‘Ik mis je…’

21463323_10155147913751973_3498632975962834606_nNa een vrije val van een maandje of tien ben ik al weer een week of drie geleden geland in Sucre. Mijn Mannetjes waren de inzet van deze reis, meiden. Na dag 1 heeft mamma ze min of meer aan me overhandigd. Ze kon wel een break gebruiken. Niks mis mee. Dus ik haal ze om twaalf uur van school en lever ze om een uurtje of acht weer af. Eerste dagen voor ze gekookt, om geld te besparen. Na een dag of vier begonnen ze buikloop te krijgen. Met koken ben ik dan ook gestopt.
Ben met veel dingen gestopt hier in Sucre, vooral met me druk maken. Twee keer ben ik hier, mede geholpen door anderen, behoorlijk gefaald. Dat gebeurt me dus geen derde keer meer. Ben zo cool als fuck. Dat zegt eigenlijk iedereen, nadat ze eerst hebben gezegd dat ik er zo beestachtig goed uitzie. Dan knik ik instemmend. Ongelogen, ben zo rustig als Don Zen himself.

Het afgelopen jaar was by far het meest wilde in mijn toch-al-niet-heel-erg-saai leventje. Vind het een wonder dat ik überhaupt in leven ben. Dus ik kan niet anders concluderen dat de Goden bestaan. Heb me bewust hier en daar ingehouden met vertellen waar ik zoal mee bezig was, want er moet nog een boekie komen. Ben daar druk mee. Sta bij voorkeur om een uurtje of vijf op en tik dan gestaag door tot een uurtje of half tien. Ga dan ook met de kippen op stok. Whisky, bier en laten we de wodka niet vergeten zijn drankjes uit een ver en grijs verleden. Schrijven met een kater, dat gaat niet. Linda, Nilda, what’s in a name, bleek een nutteloos trolletje te zijn. Dus ook met die flauwekul ben ik gestopt. Heb haar online zo meedogenloos afgeserveerd dat ze van de week rood van schaamte de hoek omging toen ik haar van een afstandje zag. Afijn, ze zorgde wel voor vaart in de reis, man, man, wat had ik een zin, maar realiseerde later dat de vaart veroorzaakt werd door een diep verlangen naar mijn Mannetjes. Dus ik mag Nilda, Linda in feite wel dankbaar zijn en dat ben ik dan ook. Nutteloos trolletje heb ik dan ook niet geschreven.

De Guzzi staat nog in Japan. Loop nog even tegen de transportkosten (1600 US) aan. Maar dat Guus eerder dan ik in NL zal verschijnen staat vast. Guus is een mens, een levend iets. De band die we al hadden is versterkt tot iets wat ik nauwelijks kan uitleggen. Waarschijnlijk is-ie een reincarnatie van iemand, waarschijnlijk een vijftiende eeuwse prinses. Kan er nog niet echt de vinger op leggen. Ah, wie wel weer in beeld is, is mijn Maria, the one and only. Vrouw der vrouwen. Ze schreef ze dat in mij de mannelijke versie van zichzelf herkende. Ik voel dat ook zo, maar dan omgekeerd. Dat zal je begrijpen. Het kan zomaar zijn dat ik rond de kerst in Quito ben. Anyway, was al van plan om dit vehikel weer op te pakken, maar werd door niemand anders dan Don Roy overtuigd van de noodzaak van guzzigalore, een van de hipste en best bezochte sites van Nederland en omstreken. Anyone!? Weet je wat us Roy schreef… ‘Ik mis je.’ Toegegeven, dan heb je wel lef. Lator meiden, en Rienk en zo.

Trouwens de hele omslag in de reis kwam nadat ik mijn hermano Jose Ruiz leerde kennen. We waren de enige bikers op het continent en God wilde dat we samen die bergen overgingen, waar mijn kloten in ijsballen veranderden en we bijna door de wolven opgegeten werden en andere enge dingen beleefden. Hieronder een stukkie.
Fuck Poetin

Share This:

37 gedachten over “‘Ik mis je…’

 • september 28, 2017 om 22:24
  Permalink

  Hmmmmm die foto die je boven dit stukje hebt geplaatst detoneert nogal met cool as fuck pikstra! Maar welkom terug en goede insteek om je niet nog eens een oor aan te laten naaien, over naaien gesproken hoe is het met de klaar voor de strijd dame?

  Beantwoorden
  • september 28, 2017 om 22:32
   Permalink

   Ben nog bezig, Pikkesteijn.

   Beantwoorden
 • september 29, 2017 om 08:11
  Permalink

  Aha ik was te snel met reactie….. en zie je wel, die pistolen Paultje heeft ons, althans mij, een rad voor den ogen gedraaid, briljant stukje tekst pik, als dit de toon van het boek wordt dan moet ik mijn mening gaan herzien over je reis.

  Ik ben al jaren overtuigd dat Italiaanse motoren vrouwelijk zijn, ik bedrijf met mijn bella de Bologna regelmatig de liefde op het asfalt, en dan het liefst van een fraai circuit. Al moet ik ook bekennen dat ik met een beierse 6 cilinder aan het vreemd gaan ben, met nog eens 2 wielen extra en wat blik erom heen, ook best lollig en het leuke ervan, mijn offspring doet gulzig mee op het circuit!

  Ik vermoed zomaar dat Maria niet onbevlekt ontvangen gaat worden………

  Beantwoorden
 • september 29, 2017 om 10:35
  Permalink

  Mooi stukje Paul, fijn dat het zo goed gaat met jou en de boys en dat je een lekker schrijfritme hebt! Succes!
  En dat Roy schrijft dat hij je mist is wel een compliment, nooit gedacht dat hij tot dat soort emoties in staat was ?

  Beantwoorden
 • september 29, 2017 om 11:38
  Permalink

  Apen komen uit mouwen zoals al we al aanvoelden. Maar complimenten Paul: Het stukje leest beestachtig goed. Als dit inderdaad het hele boek zo doorgaat heb je ons allemaal flink bij de ballen gehad.
  Het begint zowaar te lijken op de Firma L&B (List en Bedrog). Maar dat mag in deze zware tijden van het schrijversvak.

  Beantwoorden
  • september 29, 2017 om 13:26
   Permalink

   Om hier nou al meteen over mijn Iraanse vriend de mensensmokkelaar (man wat hij een fraai buitenhuis met zwembad en een hoop leuke en mooie vriendinnen) en mijn Russische douane kolonel Svetlana te vertellen…

   Beantwoorden
 • september 29, 2017 om 11:46
  Permalink

  Ik denk dat Roy vroeger op school is gepest, Barry. Heel zielig voor hem!

  Beantwoorden
 • september 29, 2017 om 15:24
  Permalink

  Nou kom maar door……….. stel ik mij eens kwetsbaar op. Ja heel erg gepest, en nog steeds eigenlijk, ook te lang in een veelste kleine ledikant gelegen, tot mijn puberteit zelfs, ben gewoon een heel zielig mannetje……. zo hehe het is er uit!

  Maar nu even ons zelf een veer in den anus prakken, voor Jan een vinger; Paul zeg nu zelf, wat hier als commentaar geschreven wordt is toch vele malen beter dan op fakeboek?????

  Beantwoorden
 • september 29, 2017 om 21:29
  Permalink

  Ja Facebook is inderdaad vergelijkbaar met softporno, Roy. Dacht dat jij daarvan hield. Toch hoor je mij niet. Zonder dat platform had ik nu nog op mijn zolderkamertje gezeten.

  Beantwoorden
 • september 29, 2017 om 21:36
  Permalink

  Toch wel een hoop gedoe hier, hoor. Ze gaan allebei erg slecht op school. Heb de jongens goed gesproken. Met tranen in de ogen zaten ze me te vertellen hoe krankzinnig saai hun leven is. Ik ken hun ritme. Killing.

  Beantwoorden
 • september 30, 2017 om 05:45
  Permalink

  Niks verandert aan de rokx dus. Censored by Akismet. Schone taak aan de vader des motorreisavonturen om wat spirit in die jongens te brengen, hoe?

  Beantwoorden
 • september 30, 2017 om 08:25
  Permalink

  B, roert zich even niet, zie ik in een flits mijn naam voorbij komen, een vinger,Dank voor je Compliment R, R, in Bollie is zeker een Maagd, lijken nuchter maar zijn oh zo achterbaks, zegt een ervaren deskundige, gaan heel ver in het toebrengen van Menselijk leed, alles voor henzelf opeisend. Neem de Jongens mee in een Zijspan, vlucht zo ver mogelijk , P… Good Luck

  Beantwoorden
 • september 30, 2017 om 13:22
  Permalink

  Zo naar voetballen. Dat vinden de jongens wel leuk. Ze haten school, want ze presteren niet en beginnen daardoor een beetje de lulletjes te worden. Ik doe vanzelfsprekend alles slecht. Ben oprecht gelukkig als we met zijn drieen over straat lopen, dan lijkt dat Sucre niet te bestaan. Ik schrijf goed. Dat gaat wéér mijn redding worden, hopelijk ook dat van die jongens. Blijft een raar verhaal, dat Bolivia, waar de president het voorbeeld geeft door de cocainehandel te institutionaliseren.

  Beantwoorden
 • oktober 1, 2017 om 00:39
  Permalink

  Mooi te lezen Paulo. Guzzigalore is toch meer de brief die per luchtpost bezorgd wordt en waar je weken, soms maanden, geduld voor moet hebben. Maar als je ‘m dan ontvangt, lees je ‘m van voor naar achter en terug. Mooi dat je weer bij je chico’s bent! Besos!

  Beantwoorden
 • oktober 1, 2017 om 09:35
  Permalink

  Blij weer even een stukje te kunnen lezen ,en weer een idee te krijgen van je stijl , dat beloofd een boek te worden die ” muy rapido” uitgelezen wordt .
  Jammer te horen dat het vrouwelijk schoon in je leven zich van hun donkere kant laten zien , maar ja … Mirar a tus hijos, i el sol en tu vida brilla”

  Beantwoorden
 • oktober 1, 2017 om 17:07
  Permalink

  En dan wordt deze pagina gelezen door Roxana’s Nederlands vriendje, ze heeft wat met Nederland, en dat wordt dan weer keurig netjes doorgebriefd. Goede nieuws is natuurlijk wel dat guzzigalore, the one and only, wordt gelezen! Het nieuws dringt zelfs door tot in Sucre! He Alloncito, als je dit leest: je beinvloedt een verhaal waarvan je slechts één kant kent. Zoals ik 12 jaar gelden ook viel voor slechts die ene kant van ‘de waarheid’. En kijk me nu eens! Dit verhaal heeft inmiddels mede door jou al een tijdje grote invloed op het welzijn van mijn Mannetjes.

  Beantwoorden
 • oktober 1, 2017 om 18:23
  Permalink

  Nou en dat het door gebriefd wordt, maakt het iets uit? Als we haar hier de hemel in gaan prijzen krijg je dan je koters mee naar NL? Dacht ik al, dus gewoon je hart luchten en misschien komt er iemand op een briljant idee. Op fuckbook heb je misschien wel wat connecties die met dit soort situaties raad weten…….. WTF ga ik nu FB aan prijzen????? het gaat echt niet goed met mij……. snel nog maar een corona open maken en ledigen….. los ballos.

  Beantwoorden
 • oktober 1, 2017 om 18:52
  Permalink

  Zo, is het bij jullie ook zulk mooi weer?

  Beantwoorden
 • oktober 1, 2017 om 19:55
  Permalink

  Censored by Akismet.

  Heerlijk weer hier man, super surfwindje!

  Beantwoorden
  • oktober 1, 2017 om 20:18
   Permalink

   Nee, dat niveau heb ik niet, Roy. Ik heb geduld en wacht.

   Beantwoorden
 • oktober 3, 2017 om 14:24
  Permalink

  Hele Paul zo ken ik je weer lekker in je ritme fijn om weer even mee te lezen,ziet er goed uit.
  Roy weer in zn oude rol beetje patse met een 6 cilinder, en Barb die de boel af en toe sust??
  Maar een finca met zwembad dat was toch een oude varkenskot?

  Beantwoorden
  • oktober 3, 2017 om 16:15
   Permalink

   Hé en Har is er ook weer. We zijn bijna compleet! Luc hier of daar nog gezien?

   Beantwoorden
 • oktober 3, 2017 om 16:17
  Permalink

  Heb donderdag overigens een date met Gladys. Ze werkt als advocate bij het Hooggerechtshof van Bolivia. Altijd handig.

  Beantwoorden
 • oktober 3, 2017 om 18:16
  Permalink

  Wat heerlijk al dat leven in de brouwerij hier. Met alle golden oldies! Leuk man!

  Beantwoorden
 • oktober 3, 2017 om 19:45
  Permalink

  Golden oldies ? Idd 10 jaar ouder, 3 banen verder, vele illusies armer maar hopelijk een boek van Paul rijker.

  Beantwoorden
 • oktober 3, 2017 om 22:20
  Permalink

  Goed te lezen dat je weer in je schrijfritme zit Paul. Als Fuck Poetin model staat voor de inhoud van je nieuwste boek dan beloofd dat veel goeds. Nu ook nog maar eens zien dat je je invloed kan aanwenden om je jongens een goede toekomst te geven, dan gaat het met jou ook wel goedkomen. Good luck, and keep on writing ??

  Beantwoorden
 • oktober 3, 2017 om 22:42
  Permalink

  Suc6 met je nieuwe boek, Paul. Ik kijk er naar uit! Ciao!

  Beantwoorden
 • oktober 3, 2017 om 23:41
  Permalink

  Nou, nou,nou, wa een leven hier. Eerst was het “als de hond dood is springen de vlooien uit z’n vacht” maar nu er weer wat te vreten is is het ” vlooientheater” bijna weer compleet.
  Ga zo door zou ik zeggen….

  Beantwoorden
 • oktober 4, 2017 om 08:06
  Permalink

  Akismet: Spam Protection for WordPresshttps://akismet.com/

  Akismet is a spam fighting service that protects millions of WordPress sites from comment and contact form spam.

  WTF inderdaad, heb jij niet zelf de commentaren eruit gegooid Paul? Anders lees Big brother mee blijkbaar, verontrustend! Of is dit de almighty FB die hier ineens alle aandacht naar toe ziet gaan en stinkend jaloers is?

  Golden Oldies???? ik ben alleen grijzer geworden en nog knapper, 1 baan verder en aanzienlijk rijker als we dan toch gaan patsen Har 🙂 . Ik dacht al wat jeukt er zo……. die vlooien!

  Zakelijke of privé date met I’m glad it’s Gladys (of is het Glad-ijs?)

  Beantwoorden
 • oktober 4, 2017 om 16:34
  Permalink

  Prrrrrive. Schrik me dood van dat Askimet. Zelfs reacties van jou aan gepast. Begrijp er niets van.

  Beantwoorden
 • oktober 10, 2017 om 19:00
  Permalink

  Kerel!
  Leuk weer iets van je te lezen. Alles overleefd? Ben erg benieuwd naar je avonturen.

  Gr Bram

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *