Back naar Boliland

Zondag kan wel eens een zeer lange dag worden in Bolivia. Maar ik heb andere zorgen aan mijn hoofd. Vier dagen geleden sloeg de Guzzi één keer over. Beiden zijn erg geschrokken. Toch maken we het goed. Het leed is nog niet geleden: ben mijn bril verloren. Acht jaar lang stond hij cool te zijn op mijn neus. Heb hem ergens in de berm laten liggen. Vijf uur naar gezocht. Zo zie je maar weer – het leven van anderen gaat ook niet over rozen. Het blijft ploeteren, ook op de motor trouwens. Hard moeten werken de laatste dagen. Mijn lichaam is de motorhouding niet meer gewend. Mis ook mijn steuntje in de rug – de zwarte plunjebaal. Toch heb ik aan je gedacht Maurice. In Rosario kwam ik nog wat (nacht)vlinderstegen. Bij deze. Drie psychologiestudentes: Barabara (li), Maru en Belén. Heb mijn hart kunnen luchten bij ze.

What else. O ja, we reden op de motorfiets. Nog altijd trouwens. Ben in Salta. Daar ben ik vijf maanden geleden Julieta tegengekomen en heb dus fijne herinneringen aan de stad. Zag Juul weer in Bs As. Het had best wat kunnen worden tussen ons als ik niet… Terug naar de motorfietserij.
Toch weer dik 2500 kilometer achter de rug. Al rijdend kreeg ik visioenen van een lange reis van Zuid-Afrika naar Amsterdam. Ik beschouw dat als een zakentrip. Is makkelijker te verkopen aan Roxana die alle begrip heeft voor mijn vrije ziel. Maar we gaan niet over één nacht ijs. Jullie zijn inmiddels van me gewend dat ik mijn reizen grondig voorbereid. Er zal dus een tijdje overheen gaan voordat dit project op de rails staat. Is het verantwoord om zo’n reis met mijn zoontjes te doen? Lijkt me wel gezellig met zijn drieen. Heb ik wat aanspraak en wellicht steken we wat van elkaar op. Alles ik mogelijk, toch?
Ik steek zondag de grens over. Volgens Pedro hebben de Boli’s al een bus in de fik gestoken die langs een blokkade wilde zeilen. Nou heb ik een hartgrondige hekel aan blokkades en zal me er niet door laten afremmen. Moet naar The Rock die niet meer zelfstandig kan lopen. MAW, kijk nog maar eens goed naar De Guus.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Hey Paulus,
  Je klinkt weer sterk en happy, mooi zo!
  Hoeveel km is het naar Amsterdam…?

  According to Barb – 13:47 (op 09 Augustus ’08)
 2. Beste broer.
  Uw goed dat bespaart de reiziger geest zal nooit worden verslagen alleen uw Tracer dat er weinig tijd voor u en de Guzzi kan een van onze aderen als het bloed niet in strijd is, maar benzine avonturen en een knuffel en een zeer goede routes

  According to RUBEN (MOMIA) AGUILAS ARGENTINAS – 15:34 (op 09 Augustus ’08)
 3. Hey,
  Net nog even vluchtig Sucre op het NOS journaal gezien in een item over de verkiezing van morgen! Jammer genoeg waren het beelden van vorig jaar toen er rellen waren.

  According to Barb – 20:19 (op 09 Augustus ’08)
 4. Mogge Paul,
  Weer een lekker filmpje.En weer een persoonlijk muziekje uitgezocht!!Je bent het reizen nog niet verleert hoor,ziet er nog goed uit.En voor alle niet motorrijders:alles flappert tijdens het rijden .Ook riempjes!
  Veel plezier thuis en groeten aan de vrouw.
  Groet en hou je taai….

  According to Kees – 14:10 (op 10 Augustus ’08)
 5. Met de motor mocht ik de grens niet over, te voet wel. Hm, geloof dat El Evo aan de winnende hand is. Ben benieuwd hoe de komende week eruit zal gaan zien. Gezellig rustig hier. Guzzi-moe? Moet zeggen dat De Guus briljant heeft gelopen. Voor de rest heb ik ook weinig te melden. Nog zo’n 400 hobbelige kilometers en we zijn weer thuis.

  According to Paul – 23:22 (op 10 Augustus ’08)
 6. Fraai filmpje Paulus, mooi bergwegen, al zag het asfalt er niet super uit, daar geeft de Guus geen reet om volgens mij. Leuke afwisseling in de film, eerst de ster op TV en vervolgens bandje plakken. Omgeving lijkt overigens op Oman waar je doorheen crosst. Kan niet ontkennen dat enige jaloezie wel gewekt is, ze hebben me verdomme hier goed bij de ballen, eerste week anaal aan ‘t werk en ik weet me geen raad, meer gedaan dan in de afgelopen 3 kuthaarse jaren bij elkaar, afzien. Prive heeft iemand me ook bij de ballen, maar dat is erg plezierig……

  According to Roy – 09:26 (op 11 Augustus ’08)
 7. El Evo heeft dus dik gewonnen. verder geen problemen gehad Paul? begrijp ik het dan goed dat je wel met de motor aan de hand de grens over mocht en dan weer opstappen?
  mooi filmpje weer.

  According to nico – 16:11 (op 11 Augustus ’08)
 8. Gisteren waren alle grenzen gesloten. Dat verbaasde me niks. Mocht er lopend even over om wat eten te scoren. In La Quiaca, u wel bekend, was geen korrel rijst te vinden en had de hele dag nog niets gegeten. Vandaag geen problemen ondervonden. Dat lieg ik. Was die kutwegen hier niet meer gewend en ging 50 kilometer landinwaarst hard op mijn plaat. Ik zwaaide naar wat wegwerkers, ik zwaai naar iedereen, en toen ik weer voor me keek, zag ik dat de weg was gesplitst. Kon geen keuze maken en dreigde recht op een ton af te stevenen. Vol in de rem en verdween vervolgens in een wolk van stof. Moest er zelf vreselijk om lachen en de wegwerkers ook toen ze in de gaten hadden dat ik slechts mijn schouder en rug had gebroken. De Guzzi maakt het als altijd uitstekend. Heb Rox aan de lijn gehad en ze moest huilen van blijdschap dat het met mijn verwondingen wel meeviel. Hopelijk rijd ik morgen Sucre binnen. Zal een lange dag worden. Veel stofwegen en 400 km voor de boeg. Ja, Evo heeft met 65 procent gewonnen. Geloof er geen hout van want zijn popùlariteit was tot het vriespunt gedaald. Waarschijnlijk hebben ze indigenas dubbele indintificatiekaarten verstrekt. In de vijf belangrijste staten Pando, Beni, Santa Cruz, Tarija en Chuquisaca heeft hij verloren, en daar valt het geld te halen. In Tarija zit veel gas. De strijd is nog lang niet gestreden. Ik ga het maar eens nauwlettend volgen, want wat ik hoorde van Bar dat het NOS-journaal beelden van zwarte november liet zien is een journalistieke zeperd van je welste. Had er werkelijk geen fuck, maar dan ook geen fuck mee te maken. Zoals ik al zei ben ik zeer leuke Argentijnsen tegen gekomen maar, handen af. Hoe doe jij dat toch Roy zonder mentaal in de problemen te komen. Zou graag van je willen leren. De mazzel. Don Pablo

  According to Paul – 02:54 (op 12 Augustus ’08)
 9. Hee Paul, volgens mij zou jij best als correspondent wat tegenwicht kunnen geven over berichtgeving Morales. Filmpje is leuk! Blijf alert onderweg met de Guzzi.

  Vanmorgen blijft mij auto stilstaan vlakvoor een stoplicht. Dan zijn mannen altijd leuk. Je stapt uit, roept help, en daar zijn ze. ANWB heeft later onderdeel vervangen en ik kon weer vrolijk verder tuffen.

  According to Daantje – 13:09 (op 12 Augustus ’08)
 10. Hahaha Paul, ha, ja sorry, ff geen tijd voor internetten gehad. Blij weer van die Hooffse verhalen te lezen. Denk dat je meisje blij zal zijn met je terugkomst! En de pre-Hooffjes ook natuurlijk. Gossie, die kruipen er zo langzamerhand bijna uit he.
  En ach Paul, kom op, als je een lekker glas koud bier drinkt of een lekkere steak achterover slaat krijg je toch ook geen schuldgevoelens, je moet ook nu van die meiden gaan houden, gewoon alle drie tegelijk op de bank en dan heb je helemaal geen tijd voor weet ik wat voor opgekropte schuldgevoelens en lach je de dag erna om je avontuurtje.
  Maar hoe zit dat nou SR, wie zit er aan je ballen????

  Trouwens bedankt voor je leuke beelden Paul.

  Grtz

  According to Luc – 18:02 (op 12 Augustus ’08)
 11. Bedoel trouwens niet dan je NU van die meiden moet gaan houden maar juist dat je NIET van ze moet gaan houden natuurlijk. Schrijffoutje…

  According to Luc – 18:05 (op 12 Augustus ’08)
 12. Sjeesus Luc, je maakt ‘t nu wel ingewikkeld hoor… Heb je schuldgevoelens of zo? 😉

  According to Thomas – 02:01 (op 13 Augustus ’08)
 13. Help, Help, Help, ben tijdens een redelijk zwaar ongeval voorkant van de Guzzi ligt in puin, op onverklaarbare redenen mijn bankpas verloren. Heb echt geen rooie rotcent meer en de Abnamro site is uit de lucht. Wat moet ik doen. Heb nog vijf euro op zak. Ik alles oke, mijn rijkleding heeft me beschermd. De kleuren van de brug staan op mijn helm. Maar wat nou met die kaart. Hoe krijg ik mijn kaart geblokkeerd en hoe een nieuwe. snap echt geen hol van die nieuwe site. Wat te doen want heb geen rooie cent op zak. Nog net genoeg om deze internetsessie te betalen. Zal het filmpje opladen als ik weer geld heb. Je zult versteld van de mazzel staan.Vloog met tachtig uit de bocht, uiteraard in Bolivia. Compu ving de zwaarste klappen op en hapert. Mazzel

  According to Paul – 21:35 (op 13 Augustus ’08)
 14. Ik heb het over die ABNAMRO-shit

  According to Paul – 21:36 (op 13 Augustus ’08)
 15. Paul heb je hier wat aan:

  Noodgeval in het buitenland
  +31 70 324 31 00 (collect call mogelijk)
  Uw creditcard of bankpas verloren of gestolen?
  Bel voor verlies/diefstal van uw bankpas
  0900 – 00 24 (€ 0,10 per minuut, 24 uur per dag, 7 dagen per week)
  Vanuit het buitenland: +31 10 241 17 20 (normaal tarief)
  Bel voor verlies/diefstal van uw creditcard
  0900

  xxxBar

  According to Barb – 21:55 (op 13 Augustus ’08)
 16. Ben jezelf echt wel ongeschonden uit je val gekomen? Doe je rustig aan?
  Maak me wel een beetje zorgen.
  liefs

  According to Barb – 22:00 (op 13 Augustus ’08)
 17. ik stuur je even een e-mail

  According to Danielle Wempe – 22:11 (op 13 Augustus ’08)
 18. Ik was niet helemaal volledig, hier ook info voor de creditcard:

  Bel voor verlies/diefstal van uw creditcard
  0900 – 80 16 (lokaal tarief, 24 uur per dag, 7 dagen per week)
  Vanuit het buitenland: +31 34 245 33 82

  (collect call mogelijk)
  Voor andere vragen, bijvoorbeeld over aanvragen, mutaties en activering van uw creditcard, belt u op dit nummer van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

  Stand-By Service
  0800 – 07 01 (gratis)
  Vanuit het buitenland: +31 20 651 59 27 (collect call mogelijk)
  ABN AMRO bellen vanuit het buitenland
  Bel vanuit het buitenland
  +31 10 241 17 20 (normaal tarief)

  According to Barb – 22:14 (op 13 Augustus ’08)
 19. Thanks Bar

  Paul, Har gaat kijken of hij je bankpassen kan blokkeren. Hij heeft machtiging.

  Even goed checken zover het kan of je geen blessure hebt. Kus van je zus

  According to Danielle Wempe – 22:31 (op 13 Augustus ’08)
 20. hoi Paul, hopelijk met je lijf alles oke. heb net de bank gebeld en gaat aan gewerkt worden. er zijn nog een paar vragen dus lees even je mail.
  gr

  According to har en bep – 23:22 (op 13 Augustus ’08)
 21. Godverjezus Paul. Gaat het wel goed met je? Jouw lichaam is belangrijker dan die van de Guzz. Denk daar aan. Rustig aan jongen.

  Over de bank: blijf het af en toe proberen op de ABN/AMRO site. Meestal zijn de storingen zeer tijdelijk.

  Kun jij eigenlijk ook telefonisch bankieren? Daar heb je wel een wachtwoord voor nodig. Het nummer, misscien ook voor klantensrvice is volgens mij: 0900-0024.

  Als het niet lukt en je te lang moet wachten, is er dan een andere manier om direct aan cash te komen?

  En ben je al bij de dokter geweest?

  Succes & sterkte!

  Martijn

  According to martijn – 23:24 (op 13 Augustus ’08)
 22. Pablo,
  Gaat het weer een beetje, nog niets gehoord van je, een pas geblokeerd.
  mail ons even.
  Zondag vlieg ik met Tijn en Bou naar San francisco, Gaan een weekje naar de Bonneville speed week,moet te gek worden.
  maar wil wel weten of alles okee is.
  Blijf ontspannen dan komt het goed.
  Lator Har.
  ps als zonnet.nl niet gaat, pak dan
  hbbw43@hotmail.com

  According to Har – 07:46 (op 14 Augustus ’08)
 23. sterkte Paul, het belangrijkste is dat je zelf niks mankeert.

  According to rob – 09:44 (op 14 Augustus ’08)
 24. hou je taai Paul. Als we iets kunnen doen voor je moet je het laten weten.
  groet
  Nico

  According to nico – 10:19 (op 14 Augustus ’08)
 25. Sjeesus wat zijn de meisjes ineens behulpzaam zeg, geld Paul, WTF needs it, leef van de liefde en de lucht!!!!!!

  Wel opvallend dat je 3 jaar schadeloos rijdt en nu in paar dagen de Guz 2 keer op 1 oor krijgt, dit is een teken, wegwezen daar, op pad, jagen, je dromen achterna…….

  According to Roy – 10:28 (op 14 Augustus ’08)
 26. wel opvallend dat dat komt van de blogger met 10 motoren acht auto’s vijf fietsen die in een keurige doorzonwoning in een keurslijfje in HvH woont.

  According to Barb – 11:05 (op 14 Augustus ’08)
 27. 🙂

  According to nico – 12:25 (op 14 Augustus ’08)
 28. Volgens mij zat er een of andere lekkere meid aan SR zn ballen te krabben toen hij dat berichtje aan het tikken was…

  Ja Thomas, natuurlijk barst ik van de schuldgevoelens, best lastig.

  Maar uhh, vreemd verhaal van Paul over zn Guzzi in de kreukels, hoe kan dat nou?? Koppie dr niet bij?? FF niet opgelet, weer zitten zwaaien naar wegwerkers of omgekeken naar een lekker ding? 80 Lijkt me best hard om op je plaat te gaan… Nou heb ik hem wel eens vaker zo zien vallen, met skien! Nooit zulke grote sneeuwwolken gezien als tijdens de vakanties met Paul in de bergen 😉 Maar daarna altijd vrolijk lachend weer opstaan natuurlijk. Zeg maar.., he, je bent toch bijna thuis Paul?? Kweet zeker dat jij met jou charmes wel ergens wat lospeutert om naar huis te komen, je financieel adviseur neemt het van daar wel weer over, dagje extra op rantsoen waarschijnlijk.
  Wel handige adviesjes van die meiden hier op de site trouwens…waar is Mitchi eigenlijk gebleven??
  Grtz

  According to Luc – 12:37 (op 14 Augustus ’08)
 29. Nou zeg meisjes en jongetjes wat zijn jullie ineens gemeen tegen mij, ennuh a dirty mind is a r/joy 4ever maar misschien al eens aan gedacht dat mijn wettelijke echtegenote aan mijn ballen zou kunnwn zitten? Tssssss wie is hier nu de moraalridder aan het worden zeg, bah stelletje viespeuken. Zeg Babzeurd, tellen is zeker niet je sterkste kant he? als ik zoveel wielen zou hebben dan had ik wel wat beters te doen dan hier te zitten spammen. Iemand al iets meer van Paulus op zijn Hooff gevallen gehoord?

  According to Roy – 14:44 (op 14 Augustus ’08)
 30. Ohja stelletje wereldreizigurts bij elkaar, 0900 nummers ganieluknie vanuit het buitenland……

  According to Roy – 14:46 (op 14 Augustus ’08)
 31. er staan ook nummers voor vanuit het buitenland bij Einstein.

  According to Barb – 14:49 (op 14 Augustus ’08)
 32. Wil je nog steeds lekker tussen ons in zitten Babs?? Whahaha!!! Maar verdomme SR, daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht! En jij ook niet volgens mij….dirty b/roy

  According to Luc – 15:25 (op 14 Augustus ’08)
 33. Ja lijkt me nog steeds heel gezellig Luc, wanneer gaan we nou eindelijk weer borrelen!
  en Mitchi meld je ook weer eens!

  According to Barb – 15:29 (op 14 Augustus ’08)
 34. Jee, heb jij die blog de hele tijd open staan?? Je bent zo snel! Uhh, nou, ik woon nogal ver weg van jullie allemaal en ben natuurlijk niet de hele tijd in de buurt voor een borrel.. Ik ga eerst nog eens ff een paar weken naar Griekenland met mn luvvvvv….

  According to Luc – 15:59 (op 14 Augustus ’08)
 35. ja inderdaad heb het niet zo druk en zit de hele dag achter de computer, wel heerlijk uitgebreid gelunched vandaag. We zouden toch naar Den Bosch komen?

  According to Barb – 16:07 (op 14 Augustus ’08)
 36. Gaan we aan de Ouzo met zijn alle in Grrrrrrreece? Wat erg, Paul ligt met kapotte motor en al in de goot te zoeken naar zijn bankpas en Luc zit hier een beetje Barbwire op te wrijven…….

  According to Roy – 16:09 (op 14 Augustus ’08)
 37. Yo, yo, yo,

  Zie ik me daar ‘opeens’ mijn naam staan?

  Zijn mijn verhoren en gebeden na ruim 3-jaar aangekomen bij onze ‘almachtige’?
  Zijn het p.j.d. weer geen echte vlinders!
  Je zou er toch wat van krijgen met zo’n gastje in je buurt!

  Zie ik daar ook iets van borrelen staan?
  Ik kom eraan!

  Met een XT’tje (met rechte voorvork)!

  Gegroet allen (zeker met het zonnetje erbij).

  Maurice

  According to maurice van Bakel – 16:13 (op 14 Augustus ’08)
 38. Zoals jij borrelt Maurice zou ik dat XT’tje maar thuis laten, anders is die vork zo krom. Waarschijnlijk krijg je dat ding met je zotte kop niet eens aangetrapt. Maar daar hebben we Nico dan weer voor ws.

  According to Roy – 16:26 (op 14 Augustus ’08)
 39. Gut gut Roy, krijg je even geen aandacht?

  According to Barb – 16:31 (op 14 Augustus ’08)
 40. Hai Paul,

  Denk om je body Man, ! Je gaat vader worden, even het kopje erbij houden.

  Zat al een borrel te plannen in DE Koe met de ‘zakenman’ uit Bolivia.

  Zal er wel eens van komen, hoop ik.

  Hou je taai,

  Groet

  Ad

  According to Ad Wempe – 18:58 (op 14 Augustus ’08)
 41. Nou Paul, ben blij dat je nog leeft. Heb je je pas al gevonden? Heb je nog breaking news? Begrijp ik het nou goed, ben je op een brug met een bocht erin onderuit gegaan?

  Suerte!

  According to Thomas – 22:09 (op 14 Augustus ’08)
 42. Ben het echt even kwijt. Heb godver geen rooie rotcent meer en de banken hier kunnen niets voor me doen. Slaap in het huis van Rox. Pa weet nog altijd niets van mijn bestaan, dus moet er in en uit sneaken. Computer laadt niet op, motor beschadigd, alhoewel ze nog fraai rijdt en godver nog een halve euro op zak. Roxana is erg bezorgd. Kindjes bewegen teveel dus die gaan veel eerder komen dan verwacht en we hebben helemaal NIKS nada, noppes. Har en Bep, heb jullie geschreven maar kreeg de mail steeds terug. Heb nog een creditcard die nooit is geactiveerd, fout van de bank, als ze die snel, maar dan ook heel snel kunnen activeren met pinmogelijkheden, zou dat HEEL mooi zijn. Roxana is erg bezorgd en dat kunnen we niet hebben. ‘t Gekke is dat alleen mijn duim open ligt. Zat een gat in mijn handschoen. Jack flink beschadigd, rijbroek ligt open. Ik zelf stijf en blauw. De kleuren van de brug staan op mijn helm. Had de bandenspanning verlaagd vanwege die klote wegen hier. Toen kwam er asfalt en de motor begon te deinen in de bocht waar ook nog eens gruis lag. Ik reep NEEEEEEE. Remde de motor instinctief onderuit om snelheid te verminderen. Het voorwiel hangt over het taluit. Motor bleef haken achter een rots. Zo niet had ik hem boven op me gekregen een meter of vier lager. Heb dus nog mazzel gehad. Godver, heb je 60000 km gereden en ben je 150 km van huis en dan dit. Lekker dagje. Heb cash nodig, want ik heb nog twee Bol op zak (twintig eurocent). Ga eens kijken of Linda me wat voor kan schieten. Mazzel

  According to Paul – 22:44 (op 14 Augustus ’08)
 43. Hoi Paul, leuk hoor al die lul verhalen en adviezen in deze situatie. Ben blij dat je er goed vanaf bent gekomen en dat voor een vader in spé.
  Het belangrijkste is dat je nog heel bent ( denk ik) en dat je zo spoedig mogelijk weer over e.e.a. kunt beschikken.
  Onze ervaring met jou is dat als je niets te makken hebt je eindeloze iedeeén hebt hoe aan geld te komen.
  Maar deze situatie is anders dus wij de bank gebeld en er wordt aan gewerkt, zie je mail!
  Misschien een leuk idee voor iedereen die deze site leest en erop reageert, voor de komende nieuwe wereldburgers een leuk pakket samen te stellen en te sturen naar Paul en Roxanne als welkom op deze wereld.
  Liefs Bep.

  According to bep – 22:53 (op 14 Augustus ’08)
 44. Engeltje boven je hoofd Paul of ben je een ervaren rijder. Beide waarschijnlijk. Guzzi begint voor mij ook net een mens te worden. Boliva is zwaar voor haar.
  Gelukkig ben je op je bestemming aangekomen. Uitrusten nu. En wees gerust.

  Leuk een pakketje sturen. Gaan we doen. Groene boekje nog niet gevonden broeder. Nog niet goed genoeg in alle dozen met boeken gekeken…

  En de VISA reclame is wel heel prominent aanwezig op je site vandaag…grappig.

  According to Daantje – 23:19 (op 14 Augustus ’08)
 45. Ik heb nog wel een groen boekje over. En pakketje sturen doe ik ook met alle liefde maar moeten dan wel een verzendadres hebben.
  Zo daan, jij had vanavond mijn broertje op visite?
  greetz

  According to Barb – 23:41 (op 14 Augustus ’08)
 46. Ben vandaag als een hond de straat opgeschopt door de vader van Roxana. Roxana moest ook vertrekken. Het huis is zeker 500 vierkante meters groot. Maar meneer de Kankerlul vindt het ongepast dat een reiziger in nood onder een dak met hem leeft. Zijn egootje is belangrijker dan de kindjes in Rocks buik. Dat hij een pijnlijke en langzame dood mag sterven. Daar sta je dan; met een hoogzwangere vrouw, zonder geld, zeer been, kapotte motorfiets en een computer die niet meer oplaadt. We hebben onderdak gevonden bij een tante van Roxana. Ben een beetje heel erg moe. Har en Bep, alles wat ik naar jullie schrijf, krijg ik met een rotgang weer terug. Heb een mailtje naar Kees gestuurd met info over die kaart. Thanks Har & Bep. Wat ben ik zonder jullie – niets.

  According to Paul – 02:30 (op 15 Augustus ’08)
 47. Klinkt serieus genoeg, is onze held echt in de goot beland met zijn aanstaande gezin?
  Del Paulo redt zich wel,maak me meer zorgen over Roxanna…

  According to Pi. – 03:30 (op 15 Augustus ’08)
 48. Paul,
  De mail komt wel gewoon aan, je kunt ze dus gewoom mailen.
  lator

  According to Har – 07:14 (op 15 Augustus ’08)
 49. Goh je schoonvader is wel erg dol op je. Wees blij dat je in een avonturenboek leeft.
  Kus van je zus.

  According to Daantje – 09:16 (op 15 Augustus ’08)
 50. Hoi Paul, heb vanmorgen de bank weer gebeld. bericht daarover staat op je mail.
  Over een pakket sturen voor de kleintjes, het adres van Paul en Roxanne is bij ons bekend, maar gezien de huidige situatie wachten we nog even. Misschien kan je zelf een adres bekend maken ( zodra je er weer een hebt) waar we de kraampakketjes naar toe kunnen sturen.
  Ik hoop dat het met de card gaat lukken zodat er een probleem minder is, en neem de tijd voor beslissingen.
  liefs Bep.

  According to bep – 10:02 (op 15 Augustus ’08)
 51. Nou Paul, ik vind het allemaal erg rot voor jou en Rox, maar het verhaal begint toch wel behoorlijke soap-achtige vormen aan te nemen.

  Het ene moment ben je een TV-ster in Argentinia en het volgende moment land je letterlijk en figuurlijk in de goot.
  Zo’n verhaal moet toch te verkopen zijn niet? 😉

  Suerte amigo!

  According to Thomas – 11:23 (op 15 Augustus ’08)
 52. Hee Thomas, nog in NL?? Alles kits? Zou het OK zijn als ik een foto van jou in mijn winkel gebruik als folie op een (nep)raam? Kan je naam erop zetten of je site, misschien leuke reclame voor je?

  Duivels nog an toe Paul! Mag van geluk spreken dat je niks ergers opgelopen hebt!! Duim ligt open? Komt er al een stukje titanium tevoorschijn? Dat moest er toch een keertje uit toch?! Wel jammer van je spullen maar als alles nog werkt zijn het misschien ook leuke littekens van je reis…
  Maar wat een raar verhaal over die vader man, was het nou zo moeilijk om die pa wat eerder in te lichten over die buik van je aanstaande? Getuigd ook niet echt van ballen van The Rock, die ik vanaf nu toch maar weer de buik ga noemen…. Ja joh, ik had het je al voorspelt, die twee dwergen komen eerder dan je zou denken. Nou dat wordt nog lachen dan! Och en met dat geld, maak je toch niet zo druk joh, dat komt wel goed, gewoon ff geduld hebben en zolang zul je heus niet verhongeren. Misschien moet je je aanstaande schoonvader eens duidelijk maken dat je niet meer een reiziger bent maar dat je heel eerbare ideeen hebt. En je moet je eens in de huid van die arme man verplaatsen, kan me nog herinneren dat zijn andere dochter een paar maanden geleden ook ging trouwen? En dat dat maar 1 avond duurde? Die vent heeft niet veel vertrouwen in heerschappen en dat kun je hem niet kwalijk nemen. Tis aan jou om daar verandering in te brengen. Succes!
  Tsja meiden, en pakjes opsturen?? Ik heb Paul eens een kaart gestuurd en die deed er 2 a 3 maanden over…. Misschien dat een pakje sneller/langzamer gaat maar je weet in zo’n land nooit wat er dan nog in zit lijkt me…. Is het niet een beetje dom om hier voor veel geld van alles voor die Hoofjes te kopen en op te sturen terwijl alles in dat land een fractie kost van wat het hier kost? Misschien is het mogelijk om via Linda wat te regelen voor ze, geld over maken gaat heel wat sneller en zij kan daar dan toch ff boodschappen doen?

  Zet um op Paul en succes met de buik!

  According to Luc – 12:59 (op 15 Augustus ’08)
 53. Luc, ben het helemaal met je eens. Pakjes opsturen heeft denk ik weinig zin; kost veel geld en ik ben er 100% zeker van dat een of andere douane-beambte het thuis persoonlijk gaat inspecteren.
  Ik heb zelf eens een stapeltje foto-cd’s opgestuurd vanuit Panaland naar het thuisfront, zo’n 2,5 jaar geleden, moet nog steeds aankomen. Zo ook een niet geactiveerde creditkaart en een bankpas dat naar Panama gestuurd werd, zelfde verhaal…
  En inderdaad, alles is daar goedkoper, dus euries omzetten in bolies is echt een beter idee.

  En ja, ben nog steeds in NL en ik denk dat ik hier de rest van het jaar nog wel blijf, ook wat euries verdienen om ze later om te zetten in dollars. Heb je nog een verkoper nodig? Ik heb er aardig wat ervaring mee; verkopen en produceren!

  Wat die foto betreft, om welke gaat het precies? Ennuh, je zal er wel voor moeten betalen want reclame maken doe ik zelf wel voor m’n plaatjes en er mot nog steeds in Bocas huur betaald worden al zit ik hier.
  Y Dios mios, want zijn die brandstofprijzen hier compleet van de gekke!!!!!!

  M’n email is thomas.griffioen@gmail.com of 0623-954133
  Wie weet belt er nog een of andere leuke chick me op! 😉

  According to Thomas – 15:09 (op 15 Augustus ’08)
 54. Sorry, ik heb er al een van mn dochter uitgezocht Thomas. Ben je niet handig met loodgieter/electra werk?? Ik heb nog een klusje in het westen des lands 🙂 Dat levert meer pecunia op!
  Mn dochter maakt trouwens ook best aardige foto’s, kijk maar:
  http://www.blurb.com/bookstore/search?se..

  Yo, brandstof is volslagen gestoord hier, misschien kan SR er wat aan doen..?? Die zal wel een tankpasje van de schelp hebben denk ik. Maar ja Thomas, hier verdien je in 1 uur waarschijnlijk meer dan in 1 week in Panama…..

  According to Luc – 15:22 (op 15 Augustus ’08)
 55. Je moet niet benauwd zijn van kleine ruimtes Thomas voor dat loodgieters/electra werk. Maar jij bent toch handig met timmeren Thomas? Moet nog wat meer verbouwd aan mijn huis En jawel gisteren de koritngspas van de baas ontvangen met zo’n handige easy pay, hoef ik niet binnen in de rij te gaan staan om af te rekenen, scheelt me toch weer 20 euro op een volle tank.

  According to Roy – 15:59 (op 15 Augustus ’08)
 56. Kijk, dat noemen we nou netwerken Thomas. En dat komt goed uit met jouw dure (wheel)hobbies he SR, gdv weer gewoon korting op de petrol, waarom hebben wij dat niet??? Zit er zo veel marge op dat spul?
  Kga weer naar een klantje… GRTZ

  According to Luc – 16:38 (op 15 Augustus ’08)
 57. Huh? Wat was dat nou? Heb m’n naam nog niet ingeklopt en het wordt al geplaatst!

  Affijn, jammer van die foto Luc, gemiste kans voor jou!

  Roy, loodgieters/electra werk moet je me niet voor inhuren, tenzij je een Panamese standaard ook wel ok vind.
  Wat timmeren betreft; al m’n gereedschap, m’n werkplaats eigenlijk, is in Panama.
  Ik heb alleen een mini leatherman en een klein zwitsers zakmesje/nagelvijltje/schaartje/pincet/tandenstoker op zak…
  Misschien kan ik daarmee een pedicure doen bij je geliefde! 😉

  According to Thomas – 17:14 (op 15 Augustus ’08)
 58. Rocks pa is het type dat zijn vrouw in elkaar beukte. In de tussentijd bezwangerde hij zijn werkster en had ook nog tijd om een relatie met zijn stiefdochter op te bouwen. Rox heeft alle reden om de man te minachten. Doet iedereen in de familie. Hij is don Dickhead in het kwadraat. Ga een straatverbod voor hem instellen. Als hij ook maar in de buurt van de kleintjes komt bel ik de politie of schiet hem dood. Dat hele soap gebeuren en dat avonturenboek kunnen me gestolen. Bolivia trouwens ook.

  According to Paul – 17:48 (op 15 Augustus ’08)
 59. Stap op het vliegtuig en neem the Rock mee naar hier, kunnen de kids in rust en luxe geboren worden, die dochter van haar haal je binnenkort op dan. Hier is het geld Paul! Over een paar jaar met bankrekening een kroeg in Boli openen en je bent heer en meester!

  Nee Luc dat is niet de marge, ongelogen die is maar een paar cent op een liter, dit subsidieert mijn werkgever, belasting is er niet helemaal mee eens, er is een max aan wat we zo per jaar mogen krijgen, maar daar kom ik niet aan, zoveel rij ik niet!

  According to Roy – 21:21 (op 15 Augustus ’08)
 60. Roy, jij en ik weten dat ik Rox nooit het land binnen krijg. Lukt dat wel dan ben je twee jaar en duizenden euro’s verder. Bovendien zou ze nooit kunnen aarden in Anal. Haar ex boludo zal nooit toestemming geven om zijn dochter naar Anal af te laten reizen. Dit noemens ze Cath 22. Als er dan toch iemand de lul moet zijn, is het maar beter dat ik dat ben. Maar Roxana en ik hebben iets moois; hoe harder ze ons fucken hoe beter het tussen ons gaat. Ik gok op mijn boek. Mijn gevoel zegt dat het een succes wordt. En dan ben ik heer en meester in dit fuckland. Alleen jammer dat ik mijn computer niet meer inkom. Hij laadt niet meer op. Maar er wordt aangwerkt. Kan ik je ook weer een filmpje laten zien. Volgende week gaan Rox en ik researchen. Als ik de berichtgeving over Bolivia in Nederlandse kranten lees, moet ik lachen. Twee jaar geleden had hij 53 procent van de bevolking achter zich staan. Zijn populariteit was tot het vriesunt gedaald. Hij kan maar in drie van de negen departementen van zijn land reizen. Als hij hier in Sucre zijn gezicht laat zien maken ze hem af. Hij heeft zijn ‘terugroepverkiezingen’ met 63 procent van de stemmen gewonnen. Zelfs dode Bolivianen wisten de gang naar de stembus te vinden. Er is fraude gepleegd en mensen zijn onder druk gezet. In het NRC zijn alleen Masistas (Evo’s aanhangers) aan het woord gekomen. De rest kan zijn bloed wel drinken. Het is nu rustig in het land. Ik vertrouw die rust niet zo. Zo, en nu ga ik een schoonvader om zeep helpen.

  According to Paul – 21:49 (op 15 Augustus ’08)
 61. En…….is het gelukt Paul

  According to Har – 22:14 (op 15 Augustus ’08)
 62. Verdorie, Paul…..ben je die bril nu écht kwijt? De laatste keer dat je hem ergens had laten liggen ben je nog met een R6 100 km terug geknald, en toen bleek dat het ding er nog lag ook.

  According to Tony – 03:49 (op 16 Augustus ’08)
 63. Paul al die verhalen over de pa van Rox, heel belangrijk voor jullie maar laat even weten of het met de card is gelukt!!!. alvast een probleem opgelost .
  gr bep

  According to bep – 22:18 (op 16 Augustus ’08)
 64. Zomaar een gedachte; wat zou Che of the Sundance Kid in dit geval hebben gedaan?

  According to Thomas – 00:39 (op 17 Augustus ’08)
 65. Hoi Paul,

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *