Volbloed Mexicaan III

Ach, het was ook maar een ideetje om me wat werk uit handen te nemen. Zijn de Mexicanen goed in – het drukken van de snor. En vergeet niet Guzman huey dat ik al met al een behoorlijk gevulde agenda heb, hier in Puerto Escondido. ´s Morgens hangmatje ophangen, even uitrusten van het slapen, paar bakken koffie naar binnen slobberen, even wat spelen met de golven, terug naar het hotel, in de hangmat, er weer uit (vooral die handeling is slopend), ´s avonds wat rondlummelen in het centrum met mijn hippievrienden en ´s nachts rennen voor de cholos. Puerto was ooit een lieflijk oord, toen ik hier met Nancy over de straten paradeerde. Je hebt je hoteletje, ´s avonds dineren, overdag op het strand, het werkelijke leven gaat dan behoorlijk aan je voorbij. Nu ik me wat meer in het dorp verdiep – door puur met de Mexicanen om te gaan – zie je de keerzijde. ´s Nachts is het hier levensgevaarlijk. Zijn de cholos actief. De nacht is van hen, dat weet iedereen. Ik nu ook. Ze slaan je dood voor niets. Op de plek waar ik ze tegenkwam hadden ze al eerder een jongen van 18 doodgemept. Ben met een Mexicaans meisje uitgeweest, Martina. Werkt in een restaurantje. Altijd een smile. Even doorvragen en het blijkt dat ze vroeger Chola was. Vrouwen verenigen zich hier ook. Krijg je wat inside informatie over het bendeleven. Twee dagen geleden twee kerels doodgeschoten vlak bij haar huis. Ze hoorde ze schreeuwen.
Mexico is dus wel degelijk oppassen geblazen, ´s nachts dan. Vannacht hebben ze Carlito, hippievriendje, een mes op de keel gezet. Behalve zijn broek en slippers heeft hij niks meer.

Inspannend
De nacht is dus van de cholos. Na zonsondergang rijd ik geen meter met de motor. Echt veel te link. Een keer gedaan, van Acupulco naar Bella Vista. Zo eenzaam. En je ziet de kuilen niet, soms zijn ze dertig centimeter diep. Honden springen zomaar voor je voorwiel. Zie langs de kant van de weg van alle liggen – dode koeien, paarden, ezels, slangen en erg veel honden. Een dode koe op zijn kant is een indrukwekkend gezicht, zo groot, hoop bloed en stinken! Dooie dieren zijn we in Nederland niet gewend. Vandaar dat het steeds weer een behoorlijke indruk op me maakt, vooral een koe, paard, ezel.
Met een beetje mazzel is over een paar uur mijn uitlaat klaar. Wonderlijk dat de Guzzi zich zo kranig verweerd. Hij heeft tachtig kilo aan bagage mee te torsen. En geloof me, hij heeft nog geen klap verkeerd gegeven. Eigenlijk wil ik niet teveel over hem kwijt. Wil met opscheppen over zijn onverzettelijkheid niet het onheil over me afroepen. Eerlijk gezegd zou ik me geen raad weten als ik ergens in de jungle met al mijn bagage stil kom te staan. Ben niet bepaald een monteur. Inspannend beroep ook. Je moet van alles los maken en later weer vastzetten. Afijn, wat lamlendigheid betreft elke dag ietsjes meer Mexicaan.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Zie je wel, je kan het wel vertellen zonder standaardvragen vooraf ! Gewoon van je hangmatje een slaapmatje op de grond maken: kost het opstaan ook minder moeite en heb je energie over om ons in te lichten.
  Fred

  According to Fred – 21:01 (op 24 Oktober ’05)
 2. Ik heb er geen woorden meer voor …. still impressed!

  According to Joe – 21:43 (op 24 Oktober ’05)
 3. me too, still going strong broer

  According to Peter – 22:33 (op 24 Oktober ’05)
 4. Buenos von Paulus,

  Blij dat je rijdt en je hebt los weten te rukken uit de armen van weer een Mexicaanse schone.
  Ben nu zelf ook eindelijk on the road en bezig met inslingeren, ritme vinden en de juiste snelheid zoeken. Ben vandaag aangeland in Monte Hermoso aan de Atlantische Oceaan en het doel voor morgen is Patagonia binnen te rijden. Ben op weg naar het zuiden en de temperaturen gaan van 30 C in Buenos Aires nu naar zo n 12 C hier. Dat is dus geen hangmat of tent maar een hotel in een uitgestorven badplaats. 3weken Buenos Aires waren een nooit te vergeten heksenketel! Wat een stad.
  Ik ben benieuwd wanneer en waar jij een volgende grenservaring krijgt maar ik kijk uit naar je verhalen! Babystrada groet de ijzeren Koe vanuit Argentina.

  According to Alexander – 00:46 (op 25 Oktober ’05)
 5. Hee Paul! Dat zijn nou de dingen die je als lezer bezig houden…waar zou ie slapen, hoe is dat rijden nou door het landschap, is het daar nog steeds zo onmetelijk heet, waar haalt ie de vrouwen vandaan en niet te vergeten wat doet ie ermee, wat zijn dat voor lui die hippies, zijn het mexicanen of allemaal van die duitsers die thuis geen zin meer hadden, heerlijk om te lezen over die dooie beesten enzo, ik kan ze bijna ruiken…bah,zelf ook wel van die schatjes geroken in het buitenland, iedere dag heftiger. Wel eng dat gedoe met die bendes, lijkt me niks!
  Dank je wel voor je schrijfwending!
  Grtz

  According to Luc – 13:14 (op 25 Oktober ’05)
 6. ik ben de hele dag al bezig met de slopende bezigheid van uit je hangmat komen. Ik vind dat gewoon vervelend voor je, Pablo. Elke vorm van stress is ongewenst, jij doet dit voor de lol, dat weet ik. Misschien moet je een deken onder de mat leggen, waar je je zonder veel inspannig op kan laten vallen. Geef de maten en de hoogte even door, dan zoek ik gewoon verder naar een oplossing. Dat lukt nog wel, tussen alle drukke werkzaamheden door.

  According to Piedro – 15:30 (op 25 Oktober ’05)
 7. Hoi Paul, eerst even een complimentje voor je geweldige sait. Je kunt als lezer deelgenoot worden, reageren en ook nog in de archieven kijken. Supertof gedaan door een of ander geniaal type, mag ik aannemen. Petje af voor dit hoge communicatiegehalte.
  Ik neem van nature direct aan dat je je daar gedraagt als een Hollandse Alexander. Von Humboldt wel te verstaan; alles onderzoeken, van edelsteen tot vegetatie, van bevolkingsgroep tot voedsel, van cultuur tot zelfverdedigingsmethodieken.
  Nu jij het hebt over de Cholos weet ik niet helemaal in welke categorie dit begrip valt.
  Zijn het dwalende geesten die tijdens een dronkenschap het benevelde hoofd lastig vallen? Zijn het donkere, in het duister gistende maagsappen na een avondje uit eten? Is het een dialect, waar geen woorden gebruikt worden maar gebaren? Kortom paul, help me eens wat verder. Schrijf er eens een leuk stuk over , maak wat kiekjes van die localiteiten. Laat zien wie er op de wereld de baas is!

  According to guus vd akker – 00:02 (op 26 Oktober ’05)
 8. Via via heb ik van uw reis vernomen. Graag zou ik ook een dergelijke reis willen ondernemen. Kunt u mij meedelen aan welk bedrag ik moet denken om een dergelijke reis te maken, van plus minus zes maanden? Met vriendelijke groet, Johan Bodegraven

  According to johan bodegraven – 00:16 (op 26 Oktober ’05)
 9. 80 kg is dat inclusief of exclusief de Mexicaanse schone?

  Antwoord op Johan Bodegraven:
  Bel De Jong Intratours eens…
  Rough estimate… tussen de 8000 en 20000 euro (afh. van je self sufficiency, netwerk en ritselkunde) exclusief motor en aanpassingen.

  According to Ruud – 23:12 (op 27 Oktober ’05)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *