Een nieuw behang voor Renske

Is het iemand opgevallen? Het staat er toch echt: ‘Twee weken lang de hand van mijn dochter Renske vastgehouden die in Leiden een tweede levertransplantatie kreeg. Terug in Almere bleek mijn huis te zijn leeggehaald. De Guzzi stond er nog. Ach, het leven gaat door. Zolang mijn dochter maar beter wordt’, schreef onze Guzzivriend Nico. Ik probeer me zijn verwondering bij het betreden van zijn huis voor te stellen, maar ’t lukt me niet. Ben even sprakeloos. Tegelijkertijd besef ik me dat ik met mijn volle gezondheid bezig ben aan mijn vierde of vijfde jeugd (ben de tel kwijt), terwijl Nico’s Renske in een Leids ziekenhuisbed in afwachting is of de transplantatie aanslaat of niet. Ik geef het je te doen. Wellicht kunnen haar ziekenhuisverblijf wat veraangenamen, bedacht me ik. Hoe welkom zou het zijn om elke dag een berg met post te ontvangen? Het zou mij in ieder geval goed doen, zo weet ik zeker. Daarom het volgende voorstel: de komende twee weken zal ik proberen elke dag verslag te doen van hetgeen op mijn pad komt. Of het nou een saaie of avontuurlijk dag is. De foto’s worden mijn ansichtkaarten aan Renske. Dat betekent dat je veel gaat zien. De zoutvlaktes heb ik nog altijd niet bezocht, de treinenbegraafplaats ook niet. Dit worden naast La Ruta del Che de hoogtepunten in Bolivia. Genoeg te zien dus de komende twee weken. Ik begin morgen door eindelijk La Paz eens te verlaten. Vandaag bijvoorbeeld waren er blokkades op alle uitvalswegen. Morgen (zaterdag) dwing ik me te vertrekken naar Oruro, een saaie rit over de Alti Plano. Weet je ook wat een saaie rit over de Alti Plano is. Dezelfde dag staat het op mijn site, semi life dus. En dat twee weken lang*. Intussen zorgen jullie met echte ansichtkaarten voor een nieuw behang, fair enough.

(Voor Sofia hebben we toentertijd een mooi bedrag ingezameld voor de mazelenoperatie. Terecht vroegen Harry en Roy hoe het daar mee staat. Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Heb er een paar keer naar geïnformeerd bij Irina maar heb geen sluitend antwoord gekregen. Evenwel, ga er blindelings vanuit dat ons geld goed is besteed, ongelogen.)

Een nieuw behang voor Renske is op persoonlijke titel. Heb dit niet besproken met Nico. Ik doe vanaf morgen mijn duit in het zakje. Hoop dat jullie ’t ook doen. Renske: LUMC Albinusdreef 2, 2333ZA Leiden, afdeling J10P, kamer 36.

* Staat of valt met de aanwezigheid van een goede internetverbinding.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Hoi Paul,
  Geweldig bedankt voor je steun, ik zal jullie op de hoogte houden van wat er binnen gaat komen en hoe het met Renske gaat.
  groeten
  Nico

  According to nico – 01:38 (op 06 Oktober ’07)
 2. Ik krijg dus net van Nico een foto van Renske. Oordeel zelf. En wat me inderdaad opvalt is het saaie behang. Lang leve Renske!

  According to Paul – 01:58 (op 06 Oktober ’07)
 3. Wat een geweldig idee om van al die foto’s de saaie muur voor Renske wat vrolijker te maken.
  Ik was er ook al mee begonnen door regelmatig kaarten te sturen.
  helaas hoor ik van Nico dat niet altijd alles aankomt.
  Maar we blijven sturen hoor, er gaan er straks weer twee de brieven bus in.

  Met al die liefde die door de postbode gebracht word, hopen we een heel klein beetje bij te dragen aan haar genezing.

  Liefs Lea

  According to lea schaefer – 13:12 (op 06 Oktober ’07)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *