Tio Che

He guys! Was niet de bedoeling om zo lang te wachten met wat foto’s van mijn wawa’s. Ben in Argentinië geweest voor een nieuw visum. Met de bus, taaie trip. Drie nachten zo goed als niet geslapen, vanwege die bus dus. En zowaar wat grieperig geworden. Wel nog een mooie plaat van mijn Mannetjes kunnen nemen. Heb er mijn best op gedaan. Zo hé, mijn schoonzus Mirm was een partij pissed off omdat foto’s van de Mannetjes uitbleven, en terecht. Moet zeggen dat het sneller gaat dan verwacht, papa zijn. Vind dat geschijt en gepis nu al de gewoonste zaak van de wereld. Ze kijken me nog altijd aan alsof ik een grote wazige vlek ben, maar dat gaat volgens de kenners snel veranderen. Gisteren voor het eerst mijn zijn vijfen uitgeweest. Man, had me toch een partij sjans. Vrouwen stonden in rotten van vier om mijn Mannetjes te bekijken. Ze werden helemaal hitsig van Sebas en Santi. Gebeurd hier niet vaak, zo’n mooie Mannetjestweeling. En overal hoorde ik dat God genadig moge zijn voor mijn familietje. Geinig. Roxana bloosde van trots, de schat. Gaat hier erg goed meiden. Begin langzaam mijn draai te vinden. En over het geld maak ik me ook niet meer zo’n zorgen. Elke maand verdien ik wat. In ieder geval genoeg om dit circus draaiende te houden. Ze groeien als kool die twee. Tussen deze en deze foto zit slechts drie weken verschil. Geloof jij ‘t? Moet wel zeggen dat we ze de laatste tijd beter te eten krijgen. Bedoel, we moesten in het begin fors bezuinigen, fors. Trouwens, iedereen had het maar over die storm die op me af zou komen. Merk er helemaal niks van. Heb ’t nog nooit zo tranqui gehad. Slaap ook gewoon acht uur per nacht. Roxana loopt wel met wallen onder haar ogen, maar dat is haar zaak. Wonderlijk hoor, die Latinamoeders. Wat een devotie, en wat een rust brengen ze in de tent. Mag van Roxana gewoon mijn gang gaan, en geloof me dat doe ik ook. Gisteren vet gewonnen met pokeren. Dus we kunnen er weer een maandje tegen aan.
Hier wat foto’s: een zorgeloze Santiago., hier nog altijd, hier stapelen de problemen voor de kleine zich op, en hier is het leed van mijn Kleine Prins alweer geleden.. Wonderlijk hoe snel die leventjes veranderen. Ik mag het niet zeggen, maar ik trek toch ietsjes meer naar Santiago. Dat was vanaf de eerste minuut. Hij was de kleinste en had een brede schouder nodig. Santi is ook de rustigste van de twee. Hij laat wel weer de harste scheten. Dan zie je zo’n hoofje rood aanlopen en frut. Daarna kijkt hij altijd zo: zo kijkt hij dus. zo remt hij dus

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Ik vind ze mooier dan Che. Leuke foto Paul van mijn twee neven. Vanavond Sinterklaas gevierd met negen vriendinnen, was erg gezellig. Een avond van wijn, cadeaus en vaak de slappe lach.

  Kus Daan

  According to Daantje – 23:52 (op 30 November ’08)
 2. Wat een lieve drolletjes Paul. En die pretogen. Jij gaat nog heerlijke jaren tegemoet. En goed te lezen dat jij je draai hebt gevonden en voldoende centjes meepakt. Volhouden!

  According to martijn – 00:25 (op 01 December ’08)
 3. Paul, je hebt de draad van het familieleven toch aardig opgepakt en die kleine gozertjes zien er ook goed uit. Ik begrijp uit jouw relaas over de busreis dat die niet al te spannend is geweest. Van dat soort uitstapje moet je het toch een beetje hebben hoor?

  Veel geluk en wijsheid,

  Groet,

  Eddy

  According to Eddy Soffers – 09:43 (op 01 December ’08)
 4. Mooie mannetjes Paul! Volgens mij lijkt Santi nu het meest op jou!

  According to Roos – 09:45 (op 01 December ’08)
 5. Is dat jouw 2-persoons bed op de foto? Ik zou maar oppassen, anders is ze zo weer zwanger……

  According to brun – 10:11 (op 01 December ’08)
 6. Hallo Paul en Roxana, wat zien die ventjes er mooi uit, echt om trots op te zijn. Ik kan mij voorstellen als jullie op stap gaan met zijn allen er veel bekijks is. Leuk de foto met de blauwe muisjes erbij, zijn die daar verkrijgbaar ?
  Geniet er maar van want voor je het weet zitten ze bij je in een zijspan!!!
  of nog erger , pakken ze je motor en gaan er voor een paar jaar vandoor!
  Maar alle gekheid op een stok, het gaat jullie gelukkig goed en er druppelt ook wat geld binnen.
  Hou het zo !!
  Liefs Har en Bep
  Kus voor de kids.

  According to Harry en Bep – 10:31 (op 01 December ’08)
 7. Ik ga toch meer voor de stoere motorverhalen van je maar je zult nu wel de aandacht van de zijige typjes houden……….

  Uhhh Daan je bent een week te vroeg met je snikkelaars avondje!

  According to Roy – 14:12 (op 01 December ’08)
 8. Ja Roy, het staat er ook niet goed; ze gingen eerst wijn drinken en toen besloten ze Sinterklaas te gaan vieren……

  According to brun – 15:27 (op 01 December ’08)
 9. O ja de wintersport. Ben vijf keer meegeweest met de gasten. Mooiste ervaring overgehouden aan die keer dat ik mijn duim brak en een paar dagen niet kon meeskien. Op de koop toe werd ik een avond lang door acht man voor alles en nog wat uitgekaferd, waarbij ik moet zeggen dat ´t me nog altijd een raadsel is waarom. Een vrouw erbij kan af en toe geen kwaad, meisjes. Gaat brompot Guus nog mee? De bussen hier, Eddy, zijn de hel. Je zit in een te krappe stoel naast een ruftende Bol, terwijl de bus door elkaar wordt geschud als een te vol geladen wasmachine. Bovendien zijn de bussen gevaarlijk. Gemiddeld om de twee weken kiepert er een over de rand de ravijn in – 20.30 doden. Men kijkt er niet eens meer van op. Laatst in de buurt van La Paz een vrachtwagen met dronken bestuurder. Hij was zijn lading vergeten, 70 man in de laadbak, en ging aan de sjees. Gevolg; zestig doden. Van busreisjes moet ik het absoluut niet hebben. Waarvan wel? Een vette XR650. Daar kun je mooi mee raggen en heb je het allemaal zelf in de hand. Voor de rest is het hier echt crisis meiden. Al jaren. Onder het bewind van Evo Boludo zijn de broodprijzen driedubbel omhoog gegaan. En dat zegt op te komen voor de armen. Tegen de muur met die borstelige Cholo. Het is niet de bedoeling dat het geld binnendruppelt. Eerder dat het met bakken tegelijk binnenstroomt. Maar hoe? Voorlopig hoef ik mijn Prinsjes nog niet af te staan aan Ñanta, al is het elke maand spannend. Is het nou echt crisis in Europa, of is het een kwestie van de vierde auto nog een jaartje uitstellen? En nog een laatste mededeling: Sjaak Lucassen gaat ergens in januari naar Deadhorse rijden. Met min veertig. Je moet tegenwoordig wat om op te vallen. Marcus Kingsma volgt hem via de nieuwe website reismotor.nl op de voet. Blijft toch een beetje een watje hoor, die Sjaak. Over watjes gesproken. Vandaag hadden ze hun dag niet Iago en Ian. Heb geen woord kunnen schrijven omdat die ventjes de hele dag aan het jengelen waren. Een welgemikte vuistslag tussen de oogjes maakte daar een eind aan. Zonder dollen, als ik met ze de straat opga, geven ze geen kik. Dat vinden ze skitterend. Avontuur! Ze lijken in alles op me. Amen. En nee, beschuit met muisjes verkopen ze hier niet, Bep.

  According to Paul – 02:15 (op 02 December ’08)
 10. Ik merk geen ruk van de crisis Paul nouja ga mijn huis laten verbouwen en 1,5 jaar geleden liepen de offertes uit 1 van 1 tot 1,5 ton (Euro’s) en nu heb ik een aannemer geselecteerd die het voor 47,000 Euro gaat doen en ja zelfde spec en gerenomeerde aannemer! De benzine prijzen zijn 40 cent omlaag gegaan, het mooie vind ik dan dat je daar echt NIEMAND over hoort, de koopkracht gaat er volgend jaar zelfs door op vooruit volgens oom Wouter………

  Waarom pak je Guus niet ipv met die bus te reizen? Bang om je bek te gaan?

  According to Roy – 08:04 (op 02 December ’08)
 11. Hey Paul, lees net op de website van de Correo del Sur dat er een motorcross aan de gang is tussen Potosi en Sucre, ziet er leuk uit. Krijgen jullie er iets van mee?

  According to Roos – 10:20 (op 02 December ’08)
 12. Hallo Daan . dit is even voor jouw (sorry Paul ) maar klopt het dat jij gisteren geprobeerd hebt om contakt te zoeken met ons . ? tijdens de bevestiging is er iets fout gegaan .

  According to lenny van Hooff – 10:21 (op 02 December ’08)
 13. grappig Daan, Lenny woont echt vlakbij mijn schoonouders in de buurt!

  According to brun – 12:26 (op 02 December ’08)
 14. Precies Roy!!! Scheelt me zo’n 15 euro op een volle tank!
  Paul Santiago lijkt inderdaad op jou. Hebben ze eigenlijk jouw achternaam?

  According to Barb – 14:51 (op 02 December ’08)
 15. Hee tante Lenny, ben in de weer met skype inderdaad.(en nog niet zo thuis in de wonderen wereld) Kon mijn broers niet vinden maar wel mijn tante. Vandaag Paulus ook gevonden!

  Pooh de luchthaven van BKK is weer open. Hopelijk volgende week die kant op.

  En Roy tuurlijk zijn er mensen die op de benzine prijzen letten. Ik tank zelden bij Shell…

  According to Daantje – 15:38 (op 02 December ’08)
 16. Ok krijg net bericht dat Swiss Air alle vluchten heeft geannuleerd. Ook die van mij. En nu tja…leuk hoor vakantie.

  According to Daantje – 16:08 (op 02 December ’08)
 17. Waar is je nationale trots Daan? beetje je centen naar het buitenland vertanken???? doe dan tenminste nog iets aan de anale economie…… Tsja en dan ook niet eens met onze nationale trots vliegen tssssssss……… ga je je neefjes opzoeken Boliland!

  According to Roy – 20:02 (op 02 December ’08)
 18. mooie mannen Paul, die gaan nog wat mee naar huis nemen!
  Ik merk zeker wel wat van de crisis, verkopen lopen terug, klanten durven geen geld uit te geven, projecten worden opgeschoven. Klanten als ASML, FICO, BESI etc bestellen bijna niets. Grote bedrijven vragen massaal arbeidstijdverkorting aan. Blij dat Bush eindelijk oplazert, heeft de amerikanen alleen maar ellende gebracht.
  Het sneeuwt weer!!

  According to nico – 23:21 (op 02 December ’08)
 19. Wat een crisis. Leef echt enorm met jullie mee, mensen. Hier ging mijn favoriete menuutje in een plaatselijk restaurant met 20 procent omhoog. Daar zien ze me dus niet meer. Met de motor is lastig Roy. Het is nogal duur en ik heb geen zin meer om over die kutklotewegen mijn motor af te raggen. Als ik echt reis vind ik dat niet erg. Ik wil mijn motor sparen voor Afrika, ongelogen. Moeten jullie over een jaar of drie eens opletten. Ja, geinige rally is dat Roos. Hij gaat door heel Bolivia. Niet zo technisch, maar het gaat wel hard. Snelste motorrijder had een gemiddelde snelheid van 01 kilometer per uur. Hard is dat. Als ik mijn XR650 onder mijn gat heb, doe ik ook mee. Kan dus nog een jaar of tien duren. Hier voor de rest alles okè.

  According to Paul – 02:06 (op 03 December ’08)
 20. 101

  According to Paul – 02:07 (op 03 December ’08)
 21. Paulus, heb net weer ff bijgelezen hier, mooie PR stunt in Argentinie, doe je goed jongen. Zie dat je inmiddels alles wel zo’n beetje op een rijtje hebt daar toch? Pas je goed op mn huissie? En kom je nog vliegen in Santa Cruz of is dat inmiddels geschrapt van het lijstje? Enduro raggen is mooi in Sucre maar pas echt lomp hier, dat moet je in ieder geval wel een keer doen voordat ze je het land uit schoppen.

  Later Paulus

  According to Gertmans – 06:05 (op 03 December ’08)
 22. En waarom een XR650? neem iets lichters man, meer vermogen en veel wendbaarder, heb zelf een XR650 gehad in een grijs verleden (onbetrouwbaar ding dat in de soep is gedraait) nu een CRF450X dus ik weet waar ik het over heb! 101 per uur is duidelijk een luie rally en geen enduro, daar mag je al blij zijn als je rond de 30-40km/u haalt! Point taken on the Guz, maar laat je haar af en toe wel uit? Motoren gaan pas echt verrot als ze stil staan 🙂

  According to Roy – 08:01 (op 03 December ’08)
 23. Dude….da’s best snel over die wegen…Kan me nog de taxirit Potosi-Sucre herinneren, ik dacht dat ik vloog (en tegen een boom of in de diepte zou eindigen), en dat ging volgens mij nog lang niet zo hard. Ik had trouwens ook gelezen dat een crosser uit de bocht was gevlogen. Niet zo verassend. Gelukkig voor hem was hij er niet zo slecht aan toe. Anyways, doe jij maar rustig aan de volgende keer dat je de Guzzi van stal haalt. Wanneer komt je artikel trouwens in het AD? En heb je al een nieuwe huurder in plaats van Linda gevonden? Hoop ‘t, scheelt toch weer in de kosten. Groetjes, ook van Juan!

  According to Roos – 09:34 (op 03 December ’08)
 24. Ik keer graag iedere cent om Roy! En nationale trots is mij vreemd.

  According to Daantje – 09:53 (op 03 December ’08)
 25. Hi Rose, dude, zo word ik niet elke dag genoemd, enniehauw ik mag toch wel stellen dat ik aardig wat ervaring heb in het racen van motoren op het asfalt en er naast (niet met 1 en dezelfde machine overigens) het ‘luie rally’ is dan ook sarcastisch bedoelt, maar ik zal het niet tegen je gebruiken omdat je mijn sarcasme ws. (nog) niet kent. Vet respect als je met een gemiddelde van 101km in het uur over die wegen durft te jagen, ik kijk dan ook weer met opwinding uit naar le Dakar die daar in de regio verreden gaat worden over een maandje!!!!! Hier in het draaien en keren Anal kom ik tijdens enduro’s niet verder dan 40km aan het uur!

  Daan, juist in deze tijden van economische crisis moeten we elkaar steunen……. wanneer gaan we nauw eens naar de Koe??????

  According to Roy – 11:48 (op 03 December ’08)
 26. Hey Roy, ik had het vooral tegen Paul. Bij het lezen van al dat gebazel – sorry, ben en blijf een vrouw – over wendbaarheid, vermogen, XR650 en wat al niet meer, haak ik af. Betekent overigens niet dat ik niet vreselijk onder de indruk hiervan ben 😉 Je zult vast een expert zijn, twijfel ik niet aan. Adios.

  According to Roos – 12:03 (op 03 December ’08)
 27. Wat leuk, die Roos bijt van haar af. Ontzettende leuke meid, trouwens Roy, die Roos. Zat hier een tijdje met us Juan in Sucre, iets met onderzoeken voor afstudeerprojecten. Begon van opwinding helemaal te schuimbekken toen ik vertelde dat us Rock zwanger was van twee. Ze vindt dat we een goed paar zijn, en dat zijn we ook. Vannacht maar zeven uur geslapen. Santo (beter, zus?) had een verstopt neusje, en dan zijn de rapen gaar. Zwaar man, twee kinderen. Gemiddeld 101 km per uur is erg snel Roy. Ik ken die godverdommesse kutwegen hier. Loopt ook van alles rond, koeien, paarden, honden, mensen. Levensgevaarlijk. En als je een bocht mist, heb je toch echt een parachute nodig. Ik pas goed op je huis Gert, alsof het van mij is. Vliegenplannen staan even in de ijskast. Bedoel, kan nauwelijks mijn broek ophouden. Over weelde gesproken: wat doet Nederland met al die rijkdom? Televisiekijken. Dan toch liever op een houtje knabbelen in Boliland. Wil de Guzzi echt sparen Roy. Ongelogen, wil over drie jaar weer en route. Ik ben hier voor geboren. Kids stop ik in een rugzakje, of in de zijspan, of ik kom gewoon terug. Dat laatste lijkt me het meest waarschijnlijk. Heb je het al gehoord? Die mennonieten worden in Santa Cruz van hun land afgeschopt door Evo Boludo. Ik kijk het nog even aan. Met de kerst gaan we gezellig met de hele familie naar de ranch van Roxana´s moeder in Chaco. Een of andere jungle in de buurt van Paraguay. Ach, zo maak je nog eens wat mij. Wat gaan jullie doen met de kerst? Vreten en daarna televisiekijken. Een jaartje geleden hobbelde ik nog op, bedoel met Anne door de Andes.

  According to Paul – 16:54 (op 03 December ’08)
 28. Angel Mio!!!! Como esta la vida?? Esta bien Paul??? Te cuento que estoy de novia… con una persona bien, no es el de las historias que te he contado…

  Te extrano a montones!
  Espero verte pronto!

  Abrazo gigante, tu amiga argentina.

  According to Julieta – 03:21 (op 13 December ’08)
 29. Ha Paul, je kent me niet, maar geweldig heb ik genoten van je reisverslagen. Dan ook nog zo’n mooie tweeling. Gefeliciteerd!

  According to Gijs – 18:21 (op 17 December ’08)
 • Ha Paul, je kent me niet, maar geweldig heb ik genoten van je reisverslagen. Dan ook nog zo’n mooie tweeling. Gefeliciteerd!

  According to Gijs – 18:21 (op 17 December ’08)
  1. Ik vind ze mooier dan Che. Leuke foto Paul van mijn twee neven. Vanavond Sinterklaas gevierd met negen vriendinnen, was erg gezellig. Een avond van wijn, cadeaus en vaak de slappe lach.

   Kus Daan

   According to Daantje – 23:52 (op 30 November ’08)
  2. Wat een lieve drolletjes Paul. En die pretogen. Jij gaat nog heerlijke jaren tegemoet. En goed te lezen dat jij je draai hebt gevonden en voldoende centjes meepakt. Volhouden!

   According to martijn – 00:25 (op 01 December ’08)
  3. Paul, je hebt de draad van het familieleven toch aardig opgepakt en die kleine gozertjes zien er ook goed uit. Ik begrijp uit jouw relaas over de busreis dat die niet al te spannend is geweest. Van dat soort uitstapje moet je het toch een beetje hebben hoor?

   Veel geluk en wijsheid,

   Groet,

   Eddy

   According to Eddy Soffers – 09:43 (op 01 December ’08)
  4. Mooie mannetjes Paul! Volgens mij lijkt Santi nu het meest op jou!

   According to Roos – 09:45 (op 01 December ’08)
  5. Is dat jouw 2-persoons bed op de foto? Ik zou maar oppassen, anders is ze zo weer zwanger……

   According to brun – 10:11 (op 01 December ’08)
  6. Hallo Paul en Roxana, wat zien die ventjes er mooi uit, echt om trots op te zijn. Ik kan mij voorstellen als jullie op stap gaan met zijn allen er veel bekijks is. Leuk de foto met de blauwe muisjes erbij, zijn die daar verkrijgbaar ?
   Geniet er maar van want voor je het weet zitten ze bij je in een zijspan!!!
   of nog erger , pakken ze je motor en gaan er voor een paar jaar vandoor!
   Maar alle gekheid op een stok, het gaat jullie gelukkig goed en er druppelt ook wat geld binnen.
   Hou het zo !!
   Liefs Har en Bep
   Kus voor de kids.

   According to Harry en Bep – 10:31 (op 01 December ’08)
  7. Ik ga toch meer voor de stoere motorverhalen van je maar je zult nu wel de aandacht van de zijige typjes houden……….

   Uhhh Daan je bent een week te vroeg met je snikkelaars avondje!

   According to Roy – 14:12 (op 01 December ’08)
  8. Ja Roy, het staat er ook niet goed; ze gingen eerst wijn drinken en toen besloten ze Sinterklaas te gaan vieren……

   According to brun – 15:27 (op 01 December ’08)
  9. O ja de wintersport. Ben vijf keer meegeweest met de gasten. Mooiste ervaring overgehouden aan die keer dat ik mijn duim brak en een paar dagen niet kon meeskien. Op de koop toe werd ik een avond lang door acht man voor alles en nog wat uitgekaferd, waarbij ik moet zeggen dat ´t me nog altijd een raadsel is waarom. Een vrouw erbij kan af en toe geen kwaad, meisjes. Gaat brompot Guus nog mee? De bussen hier, Eddy, zijn de hel. Je zit in een te krappe stoel naast een ruftende Bol, terwijl de bus door elkaar wordt geschud als een te vol geladen wasmachine. Bovendien zijn de bussen gevaarlijk. Gemiddeld om de twee weken kiepert er een over de rand de ravijn in – 20.30 doden. Men kijkt er niet eens meer van op. Laatst in de buurt van La Paz een vrachtwagen met dronken bestuurder. Hij was zijn lading vergeten, 70 man in de laadbak, en ging aan de sjees. Gevolg; zestig doden. Van busreisjes moet ik het absoluut niet hebben. Waarvan wel? Een vette XR650. Daar kun je mooi mee raggen en heb je het allemaal zelf in de hand. Voor de rest is het hier echt crisis meiden. Al jaren. Onder het bewind van Evo Boludo zijn de broodprijzen driedubbel omhoog gegaan. En dat zegt op te komen voor de armen. Tegen de muur met die borstelige Cholo. Het is niet de bedoeling dat het geld binnendruppelt. Eerder dat het met bakken tegelijk binnenstroomt. Maar hoe? Voorlopig hoef ik mijn Prinsjes nog niet af te staan aan Ñanta, al is het elke maand spannend. Is het nou echt crisis in Europa, of is het een kwestie van de vierde auto nog een jaartje uitstellen? En nog een laatste mededeling: Sjaak Lucassen gaat ergens in januari naar Deadhorse rijden. Met min veertig. Je moet tegenwoordig wat om op te vallen. Marcus Kingsma volgt hem via de nieuwe website reismotor.nl op de voet. Blijft toch een beetje een watje hoor, die Sjaak. Over watjes gesproken. Vandaag hadden ze hun dag niet Iago en Ian. Heb geen woord kunnen schrijven omdat die ventjes de hele dag aan het jengelen waren. Een welgemikte vuistslag tussen de oogjes maakte daar een eind aan. Zonder dollen, als ik met ze de straat opga, geven ze geen kik. Dat vinden ze skitterend. Avontuur! Ze lijken in alles op me. Amen. En nee, beschuit met muisjes verkopen ze hier niet, Bep.

   According to Paul – 02:15 (op 02 December ’08)
  10. Ik merk geen ruk van de crisis Paul nouja ga mijn huis laten verbouwen en 1,5 jaar geleden liepen de offertes uit 1 van 1 tot 1,5 ton (Euro’s) en nu heb ik een aannemer geselecteerd die het voor 47,000 Euro gaat doen en ja zelfde spec en gerenomeerde aannemer! De benzine prijzen zijn 40 cent omlaag gegaan, het mooie vind ik dan dat je daar echt NIEMAND over hoort, de koopkracht gaat er volgend jaar zelfs door op vooruit volgens oom Wouter………

   Waarom pak je Guus niet ipv met die bus te reizen? Bang om je bek te gaan?

   According to Roy – 08:04 (op 02 December ’08)
  11. Hey Paul, lees net op de website van de Correo del Sur dat er een motorcross aan de gang is tussen Potosi en Sucre, ziet er leuk uit. Krijgen jullie er iets van mee?

   According to Roos – 10:20 (op 02 December ’08)
  12. Hallo Daan . dit is even voor jouw (sorry Paul ) maar klopt het dat jij gisteren geprobeerd hebt om contakt te zoeken met ons . ? tijdens de bevestiging is er iets fout gegaan .

   According to lenny van Hooff – 10:21 (op 02 December ’08)
  13. grappig Daan, Lenny woont echt vlakbij mijn schoonouders in de buurt!

   According to brun – 12:26 (op 02 December ’08)
  14. Precies Roy!!! Scheelt me zo’n 15 euro op een volle tank!
   Paul Santiago lijkt inderdaad op jou. Hebben ze eigenlijk jouw achternaam?

   According to Barb – 14:51 (op 02 December ’08)
  15. Hee tante Lenny, ben in de weer met skype inderdaad.(en nog niet zo thuis in de wonderen wereld) Kon mijn broers niet vinden maar wel mijn tante. Vandaag Paulus ook gevonden!

   Pooh de luchthaven van BKK is weer open. Hopelijk volgende week die kant op.

   En Roy tuurlijk zijn er mensen die op de benzine prijzen letten. Ik tank zelden bij Shell…

   According to Daantje – 15:38 (op 02 December ’08)
  16. Ok krijg net bericht dat Swiss Air alle vluchten heeft geannuleerd. Ook die van mij. En nu tja…leuk hoor vakantie.

   According to Daantje – 16:08 (op 02 December ’08)
  17. Waar is je nationale trots Daan? beetje je centen naar het buitenland vertanken???? doe dan tenminste nog iets aan de anale economie…… Tsja en dan ook niet eens met onze nationale trots vliegen tssssssss……… ga je je neefjes opzoeken Boliland!

   According to Roy – 20:02 (op 02 December ’08)
  18. mooie mannen Paul, die gaan nog wat mee naar huis nemen!
   Ik merk zeker wel wat van de crisis, verkopen lopen terug, klanten durven geen geld uit te geven, projecten worden opgeschoven. Klanten als ASML, FICO, BESI etc bestellen bijna niets. Grote bedrijven vragen massaal arbeidstijdverkorting aan. Blij dat Bush eindelijk oplazert, heeft de amerikanen alleen maar ellende gebracht.
   Het sneeuwt weer!!

   According to nico – 23:21 (op 02 December ’08)
  19. Wat een crisis. Leef echt enorm met jullie mee, mensen. Hier ging mijn favoriete menuutje in een plaatselijk restaurant met 20 procent omhoog. Daar zien ze me dus niet meer. Met de motor is lastig Roy. Het is nogal duur en ik heb geen zin meer om over die kutklotewegen mijn motor af te raggen. Als ik echt reis vind ik dat niet erg. Ik wil mijn motor sparen voor Afrika, ongelogen. Moeten jullie over een jaar of drie eens opletten. Ja, geinige rally is dat Roos. Hij gaat door heel Bolivia. Niet zo technisch, maar het gaat wel hard. Snelste motorrijder had een gemiddelde snelheid van 01 kilometer per uur. Hard is dat. Als ik mijn XR650 onder mijn gat heb, doe ik ook mee. Kan dus nog een jaar of tien duren. Hier voor de rest alles okè.

   According to Paul – 02:06 (op 03 December ’08)
  20. 101

   According to Paul – 02:07 (op 03 December ’08)
  21. Paulus, heb net weer ff bijgelezen hier, mooie PR stunt in Argentinie, doe je goed jongen. Zie dat je inmiddels alles wel zo’n beetje op een rijtje hebt daar toch? Pas je goed op mn huissie? En kom je nog vliegen in Santa Cruz of is dat inmiddels geschrapt van het lijstje? Enduro raggen is mooi in Sucre maar pas echt lomp hier, dat moet je in ieder geval wel een keer doen voordat ze je het land uit schoppen.

   Later Paulus

   According to Gertmans – 06:05 (op 03 December ’08)
  22. En waarom een XR650? neem iets lichters man, meer vermogen en veel wendbaarder, heb zelf een XR650 gehad in een grijs verleden (onbetrouwbaar ding dat in de soep is gedraait) nu een CRF450X dus ik weet waar ik het over heb! 101 per uur is duidelijk een luie rally en geen enduro, daar mag je al blij zijn als je rond de 30-40km/u haalt! Point taken on the Guz, maar laat je haar af en toe wel uit? Motoren gaan pas echt verrot als ze stil staan 🙂

   According to Roy – 08:01 (op 03 December ’08)
  23. Dude….da’s best snel over die wegen…Kan me nog de taxirit Potosi-Sucre herinneren, ik dacht dat ik vloog (en tegen een boom of in de diepte zou eindigen), en dat ging volgens mij nog lang niet zo hard. Ik had trouwens ook gelezen dat een crosser uit de bocht was gevlogen. Niet zo verassend. Gelukkig voor hem was hij er niet zo slecht aan toe. Anyways, doe jij maar rustig aan de volgende keer dat je de Guzzi van stal haalt. Wanneer komt je artikel trouwens in het AD? En heb je al een nieuwe huurder in plaats van Linda gevonden? Hoop ‘t, scheelt toch weer in de kosten. Groetjes, ook van Juan!

   According to Roos – 09:34 (op 03 December ’08)
  24. Ik keer graag iedere cent om Roy! En nationale trots is mij vreemd.

   According to Daantje – 09:53 (op 03 December ’08)
  25. Hi Rose, dude, zo word ik niet elke dag genoemd, enniehauw ik mag toch wel stellen dat ik aardig wat ervaring heb in het racen van motoren op het asfalt en er naast (niet met 1 en dezelfde machine overigens) het ‘luie rally’ is dan ook sarcastisch bedoelt, maar ik zal het niet tegen je gebruiken omdat je mijn sarcasme ws. (nog) niet kent. Vet respect als je met een gemiddelde van 101km in het uur over die wegen durft te jagen, ik kijk dan ook weer met opwinding uit naar le Dakar die daar in de regio verreden gaat worden over een maandje!!!!! Hier in het draaien en keren Anal kom ik tijdens enduro’s niet verder dan 40km aan het uur!

   Daan, juist in deze tijden van economische crisis moeten we elkaar steunen……. wanneer gaan we nauw eens naar de Koe??????

   According to Roy – 11:48 (op 03 December ’08)
  26. Hey Roy, ik had het vooral tegen Paul. Bij het lezen van al dat gebazel – sorry, ben en blijf een vrouw – over wendbaarheid, vermogen, XR650 en wat al niet meer, haak ik af. Betekent overigens niet dat ik niet vreselijk onder de indruk hiervan ben 😉 Je zult vast een expert zijn, twijfel ik niet aan. Adios.

   According to Roos – 12:03 (op 03 December ’08)
  27. Wat leuk, die Roos bijt van haar af. Ontzettende leuke meid, trouwens Roy, die Roos. Zat hier een tijdje met us Juan in Sucre, iets met onderzoeken voor afstudeerprojecten. Begon van opwinding helemaal te schuimbekken toen ik vertelde dat us Rock zwanger was van twee. Ze vindt dat we een goed paar zijn, en dat zijn we ook. Vannacht maar zeven uur geslapen. Santo (beter, zus?) had een verstopt neusje, en dan zijn de rapen gaar. Zwaar man, twee kinderen. Gemiddeld 101 km per uur is erg snel Roy. Ik ken die godverdommesse kutwegen hier. Loopt ook van alles rond, koeien, paarden, honden, mensen. Levensgevaarlijk. En als je een bocht mist, heb je toch echt een parachute nodig. Ik pas goed op je huis Gert, alsof het van mij is. Vliegenplannen staan even in de ijskast. Bedoel, kan nauwelijks mijn broek ophouden. Over weelde gesproken: wat doet Nederland met al die rijkdom? Televisiekijken. Dan toch liever op een houtje knabbelen in Boliland. Wil de Guzzi echt sparen Roy. Ongelogen, wil over drie jaar weer en route. Ik ben hier voor geboren. Kids stop ik in een rugzakje, of in de zijspan, of ik kom gewoon terug. Dat laatste lijkt me het meest waarschijnlijk. Heb je het al gehoord? Die mennonieten worden in Santa Cruz van hun land afgeschopt door Evo Boludo. Ik kijk het nog even aan. Met de kerst gaan we gezellig met de hele familie naar de ranch van Roxana´s moeder in Chaco. Een of andere jungle in de buurt van Paraguay. Ach, zo maak je nog eens wat mij. Wat gaan jullie doen met de kerst? Vreten en daarna televisiekijken. Een jaartje geleden hobbelde ik nog op, bedoel met Anne door de Andes.

   According to Paul – 16:54 (op 03 December ’08)
  28. Angel Mio!!!! Como esta la vida?? Esta bien Paul??? Te cuento que estoy de novia… con una persona bien, no es el de las historias que te he contado…

   Te extrano a montones!
   Espero verte pronto!

   Abrazo gigante, tu amiga argentina.

   According to Julieta – 03:21 (op 13 December ’08)
  29. Ha Paul, je kent me niet, maar geweldig heb ik genoten van je reisverslagen. Dan ook nog zo’n mooie tweeling. Gefeliciteerd!

   According to Gijs – 18:21 (op 17 December ’08)

  Share This:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *