De Guzzi leeft carajo!

Zelden zo’n wind meegemaakt als op Tierra del Fuego. Tierra del Fuego…maar dan ben je bijna bij… Ushuaia? Klopt als een zwerende vinger. Ja, ik geloof dat we kunnen stellen dat de kop eraf is meiden. Nog 203 kilometer te gaan en we zijn gearriveerd in de reet van de wereld. De wind is indrukwekkend. Hard en koud. meestal komt ze van opzij. Maar vaak genoeg is ze ook frontaal, en dan gaan Guusje en ik achteruit. Erg hard om de laatste kilometers moeten knokken. Guusje en ik zijn de laatste dagen evenwel aan het feestvieren. Morgen de laatste dag van een drie jaar durende kruisweg. Guusje ontroert me werkelijk. Ze heeft erg mooi en constant gelopen. Ze heeft werkelijk een ontroerend eindschot, mijn lief. Laatste dagen tentje opgezet langs de kant van de weg – koud. Maar noodzakelijk. Begin echt serieus leeg te lopen. Maar goed, morgen dus de Grote Intocht. Daar hebben we wel voor moeten lijden. Vooral het laatste stuk in Chili was zwaar. Bijna nog mijn poot gebroken. Mijn rechterbeen sleepte mee onder de motor tijdens onze laatste val. We werden zo de bocht uitgeblazen. Heb ’t helemaal gehad met de ripiowegen (wasbordjes). Guusje en ik hebben zo’n 60.000 kilometer gereden. En zonder mechanische problemen. Ben echt enorm onder de indruk van de motor. Ik ken heel wat motorfietsen. Guusje ontroert me echt. Wat heeft deze motor ’t hard voor de kiezen gekregen en nooit heeft ze geklaagd. Ik kan haar (en mezelf) niet op een hoger voetstuk plaatsen. Ik weet wat we met zijn tweeen de laatste drie jaar hebben moeten doorstaan. In feite heeft ze geen klap verkeerd gegeven en dat voor een 33 jaar oude motorfiets. Ze is werkelijk niet van deze motorwereld. Ze is mijn droom mijn allergrootste motorlief. Heel veel eer gaat naar Feiko van Motortoer. Hij heeft haar met net zoveel liefde onder handen genoemen als ik haar heb bereden. Guusje en ik zijn werkelijk onstuitbaar, een heel mooi motorpaar. Ben echt ontroerd.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Mijn site doet raar en ze gaan hier sluiten. Tot morgen.

  According to Paul – 04:57 (op 04 April ’08)
 2. Hoi Paul,

  Helemal super man!! Ik ben echt zwaar onder de indruk. had de laatste dagen wel wat onzekere gevoelens over het uitblijven van berichten maar snap wel dat je daar niet elke dag een internet punt kan vinden.
  Jullie prestatie is echt niet van deze wereld.
  straks wind mee terug naar je lief Paul en de weg terug lijkt zowiezo altijd korter.
  Tijd voor huisje boompje beestje…(toyota, vliegbrevet en?)
  groet
  Nico

  According to nico – 07:58 (op 04 April ’08)
 3. Hai Paul,

  Je bent er bijna. Zet Guusje in de ‘bloemen’

  Zal de 16e in de Koe zijn. ( Afgesproken met Daan)

  Groet

  Ad

  According to Ad Wempe – 08:01 (op 04 April ’08)
 4. snik, ik hou het niet meer droog.
  Tof gedaan

  According to bruce – 08:25 (op 04 April ’08)
 5. Hulde, maaruh dat betekent toch niet ‘t einde van deze site heh, wat moeten we/ik dan?????

  Ik weet niet of ik het eens kan zijn met de stelling dat je Guusje (is dat een nieuwe koosnaam) liefdevol behandelt hebt de afgelopen 60Kkm maar chapeau voor wat jullie samen bereikt hebben. En dat voor italiaans spul, onderschrijft mijn liefde voor het italiaanse produkt!

  PS je bedoelt denk ik quest?

  According to Roy – 09:11 (op 04 April ’08)
 6. Gefeliciteerd man. Je hebt het hem toch maar mooi geflikt met je droom en je grote motorlief. Daarom snap ik niet wat je eind maart suggereerde, namelijk dat je haar waarschijnlijk in BA stalt en haar weer eens ophaalt als je eens voldoende geld hebt. Dat kan je toch niet maken na deze prestatie die ze geleverd heeft??

  According to brun – 10:16 (op 04 April ’08)
 7. Goed werk, jullie samen dan, ben benieuwd naar de reis naar Sucre en wanneer het weer begint te kriebelen bij je, of beter gezegd, wanneer er weer een griepje de kop opsteekt 😉
  Nog even en ik ga ook proberen er de 16de bij te zijn. Het streven is om dan mijn Guzzzz met schommelarm voorvork rijdende te hebben, ik zal zien of het lukt.

  De laatste loodjes, zal weekend ff bankieren zodat de reis naar Roxanne aangegaan kan gaan worden.

  Ciaoooooo

  According to Cor – 10:25 (op 04 April ’08)
 8. Hulde Pablo,
  Ik ben trots op jullie, zonder brokken ruim 60 duizend kilometer.
  Heb er iets van mee mogen proeven, vindt het een geweldige prestatie.
  We gaan er een lekker biertje op nemen in De Koe.
  Lator Har

  According to Har – 11:46 (op 04 April ’08)
 9. Petje af / helm af, diepe buiging!

  In Aken, mijn deeltijd woonplaats, hebben ze een programma genaamd “grenzgaenger” in het eoa. theater waar je tegen betaling naar dia / fotopresentaties over reizen zoals de jouwe kunt kijken / luisteren. Gegeven door de reiziger zelf natuurlijk, en gegeven in verschillende steden in het land. Een hoop van de presenties die ze geven gaan over reizen die het niet halen bij de jouwe. Dusseh… hoe staat het met je duits? Entree iets van 15 piek pp.: verwacht dat je per presentatie een redelijke vergoeding kan toucheren.

  According to Carel – 13:52 (op 04 April ’08)
 10. Hi Paul ,jongen dat is waarvoor je het deed en en passant heb je er een stuk levenservaring erbij die niet velen ooit zullen krijgen . Die Guzzi is geweldig Forza Machina en deze motor mag nooit maar dan ook nooit verkocht worden . Als je ooit nageslacht zal krijgen moet je dit kunnen tonen aan hem of haar !!! Mocht je hem terug sturen naar good old europe dan neem ik dat voor mijn rekening !!! Mark my words dat bedragje sleur ik uit of wel Guzzi Holland of Italy . Ik ken de Italianen als geen ander en ik heb contacten daar . .Natuurlijk heb ik je gevolgd bijna elke dag en er van genoten die verhalen en die prachtige foto’s ,vooral die van die Zoutvlakte en niet te vergeten de films van het weer bestormen van een 4000 neter hoge vulkaan .
  Ook de liefdes waren heftig en riskant maar dat hoort bij een Guusje rijder . Eentje sprong eruit ,was wel geen liefde en dat was Linda .Die maakte indruk op mij en ik hoop dat de donatie ook daadwerkelijk bij haar gekomen is !
  Hou ons op de hoogte en oh ja als je je viegbrevet haalt laat je niet verleiden om “transportjes “te vliegen !! Het grote geld is daar maar in de bak zitten als je gesnapt wordt overleef je niet na zo’n avontuur van drie jaar .

  de Guzzi en Galore hebben geschiedenis geschreven !! Chapeau ,
  Groeten uit een regenachtig Holland ,
  Guus Bierman

  According to guus Bierman – 16:37 (op 04 April ’08)
 11. Klasse Gozer,

  We wachten natuurlijk gewoon af op de mooie verhalen met foto van de terugreis…..
  ook mijn felicitaties aan de Guuz.
  De 16de??? De koe?
  Tot dan misschien
  Arilaverdi…

  According to Kees – 20:08 (op 04 April ’08)
 12. Hé Paulus,

  in één woord GEWÉLDIG! Gewéldige prestatie! Door jou én door Guusje volbracht. En dat in zó´n kort tijdsbestek! Van harte gefeliciteerd, amigo! Heb net je verhaaltje gelezen. Ga er vanavond eentje op drinken… uiteraard bij Linda! Daar hangt tenslotte het door Bill ingelijste krantenartikel over jou aan de muur. Ben je er tóch een beetje bij, nietwaar? Ben benieuwd naar hun reacties, als ik ze vertel dat je het gehaald hebt. Én… niet te vergeten: jou grote droom hebt gerealiseerd! Veel mensen blijven steken bij ‘dromen’. Jíj hebt het volgende stapje gezet. En bent daarbij verder gegaan, dan je vooraf óóit had kunnen bedenken.
  Hé kanjer, héle goeie terugreis naar Sucre. Weet zeker dat je met open armen zult worden ontvangen. Ben wel nieuwsgierig geworden naar welke route je naar boven zult kiezen.
  Buena suerte y saludos, Maestro Paul!
  Peer

  PS 1. Felicidades por Guusje también.
  PS 2. Leuk gekozen naam, trouwens. Maar vrees dat een gemiddelde Zuid-Amerikaan zijn tong breekt bij het uitspreken ervan.

  According to Pedro – 02:30 (op 05 April ’08)
 13. Hey Paul,
  good job!

  You’ve lived your dream, congratulations!

  Greetings from Berlin,

  Uwe

  (just another V7 daily rider ; – )

  According to UZie – 10:28 (op 05 April ’08)
 14. I only found this site and your journey a few weeks ago – and it cheers me up every time I have a look. I really think you should edit this into a DVD and sell it. I love the shaky video and the long sequences of just riding along. It’s like music, one drifts along in much the same way as being on the bike and riding one’s self. Maybe Guzzi would pay for the job to be done – great advertising in a Guzzi way. It would be so much more real and interesting than the silly series with the 2 celebs on the BMW’s. What now, Paul? You’ll get itchy wheels again soon enough.

  According to Jim – 11:21 (op 05 April ’08)
 15. Paul,
  Genoten van je verslagen.
  Vind het toch een geweldige prestatie.

  According to Klaas – 12:32 (op 05 April ’08)
 16. Top gozer!!!!!!!! Geweldige prestatie van jullie beiden!!!

  En ik ben weer jaloers…….. 😉

  Enjoy!

  According to Aksel – 14:16 (op 05 April ’08)
 17. Hey Paul,
  Van Linda, Juana en vele anderen heel veel groetjes en felicidades. Ook van de mensen in de Joy Ride. Jorge (Coco) ging helemaal uit z´n dak, toen hij hoorde dat je al in Ushaia bent. Speciale groeten van hem en hij kijkt uit naar je terugkomst in Sucre.
  Hé hombre, geniet van het feit dat je het gehaald hebt en weet dat er (vele) mensen zijn, die
  je bewonderen. Ook die je zullen benijden, trouwens.
  Take care en groetjes,
  Peer

  According to Pedro – 22:49 (op 05 April ’08)
 18. Hulde!

  According to tim – 00:20 (op 06 April ’08)
 19. Hola Paul

  FELICITACIONES POR TU LLEGADA A USHUAIA!!!!!

  QUEREMOS VER LAS FOTOS Y VIDEOS, TODAVIA NO PUDE HACERLO.

  PONETE EN CONTACTO CON RUBEN “COLRAC” DE USHUAIA, EL VIO TU MOTO POR ALLÍ Y POR ESO ME ENTERE QUE LLEGASTE BIEN.

  UN GRAN ABRAZO Y TE ESPERO EN BUENOS AIRES.

  MATIAS.

  According to Matias Gandulfo – 20:14 (op 06 April ’08)
 20. Dear brother Paul, we have contacted our eagle fueguina Ushuai in and say that we were a little depressed for not being able to communicate with your beloved. I am not strange path to here to download the arms, animos forces and good roads.
  Your friends and colleagues route not more than a few kilometers Eagles Argentinas.
  We hope in Buenos Aires for contact with the people who repair your Guzzi.
  A hug and a lot of very coordialmente merd …

  According to Ruben Aguilas Argentinas – 02:35 (op 09 April ’08)
 21. PAUL ESPERO FRIEND LIKE THESE THAT YOU THIS BRINDANDO RUBEN THE HOSPITALITY MERECES BUT THAT YOU ALL KNOW THAT THIS NOT YET YOU WAITING ENDS IN BUENOS AIRES TO WHAT AN EMBRACE GUSTES AND WAITING FOR YOU AND THE SUPERINTENDENT OF THE WHITE BRIGADE OF THE POLICE IS YOUR DISPOSITION

  According to RUBEN (MOMIA) – 23:14 (op 09 April ’08)
 22. Paul en Guusje Bedankt!!
  Ik heb maanden met jullie meegenoten. Superdik in een woord!!
  Guzzi soulmate forever

  According to TAARS – 23:41 (op 10 April ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *