img_6249

Op weg naar de Mannetjes

Op papier leek het me allemaal niet zo moeilijk – vertrekken uit Nederland, even wat tijd killen en dan naar de Mannetjes, om begin november de reis te hervatten. Maar nu ik er zo middenin zit, is het toch even wennen. Vooral dat terugrijden gaat zó tegen mijn natuur in. Het zij zo. De beloning zal groot zijn. Zondag zie ik mijn Mannetjes. Heb ze tien maanden niet gezien, en dat is lang, erg lang. Dertig oktober vlieg ik terug. Mijn Motor staat bij mijn Grote Vriend Pieter Evers, ergens in de buurt van Brussel. Met Ryanair naar Madrid gevlogen, waar ik nu deze woordjes aan het tikken ben. Heb 36 uur van hangen voor de boeg. Hangen kan ik goed overigens. Heb twee hele kekke Iphone4S-en kunnen scoren (veel dank voor die ene, Sigrid).
Daarmee kunnen ze me in de gaten houden, de Mannetjes. Heb zo’n zin om ze weer te zien. Zonder hun ‘zegen’ verroer ik geen pink. Daarna ga ik los. Motor loopt prima overigens. Die heeft toch alweer zo’n 3000 km gereden. In Mandello een ander stuur gekocht. Door dat platte stuurtje had ik continu last van mijn schouder. Dit stuur staat ‘m ook achttien keer beter. Heb overigens contact met Ted Simon. Hij wil het eerste hoofdstuk van het Engelse manuscript lezen. Wie weet. He guys, waar ik niet zo heel veel zin in heb, is geleuter over dat ik de kluit aan het belazeren ben. Daar krijg ik toch wel zo’n slappe van.

img_6272-1unnamed

Share This:

34 reacties


 1. Paul
  Goeie reis naar je zoons en veel plezier daar, blijf je volgen.
  Succes met het reizen ,maar dat is jou week, toevertrouwd.

  Henk Diedering

  Beantwoorden

 2. Had toen maar een slappe (ge)leuter gehad, had je nu die omweg niet hoeven maken….
  Maar ook ik ben vader en begrijp heel goed dat je na 10 maanden je kinderen wel weer eens wilt zien. Veel plezier!

  Beantwoorden

 3. Geniet van je kinderen, fijn dat jullie elkaar eindelijk gaan zien! Goede reis Paulus,x

  Beantwoorden

 4. Uh wacht even, Zonder hun ‘zegen’ verroer ik geen pink……. dus als zij zeggen ga niet pa, dan gaat de hele onderneming niet door??????

  Veel plezier in Boliland!

  Beantwoorden

 5. Supergaaf dat de all-time hero je eerste hoofdstuk wil lezen. Heb af-en-aan je blog gevolgt van 2007 tot 2011, tijdens m’n afstuderen elke dag. Ga nu het resultaat van je boek lezen. Jupiters Travels met ‘terugwerkende kracht’ gelezen een paar jaar geleden, via m’n pa. Geniet van je trip naar je ‘mannetjes’, en blijf schrijven!

  Beantwoorden

 6. Paul,
  geniet lekker van je kids het zijn prachtige kereltjes.
  heb nog even wat foto’s van je vorige reis bekeken, wat heeft die arme guus toch veel moeten doorstaan. zitten trouwens echt top plaaten bij.

  Doe voorzichtig en laad jezelf op voor de reis naar Tokyo.

  Groet, Bas

  Beantwoorden

 7. Geniet van de warmte daar, letterlijk en figuurlijk.

  Die kun je straks wel gebruiken als je weer op pad gaat.

  ciao!

  Jan Makker

  Beantwoorden

 8. Hé Paul,

  Zojuist je boek uitgelezen, 100x leuker en spannender dan McGregor en Boorman, authentiek en puur. Nu je blog nog doorakkeren.
  Ik wens je veel veilige, maar niet minder avontuurlijke, kilometers toe. Vaya con dios!

  Groet, Cees

  Beantwoorden

 9. Hoi Paul, hier Paul, las je boek vorig jaar. Heerlijk reisverslag en je hebt veel tijd. Spaarde zelf 4 keer veel dagen om met m’n HD 1200 zijklepper een half jaar door Australie te gaan en nog 3 keer voor enkele maanden door de USA.
  Met zijspan elke keer en dat rijdt enorm relaxed.
  Het ga je goed en ik ga je verhaal weer volgen.
  Goede reis, na je reis om je zoons te zien.

  Beantwoorden

  1. Tjesus, dank je wel, Paulus. Daar ga ik veel liters benzine van kopen. Dat je maar een hele fijne dag zult hebben.

   Beantwoorden

  1. He guys, ik ben dinsdag weer in Brussel. Dan zit ik zondag op de motor, dan voor het echie. Zal een goede afleiding zijn, want laat mijn Mannetjes niet graag achter. Hebben het er goed gehad. Vrijdag neem ik afscheid van ze. Ze gaan op voetbalkamp het hele weekeinde. Is beter voor ze.

   Beantwoorden

 10. Heerlijk dat jullie het goed hebben! Succes met afscheid nemen (is ook niet mijn ding) en goeie vlucht terug richting Brussel! X

  Beantwoorden

 11. Groot fan van Pauline Cornelisse Barbwire? Jammer dat het niet je ding is anders konden we samen Paul een afscheidskus gaan geven.

  Beantwoorden

  1. Nee niet echt, zeg maar… ja dat had inderdaad leuk geweest, alleen Paul is al vertrokken Surf!

   Beantwoorden

 12. Brusselmans! Kunnen Paulus vragen of ie naar pfff Breda komt, ff lunchie ofzo?

  Beantwoorden

  1. Brusselmans heeft z’n vlucht gemist las ik net op FB en is nog niet eens in de buurt van Brussel, dus dat wordt na aankomst direct doortuffen naar Tokio haha, dus je zult hem een virtuele afscheidskus moeten sturen Roy 😄.

   Beantwoorden

 13. Jaja vlucht gemist hij zal weer ergens een Rocky 2 opgeduikeld hebben en daarmee aan de boemel gegaan.

  Maar het gaat mij helemaal niet om Brusselmans het gaat mij om jouhou!!!!!!

  Beantwoorden

 14. De reis begint iig op z’n Boliviaans. Het is te hopen dat Paul binnenkort gaat vertrekken in plaats van ons te laten verekken……

  Beantwoorden

  1. Ja, ik begrijp ook even niet waar Roy naar toe wil…..
   Wil hij nu naar onze man in Brussel of raakt hij verstrikt in het prikkeldraad?

   Beantwoorden

   1. Nou Meneer Kramer maar goed dat U niet weet waar ik naar toe wil want het gaat U ook niks aan!

    Gelukkig weet Barry het wel, dat is niet een katje die je zonder handschoenen aan kunt pakken, ook al vind ze het vaag (ze heet geen Ina….).

    Maaruh waar is de boskabouter nu, vertrokken? Volgens eigen schrijven zou ie gisteren de hort op zijn gegaan, iemand enig idee of dat ook daadwerkelijk gebeurd is? De updates hier zijn erg mager, van feestboek snap ik niks (wil ik ook niet snappen) allemaal van die jehova hosanna halleluja berichtjes van zogenaamde trouwe volgelingen…….

    Beantwoorden

    1. Lijkt me enig om je een keer de mond te snoeren, en ik beloof je: ik zal niet naar je blazen of uithalen of miauwen 😼 ik wacht de uitnodiging op de virtuele mat af!

     Beantwoorden

 15. Vermoedelijk durft hij zijn gezicht niet meer zo veel te vertonen, omdat er hier met scherp wordt geschoten.

  Laat hij maar als de wiedeweerga op zijn paard springen, zodat het dan tenminste ergens naar toe gaat.

  Beantwoorden

 16. Wat saai Barbie, een vrouw met pit is juist een lekkere uitdaging!

  Pistolen Paultje is wel gewend dat er hier sluipschutters schuil gaan (unlike Facebook) maar waarom hij zich nu stil houdt ontgaat mij enigszins. Zal wel ergens bij een chica het warme bed niet uit kunnen komen :-p

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *