Ja jongens, reis is over. Nog een scheetje dan. Ik mag naar huis. Joehoe.

Straight road to Vladivostok from Paul van Hooff on Vimeo.

Share This:

18 reacties


 1. Wie weet ga ik op mijn site wel door over mijn fantastische leven in Bolivia. Krijg je wel veel foto’s van mijn kiddo’s en mijn mooie meisje te zien. En wellicht nog wat stillevens van mij zuchtend achter mijn computer als ik bezig ben die watjestrip van mij op papier te zetten.

  Beantwoorden

 2. Hee Paul leuk weer een filmpje, lang niks gehoord of gezien van je.
  Nu nog de oversteek naar Japan, een Guzzimin het land van de grote motorfabrieken.
  Succes met de reis en het schrijven.
  Groet Henk Diedering

  Beantwoorden

 3. Hee Pik, ook hier wil ik je feliciteren met het behalen van je doel! Jawel meiden, als veroorzaker van het dichtklappen van dit medium – waarvoor mijn nederige excuses alsnog, ik zal proberen toekomstig wat zoeter en gevoeliger over te komen, heb ik mij onder het klapvee FB publiek begeven en meegelezen met de avonturen van Paulus aldaar (en regelmatig met gekromde tenen, samen geknepen billen en verbeten grimas op mijn gezicht in moeten houden om niet te reageren). Maar werkte het op je vorige reis wel een beetje, ik was toen niet milder hier – toch? zijn we nu ingehaald door FB. Zeg maar de bravere variant. Schijnt een tendens te zijn, onze kinderen zijn braver dan wij waren!

  Ik ben benieuwd naar het boek want om heel eerlijk te zijn, ik had iets meer verwacht van de reis. Je begon goed, ondanks alle negatieve adviezen ging je toch in het slechtste jaargetij op pad. Helaas liep je enorm te hannesen om in een flow te komen, geholpen door het om het hardst meeklappende FB publiek ben je volgens mij in een verkeerde flow terecht gekomen. OK er waren leuke ontmoetingen met locals, ook in het ziekenhuis en een wat heftige passage op de weg maar dat was het. Wie schreef het, alsof je over de snelweg in hoog tempo naar je eindbestemming onderweg was. Daarbij vele mogelijke hoogtepunten voorbij gevlogen bent. It’s all about the journey, not the destination of zoiets met reizen toch? En laat dat reizen nu net je beroep zijn, gemiste kans denk ik, maar goed. Makkelijk voor mij om zo achter het beeldscherm te tikken. Jij maakt de reis, en daarvoor ben je in mijn ogen een held. Zijn er niet veel die je (zo) nadoen!

  Als vader kan ik mij voorstellen dat je naar je kids wil en de warme boliviaanse die op je ligt te wachten (overigens betekenis Nilda – klaar voor de strijd). En je hebt nu niemand bezwangerd (toch?) ook wel een pluspuntje. Goed reis, veel plezier met het weerzien van je kids, laat nog eens wat van je horen hier en 3 werf hulde voor jou en Guus, die bike is onsterfelijk!

  Beantwoorden

 4. wat een plots eind paulus?

  Zal het boek moeten kopen om je te begrijpen.
  Desalniettemin hulde. voor jou en de GUUS

  Beantwoorden

 5. Zozo Roy,…

  Nu geef je jezelf toch iets te veel eer: niet JIJ bent verantwoordelijk voor het dichtklappen van dit medium.
  De oorzaak is veel simpeler: Alle anderen hebben helemaal niets te melden gehad. En, als niemand iets zegt, is een gesprek snel afgelopen.

  Ik hoop, dat ‘die anderen’ zichzelf ’s morgens eens in de spiegel gaan bekijken, om dan zonder twijfel te moeten concluderen: Waar niets in zit, kan ook niets uit komen.
  (Voor die karakter-analyse hadden ze uiteraard ook hun vrouw / vriendin kunnen vragen)

  Beantwoorden

 6. Oh excuses dat ik teveel eer naar mijzelf toetrek. Dat is wel het laatste wat ik wil. Maar dat er hier niks (meer) gebeurt is wel een feit. Ik zie op FB nog wat stuiptrekkingen van eigenaar dezes blog voorbij komen en misschien heeft ie ons wel een fraaie poets geleverd en de mooiste/sappigste details achter gehouden en komt er straks toch een rete strak boek tevoorschijn. Het zal in ieder geval goed verkopen met al die fans op FB. En dat gun ik de heer van Hooff van harte.

  Wat de rest van de criticasters hier betreft, uh ja het woord dekt de lading al, die kunnen enkel kritiek uiten maar zelf met iets opkomen, de nada (waarvan akte)!

  Nou Paul kom maar door met die stillevens van je achter de computer, wij helpen je wel om je boek er door heen te rammen, ik las ergens dat je het eind volgend jaar af wil hebben? Dat kan veel sneller, zeker met hulp van dit medium 🙂

  Beantwoorden

 7. Roy roert zich weer, Paul blijft (nog) stil. Hebben jullie het alweer goedgemaakt? Vermaak je je een beetje Paul?

  Beantwoorden

 8. Heeeey Barbwire is ook weer boven water! Het gaat hier nog ouderwets gezellig worden nu met Paulus in Boliland zeg maar als ten tijde van reis 1.0

  Wat moest er goed gemaakt worden dat niet goed zat? We’re blokes ay, zand erover, als het kan nog een goed glas bier erbij en het is weer ouwe jongens krentenbrood joh…….

  Beantwoorden

 9. Ik denk al: Wat rammelt die link naar dit medium toch de laatste dagen…. Zowaar weer wat leven in de brouwerij. Maar ik ben het met Roy eens. Paul heeft veel voor ons achtergehouden over zijn reis en probeert zo met een boek te komen dat ons allen gaat verrassen. Hij zou op deze manier ook zijn fantasie er op los kunnen laten, niet ondenkbaar gezien de diverse staten van deliria waarin hij verkeerde…

  Beantwoorden

 10. Tsja als niemand aan die boom der letteren hier rammelt moest ik het toch maar weer eens proberen, n’est ce pas?

  Ik ga er vanuit, Heer(lijk)co, dat Paul weer toegang heeft tot geest verruimender middelen. Dus kan er mogelij met de pen der fantasten geschreven worden. Want dat hij geïnspireerd kan schrijven heeft hij onderhand wel bewezen. De tijd zal het ons gaan leren want ik vrees toch met grote vrezen dat hij zich hier niet meer gaat vertonen.

  En ja daar voel ik mij wel een beetje schuldig onder, klein beetje hoor niets medelijdenwekkend.

  Zo en nu laat ik mij nog eens een groot glas gekoelde chablis inschenke en geniet verder van het prachtigste nazomer weer dat Ollanda ons kan bieden!

  Beantwoorden

 11. Haha een beetje schuldig, echnie. Denk dat Paul klaar is hier en wij dus ook, dus ik wacht op de boekpresentatie… au revoir!

  Beantwoorden

 12. Wij klaar hier????? nou echnie he…….

  Je vergeet de samengeknepen billen nog Jan!

  Beantwoorden

  1. ;)……. Zit net de nieuwe Moto Drive te lezen. Jose krijgt ook een aandeel. Misschien samen Afrika, zou een spetterend verhaal opleveren. Komt gelijk zo H..M.. over, samen geknepen Billen. Doe maar niet. Lol……………………

   Beantwoorden

 13. Nou ja let me speak for myself dan, ik wel in ieder geval. klets maar lekker verder met homofobe Jan.

  Beantwoorden

 14. Jan, pas op hè, Barbwire is het geweten van poesiekaalore, weet met wie je de degens kruisigd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *