Mis changos

En voor hen doen we het dus allemaal, meiden. Het briljant grappige jochie op de pot is nou Santiago. Morgen is de tweeling op de kop af een half jaar oud. Ze zijn wat voorlijk. Santo kruipt in zijn eentje op de pot als hij merkt dat er een drolletje in de weg zit. Dat zijn moeder naast hem zit is meer voor de show. Zien jullie Roxana ook eens. En dit is mijn andere clown, Sebastian. Wat een verschil zit er tussen de twee. Het enige geluid dat uit Sebastians keel komt is een lach. Ventje lacht de hele dag. Heeft-ie kennelijk van zijn vader. Dat is ook zo’n Vrolijke Frans. Santiago lacht en huilt de hele dag. Hij is al twee keer ziek geweest (pruttelend maagje en ontstoken keeltje) en kent inmiddels de klappen van de zweep, mijn princepito. Sebastian liep in zijn eentje door de tuin. Schopte hier en daar tegen een bal aan, trok de kat van de buren aan zijn staart, sprong in de vijver om met de visjes te spelen en dacht toen: ´Ik ga er eens bij zitten.´ En steeds in de gaten hebben dat er een fotograaf in de buurt is. Mannetjes hebben hun pr goed voor elkaar, net als Pa. We gaan nog veel van deze changitos horen, meiden. En nu op naar de mijn. We gaan volgende week.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Ben over de 100 btw. Gaat steeds beter. Laatste 18 pagina´s had Pieter bijzonder weinig op aan te merken, en dat wil wat zeggen. Ben echt tevreden. Bedoel, moet dit vak ook maar leren, en ik leer snel, jottem. Komt allemaal goed, ooit.

  According to Paul – 03:52 (op 17 April ’09)
 2. En ik leer snel whoeeehahahaha hoe lang ben je al met dat boekje bezig? Zo te zien leren die kloters van je sneller, hebben ze dus van hun moeder….. maaruh kids van een half jaar hier in Anal mag je niet eens zonder hand onder het hoofdje optillen, die van jou lopen al……..

  According to Roy – 08:43 (op 17 April ’09)
 3. Leuk Paul wat een schatjes, ze lijken wel erg veel op je, en hoe bedoel je voorlijk!!!!

  According to Barb – 08:57 (op 17 April ’09)
 4. Whahahhaha!!! Ja ja, leuke ventjes hoor!! Dat gezeur over hoe duur die pampers zijn kun je nu dus ook mee ophouden want de kereltjes gaan al alleen naar de plee….handig! Kan me voorstellen hoe je ze mist als je een tijdje onderweg bent met je zilvervrinden, spannend avontuur voor de boeg weer. The Rock ziet er als een blije moeder uit, alles weer bij getrokken? En is ze ook al weer aan het werk als belastingfreak?
  Is gdomme ook een hele bevalling hé, dat boek van je, 100 pagina’s, pffff, als het maar niet met van die hele grote letters wordt om het wat te laten lijken, dan lijkt het wat teveel op een opstel van de middelbare school misschien… Ik vind dat je er een beetje vaart achter moet zetten Paul, anders wordt het mostard na de maaltijd en verlies je het momentum.
  Vandaag een heerlijke Hollandse dag hier, 10 graden en volop regen! Heerlijk!!
  Grtz

  According to Luc – 10:28 (op 17 April ’09)
 5. Vergeet je natuurlijk wel even de 25 graden van afgelopen woensdag te vermelden en hier aan de kust is het nu toch wel warmer dan 10 graden en zonnig!

  According to Roy – 13:22 (op 17 April ’09)
 6. Vooralsnog hoor je mij niet klagen over het weer deze maand, best veel zon en lekkere temperaturen!! ‘s Avonds lekker op het terras in hartje Maastricht met een heerlijke Erdinger Weissbier, wie doet je wat…….

  According to Luc – 16:08 (op 17 April ’09)
 7. Hola !
  Boliviaanse politie schiet Europese huurlingen dood
  vrijdag 17 april 2009Bron: ap Auteur: dsl LA PAZ

  De Boliviaanse politie heeft een aanslag op het leven van president Evo Morales en vicepresident Alvaro Garcia voorkomen. Een terreureenheid schoot in de stad Santa Cruz drie verdachten dood, meldt de krant El Deber vrijdag.

  Het gaat om een Hongaar, een Ier en een Roemeen. Twee andere verdachten – een Roemeen en een Boliviaan – werden gearresteerd. De vijf zouden ingehuurd zijn door een extreemrechtse groepering die het beleid van de linkse Morales afwijst

  Volgens Garcia was de groep ook verantwoordelijk voor een aanslag met dynamiet op de woning van kardinaal Julio Terrazas. Hij was niet thuis op het moment van de feiten.

  According to dePieje – 16:26 (op 17 April ’09)
 8. ze zijn fotogeniek Paul, je moet een heel trotse papa zijn.

  vandaag weer een mooie hollandse dag hier, blauwe lucht en graad of 15. helaas veel werk te doen. volgende week een ritje van club, hopelijk dan net zulk weer als nu.

  According to nico – 11:21 (op 18 April ’09)
 9. Een trotse vader ben ik zeker. Als we de straat opgaan, hoor ik de hele tijd: ‘Que bonito. Gemelos.’ De vrouwen kijken niet meer naar mij, maar uitsluitend naar mijn changito’s, aapjes. Dat is wel wennen hoor. Je hebt gelijk Luc, wil er wat vaart achter zetten. Heb nogal wat tijd verloren in de States. Dat ging in gelijke tred met de geboorte van mijn mannetjes. En hé, vergis je niet, er is veel veranderd in mijn leventje. De States kreeg ik maar niet rond. Toch doorzetten. Die tripjes doen me ook goed. Heb ik weer contact met de motor. De afgelopen maand heb ik erg maar dan ook erg goed geschreven. Nu heb ik vleugels, heb mijn onzekerheid wat afgeschud. Krijg je een knauw van, hoor, als vier maanden lang niks lukt. Ik schrijf zo makkelijk nu. Ga mijn productie opvoeren naar twee pagina’s per dag, dat moet lukken. En dan is het een kwestie van maanden. Dit jaar gaat in ieder geval lukken. Ik merk ook, hoe minder geld ik heb, hoe beter ik schrijf. Voel me dan minder comfortabel. Het is een heel proces meiden. Vind de reis op papier zwaarder dan in het echt. Maar: ik heb 100 hele mooie pagina’s. Het dreigt een heel mooi verhaal te worden.

  According to Paul – 22:22 (op 18 April ’09)
 10. Volgens mij heb je daar altijd al last van gehad Paul, als de deadline in zicht komt begint mijnheer opeens aktief te worden, prima toch! Stuur alvast een stuk van je verhaal op naar een uitgever, spreek een deadline af wanneer het boek op de planken moet liggen en ga er naartoe werken, dan komen ook de pegels in zicht en dat maakt alles een stuk aantrekkelijker! Ik ken iemand die al meer dan 10 jaar bezig is met zn eerste (en natuurlijk enige) boek, dat kan toch niet de bedoeling zijn, volgens mij zit er kop nog staart aan zo’n verhaal…

  According to Luc – 11:58 (op 21 April ’09)
 11. Bedoel je mij soms, Luc? Qua boek dan. Wie van jullie twittert er overigens?

  According to Martijn – 20:38 (op 21 April ’09)
 12. heb ik geen tijd voor Martijn.

  According to nico – 00:06 (op 22 April ’09)
 13. Ik wist niet dat jij ook zo’n eindeloos boek aan het schrijven bent Martijn, nou, niks voor mij. Wat is dat, twitteren?

  According to Luc – 13:44 (op 23 April ’09)
 14. Ja Luc, over m’n tijd als ober op de Eurocity van amsterdam naar Keulen en Hannover. Da was leven met 220 mm p/u. Twitter is heel simpel: je zegt wat je aan het doen bent. Klinkt suf, maar is superleuk. Kan Paul dus ook doen. als een soort tussentijdse berichtgeving wat ie doet. Doe het zelf nu een week 0f 3, maar ben helemaal om.
  Hier zie je mijn twitterpagina: http://twitter.com/copy_commando

  Oh ja Paul, Martin Bril is niet meer. Echt balen. Las z’n stukjes altijd met veel plezier. Ooit een workshop/wedstrijd met hem gedaan met zo’n 150 m/v deelnemers. De opdracht: bedenk een briljante openingszin. De mijne was:

  ze lag op het strand omdat het water te koud was.

  Ik ben de zin nooit vergeten omdat ie als nummer 1 uit de bus kwam. Postuum bedankt Martin!

  Maar goed, nu Martin er niet meer is, wens ik wel dat je meer gaat schrijven om de leegte te vullen!

  According to martijn – 22:18 (op 23 April ’09)
 15. Nee ik twitter dus nog niet en uhh, hoe vind je de tijd om dat allemaal bij te houden man??!! Nee daar heb ik geen zin in. 220 mm per uur is best langzaam trouwens, en hoe lang is dat geleden Martijn?

  According to Luc – 11:01 (op 24 April ’09)
 16. Haha, ik bedoel 220 km. Was even in de war met m’n lego trein. En die tijd op de trein was een jaar of 12 geleden. Toen had je nog geen Twitter. En e-mail. En weblogs. Wel Herman Brood overigens. Dronk in ons treinrestaurant ‘s ochtends chocomel met 2 whiskey. En hij verstopte z’n pistool in de vuilnisbak in onze keuken bij de grensovergang NL-DU. Niet bij mij overigens. Da’s dan weer jammer.

  According to martijn – 00:25 (op 25 April ’09)
 17. Jezus, Martin Bril niet meer, net als us Herman. Wist dat ie ziek was. Zag hem geregeld in café Swart. Hij had altijd kekke leren handschoentjes aan. Echt een gentleman, net als ik. Mooie zin trouwens Martijn, zou er wat mee doen. Hier kabbelt ‘t allemaal vrolijk door. Roxana verkoopt inmiddels koekjes op straat, ongelogen, en heeft daar succes mee. In drie dagen tijd heeft ze 15 euro verdiend. Ik hoef dus eigenlijk niet meer te werken, en da’s ook prettig. Begin heel erg verbonden te raken met mijn Mannetjes. Santiago is altijd erg van slag als ik er niet ben. Dan huilt hij de hele tijd. Dan heb ik nieuws voor hem: morgen gaan we op expeditie naar de mijn. En mijn boek gaat ook prettig. Schrijf bijzonder gemakkelijk de laatste weken. Dat komt toch door de States hoor. Ben daar gepokt en gemazzeld. We hebben dus drie projecten lopen, Roxana en ik – de mijn, de koekjes en het boek. Vooralsnog houden de koekjes ons drijvend.

  According to Paul – 01:37 (op 25 April ’09)
 18. Snap inderdaad niet dat men tijd heeft om te twitteren en uberhaupt niet dat je het van iemand leest……… boeie! Kijk dat van die koekjes klinkt goed, wat is recept? spacekeek?

  Om even de link met Guzzi’s te houden, gisteren op het circuit van Croix en Ternois (noord-frankrijk) wezen rijden. Was een viva italia circuit dag met niet alleen Ducs maar ook hele mooie Guzzi’s, pik van motortoer was er met 1 of ander nieuwerwets Guzzi bankstel, hoe die het deed, deed ie het, maar ik moest moeite doen om hem voorbij te komen, maar ook wat hele mooie selfmade oude Guzzi caferacers op de baan en een prachtige klassiek Laverda in le mans uitvoering, dat geluid, orgastisch!

  According to Roy – 12:01 (op 25 April ’09)
 19. Ja Roy, Ted kan heel erg hard gaan op van alles en nog wat, bankstellen, Ducs, in race pak of op klompen. Als jullie allebei op dezelfde fiets zitten kom je er niet voorbij.
  Morgen ritje van de Guzzi club, starten in Utrecht om 12.00 uur.
  Ik lust wel een stukje van die space cake!

  According to nico – 23:30 (op 25 April ’09)
 20. Hier wat Guzzi’s op Croix:

  Prachtig apparaat: http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-K3NOVZ..

  En hoe kom je hier voorbij? http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-K3NOVZ..

  Gewoon duwen en dat ene gaatje zoeken: http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-NWNPDVBZ.jpg

  Heerlijk gereden: http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-6UQG34..
  http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-4VJAWK..

  According to Roy – 08:39 (op 26 April ’09)
 21. Verkeerde link in plaatje 2: http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-DC7CFU..

  According to Roy – 08:40 (op 26 April ’09)
 22. beetje vreemde actie van de centauro piloot? expres of een misser?

  According to nico – 19:50 (op 26 April ’09)
 23. Volgens mij was dat Ted op de centauro en zag de fotograag (Ad Kieviet) duidelijk staan! Niet erg nat geregend op de Guzzi dag?

  According to Roy – 19:54 (op 26 April ’09)
 24. Kennen jullie die mop van die vier chango’s die een mijn gingen bekijken… Jongens hebben ‘t niet in zich. Ze zijn te bang. De hele tijd ‘ja maar, ja maar’. Ik heb mezelf teruggetrokken uit het mijnproject en focus me maar weer eens op mijn boekie. Heb mezelf een deadline gegeven, 17 oktober, de dag dat de Mannen één jaar oud worden. Heb dus nog een half jaar. Elke dag een pagina, moet lukken. Inderdaad een bloedgeile Guzzi. Vind dat vierklepsblok toch erg mooi. Droom hier in Boliland van een Guzzi caféracer met een vierklepsblok. Maar eerst naar Afrika. Mocht het boekje een beetje verkopen, ga ik naar Afrika. Maar niet op de Guzzi. Er gonst al maanden een WLA in mijn hoofd. Dat lijkt me pas ruig and backer to the basics kan niet lijkt me. Zijn ze een beetje goed? Lijkt me wel.

  According to Paul – 01:57 (op 27 April ’09)
 25. Paul wat moet je in boliland nou met een caferacer?
  jammer van je mijn project, ik zag al een avontuur aankomen, helaas…
  en ja, de centauro heeft een prachtig blok.

  According to nico – 23:14 (op 27 April ’09)
 26. Jammer van die mijn. Verheugde me op de verhalen. Hoezo zijn ze eigenlijk te bang? Is het een heilige berg of zo of zijn er meer gouddelvers op de loer?

  Over verdienen gesproken: ik zie ineens allemaal banners op je site van verzekeraars. Schuift dat net zoveel als die paar euro die koekjes die je rok verkoopt?

  According to martijn – 21:29 (op 28 April ’09)
 27. Bang voor het avontuur, het onbekende Martijn. Boli’s zijn behoorlijk behoudende mensen. Intussen hebben ze wel een grote bek. Gisteren had ik een documentairemaker over de vloer, Rob Rombout (robrombout.com). Hij is bezig met een documentaire over de panamerican highway en daar hoor ik ook in, vindt hij. Interessante gozer. Wie weet kruizen onze paden nog eens, hij zinspeelde daar een beetje op. In feite zijn wel met het zelfde bezig. Zijn docu wordt een pilot voor een nog grotere. Hij is zeer gecharmeerd van roadmovies en wil een studierichting beginnen aan de Brusselse filmacademie, Roadmovie. Mijn boek wordt ook een roadmovie. Mooi genre.

  According to Paul – 00:50 (op 29 April ’09)
 28. Da’s zeker interessant Paul. Aan z’n site zien is ie serieus documentairemaker en geen praatjesmaker. Daar kan dus meer uitkomen. Zorg ervoor dat ie je niet vergeet!

  According to martijn – 23:06 (op 29 April ’09)
 29. Ha OK Paul, dat biedt meer dan dat geneuzel over die mijn lijkt me. Praatjes vullen geen gaatjes zeggen we hier dan. Goed dat je een deadline gesteld hebt. Leest alsof je ook veel plezier in je schrijverij hebt op het moment.
  Foto’s van SR zien er goed uit! Wat vind je van zn stijl Paul? Lijkt het ergens op of is ie toch een beetje stijfjes? Kan op die 998 nauwelijks een guzzi bijhouden…. Nou nou, is alsof je met een Austin Martin niet voorbij een lelijke eend kan komen! Of maak ik een kleine inschattingsfout? Ik ga er binnenkort eens naar kijken, dan rijdt meneer in Spa op ut circuit. Ben benieuwd….
  Wel OK dat je niet naar de mijn hoeft toch, kan je lekker bij je mannetjes blijven!
  Grtz

  According to Luc – 17:26 (op 30 April ’09)
 30. Ja, ik heb er inderdaad weer zin in Luc.Deadline ga ik niet halen, maar zal wel in de buurt komen. Roy zit overigens mooi op zijn motorfiets. Volgens mij gaat hij hard ook. Tjesus, wat een gedoe die Koninginnedag in Apeldoorn. Uit medeleven met de slachtoffers zal ik hem vanavond tijdens ons Koninginnefeest wat minder hard raken. Ik zelf kijk al een half jaar scheel van de geldzorgen, maar dat wil nog niet zeggen dat ik op de Guzzi spring en het presidentiele paleis binnenvlam in de hoop Evo onder mijn wielen te verpletteren. Zou wel een stunt zijn en de wereld, vooral Bolivia knapt ervan op. Heb een flink griepje. Moet ik me al zorgen maken?

  According to Paul – 23:36 (op 30 April ’09)
 31. Whahahaha!! Wat een gezeik over die mexicaanse griep man, het einde van de wereld is opeens weer een stuk dichterbij!!
  Als iedereen die geldzorgen heeft zo’n aktie gaat uithalen zal het wel lekker rustig worden in NL, die looser verknald het voor de rest van de mensen dunkt me, dumpen die eikel, of is ie al om het hoekie? Je houdt het trouwens goed bij Paulus. En trouwens, nou niet meteen terug komen op je deadline he!! Boek moet voor de feestdagen op de planken in NL liggen!!

  According to Luc – 10:37 (op 01 Mei ’09)
 32. Was ook hier op de Boliviaanse televisie te zien. We zijn er allemaal heel erg stil van.

  According to paul – 23:37 (op 01 Mei ’09)
 33. Volgens mij zou zo’n droplul in Bolivia ter plekke gevierendeelt worden, en terecht trouwens. Wel vreemd dat zulk nieuws tot in Bolivia doordringt…

  According to Luc – 14:38 (op 02 Mei ’09)
 34. Hmmm…Bolivia is dus ook op de hoogte? Ons dorp staat op z’n kop. Dader kwam hier vandaan. Rare bedoeling hoor, al die filmploegen, afzettingen, etc in ons normaal zo rustige/saaie plaatsje. Maar jij dus geen gekke plannen voor Evo?! Koekjes en boek houden jullie van de straat? Was het trouwens nog leuk in ‘Amsterdam’? Vorig jaar hebben wij er iig een superfeest gehad. Boli’s gingen helemaal uit hun dak!

  According to Roos – 15:35 (op 02 Mei ’09)
 35. knor knor. oink oink. voel me een beetje grieperig. knor. oink. maar niks aan de hand. ga even een weekje naar de ardeche. oink. knor. ja, wat een moggool in apeldoorn. een typische losert. oink. knor. in een suzuki nog wel. oink. knor. een losert in losertauto. oink. knor. hier in mooi mokum was het uiteraard leuker dan leuk. oink. knor. maar ja, amsterdam is sowieso leuker dan nederland. oink. knor. schiet me maar lek. oink. knor.

  According to martijn – 23:25 (op 02 Mei ’09)
 36. Op koninginnedag met het Dappie en ik denk nog 150 van die 2smoke loosers naar Rotjeknor gereden, da’s best geinig, zelfs de politie zette alle zijwegen af zo dat we als een blauwe walmende lint door konden knetteren!

  Beetje vreemde actie van die gozurt in Apeldoorn ten eerste als je zoiets doet, niet in zo’n koekblikje maar neem je een stevige 4WD, en als je dan toch die bus wil raken doe je dat op een verbindingsweg zonder onheining, maarja dat is nu te laat dit advies voor die klootzak……

  Overigens weekend in hoekje van Limburg/Brabant door gebracht, altijd beter dan dat Amsterdam…….. al willen de kinderen naar het Anne Frank museum, van de week maar eens doen?

  According to Roy – 13:01 (op 04 Mei ’09)
 37. Ik had toch een rare Koninginnedag. Ik was in Haarlem. En hoe later het werd op de dag, hoe meer van die modieuze kerels rond zag lopen. Je weet wel, van die fashionized men dat je bij jezelf denkt dat je gewoon in vodden rondloopt. Hippe broeken, Paul Smith overhemdjes etc. Werd er bijkans onzeker van. Tot ik Daan zag staan, die stond gewoon de kleding van dr broer te verpatsen op de vrijmarkt!!!!

  According to brun – 15:33 (op 04 Mei ’09)
 38. gisteren op de V7 dag van de club geweest, lekker veel dezelfde motoren bij elkaar. leuke middag! voor een plaatje kijk op http://www.mijnalbum.nl/Album=W6P4T6RH

  According to nico – 10:28 (op 10 Mei ’09)
 39. Gave pics Nico, kleine tip, fotografeer eens vanaf de heup (of zak door de knieen) dan komen die karretjes nog veel beter tot hun recht!

  According to Roy – 21:17 (op 10 Mei ’09)
 40. heb je helemaal gelijk in Roy, het was mij ook al opgevallen 🙂

  hoe gaat het griepje Paul, nog steeds zwakjes?

  According to nico – 06:56 (op 11 Mei ’09)
 41. Bedankt voor de foto’s Nico. Hele mooi caféracer. Inderdaad even door de knieen en je hebt een ander resultaat. Ja griepje is voorbij. Was een heftige. Kreeg ‘m over van Santiago en heb ‘m doorgegeven aan Sebastian. Mannetjes zijn drie weken nonstop aan het krijsen. Tijdens hun slaap worden ze gillend van schrik wakker. Volgens mijn schoonvader, we kunnen het goed vinden, zien ze bleek en zijn ze mager. Roxana is naar een curandera geweest, soort van kaartlezer. Volgens haar zijn de Mannetjes doodsbang, vanaf de geboorte. Iets wat in de genen zit. Roxana is daar enorm van geschrokken. Ik heb iets van: het zal wel. Toch gaan we morgen met zijn allen even in de kaarten kijken. Het is nauwelijks vol te houden zo. Mijn Mannetjes zijn alleen stil als we met ze de straat opgaan en ze in hun karretje zitten. Net als ik zijn ze graag in beweging. Het is echt een wonder dat Roxana nog op haar benen staat. Ik ben al blij als ik drie woorden heb geproduceerd. Moeizaam allemaal. Gelukkig schijnt de zon, 365 dagen per jaar.

  According to Paul – 21:48 (op 11 Mei ’09)
 42. Ik ga vandaag mijn laatste centen pinnen. Dan sta ik maximaal rood. Nog tips?

  According to Paul – 22:14 (op 11 Mei ’09)
 43. Rekening openen en leegtrekken bij een bank die aan de afgrond staat, keuze genoeg!

  According to Roy – 12:37 (op 12 Mei ’09)
 44. Met een shovel gaan pinnen.

  According to martijn – 23:50 (op 12 Mei ’09)
 45. Hebben ze geen oorontsteking? Daar hebben die van mij nachten mee volgehuild. Een dokter kan het zo zien (rood oortje van binnen). En je kan het zelf ook merken. Als je ze in zithouding zet, blijven ze dan ook uilen of iets minder?

  According to martijn – 23:55 (op 12 Mei ’09)
 46. Misschien is de ene een reincarnatie van Che en weet de andere dat?

  According to Barb – 11:26 (op 13 Mei ’09)
 47. Gisteren compleet gesloopt teruggekomen van de mijn. In totaal veertig kilometer gelopen, door riviertjes, over losse stenen, en dat op een hoogte van 3500 meter, met een kater. Terug ieder tien kilo aan gruis om een analyse te maken. Kan me niet herinneren zo gaar te zijn. Maar het belangrijkst is dat we zijn geweest. Coco’s vader (65) was er ook bij. Hoop dat de man vanochtend wakker is geworden. Volgens Don Coco hebben we een zinkberg gevonden. Zink is een bestandsdeel voor aluminium. Als de analyses gunstig zijn, ga ik ervoor. De omgeving is prachtig. Zo geïsoleerd. De mijn is niet meer dan een gat in de grond, nog geen twee meter diep. Het is er erg vochtig en instabiel. Het plan is om de hele berg op te blazen. In Potosi koop je voor 1,50 euro een staaf dynamiet, detonator en lont. Ik word chef explosieven.

  According to Paul – 21:45 (op 14 Mei ’09)
 48. Aaha, ik dacht dat het mijnproject terzijde gelegd was?? Jammer dat het geen goudmijn is overigens, levert vast meer op, beetje geld in de pocket is best wel lekker he… Maar je bent in ieder geval weer eens ff het huis uit geweest, en misschien een nachtje heel vast geslapen?
  Leuke fotootjes van die Guzzies Nico, valt me wel op dat de gemiddelde leeftijd van de Guzzi interessanten behoorlijk boven de grijswordgrens ligt 😉 Maar lekker weertje in dat durp en mooie bootjes in de haven, heerlijk man, zeilen, leukste dat er is, lekker rustig, de wind in de zeilen, het water tegen de romp aan kabbelend en het schuim in ut zog, wat een rust, zoals het leven moet zijn, vooral op zee…

  According to Luc – 18:31 (op 15 Mei ’09)
 49. Inderdaad Luc niks zo rust gevend als het geklotst van water tegen een zeilboot of het vrije gevoel waneer je lekker planeert met je surfboardje over het water. Als ik nu eens wat meer tijd te besteden heb, ga ik toch een catamaran kopen, woon tenslotte 1km van de hoekse watersportvereniging vandaan………

  Maar as zondag eerst een circuitdagje boenderen op Francorchamps met de 998 YIEIEIEHIEIEIIE!!!!!!!!!!!!

  According to Roy – 11:37 (op 18 Mei ’09)
 50. Elk bootje is wat mij betreft OK, als er maar geen motor aanwezig, gewoon een Laser, de zee, zon en wat wind en gaan met die banaan! Heerlijk man. Ga binnenkort weer naar de mooiste plek van Europa maar heb helaas geen boot bij me en ook geen plank 🙁

  Ik kom zondag zeker kijken naar de houding van SR, steek de bbq maar vast aan 🙂

  According to Luc – 16:46 (op 19 Mei ’09)
 51. Mmm klinkt stoer SR. Luc, ben benieuwd naar het mooiste plekje in Europa. Mijn woonplaats zal het wel niet zijn…

  According to martijn – 23:26 (op 19 Mei ’09)
 52. http://images.google.nl/imgres?imgurl=ht..

  Kheb ff een plaatje op internet gezocht Martijn, die Koen Marijke weet ik veel dingetje zijn daar ook geweest met hun 4wd. Maar die zijn weer vertrokken. Ik heb daar andere ideen over….

  Grtz

  According to LUC – 15:19 (op 20 Mei ’09)
 53. En daar ga je levend van de wind en de liefde je koters op laten groeien?

  According to Roy – 15:34 (op 20 Mei ’09)
 54. Neuh….van de wind kun je daar niet leven, het is maar 2 maanden per jaar echt toeristenseizoen en die Grieken geven zelf niks om de wind. Maar zeg nou zelf, ziet er toch niet verkeerd uit daar? En het is maar 3 uurtjes vliegen…

  According to Luc – 12:25 (op 21 Mei ’09)
 55. ziet er geweldig uit, een paar maanden daar doorbrengen is geen straf lijkt me.
  zeker in goed gezelschap, voorzien van de nodige proviand en een duikuitrusting.
  berg al opgeblazen Paul?

  According to nico – 09:02 (op 22 Mei ’09)
 56. Wat dacht je van groente van eigen land, alles groeit daar als “kool” en vlees van eigen beesten Nico? Als je zin hebt om te duiken is dit misschien iets voor je: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeeslag_bij..

  According to Luc – 10:55 (op 22 Mei ’09)
 57. Heya Paulus,

  Hebben ze nu je fiets opnieuw gemaakt? Ik zag laatst een mooie plaat in de ProMotor, en ben eens op zoek gegaan op de website van Guzzi: http://www.motoguzzi.nl/motoguzzi?waxtra..

  Eind van het jaar staat Bolivia weer op de planning… Misschien blijft het ook zo!

  According to Karin-Marijke and Coen – 20:57 (op 25 Mei ’09)
 58. Ben compleet gesloopt. Heb gisteren gekeept op een voetbaltoernooi. Doe ik 1x per jaar. Het is het Mirakel van Voidokilia dat ik overleefd heb. Leuk plaatje overigens Luc. Maar waar staan de polopenisische palmbomen?

  According to martijn – 23:48 (op 25 Mei ’09)
 59. gaaaaap

  According to brun – 23:45 (op 26 Mei ’09)
 60. Ja meiden, was even druk aan de schrijf. Weer een hoofdstuk af. Ben in Guatemala nu. Het gaat steeds beter, maar zo langzaam. Heb nu 34.000 woorden en weet ze allemaal te staan. Hier strijden we voort. Zoals gezegd, behoorlijk platzak. Heb dagen dat ik 0,50 eurocent uitgeef, aan peuken. Dat bestrijdt de honger een beetje. Leef op één maaltijd per dag. Waarschijnlijk weeg ik 45 kilo als ik op papier klaar ben. Begin het gejank van mijn Mannetjes af en toe behoorlijk zat te worden. Gaat de hele dag door, want het zijn er twee. Werkt behoorlijk op mijn zenuwen. Dat Roxana nog op haar benen staat is een wonder. Linda heeft toegezegd dat ik twee maanden lang drie Canadese vrijwilligers over de vloer krijg. Betalen pp tien dollar per dag. Heb ik godver weer wat te eten en kunnen we de huur betalen. Honger lijden is goed voor het boek, mijn enige strohalmpje. Moet lachen om jullie crisis. Heb nog nooit in zo’n bizarre situatie gezeten. Maar we komen er wel uit, zoals altijd.

  According to Paul – 02:04 (op 27 Mei ’09)
 61. Ze hebben bijna geen palmbomen daarooo, vooral olijfbomen eigenlijk…

  Jeemig Paul, dat klinkt aardig hopeloos joh met twee van die huilebalken, heb net gisteren te horen gekregen dat mijn op hande zijnde kroost ook uit twee jongetjes bestaat, hoop toch wel met recht dat die wat minder janken want voor dat geleuter ben ik eigenlijk toch wat te oud vind ik. Heb medelijden met je, hoewel, ach, word je hard van. En het gaat echt wel weer een keer over hoor. Verhaal over het boek klinkt positief.

  Ik ga eerst maar eens kijken hoe erg de crisis in Griekenland is, in ieder geval schijnt de zon!

  Blijf schrijven Paul en lief zijn voor die ventjes dan komt alles goed (ze hebben niet toevallig honger? daar gaan ze ook van janken..)

  Grtz

  According to Luc – 21:30 (op 28 Mei ’09)
 62. Nog meer jongens wat leuk! Geniet van Greece.
  Het belooft een mooi pinksterweekend te worden in Nederland!

  According to Daantje – 10:09 (op 29 Mei ’09)
 63. (ts)jonge(ns), (ts)jonge(ns), (ts)jonge(ns)!!!!!!!!

  Maak dan maar foto’s van vlinders.

  Of bouw je ‘bikers’-hotel met de GUZZI op de binnenplaats met een glazen kooi eromheen.

  Ik ga een wijntje drinken in het zonnetje.

  Maurice

  According to maurice van Bakel – 17:20 (op 29 Mei ’09)
 64. zo, en nu eerst maar de deur uit voor de roparun, maandag avond ben ik er weer.

  According to nico – 06:48 (op 30 Mei ’09)
 65. Zo, nog één dagje werken en dan op naar de middellandse zee en de olijfbomen, zal eens kijken of ik wat vlinders voor je kan vinden Maurice, zijn libellen ook goed?
  Was vorige week wel een sof met die racedagen van SR trouwens, zn Italiaanse schone was aan het lekken, ging niet door dus, heb je met dat Italiaanse spul…
  Succes met de boys Paul!
  Grtz

  According to Luc – 10:27 (op 30 Mei ’09)
 66. Sorry, ik dreig hier echt af te haken. We gaan het nu dus over vlinders hebben. Morgen over breipatronen? Overmorgen over Bonzai bomen? En daarna over de comeback van Demis Roussos? Gelukkig hebben we de bijdragen van Paul nog. Zo’n 1x per maand…

  According to martijn – 00:04 (op 01 Juni ’09)
 67. Ja, je hebt gelijk Martijn. Maar vergis je niet. Het leven van elk willekeurig persoon op deze blog is momenteel zo’n zestig keer spannender dan dat van mij. Mis Anal zo dat het tragisch begint te worden. Al kon ik maar één middag even de energie van het land opsnuiven.

  According to Paul – 01:45 (op 01 Juni ’09)
 68. Tsja het is hier nu het strandleven, rose en BBQ wat het leven in Anal beheerst, althans mijn leven. Inderdaad Francorchamps ging vorige week niet door omdat mijn Bella haar bodily fluids liet lopen, en als ik ergens een hekel aan heb dan is om Raidillon op te knallen met de wetenschap dat er zich een oliefilm op mijn achterband zou kunnen zitten……. dus maar wijzelijk thuis gebleven, afgelopen zaterdag haar bij Biggelaar te Oisterwijk afgeleverd voor nadere inspectie, kan of iets simpels zijn als een pakking of erger een gescheurd carterhelft……… maar afgelopen vrijdag wel een enduro training gevolgd bij Toine van Dijk, thans veteranen vice wereldkampioen! kicken op het motorcross circuit van Valkenswaard, omloop van 7km over het crossparcour met giga hoge knippen om over te springen en sluipdoor kruipdoor het bos eromheem, flink wat geleerd van Twan en Hans Vogels (huidig NL kampioen Enduro………).

  Tsja what else is cooking? Wordt er hoogstws. binnenkort bij de Schelp uitgegooid dus dan zal ik zeker meer gaan posten hier daar ik heel veel tijd vrij heb dan!

  According to Roy – 19:23 (op 01 Juni ’09)
 69. Nou Paul, ik denk dat er bij jou in de buurt veel meer energie op te snuiven is. En van heel goede kwaliteit, hahahaaaa.

  Heb vanmiddag overigens meegedaan aan een loterij bij FC Blauw Wit (daar was ik samen met m’n zoon voor het Copa Amsterdam toernooi, met de A1 teams van Ajax, AZ, Chelsea, Rea Madrid en Guadalajara – die laatsten renden in mariachi pakken over het veld!). En verdomd, ik heb de loterij gewonnen: 4 Vredestijn banden plus uitlijnen. Jammer alleen dat ik 4 weken geleden al m’n banden vernieuwd heb.

  Ook leuk dit weekend: BBQ, bier en op een banaan achter een speedboot op de Loosdrechtse plassen.

  According to Martijn – 19:55 (op 01 Juni ’09)
 70. Fijn om te weten dat de armoede bij jullie nog niet heeft toegeslagen. Geen fijn gevoel, weet er inmiddels alles van. Voor het eerst in mijn leven dat ik het even niet meer weet. Er komt godverdegodver geen stuiver binnen, geen ene fuck, al zes maanden lang niet. Hier werk zoeken, forget it. Betaal er de luiers nog niet eens van. Heb er 300 per maand nodig. Loop al de hele maand met een honger gevoel rond. Heb mezelf op een rantsoen van drie broodjes per dag gezet. Meestal ei, of een knakworstje. Af en toe pik ik ergens een maaltijd mee en gooi me dan helemaal vol. Knetter en knettergek word ik er van. Schrijven gaat wel beter, maar elke dag werk ik eraan met de wetenschap dat ik weer geen fuck heb verdiend. Driewerf hopeloos.

  According to Paul – 01:03 (op 02 Juni ’09)
 71. Tja, daar word stil van hé. Bedoel, eten is het allerlaatste waarop je kunt bezuinigen. Zie er ook slecht uit, vinden de mensen hier. Maar dit houdt me op de been. De opmerkingen van Pieter. ‘Pablo, perfect. Nagenoeg geen aanmerkingen. Bij vlagen genoten. Er zitten prachtige staaltjes schrijfwerk bij.’

  According to Paul – 17:07 (op 02 Juni ’09)
 72. Ja dat is mooi klootje Paul, jammer dat je niet naar NL kan komen, zou ik lekker voor je koken! Sterkte, kus!

  According to Barb – 21:37 (op 02 Juni ’09)
 73. luv mijn broer 😉
  Hee Gea gaat vrijdag trouwen Paulus.

  Liefs Dani

  According to Daantje – 01:00 (op 04 Juni ’09)
 74. Hoe staat het met die Canadezen dan?

  According to Karin-Marijke and Coen – 02:22 (op 04 Juni ’09)
 75. DEN HAAG – Een onbekend aantal Nederlanders zit vast in Bolivia. Zij behoren tot een grotere groep buitenlanders die wordt vastgehouden door inwoners van het plaatsje Uyuni.

  De gijzelnemers eisen dat in hun stad een asfaltweg wordt aangelegd.

  According to Karin-Marijke and Coen – 18:28 (op 04 Juni ’09)
 76. Paul wil een strak stukje kunnen sturen in Boliland??

  According to nico – 22:40 (op 04 Juni ’09)
 77. Hoe bedoel je Nico, begrijp je regel niet. Tja, die canadeze zouden met zijn drieen komen. Is er maar een geworden. Zeven euro per dag, en gaf betaalde meteen voor de hele week. Roxana is meteen naar de markt gerend. Kwam met zakken vol met groente, vlees en fruit terug. Vandaag voor het eerst in twee weken normaal kunnen eten en eindelijk eens van dat honger gevoel af. Dat kunnen jullie je niet voorstellen, he. Maar het bestaat hoor, honger. Zelfs bij landgenoten die kort geleden nog man in bonus waren. Nu nog eens kijken hoe ik de huur ga betalen. Ben al te laat.

  According to Paul – 02:30 (op 05 Juni ’09)
 78. Nico bedoelt dat jij nieuw asfalt lekker vind rijden.
  Klink fantastische Paul,die reacties van Pieter.Gaaf.Hopelijk heeft je boek niet te lijdenonder je lege maag.
  Jammer dat die andere Canadezen niet kwamen opdagen Ik zal een weekje huur betalen.Kan alleen niet komen.Erg jammer
  Sterkte gozer en blijf pennen…..

  According to Kees – 23:30 (op 05 Juni ’09)
 79. Nou, ik bedoel het bericht in de krant dat dorpelingen in Uyuni een groep buitenlanders heeft gegijzeld en eist dat er een asfaltweg in hun dorp wordt aangelegd.
  maandag teruggekomen met de Roparun (www.roparun.nl) in Rotterdam, camper geparkeerd vlak bij de Coolsingel, wij feest vieren, een ander de camper leegroven :-((
  van die buit had Paul wel een jaartje doorgekomen in Boliland.
  Van mij gelukkig alleen mijn Garmin verdwenen.

  According to nico – 08:37 (op 06 Juni ’09)
 80. Paul,
  Laatste mail nog ontvangen? ben benieuwd wat je met Metropolistv kan doen.
  Lijkt mij wel een goed plan.

  Spreek je Lator
  Har

  According to Har – 08:53 (op 06 Juni ’09)
 81. Heb via paypal een bijdrage voor een twee big macs en twee small macs gedaan. Heeft je gezinnetje tenminste een happy meal.
  Buonas dias !

  According to Fred – 21:58 (op 06 Juni ’09)
 82. Zo, daar zijn we weer. Afgelopen dagen lekker gegeten. Zelfs de Boli’s stoppen me eten toe. Vriend Coko kwam met een zak aardappelen aanzetten, en gisteren heeft Dario’s vrouw voor ons gekookt. Dan leer je je vrienden kennen. Zijn mijn beste maatjes inmiddels, Dario en Coko. Wat is dat toch een enorm fijne bezigheid, lekker eten. Daar knap je van op, ongelogen. Kan ‘t iedereen aanbevelen. Toch zo’n vijf kilo kwijt geraakt, en zie er (onbedoeld) behoorlijk afgetraind uit. Ook de huur kunnen we deze maand betalen met heel veel dank aan Fred Pruntel en Pieter Evers uit België. België? Dacht dat mijn site volkomen op zijn gat lag. Fijn om te weten dat ik overzee nog altijd goede vrienden heb. Bedoel, kan me volledig wegcijferen, kom nauwelijks nog in kroegen en ben het meest van de dag thuis, maar honger, echt honger hebben, vind ik niet nodig in 2009 en dat heb ik niet verdiend. Gaat echt nergens over. Wel weer een nieuw hoofdstuk toekunnen voegen aan ons mijnavontuur. Zal van de week weer eens wat foto’s oploaden. Mijn hoofd stond niet echt naar mijn blogje. Bedoel als je al die luxe leest en zelf verrekken van de honger, nee, kon er even niets mee. We hebben analyses laten maken in Potosí en hebben inderdaad zilver gevonden en zink. Daarover van de week meer. Die hele hongershit heeft me wel aan het denken gezet. Bedoel, als je moet bezuinigen op eten dan heb je daarvoor al bezuinigd op alles wat je kunt bedenken. Motor? Al weken niet opgereden. Daar heeft-ie benzine voor nodig. Ga ook het land niet meer uit, geen geld meer voor, en ben hier dus illegaal. Kortom, al de franje uit je leven. Maar toch blijven lachen, hé. Toen Roxana me een bord kale spaghetti serveerde, schoten we beiden toch wel zo in de lach. We weten dat dit eindig is. Als je de bodem hebt geraakt, kun je alleen nog maar naar boven. Sommige mensen vinden dat wel prettige omgeving. Ik niet. Wil hier zo snel mogelijk uit zien te komen. Mijn Mannetje gaan als een speer. Ben echt de macho van Sucre. Als ik achter mijn duo kinderwagen slof, word ik aangeklamd door mensen die me feliciteren mijn zulke knappje ventjes. Mensen maken foto’s van ze. Moet ik wel aan wennen hoor, dat de dames mij niet meer zien staan, slechts mijn Mannetjes. Merk nu dat ik mijn boekie bij de ballen heb. Er gebeurt zoveel meiden, je zult je geen moment vervelen. Heb 140 pagina’s nu. Let wel, nog maar een paar maanden geleden begon ik in de States opnieuw met 52 lullige velletjes. Niets gebeurt voor niets, denk ik dan maar. Daaag. Tot snel.

  According to Paul – 00:30 (op 08 Juni ’09)
 83. Over Uyuni, wat een lulverhaal. Was gewoon een bloqueootje, wegafzetting. Gebeurt hier dagelijks. Waarschijnlijk raakte een paar Nederlandse miepen in paniek en zijn naar huis gaan bellen. Bolivia is geen land voor watjes. Vandaar dat Harry in november langskomt. Ben de dagen aan het aftellen.

  According to Paul – 00:34 (op 08 Juni ’09)
 84. Met wegblokkades heb ik inmiddels de nodige ervaring. Heb er in de afgelopen 2 jaar diverse mogen ervaren. Meestal één of enkele dagen. Nu ben ik al een week ´opgesloten´ in Tarija. Ligt in het zuiden van Bolivia. Wilde van hieruit naar Argentinië, omdat mijn visum vandaag afloopt. Niet alleen heeft men de stad geblokkeerd, maar nu ook de grensovergangen met Argentinië. Er is ook geen uitzicht dat dit snel opgelost zal zijn. Ga morgen met het vliegtuig terug naar Sucre en vandaar naar Peru. Daarna zien we wel weer. Groetjes, Peer

  According to Pedro – 17:56 (op 08 Juni ’09)
 85. Zit momenteel bij de kapper met mn moeder in dat kleine geboorte dorp van mn vriendin, hele andere levenshouding hier. Het warme weer maakt de mensen aards lui. Kan er gemakkelijk aan wennen. Van honger heb ik hier bepaaldelijk geen last, mensen hebben genoeg te vreten, af en toe eens de tuin in om een kip te grazen te nemen. De kippen geven geen eieren omdat er een slang is die er steeds eerder bij is dan een van ons… Tuf hier een beetje rond in de agrotiko (pick up) kun je overal mee komen. Weet niet of ik nog terug kom in NL hoor, begin al aardig wortel te schieten….
  Het ga jullie goed allemaal!

  According to Luc – 17:03 (op 09 Juni ’09)
 86. Lekker slome zooi hier….

  According to Luc – 18:40 (op 15 Juni ’09)
 87. Zit het enige blog wat ik bezoek in een sterfhuisconstructie? Oh ja, Paul, als je morgenavond niks te doen hebt: Geert geeft (waar jij je motor stalde) z’n verjaardagsfeestje. Veel bier, bbq en ‘n house DJ. Tot ‘n uur of 1 ‘s nachts. Wordt weer minimaal een week bijkomen…
  Alles goed bij de Grieken Luc? Over ‘n maandje ben ik er ook. 3 weken. Kan niet wachten.

  According to martijn – 21:44 (op 15 Juni ’09)
 88. komkommertijd??

  According to nico – 22:31 (op 15 Juni ’09)
 89. Had ik maar een komkommer. Het moge jullie inmiddels duidelijk zijn dat ik niet de leukste tijd van mijn leven meemaak, ondanks de jochies. Meid, wat gillen die Mannetjes. Kunt ze geen seconde alleen laten. En in die omgeving moet ik zien te schrijven, me zien te concentreren. Zit met kramp van de stress te schrijven. Het is een Godswonder dat ik 140 pagina’s heb. Ben een natuurtalent. Vandaag ging goed. In no time twee pagina’s. Maar ja, ik zit dan ook alleen thuis. Roxana had er allemaal genoeg van is naar haar ouders vertrokken. Ik zei: Doehoeg. Zit nu alleen, en ik kan niet koken. Help! Down en out in Bolivia. Is dat niet een film? Boek zal er komen, al is ‘t allerlaatste wat ik doe. Doen jullie nog leuke dingen?

  According to Paul – 22:33 (op 15 Juni ’09)
 90. Jij kan toch koken? Nee hier ook geen spannende dingen. Heb zin in vakantie maar dat duurt nog zes weken…
  Reed afgelopen zondag wel toevallig door de De Zilk en zag toen ook nog toevallig Kees fietsen.

  According to Barb – 10:53 (op 16 Juni ’09)
 91. Ehhh zaterdag bedoel ik….Goed van je boek trouwens. Ben toevallig net in het boek van Pieter begonnen. x

  According to Barb – 10:57 (op 16 Juni ’09)
 92. Leuke dingen?
  ja, ben zondag met dochter en kleindochter naar de Kemphaan geweest, zelf verse komkommers geplukt en aardbeien, courgettes en aubergines.
  lekker hoor!

  According to nico – 13:34 (op 16 Juni ’09)
 93. Leuke dingen: dochter van school gehaald, in de zon gelegen, schildpad eten gegeven, gekookt, straks naar feestje, morgen kater.

  According to martijn – 16:06 (op 16 Juni ’09)
 94. Yo, yo,

  Leuke dingen………

  – In de witte sneeuw spelen (nog ca. 7 maanden wachten). – Binnenkort naar Griekenland. – Wachten op een verslag van een fantastisch reisdocument. (van een voormalige kroegtijger). – reisverhalen van Luc aanhoren. – lekker werken aan mooie projecten.

  Gr….

  Maurice

  According to maurice van Bakel – 09:26 (op 17 Juni ’09)
 95. Hmm, leuke dingen en schildpadden… Nou, tsja, de hond kwam in het Griekse thuis met een halve schildpad. Hondenspeelgoed of flos echt niet nodig daar, het beest was zielsgelukkig met zn nieuwe speeltje, lag er de hele tijd op te knauwen.

  Gisteren op weg van het vliegveld naar huis onthaald op een ouderwetse herfstbui, zag het ff somber in, maar goddank ‘s avonds weer een beetje zon en zelfs op het terras gezeten. Vandaag toch ook lekker! Valt allemaal wel mee hier maar zit toch echt liever daar waar ik net vandaan kom. Ben blij voor Martijn en Maurice, die gaan nog lekker! Steekt natuurlijk allemaal wel wat scherp af tegen de armoe van onze vriend Paul maar ja, het was toch een vrije keus Paulus, andere mensen worden gewoon op de verkeerde plaats geboren, jij bent er vrijwillig naartoe gegaan, hoe kun je het verzinnen! Ben er van overtuigd dat dit goed voer voor je boek is! Hoop dat je het een beetje gezellig met de rots kunt houden… Waarom huilen die mannekes toch zo joh?? En waar is de aandacht van al die oma’s en tantes en vriendinnen gebleven?

  Leuks? Vanavond komen mn kinderen eten, gisteren voor het eerst een kindonderdeel in de buik van mn vriendin zien bewegen, o ja, echo’s gezien, veel energie gekregen in Griekenland, WOW wat een zon, blauwe luchten, knetterblauwe zee!

  According to Luc – 18:09 (op 17 Juni ’09)
 96. Geloof me, niemand kiest ervoor om met 1500 euro een nieuw leven te beginnen in zo’n moeizaam land als Bolivia, met een tweeling op komst. Ik dus ook niet. Het is me overkomen. Ken er genoeg die er vandoor zijn gegaan. Meanwhile probeer ik er wat van te maken. Vandaag moet ik toiletpapier kopen, en dat hakt er weer in. Die Canadese organisatie betaalt maar niet. Ze lopen al twee weken achter. Houdt dus in dat het meisje, nu al een goede vriendin van Adriana, niets voorgeschoteld krijgt. Het zijn rare tijden, meiden. In Nederland zou ik aan alle kanten zijn geholpen. Er is overal wel een potje voor. Hier zoek je het vooral zelf uit. Oma één is al 25 jaar dood, oma twee woont heel ver weg in Bolivia. Geen geld voor creche of een niñera, een oppas. We zitten dus 24/7 met die Mannetjes, zonder onderbreking. Roxana nog geen vijf minuten. Ik zou zeggen, probeer die crisis in Anal in een wat andere proportie te zien. Moet er erg om lachen. Wat me overeind houdt is dat in Bolivia de meeste mensen met niks rond moet zien te komen. Maar toegegeven, zelfs de Bolivianen vinden dat Roxana en ik in een uitzonderlijke situatie zitten. En geloof me, dat zitten we ook. Met Dank aan Fred Pruntel en Pieter Evers hoeven we ons niet druk te maken over de huur van de volgende maand. Ik vertelde aan Roxana waarom ik het huis zo belangrijk vind. 1 – we sluiten de deur en zitten in ons eigen veilige wereldje met bloemen en mooi pilaren. 2 – Het huis is het enige beetje waardigheid wat ik nog heb. Intussen gaat het schrijven erg goed. Zit in een flow. Vijf goede pagina’s in twee middagen. De truc is dat Roxana ‘s middags naar haar vader gaat. Dan is het even muisstil in het huis en kan ik me eindelijk een beetje conctreren. We houden vol, geen andere keus.

  According to Paul – 20:52 (op 17 Juni ’09)
 97. Helemaal gelijk Luc. M’n moeder heeft al zo’n 30 jaar een kunstgalerie. En wat blijkt … een hongerige kunstenaar maakt de mooiste kunst. Zo zal het ook met Paul gaan. Eigenlijk vind ik dat Paul nog dieper moet gaan. Bedelen op straat. Schoenen poetsen. Toeristen beroven. Jawel. Rauwe reality. Dat is wat mensen nu willen lezen. Dat is wat verkoopt. Of draaf ik nu te ver door?

  Mag inderdaad niet klagen Luc. Oh ja, nog wat leuks: als je deze week ‘s ochtends naar Radio Veronica luistert, hoor je de Vaderlach actie. Maak je als vader kans op een cadeau waar je nou eens – na al die sokken, stropdassen en onderbroeken – wel blij van wordt: een G2 occasion t.w.v. € 15.000,-!

  Wat voor leuke dingen ik nog meer doe? Door het raam naar mooie meisjes in minirokjes op de Raadhuisstraat kijken. Loopt er weer een!

  According to martijn – 21:00 (op 17 Juni ’09)
 98. Je draaft inderdaad wat door martijn. We hebben ‘t al slecht genoeg. Ik zou het persoonlijk niemand gunnen dat hij schoenen moet poetsen om zijn familie in leven te houden. En dat gebeurt genoeg in Bolivia. Voor de goede orde, mijn boek gaat over mijn reis.

  According to Paul – 21:11 (op 17 Juni ’09)
 99. Dat is inderdaad ook erg leuk Martijn, veel lekkers op straat, kan geen keus maken, zou me het liefst overal aan vergrijpen, en dat met een tweeling op komst… Zieke geest, ik weet het niet, volgens mij is het de natuur of zo, ik houdt het daar maar op.

  Ik kan me jouw situatie niet echt voorstellen Paul, je leest zoiets alleen in de echt goeie boeken… Er zal wel een einde aan komen tzt neem ik aan. Geloof dat ik zelf in zo’n primaire situatie toch ook naar een iets praktischer en directere oplossing zou zoeken, een boek is leuk maar het duurt nog maanden voor er iets op de plank ligt en nog langer voor je er geld van ontvangt neem ik aan. Crisis in NL is natuurlijk je reinste giller, iedereen stelt de aankoop van de nieuwe cabrio/keuken/mooier huis/grotere flatscreen even uit, staat mijlen ver van de primaire levensbehoeftes, mn Griekse schat lacht zich ook een deuk om onze problemen, welke problemen?? Heb ff onderzoek gedaan daar, zij hebben wel problemen, alles wordt duurder en ze krijgen minder geld, we hebben het dan over de gewone boodschappen, eten dus. Oplossing op het platte land is gewoon zelf je tomaten planten en je aardappelen en je courgettes etc. En een zooitje kuikens kopen en voeren tot ze groot genoeg zijn om op te eten, ondertussen geven ze eieren. Het is best leuk om te doen en zoveel tijd kost het niet en het is nog lekkerder ook. Je kunt ernaast gemakkelijk een baan hebben of een boek schrijven. En iedereen kan het.
  Op die foto’s toen jullie naar de finca gingen zag ik in mijn verbeelding de tweeling van hand tot hand gaan en kreeg de indruk dat iedereen zich om hun wilde bekommeren, vreemd dat dat ff voorbij is blijkbaar.. Wel stoer dat je bij je lief en je mannekes blijft!

  According to Luc – 17:28 (op 18 Juni ’09)
 100. Natuurlijk meen ik dat niet Paul. Gewoon een zieke grap. En humor houd je in leven. Ik ben hier ook praktisch bezig. Heb nog geen kippen, maar wel een schildpad. Maar eieren leggen, ho maar! Lachen dat verhaal met die hond, Luc.

  Verder heb ik in m’n kleine 5X8 meter stadstuin 2 appelbomen, een kersenboom, bessenstruiken, een druivenstruik, tomatenplanten en een heel zooitje kruiden. Een deel van de crisis teel ik dus zelf weg. En misschien moest er maar eens een geit bij. Gezellig!

  Overigens heeft de crisis naturlijk best z’n gevolgen. De werkloosheid schiet volgend jaar omhoog tot, als ik het goed heb 900.000 personen; het niveau van begin jaren ’80. De grootste klappen moeten de jongeren opvangen. Voor hen is straks geen werk.

  Ze hebben net hun studie afgerond, zo’n 20.000 euro aan studieschuld en kunnen geen baan vinden. Dat wordt echt wel heftig hoor.

  According to martijn – 20:24 (op 18 Juni ’09)
 101. Mijn situatie is dat ik in een mooi huis woon en daar veel voor moet laten. Ken je nagaan, ‘t huis kost me 160 euro per maand. Voor de rest schrapen we ons geld bij elkaar. Momenteel worden we in leven gehouden door derden. Maar ik heb contact met mijn pensioenman, eens kijken wat dat oplevert. Heb uitlegd wat mijn situatie is, en wie weet. Ik heb tijd nodig. Ben tijd aan het kopen. Wil ‘t echt afmaken want ik merk dat ik er steeds beter in word. In het allerslechtste geval verkoop ik een paar duizend exemplaren. Daar kan ik hier dan wel een jaar van leven. En: ik heb iets afgemaakt. Ik maak graag dingen af. Daar krijg je energie van. Moet die reis ook afronden. t Kan een mooi document worden, ook voor mijn Mannetjes. En ik wil die Afrikareis echt doen. Dat gaat wat makkelijker, dunkt me, als je een boek achter je naam hebt staan. Zit overigens te denken aan een tussendoortje, een opwarmertje. Buenos Aires – Cuba. Ik wil graag naar Suriname. Lijkt me te gek om Ronnie Brunswijk op te sporen en Alberto Granado in Cuba. Zit een mooi verhaal in, en ik doe het in mijn achtertuin. Met dit boekje ben ik bovendien een ander vak aan het leren. Dat is me ook wat waard. Maar het allerbelangrijkste is dat ik erin geloof. Voel dat het mijn kans is. Ik weet ook dat dit allemaal tijdelijk is. We hebben gewoon een lange adem nodig. Begin er inmiddels aan te wennen dat ik geen luis heb om dood te knijpen. We bestaan nog altijd. Deze tijd leert me ook dat we met zijn vijfen een erg goed stel zijn. Adriana is het engeltje in huis. Wat een leuk kind. Roxana staat volledig achter wat ik doe. Want voor hetzelfde geldt, meiden, ben ik met een leuk motorboek bezig. Is er in Nederland ooit zo’n motorboek verschenen? Dacht het niet. En ik ben redelijk bekend in de scene, heb veel contacten, ook bij andere media. Er gebeurt zoveel in mijn boekie. Ik verveel me geen pagina, als ik teruglees. Het is ook geen makkelijke stijl die ik heb gekozen – show, don’t tell. Het wordt een romanesk boek, goed geschreven en vol met avontuur. Moet Colombia nog in, en Ecuador, en Bolivia. Heb echt prachtig materiaal. Ik ga uit van zo’n 330 pagina’s. Daarin moet ik drie jaar zien te overbruggen. Als je een beetje gaat vertellen kom je al gauw aan de 1000 pagina’s. Ik kies mijn momenten heel goed, denk daar hard over na. Vervolgens maak ik er een coherent verhaal van. Ontzettend leuk om te doen, als het lukt. Soms hang ik twee volle dagen boven een pagina. Dan lukt het maar niet. Uiteindelijk kom ik er toch uit. Vijf procent talent, de rest ik gewoon pezen. Voor de rest gedraag ik me netjes. Maar: er loopt hier toch wel zo’n mooie Frieze rond. Ze vindt me ook erg leuk, volkomen terecht. Oppassen dus. Maar net als jij Luc, ken ik mijn prioriteiten, ha! Kortom, wat ik maar wil zeggen, dit boek moet gewoon af. Ik voel dat en mijn gevoel zit er nooit naast. Doortikken dus.

  According to Paul – 22:27 (op 18 Juni ’09)
 102. Hallelujah!

  According to martijn – 23:40 (op 18 Juni ’09)
 103. Way to go Paulus. Leuk Suriname!

  According to Daantje – 20:55 (op 19 Juni ’09)
 104. Klinkt mooi Paul,Blijven schrijven of je er nu 100 of 100.000 verkoopt.
  En Bar vooral niets zeggen,roepen of zwaaien en langskomen als je door De Zilk gaat.Je moest je schamen.Volgende keer bakkie in De Zilk.
  Leuke dingen die doe ik en herinner ik me,behalve wanneer ik ze in moet typen.
  Geniet ervan en tot ziens in het mooie De Zilk……..

  According to Kees – 12:33 (op 20 Juni ’09)
 105. Nou, ff doorbijten dan maar he Paul. Ben wel benieuwd of je het voor elkaar krijgt om maandenlang onderweg te gaan als je 2 van die lieve huilebalkjes thuis hebt….

  According to Luc – 14:13 (op 20 Juni ’09)
 106. Jezus, in wat voor land leven we eigenlijk? PVV alweer de grootste partij. Met een leider die roept dat er 10 miljoen criminele moslims uit Europa moeten. Die roept dat de consequentie van besnijden en uithuwelijken is: de hele familie het land uitgooien. Ter voorbeeldstelling. Zonder pardon.

  Vervang het woord jood door moslim, denk de posters uit de jaren 40-45 erbij en je weet weer hoe laf de NL burgermans meerderheid hier is. 30% van NL is gewoon een kut NSB’er. Net als in WO2. Brrrrrrrr.

  Sorry, dit moest ik even kwijt.

  According to martijn – 16:07 (op 21 Juni ’09)
 107. Daar hou ik van Paul, knallen met je boek en vooral niet te veel naar die Fiesin kijken
  heb je toch helemaal geen tijd voor man.
  Heb je nog wat met metropolistv gedaan of is dat niks voor je,
  Kon niet slapen, ben even in Canada geweest met Sjany en Bep was weer erg leuk daar, beetje wezen ragen met een ATV echt te gek die dingen zijn oersterk knallen overal tegen op, mail je nog wel met wat foto’s

  Geniet en tot Lator

  Har

  According to Har – 02:12 (op 22 Juni ’09)
 108. Als de PVV gaat regeren ga ik bij Paul intrekken. dan maar honger….

  According to nico – 07:06 (op 22 Juni ’09)
 109. Ja Kees volgende keer een bakkie, het was vlak voor je huis in de bocht, ik was al voorbij voordat ik door had dat jij het was en ik zat in de auto…

  According to Barb – 11:04 (op 22 Juni ’09)
 110. Ik ga met je mee Nico. Gaan we die grote Finca kopen. En vrouw en kinderen mee!

  According to martijn – 21:05 (op 22 Juni ’09)
 111. Dreaming to be poor Martijn??? Have fun!

  According to Luc – 10:40 (op 24 Juni ’09)
 112. oke, oke, ik ga wel naar Hawaii of ‘n ander Polynesisch oord.

  According to martijn – 13:06 (op 24 Juni ’09)
 113. poor? niks poor! finca kopen en uitbaten, off road trips voor vermogende boli’s(bestaan die?) of vermageringsverblijven voor zuidamerikaanse dikkerds. Ik noem maar wat..

  According to nico – 00:03 (op 25 Juni ’09)
 114. Jongens, iemand nog naar Mad Men gekeken gisteren? Vond het bizar goed.
  En Nico, je hebt helemaal gelijk. Wie weet als het boek af is!

  According to Daantje – 09:24 (op 25 Juni ’09)
 115. mad men? wasdat? uitzending gemist?

  According to nico – 12:35 (op 25 Juni ’09)
 116. Perfect idee, van kale kippen kun je niet plukken…..

  According to Luc – 12:54 (op 25 Juni ’09)
 117. Er zijn vast genoeg amerikanen die graag per motor onder begeleiding door Bolivia willen toeren.
  Mad Men is van de makers van de Soprano’s kweet niet of je op uitzendinggemist kan bekijken…

  According to Daantje – 13:01 (op 25 Juni ’09)
 118. Gelukkig dat Bolivia wordt bestuurd door capabelle mensen, daar valt Geert in bij het niet! Joh er is vast wel een linkse extremist te vinden die hem omlegd als ie echt de macht probeert te grijpen, behaalt resultaat in het verleden geeft garantie voor de toekomst!

  According to Roy – 14:56 (op 25 Juni ’09)
 119. Krijg nou wat! SR op de blog! En hoe zou het met het lijdend voorwerp zijn????

  Vanavond maar weer eens een terrasje pakken, van mij mag het altijd zomer zijn, heerlijk!!

  According to Luc – 15:52 (op 25 Juni ’09)
 120. Mad Men is mijn serie. Het gaat over mij!

  According to Martijn – 15:58 (op 25 Juni ’09)
 121. Geen idee maar de donkere wolken boven de schelp worden wel steeds zwaarder en dikker, ach in het ergste geval krijg ik 40 bruto maandsalarissen mee, en dat kunnen we belastingvrij in een bvtje dumpen en dan kunnen er allerlei leuke dingen mee gedaan worden….. uuhhhh vanavond, ik zit nu al aan de witte wijn op mijn eigenste terras, yiehie!

  Las dat je tot 2016 in een bouwput woont in M’stricht, komt iets van een dubbele tunnelbak doorheen te liggen…..

  According to Roy – 16:47 (op 25 Juni ’09)
 122. Nou, dan zal die potente finca wel op naam van SR komen te staan….. Veel plezier ermee SR!!! Maar uhhh, hoeveel miljard winst hadden jullie nog eens in 2008? Kan jouw salaris er niet meer vanaf?

  Dat met die puinhoop t/m 2016 zal wel tegenvallen dunkt me, dan gaat die tunnel open zeggen ze, maar daarna begint de bouw er bovenop, woningen en kantoren, nu nog bedrijven en mensen zoeken die ruimte nodig hebben. Wordt een lastig verhaal, completen leegloop hier, ze voorspellen dat er in 2020 nog maar 87000 mensen wonen hieroo, dat is 40000 minder dan nu. Zitten toch helemaal geen bedrijven hier joh en die er al zitten verhuizen naar Adam omdat ze geen personeel kunnen vinden (vodafone). Ze doen een best maar, denk dat ik, als ze er mee klaar hopen te zijn in 2026, al lang ergens anders lekker warm aan een wijntje zit……

  According to Luc – 18:45 (op 25 Juni ’09)
 123. Oh no, krijgen we nog meer zachte g’s in amsterdam. En het is zo’n limbo en brabo invasie hier. De godganse dag hoor je ‘how do’. Inburgeren jongens!

  According to martijn – 20:41 (op 25 Juni ’09)
 124. Kom op Martijn, dat hou doe geneuzel is van die braboos, heeft niks met Limboos te maken hoor, die zijn van de zachte ggeeejjj….. Wees niet gevreest, ik zal niet die kant op komen 🙂
  Ga jij niet binnenkort naar Zakyntos?, dat is meer in de richting 🙂

  According to Luc – 23:00 (op 26 Juni ’09)
 125. Zo, Coko en ik gaan er eens goed voor zitten in El Florin. Semi-life, de TT in van Assen. Wat kunnen zaterdagen toch leuk zijn.

  According to Paul – 22:31 (op 27 Juni ’09)
 126. Alle dagen zijn leuk,maar ben wel blij dat jij ook weer een leuke dag hebt Paul.
  Bar,het is je vergeven en tot volgende keer.
  Vandaag weer Wimbeldon.ook leuk.Volgend weekend caravannen ook leuk.
  Wat een mooie dag.Braboos en limboos zijn trouwens ook leuk!!!!
  Groetjes en geniet ervan…

  According to Kees – 11:57 (op 28 Juni ’09)
 127. was erbij gisteren Paul,zat samen met m’n dochter op de hoofdtribune, recht boven de finish lijn. We hebben genoten! Rossie rulez!
  Stoner zat zowat op een halve ronde, kon geen lachje meer af toen die over de streep kwam.
  Was voor het laatst naar de TT geweest toen Wil Hartog won, er is wel wat veranderd zeg, wat een spektakel. Mooi dat je tegenwoordig de hele race op die bigscreens kan volgen, zo zie je tenminste wat er op de rest van het circuit gebeurt.
  Alleen het verkeer er naar oe en vandaan magwat beter, terug heb ik er 4 uur over gedaan, normaal 1,5 uur. Nou ja, heb nog nooit zoveel MV Augusta’s op 1 dag gezien:-)

  According to nico – 13:07 (op 28 Juni ’09)
 128. Zeg Paul, wanneer krijgen we weer nieuwe plaatjes en praatjes? Je zoon zie ik al dik 2,5 maand op de poepdoos zitten!

  According to martijn – 21:42 (op 30 Juni ’09)
 129. Inderdaad Martijn, gezien de ongelooflijke ontwikkeling van die macho’s zitten ze nu waarschijnlijk al op dansles of zo, laat eens een plaatje daarvan zien Paulus!

  According to Luc – 15:28 (op 01 Juli ’09)
 130. Is het in Boliwood ook zo tropisch?

  According to martijn – 15:34 (op 02 Juli ’09)
 131. In Sucre is het momenteel 18 graden, heel wat anders dan hier in Maastricht, niet om uit te houden! Zelf mn Griekse schone loopt te klagen, whahahahaha!!! Totaal geen wind hier, lekker benauwd, echt weer om helemaal niks te doen. Mojito met veel ijs…

  According to Luc – 18:18 (op 02 Juli ’09)
 132. Mojito’s! Daar kun je me voor wakker maken!
  Ehh Paul, still alive and kicking??

  According to Barb – 21:50 (op 02 Juli ’09)
 133. Ben je op vakantie, Paul?

  According to martijn – 17:57 (op 06 Juli ’09)
 134. Querido Paul que alegria el verte nuebamente y ver que los VTwin estan gigantes y muy bien estan presiosos no seas vago escrivi maracon dale nuestros saludos y besos a Roxi y a vos un gran abrazo y MUY BUENAS RUTAS. http://www.youtube.com/watch?v=IVjowzer3.. http://www.youtube.com/watch?v=pVtT79r1r..

  According to Ruben (MOMIA) – 14:55 (op 07 Juli ’09)
 135. Ja Martijn, even op en neer geweest naar Buenos Aires. Ik had nieuwe kleren nodig, en die schaf je bij voorkeur bij de gauchos aan. Fijn even mijn gedachten kunnen laten gaan in mijn viersterren hotel, terwijl mijn kids in Sucre aan het infuus lagen vanwege ondervoeding. Kwestie van prioriteiten, niet waar. Maar meid, wat heb ik genoten. Met het vliegtuig terug, wat de bus is ook maar een bus. Komend weekeinde voor het eerst sinds november een opdracht. Ga weer met de boys op pad: Coko, Henry, Dario, Fabio en Melvin. In Puna, u wel bekend, is een groot festival. Er worden ook ‘motorraces’ gehouden. Wellicht schrijf ik me met de Guzzi ook in. Dan weet je meteen het niveau van het gecross. Ga er een mooi verhaal van maken, voor Motormagazine (blad al eens gelezen). Komt me goed uit, wat zo’n trip naar Buenos, tjonge hakt er toch weer op in. Zal mooie foto’s plaatsen. Zijn we gelijk van die chango’s af, want ze zijn intussen al weer een halve meter gegroeid. Santiago kan al klappen. Ben zo trots op ‘m. Sebastian staat op het punt zijn eerste woorden te zeggen. Klinkt nu nog als tatatatatitati, waarmee hij wil zeggen: ‘Papa, je bent een kerel uit één stuk en ik ben trots je zoon te zijn.’ Ik heb mijn bankrekening bekeken en wil de mensen die ons zielige familietje de laatste weken hebben gesteund uit de grond van mijn hart bedanken. Fijn om te weten dat er heel ver weg nog mensen zijn die me het beste gunnen. Dank, dank, dank. En jij Luc, opzouten naar Griekenland. Klinkt als een droom man. En hoeveel heb je in feite nodig om daar je laatste dagen te slijten? Mooie foto’s ook. En je hebt de zee binnen handbereik. Over een jaar meiden, lees ik alleen weemoed op dit blogje, en hoor ik gezucht. Waarom zij wel, en ik niet. Het Zwitserleven (bestaat die toko nog?) is overal, ook al heb je drie euro op zak. Roxana is ziek. Oververmoeid, afgepeigerd en uitgemolken. Weet ik gelijk weer hoe afhankelijk ik van haar ben, en de Mannetjes. Het mooie is dat Adriana (elf) het huishouden overneemt. Ben een gezegend mens. Heb de vrouw in ere. En wat doen we er in Nederland mee: we verkrachten ze.

  According to Paul – 00:53 (op 08 Juli ’09)
 136. Laatste dagen slijten, klinkt als of ik al zo’n beetje mn laatste adem aan het uitblazen ben man, dat was ik toch niet echt van plan…. Jij misschien? Heb gelezen dat de gemiddelde leeftijd in Bolivia maar 63 is dus je moet inderdaad haast maken wil je nog wat ondernemen makker! Maar uhh, ja, wordt er niet makkelijker op in NL moet ik zeggen, vooral als je ondernemer bent, jakkes man, waar je al niet voor in je nek geslagen wordt, krijg er de pips van 🙁
  Ondertussen zit ons Maurieske lekker in Griekenland ergens op een wit strand onder een parasol met een ijskoud biertje, bofkont. Lekkere weer is hier ffies op de loop, jammer. Wanneer ga jij ook weer Martijn? Wat was het nog eens? Een of ander Ionisch eilandje he, wat een luxe en die Paul maar zandhappen…. Waar gaat dat bericht hierboven eigenlijk over, mn Spaans is niet zo best…

  According to Luc – 14:46 (op 08 Juli ’09)
 137. I hope you’re taking the piss out of us met je kleren kopen in BA, heen en weer vliegen en in een 4*hotel verblijven, ik was bijna van plan om een donatie over te maken………….

  According to Roy – 15:58 (op 08 Juli ’09)
 138. Hey SR ook nog onder de lezertjes?? Ik denk dat het het vierkakkerlakkenhotel in Sucre was, 160 euro per maand. Anders dan die 450 euri p/n pp die jij gewend bent… Gaat U overigens ook nog van een vakantie genieten? Of wordt die heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang??

  According to Luc – 17:40 (op 08 Juli ’09)
 139. Zo Paul komt weer onder z’n steen gekropen en meteen komt de boel weer tot leven. Gezellig!

  Wanneer ik op vakantie ga verklap ik niet. Ik ben geschrokken van m’n eigen Hyves campagne voor de overheid over cybercrime. De boodschap: pas op wat je op internet achterlaat. En vertel NOOIT wanneer je op vakantie gaat. Oostblokse crimis grazen massaal logs als deze af op zoek naar nuttige info. Terwijl jij lekker aan je sangria slurpt, haalt Boriski je huisje leeg. Overigens ga ik onder de parasol liggen en zeeschildpadden tellen op Zakynthos. Hossa!

  He Paul, was het geen 1000 sterren hotel? In de open lucht. Wel wijs dat je die klus krijgt. Een beetje crossen op een ouwe Guzzi. Is het met springen en zo?

  According to martijn – 22:57 (op 08 Juli ’09)
 140. Zo weer terug van Puna. Geinig tripje, mooie opdracht, maar mijn camera hield er plots mee op. Tien foto’s kunnen schieten, geen verhaal dus. Ben ontroostbaar. Het zou verstandig zijn als ik deze week het land uitga om mijn visum te vernieuwen, maar denk dat ik er vanaf zie. Ben al 1,5 maand illegaal in het land en heb inmiddels een torenhoge boete opgebouwd. Motor laat ik ook maar zitten, is hier ook illegaal. Illegaal in Bolivia. Kan het nog gekker. Ben met de Guzzi sputterend terug gekomen uit Puna. Motor loopt slecht. Accu is naar de kloterij. Weet je wat, ik laat alles maar zitten. Steek ‘t komende jaar mijn hoofd in het zand, wie weet is de boel opgeklaard als ik weer eens bovengronds ben. Je weet maar nooit. Het leven zit vol met verrassingen.

  According to Paul – 06:42 (op 15 Juli ’09)
 141. Whahahaha!!! Wat een lekker positief berichtje… Hier schijnt het zonnetje, de halve goegemeenschap is op vakantie, lekker rustig dus, er is altijd wel wat leuks te beleven. Wordt er nog wel eens geneukt Paul, dat maakt een hoop goed? Nou veel plezier down under en maak er een fijne dag van!Grtz

  According to Luc – 07:42 (op 16 Juli ’09)
 142. Hoi Paul
  zand kruipt in je neuus en oren en vertroebelt je blik, dus maar effe nieh ondergronds…ik snak nog steeds naar je beweegredenen om uberhaupt die ticht te beginnen en snap sicher waarom je op de rots bent vastgelopen !!
  Ik koop je boek, als het er is, en wellicht heb ik een goede(?) suggestie voor je boek,
  want het wordt een dikke pil als ik je blogberichten lees….Ik ben een dak en thuisloze, dus beperkt in alles wat ik doe, maar honger moet je niet hebben…volgende week een donatie van mij, kun je het nog hebben tot die tijd?

  According to ron – 14:08 (op 16 Juli ’09)
 143. pfff wat een treurigheid allemaal. maar ik heb misschien wel een tip om wat duiten te verdienen: zaden! Volgens mij groeien d’r bij jou in de buur behoorlijk wat exotische planten en cactussen bij jou in de buurt. En in NL doen 10 tropische zaden al snel 5 euro. Kun je gewoon verkopen via marktplaats. Wel kut dat die opdracht om zeep is geholpen door een defecte camera.

  Amsterdam wordt tussendoor elke dag fijner. Fiets er elke dag stoer doorheen met de stoerste fiets op dit moment te koop: de MOOF!

  According to martijn – 22:14 (op 16 Juli ’09)
 144. se que sabes castellano,te escribo para saludarte desde argentina y decirte que la paso bien mirando los videos y escuchando el motor de la guzzi que es una maravilla,en el barro y con niebla esta buenisimo, saludos a tu chango

  According to mariano – 01:08 (op 03 November ’09)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *