Volcano vibes, (3 & 4)

Wow, two episodes in a row of this already legendary Moto Guzzi thriller. Paul and the Guzzi are facing difficulties, but they never surrender. Luckily they get help from Angel – what’s in a name – and they can proceed their epic yourney into the heart of the Cayambe-volcano in the highlands of north Ecuador.
The road conditions are absolutely niet om over naar huis te schrijven (crap). The road is steep and very bumpy. This is a hard tail/hard front-Guzzi. My kidney’s are all over me. It´s hard, but fun work. I drive in these two movies mainly in second gear. The bike dies on me if I use the third gear, because of the altitude. Well you can hear how hard my lady has to work. Stay tuned, because the following movies will be better and more adventerous, no fucking lie.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Mager, ja dat kan kloppen. Sinds Mexico kom ik niet meer aan. Is lastig hier in Latijns Amerika. Eet de hele dag rijst met bonen en wat vlees of kip. Eet dus wat de pot schaft. Vergeet ook niet dat ik zo goed als platzak ben en geen geld heb voor luxe hapjes om op gewicht te blijven. In Colombia heb ik echt honger geleden. Mijn maag deed er zeer van, ongelogen. Dacht dat ik ook al moest bezuinigen op eten, vanwege de zeer belabberde inkomsten. Ben inmiddels al weer drie weken gestopt met roken. Het is de enige manier om weer wat op gewicht te komen. En verdomd, ik begin mijn lichaam weer terug te krijgen. Ik vermoed dat ik nu zo’n 76 kilo weeg. Mooi gewicht. In het algemeen kunnen we dus stellen dat ik op gewicht ben en jullie te vet. Over dat stoppen met roken. Valt me niet mee. Mijn peuk was het enige dat ik nog had. Voor drinken is dus absoluut geen geld. Moet mijn jointje ook al missen, echt hopeloos. Rook nu vanuit de pijp, maar dat is niet hetzelfde als een ouderwetse vette joint. Word wel goed stoned van die pijp. Anyway, mijn mond staat de hele dag vol met water, als reactie op het gemis aan nicotine. Vandaar dat ik aan mijn lippen lik, viel me trouwens zelf ook op. Ik begin steeds meer te beseffen dat roken echt het domste is dat de mens kan doen, maar in mijn geval is het toch wel zo ongelooflijk verslavend. Een pak met peuken kost bijv. in Colombia 30 eurocent. Een pakkie per dag, op mijn sloffen. Overigens TOP dat er mensen zijn die mijn spullen willen verhuizen (Brun, Har, Kees, geweldig). Jullie doen mijn lieve huisbaas Marjan er ook een groot plezier mee. What else, O ja: Surfroy, ik kan je inderdaad al verklappen dat je in de top-drie van meest amusante schrijvers bent beland. Je wedijvert met Luc en Stella (meisje meisje, waar ben je toch?). Maar in de achterhoede zijn nog een paar sterke schrijvers vertegenwoordigd, waaronder… geen flauw idee. Roland (kruipt ook gestaag naar de top) regelt verder de uitverkoring. Er zijn aantrekkelijke prijzen te winnen als… bueno daar moeten we nog eens goed over nadenken. Moest persoonlijk nogal grinniken om Fred Pruntel, maar daar horen we helemaal niets meer van. Het gaat jullie allemaal buitengemeen goed.

  According to Paul – 18:07 (op 23 November ’06)
 2. Hoi Paul,
  geweldig die filmpjes, verheug me al weer op het vervolg!
  het is idd een beetje stil rond Fred, ook op de list moeten zijn altijd zeer gevatte commentaren al een tijdje missen.
  Fred waar ben je ???? 🙂
  Nico

  According to nico – 18:16 (op 23 November ’06)
 3. Hoe het met de meisjes is? Bueno, in Cayambe kreeg ik tot twee keer aan toe een telefoonnummer toegeschoven van een serveerster. Maar ik heb al een vriendinnetje – Mary. Vanmiddag rijd ik dus weer naar Quito, naar Mary. Holy smoke, ik begin steeds meer te beseffen dat ik wat Mary betreft op het verhaal van mijn leven zit, of liever gezegd lig. Vorige week vroeg ze me of ik nog een week in Cayambe wilde blijven, omdat het te link was in Quito en toen gooide ze de hoorn op de haak. Ze heeft van alles geprobeerd om mijn verblijf langer in Quito te verlengen. Ik geloof inderaad dat ze behoorlijk wat moeite heeft moeten doen. Don Dickhead, vanaf vandaag weer gewoon Don F., was nogal uitgelaten toen ik vertrok. Ben nogal populair in het wijkje waar ik verblijf en dat kunnen machistas nogal moeilijk verkroppen omdat ze menen zelf het middelpunt der aarde te zijn. Mary heeft zelfs Don F. kunnen overtuigen over de noodzaak van mijn terugkeer. Ik heb haar wel uitgelegd dat ik nog niet dood wil of zo. Dus ze moet goed voor me zorgen. Ooit zullen jullie het verhaal van Mary lezen. Ze houdt nauwgezet haar dagboeken bij. Die komen mijn kant op. ´Alles, alles staat erin. De namen, data. Elke vraag die je over me hebt wordt in de dagboeken beantwoord.´ Dat belooft dus wat. Minpuntje – Mary is dood als ik de dagboeken krijg. Ze leeft al jaren met het idee dat het elk moment afgelopen kan zijn en is behoorlijk gewend geraakt aan het idee dat het leven slechts tijdelijk is. ´Maar maak je geen zorgen flacito, geef desnoods mijn leven voor het jouwe.´ Tja, zo hobbelen we voort. Wil nog zo’n twee weken in Quito blijven. De feria begint de 28-ste. Zes dagen alleen maar stierengevechten. Voor de rest zou ik willen dat ik rijk was en niet zo oorverdovend knap van uiterlijk.

  According to Paul – 18:23 (op 23 November ’06)
 4. WOW Paul…..wat een spannend verhaal over Mary…waarom neem je haar niet mee achter op de Guzzi, ins blaue hinein, op naar de toekomst, naar een land waar alles beter is, waar je alles achter je kan laten, waar je aan een nieuw begin kan beginnen, waar….ach, weet ik veel….
  Klein vraagje: Wat is Don Lullo eigenlijk voor figuur? Is het echt een eikel, of vind jij hm gewoon mister kuttekop omdat hij toevallig met een meisje van jouw dromen is..??
  Zelf vandaag beetje eerder naar huis gegaan omdat ik Nora vandaag 22 jaar ken, dat is best lang dacht ik, dus…pfjuuuw….
  Dochter lief wil nu op de computer dus I got to go….p.s. Dat kreng schrijft toch ook nooit eens wat he, heb je al een Alpaca gezien? Dat zou de reactie’s van Steffie meteen 1000 x verhogen!! Weet je hoe een Alpaca eruit ziet? Zal eens vragen of ze een fotootje op het net kan zetten, zoals jullie die filmpjes, snap er niks van hoor 🙁
  Any way, laat Mary nog maar ff wachten met r verhaal…
  En uhh, rook toch lekker wat man!
  Grtz

  According to luc – 22:38 (op 23 November ’06)
 5. Pauli,

  Stoppen met roken?
  Doorgaan!
  Het doodt alle bacillen, bacterien en vliegen en weet ik wat meer, wat daar in het zuidelijk halfrond allemaal in de lucht zit!
  Rook verdrijft ook ‘alle boze geesten’, dit according to all cultures (sioux etc.etc.)
  Volgens mij heeft de cigaret je ook hierbij vele malen bijgestaan, daar in die ‘wildernis’.
  Daarbij komt ook nog eens dat het heerlijk is!
  En boven op een vulkaan rookpluimpjes maken zorgt ook weer voor beroering in het dal. Dus kom op met die peuk.
  ‘HOLY-SMOKE’!

  Gr. Maurice
  Viva Van Nelle!

  According to mvanbakel – 17:32 (op 24 November ’06)
 6. Je kunt wel eens gelijk hebben Maurice. Een tevreden roker is geen onruststoker. Alleen ik werd me toch echt een beetje te mager. Komt bij: Mary wil niet met me zoenen als ik rook. Was eigenlijk de voornaamste reden dat ik stopte. Heb er wel wat spijt van. Die kutpeuk trekt de hele dag.

  According to Paul – 17:52 (op 24 November ’06)
 7. I am still here, Paul, reading your stories. Do not worry, I will advice you when needed.
  Fred

  According to Fred – 19:28 (op 24 November ’06)
 8. what cool aventure, congratulations it’s wonderfull you’re a exeptional man a good friend. thanks

  According to jairo hernandez – 00:27 (op 28 November ’06)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *