Onderweg

Zo, meneer is me toch een partij de grens over. Slaap BAnu in Abra Pampa, een plaatsje dat ik ken uit the old days. Moest er wel weer even in komen  hoor, meiden. Zes jaar (dikke tweeduizend dagen) niet fatsoenlijk op de motor gezeten, laat staan dat ik de grens over ben gegaan. De plunjebaal zat niet lekker in mijn rug. Goede zit is nodig, want ik vang veel wind. ’t Waait behoorlijk. Ook moet ik wennen aan de leren zijtassen. Had vroeger een systeem hoe en waar ik de spullen opborg. Nu is het vooral proppen en aanstampen. De Guzzi heeft hier allemaal geen boodschap aan. Ze vlamt en stampt als vanouds. Wel hoor ik de kleppen, terwijl ze twee keer zijn gesteld. Ook heb ik olie op de punt van mijn laars. Waar dat vandaan komt is nog een raadsel. Verwacht dat ik over een dag of vier in BA ben. Daar word ik opgewacht door de voorzitter van de XT600-club. Ken hem van Facebook, maar we zijn nu al goed vrienden. Mooi volk, die Argentijnen. Dat ze niet kunnen voetballen is ze vergeven. Ook geen probleem met mijn Boliviaanse nummerplaat die feitelijk op Roxana’s naam staat. Kortom, ben een tevreden mens. Wat is dat toch leuk, motorrijden. Wel fucking koud en die wind blaast als een gek in mijn rechter neusgat. Kortom, het is nog even wennen.

Roy, zie je dat ik op de valreep mijn zadel heb laten bekleden? Kostte me tien euri. Soms is Bolivia een fijn land. En die tassen misstaan niet, toch? En niet te vergeten, m’n haar zit fantastisch.
BAd!!

Share This:

6 reacties


 1. Hai Paul.,
  Perfect,
  Onderweg naar Amsterdam, Hou het warm. En hoor het wel via Daan hoe en wat !

  Een goede trip, en ik zie je in Holland.!

  Groet,

  Ad

  Beantwoorden

 2. Yeah hij is onderweg, heerlijk Buenos Aires. Hou ons op de hoogte. Liefs

  Beantwoorden

 3. Ja hoor, zo kennen we je weer!!!
  Kom maar door met de verhalen… Goede reis! Tot in Amsterdam.

  X Sig

  Beantwoorden

 4. Nee maar hij is echt onderweg, 3 werf hulde! Dit klinkt wel weer als van ouds, eikel in het zadel! Combi bike/zadel/tassen staat erg goed, je haar mwaaaa…… Je realiseerde dat het zadel niet overeenkwam met titel van je boek dat ie herbekleed is? Ziet er wel beter uit maar of je moet of nog een paar keer op je bek gaan of voordat ie de Bij ingaat het zadel met zand en schuurpapier behandelen, klopt natuurlijk niet een net zadel op zo’n doorleefde bike! Geen geld trouwens voor overtrekken van het zadel, heb hier een wielrenzadeltje laten doen, 5 tientjes voor denk een twintigste oppervlak! Komt olie op schoen niet van voorvork? Mijn Jawa kroegenbuikschuiver doet nl. precies het zelfde, keerring moet ooit eens vervangen.

  Beantwoorden

 5. Beste Paul,

  “Back on The Road” … ik kan me zo inbeelden hoe dat moet voelen. Wanneer zien we je nog eens aan deze kant van de bol? We blijven je volgen…
  Greetz Bob, Katrien en de kleine freggels Sarah & Ben

  Beantwoorden

 6. Lekker Paulus,Ik ga je weer zien hoop ik.
  Motor ziet er beest uit.Niets meer aan doen.Hopelijk zit het papierwerk een beetje mee.Kijk er wel naar uit.Heb je niet een datum of zo??
  Ga je zien.Tot die tijd recht blijven zitten en succes met vliegen.
  Kus..Kees

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *