The Guzzi almost meets with God

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Paul!!!!!! increible lo que te paso, espero que estes bien!!! un abrazo desde argentina

  daniel

  According to daniel – 03:28 (op 17 Augustus ’08)
 2. Wow, kippenvel Paul… Wat goed gefilmd en gemonteerd!

  According to Katrien (vrouw van de webmeester) – 08:33 (op 17 Augustus ’08)
 3. Je hebt echt mazzel gehad, ongelovelijk wat een karakter die Guzzi toont, Paul mijn advies, niet meer doen dat crashen! Wel een eldorado overigens daar voor offroad rijders, wat zou ik daar graag met mijn CRF450X rondcrossen. Wilde gisteren hier door het duin gaan raggen, maar de fiets gaf geen sjoeger, carb staat nog op 40+graden kuthaar afgesteld, was hier 8 graden gisterenochtend…….

  According to Roy – 09:58 (op 17 Augustus ’08)
 4. Paul, prachtig filmpje!

  According to Daantje – 15:04 (op 17 Augustus ’08)
 5. Tja, die Guzzi blijft wel lopen. Jammer dat ze er nu als een wrak bijstaat. Heb toch 500 dollar uitgeven in Bs. As. Compleet mislukt plan dus – met een verse motor terugkomen. Probleem één opgelost. De compu doet het weer. Heb er nog 85 te gaan. Begin Bolivia echt zat te worden. Heb me ernstig in het land vergist. Als ik morgen had kunnen vertrekken had ik het eergisteren gedaan. Wellicht komt daar verandering in als ik een CRF onder mijn gat heb. Beter land voor dit soort fietsen bestaat nauwelijks Roy. Al verlies je wat vermogen door de hoogte. Gelukkig hebben we Nico, Dirko en Tedje nog. Leuke Nederlanders die hier wonen. Woensdag gaan we weer een pokerkaartje leggen en mopperen (ik) op de Boli’s. Fijne dag.

  According to Paul – 21:11 (op 17 Augustus ’08)
 6. Hé Paulus, wat ongelofeloos veel geluk heb je gehad. De brug missen en dan op de rand van een afgrond(je) blijven hangen! Gezien de conditie van de wegen, waarover je gegaan bent, is het overigens nog ´n wonder dat je niet al eerder op je knikker bent gegaan. Hoop dat je het zelf er goed vanaf hebt gebracht en er niks naars aan over houdt. Of blijft de wond aan je duim misschien een litteken….? Zou toch jammer zijn voor je verder nog ongeschonden goddelijke lichaam. Niet dan?
  Goh Paul, waar komt die negativiteit ineens vandaan? Heeft dat te maken met het feit, dat je weer ´n ´gewone´ man bent in Sucre en dat je je filmsterrenstatus mist??? Woensdag kun je weer proberen je budget op te krikken met pokeren. Had er graag even bij willen zijn, maar het is nét iets te ver uit de buurt. Je kunt dan wel gaan zitten mopperen op wie of wat dan ook, maar daar schiet je in feite niet zo heel veel mee op. Het kost je alleen ´n hele hoop negatieve energie en je wordt er hondsmoe van. Probeer positief te blijven (denken), maatje. Hoe dan ook, wens je veel plezier en vooral succes toe en doe de boys de groeten van mij.
  Dus je schoonvader heeft zijn ware aard getoond door zelfs z´n eigen dochter de deur uit te zetten. Hij zal wel nooit jouw beste vriend gaan worden, denk ik zo. Heb je al een optrekje gevonden in Sucre voor jullie samen?
  Inderdaad, Paul, Samaipata was geweldig om er even van te proeven. Helaas had ik op de eertse ochtend mijn voet behoorlijk verstuikt en kon dus moeilijk lopen. Gelukkig niks gebroken. Nog wel steeds opgezwollen enkels, maar het lopen gaat nu ´n stuk beter. Ben nu weer in Santa Cruz en heb enkele avonden/nachten met Ayke en z´n broer Paul doorgebracht. Komende week ga ik vertrekken en wel naar Brazilië. Deze keer niet met de bus, maar met de trein. Lijkt me ´n stuk comfortabeler.
  Hé hermano, het ga je bijzonder goed, succes met alles, hou je haaks en wie kiep in tutsch.
  Groetjes (ook aan Roxana),
  Peer

  According to Pedro – 00:40 (op 18 Augustus ’08)
 7. He Paul, da’s een heftig eind van het filmpje! Blij dat het bij een kapotte duim is gebleven! Je zou maar over de motor naar benee zijn gestort….

  Stay cool!

  According to Joey – 12:28 (op 18 Augustus ’08)
 8. Jemig, daar ben je goed afgekomen.
  Maar is de schade groot? Een koplampje en wat plaatwerk is toch wel aan te komen?
  Hier zit bij diverse lezers vast wel wat in de rommeldoos. en tante pos is geduldig.
  Sterkte.

  According to Alexander – 15:41 (op 18 Augustus ’08)
 9. De overgang van wijd openstaande naar gesloten deuren is inderdaad wat groot Peer. Wat me werkelijk in de ziel raakt is dat de gemeenschapszin in dit land niet bestaand is. Iedereen fuckt elkaar maar een beetje raak. Zal je een willekeurig voorbeeld geven. Rafael, de oom van Roxana die ons onderdak verleent, heeft een hobby: films maken. Over een maand komt zijn eerste speelfilm in de bioscoop uit. Heb ‘m gezien en dommelde al na vijf minuten in slaap. Maar goed, de broer van zijn vader zou de film voor de helft financieren, een bedrag van 12.000 dollar. Uiteindelijk zag hij daarvan af. Toch wil hij de helft van de recettes incasseren. Gebeurt dit niet dan geeft hij Rafael aan bij de staat. Rafael heeft een vaste baan bij een nationaal bedrijf en filmt, monteert, regelt en doet in de avonduren. Als je voor de staat werkt dan is het bij wet verboden om er nevenactiviteiten naast te hebben (ook zoiets). Sanctie: verlies van de baan. Kortom, Rafael zit in de tang. Dit soort verhalen hoor ik de godganse dag. Fatalistisch, hypocriet kutvolk die Boli’s. En dat achterlijke gezuip van die gasten, moet er zelf van kotsen. Land heeft alles, maar zit in de reet van de wereld. Doet me denken aan mijn roots, Nigeria. Ook zo’n fijne stek. Jij hebt ook om jouw redenen de kuierlatten genomen. Niks werkt hier, toch? Tante Pos? Evo heeft de Posterijen genationaliseerd en een flinke reorganistie doorgevoerd. Lamme postduiven verrichten inmiddels het werk. Het goede nieuws – ik heb een fijne vrouw en een computer die werkt. Zo, en nu ga ik eens een willekeurig Boliviaantje in elkaar rammen. Hé Roy, je hebt het écht druk.

  BTW zijn er onder de lezers nog mensen met mooie bijna doodverhalen? Lucht je hart.

  According to Paul – 17:45 (op 18 Augustus ’08)
 10. Heb met Thomas via Skype geluld, gratis en voor niets. Wat leuk. Het gaat je goed, gozer.

  According to Paul – 20:43 (op 18 Augustus ’08)
 11. Ik heb één bijnadoodverhaal. Op mijn 15e was ik een kilometer uit de kust in Griekenland in mijn eentje aan het snorkelen. Op een meter of 10 diepte zag ik een inktvis ofzo. In elk geval iets wat ik wilde vangen. Op negen meter diepte knapte mijn trommelvlies en hoorde ik gloekgloekgloek; direct draaide alles om mij heen, ik had geen idee meer wat boven of onder was. Op het moment dat ik het wel mooi vond, om zo te sterven was ik weer boven.
  En “fuck you and your country” roepen tegen een turkse ober in Istanbul was ook levensgevaarlijk. Ik ben aartslui maar toen ik heb best hard gerend.

  According to Vasilis – 23:02 (op 18 Augustus ’08)
 12. En Paul……? is het gelukt om een (willekeurige) Boliveremiaan in elkaar te rammen? Kan me inderdaad indenken dat je daar af en toe enorm veel in in hebt. En het voorbeeld van Rafael… ! De bolis wat beter kennende, verbaasd het me eigenlijk ook weer niets. Corruptie viert hier nog steeds hoogtij en soms is dat wel makkelijk, wanneer je iets (speciaals) gedaan wilt krijgen. Maar verder hoeren en snoeren ze hier dat het wel op een Olympische Sport lijkt. Ook onder hun eigen familie en vrienden. Dat ze elkaar daarnaast ook nog lopen te fucken…. ja dat schijnt er bij te horen. Ook is men continu bezig om manieren te vinden om niet te hoeven werken. Blokkades, stakingen, feestdagen, etc.etc. zijn de nationale sporten lijkt wel. Net als drinken. Men geniet er niet van, het gaat erom om zo snel mogelijk zoveel mogelijk alcohol naar binnen te werken. Raar volk, die Boliveremianen. Maar toch heeft het land (en vele mensen) mijn hart gestolen. Het is maar net hoe je tegenaan kijkt. Hoe dan ook, ik wens je nogmaals het allerbeste en giga veel succes met alles.
  Groetjes, Peer

  According to Pedro – 23:03 (op 18 Augustus ’08)
 13. Paul,

  Het is jammer dat je zo zuur bent. Als dingen tegenzitten moet je niet zeiken op het land maar jezelf uit de puree helpen. We weten dat het hier kan tegenzitten en hoe de bolis zijn maar we moeten er mee dealen. Klagen heeft geen zin.

  Zit hier met Peer in SC en hier is alles goed. Lekker weer, stenen gooien naar politie en eergister heb ik een traangasgranaat naast mijn hoofd gehad. Pijn en benauwd was het.

  Paul, ik hoop het allerbeste voor jullie en dat je de aankomende pokergame kan kraken zodat je weer wat centjes hebt. Ben over 2 maanden in Sucre om te chillen met jullie.

  Groeten,

  Ayke

  According to Ayke – 23:18 (op 18 Augustus ’08)
 14. Paul, het was fijn je stem weer eens te horen na 2,5 jaar!

  @ Ayke, leg me eens uit wat de lol is in het stenen gooien naar policia… ik heb dat nou nooit echt goed begrepen. Pijn en benauwd was het en klagen heeft geen zin schreef je.

  ???

  Wat is nou zo geweldig aan Bolivia, behalve dat het “low cost of living” is?

  According to Thomas – 02:23 (op 19 Augustus ’08)
 15. Bijna dood ervaring? aantal maal, eerste toen ik 3 jaar oud was, werden in spanje aangereden (waar we toen woonden) ik lag in barrels, oa been verbrijzeld, wilde ze daar amputeren, gelukkig werkte me pa voor een zwitsers bedrijf die me naar een zwitsers privekliniek gevlogen hebben, loop wat mank maar kan er mee skien! daarna enkele malen met surfen dusdanig gespoeld dat je denkt nu moet ik echt zuurstof binnenkrijgen zonder water erin. Laatste ervaring was 3 jaar geleden, rug gebroken en gezicht aan barrels, spontaan afgebroken voorvork van mijn atb, ook dat weer overleeft! Ohja aan een haglie hells angel lederboy vragen of dit een homo ontmoetingsplaats is, geeft Vasilis achtige taferelen met turkse ober.

  According to Roy – 09:00 (op 19 Augustus ’08)
 16. Ik heb geen idee hoe vaak ik bijna dood geweest ben, best vaak denk ik, zoals de meeste mensen, het leven hangt maar aan een zijden draadje he. In jouw geval Paul ben je er deze keer goed vanaf gekomen. Je hebt echt godsgenadig veel mazzel gehad dat dat blok stenen dan in de weg zat, maar tachtig reed je toen niet meer hoor. Ik ben eens met 80 frontaal de vangrail ingedoken en ik kan je vertellen dat dat echt heel erg hard is, je fietsje zou er dan heel anders uitgezien hebben want ik begrijp dat je er nog gewoon op kan fietsen…
  Ik geloof dat ik net als Paul volslagen deprie zou worden van dit soort boli-verhalen. Djee man, wat doe je daar??? Ik hoop voor jou dat de buik inderdaad heel erg leuk leuk want ze zal veel moeten compenseren. Toch zou ik eens gaan nadenken over verhuizen, dan duurt dat toch jaren, wat maakt dat nou uit, je kunt daar toch niet blijven, denk ook eens aan de toekomst van je Hooffjes, moeten die zo opgroeien? Ik neem aan dat je ze wat beters gunt.
  Wat is het toch heerlijk om in NL te wonen!! He Roy! Trouwens lekker verhaal over die atb zeg, ben zelf ook eens over de kop gegaan met de fiets maar koste alleen maar een bovenlip, neus en twee voortanden dus dat viel mee, gelukkig groeit alles bij mij vanzelf weer aan, behalve die tanden dan, daar heeft de tandarts mee geholpen…
  Nou ja, Paul, 1 ding van de Bolivianen is in ieder geval OK, ze zullen je niet raar aankijken als je (eens) (te) diep in het glaasje kijkt 😉
  Grtz

  ps Hee Linda, meld je eens ff.

  According to Luc – 11:05 (op 19 Augustus ’08)
 17. Hai Paul,

  Kom op Paul, even doorbijten door de zure appel.

  Het kan niet altijd ‘zomer’ zijn.

  Pak het goede spoor weer op, en laat je niet in een hoek zetten!

  Groet

  Ad

  According to Ad Wempe – 17:47 (op 19 Augustus ’08)
 18. Mooie verhalen. Wil er meer lezen. Merk dat ik het helemaal gehad heb. Ben nogal lui van aard dus zo snel word ik niet overspannen, maar merk dat ik er tegenaan zit. Bolivia dreigt mijn ziel te stelen. Moet ik voor oppassen. Wat in mijn voordeel werkt, is dat het zo belachelijk goedkoop is. Probleem twee (bankpas) dreigt zich op te lossen. Creditcard is geactiveerd maar kan er nog niet mee pinnen. Daar schieten we dus niets mee op. 44 jaar lang heb ik mijn gang kunnen gaan. Over een maand ben ik het hoofd van een gezin van 6 (zegge: zes), inclusief de Guzzi. Krijg er gratis een stiefdochter van tien jaar oud bij. Ze heeft al twee keer naar me geglimlacht. Inmiddels woon ik in een kelder in een tienerkamer. Gek genoeg slaap ik als een beest en zonder additieven. Mooi hoe de psyche werkt. Ik klaag als een gek en heb daar alle reden toe. Heb nog geen minuut kunnen schrijven en over mijn Guusje maar te zwijgen. Ik vermoed dat ik met 80 de motor onderuit heb geremd, instinctief. Meer kan ik me niet herinneren. De aarde was een meter of twintig lang omgewoeld. Ik had al zo’n voorgevoel dat er op zijn minst iets zou gebeuren. ‘Kijk nog maar eens goed naar de Guus.’ Heb op mijn motorfiets de afgelopen jaren zes keer het licht gezien en ben er wonderbaarlijk met wat schrammetjes vanaf gekomen. De tijd met Maria was een continu durende bijna doodervaring. Heb over haar gedroomd. Duidelijk geval van de juiste kerel op het verkeerde moment. Hoop dat ze het goed maakt, maar heb daar niet zoveel vertrouwen in. Bolivia ligt vandaag maar weer eens plat en de wegen naar Sucre zijn geblokkeerd. Roxana ondergaat haar zwangerschap met een grimas. Heeft veel pijn. Nogmaals, verhuizen kan niet, vanwege de dochter van Roxana. Begrijp er nog steeds geen hol wat er allemaal aan het gebeuren is. Juist met Roxana was ik voorzichtig en dan krijg je er twee, zomaar vanuit het niets. Ze kunnen naast de Boliviaanse nationaliteit de Nederlandse krijgen zonder dat ik met haar hoef te trouwen. Dat wetsvoorstel van Wilders heeft het dus niet gehaald. Ze hebben (twintig man) zonder aanleiding in Santa Cruz een politiecommandant in elkaar geramd. Zijn helper is boven op hem gesprongen om hem te beschermen. Weet jij daar iets van Aykie. Zie je over een maand dus weer. Chillen!

  According to Paul – 18:03 (op 19 Augustus ’08)
 19. Om mijn stoere teksten te ontkrachten, ik heb zelf geen stenen gegooid naar de politie. Wel toen ik langs die jongens liep heb ik een gasgranaat naar mijn hoofd gekregen en moesten we met rode ogen en benauwde longen rennen als een gek.

  Vandaag ligt alles stil. Groepen jongeren uit SC houden de straten gesloten en lopen met stokken rond om autos die rijden kapot te slaan. Civiele staking tegen Evo en als je niet meedoet krijg je een knuppel op je kop.

  Waarom vraagt de lezer zich af? Politie zijn Collas, mensen uit La Paz en Evo aanhangers. De politie komt uit een andere stad en staat symbool voor de regering. Hier in Santa Cruz zijn ze autonomistas, tegen Evo en ze willen onafhankelijkheid.

  Met de vorige verkiezingen zijn er 2 man doodgeknuppeld die voor Evo aan het demostreren waren. Maar ach, met carnaval vielen in deze stad 15 doden in 3 dagen dus het valt allemaal wel mee.

  Evo Cabron, Linera Maricon!

  Viva Santa Cruz carajo.

  According to Ayke – 18:50 (op 19 Augustus ’08)
 20. Mijn bijna dood top-5:

  Nummer 1) Zonder reden nacht vastgehouden door Hundurese soldaat op grensovergang bij Guatamala, die, terwijl hij mijn paspoort had ingepikt, tijdens het verhoor mij foto’s liet zien van Sandinista’s die hij overhoop had geknald. Ook wierp hij “ik kan heel goed met messen overweg” messen in een grote kokosnotenboom.

  Nummer 2) De middag ervoor toen ik zonder water door pampa’s dwaalde en door watertekort bijna m’n bewustzijn verloor. Het was 42 graden.

  Nummer 3) In slaap gevallen achter het stuur in de Ardeche. Ik werd wakker toen ik met 130 km/u in een bocht bijna tegen de vangrail klapte.

  Nummer 4) elke presentatie aan een klant.

  Nummer 5) toen ik werd wakker werd naast een vrouw die zwerfster bleek te zijn.

  Verder leef ik vooral. En dat moet jij ook doen, Paul. Hoe? Dat bepaal je helemaal zelf.
  Wel een tip: verbrandt geen schepen achter je (zoals de KRO diss). Je kan ze later nog heeeeeel erg nodig hebben.

  According to martijn – 19:07 (op 19 Augustus ’08)
 21. Moet om je lachen pik. Je klinkt als een echte autonomista. Wat moest je laatst in La Paz, Evo’s bolwerk? Hier ook paro civico. Politie hier durft nog geen bekeuring uit te delen. Maar waar sta ik in deze politieke brij? Che staat met trots op mijn arm. En mijn favoriete guerrillero is weer het voorbeeld van Evo Cabron. Geef me een minuutje… Twee… Moeilijk, drie… Che heeft meer charisma dan Evo, vier… Che is een Argentijn en Evo een Boliviaanse cholo, vijf… Che is een grondlegger en Evo een paladijn, zes… Help, kom er niet uit. Met speels gemak kan ik van de tatoo nog altijd een Wilders maken. Kwestie van die baret wat bijkleuren en klaar is Kees. Toch doe ik dat niet. Hoe je het wendt of keert, een rechtse vogel ben ik niet. Sta aan de kant van de behoeftigen, zoals Evo. Maar niet zo. Hoe dan wel? Hm, je zet me aan het denken Ayke. Het fijne van dit is dat ik wat afleiding heb.

  According to Paul – 19:23 (op 19 Augustus ’08)
 22. KRO, dat werkt als een rode lap op een stier. Was die kop van Van Iperen helemaal vergeten. Ga er alsnog een advocaat opzetten, of ik geef haar huisadres door aan de Poncho Rojo’s. Mijn eigen leven indelen, Martijn? Dat is wat lastig op het moment. Wat dit betreft heb ik een verleden. Punt is dat Roxana geweldig is. Zo lief.

  According to Paul – 19:26 (op 19 Augustus ’08)
 23. Heb je nog spullen nodig voor de V7 om hem weer toonbaar te maken ? Laat ff weten, dan kijk ik wat ik nog heb liggen. En waar moet het heen of via wie ?
  Oh ja, en bijna-dood is niet dood, maar gewoon je even te barsten schrikken en de volgende keer beter uitkijken. Een doodervaring kan ik niet over meepraten.
  Fred

  According to Fred – 21:49 (op 19 Augustus ’08)
 24. Paul, wat een verhalen! Ik kan me voorstellen dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen en hoe. Piekeren is killing maar niet te vermijden. Ik hoop voor je dat de credit card snel werkt. Maar dan nog… geen huis/thuis, een stiefdochter die wel al twee keer heeft gelachen, een familie die jou niet trekt en andersom….het is niet aantrekkelijk te blijven. Maar dan is er Rox, ze moet wel geweldig zijn!!
  Mis je niet af en toe je eigen spullen, ik noem Kuifje-collectie, boeken, foto’s etc. Zonder persoonlijke spullen lijkt het me ook moeilijk je thuis te voelen.

  Een bijna doodervaring? Toen ik een paar weken geleden ten huwelijk werd gevraagd! Zo onverwacht! Nooit gedacht dat mij dat zou overkomen. Heb een kwartier gevraagd of hij echt wel wilde trouwen, en echt met mij?? Wauw, stond te tollen op m’n benen en het werd een beetje zwart voor m’n ogen. Ondertussen bijgekomen van de schrik en natuurlijk ‘ja’ gezegd!!!

  Succes, Paulus! Volgens mij kunnen ze bij het journaal wel een goede correspondent gebruiken. Santa Cruz vanmorgen in beeld.

  Kus, Sig

  According to Sigrid – 10:27 (op 20 Augustus ’08)
 25. Ik ga nog bijna medelijden met je krijgen Paul, van Held tot Rat, dat is voorwaar een aardige duikeling, zie het maar als een uitdaging, probeer er wat van te maken, zoek wat positieve energie, drink niet teveel, niet snuiven kauwen roken of anders wat en dan komt het misschien goed, gooi je op je boek en neuk gewoon eens lekker een NL meisje daar voor de afwisseling. Verder heb ik vooral medelijden met ‘de Guus’ wat zielig om na al die trouwe kilometers ff op je kant gelegd te worden, knappe actie trouwens. Maar hoe is het met je Guzzigalore logo op de zijkant, zit er nog verf op??
  GRTZ

  According to Luc – 11:31 (op 20 Augustus ’08)
 26. Heb medelijden met de Guzzi Paul,ze heeft je zoveel gebracht.Ook een hoop geluk,dat blijkt maar weer eens.Moest denken aan je brommer ongeluk in de zilkerbinnenweg.Met je dronken kop onderuit en dan zittend op een hek belanden terwijl we wedstrijdje aan het doen waren!?Mijn bijnadoodervaring was op de KTM natuurlijk.11 dagen plat in het ziekenhuis,maar niets gebroken(aan de buitenkant)Remmen gaat niet met een noppenband half op de zijkant in de herfst.Gelukkig niet al te veel op mijn plaat geweest.
  Hopelijk gaat je huisje lukken Kerel,vrouwen hebben daar toch behoefte aan.

  zo te horen ga jij in Boliland het onderspit delven ,want jij bent niet zo als zij.Wie niet naait word genaait.Wie niet steelt word bestolen.Hou je taai en laat je niet naaien…

  According to Kees – 22:09 (op 20 Augustus ’08)
 27. Dooie boel hier, riepen ze een paar weken geleden! Nou dat hebben ze geweten. Ik geloof niet iedereen op deze hele popenkast zat te wachten. Shit man. Idioot!

  Bijna dood ervaringen:
  Ik reed met mijn maatje in Hongarije. Hij ging even pissen, maar bleef wel erg lang achterop. Ze noemen het niet voor niets de dodenweg daaro. Toen ik draaide had ik die Pasaat niet in de bocht achter mij zien aanstuiven. In aanzet tot de draai tikte hij mijn voorband aan met over de honderd op zijn teller. Nooit geweten dat je met een Pan ook kunt tollen! Hoe het kan weet ik niet, maar ik stond op mijn benen ernaast. Het ging zo snel… En… alleen een spiegeltje kapot en een engeltje erbij.

  Of onlangs verdwaalden Karin-Marijke en ik 5 dagen in de jungle van Laos. Moederziel alleen staan we te ploeteren om een of andere berg op te komen. Zelfs met de halfzachte banden en de voorwielen ingeschakeld ging het niet. Dan maar met geweld. Blazende motor, rokende banden de stenen over. Stuiterend tot bijna aan de top. Daar op een kei, helt de auto over naar rechts en komen beide linker wielen van de grond. Ik denk we zijn er geweest, we gaan om. En meer voor Karin-Marijke die juist daar naast de auto loopt. De auto zou op haar gekomen zijn, maar wonder boven wonder vallen de 3 ton weer terug op zijn plaats en staan we boven aan de top.

  Nu nog kippevel.

  Abrazos,
  Coen

  ps verkopen ze in Bolivia geen zijwieltjes voor de Guz?

  According to Karin-Marijke en Coen – 02:19 (op 21 Augustus ’08)
 28. Sig, gefeliciteeeeeerd. Leuk voor je man. Werd wel eens tijd trouwens. Ga je nog kindjes baren? Eergisteren een mailtje van Roy gekregen die me aan het denken, piekeren, somberen heeft gezet. Heb ‘t inderdaad besproken met Roxana, Roy. De volgende dag waren we eruit – doen. Niets zit ons mee dus waarom niet. Maar toen besefte ik dat het ‘teken’ verkeerd interpreteerde. Rox en ik besloten om er nog harder tegen aan te gaan. Zo he, dat bracht toch een hoop positieve energie teweeg. Ik zei tegen Roxana: ‘Nou moet je eens opletten. Binnen twee dagen hebben we een huis.’ Vervolgens kropen we uit de kelder en daalden af naar de stad. We doken het eerste de beste huisjesmelkersbedrijfje in en kregen te horen dat er niets vrij was. Ineens besefte ik dat ik in mijn oude straatje stond, waar ik zo leuk heb samengewoond met Lotte, Linda, Paola en Sofia. Ik schreef er ook zo lekker. Ik belde aan en de huisbazin verscheen. En verdomd, het huis stond nog leeg. Kortom, een huis met drie grote slaapkamers, keuken en living a 120 euri in de maand, down town Sucretje. Linda lief woont boven ons. Twee uur nadat we besloten hadden de machinerie in een nog hogere versnelling te zetten hadden we een huis. Huur is al betaald. Heb ook mijn eigen schrijfkamer. En de dochter van Rox, die wat vaker naar me glimlacht, heeft een grote eigen kamer. Ze kan overigens niet wachten tot de kleintjes zijn geboren. Ze krijgt er ineens twee broertjes bij. Maar goed, wat ik ook bedenk of doe, altijd kom ik terug bij plan A. En dat is mijn boek afmaken. Heb vandaag voor het eerst weer kunnen schrijven en daarnaast nog eens 400 euri verdiend. Plan A houdt ook in dat als mijn boek verkoopt ik over drie jaar weer op de motor spring en vanuit Zuid-Afrika via het Midden-Oosten terugrijd naar Amsterdam, ongelogen. Ik ben een reiziger. Als ik in Sucretje mijn dagen moet slijten, al heb ik een roedel kids achter me aan huppelen, ga ik dood. Roxana begrijpt dat en staat erachter. Topwijf, maar ze is wel bezig met de zwaarste zwangerschap van de eeuw. Rox´ pa staat zwaar onder druk van haar moeder. Iets van: ‘Dan rot je zelf ook maar op.’ Ook een topvrouw.

  BTW, wat opteerde Roy?

  According to Paul – 03:34 (op 22 Augustus ’08)
 29. Whahaha, SR vind gewoon dat je je schouders eronder moet zetten, de koe bij de horens moet pakken, moet stoppen met zuipen en snuiven en kauwen en je moet concentreren op je aanstaand gezin en een manier van leven moet vinden. Lijkt me logisch.
  Knap dat hij je die positieve stoot heeft kunnen geven en dat jij meteen tot actie bent overgegaan.
  Dit is erg goed nieuws!
  Grtz

  According to Luc – 09:42 (op 22 Augustus ’08)
 30. Je krijgt geen visum om met motor door Saudi te reizen Paul, hou daar rekening mee, ben er mee bezig geweest om misschien de 998 terug te rijden naar Anal, bedoel als ze met een R1 en Guzzi dat soort reizen kunnen maken……

  According to Roy – 10:15 (op 22 Augustus ’08)
 31. Yo Pauli,

  ‘Bijna dood ervaring’?

  Ook al ga je dood (zie alle voorbeelden hierboven), het leven gaat toch lekker verder!
  Vliegen hadden je bloed gedronken van de stenen, een Boliviaan had onderdelen van je Guzzi verkocht en er een paar nieuwe schoenen voor zijn ‘scharrel vriendin’ van gekocht.

  Ben toch blij dat jouw leven op jouw ‘manier’ verder gaat!

  Een eigen ‘mandje’ is wel erg belangrijk, dus hoop ik dat je in je nieuwe huisje de slingers op kunt gaan hangen.
  Mochten er in de ‘nabije’ toekomst de Boli’s binnenstromen (door de verkoop van je bestseller), zou de boerderij met aangebouwde ‘vlinder-farm’ dan toch nog werkelijkheid worden?

  Geloof het wel.

  Met groet,

  Maurice

  According to maurice van Bakel – 10:38 (op 22 Augustus ’08)
 32. Paul, gefeliciteerd met jullie huis!! Meld even het adres, dan kunnen we behalve de rekening spekken, misschien toch een kleinigheidje sturen……

  Succes!!
  Sig

  According to Sigrid – 11:19 (op 22 Augustus ’08)
 33. Paul, ff wat anders. Je zus zou vandaag langs komen om ff te kijken bij onze verbouwing. Ik zeg doe je kluskleren aan, zou leuk zijn. Wat denk je: Ten eerste was ze er al voordat wij er waren, ten tweede heeft ze ca 35m2 houten vloer gelegd, en ik heb niet geholpen! En een lol dat ze er in had! Zoveel verborgen kwaliteiten, het zal in de familie zitten….

  According to brun – 22:46 (op 24 Augustus ’08)
 34. Hola Paul!!

  Gracias por tu mensaje! Trato de seguir cada dia esa luz, y vos sos parte de ella.
  Veo que la Guzzi te devolvio la vida… que feliz te debe hacer viajar de nuevo, no?
  Muy lindo tu gesto con el nene que llevastes al hospital. Espero que estes bien, que sigas probando lo que el destino te coloco en tus manos.
  Abrazo enorme!!!!

  Desde Argentina, tu amiga Julieta.

  According to Julieta – 01:21 (op 25 Augustus ’08)
 35. Hoi Sigrid,
  gefeliciteerd hoor. wordt de hele club uitgenodigd op je bruiloft?
  voor mij al weer 28 jaar geleden, op een Guzzi met span (geleend van Fred ricambi P) naar het stadhuis met een rij Guzzi rijders er achteraan.
  mooie dag!
  Duim al weer geheeld Paul? hoe ziet de linkerkant van de Guz er nu uit?
  Bijna dood? keer bijna verzopen, talloze keren bijna verongelukt, als je te horen krijgt dat je kind dood gaat sterf je zelf ook een beetje, is me 4 keer gebeurt en ze is er nog steeds!

  According to nico – 08:39 (op 25 Augustus ’08)
 36. hey Paul hoest nu? Fijn dat jullie een dak boven het hoofd hebben, voor een vrouw met nesteldrang essentieel.
  Brun, Daan kan ook heel goed behangen!!!!
  Nico inderdaad, ik sluit me daar bij aan, toen ze dachten dat ons kleine meisje misschien een hersentumor zou hebben en je eenjarige verdwijnt in de mri-scan ga je inderdaad een beetje dood.

  According to Barb – 09:04 (op 25 Augustus ’08)
 37. Wat Barb? Dat heeft ze helemaal niet verteld!!!!!

  According to brun – 22:49 (op 25 Augustus ’08)
 38. Tja, daar haalt een lullig schuivertje het niet bij, Nico en Barb. Voor de rest kan ik hier ook een helpènde hand gebruiken. Sta er alleen voor. Vandaar dat we nog niet in het huis zijn ingetrokken, wel de huur betaald. Roxana is vandaag jarig. Ik kan nog steeds niet pinnen. Geld voor een cadeautje heb ik niet. Ken gelukkiger tijden. Heb me op het schrijven gestort. Dat loopt wel (erg) goed. Hopelijk maandag klaar met Alaska. Dat zal ik dan op mijn site zetten. De rest koop je maar. Mazzel.

  According to Paul – 01:00 (op 26 Augustus ’08)
 39. Zeg Paul hoe werkt dat met het uitgeven van een boek, zo’n ding kost pak hem beet 19.95 hoeveel daarvan blijft er aan jouw kerfstok hangen en hoeveel boeken denk je te verkopen?????

  According to Roy – 08:06 (op 26 Augustus ’08)
 40. En waarom veronderstel je dat wij dat boek nog gaan kopen? Denk dat we het verhaal onderhand beter kennen dan jezelf, wat heet, we hebben het verhaal voor een deel gemaakt voor je!

  According to Roy – 08:08 (op 26 Augustus ’08)
 41. Hai Paul,

  Koop hem zeker met de tijd, eerste druk en met Handtekening.

  Hou je taai,

  Groet

  Ad

  According to Ad Wempe – 10:58 (op 26 Augustus ’08)
 42. Paul, gefeliciteerd met de verjaardag van Roxana. Ondanks het feit dat we ‘‘het verhaal’‘ allemaal al kennen ga ik het boek der boeken ook zeker kopen.

  According to rob – 13:19 (op 26 Augustus ’08)
 43. Paulo, gefeliciteerd met The Rock. Maarruh … geen cadeautje … dat kan natuurlijk niet. Als je iets niet kan kopen, kun je nog altijd wat verzinnen. Groeien er nog wat armzalige bloemetjes daar in de desert? Geef ‘r dan ‘n bossie! Of beitel een groot hart uit een rotsblok. Of schrijf ‘n mooi moppie poezie voor d’r. Wat je ook doet, doe wat je te doen staat en make her day, dude!

  According to martijn – 13:39 (op 26 Augustus ’08)
 44. Uiteraard stond ik niet met lege handen. Ik had een microfoon beet. Ik had een karaokeliedje van een of andere romantische Mexicaan ingestudeerd. The Rock stond paf en had een leuke dag op de koop toe. Mijn verhaal ken je, maar van mijn reis heb je slechts een glimp gekregen. Niks verteld over mijn eerste bijna doodervaring en hoe werkt dat nou, goudzoeken? De sfeer is mooi met op het juiste moment een kwinkslag. Piedro zet me op de rails. Want een boek is een ander verhaal dan een verhaaltje voor een omroepgids. Ben erg tevreden over de voortgang. Alaska komt uit op zo’n veertig pagina´s. Heb er nog zeven te gaan. Zo hebben we eindelijk de toon te pakken gekregen. Mooi proces. Hoeveel boeken ik denk te verkopen? Het belangrijkste is dat ik het doe. Dan is er weer een droom in vervulling gegaan. Dan rest slechts het boompje. Staat weinig motortaal in. Zou mooi zijn als het in het Engels vertaald zou kunnen worden, en in het Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Esperanto. Een veertiger die zijn geriefelijke leventje vaarwel zegt om mijn zijn seventies Moto Guzzi V7 naar de noordpool te rijden, om af te zakken naar de Zuidpool, daar zijn er niet veel van. Alles hangt af van de keuzes, de toon en overredingskracht. Ik voel dat het gaat lukken. Ik schrijf nu elke dag. Verwacht geen literatuur, wel een rauw verhaal. Sucre is al een week omsingeld door campesino´s die door de regering worden gesteund. Niemand komt er over land in of uit. Evo heeft al zijn krediet bij me verspeeld. De zoveelste opportunist. Hier wordt het voor de rest allemaal wat rustiger. Vanmiddag maar weer eens in mijn huisje kijken. Mazzel.

  According to Paul – 18:31 (op 26 Augustus ’08)
 45. Klasse Paul,een huis.
  Bedankt Roy.Toch lekker als Paul af en toe naar iemand luistert.
  Laat je boek nou maar verschijnen dat is beter dan het eerste stuk op je site plaatsen.
  Scheelt een hoop goedbedoelde adviezen en houd de fans nieuwsgierig.Ik koop ‘m toch wel.

  succes met je huis en kus voor de Rock….

  According to Kees – 21:05 (op 26 Augustus ’08)
 46. Your direct comment on HUBB made me smile. Right on. What was he thinking leaving the cash lying around anyway? I didn’t enjoy Colombia as much as I should have due to being scared of of of —the dark? Had tools nicked from my bike here in UK. Didn’t lock the seat —dick head!

  According to Lindsay – 10:23 (op 27 Augustus ’08)
 47. Wat een nieuws Paul. Een lied voor je lief. Een home voor de Van H Twins. En een boek zo rauw als het continent waar je verblijft. Ja jongen, je bent op de weg omhoog. Hou dat vast Pik en blijf die woorden op die pagina’s rammen. Geen zijwegen, maar hard vooruit. Heng heng, vroeemmmmmmmmmmmmm!!!!!!

  According to martijn – 17:54 (op 27 Augustus ’08)
 48. Hey Paulus. Van harte gefeliciteerd met Roxana. Had haar zelf ´n meeltje gestuurd maar blijkbaar is haar meeladres veranderd, want ik kreeg het retour. Wil je haar (alsnog namens mij) de felicitaties overbrengen? Alvast bedankt. Heb je écht voor haar gezongen? Had het graag willen horen…! Wist niet dat je kon zingen trouwens… :-))
  Leuk om te horen, dat je weer terug bent op je ´eigen´ stek. Jij moest indertijd wennen, toen het stil werd in huis, nadat Paola en Sofia waren vertrokken. Hoop dat jij en uiteraard Roxy het helemaal tot jullie eigen home kunnen maken en dat jullie je er thuis zult voelen. Als ik ooit weer ´ns terugkom naar Sucre, weet ik waar jullie wonen. Kom ik, onverwacht, bij jullie op de koffie… Hoop dat voor Roxana (en voor jou ook) de rest van haar zwangerschap bijzonder goed mag verlopen.
  Hé amigo, het ga je bijzonder goed en ik hoop je tzt weer in Sucre te zien, maar dan als een trotse vader van zijn tweeling. Succes met de schrijverij.
  Fuerte abrazos,
  Peer

  According to Pedro – 02:17 (op 28 Augustus ’08)
 49. Zo zo zo, lijkt alsof je het langzamerhand een beetje meer onder controle hebt Paulus. Whahahahaha, wie had dat nou ooit kunnen denken, het gerieflijke leventje van de veertiger verlaten, kom op man, je hebt nog nooit een normaal leven gehad, maar any way, je zult het allemaal mee gaan maken.
  Ben zelf ff lekker in Griekenland, gezellig hier maar gvd fucking heet hier, kan overdag geen ruk uitvoeren, plak aan alle kanten, beetje slapen en zwemmen dan maar, ook leuk.
  Voor de rest niks te melden op dit moment, ik ga maar eens even een biertje pakken, ach, het is overal het zelfde, hoewel, op sommige plekken toch net ietsje beter! Zoals hier bijvoorbeeld….
  Grtz

  According to Luc – 21:36 (op 28 Augustus ’08)
 50. Hier wordt het ook beachpartyweather dit weekend Luc, dus daar hoef je niet voor op zijn grieks te doen! Wanneer kom je die keuken ook alweer plaatsen?, staat mij iets bij van 13 oktober, dan ben ik op Zolder aan het racen met de 998, dus moeten andere datum prikken! Overigens 10 september op Z’voort met een club Ducati’s, word je al jaloers Paul? Van het weekend met de CRF lekker wezen baggeren, ja Anal is helemaal zo slecht nog niet jongens en meisjes!

  According to Roy – 08:34 (op 29 Augustus ’08)
 51. Dr gaat toch niks boven het relaxte leventje in GR…. En bochten genoeg hier trouwens, geen circuit nodig. Ik heb op Zolder een slipcursus gehad dus kan hier leuk oefenen met mn bmwtje….

  According to Luc – 11:50 (op 29 Augustus ’08)
 52. djezus Luc, ben je helemaal met die blech mit welle naar Griekenland gereden? jij had er echt zin in! heb me laten vertellen dat het asfalt in Gr errug glad is, vooral met regen schijnt het net ijs te zijn. heeft iets te maken met de vulling van het asfalt met marmer..

  According to nico – 13:34 (op 29 Augustus ’08)
 53. Klopt Nico, gelukkig heeft ie eespee….

  According to Luc – 19:28 (op 29 Augustus ’08)
 54. Paul : casi me muero del susto cuando vi el final del video, espero que estes bien. Saludos a tu novia y que salga todo bien con los gemelos.
  Un abrazo desde argentina
  Sebas.-
  Pd: soy el de la derecha para que te acuerdes de mi… si te acordas jajaja http://www.guzzigalore.nl/log/images/img..

  According to Sebastian – 20:33 (op 29 Augustus ’08)
 55. he paul , wordt het niet eens tijd voor een nieuw stukkie????
  Wij dames zijn toch wel geintresseerd in de zwangerschaps perikelen e.d. en een fotootje van jullie nieuwe huis etc….. Enne….. misschien ook nog een leuke echofoto????
  Mir

  According to mir – 08:27 (op 01 September ’08)
 56. Die Luc heeft het volgens mij te rustig op zijn fuckantie dat ie hier live onstream is. Is dit wat voor je, in de buurt?

  Onze Nederlandse Enduro toppers staan aan de vooravond van de Int. 6 day’s in Serres (Griekenland). Klaar om 6 dagen lang alles te vergen van mens en machine, met name de hitte zal als zware faktor meetellen. Bijna elke dag is het warmer dan 40 graden en enkele proeven liggen op 1600 meter hoogte, waar het dan ook nog eens 17 graden koeler is. uiteraard lekker voor de rijders , maar ijle lucht en veel vochtiger en natuurlijk moet de motor onder alle omstandigheden goed presteren. Maar dit is voor alle rijders gelijk. Nederland heeft dit jaar hetzelfde Trophy Team als vorig jaar in Chili, waar ze keurig 4e wisten te worden. Mark Wassink viel toen de 1e dag uit met een kapotte knie en is nu super gemotiveerd om te presteren, uiteraard ook zijn WPM Team maatje Amel Advokaat die op een 250cc viertakt start (normaal op de 450 ) , Erwin Plekkenpol, Hans Vogels, Ralph Hubers en Alex van de Broek.

  According to Roy – 15:45 (op 01 September ’08)
 57. Hahahaha, ja, lijkt wel of ik de hele dag achter mn laptop zit maar dat is gelukkig niet zo. Ik moet twee maal per dag even wat e-mailen en dan heb ik rustig de tijd om wat te lezen op pauls blog maar er gebeurd niet veel hier. Serres is hier 750km vandaan dus das me een beetje te ver…
  Ik ga nu 3 dagen naar een eiland en laat mn laptop thuis! Bye bye en het gaat jullie goed verder. Tis trouwens maar 30 graden in de schaduw dus da valt bes mee…
  Grtz

  According to Luc – 22:11 (op 01 September ’08)
 58. Hier is het ook lekker.
  16 graden in de schaduw.
  16 graden in de regen.
  En 16 graden in de zon.
  Die er niet is.
  En voorlopig ook niet komt.
  Jongens: nog even wat meer CO2 uit de motor puffen en we krijgen hier non-stop Schots weer.
  Grijs, grauw, guur, nat, niksig.
  Pfffff…

  According to martijn – 14:07 (op 02 September ’08)
 59. Ja sorry guys. Ben nog al druk met van alles en nog wat. Maar nu het goede nieuws – heb een nieuw huis. Een koloniale hacienda down town Sucre voor 250 dollar per maand. Linda komt bij me wonen en betaalt mee aan de huur. Betaal het zelfde bedrag als voor dat schijthok waar ik nu zit. Heb de huur betaald en meubelen overgenomen. Had die paypal rekening nog. Daar kon ik alles mee betalen. Je ziet, je geld wordt errug goed besteed. Dit huis is werkelijk een droom. Zelfs de Guzzi heeft zijn eigen slaapkamer. Gert woonde hier voorheen. Grappig: de kindjes zijn hier gemaakt en gaan hier dus ook opgroeien. Dit moest zo zijn. God bestaat, ik zeg ´t je. Maandag gaan we over. Dan zal ik jullie met trots een rondleiding geven. De volgende pokerpot spelen we in mijn keuken. We houden een plek voor je vrij Peer. Tot dan u allen Moet nu even met Roxana naar de dokter. Kijken hoe de kids zijn. Mazzel

  According to Paul – 22:34 (op 02 September ’08)
 60. Hey Paulus, proficiat met je nieuwe huis. De plek waar je zo graag wilde wonen is nu dan toch werkelijkheid geworden. Ik dacht dat je in het huis in Calle Loa zou gaan wonen, maar niet dus. En inderdaad, deze plek is mooier.
  Kom uiteraard graag ´n keertje mee pokeren. De keuken en zeker de keukentafel is daar groot genoeg voor. Bedankt voor de uitnodiging. Echter het zal nog wel even duren voordat het zover is. Momenteel ben ik nog in Brazilië en blijf hier zeker nog tot begin volgende week. Daarna zak ik weer iets verder af naar het zuiden. Wellicht naar Montevideo. ´Even´ enkele vrienden en vriendinnen opzoeken. Hoogstwaarschijnlijk ga ik daarna door naar Bs.As. We zullen wel zien.
  Er zijn nogal wat mensen die graag willen, dat ik naar Sucre terugkom. Althans als ik hun meeltjes/berichtjes en verzoeken mag geloven. Maar iedereen moet nog even geduld hebben. Kom wel terug…. wanneer??? Who knows. Alhoewel ik niet denk dat dat dit jaar nog zal zijn. Hangt uiteraard af van hetgeen ik onderweg zal mmemaken.
  Hoe is het met Roxana? En hoe ging het bij de dokter? Hoop dat alles goed is en haar zwangerschap verder naar wens verloopt. Volgens mij gaat er volgende maand een nieuwe fase van je leven in. Alvast heel veel succes met alles. Ben benieuwd!
  Heel veel groetjes en sterkte,
  Peer

  According to Pedro – 05:00 (op 03 September ’08)
 61. Nu begrijp ik waarom jullie graag op de motor rijden.
  Stap maar achterop! http://nl.youtube.com/watch?v=vKxp1AOX0Q..

  According to martijn – 00:11 (op 04 September ’08)
 62. Daarom heb ik een monposto, al dat gewiebel achter op je fiets verpest de wegligging! Snap het niet helemaal, er zijn veel betere plekken voor dit te bedenken dan achter op een motor!

  Maar Martijn wat ben je negatief, het weer is hier super, zit nu in de 5e week dat ik aan het werk ben en fiets gemiddeld 3-4 per week 50km/dag naar en van werk, heb zegge en schrijve 1 keer de auto genomen omdat ik anders zeiknat geregend zou zijn, 1 keer maar!!!!! Vannochtend prachtige zonsopgang terwijl ik door het duin wind mee knal op mijn Bianchi, heerlijk!

  Goh die Paul, er lijkt ineens regelmaat en orde in zijn leven te zijn, huisje, boompje, de 2 beestjes worden binnenkort geworpen, wat is er over van onze avonturier…….. Maar ik begrijp hiermee dat je je geld niet in die kroeg gestoken heb? Of word je keuken een plaats vervangende kroeg? Begrijpelijk dat de Guz eigen kamer binnen heeft, ik heb speciaal een huis met verwarmde garage daar voor gekocht, ken zelfs iemand die vloerverwarming in de garage daar voor heeft, maar dit terzijde, kan je die kamer beter niet verhuren?

  According to Roy – 12:25 (op 04 September ’08)
 63. Oke. Al 5 dagen geen nieuwe bijdrage op dit log. Van niemand. Kan ik hieruit begrijpen dat deze hang-out voor oudere jongeren definitief zijn bestaansrecht verloren heeft? Of is er iets aan de hand waar ik nog geen weet van heb?

  According to martijn – 20:21 (op 08 September ’08)
 64. Hoi
  Dan heb ik het ook gemist.
  Paul is natuurlijk de babykamer aan het schilderen of mischien is de tweeling geboren?
  Ik blijf het in de gaten houden.

  According to dominicus – 21:26 (op 08 September ’08)
 65. Paul, tis jouw site, geef eens even een impuls! Que paso?! Is er een langdurige housewarming party aan de gang of zo? En waarom weten wij dat niet? We willen alles weten! Net als vroeger.
  Dat gezeik over keukens plaatsen e.d wordt namelijk een beetje #@&%!!!* weet je…
  Grtz, Thomas

  According to Thomas – 02:20 (op 09 September ’08)
 66. Ik was ook al van plan iets te gaan melden van of de winterslaap hier al in gegaan is. Kijk eens naar buiten mannen (tsja de dames zijn hier helemaal verdwenen) dit is terrasjes weer, zo maar biertje pakken, mentaal voorbereiden op morgen, circuitdagje Z’voort op de 998 yiehie!!!!!, droog en zonnig weer en ik heb de supercorsa’s er nog onder liggen!!!!!

  Zou Paul nu aan het puffen zijn met de Rock?

  According to Roy – 11:48 (op 09 September ’08)
 67. Hallo allemaal,

  Volgens mij is Paul zich ook aan het voorbereiden op de Holllandse invasie! Want Linda’s vader en de voorzitter van stichting Amigos met familie zijn in aantocht.
  Op dit moment bivakkeren zij in Santa Cruz.
  Maar eerlijk gezegd vind ik het van Paul z’n kant ook wel errrrrrg stil.
  Maar ja verhuizen is ook niet niks!!
  Zeg Paul kan je ook klaverjassen?? Zo ja op zijn Amsterdams zeker?
  Alvast veel plezier met de gasten enne ….. bedankt!

  Chau Lia

  According to lia de jong-zwetsloot – 23:50 (op 09 September ’08)
 68. Jongens ik denk dat paul al z’n spullen aan het verhuizen is !!!!!!!!!!!!!!!
  Het meeste staat trouwens nog bij pa opgeslagen in een kamer.
  Of de twins willen er ineens uit dat zou ook kunnen, of………………ik weet het eigenlijk niet , misschien ineens een hoop inspiratie voor het boek ???
  We zullen het hopelijk snel horen en of ook zien.
  M

  According to mir – 09:02 (op 10 September ’08)
 69. OK Paulus, speciaal voor jou komt íe nog één keer:
  Kamer legt zich neer bij compromis Herfkens
  Den Haag, 11 sept. Een meerderheid van de Tweede Kamer legt zich neer bij het compromis dat minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft gesloten met oud-minister Eveline Herfkens. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie zijn tevreden. De oppositie niet. De SP, VVD en PVV vinden dat Verhagen toch een rechtszaak had moeten aanspannen om de huurgelden terug te vorderen.
  Dat bleek vandaag tijdens een debat over de affaire. Herfkens streek jarenlang ten onrechte in totaal zo’n 200.000 euro op als vergoeding voor haar huisvesting in New York. Zij werkte toen, tussen 2002 en 2006, voor de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP. Verhagen eiste het geld terug maar Herfkens weigerde. Als tegemoetkoming heeft zij aangeboden een jaar lang zonder salaris van 120.000 euro te werken voor de VN Millennium Campagne. Kern is dat Buitenlandse Zaken het geld tussen 2002 en 2006 niet had mogen aanbieden en Herfkens had het niet mogen aannemen. Volgens de VN-huisregels mogen landen geen extra betalingen doen naast het salaris van de VN. De oud-bewindsvrouw had getekend voor de regels maar zei niet te hebben geweten dat ze de woonvergoeding niet mocht ontvangen.
  (Maak je je er niet al te druk over, hè. Je kunt er toch niks aan veranderen.)

  Hoe gaat het met Roxana? Hoop alles naar wens.
  Groetjes (ook aan haar),
  Peer

  According to Pedro – 22:36 (op 11 September ’08)
 70. Godsakke nog an toe, vroeger maakte we ons zorgen als we een dag niks van Paul vernomen hadden, nu is het 10 dagen sinds zijn laatste bijdrage, dan ben je toch verhuisd, 2 kinders geworpen, vers thuis papa zijn: kan je toch wel op JE website kijken/reageren?

  According to Roy – 12:27 (op 12 September ’08)
 71. Ja ja ja, Paulus, ga je je thuis voelen dat je onze aandacht niet meer nodig hebt??? Gelukkig voor je!!
  Toch ben ik wel een beetje nieuwsgierig naar je verhalen joh, hoest met the Rock en de van Hooffjes?? En niet minder belangrijk, hoe gaat het nu met Guzzi? Ligt ze zwaargewond ergens in de schuur de verleppen of is iemand bezig met lieftallig oplappen? En zo ja/nee rijd je er wel eens ff een stukkie op?? En hoe gaat het boek??

  En hier? Tsja, terug uit Griekenland en inderdaad Nico, lekker driften af en toe maar je moet oppassen op die wegen daar, zitten vol kuilen en gaten en er kan ieder moment iemand voor je opduiken achter een bocht die stilstaat of een paar geiten of zo… Weertje is daar nog steeds super, iedere dag rond de dertig graden. En alleen maar zon. Mensen klagen zelf dat ze geen water hebben, slecht voor de bomen, druiven, nou ja, alles. Als je alleen maar op vakantie bent is het heerlijk natuurlijk! Eenmaal thuis wordt je dan geconfronteerd met dit heerlijke druilzeikpiskutkloteweer, joepie!! Maar gisteren nog heerlijk buiten zitten eten 🙂 Zal voorlopig de laatste keer geweest zijn… Zal me mentaal moeten gaan voorbereiden op lange donkere avonden met alle bijbehorende bezigheden, hmmmm, tsja….
  Grtz

  According to Luc – 15:22 (op 12 September ’08)
 72. He guys, ja had wel wat anders aan mijn hoofd dan mijn website, met alle respect overigens. Zit in mijn nieuwe huis. Godsamme wat is dat een mooi hok. Moest aardig wat voor gebeuren. Via mijn paypal rekening de huur kunnen betalen en wat meubeltjes kunnen kopen, want die godverdommese eikels van de ABN presteren het om vijf weken lang geen sjoege te geven. Ik heb dus een pincode nodig. Man, in dit achterlijke land worden zaken sneller geregeld dan in het zogenaamde hypermoderne Anal. Wat ben ik dat ABN-tuig zat. Zit hier godverdomme met een hoogzwangere vrouw en heb geen rooie rot cent. Aan de boom met die bankiers. Met het boek gaat het goed. Alaska is af. Pieter vertelde me dat hij bij me achterop zat tijdens de halve dodenrit naar de noordpool en als Pieter dat zegt dat steek ik hem in mijn broekzak. Erg goed hoofdstuk geworden, Alaska. Internationale allure. Ik veeg die Cremer zo uit. Heb besloten Alaska niet op mijn site te zetten. Probleem: geld raakt op en moet nog 200 pagina’s. Planning is mei. Ja Lia, het is ouderwets gezellig. Wat een leuk volk heb je op me afgestuurd. Gisteravond met zijn allen naar Gnadenloos geweest waar de boel werkelijk op zijn kop stond. Vanochtend heerlijk ontbijtje. Nederlanders pakken aan, heerlijk. Hele huis aan kant. Iets anders, de burgeroorlog zit er hehe eindelijk aan te komen. Gisteren acht doden gevallen in Pando. Masistas begonnen te schieten op autonomistas. Nog even en de vonk slaat over naar Sucre. Zou me goed uitkomen want ik begin me te vervelen. Chavez heeft aangekondigd troepen te willen sturen naar Bolivia om een derde Vetnam te ontketenen. Van wie heeft hij dat zinnetje gepikt?Evo moeten ze aan de hoogste boom opknopen, incapabele idioot. Is bezig het hele land naar de kloterij te helpen. Van de week hebben ze in Sucre het belastingkantoor in de fik gestoken. En die fucking campesinos zullen wel weer oprukken naar Sucre. Dus Lia als je familieleden mazzel hebben maken ze een burgeroorlog mee. Dat is nog eens vakantie vieren. Maar maak je geen zorgen, zal goed op ze passen. Mazzel

  According to Paul – 20:40 (op 12 September ’08)
 73. Ja, ik wordt ook helemaal gestoord van de ABN-AMRO. Onder het mom van een verbeterde serviceverlening, vergeten ze diezelfde service. Zowel in Brazilië als Uruguay (waar ik nu ben) zijn bankkantoren van deze club. Echter met mijn wereldpas, uitgereikt door ABN-AMRO zelf, kun je in hun buitenlandse kantoren dus géén geld pinnen. Maar…. ook niet opnemen! Wanneer je dan probeert aan de balie geld te krijgen, blijkt dat dus niet mogelijk te zijn. En dan ben je ´lid´ van die club!!! Als ik in NL zou zijn, was ik al lang weggeweest, maar vanuit het buitenland zoiets regelen is behoorlijk lastig. We zullen er mee moeten zien te dealen. Het is (voorlopig) niet anders.
  Heb nog even de internetversies bekeken van enkele Boliviaanse kranten, waaronder Correo del Sur (Sucre), El Deber (Santa Cruz) en Los Tiempos (Cochabamba). Het gaat er inderdaad ruig aan toe op diverse plaatsen in Bolivia. Ook in Santa Cruz zijn er regelmatig onlusten. Ben trouwens benieuwd, of ik via Tarija tzt wel redelijk veilig het land in kan komen. Want ook daar rommelt het behoorlijk. En dan het opblazen van een gaspijpleiding! Kost het land miljoenen want de export naar Argentinië ligt nu stil en het duurt nog wel even, voordat dat weer allemaal hersteld is. Tenslotte heeft Evo de olie- en gasbedrijven genaturaliseerd met volgens mij desastreuze gevolgen. En niet alleen voor de economie. Ben benieuwd wat er allemaal in de naaste toekomst nog gaat gebeuren. Een burgeroorlog? Steeds meer mensen hoor je over die mogelijkheid spreken. Maar ook over de zeer reële kans dat Evo een noodtoestand zou kunnen afroepen. Als dat zou gebeuren, dan denk ik dat een burgeroorlog héél errug dicht bijkomt. We wachten maar af, want het blijft koffiedik kijken.
  Hé amigo, wanneer horen we iets over hoe het met Roxana gaat??? Hoop (nog steeds) dat alles goed met haar is/gaat. Met jou gaat het goed zo te horen. En trouwens ook volgens de foto´s, die ik toegestuurd kreeg via Facebook… :-))
  Hey maatje, all the best en groetjes aan iedereen in Sucre, maar speciaal aan/voor Roxana.
  Peer

  According to Pedro – 04:56 (op 13 September ’08)
 74. Postbank mannen, heb ik over de hele wereld geld mee uit de muur kunnen trekken, je kan het zo gek niet bedenken of dat stomme kaartje werkt!

  According to Roy – 07:36 (op 13 September ’08)
 75. K’moest nog flink aan je denken toen we afgelopen week in Asucion een hele grote groep Bolivianen over straat zagen dansen. Een of ander feest van een heilige. D’r is een Boliviaanse gemeenschap in Paraguay, en veel gasten over uit Sucre. Mooie bolhoedjes, maar ook korte rokjes en panties. Plaatje staat op onze homepage. http://www.landcruising.nl
  Laatst trouwens weer een triest verhaal te horen gekregen over een zwaar ongeluk op de Salar in Uyuni. Dronken gast haalt in en veroorzaakt ongeluk 3 toeristen dood en eentje onderweg naar het ziekenhuis overleden. Een zag het allemaal gebeuren, moest dertig minuten proberen met zijn sateliet telefoon voordat er uberhaupt werd opgenomen bij de politie in Uyuni. Ondertussen de toeristen met hun fotomachines van de plek weghouden en dekens over de lijken gelegd. Toen de politie kwam zijn ze naar het ziekenhuis gegaan om hun zandladers [die als brancards gebruikt waren] op te halen. Later hebben ze nog met de slachtoffers gepraat. Die waren erg over de zeik, omdat de politie had gezegd dat alle waardevolle spullen die op de plek des onheils lagen door andere toeristen meegenomen waren. Duh… mijn vriend heeft de plek geisoleerd totdat de politie kwam. Die had toen inderdaad meer interesse voor de camera’s en telefoons die daar op de grond lagen dan voor de doden!!! Triest…
  Letterlijk lijkenpikkers. Klootzakken, ik krijg er nu nog kippevel van en een zure maag.
  Ciao, het ga je goed daro Paul… p.s. stuur me nog eens een adres waar ik iets naar toe kan sturen… 😉 tot later.. Abrazos

  According to Karin-Marijke en Coen – 16:42 (op 13 September ’08)
 76. nu net zojuist gelezen op http://www.nu.nl [copietje dus]:

  Bolivia kondigt staat van beleg af
  Uitgegeven: 13 september 2008

  LA PAZ – De regering van Bolivia heeft de staat van beleg afgekondigd in een noordelijke provincie die naar meer autonomie streeft.
  ANP

  In de provincie Pando in het Amazonegebied vielen eerder deze week doden tijdens rellen tussen voor- en tegenstanders van de linkse president Evo Morales.

  Volgens de regering zijn de protesten tegen de hervormingsplannen van Morales volledig uit de hand gelopen.

  Bloedbad

  Een minister sprak over een bloedbad en misdaden tegen de mensheid. Zeker vijftien personen zouden om het leven zijn gekomen.

  Door de staat van beleg zijn bijeenkomsten van vier personen of meer verboden. Ook kondigde de regering in een decreet af dat iedereen met een wapen wordt gearresteerd.

  Cossio

  Mario Cossio, gouverneur van de gasrijke en naar meer autonomie strevende provincie Tarija, heeft met vicepresident Alvaro García Linera over de crisis gesproken.

  Cossio sprak ook namens drie andere opstandige provincies. Na afloop van het overleg zei Cossio dat hij tot verzoening met de regering wil komen.

  Diplomatieke rel

  De onlusten hebben geleid tot een diplomatieke rel tussen de Boliviaanse regering en de Verenigde Staten.

  Enkele dagen geleden stelde Bolivia dat de Amerikaanse ambassadeur zijn koffers moest pakken wegens inmenging in de interne aangelegenheden van het Zuid-Amerikaanse land.

  Washington reageerde met de uitzetting van de Boliviaanse topdiplomaat in de Verenigde Staten.

  Venezuela

  Door de diplomatieke ruzie met Bolivia is er ook onenigheid ontstaan tussen de Verenigde Staten en andere Latijns-Amerikaanse landen. Venezuela volgde het voorbeeld van Bolivia en wees de Amerikaanse ambassadeur uit.

  Honduras liet weten dat het de geloofsbrieven van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur vooralsnog niet accepteert.

  Steun

  De regeringsleiders van onder meer Argentinië, Brazilië, Ecuador en Peru hebben hun steun aan Morales uitgesproken.

  De Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner hekelde de bemoeienis van Washington met de binnenlandse politiek van de Latijns-Amerikaanse landen.

  Ze is kwaad over de Amerikaanse beschuldigingen dat ze in 2007 bij haar campagne voor de presidentsverkiezingen steun van Chávez kreeg.

  According to Karin-Marijke en Coen – 17:22 (op 13 September ’08)
 77. Hee Paul, mijn laptop werkt niet meer kan dus geen e-mails lezen. Hoop dat het goed gaat daar. Krijgen we snel foto’s van je huis te zien? Liefs Daan

  According to Daan – 19:20 (op 13 September ’08)
 78. Nee, het gaat niet goed, want ik heb geen geld. Moet heel snel naar de notaris anders lopen mijn kids de Nederlandse nationaliteit mis. Roxana staat op springen en ik heb 15 euro op zak. Als ik in Anal was geweest, had ik mijn ABN-AMRO rekening subiet opgezegd. Word toch wel zo ongelooflijk gefuckt door de kolerelijders. Zit al 5 (zegge: vijf) weken te wachten op een pincode. Kan ik ze niet op een of andere manier aanklagen en er 100.000 euro schadevergoeding uitslepen. Want nog even in ‘t kort: zit in een land dat op springen staat, met een vrouw die op springen staat en ik heb geen rooie rot cent. Voor de rest errug gezellig met Linda’s familie.

  According to Paul – 20:45 (op 13 September ’08)
 79. Hola!!! espero que estes bien! se todo el problema que esta pasando alla, mi madre fue de viaje y tuvo que volver en avion porque las fronteras estan cerradas hace semanas, te comento que la semana pasara por la TV pasaron tu reportaje por el garage tv, no tuve oportunidad de grabarlo, te felicito!! saliste muy bien

  me alegro que dentro de todo lo que ocurre estes bien vos y tu familia, un abrazo desde arg!! espero verte pronto y mucha suerte con el libro!

  daniel

  According to Daniel – 20:12 (op 14 September ’08)
 80. Vons ik in mijn inbox, de volgende waarschuwing:

  Travel alert to Bolivia

  Since Wednesday 10th September, opposition groups, triggered by a central Government decision to change Hydrocarbons taxes distribution, started a series of civil unrests including invasion of Government buildings, blockage of roads, occupation of airports, etc in the main cities of in five provinces of Bolivia. Given the possibility of escalation business visitors, who feel they have essential duties to perform, must (i) inform the Country Chair, Antonio Assumpção, of the purpose, location and date of visit and (ii) consult their travel hosts in Bolivia before traveling to check the last security situation.

  According to Roy – 10:19 (op 15 September ’08)
 81. ABN heeft niets verkeerd gedaan. Niet zo zeuren.

  According to Daantje – 14:33 (op 15 September ’08)
 82. Hello Paul,
  Alles goed? behalve je geldprobleem dan….(geld maakt toch niet gelukkig joh)
  Moet je vriendin al bijna baren? Wanneer is ze eigenlijk precies uitgerekend? Hebben jullie al beebiespulletjes al op orde? En hebben jullie er een beetje zin in?
  groetjes Bar

  According to Barb – 08:48 (op 16 September ’08)
 83. Sjeemienee zeg 2 vrouwelijke postings onder elkaar, het moet hier niet veel gekker worden op de site……

  According to Roy – 16:56 (op 16 September ’08)
 84. Geld maakt niet gelukkig maar het is toch wel noodzakelijk om een bepaalde basis te hebben Babs. Meestal heeft Paul nog wel wat achter de hand en doet hij wat zieliger dan dat ie in werkelijkheid is…. Vorige week was ie nog maar wat happy met zn nieuwe spulletjes. Maar dr is niks zo vervelend als je niet bij je eigen geld kan komen omdat anderen niet mee werken, zou er ook gek van worden. Foto’s blijven wat achterwege, jammer. Succes met de laatste loodjes voor the buik!!!
  GRTZ

  According to Luc – 17:02 (op 16 September ’08)
 85. Wát, niet zo zeuren, zegt mijn zus. Ga mijn zesde week in dat ik niet kan pinnen. Zesde week. En nog steeds taal noch teken van die bankmaffia. Zesde week. Sorry, was/ben het toch wel zó zat dat ik geen zin had/heb in mijn site. Zesde week, en niet zo zeuren… Zal morgen eens wat foto’s van mijn huis laten zien. Heb ik betaald met mijn paypalrekening. Dat geld is nu ook zo goed als op. Heb nog 130 bol (twaalf euro). Morgen pokeren. Net als de laatste keer zal ik dan heel mijn vermogen inzetten. Dat wist ik toen te verdubbelen. Zesde week, en niet zo zeuren. Mijn eigen zus nog wel, kan het gewoon niet geloven. Inmiddels haalt ze wél de ijzers uit het vuur, maar jongens an toe: Land staat in de fik, mijn vrouw staat op ontploffen, ik heb honger, mijn stiefdochter ook, moet de huur betalen, mijn kids lopen als het zo doorgaat de Nederlandse nationaliteit mis (moet op tijd naar de notaris), mijn Guzzi staat te verpieteren, Roxana raakt wat wanhopig en ik, ík moet niet zeuren… Niet zeuren. Wát? De wereld op zijn kop, ongelogen.

  According to Paul – 21:17 (op 16 September ’08)
 86. Lieve Paul,
  Ik denk maar zo;Daantje bedoelt :zeuren heeft geen zin en bij de ABN-AMRO werken alleen maar debielen die niet beter weten.Jij hebt die 6 weken in ieder geval weer mooi overbrugt en ook nog even pokeren.
  Vannacht over je gedroomd gozer.Beetje raar.
  Iedereen wil weten of het al borrelt bij de vrouw.Wanneer is ze uitgerekent????????? (dit is een datum die samen met de dokter/verloskundige wordt bepaalt op welke dag de kans het grootst is dat ze bevalt)
  Laat maar horen.Kus en succes uit De Zilk…

  According to Kees – 21:42 (op 16 September ’08)
 87. Relativeren vereist een lenigheid van geest die me momenteel niet is gegeven. Wil gewoon bij mijn poen komen. Oké, over een andere boeg. Lieve mensen van de ABN/AMRO stelt u mij in staat om aub wat geld te mogen pinnen van mijn allereigenste bankrekening om mijn acht maanden zwangere vrouw bij te kunnen staan, de huur te kunnen betalen, eten te kunnen kopen, mijn geliefde Moto Guzzi wat op te kunnen lappen, en vooruit een biertje in het weekeinde. Namens mijn ongeboren kindjes – die door uw incompetentie de Nederlandse nationaliteit mislopen en daardoor hun hele leven lang opgscheept zitten met die randdebiel van een Evo Morales en zijn linkse boevenbende – DANK!

  According to Paul – 22:03 (op 16 September ’08)
 88. Domme vraag 1: kun je iemand (bijvoorbeeld een familielid) geen volmacht geven om in NL te pinnen, die vervolgens het geld per paypal naar jou stuurt?

  Domme vraag 2: kun je niet even een baantje nemen daar? Je moet toch wat om cash te vangen? Als ik een zwangere vrouw heb zou ik het wel weten: werken met je godverse donder. Al verdien je 1 euro per uur! D’r moet gewoon geld komen. Klaar. Zelf heb ik ooit 1,5 jaar achter een Wagons Lits koffiekar gelopen. Niet omdat ik wilde, maar omdat ik geld nodig had. En niet m’n hand op wilde houden.

  Domme vraag 3: je zegt dat je honger hebt. Betekent dat je tot een zwerversbestaan veroordeeld bent? Vooralsnog wil ik niet geloven dat je uit de vuilnisbak hoeft te graaien. Je hebt toch ook je schoonmoeder en wat vrienden en vriendinnen? Overigens kan dit wel een mooi verhaal voor je boek opleveren.

  Geert W & Rita V

  According to martijn – 00:02 (op 17 September ’08)
 89. Die Paul laat zich door zijn eigen zusje op de kast jagen, hulde voor Daan, eindelijk weer wat leven in de brouwerij hierzo.

  According to Roy – 08:31 (op 17 September ’08)
 90. shit weer m’n tekst weg??
  nog eens, Goed dat je er weer bent Paul, met reacties dan. alleen reageer je zoals gewoonlijk weer niet op DE vraag. Dus dan zal ik maar een voorzetje doen, er van uitgaande dat tweelingen meestal te vroeg komen gok ik op 1 november voor D day.
  nico

  According to nico – 08:41 (op 17 September ’08)
 91. Jeetje Paul, wat klink je weer ontevreden….
  Je moet juist blij zijn, je bent samen met de vrouw waar je gek op bent en krijgt als klap op de vuurpijl nog twee kindjes met haar ook!

  According to Barb – 11:01 (op 17 September ’08)
 92. Die klap op die vuurpijl was zo’n 9 maanden geleden, normaliter was Paul al weer duizend(en) kilometers en een paar neukertjes/klappen op die vuurpijl van hem verder…….

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *