Just some pics

I’ve been traveling from La Paz to Santa Cruz, Valle Grande and La Higuera. I’ll walk you through some pics. Too bad that the little camera is not working any more. The pics are too blurry. So I shoot with the big one. Problem: can’t use it all the time. Anyways some pics. Girl filling up the gastank. A van ran over the Guzzi, destroying the handle bar. Two miles up I found a mechanic. I got stuck in a place called Entre Rios (between the rivers) and found some new friends for killling some time. This is my favorite mechanic, El chino. He fixed the bike and then you can’t say no to a beer. Girl and her family in Entre Rios 150 k’s on this shit road. And it got worse. Entre Rios. On my way back to Cochabamba. The Guzzi in the Andes. Irma, she served Che’s last meal. Small girl The rock where Che found shelter. Bullet impacts still visible The plcae where they found Che’s rests. The place were they showed Che’s body to the world. Motorcycle. Woman waiting for better days. My pride on her way to La Higuera. Che fan. Che fan II. Me in la quebrada de Churo. Manuel, child and dog. Chicken. Nice pic. Roads are bad in Bolivia. Guzzi fans. La Higuera Che statue in La Higuera. Cowboys in La Higuera. Me and the Guzzi. Me and Susana Osinaga, she cleaned Che´s corpse. An other Guzzi pic in the Andes.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Dat zijn weer mooie foto’s paul!!!Gaat alles verder goed?Enne is er een auto over de guzzi gereden begrijp ik dat nou goed?
  Liefs van ons uit lisse

  According to mir – 06:41 (op 07 September ’07)
 2. Toffe foto’s, tof filmpje!

  Wel nog een tip als je me vergeeft: : de fraaie langzame stationairloop waar je lezers zou over zwijmelen is niet helemaal normaal voor de V7, ‘t is geen Harley! Dit ding is veel meer gebouwd om toeren te maken. Zoals je merkt kan ‘ie wel langzaam draaien, maar het levert wel meer slijtage van zuigers, cylinders krukaslagers etc. op dan nodig is: klein beetje meer toeren vindt ze ‘t lekkerst (900-1000 rpm, of net wat minder als ik me het werkplaatshandboek goed herinner. Kun je de klappen toch net wat minder goed tellen). Als je ook veel rijdt met laag toerental komt je dat te staan op ingeslagen meenemers en slecht ontkoppelen (ask me how I know).

  According to Carel – 14:43 (op 07 September ’07)
 3. Je hebt gelijk Carel. Was allang blij dat ze stationair liep. Vedel hoogteverschillen hier in Bolivia.

  According to Paul – 18:12 (op 07 September ’07)
 4. Paul, welke muziek (artiest) heb je onder je laatste filmpje gezet?
  nico

  According to nico – 21:06 (op 07 September ’07)
 5. Hallo neef, hier een groet vanuit Tilburg. We volgen je nog steeds hoor. Heel veel plezier en succes,
  liefs, Bart & Eef

  According to Eef – 17:04 (op 08 September ’07)
 6. A picture tells a thousand words. Gaaf die foto’s, geven veel meer sfeer dan dat filmpje, is mijn persoonlijk doch nederige mening. hulde aan de grote (SRL???) camera, top foto’s.

  According to Roy – 07:34 (op 09 September ’07)
 7. He Paul,
  Lange tijd niet meer gekeken, maar indrukwekkend dat je nog steeds onderweg bent. Heb net als velen genoten van het verhaal over Che. Goed om te horen dat alles goed gaat. Mis de tijd dat we verhalen voor MP Magazine. Het ga je goed!
  Jaap Maas

  According to Jaap – 20:39 (op 10 September ’07)
 8. Nou, we mogen mijn maatje Pieter Webeling wel bedanken. Hij trad met het Che verhaal op als tussenpersoon, eindredacteur en zaakgelastigde. Al met al een mooi, erg mooi bedrag uitgesleept. Nieuwe Revu betaalt voor Boliviaanse begrippen een jaarsalaris. Heb dus genoeg geld voor Argentinie. Sta er financieel zelfs beter voor toen ik Ecuador verliet. Als tegenprestatie wil ik dat jullie Pieters roman kopen dat hopelijk rond de kerst bij de uitgever ligt, oke? En nu over die Tania die haar ziel heeft verkocht aan de Farc. Als je het mij vraagt is ze goed de lul. Wat ik van de Farc weet is dat je er niet of nauwelijks los van komt. Maria is ook van de Farc, een bijkomend probleem boven alle andere problemen die ze heeft. Het is een commitment voor life. Mocht Tania de benen weten te nemen dan zal het Colombiaanse volk haar kruisigen, en terecht. Colombia is een prachtig land dat naar de knoppen gaat door de Fuck Farc. Het zijn drugdealers, no more, no less. In Ecuador deed ik wat schimmig aanvankelijk over Maria. Wist niet in welke slangenkuil ik zat. Ik bedoel als commandante Raul Reyes naar je informeert is er wat aan de hand. In Cartagena werden we op een vroege ochtend opgeschrikt door de binnenlandse veiligheidsdienst. Iedereen moest zijn paspoort laten zien. Ze zochten naar, inderdaad, een Nederlandse vrouw die hand en spandiensten verleende voor de Farc. Ik maakte me op dat moment meer druk om mijn stuff dat op mijn nachtkastje lag, maar kwam er mee weg. De Colombianen zijn erg verontwaardigd dat buitenlanders zich aan hebben gesloten bij de Farc en ze vinden dat barbertje moet hangen. Volkomen terecht. Hoe dan ook, Tania heeft problemen one way or the other. Tragisch, leuke vrouw om te zien. Uiteindelijk kreeg ik in El Carmen de Bolivar via vriend Jhonny een invitatie om mee te reizen met de Farc. Had er niet zo’n zin in, voelde me te kwetsbaar. In Ecuador was contact met de Farc via Maria ook mogelijk. Deed ‘t in mijn broek. Werd zelfs gevolgd op straat, vandaar dat ik de eerste drie dagen in Adam nog over mijn schouder keek. Ik hoorde in Ecuador ook verhalen over Betancour, dat ze mee zou werken met de Farc en inmiddels getrouwd was met een Cubaan. Later wilde een gringo die als tussenpersoon fungeerde voor de Farc met me spreken. Voeg het gevaar erbij vanwege het overspel van Maria en mij en je begrijpt waarom ik uiteindelijk de benen heb genomen. Don Dickhead kent behalve mensen bij de politie ook aardig wat kopstukken van de Farc. Al met al is het een wonder dat ik nog leef, hehe. Voor mij bestaat er maar een commandante en dat is Che, hij leeft!

  Hier een Farc promo-filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Db2vIOCPh..

  According to Paul – 21:46 (op 10 September ’07)
 9. Hee Paulus! Mooie foto’s, dank, dank!! Ben blij voor je dat het geld nu met bakken binnenkomt. Kun je tenminste weer ff voorruit. Apart vak heb je. Ben nu ff een heel ietsiepietsie jaloers dat je zo’n vrij vak hebt. Beter dan zo’n winkel waar je altijd moet zijn ;(
  Eerlijk gezegd heb ik wel een beetje vraagtekens bij dat hele frac geneuzel. Er zijn allerlei dingen die ik daar aan niet begrijp, en waarschijnlijk ook nooit zal gaan begrijpen, maar als het zo’n zooitje drugsjagers zijn, wat zoeken dan aardige, goede mensen met het hart op de juiste plaats bij zo’n club??
  En dan nog iets, heb me al eerder een afgevraagd op het wel zo verstandig is om op het internet zoveel te schrijven daarover. Kijk, die mesnen die zo’n meisje zoeken kunnen ook vast wel een beetje computeren en goegelen en zien dan misschien foto’s van M en verhalen over don lullo en zo. Weet niet of je dat wilt?
  Pffff, geef mij toch maar liever een wat minder gecompliceerd leven en een beetje liefde en geluk en fijne mensen, zonder onveilig gevoel.
  Schitterende GUZZI PIC IN THE ANDES by the way!!!!! Zou er apentrots op zijn…!!
  Grtz vanuit een grijs Nederlandje

  According to Luc – 12:29 (op 11 September ’07)
 10. Nu we toch aan het schrijven zijn: Nog eens even je weblog misbruiken voor wat nationale communicatie…

  OPROEP AAN PAUL, JAN, GUUS, MAURICE, HENK, DIRK, ERIK, PATRICK, EN ALLE ANDEREN DIE WEL EENS MEE GEWEEST ZIJN OF WILLEN NAAR HET WITTE GOUD DAT LUISTERT NAAR DE NAAM…..: sssssssnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuwwwwwww (ik hou van je sneeuwliefje, ik kan niet wachten op je, blablablablaetcetcetc……)

  Heeft er nog iemand zin in de SNEEUW???? Misschien eens ff wat bijpraten, foto’s kijken, eten en plannen maken bij mij in Belgie? Wknd van 29 september kan ik nog. Daarna voorlopig bezet door Griekse bezigheden 🙂

  According to Luc – 12:39 (op 11 September ’07)
 11. Sneeuw wasda? Doe hier wel aan sandboarden, dat is op een skateboard (jahaaa zonder de wielen ed. Luc) zandduinen afboarden. Goeie training voor de bovenbeenspieren, daar je weer zelf omhoog moet lopen. Alleen is die badaap van een 10jarig zoontje van me nu al een stuk behendiger!!!!!

  PAUL let op je krijgt ongetwijfeld CONCURRENTIE!!!!!!!

  Ken je de Long Way Round? Ewan Mcgregor en Charly Boorman die op hun BMW’s met een hele filmploeg de wereld horizontaal overkruisten? Ze hebben zojuist de Long Way Down afgerond. Van Schotland naar Kaapstad. En je kunt je vingers er op af tellen dat het volgende project the Long Way Up wordt van Kaap de goede hoop naar Alaska – jouw trip maar dan omgedraait. Dus cash snel, denk dat ze met 1-1,5 jaar jouw kant op komen!!!!!!

  According to Roy – 14:13 (op 11 September ’07)
 12. Hey, Paul

  Net terug uit Madrid en geheel bijgelezen.
  Thomas logeert hier nog steeds en heeft mij gisteren wat mooie foto’s en een een filmpje laten zien toen je Cartagena verliet…
  Ziet er dramatisch uit.
  Ga ze binnenkort op mijn blog posten maar het filmpje is wat groot en moet dus nog effe op dieet.
  En om je nieuwsgierigheid te sussen,
  Thomas is mijn oud-buurman van om de hoek die zijn huis verkocht voor het avontuur en het al weer bijna twee jaar beleeft.

  Mooie foto’s en ga snel nieuwe revu lezen in de koffieshop…

  Grtjz!

  Pi.

  According to Pi. – 14:43 (op 11 September ’07)
 13. Wanneer komt dat in de nieuwe revue?

  According to Luc – 15:36 (op 11 September ’07)
 14. You can’t say no to a beer. Are you kidding me, Paul, how about 13 (my lucky number)? That pic is one of the best! You’re ridiculous, and the van running your ride over? Jesus, be safe my man. Be safe!

  According to Greg – 19:14 (op 11 September ’07)
 15. Ik ben al 2,5 jaar aan het cashen Roy. Kan ook niet tegen dat circus op. Charlie (zoon van de regisseur) en Ewan zijn namen. Paul van Hooff, who the fuck. Ik heb wel besloten dat ik momenteel het mooiste leven leidt dat denkbaar is. Het zal je wellicht verbazen maar de Guzzi staat nog altijd centraal in mijn leven. Door hier en daar te blijven hangen, nu in La Paz, bouw ik de spanning wat betreft de motorreis op. De hele dag op de motor zitten, zoals deze reis aanvankelijk was bedoeld, maakt me wee en ik verlies het oog voor het ware avontuur. Intussen doe ik kennis op van de landen. Geloof dat ik volgende week weer op de motor spring. Wil dat verhaal maken over de treinenbegraafplaats en rondscheuren over de zoutvlaktes. Zo gemiddeld om de drie weken heb ik avontuur nodig. In de tussentijd speel ik wat, nu met Edith. Voor het eerst in mijn leven dat een vrouw me compleet heeft uitgewoond. Ja Edith heeft la batalla de Coroico op haar naam staan. Geloof dat ik twee kilo ben afgevallen. Op de terugweg kozen we voor de lol de Dodenweg. Heb die weg nu drie keer bereden en ze wordt elke keer mooier. Grappig hoe de zaken devalueren. Eerste keer was ik wat zenuwachtig. Wist al maanden dat ik die weg zou berijden. Nu doe ik ´m dus met mijn vriendinnetje achterop. Geloof echt dat ik nergens bang meer voor ben. Wat ik nu aan het doen ben is geen exepidtie meer. Het was een expeditie. Nu flierefluit ik wat door Latijns-Amerika met het beste vervoersmiddel denkbaar, de Guzzi. Ben echt onder de indruk van de fiets. Reis van Vallegrande naar La Paz was bijzonder zwaar. Heb je die stenen gezien? Zo ging het 150 kilometer aan een stuk door. Met zo´n oude slecht verende Guzzi met zijn beperkte grondspeling en het brede stuur is dat behoorlijk afzien. Moest er twee dagen van bijkomen. Maar de Guzzi gaf geen enkele kik. Hele bijzondere motorfiets die ongelogen een plekje in een museum verdient. Vanavond met Ayke, wat een grappige schaamteloze gozer is dat toch, naar een pokerjoint gerund door Arabieren. Even een pokertje leggen. Morgen wil ik naar Orlando in El Alto. Uitlaat zit los, heb nieuwe olie nodig en de achterband is op. Zal ik een filmpje maken over het verkeer hier in La Paz? Zie je nog eens wat van de stad. Echt een bijzonder fijne stad La Paz die op 3600 meter hoogte ligt. Leuke mensen, veel contrast, goedkoop en altijd het zicht op de 6300 meter hoge Ilimani. Als je het mij vraagt: het leven is een leerzaam feest. Ben gelukkiger dan ooit. Over dat doorrijden als ik in Buenos Aires ben. Heb een heel strak doel nodig, iets van een onmogelijk expeditie maar dan met de motor. Op zoek naar… dat kunnen we dus nog invullen. In ieder geval iets dat nog niet eerder is gedaan met de motofiets. Wat mij betreft mag het van dezelfde zwaarte zijn als het doorkruisen van de Darien Gap. Iets in die geest. Als we een heel strak doel hebben gevonden heb ik waarschijnlijk wat sponsorhulp nodig. Ook kunnen we proberen iets met satelliettelefonie te doen zodat ik midden in de bush kan uploaden, desnoods ben ik via een webcam of zoiets 24 uur online, behalve als ik met meisjes als Edith in de weer ben. Dit is mogelijk. Heb dan wel sponsoring nodig. Ik zou bijvoorbeeld op zoek kunnen gaan naar El Dorado, de mythische goudstad. Ondertussen doe ik verslag van ik wat allemaal op mijn pad tegenkom. Als ik in Buenos Aires ben, kan ik mezelf een zeer ervaren (motor)reiziger noemen en ben in staat een bescheiden expeditie te leiden. Ik zou zeggen denk eens met me mee. Ik ben niet aan het hemelfietsen of zo. Dat doe ik immers al 2,5 jaar. Gegroet vanuit een regenachtig en grijs La Paz, waar op een of andere manier toch de zon schijnt.

  PS Luc, je kunt toch ook met brochures en monsters langs de deuren gaan. Kom je nog eens buiten. Ik ga overigens skien in Bariloche. Maak ik een filmpje voor Guus, tenminste als hij nog leeft.

  According to Paul – 23:24 (op 11 September ’07)
 16. hey Paul,

  Je zit lekker in je vel zo te lezen maar iets zwaarders dan de Darien Gap…?
  Haha, die heb je doorkruist op de Stahlratte volgens een zeer goed ingelichte bron die naast mij staat te gniffelen…

  Bewijs?

  Lees de Motorcycles Diarrhea er maar op na…
  http://www.loungedown.com/2007/09/diarre..

  Wij vrezen dat je in Buenos Aires zeker een half jaar blijft hangen op een micro krediet…
  Ik zal Maxima alvast bellen om wat geld over te maken.
  Misschien wil ze je satelliet telefoon wel sponsoren…
  Al met al hebbie toch geen rot leven na de verkoop van een artikeltje over een dooie revolutionair die een misplaatste held werd.
  Nederland is vol van martelaren maar onze grootste martelaar wordt vergeten.
  Liep vanmiddag nog langs zijn standbeeld wat er nogal verweerd bij stond…
  Over wie ik het heb?
  Over onze eigen Che ; Rinus van der Lubbe…

  Pff, Ik begin in mijn commentaren op Surfroy te lijken…zal de rode wijn wel zijn…

  Go Paul Go ! Laat de leeuw niet in zijn hempje staan!

  Grtjz!

  Pi.

  ps, wie is Edith?…kom op met die details… of tenminste een fotootje…snap die twee kilo niet…van de dodenweg of van haar…?

  According to Pi. – 02:36 (op 12 September ’07)
 17. Je heb ‘r in ieder geval weer zin in, fijn om te lezen. Zoiets als de Darien Gap doorkruisen? Volgens mij ben je daar luxe omheen gevaren met de http://www.stahlratte.org.. Als je een gids voor D.G. nodig hebt, bel effe, heb al een paar tours gedaan daar, is allemaal niet zo moeilijk overigens. Volgens mij heb je m’n email ook nog ergens…
  Of ga je skien met de Guzzi? Que pasa?
  Nou ja, feliz vieja, en kom later effe langs in Bocas Del Toro, heb al een kamertje (con bano) voor je klaar staan.
  Nos vemos

  According to Thomas – 02:42 (op 12 September ’07)
 18. Deze mannen hebben ook een poging ondernomen: http://www.hennovanbergeijk.nl/index.php..

  Volgens mij is je doel duidelijk Paul, via de binnenlanden van Brasil terug naar de Darien Gap, want zoals door de Bergeijkse boys gemomeerd: meeste mensen doen het door de lucht of over water, dat laatste komt U bekent voor dunkt me! Wel leuk dat de mannen het op japanse iconen deden, XT500’s.

  En wat nu met Sateliet telefoon, toen ik dat voorstelde met de suggestie om door de Braziliaanse jungle naar Suri af te reizen deed je dat af met: wel nee joh, elk gehucht heeft een internetverbinding!

  PS Thomas klopt het dat de laatste succesvolle doorkruising van een westerling 30 jaar geleden was en er nog nooit NL’ders doorheen gekomen zijn?????

  According to Roy – 09:47 (op 12 September ’07)
 19. Johoo Paul, lekker bezig man en gezonder dan voorheen. Oude Guzzi´s zijn hele bijzondere vehikels en soms zweer ik dat er een ziel in huist. Mijn trouwe driewielertje is daar geen uitzondering op.
  En Rio, zeg wanneer geraak je daaro, ik heb een vriendin die me uitgenodigd heeft daaro (nee met jouw reputatie krijg je d´r adres niet) maarre wellicht is het tijd voor avontuur enne reis ik af die kant op, het eerste biertje is voor mij ! Trouwens ik sluit me aan mij Pi: FOTO van Edith, we worden nieuwsgierig. Pi, die twee kilo, tja eeuuuhhhh kijk 1100 kalorieën per keer enne reken maar uit !!

  Paul we benijden je !

  Have fun enne ff een fris rubber en gaan maar weer !
  Cor

  According to cor – 10:00 (op 12 September ’07)
 20. Tjeemig, erg leuk Thomas en Pi. Hoe krijg ik die link op het middengedeelte van de site? Mijn god wat was het warm daar in Cartagena. Leuk om Media Luna weer eens te zien, wat jij Thomas. In dat kroegje op de hoek moeten we nog maar eens een flinke uh… pot bier drinken. Guzzi loopt mooi. 80 Kilometer vederop werd ik dus geript door die politiechef die nu hamburgers verkoopt, sukkel. Trouwens voor een kerel van 43 zie ik er nog best strak uit. Ik denk dat het de Darien Gap wordt. Zou de eerste NL’er zijn, wat jullie? Het is nu 7.30 uur in de ochtend. Strompel net uit die pokerjoint. Niet gespeeld, niets verloren. ´t Gaat er daar wel grof aan toe. Potjes van 800 dollar en zo. Ayke gelukkig gewonnen. Ik ga slapen.

  According to Paul – 13:11 (op 12 September ’07)
 21. Hey, Paul

  Html code voor wegrij filmpje;

  Html code voor heimelijk gefilmd ;

  succes!

  Pi.

  ps. Zag dat Thomas nog een filmpje had waarop een meissie danste op een plein in Cartagena.
  Jij draalt wat in de achtergrond en zo te zien is het al erg laat.
  Post ik later wel effe maar vrees dat hij eerst wat Mbtjes moet afslanken.

  According to Pi. – 16:36 (op 12 September ’07)
 22. Hey, dat werkt niet…dan heb ik toch je email dres nodig Paul.
  stuur effe een mailtje naar
  <a href="mailto:loungedown
  gmail.com”>loungedown@gmail.com
  Dan stuur ik je de twee linkjes en geef je @dres door aan Thomas die hem kwijt is.

  Grtjz!

  Pi.

  According to Pi. – 16:42 (op 12 September ’07)
 23. Hola Paul,
  Vemos que nuestro motorista preferido sigue su ruta. Nos encanta viajar gracias a tu página siguiendo tus aventuras.
  Esperamos que cumplas tu sueño y todo te vaya fenomenal.
  Un beso grande y un enorme abrazo
  PD: Aun no estamos embarazados, jajajaja

  According to Ferran i Montse – 18:52 (op 12 September ’07)
 24. We zijn er dus uit, het wordt de Darien Gap. Met een bootje de Amazone afdobberen. En dan via Colombia naar de Darien Gap. Had er toen al zin in, maar had totaal geen geld. Dus Thomas, je zei dat je me tijdens een tweede reis wilde begeleiden. Hier is je kans, je bent bij deze uitgenodigd. Doe jij de camera. Jij kent het gebied ook. Worden we de eerste Nederlanders, of zelfs aardlingen die de Darien Gap doorkruisen op een GUZZI nog wel. Een paar macheteros zou handig zjin,.ook twee of drie werkenloze paramilitairen met wat vuurkracht. En wat extra geld om de cocaleros af te kopen. Zal aan Maria vragen of de FARC ons daar met rust wil laten. Jullie denken natuurlijk dat ik een beetje stoere praat aan het verkopen ben, maar niet vandaag. Ik ken me zelf goed, geef nooit op. Nunca atras, siempre adelante. Met een sateliettelefoon kunnen Thomas en ik jullie per uur op de hoogte houden. Zou een unieke expeditie kunnen worden. Hasta la muerte, carajo. Ik denk dat ik er over een jaar over drie zou kunnen zijn 😉

  According to Paul – 02:38 (op 13 September ’07)
 25. Hmmmm begint op deze manier wel een Ewan/Charly expeditie te lijken????? Al ijkt mij dat je daar het verschil kunt maken, zie die jongens niet de Darien Gap doorkruisen.

  Over Maria gesproken, heb je die onlangs nog gesproken? en hoe staat het tegenwoordig met uwer persoonlijke gevoelens/toekomstplannen mbt haar?

  En hoe staat het nu met die spontane inzamelingsactie die U nog eens gestart heeft voor dat doodzieke kind?

  According to Roy – 09:37 (op 13 September ’07)
 26. De enige gozer waarvan ik weet dattie The Gap heeft doorkruist heet Helde Pedersen, een Noor. Hij deed het op een BMW R100GS. Je kan z’n avonturen lezen in zijn boek “10 Years on 2 Wheels”.

  Het klinkt natuurlijk allemaal heel stoer, met de motor door de Darien Gap, maar het heeft niks met motorrijden te maken naar mijn mening, je bent dan eigenlijk een verhuisbedrijf, gespecializeerd in jungle, de bike van de ene naar de andere boom takelen en zoals de gebroeders Bergeijk het hebben gedaan; via panga’s (kano’s, uitgeholde boomstammen, die lekker rond zijn aan de onderkant voor de “stabiliteit” in het water).
  Die expeditie sloeg naar mijn mening helemaal nergens op, alleen al vanwege het feit dat ze een schema hadden van dag tot dag en na twee weken een vliegtuig moesten halen…dat werkt niet in dat deel van de wereld, dat snappen Europeanen nog steeds niet.

  Je kan net zo goed gaan skydiven met de Guzzi, een tandemjump of zo, of je divemaster halen op de Guzzi op Utilla, Honduras met enriched air, of twee ski’s onder haar binden en in Argentinie een paar afdalingen doen.
  Oh ja, en de maan is een grote ronde kaas.
  Verder is het illegaal om de Panamese/Colombiaanse grens te passeren via de Darien.
  Dus als je de jungle al overleefd en je hebt nog steeds de Guzzi bij je (of wat daar van over is) dan wordt je gearresteerd bij de eerste de beste politiecheck, en die komt er echt!
  Ga je dus alsnog het gevang in in Panama.
  Heb zelf begin dit jaar 1 nachtje daar moeten doorbrengen (vanwege een Italiaanse lamlul die een kamer bij mij gehuurd had en zich ging misdragen. Daar hou ik niet van) geloof me, het is geen Hilton Bijlmerbajes!

  Door de Darien banjeren is leuk als je dat op twee benen en een daypackje op de rug doet, junglehangmatje mee en een Embera-indiaan als gids erbij, leer je er nog wat en je geniet er ook nog van!
  Want het is verschrikkelijk mooi daar, virgin jungle, je wordt stoned van het groen, hoef je niks voor te roken.
  Luister naar de locals, als die zeggen dat je gek bent met zo’n expeditie in je kop, dan hebben ze gewoon gelijk.
  Het is eenvoudig weg niet de Veluwe…
  Die Helge Pedersen kwam uit die jungle met diverse gebroken botten en een afgeschreven BMW.
  Zo, moest er even uit. Ik hou nu eenmaal van een beetje peptalk zo nu en dan. 😉
  En als je het dan toch niet kan laten, ga dan asjeblieft half Februari.
  Het heeft dan zo’n anderhalve maand niet of nauwelijks geregend, dus de Modder is wat opgedroogd en het water in de rivieren staat laag, dus kan je door de rivierbeddingen rijden.
  Intussen wel bidden dat er geen bomen zijn omgevallen over de rivier zodat de Guzzi er overheen moet, zoals dat ook met kano’s gebeurt…
  Al met al, bedankt voor de uitnodiging! Moet er alleen nog veel nachtjes over slapen.
  Feliz viaje!

  According to Thomas – 12:03 (op 13 September ’07)
 27. Helge is the first motorcyclist ever to ride overland from South America to North America via the infamous Darien Gap—80 roadless miles of virtually impenetrable, bug-infested jungle and swamps, nothing but Indian trails—emerging in Panama City three weeks later with infected legs and broken bones. Crossing the Darien proved to be his most difficult endeavor.

  Komop Paul die Noor moet jij zeker kunnen evenaren, trek je niks aan van wat Thomas het watje zegt (typte hij veilig vanachter zijn beeldscherm op kuttoor).

  Maar chapeau, 10 jaar op 2 wielen, dan ben jij pas net begonnen Paul! Misschien dat boekje bestellen…….

  According to Roy – 12:58 (op 13 September ’07)
 28. En dat zegt Roy? Het is belangrijk om realistisch te zijn! Onderschat dit niet! En verder heb ik nog nooit aan kuttoren gedaan, altijd m’n eigen broek omhoog gehouden met m’n twee rechter handen.
  Ik ben daar een aantal keren geweest, weet wat je tegen kan komen, ken de pijnlijke ontberingen, heb recht van spreken.
  Kan jij niet zeggen!
  Fijne dag!

  According to Thomas – 13:26 (op 13 September ’07)
 29. What the f@ck, dat boek gaat 2e hands voor paar honderd dollar!!!!!!

  Tsja typisch hollands, hier is het voor nop!

  According to Roy – 13:26 (op 13 September ’07)
 30. Thomas beste gozurt, ken je helemaal niet, maar zo op het eerste gezicht lijk je me een vriendelijke vrijbuiter. Het enige wat in mijn voordeel spreekt is dat het kuttoor van waaruit ik dit tik niet in NL staat……

  En er is 1 reden die jij je zeker kunt bedenken waarom ik hier tot uber spammer geraakt ben!

  According to Roy – 13:28 (op 13 September ’07)
 31. Rondje IJsselmeer dan maar.

  According to Paul – 16:14 (op 13 September ’07)
 32. Haha Meneer van Hooff!! Wat een praatjes, heerlijk! Heeft weer wat geld op zak en een neukertje en hoepla, vol goede moed!!
  Maar leuk dat je ons betrekt in het zoeken van een nieuwe uitdaging. Helaas ben ik niet zo thuis in die contreien dus moet ik hier afhaken, sorry.
  Begrijp dat we jou niet kunnen verleiden tot een weekje Alpen, als we nou gewoon eens allemaal naar jou komen, is dat een ideetje?
  Grtz

  According to Luc – 20:17 (op 13 September ’07)
 33. Even goeie vrienden Roy, moest nu eenmaal even naar het Hollandsche komen om m’n gereedschap e.d. te laten verschepen, belasting betalen en dronken worden met m’n ouwe maten, kom tijd te kort…
  Zal blij zijn als ik weer terug ben in Panama, word ik dronken met m’n maten daar… (!?)
  En Paul, ik ga het gewoon effe uitzoeken met die Gap, wie weet, als dat gaat lukken zou het wel te gek zijn. Ik heb daar een vriendje, ene Ricardo, die is 5 jaar lang de chief geweest over de helft van de Panamese Darien, hij is opgegroeid in die jungle, hij kent iedereen, iedereen kent hem, moet er toch wel wat te regelen zijn? Wat jij? Tis echt een kwestie van de juiste route op het juiste moment.
  Nos vemos

  According to Thomas – 20:50 (op 13 September ’07)
 34. We zouden in Bariloche kunnen afspreken Luc. Skien in Argentinie. Het is weer wat anders. En Thomas, geloof toch dat ik meer het type voor het Elfjesbos ben. Laten we maar eens zien hoe ik me voel als ik in Buenos sta. Wellicht wil ik dan gewoon naar huis, lijkt me onwaarschijnlijk, maar het leven zit nu eenmaal vol met verrassingen, wat jullie. Iemand nog iets leuks meegemaakt de laatste tijd?

  According to Paul – 00:39 (op 14 September ’07)
 35. Olah!

  Heb de html codes doorgemaild, ben benieuwd of het werkt…
  Computie thuis overleden door wankele Winamp codec dus effe via klapbook van Thomas in de lucht.

  Ander vraagje…

  Wil je nu echt weken de Guzzi door de jungle gaan slepen om af en toe vijf minuutjes over een half droog gevallen rivierbedding van omgevallen boom naar alweer een omgevallen boom te rijden?

  Das toch Guzzi onwaardig!

  Volgens mij kan je beter een boot pakken van Patagonie naar Kaapstad en vanuit daar naar huis tuffen.
  Vergeet onderweg niet rechts af te slaan om Azie te bezoeken…

  Pfff. Dit wordt een Paul’s 20 Years on 2 Wheels verhaal.

  Je probeert gewoon de aandacht van Edith af te leiden hier…
  Kom op met die smeuige verhalen,of is ze Nederlands of Getrouwd of beide..?
  Info! Info!
  en foto’s uiteraard…

  Grtjz!

  Pi.

  According to Pi. – 00:43 (op 14 September ’07)
 36. Ah, You beat me to it.
  Denk dat Buenos je wel een paar weken bezig houdt.
  Maar nog steeds is de kwestie Edith niet opgelost.
  LoL
  Grtjz!
  Pi.

  According to Pi. – 00:47 (op 14 September ’07)
 37. Of ik nog iets leuks meegemaakt heb? Ga morgen naar A’dam, bandje kijken, heet “The Police”, heb zo’n idee dat dat zowiezo ernstig leuk gaat worden!
  Roooxanne!!!!!!
  Paul, foto’s, van Edith…hoelang moeten we nog wachten? Gewoon knopje indrukken (boven). Het is allemaal niet zo moeilijk…

  According to Thomas – 02:12 (op 14 September ’07)
 38. wat leuks meegemaakt………? neuh, leven sukkelt hier gewoon door, slecht weer…..zomer (?) is voorbij! Vertier dan maar ergens anders zoeken, ik ga volgende week naar München de start van het Oktoberfest bijwonen……..da’s wat anders dan de Darien Gap, maar toch ook een grote jungle!
  Ben benieuwd naar je verhaal in de Revu, zal wel begin oktober verschijnen.
  Goed….genoeg…….kom eens op de proppen met die Edith! Jawel…..foto’s, maten, haarkleur…..the whole shebang! Hop, hop, hop, Van Hooff!

  According to Aksel – 10:17 (op 14 September ’07)
 39. Hi there..excellent posts. I was fascinated by your trip on “ruta del che”. I have on erequest however. I am trying to pinpoint precisely the location of the “quebrada del churo” on google earth. Is there any information you can provide on where it is exactly relative to pucara and la higuera. Is the road at the top of the canyon (where one begins the descent into the valley) the same road that leads from pucara to la higuera? I would be most grateful for any information that you might be able to provide. As it stands there is a ton of contradictory information on the web. Many thanks again for the superb pictures and video footage.

  According to dee – 03:55 (op 16 September ’07)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *