Iedereen in de wolken

fotoIk heb gisteravond dik anderhalf via Skype met mijn Mannetjes gepraat. Waar gaat zo’n gesprek over? Over kiespijn, nog op te sturen cadeautjes (liefst alles, maar dan ook alles van Dusty, het sproeivliegtuigje), Holanda, vriendinnetjes en nog meer mannendingetjes. Als ik mijn Mannetjes heb gesproken kan ik er weer een tijdje tegenaan, en krijg ik weer zin in dingen. Het allerleukste van mijn tijd in Nederland vind ik de lezingen die ik houd voor vooral MotoPort-vestigingen. Dan sta ik met mijn poten in de klei, zal ik maar zeggen. Bij MotoPort Almere kocht een toehoorder tijdens de pauze een motorfiets. Iedereen in de wolken. Het boek is nog altijd, of nog steeds meer, omringd door een buena onda, goeie vibes zeg maar. De tweede druk is deze week (derde van november) een feit. Dus de kop is er af. Vergis je niet, tachtig procent van de Nederlandse schrijvers verkoopt niet meer dan 1000 boeken, triest maar waar. Daar zit ik, zoals verwacht, dus niet bij. Ik wil namelijk nog naar Japan. Met de Guzzi was het eventjes niet zo goed gesteld. Hij liep kut en ik verloor mijn contactsleutels. Bellen met Motortoer: hoefde me nergens zorgen om te maken. Ted haalde de motor op en twee dagen later was Guus voorzien van een nieuw contactslot en was keurig netjes afgesteld – en lópen. Intussen ook nog in de boekenkerk in Maastricht gestaan, Boekhandel de Dominicanen. Toch weer zo’n veertig boeken verkocht op een plek waar ik in feite niemand ken. Met dank aan Moto Guzzi-rijders die me inmiddels hebben omarmd, zo lijkt, en ’t me gunnen. Da’s de afgelopen zes jaar in Bolivia wel anders geweest. Man, man, wat is het isolement toch groot daar. Maar goed, ik bel dus met mijn Mannetjes en alles valt weer op zijn plek.

Share This:

6 gedachten over “Iedereen in de wolken

 • november 25, 2014 om 00:46
  Permalink

  Yo Paulo!
  Het is raar maar waar maar ineens zit de vaart in Guzzigalore. Waar ik jaren achterop zat bij je door het continent dat zo diep in mijn corazon zit, lees ik nu ineens over Hollandse brommerblues. Nou ja, die contactsleutels dan. En dat je boek zo lekker over de toonbank vroemt… niet meer dan logisch. Zeg, met die tweede druk moet dat tweede pilsje samen toch ook wel lukken. Of een IJtje bij Brouwerij het IJ!

  Saluut & succes, ouwe asfaltkoning!

  Beantwoorden
  • november 28, 2014 om 00:38
   Permalink

   Che hermano, heb je veel te kort gezien de laatste keer. Zullen we eens voorzichtig onze agenda’s erbij halen, en die van Sigrid, Barrie, Luc en de blogger de bloggers, Roycito.

   Beantwoorden
   • november 28, 2014 om 00:39
    Permalink

    En al die andere mensen die Brouwerij ’t IJ (Een IJ-witje voor meneer?) een warm hart toedragen.

    Beantwoorden
 • december 6, 2014 om 19:55
  Permalink

  En wanneer en waar is dit bierfestijn, dan ben ik van de partij!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *