CONTACT

Schrijf een bericht naar sebasysantos@gmail.com en je krijgt antwoord.

Share This:

79 reacties


 1. Hallo

  Binnen onze motorclub mtcroute66 houden wij div. avonden voor de leden. Via via kreeg ik jou in het vizier en dat je lezingen doet over je reizen. Wij zitten in de buurt van Ommen en hopen dat je contact op neemt

  Gr Wout Otten 0610838278

  Beantwoorden

 2. Dag Paul.

  Vandaag heb jij mij gebeld zie ik, morgenmiddag ben ik thuis misschien dat je mij dan even kunt bellen.
  Gr Wout.

  Beantwoorden

 3. Hoi Paul,

  Ik heb jouw boek afgelopen zaterdag gekocht, gisteravond in begonnen. Ik ben dus nog niet ver maar: het leest als een trein, ik vind het top. Een mannenboek. Mooie uitvoering ook. Ik ben blij dat ik de eerste druk heb. Ik ben helemaal geen motorliefhebber. Maar dat hoeft ook niet. Ik hoop dat de foto’s die je onderweg hebt gemaakt op je site komen. Succes met de promotie.
  Complimenten! Ben Becker

  Beantwoorden

 4. Ha die Ben, mooi om te horen, kerel. Ben met schrijven dan ook niet over één nacht ijs gegaan, en er rustig de tijd voor genomen. Dat valt in ieder geval jou op. Dank je!

  Beantwoorden

 5. Hallo Paul,

  Heb net je boek uitgelezen. Ik had het al gereserveerd en afgelopen zaterdag binnen gekregen. Schitterend verhaal. Jeetje man, wat een avontuur. Petje af en een diepe buiging. Ben zelf helemaal weg van motoren en alles daarom heen en ben daarom erg blij met jouw boek. Heel veel succes verder.

  Groeten, Regina Bisschop

  Beantwoorden

 6. Hallo Regina. Wat leuk om te lezen. Ik vond dat er maar eens een fatsoenlijk boek moest komen voor motorrijders (en niet-motorrijders). Waarvan akte! Enne, in het boek geen woord gelogen, nou ja, misschien twee. Bedankt dat je het gekocht hebt en gelezen. Wellicht zien we elkaar eens op een treffen of waar dan ook. All the best.

  Beantwoorden

 7. Hoi Paul, ik heb je boek gelezen en ik ben erg onder de indruk! Het was alsof ik achterop zat en met je meereisde. Ik ben het helemaal niet met Ben eens het is ook voor vrouwen een lekker boek! Zie je morgen x

  Beantwoorden

 8. Dat heb je snel gelezen, Aniet. Dat was de bedoeling ook, een hoge leessnelheid en veel avonturen. Ik spreek je morgen.

  Beantwoorden

 9. Hi Paul! Ik was op je drukke & gezellige feestje in de Koe en heb je boek gekocht. Ik heb het inmiddels gelezen & ik wil je wel vertellen dat ik er bijzonder van heb genoten! Het is boeiend, spannend & lekker vlot geschreven. Erg moeilijk om weg te leggen als er Aan Tafel wordt geroepen! Bedankt voor een schitterend verhaal!

  Beantwoorden

  1. Jij bedankt voor een schitterend compliment. ‘k Zou zeggen, vertel ’t door. Fijne dag Kees.

   Beantwoorden

 10. Hallo Paul,

  Graag zou ik meer informatie van je krijgen omtrent het verzorgen van een avond/ het geven van een lezing bij onze motorclub.
  Het lijkt me ontzettend leuk om je verhaal aan te horen en eventuele beelden ervan te zien.

  Groeten,

  Fabian

  Beantwoorden

 11. Dag Paul,

  In het blad van MGCN “de Koerier” mag een interview niet ontbreken. Het boek net gelezen en het leest als een tierelier.
  Mocht je een interview willen geven dan ben ik bereid om naar Amsterdam te komen. Zelf in het bezit van een zwarte V7 GT uit 1975. De mijne heet “Django” ! Heel leuk dat Ted (Motortoer Amsterdam) wordt genoemd in je boek. By the way; als Guzzi rijder bent je van harte welkom in Valkenburg aan de Geul.

  Groet,

  René

  Beantwoorden

 12. Nou lijkt het me een heerlijk boek om tijdens een motorvakantie te lezen. Tijdens zo’n motorvakantie lees ik een boek of 4. Oftewel, komt er ook een E-book?

  Beantwoorden

  1. Voorlopig nog niet Omar. Eerst moeten we van de papierhandel af. Maar wat is er mis met zo’n mooi uitgegeven boek, harde kaft, fraaie schutbladen? De geur. Letters dansend over het papier. De rug, lijkend op een motorband. En ik heb nog niet eens een joint op.

   Beantwoorden

 13. Hallo Paul
  Heb het boek gelezen en de reis gevolgd via google maps
  Heel mooi
  Ben 2x naar lezing van Jac Lucassen Geweest en uiteraard het boek
  gelezen
  Ik ben het die met de Moto Guzzi zijspan bij de Dominicanenkerk
  in Maastricht was .
  Door de winkelstraten van maastricht onder begleiding naar de
  Dominikanekerk want kon er anders niet komen door de paaltjes.
  Tot het volgende boek
  Groeten Pieter.

  Beantwoorden

  1. Ik zou zeggen, tot de volgende ontmoeting, Pieter. Dank voor je komst.

   Beantwoorden

 14. Hey Paul,
  Eindelijk een motoravonturenboek dat ik wel kan uitlezen! Hartstikke gaaf man. Ik hoop dat je nog meer van die jaloersmakende avonturen zal gaan beleven, waar je dan weer zo heerlijk lezend boek van kan maken. Hij staat bij helemaal vooraan in mijn boekenkast en ik zal hem zeker nog een keer lezen.

  Groeten,
  Ben

  Beantwoorden

  1. Dank je wel Ben. Heb er met veel geduld aangewerkt. Ben blij dat dat op is gevallen. En ik wil zeker weer op pad. Dat ga je dan lezen. Tot ergens. Paul.

   Beantwoorden

 15. Hey Paul,

  Super boek, week geleden besteld nu aan het laatste hoofdstuk bezig.
  Dit boek heb ik altijd al willen lezen!
  Dank je voor de inspiratie.
  Zeker de filmpjes zijn helemaal passend bij het boek.
  Wanneer komt je volgende uit?

  Groet, Marco

  Beantwoorden

  1. Dit is by far het mooiste dat iemand over mijn boek heeft gezegd, Marco. Dat je dit boek altijd al hebt willen lezen. Echt briljant, dank voor je woorden.

   Beantwoorden

 16. Bij Motortoer zag ik een artikel over je boek liggen en uiteindelijk kreeg ik hem van Sinterklaas. Wat een fantastisch boek! Ik had het in anderhalve dag uit. Het lijkt wel of je zelf op de motor meerijdt. Vooral als je het combineert met de foto’s op deze website en Google Maps om te zien waar de plaatsen die je noemt allemaal liggen. Ik heb al een aantal mensen getipt en als iedereen dat doet dan moet je toch behoorlijk wat boeken gaan verkopen lijkt me!

  Beantwoorden

  1. Dank je Erwin. Boek loopt sowieso lekker, maar laten we met zijn alleen inderdaad dat olievlekje vergroten. Op de manier zoals jij die beschrijft lukt dat. Dank je wel, man.

   Beantwoorden

 17. Hallo Paul,

  Tijdens je presentatie bij Motoport in Den Bosch een paar weken heb ik je boek gekocht. Ben bepaald geen boekenlezer maar ik ben gistermiddag gaan lezen en diezelfde avond was ik er al helemaal doorheen.

  Zegt genoeg over het leesplezier lijkt me, geweldig boek.

  Veel succes met je komende reis en veel geluk met je gezin!

  groet,
  Frits

  Beantwoorden

  1. Dan geloof ik dat je een leesrecord hebt gevestigd, Frits. Dat beschouw ik als een groot compliment.

   Beantwoorden

 18. Beste paul,
  Geweldig boek. In een adem uitgelezen.
  Combinatie met je filmpjes maakt het helemaal leuk.
  Zelf in 2009 met een paar vrienden door chili en argentinie naar Ushuaia gereden op gehuurde motoren. Indrukwekkend.
  Veel succes,
  Jaap vos.

  Beantwoorden

 19. Beste Paul,

  Ik heb met plezier je boek uitgelezen.
  (met dank aan een artikel in de Motoplus).

  Ik wens je veel geluk en nog veel fijne kilometers.

  Huub Bleeker

  Beantwoorden

 20. je boek gekregen als kerstkado , boeiend geschreven en bijna niet weg te leggen zo leesbaar als het is ! Ook leuk om als Zilker iets meer te weten van je achtergrond , maar bovenal : respect!

  Beantwoorden

  1. Dank je wel Robert. Het is nog steeds wachten op de eerste mindere reactie. Respect hoef je niet te hebben, deed gewoon wat me in mijn geval het beste leek. Het ga je goed.

   Beantwoorden

  2. He Stef, waar woon je in De Zilk. Geef ergens in februari voor de ‘herenclub’ een lezing. Kom nog steeds veel bij Kees Hoogkamer en Harry van de Burg. Ik ben Zilker en daar ben ik groos mee, zo ging-ie toch?

   Beantwoorden

   1. Klopt Paul maar woon al heel wat jaren in Lisse maar blijf De Zilk volgen . Zou het wel leuk vinden om bij die lezing aanwezig te zijn . Ik hoop er nog iets van te vernemen via via.
    Groeten Stef

    Beantwoorden

 21. Las in het Motoportblad dat je een boek uitgebracht had. Ik herinnerde je naam, Guus de motorbuffel en de stukjes uit de motorbladen van vroeger. Onmiddellijk
  boek besteld. Het heeft een nadeel, je blijft erin lezen.
  Het verhaal laat me niet meer los, moet me dwingen om maar een paar hoofdstukken te lezen want anders
  is het te snel uit. Je schrijft of ik het zelf beleef. Grandioos! Ook je maatje Guus doet mij weer aan mijn Guzzi’s denken, in gedachten hoor ik hem weer lopen.
  Bedankt voor het boek. Heb diep respect voor je prestaties. Het ga je goed.

  Robert de Haas

  Beantwoorden

  1. Dank je wel Robert. Het is nog steeds wachten op de eerste mindere reactie. Respect hoef je niet te hebben, deed gewoon wat me in mijn geval het beste leek. Het ga je goed.

   Beantwoorden

 22. Hoi Paul

  Als vervent Guzzi freak en rijder heb ook ik je boek in no time uit gelezen. Ik had het gekregen van mijn zwager , Klaas (1 van jou smoelenboek vrienden). De laatste keer dat ik een boek heb gelezen was ergens in 2000. Ook dit was uitermate boeiend voer om waker te blijven en om elke avond een flink stuk (voor mijn doen) te lezen. Klaas droomt nu ook van een Guzzi 🙂 . Ik zag helaas te laat dat je in Ameide was …..
  Dat er nog maar vele drukken mogen volgen !!

  Groet Simon

  Beantwoorden

 23. Hoi Paul, ik heb met heel veel plezier je boek gelezen.
  Prachtig dat je ook een XT 500 tegenkwam.
  Zelf ben ik XT rijder.
  Wanneer en waar is je volgende lezing?
  Misschien kunnen we samen met de XT500 club wat organizeren.
  Mvg, Erik

  Beantwoorden

 24. Hey Paul

  Ik ben een Belgische motorijder met een beperking (plexus brachialis linkerarm na zware crash). Ondanks mijn handicap hield mijn liefde voor het motorrijden en de “goeste” voor het reizen op een bike me in het zadel. Jouw boek maakte die liefde nog groter! Echt prachtig verwoord en het leest o zo vlot.

  Als ik genoeg heb gespaard en een jaartje weg mag van mijn werkgever, wil ik samen met mijn vrouw jouw reis overdoen, met wat minder stops weliswaar ;-).

  Barry Sey – Knokke-Heist

  Beantwoorden

  1. He Barry, dank voor je mooie compliment. En volgens mij ben jij het levende bewijs dat als je iets werkelijk wilt dat ’t dan ook lukt. Geniet van je passie, man. Zal je volgen als je eenmaal onderweg bent. Buenas Rutas.

   Beantwoorden

 25. Beste Paul,

  Een motormaat uit Haarlem, ene Rob, gaat naar jouw lezing in een of andere motortent, koopt jouw boek wat door jou wordt gesigneerd met de volgende tekst erbij:
  ‘’ Theo – Il Duce
  Hoop dat dit boek je op een of andere manier inspireert. Paul.

  Nou kerel, dat heeft het !!!
  Het boek werd 20 januari j.l. afgeleverd per post en vandaag – 22 januari op mijn verjaardag- heb ik de laatste hoofdstukken gelezen.
  Nooit heb ik mij zo vertwijfeld gevoeld na het sluiten van een boek en mij zo vereenzelvigt met een auteur tijdens het lezen.
  Waarom ?
  Precies een week voor ik jouw boek ontving had ik de zoveelste woordenwisseling met mijn ( nu ) ex-vriendin.
  Maandag 19 januari verbrak ik de liefdesrelatie die afgelopen november 10 jaar stand had gehouden.
  Ik vertelde haar dat ik vrij wilde zijn, wilde reizen op mijn motor maar wel goede vrienden wil blijven.
  Toen kwam jouw boek de 20e, mijn bek viel open van verbazing; ik ben Amsterdam geboren, mijn zoon is op 17 oktober geboren en 3 keer raden hoe hij heet;
  Sebastiaan !! ( ik heb ook nog een schat van en dochter die bijna 3 jaar jonger is )
  Een zegen man. Zo mooi te horen dat je voor de kinderen en je meisje hebt gekozen, hulde !!
  Kun je mijn verbazing voorstellen toen ik jouw persoonlijke tekst en het boek las ?
  Jaren geleden had ik jouw avonturen al gevolgd in een motorblad en dacht; ‘’ die is goed bezig, heldhaftig ‘’.
  Ik kon mij herinneren dat de invoer van Guus toen heel veel gezeik opleverde in die landen.
  Dat vond ik in het boek eigenlijk niet meer terug. Voor mij toen een reden om dat avontuur niet op te zoeken.
  Ben van gedachte veranderd kun je wel stellen.
  Nu wacht ik met smart op deel 2: Triootje Amsterdam – Tokio.
  Ik hoop dat dat doorgaat en wens jou en je familie heel veel levensgeluk toe.

  Grote groet

  Theo Huber
  Valkenswaard

  P.S. Ik had R1 Sjaak al eens ontmoet en reis zelf ook behoorlijk wat kilometers maar meer dan 18.000 per jaar zijn het er niet geworden en dan vooral Alpen, Dolomieten, Engeland etc.
  Deze zomer wil ik Duitsland, Tjechië, Polen, Slowakije en Hongarije gaan doen.
  Volgend jaar Oost – west USA om aansluitend met mijn zoon de nationale parken in Californië te rijden.
  Die woont in Berkeley bij San Fransisco en rijdt ook motor.
  Een rit door ‘the wild’ is denk ik een logisch vervolg daarop.

  Beantwoorden

  1. Nou Theo, geloof dat je een belangrijke beslissing hebt genomen in je leven. Elke beslissing is er eentje en als deze bij jou past dan zijn we allemaal trots op je. Sebastiaan is een prachtige naam en 17 oktober een werelddag. Geniet van het leven, kerel. Je hebt zelf de voorwaarden geschapen. Live your dream, amigo.

   Beantwoorden

 26. Hoi Paul,

  Kocht ca 10 dgn geleden je boek van jou bij Boekhandel Los voor de deur waar je met Guus stond.

  K heb m uit nu, wat een mooi verhaal .

  je hebt het verlangen om ooit weer eens te gaan, daar kom je nooit meer vanaf als je ooit gereisd hebt, zo ervaar ik t in elk geval, maar ik herrinner wat een reiziger met een zeilboot ooit tegen me zei ergens,..just keep your sails set for when the wind blows …en zo is het

  Mooi Avontuur paul, geniet !

  Raymond

  Beantwoorden

  1. Dank je wel Raymond. De zeilen van de Guzzi zijn allemaal genaaid en gerepareerd. Het is inderdaad nog even wachten op een flinke bries die ons uit de luwte haalt.

   Beantwoorden

  2. Hey Raymond. De bedoeling van die reis was dat ik rustiger zou worden. Nou, dat is mooi mislukt. Die horizon blijft lonken, ook al heb ik twee kinderen. Dus ben het eens met de zeiler.

   Beantwoorden

 27. Hey Paul,
  heb op de beurs in Utrecht het boek van je gekocht.
  Gisteren van Los Angeles naar Frankfurt gevlogen, en eindelijk tijd er in te beginnen, het eerste deel in een keer uitgelezen, fantastisch, jouw verhalen blijven boeien. Ik kom op reis ook diverse pluimages tegen en ben altijd op mijn hoede en vindt het dan ook bijzonder interessant te lezen hoeveel gastvrijheid je onderweg bent tegengekomen.
  En ja, dat verhaal over die koolborstels heb ik ook meegemaakt, met de V7 in de rimboe tussen de elanden. Losmaken en verder rijden, een V7 is simpel gebouwd en betrouwbaar.

  Guzzi groet,
  Edwin

  Beantwoorden

  1. Hey Edwin, fijn om te horen dat het boek bij je is ‘geland’. Koolstofborsteltjes, het blijft een mooi woord. Tot ergens in den lande en fijne vlucht terug.

   Beantwoorden

 28. Dag Paul,
  Een maand geleden met veel plezier je lezing in Motoport Hillegom bijgewoond en vervolgens met evenveel plezier je boek gelezen. Prachtverhaal! Een rondreis in Spanje en Portugal krijgt vorm in mijn hoofd, nu ik de handen vrij heb. Het Iberisch schiereiland op een 1200 RT ……. ja, ik weet het, maar ik moet toch ergens mee beginnen en niet meteen in het diepe.
  Met groet,
  Frans Smelt, Vogelenzang

  Beantwoorden

 29. Hi paul i lave in Italia, it’s possible buy an were you book? It’s translate in italian? I am a your fan…my moto is v7 850 gt ciao Luca

  Beantwoorden

 30. Beste Paul,
  Ik ben een grote guzzi fan en heb je boek gekocht na dat ik de filmpjes op youtube had gezien.
  Ik heb een kanttekening die je waarschijnlijk niet leuk vind maar ik geef je toch deze tip .
  Je hebt op je reis het mooiste cadeau gekregen wat er is op de wereld je twee mannetjes.
  Maar benoem dit niet teveel anders krijg je het zelfde als met Henk de Velde die bleef er ook in hangen .
  Ik denk dat mensen je avonturen willen lezen en geen verhalen hoe erg je de mannetjes mist (wat natuurlijk zo is ).
  Excuses voor de opbouwende kritiek maar dit is mijn persoonlijke mening .
  bon voyage John.

  Beantwoorden

  1. He John, daar heb je groot gelijk in, man. Vond dat die zeiler ook een beetje aan het verdrinken was in zijn eigen gezeur.

   Beantwoorden

 31. Hallo Paul,
  Gerard uit Het Wapen van Wijk aan Zee…
  Hij komt zondagmiddag ff naar de Marnixstraat om je gedag te zeggen ‘if you don’t mind’…
  Groet, Gerard

  Beantwoorden

 32. Vandaag ‘De Reiziger’ van Boudewijn de Groot nog ’s gedraaid.
  Vond het zo toepasselijk op jou ook.
  Hee, zie je zondag

  Beantwoorden

 33. Hoi Paul,

  Allemachtig man, wat een geweldig boek!!, ben onder de indruk. In een ruk uitgelezen. Vooral het stuk over Che vond ik fantastisch beschreven. Ik kijk uit naar je reisverslag naar Japan, hoop dat die er gaat komen!. Veel veilige en ondernemende kilometers toegewenst.
  John

  Beantwoorden

  1. He John, dank voor de complimenten man. Het verhaal van Che schreef ik op basis van een verhaal dat ik voor de Humo schreef. Het materiaal had ik dus al. Gek genoeg heeft het lang geduurd voor ik het juiste ritme voor het boek vond. Was echt een lastig stuk. Ikzelf ook zeer tevreden. Mooi eerbetoon aan el Che.

   Beantwoorden

 34. Dag Paul,
  Ik heb genoten van je boek. Zelf heb ik (59) 2 jaar geleden het motorrijden weer opgepakt en rij vrijwel dagelijks op mijn Honda Deauville. Niet zo’n stoere motor als de Guzzi, maar het genieten is er niet minder om. Ik heb jouw boek van mijn dochter en schoonzoon gekregen voor mijn verjaardag. Zij zitten momenteel in Peru en begin september sluiten we bij hen aan. We zullen voor een groot deel door Bolivia trekken en Sucre staat ook op het programma. Heb je ideeen/tips wat we zeker niet mogen missen?
  Met vriendelijke groet,
  Evert

  Beantwoorden

  1. He Evert, wat je niet mag missen in Bolivia, hm, lastig, ben geen groot fan van dit land. Ik zou zeggen: Cafe Florin in Sucre. Dan drinken we een biertje. Wat jij?

   Beantwoorden

   1. Dat is prima Paul, ik vlieg op 16 september van La Paz naar Sucre en blijf daar een aantal dagen. Zeg maar hoe ik je kan bereiken.
    Afgelopen zondag reed ik met mijn Deauville over de Zilkerduinweg met de gedachte dat ik misschien je Guzzi ergens zou zien staan. Helaas, niet gevonden.
    Groetjes Evert

    Beantwoorden

    1. Guzzi staat veilig binnen, ergens aan de Hoogeduinweg. Neem tegen die tijd even contact met me op, via mijn site. Dan gaan we een avondje bieren.

     Beantwoorden

 35. Hoi Paul

  Wat een avontuur en wat ben je goed in contacten maken dat is niet mijn sterkste kant ben 2 weken geleden terug van een rit belgie frankrijk spanje portugal algarve spanje frankrijk belgie en weer lekker in nederland 7100 km maar dat is niks bij jou vergeleken!!
  Mooi boek !!
  groet Wim

  Beantwoorden

 36. Hallo Paul.

  Ik kwam je tegen op de motorbeurs begin dit jaar in Utrecht.
  Daar heb jij mij je boek verkocht.
  Ik vroeg toen aan je of het een makkelijk boek was omdat ik heel erg dyslectisch ben en nog nooit zo’n dik boek heb gelezen
  Jij vertelde me dat het een heel makkelijk boek is om te lezen.
  Ik ben er 1 maart aan begonnen en heb het boek 27 december uit.
  Het was voor mij een lange reis om er doorheen te komen.
  Door de boeiende verhalen ben ik toch door gegaan.
  Ik heb genoten van het boek en je reis.
  De dingen die je mee maakte kon ik een goed beeld bij vormen.
  We zijn bijna even oud en heb ook een relatie met een GOLD WING gehad uit 77. Ik kon me goed met je vergelijken.

  Ik ben blij dat ik het boek gekocht heb en hoop je nog eens te ontmoeten op een beurs of waar dan ook.

  Je schrijft dat je nog een reis wilt maken, Schrijf je ervaringen weer op en dan zal ik je tweede boek zeker kopen.

  Groeten Richard

  Beantwoorden

 37. Hey Paul,

  Wat een fantastisch boek heb je geschreven over je indrukwekkende reis. Ook ik ben motorrijder in hart en nieren (heb ook een gele Ducati 748 SPS gehad ;), nu een R1) en kan me goed voorstellen dat je Bolivia vervloekt om de slechte wegen.

  6 jaar geleden hebben wij onze dochter opgehaald uit Bolivia. We hebben haar geadopteerd en hebben twee maanden doorgebracht in La Paz (en El Alto). Ik kan me dus ook helemaal vinden in je verhaal zoals je Bolivia omschrijft. Het is een prachtig land met mooie, lieve mensen. Desalniettemin is ook alles mogelijk in Bolivia. Verkeersregelaars die handmatig de stoplichten bedienen, maar waar niemand zich aanhoudt. Rij je door rood, dan wordt er hevig op het fluitje geblazen met als resultaat dat de verkeersregelaar een middelvinger krijgt.

  Naast alle komische taferelen (voor ons westerse mensen dan) moet je ook op je hoedde zijn in Bolivia. Zo hebben wij aan de lijve ondervonden dat we het land niet uit konden komen. Als iemand vind dat je papieren niet kloppen, dan kun je hoog en laag springen, maar je vliegtuig vertrekt voor je neus en dan zoek je het maar uit…

  Maar goed, eind goed al goed. We hebben een prachtige dochter van 6 jaar die om de haverklap vraagt wanneer ze nou een keer mee mag achter op de motor… Het komt dus sowieso goed met haar!

  Ik hoop dat je je volgende reis weer zo inspirerend vastlegt, dan ben ik zeker een van je volgers/lezers.

  Keep on riding

  Martijn

  Beantwoorden

 38. Hi Paul,

  Net als velen voor mij vandaag met heel veel plezier je boek uitgelezen. Als enthousiast motorreiziger en vader van twee kids kan ik me zo mooi in ke verhaal verplaatsen!! Ga gauw weer op reis, want dit boek smaakt naar meer, complimenten!

  Walter

  Beantwoorden

  1. Dank je wel Walter. Mooi compliment. Ben inderdaad aan het proberen om weer zo snel mogelijk op reis te gaan.

   Beantwoorden

 39. Paul, als ‘man op de buddyseat’ rijd ik zojuist Puerto Escondido binnen.
  Je hebt gisteren geen woord teveel gezegd, het boek is nauwelijks weg te leggen…
  Mijn complimenten!

  Ik kijk uit naar onze samenwerking.

  Groet,

  Ewald

  Beantwoorden

  1. Fijn om te horen, Ewald. Laten we eruit van dat dit gaat slagen. Dank voor je inzet.

   Beantwoorden

 40. Hey Paul,

  Kreeg je boek van mijn vrouw als leesvoer voor op vakantie en heb het met enorm veel plezier gelezen!

  Ik herkende je foto en Guus meteen, jaren geleden heb jij mij en mijn vrienden eens bij mij thuis geïnterviewd voor een artikel in een of ander motorblad over Vespa! Een van hen woont intussen in Italië en ik ga jouw boek naar hem opsturen, weet zeker dat hij het ook fantastisch zal vinden!

  Van dergelijke reizen en afstanden kan ik alleen maar dromen (een end-to-end in Engeland op een Maicoletta scooter uit 1955 is zo ongeveer wel het langste dat ik ooit gedaan heb), maar ik geniet iedere keer als ik op de motor zit!

  Ben benieuwd naar je verhalen over de reis naar Japan!

  Groeten,
  Erik

  Beantwoorden

 41. Dag Paul,

  Onlangs heeft mijn motormaat me jouw boek cadeau gedaan. Hij had zijn exemplaar in één ruk uitgelezen en was er vol lof over. Hij dacht daarom dat ik ook wel interesse zou hebben en verraste me ermee. Ik ben hem zeer dankbaar voor het mooie cadeau !
  Jouw boek leest inderdaad heel erg vlot en ik heb het met heel veel plezier ook in 5 dagen uitgelezen. En nu ga ik hier op de blok eens het beeldmateriaal bekijken als aanvulling.

  Nog heel veel reisplezier
  Rik uit Gent (B)

  Beantwoorden

  1. Dank je wel, Rik. Er valt hier genoeg te beleven. Alle goeds, Paul.

   Beantwoorden

 42. Hey Paul,
  ik las dat je alweer in Nederland even bent om je visum en paspoort te regelen. Da ff balen, man. Wat ik altijd erg lief en schattig vindt, is je kleine Spaanse verhaaltje naar je boys. Grappige leuke jongetjes. Hou je haaks en kijk goed uit. ik spreek je in Schoorl.

  Liefs Joyce uit Schoorl

  Beantwoorden

  1. Niet dat ze ooit naar die filmpjes kijken, Joyce. Daar zorgt mama wel voor. Het is meer om de moed erin te houden. Ja, laten we het proberen. Ben wel zeer niet mobiel. Kussen. Zaterdag in NL.

   Beantwoorden

 43. Kerel, zag net een nieuwsitem over je actie in Siberië. Heftige shit! Je hebt niet alleen lef maar ook je hart op de goede plek.
  Een veilig en avontuurlijk vervolg van je reis toegewenst.
  Gr Bram

  Beantwoorden

   1. Was eergisteren op rtl nieuws om 19.30u Wellicht nog ergens online te vinden.

    Beantwoorden

 44. Hoi Paul, ik heb net je boek gelezen, leest inderdaad als een trein. Jammer dat wij je niet gezien hebben in Mandello in 2016. Was natuurlijk ook bijna niet mogelijk met zoveel mensen ha ha. Het ga je goed en wij blijven je volgen.

  Beantwoorden

 45. Hey Paul, gisteravond je presentatie in Katwijk bijgewoond en meteen je boek gekocht. Vandaag in 1 adem uitgelezen. En wat ik je gisteren ook al zei: respect, man

  Beantwoorden

 46. Hallo Paul,

  Naar aanleiding van jou leuke videootjes op YouTube van Alaska naar Ushuaia, heb ik maar gelijk je eerste boek gekocht.
  Heb het in één keer uitgelezen, heel relaxt en een fijne schrijfstijl!

  Binnenkort koop ik ook je tweede boek. Ik hoop dat je nog eens een mooie reis kunt ondernemen?

  Bedankt en veel succes!

  Groet,

  Peter Nieuwenhout

  Beantwoorden

 47. Wat een gelikte toestand is dat hier, na jaaaaren dacht ik eens reug te kijken op de blog die ik indertijd volgde. De mooie bijna-live blog. Ik wilde nu teruglezen het stukje over de plek waar Ché omgebracht werd, met alle context daaromheen. Kan ik dat nog ergens zien, Paul? Een aanzienlijk deel van die 600 dollars die je toen bij je had… graag gedaan😉

  Beantwoorden

 48. He Paul,
  Heb man in het zadel en van hier naar Tokyo in een zucht gelezen.
  Mijn vraag wanneer begint je volgende reis naar zuid afrika?
  Vraag 2 wanneer kan ik weer een nieuw boek in 1 nacht uit lezen.

  Ps ben zelf geen motor rijder😇

  Beantwoorden

 49. Beste Paul,

  Ik heb met genoegen je boeken gelezen. Je schrijfstijl is vlot en daardoor blijft het spannend. Wat komt er nog meer?
  Wat ik me afvraag is: Wat gaat er al die uren op de motor in je hoofd om? Overleven snap ik, maar er zitten natuurlijk ook dagen/weken van saaie wegen bij. Waarschijnlijk een reden waarom ik het niet zou kunnen, ik zou andere dingen missen. Maar goed, daarom is het ook jouw prestatie. Als het makkelijk was, kon iedereen het doen. En makkelijk was het zeker niet. Dank dus voor je mooie verhalen, met respect en ik hoop dat je ook verder een mooi leven hebt. En ik denk dat je mannetjes misschien liever een vader hebben die iets met zijn leven doet, anders dan er veel voor ze zijn. Kwaliteit boven kwantiteit. Het ga je zeer goed !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *