Bijna onderweg

Zoals je ziet hangt mijn shirtje te drogen in een fijne Boliviaanse omgeving. IMG_0078Ben altijd trots op mijn tuin geweest. Schoffel en wied me een ongeluk. Dat ik nog tijd heb gevonden om mijn boek af te ronden is een wonder. Heb twee dagen met mijn ziel onder mijn arm rondgelopen – geen voetbal. Zoals Benjamin Franklin ooit zei: Football is the living proof that God loves us and want us to be happy. En gelukkig zijn we, meiden. Dit keer geen dip na de laatst gespeelde pot. Na de dertiende koers ik op een land dat Wereldkampioen is. Wat een ontvangst, zal dat zijn. Want heb zeker mijn steentje bijgedragen met mijn schone shirt. Volg het toernooi met een Latijns-Amerikaanse bril. Op ESPN doen ze het in hun broek voor ons. CNN heeft het steeds over powerhouse Holland. Ben echt trots. Wat een fantastisch feest is dit toch. Al lijkt het me verstandig dat ik mijn smoel voorlopig niet in Mexico laat zien. Die gasten haten ons. Overigens heeft de Guzzi een fraaie Mexicaanse nummerplaat aan zijn achterste hangen. Is het mogelijk om met die plaat een Nederlandse WA-verzekering af te sluiten? Lijkt me wel zo exotisch, al realiseer ik me het risico te lopen om de honderd meter aangehouden te worden. Afijn, Frankrijk ligt eruit, en ik moet twee uur zien te overbruggen voordat Colombia Brazilië uit het toernooi knalt.

16 Comments

 1. Ad Wempe

  Hoi Paul,
  00;45
  Zondagmorgen (nacht).
  Vuurwerk over Amsterdam, met een hoop getoeter!
  Nu nog ‘even’ de blauw witte brigade, dan de Finale.
  Groet
  Ad

  Reply
 2. Roy

  Help mij even, je bent nu in Bolivia, de Guz gaat vanuit Argentinie verscheept worden meen ik mij te herinneren WTF doet een mexicaanse kentekenplaat op de Galore?????

  Heb je het originele kenteken en of kentekenbewijs van de Guz niet meer? Anders gewoon die op de motor schroeven en weer melden bij het postkantoor dat je terug bent (dan wel NL wegenbelasting verschuldigd) en verzekeren die hap, tientjes werk!

  Reply
 3. Paul

  Eh, bedoel Boliviaanse nummerplaat. Anders kom ik het land niet uit. Over de grens gebruik ik mijn Nederlandse weer. Hoezo wegenbelasting? Dat begrijp ik niet. De Guzzi is negen jaar niet in Nederland geweest. Verzekering zeker, WA. Wil inmiddels heel graag weg. Begin het gehang hier een beetje zat te worden. Dus, ik scheep de motor in, nog even terug naar Sucre en dan naar Nederland, zo rond half augustus. Heb hier echt heel veel zin in. Zag van de week een docu-tje op CNN over Amsterdam. Wat een fantastische stad toch. Tot gauw. Echt!

  Reply
 4. Roy

  Je kunt een voertuig in NL enkel verzekeren als deze bij het RDW geregistreerd is dus ga je automatisch wegenbelasting betalen! Ik heb toen ik uit Qatar kwam het een half jaar kunnen rekken door met arabische export platen op mijn auto en motoren hier rond te rijden. Huis verzekeraar van Shell is genegen/uitgezonderd je te verzekeren als werknemer maar kreeg continu telefoontjes omtrend nederlandse kentekens…….

  Half augustus……….. dan ben je er denk ik volgens de van Hooff kalender ergens in Oktober 😛

  Reply
 5. Roy

  Oh maaruh is de Guz >40 jaar? denk het onderhand wel = wegenbelasting vrij!

  Reply
 6. Har

  ja man zij is zeker ouder dan 40 jaar, oldtimer verzekering is niet meer 50 euro
  moet goed komen

  Reply
 7. Paul van Hooff

  Was toch 25 jaar? Guus is 39. Vrijdag rijden, zonder verzekering. Kan hier nog altijd, met een beetje lullen enzo. Hoeveel kost een normale verzekering in Nederland?

  Reply
 8. Har

  50 euro Paul, alleen belasting moet je betalen 30 euro en dan mag je er 3 mnd niet op rijden
  dec jan en feb

  Reply
 9. Roy

  25 jaar is overboord geknikkerd door stelletje koekblikrijders die dikke SEC500’s van <'91 uit Duitsland inporteerde, gastank erin en er jaarrond belastingvrij mee rond gingen rijden. Dat vond de belastindienst niet leuk en en passant hebben ze de 2wielers ook mee genomen in het verleggen bvan de voor belastingvrij vanaf 40 jaar!

  Grap is dat het een aantal miljoen oplevert voor de belastingdienst maar een meervoud kost aan WW omdat de hele klassieke onderhoud business op zijn gat is komen te liggen! En je kunt nu heel goedkoop dikke benzine slurpende Benzen kopen 😉

  Reply
 10. Roy

  Gisterenavond op een dakterras aan het zwembad partij dronken geworden van de mojito’s, en nog wel in Kuala Lumpur tijdens de ramadan, wat een hedonisme!

  Reply
 11. Bar

  Gelukkig zit je er al Roy, en ben je niet een paar dagen later vertrokken!

  Reply
 12. Roy

  Ja Barretje dat is boffen, vloog maandag met de MH17 heen naar KL. En over uurtje met de MH16 terug. Mietjes, vliegen nu om Oekraïne heen!!!!!

  Reply
 13. Paul

  Maandag vertrekken, meiden. Nu echt. ‘t Kost me echt ongelooflijk veel moeite afscheid te nemen van mijn Mannetjes. Gisteren hadden ze bijna mijn garage, met twee motorfietsen en jeep, in de fik gestoken. Er lag een berg droog gras, en Sebastian had een aansteker. Daar kun je leuke dingen mee doen, dacht hij. Toen ‘t vuur te groot werd begonnen ze uit paniek te krijsen. Kon ‘t doven. Wel politie aan de deur. Vijf jaar, en dan al politie aan de deur. Belooft nog wat. Ze hebben tranen met tuiten gehuild, nee gekrijst. Dachten dat ze naar de gevangenis moesten, hehe. Heeft iemand ervaring met heel lang zijn kinderen niet zien. Zo ja, hoe voelt dat? Wil hier weg, liefst met zijn drieen. Vandaag nog met Roxana gesproken over Amsterdam – Japan, met zijn drieen. Ik kan ze onsterfelijk maken, zei ik. Roxana knikte bemoedigend. Wat een boek zou dat kunnen worden, en wat een mooie zet naar een mooie toekomst zou dat kunnen zijn. En niet te vergeten, ik. Weer on the road met het allermooiste wat me ooit is overkomen – mijn Mannetjes. Wat jullie?

  Reply
 14. Dominicus Hettinga

  Goede reis Paul.
  Gelukkig geen ervaring met het lang missen van de kid’s.

  Reply
 15. Paul

  Morgen, vrijdag de 25ste, eerste serieuze poging ondernemen om hier weg te komen. Heus, ongelogen, echt waar. Gaan we weer mooie fotootjes zien. En een filmpje, waarom niet.

  Reply
 16. Har

  Hoi Paul, ik zie het helemaal voor mij, Jij op de motor en de jongens in de zijspan. Tentje mee, wat een avontuur zal dat worden, Maar… de kids zullen naar school moeten en als ze later groot zijn zullen zij zeker meegaan met jou trips. Want dat zal je altijd blijven doen.
  Wat zal het moeilijk zijn om weg te gaan, maar het avontuur lokt weer. En natuurlijk de lancering van je boek ” In het zadel ” hier in Nederland met de “GUZ” .
  Weet je , Sebastian en Santiago hebben zo’n goede basis voor hun leven met hun Papa Paul en Mama Roxanne en zus Adriana en dat hebben , helaas, heel veel kids niet. Zelfs hier in Nederland.
  Wij kijken naar je uit en hopen dat je een heel goede reis hebt. Dikke kus Bep en Har.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>