Technisch knock-out

Ik ben mijn hotel in Constitution ontvlucht, beste Guzman. De Guzzi is verlost van zijn eenzame opsluiting. De hoteleigenaar, hier nog lachend, nam genoegen met een check die ik een in internetcafé kunstig in elkaar heb gefloeperd. Stofwolkend namen Het Guusmobiel en ik afscheid van Constitution. De weg naar La Paz – ik keek er niet naar uit. Zo heet, Guzman, zo onbeschrijflijk heet. Ooit wel eens een half uur lang ruige seks gehad in een sauna? Ik wel. Mijn toen redelijk rood aangelopen hoofd en hartslag van 180/120 vallen in het niets bij wat mijn lijf te verduren heeft, hier in Baja California. Het is hier tegen de vijftig graden. Nergens in Mexico loopt ’t kwik zo op als hier en mijn motorpak heeft nou niet bepaald afkoelende eigenschappen. Dat verklaart tot dusver de belabberde kwaliteit van de foto’s. Al rijdend is het redelijk uit te houden, maar hé, stap je van de motorfiets af, dan loop je het risico op een zonnensteek. Bij het restaurantje Hidalgo, kilometerpaal 98, mijn laatste kans op redelijk materiaal. Ben een uur bezig geweest. Het Guusmobiel, op z’n best, de . Hij sleept me letterlijk door de hitte heen. Na de ‘sessie’ gauwgauw op de motor voor frisse lucht. Na tien kilometer begon ik te hyperventileren, te slingeren en zag sterretjes, wat ik opmerkelijk vond op dit tijdstip van de dag. Ben teruggekropen naar Hidalgo, waar ik stijlvol technisch knock-out ging. Dit drietal heeft me weer opgelapt. Een emmer water over mijn kokende kop, en een allengs toegediend infuus, bestaande uit een liter koffie, drie liter water, zout, zoet, en weet ik wat voor ongein. Na een uur kwam ik weer bij kennis en sprak ik voorzichtig mijn eerste woordje – mama!

Nancy
Wie me al een tijdje kent, weet dat ik vele keren in Mexico ben geweest. De laatste keer was veertien jaar geleden. Ik nam toen voorgoed afscheid van de liefde van mijn leven, ongelogen. Voelde me al enigszins onbestemd toen ik een maand geleden bij Tijuana de grens overstak en raakte uit cadans. Ik weet ook niet waarom ik een week in Constitution ben gebleven. Iets vertelde me dat de snelheid uit de reis moest. Je moet weten, beste Guzman, dat Nancy toentertijd in Mexico-Stad woonde en later emigreerde naar Duitsland, zoals je kon lezen twee geweldige up-loads terug. In La Paz heb ik haar weer gevonden. Ze was op vakantie met haar man Karsten (toegegeven, het is een toffe pik) en twee kinderen. Blijkbaar verschijnen een aantal voor jou belangrijke mensen op beslissende momenten in je leven, of zoiets. Ze was heel even de oase in deze eenzame woestenij. Ze heeft nog altijd die mooie en is intussen een echte madam geworden. Na de ontmoeting begon Het Guusmobiel van ontroering zachtjes te wenen en prevelde tussen het snotteren door dat de reis één lange trip is.
Ik moet nu gaan, beste Guzman. Anders mis ik de boot. Hij is al zo vaak uitgevaren, zonder mij aan boord.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. He Bro, wat ziet nancy er goed uit zeg. Meeste van die latijnse dames worden na hun 30 ste van die uitgezakte, dikke moekes. Dit geldt zeker niet voor nancy.
  veel plezier verder en Vaya con Dios

  According to Peter – 08:54 (op 26 Augustus ’05)
 2. weer een prachtig verhaal paulus ! het wordt steeds smeerbaarder,blijf nog even afzien dat komt het verhaal ten goede.we zijn de koe aan het verbouwen,dus toch niet alles blijft hetzelfde ,maar je plaatsje aan de bar blijft vrij.heb met vaas nog dankbaar gebruik gemaakt van zijn credit bon en wat whiskeys achterovergegooid.blijf lekker doorploffen en genieten.een hart onder de riem van mij en de meiden.

  According to maarten – 09:43 (op 26 Augustus ’05)
 3. Is dit DE Nancy?? Hoe is het nou toch mogelijk dat je die daar tegen het lijf loopt..?? Toeval?? Of toch niet helemaal…
  Ze ziet er in ieder geval prachtig uit en ik kan me voorstellen dat je nu met dikke tranen op die boot zit, beetje ongemakkelijk gevoel in je maag, beetje op je nagels bijten en dan ook nog die ondraaglijke hitte….afzien 🙁
  Maar toch ook lekker zo’n bootreisje, misschien eens een beetje uitwaaien aan dek! Is het ver varen??
  Grtz

  According to Luc – 10:25 (op 26 Augustus ’05)
 4. Ola Nancy, hope you read my note. You didn’t change at all! Paul wrote this sweet story about you. Madre Mia…(this is what you used to say). Hope all is well. Greetings to your family.

  Regards,

  Daan

  According to Danielle – 16:01 (op 26 Augustus ’05)
 5. Ik moet het doen met de herinnering van dat lieve mexicaanse meisje.Mijn k..computer kan gvd die foto’s niet openen en ik ben zo benieuwd verd….
  Ja trouwe lezers,Pablo was in die tijd aardig van slag.(leerde zelfs spaans)en met zijn mond dicht eten als we blauw waren….
  Wel een hele leuke tijd en Nancy(hoe ziet ze eruit?????)een lievertje.
  Kan iemand misschien effe helpen,wat doe ik fout,hij heeft het altijd prima gedaan.
  Goede reis Paul,geniet ervan.
  Groet..Kees

  According to Kees – 16:05 (op 26 Augustus ’05)
 6. Fear & Loathing in La Paz. Één grote trip compleet met mariaverschijning, vastgelegd in gevoelige bytes. Hoe kijg je het voor elkaar…

  According to Freek van de Wijdeven – 16:09 (op 26 Augustus ’05)
 7. Het is gelukt en ze is inderdaad nog steeds prachtig.
  Jammer dat je de groeten niet meer kan doorgeven.Ik groet je blijf schrijven Paul,het gaat goed.
  Groet..Kees

  According to Kees – 16:21 (op 26 Augustus ’05)
 8. Net twee weekjes bijgelezen, wat een belevenissen en prachtige verhalen weer! Jammer dat de dames (en dan met name de vrijgezelle dames) in de minderheid zijn op je site – ik ga voor Guerrero Negro…

  According to karin – 17:05 (op 26 Augustus ’05)
 9. He Paul!

  Gelukkig heb ik de tip van Mir gekregen om jouw fantastische belevenissen te volgen via deze site. Vanavond ben ik helemaal bijgelezen (na 2 weken). Helaas heb ik de prijsvraag gemist! Lijkt me wel leuk een ritje op die brommer van jou! (achterop dan). Have fun daar en je staat in de favorieten! Groetjes, Ria

  According to Ria – 23:08 (op 26 Augustus ’05)
 10. Ach ja, een oude liefde. Tis om treurig van te worden..gemiste kansen, herkenning van wederzijdse gevoelens, spijt… Maar een liefde is je tot nu toe echt trouw gebleven, jaren achtereen, zonder een spoor van jalouzie of onbegrip, zonder venijn en chagrijn, zonder periodes en onbegrijpelijkheden, je goeie ouwe eige lieve snotterende moto guzzi speciaal! De kranige kanjer! Een tien plus voor dat schitterende ding, met die heerlijke brede voorband, en die zalige love-grips van volle aluminium zijkisten. De hete liefde straalt er van af. En dan dan lieve zonnebrilletje – annex windschermpje. Een fantastische motorfiets, trouw als de hond van Odyseus…..geen gemekker, ook niet na een pittige mexicaanse bonenschotel.. Eens zal je schatje op een motorbeurs staan totdat je jalours wordt van al die kijkers, nadat Talpa je ontdekt heeft om eindelijk de kijkcijfers eens op te schroeven.. Van Hooff, I suppose? gr , gs

  According to dhr a. c. j. vd Akker te Maastricht – 00:37 (op 27 Augustus ’05)
 11. hallo paul.
  hoe is het in mexico?
  ik mis je heel erg.
  ik hoop dat je weer gauw
  terugkomt.veel liefs van je neef bas.

  According to mir – 08:30 (op 27 Augustus ’05)
 12. Paul,

  Barst regelmatig in snikken uit als ik de ellende zie die jij zo iedere dag meemaakt. Wat een harde wereld… en jij.. Paul , die dat zo eenzaam en alleen en zo moedig over je heen laat gaan… Veel sterkte gewenst goede maat.. Zal ik een RK mis voor je laten opdragen voor het altaar van Eewig Durende Bijstand..? Have fun… Joost

  According to Joost – 10:36 (op 27 Augustus ’05)
 13. Morgen zondag hebben we de laatse show van het jaar, een HD HOG meeting in het Brusselse.. en woensdag daarop vertrekken wij naar het zuiden voor vakantie… De groeten van de Wiley-X crew!

  Joost

  According to Joost – 10:38 (op 27 Augustus ’05)
 14. Het blijft een feest om je verhalen te lezen en je foto’s te bekijken. Zorg goed voor lijf en leden!!

  According to Joe – 21:44 (op 27 Augustus ’05)
 15. Hé ex-buurman. Hier een bericht en aanmoediging van Alwin (die gekke chinees) en Meshik (die gekke husky). We wonen nu in Malaga Zuid Spanje. Ik was A’dam en Nederland helemaal beu, dus viva Espana. Vind het heel knap en dapper, die reis van je. Wens je ook ontzettend veel plezier en succes met het avontuur! Hasta luego amigo!
  Alwin

  According to Alwin Oei – 22:21 (op 27 Augustus ’05)
 16. Paul, babelfish translation is still pathetic. English, please(!?). Looks like your travels are still going well… and Nancy, well, you were right. Continued luck on your travels. I’ll keep checking in on your journey. As always… Happy Moto’in.

  According to Todd “FastLane” E – 03:07 (op 28 Augustus ’05)
 17. Ha Paulus, leuk om je oude vriendin terug te zien, en te zien dat het goed met je gaat. Was het echt toeval dat je haar trof? Marquez, eat your heart out.

  According to Jean-Paul – 20:52 (op 28 Augustus ’05)
 18. We miss you!!!!! Please got back to writing in English so all of us can read about your adventures!!! XOXOXOXO

  According to Ingrid Vanderveldt – 21:16 (op 28 Augustus ’05)
 19. Mai inklish is ferie bat, end I laik mai own langwich ferie mutsj. Plees let de gai wrait in his natif tongue. Ai am sorrie for jou, deer mis Vanderveldt, end aprisieet jour kissis for de man himself. Goed jurnei Paulito!

  According to guzman – 01:02 (op 29 Augustus ’05)
 20. Nu dan echt mijn laatste oplossing voor de prijsvraag,is het in california?
  M

  According to mir – 08:22 (op 29 Augustus ’05)
 21. Hi Paul!

  Hope you found the way to get on the boat without spending too much money for the permit to take the bike onto the Continent.

  Tatiana loves you very much. She talkes a lot about you. She already misses you a lot, what means a visit of yours to our place as soon as you are back!

  I am back in Germany now and still wonder how small our world really is. Finally I come to the conclusion that it has to be so, definetly no other argument is stronger and easier to explain magic…

  Had fun to meet you in La Paz. As we spoke at the Cafe, you should try to go to “La Guajira” in northern Colombia entering if possible by boat to Cartagena, A VERY nice city.It is safe there for you and you will eperience a most impressive way of life in every sense.
  Do not miss “Cabo de la Vela” and look for the crazy dutch at the windmills!!!
  From there you can easily go to Venezuela and take a river boat in Puerto Ayacucho up the Orinoco, through the Casiquiare river to the Rio Negro and up the Amazonas to Iquitos Peru. It may take a week or so, but is a splendid trip to let the soul hang arround and have THE MOST BEAUTIFUL EXPERIENCE OF NATURE AND ETHNICS. Alex von Humboldt, my old friend, made part of the trip by foot!!!

  Beware of the “Caribes”!!!

  From there, still in the jungle, you may travel up north to Ecuador or remain in Peru. Anyhow, If you need some help I will be glad to give you more information, also for Chile.

  Maybe we will meet again, as I will be travelling to South America repeditly.

  A big hug to you and I wish you the bestluck available.

  Regards

  Karsten

  According to Karsten – 19:16 (op 29 Augustus ’05)
 22. hey paul-hope all is well out there-you missed a great party at Ingrid’s-we set up the band out back and it was a magic california summer evening-why don’t you just turn around and head back to california again after you reach the south pole-be safe-Larry John

  According to larry john mcnally – 11:14 (op 31 Augustus ’05)
 23. Hi Paul, Remeber me at the beginning of your trip in Deadhorse, Alaska? I check on your progress ocassionally, and see you are now down in Central America. Best Wishes and take care,
  Teena

  According to Teena Helmericks – 19:27 (op 05 September ’05)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *