede geinvesteerd in mijn Mac en je wilt graag erkenning voor dat schroefje links onderin die jij dus voor je rekening hebt genomen. Bij deze, Roy.

    Beantwoorden

 16. Maar toch kijk je wel stiekem mee op FB. Wees dan consequent.

  Beantwoorden

 17. Precies ja dat linkerschroefje onderin wees daar o zo zuinig op want als er iets met dat schroefje gebeurt, is je leven voorbij!

  Overigens had je voor het geld van een mac 3 laptopjes van goede kwaliteit kunnen aanschaffen!

  En ja have to admit it soort van guiltly pleasure dat FB maar ook zodat ik lees wat je uitspookt want dat is blijkbaar je A kanaal en dit hier iets van het niet eens B maar xyz medium wat je ohja ook nog hebt!

  Beantwoorden

 18. Is inderdaad wat hinken op 2 gedachten; Het ozo populaire Facebook (waar ik zelf ook best wel actief ben) met alle volgers en likers of het “ouwe getrouwe Guzzigalore” dat ik dagelijks cheq al zolang het bestaat. In mijn optiek verdienen we hier beter en meer en actueel nieuws van Paul maar zijn we door de tijd ingehaald en heeft de commercie toegeslagen?

  Beantwoorden

 19. Hink ook op twee gedachten, guys. Worstel er een beetje mee. Tijden zijn veranderd. Weet er ook niet zo-n raad mee. Guzzigalore is bijna een merknaam. En als we guzzigalore naar FB brengen? Dit voorzetten op FB en er daar een mooie, internationale pagina van maken waar we elkaar weer liefdevol de tent uit kunnen jagen. Roy, Rienck en jij Heerco als mijn side kicks. Zo-n plek waar bikers all over the world kunnen rondhangen. Jij zou je podium kunnen terugkrijgen, Roy. Want eerlijk is eerlijk, mis het ook, maar vrees dat Guzzigalore op deze voet zijn langste tijd heeft gehad. Bedenk je hoeveel mensen we zouden kunnen bereiken, on our terms. Dat je af en toe wel tegen een stootje moet kunnen als je als nieuwkomer deel wilt uitmaken van de GG comunity. Het was een gefachte die ik vandaag op de motor had. Feedback graag.

  Beantwoorden

 20. Ik heb geen podium nodig hoor Paul, jij beslist lekker wat je wel en niet waar doet/schrijft, het is jouw reis/onderneming. Ik hang hier maar een beetje rond als de chagerijnige muppet die kritisch misschien maar warm en droog nog een glas wijn inschenkt (zeg niet een beetje vroeg voor aan de wijn? ja eigenlijk wel ach fuck it why not).

  Ik ben een beetje bang van FB en snap er ook geen reet van staan er ineens weer zelfde berichtjes van jou die iemand gedeeld heeft, commentaren staan niet logisch onder elkaar zoals hiero nouja zal de leeftijd zijn, heb de FB afslag gemist. En ik ben niet bang maar denk dat ik mij beter afzijdig kan houden van commentaren op FB, meeste lezers hier hebben blijkbaar een intelect die dat aan kunnen, vermoed dat ze mij op FB niet snappen.

  Beantwoorden

 21. Daar zou je wel eens een punt kunnen hebben Roy…
  Liefdevol de tent uitjagen is er op FB niet bij, daar word je meteen de pan uitgeveegd bij een kritische noot…alles pais en vree en toppie op FB.

  Maar voor de rest: waarom niet allebei? guzzigalore.nl voor de in-depth stories (en discussies) en FB voor de snelle berichtjes?

  Vergeet ook niet dat FB in een aantal landen die nog op je route komen wellicht niet / zeer matig bereikbaar is.

  Beantwoorden

 22. Okay, fair enough. Het is inderdaad een kwijlerig medium zo nu en dan. Hier kunnen we lekker knokken. Trouwens de Mac is back. Geen info verloren en alles garantie. Heb een paar mooie pics en dat filmpje is bijna klaar. Moet morgen nog wel even een paar shots ervoor maken om het helemaal compleet te hebben. Oke, twee reacties hebben me nu al overtuigd. Overigens als er nog suggesties zijn om deze site te verbeteren, heel graag suggesties. Heb ‘m ook maar zelf een beetje in elkaar geplakt. Er komen heel veel bots op af, die behoorlijk zitten te fucken.

  Beantwoorden

 23. Is er al zicht op wanneer je de spaghetti gaat verruilen voor Balkan voedsel

  Beantwoorden

 24. Ik had allang een Fb pagina “Guzzigalore” gemaakt als ik jou was. Maar ik ben dan ook nogal commercieel ingesteld. Dat gaat je het meest opleveren ( materialistisch gezien)
  Ga je voor kwaliteit, houdt het dan bij het oude, dan krijg je geen spijt. (Sinterklaasmodus)

  Beantwoorden

  1. Haha, moet om je lachen, Heerco. Kwaliteit verloochent zich neit.

   Beantwoorden

 25. Ga hier morgen nog wat dingen doen, foto’s versturen, dingen bijwerken, dan pak ik de boot naar waarschijnlijk Dubrovnik.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *