Peppie & Kokkie

Het is inderdaad schijten, ademhalen, slapen en aan de tiet hangen, Luc. Gisteren hadden Peppie & Kokkie hun eerste traumatische ervaring – toen ze alleen met pa (ik) waren. Roxana wilde een luchtje scheppen met haar moeder. Peppie & Kokkie hadden net gegeten en lagen in diepe slaap. ‘Als ze wakker worden,’ zei ze, ‘schud je een beetje met ze en ze dommelen zo weer in slaap.’ Beetje schudden, dat is wel aan mij toevertrouwd. Roxana was nog niet weg of ze begonnen toch een partij te blerren, alsof de hemel bovenop ze was gevallen. Tja, en dan zijn twee kids een hoop. Ik schudde een beetje met de ene todat hij (inderdaad) in slaap viel en pakte de andere op. Die viel in slaap, waarop zijn broertje begon te krijsen. Uren lang was ik zo aan het goochelen met die twee. Zelfs geheel op eigen initiatief een luier verschoond, babymelk geprepareerd en zelf toegediend. Ze trokken hun neus ervoor op. Intussen schreeuwde ze hun longen uit hun lijf. Zo erg dat ik me zorgen maakte over hun stembandjes. Afijn, wat ik ook probeerde, niets hielp. Ik schaamde me dood. De buren moesten wel gedacht hebben dat Peppie & Kokkie ernstig werden mishandeld. Het tegendeel was ’t geval. Ze werden omringd door liefde en toewijding. Tot op zekere hoogte, want toegegeven, ik werd het ook zat, en belde Roxana of ze ons drieën uit de nood wilde helpen. Er gaat toch niets boven een echte moeder dan een wanhopige vader met een vies bekertje melk. Maar Roxana had doodleuk haar mobiel uitstaan. Tegen zeven kwam ze thuis en keek in mijn witte en zenuwtrekkend gelaat. ‘Hier neem ze maar even van me over,’ zei ik. En dan zijn die pestkoppen binnen de minuut rustig. Intussen behandelt ze me al een dag als een geest. Vertikt het om met me te praten. ‘Ik kan dus nooit het huis verlaten, want jij kunt niet alleen met de kinderen zijn.’ Ik probeer haar uit te leggen dat het voor ons allemaal wennen is. Bedoel, zit hier in een vreemd 17 eeuws land ver van familie en vrienden met als enige kamaraad een konijn. Wel even je mobieltje opnemen, schat? Mee eens toch?

Er is geen wereld voor me dicht gegaan, maar open. Nog nooit zoveel neefjes, nichtjes, tantes, ooms en oma’s gezien. Zelfs op de barbeque bij Roxana’s moeder geweest. Vrijdag een Halloween feestje, waar ik erg naar uitkijk. Ik ga nauwelijks de deur uit. Slenter een beetje door mijn huis en door mijn tuin, waar ik me zelf heb onderscheiden in het redden van planten. De vorige huurder liet de planten vernielen door Mysterio. Ik plaats ze buiten zijn bereik en geef ze liefde en water. Dit rozenstruikje was bijvoorbeeld op sterven na dood. Moet je nu eens kijken. En deze groene. Echt prachtig, mijn huis zit vol met leven.
Over leven gesproken, van de week had ik een stel mooie meiden over de vloer. Ze wilden dat ik hen (uiteraard gratis) fotografeerde in de kleding van een of andere wuft ongetalenteerd designertje uit Sucre. Had het beste kereltje nog nooit gezien of gesproken, maar wilde hem de ‘vriendendienst’ best verlenen. Eikel kwam 2,5 uur te laat met een of andere kutsmoes aanzetten. Het was al donker. Door gebrek aan licht en een weigerige flitser wist ik niet meer uit de camera te toveren dan dit. Toch een tijd met die meiden bezig geweest. Aan het einde krijg je een flauw handje. Het gevolg van deze laatste ‘fotoshoot’ is dat ik nooit meer een Baviaan, uh… bedoel Boliviaan de helpende hand toesteek. Ze kunnen me wat.

Blijf bezig met vriendendiensten. Vorige week met Henry op pad geweest. Henry is wel een leuke Bol die een eigen motorbedrijfje wil beginnen. Hij kijkt (terecht) torenhoog tegen me op en vroeg of ik wat foto’s wilde maken voor zijn brochure. En zo gingen we op pad. Rondom Sucre kun je fantastisch crossen, als je een crossmotor hebt. We zijn toch met een paar aardige foto’s thuis gekomen. Wat ik leuk aan Henry vind, hier op de quad, is dat hij de foto’s ook meteen heeft gebruikt voor zijn brochure. Hij mag dus wel weer langskomen.

Met de Guzzi gaat het wél goed, of beter gezegd, een stuk beter. Het voorspatbord is gefixed en het zadel. Mooi gedaan hè, bedoel vakmannetjes hebben ze hier nog. Nu nog een nieuwe koplamp en wat draadjes aan elkaar solderen en alles doet het weer naar behoren. Denk dat ik toch met de Guzzi op pad ga. Merk dat ik wel een break kan gebruiken. Zal richting Antofogasta rijden in Chili. Jammer van zo’n trip is dat het duur is. Nog alijd geen oplossing gevonden voor Guus dus het lijkt me beter dat ik weer een visum voor ons beiden aanvraag. Dan kijken we de komende drie maanden of we haar kunnen nationaliseren. Dat houdt in dat er een Boliviaans kentekenplaat opkomt. Ben inmiddels bij pagina 70. Gaat wel aardig al zeg ik het zelf, maar het zal niet worden wat jullie ervan verwachten. Het wordt een boek van een motorreis en niet van mijn geklooi de afgelopen drie jaar. Ga uit van 250 pagina’s. Probleem is dat ik zoveel keuzes moet maken. Maar ja, bestaat het leven niet uit keuzes?
Voor de rest heb ik mijn perskaart binnen. Da’s mooi, voel ik me weer een beetje journalist. Nou eens zoeken naar een goed verhaal.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Wat ben je toch een lekkere vent Paul,
  Klinkt echt zoals jij bent en ik zie het helemaal voor me.Gewoon volhouden en een paar knuffeltjes extra dan komt het zeker goed.Mooie nieuwe wereld.
  Groet en kus….Kees

  According to Kees – 18:48 (op 29 Oktober ’08)
 2. Hey Paulo! Je bent echt een superdaddy. Luiertjes, melkjes, knuffelen … Goed hoor.
  Ennuh … het lijkt nu alsof Peppie, Kokkie en Rocky tegen jou zijn. Een verbond smeden tegen pa. Maar let op … over een maand of 9 zijn die koters helemaal lijp van jou. Rocky ook, maar dat duurt waarschijnlijk wat langer. Zeker als ze gaat werken. Twee aan de tiet zuigt gewoon enorm veel energie. En dan word je moe. En krijg jij het te voorduren. 100% gegarandeerd!

  Verder betwijfel ik of je wel meiden op bezoek hebt gehad. Die kaaklijnen en make-up. En dat kruis! Die chica’s zijn zwaar opgedirkte kerels met den piemels tussen de bilnaad gevouwen!

  En naar welk adres kan ik cadeautjes sturen?

  According to martijn – 21:02 (op 29 Oktober ’08)
 3. Paul veel liefs van ons, maar denk even na wat het belangrijkste is in het leven van een kleine . en misschien een idee om roxana te ontlasten en jij een job gaat doen?? zet je eigen ego even opzij voor de kids, neem een goed besluit en het gaat goed komen. wij vinden het een hele eer om er te zijn als peet moeder en -vader voor jullie kleine boef.
  wij komen zeker om de kids te bewonderen en nemen dan ook iets mee om ze te verwennen. zet dus jezelf op de tweede of derde plaats en zorg dat de kids het goed hebben, die verantwoording heb je nu!!!!! voor de komende 20 ) jawel zoveel’ jaar!
  veel liefs en doorzettingsvermogen van Mij en Har.

  According to bep – 23:07 (op 29 Oktober ’08)
 4. Sorry guys, maar ik vertik het om mezelf eg te cijferen. Zit gewoon niet in mijn aard, dat je het weet. Ben vanmiddag maar vertrokken, want de spanning was om te snijden. Behandel me als een geest en ik word er vanzelf een. Vrouwen hier hebben een incasseringsvremogen van een dwerg, als je het mij vraagt. Vond dat ik gisteren een heel behoorlijke vraag stelde; of ze haar telefoon niet uit wil zetten als ze op pad is. Rox´moeder vroeg of we nog trouwplannen hebben. Ik zei haar beleefd dat ik daar nog even mee wil wachten. Ben ben benieuwd of Roxana uberhaupt nog thuis is. Dag.

  According to Paul – 02:02 (op 30 Oktober ’08)
 5. Je moet zelf ook tegen een stootje kunnen, Paul! Die hormoonhuishouding van Roxana is door de geboorte danig ontregeld. En leer mij een vrouw kennen die haar man niet als een geest behandelt wanneer er baby’s in het spel zijn. Je bent overigens nog goed af als geest. Kun je af en toe nog ‘s verdwijnen. En hoe bedoel je of Rox nog thuis is? Heeft ze de pleiterik gemaakt?

  According to martijn – 10:00 (op 30 Oktober ’08)
 6. Goh Paul je kan je site wel omdopen tot baby.com.

  According to Daantje – 11:47 (op 30 Oktober ’08)
 7. Hi Paul,

  Da’s lang geleden, ik zie dat je ondertussen vader bent geworden.
  Van harte.

  Jan

  According to Jan Sprij – 11:55 (op 30 Oktober ’08)
 8. Wat is er met je Guzzigalore schildje gebeurd Paul?? Is dat ten onder gegaan in de strijd tegen de afgrond onder de brug..?? Ziet er nu blakend wit uit allemaal, vooral je poef, uhh, sorry, zadel. Beetje hoerig maar inderdaad mooi gemaakt, dat kunnen ze wel!
  Leuk om foto’s te zien, onze gebeden zijn verhoord!! Dank, driewerf dank hiervoor!
  Tja en dan de babypraat…pffffff Paul, tvrouwtje is wel wat gevoelig he, dat dat kreng toch gewoon dr mobiel aanzet! Volgens mij is ze knap eigenwijs. Maar ja, een beetje gelijk heeft ze natuurlijk wel, het feit dat de Hooffjes meteen gaan blehren als jij alleen met ze bent betekend dat jij ze normaal gesproken niet genoeg knuffeld. Mijn inschatting is dat jij het allemaal wel best vind en lekker makkelijk dat ze dames zich ontfermen om jou zaadspruiten en dat je lekker je eigen gang gaat. De Hooffjes (P&K amme hoela, hoe heten ze nou eigenlijk) kennen jou dus gewoon helemaal niet, dat is slechte reclame voor je zelf mijnheer van Hooff.
  Tis trouwens wel genieten van je geschrijf als je een beetje op je pik getrapt bent, grappig hoor. By the way, lekker ding op die trap, mag dat, vreemd gaan in Bolivia?? Het zou een gokkie waard zijn toch? Je moet je niet zo gek laten maken door die meid man, straks word je nog jaloers op die ex van haar…dat hij weer vrij is! Hahahaha, sorry, maar vind de hele situatie eigenlijk best grappig, de lucht klaart wel weer op joh, een tip dan, wees gewoon lief voor die ventjes, niet zo onhandig mee staan schudden, zachtjes tegen je aan nemen en een beetje wiebelen, doe maar net of je wat veel gedronken hebt, moet je eens kijken hoe snel zo’n kereltje zn snavel dicht houdt!
  Het ga je goed man!

  According to Luc – 20:05 (op 30 Oktober ’08)
 9. Ben ik dan zo’n supervader waarbij de kids als baby juist stil werden als ze bij moeders lagen te krijsen? Gewoon laten weten aan die kloters who the daddy is! komop niet dat halfzachte gedoe.

  En nu wat serieuzer gelul, dat zadel kweenie past niet bij de fiets, zoals Luc al zei hoerig, daar moet eerst zeg maar Kaapstad-Adam overheen gegaan zijn wil het een peetje panache hebben en bij de fiets thuis ho(e)ren….

  Kuthaarse groeten (tsja moest voor 1 dag vergaderen in Doha zijn, plak ik er gelijk het weekend aan vast, morgen met vriendjes de dessert in crossen op geleende crossurt, zaterdag op Losail trackday op geleende 996 en smiddags zeilen met gehuurde catamaran……..

  According to Roy – 20:38 (op 30 Oktober ’08)
 10. Geef ze een speen Paul!

  According to Joey – 21:58 (op 30 Oktober ’08)
 11. Paul, laat je even weten of ons pakketje aangekomen is ?Enne…..veel meer knuffelen hoor dan raken ze ook aan jou gewent.Je laat je vast teveel uit handen nemen door alle dames en dan wennen ze nooit aan jou.Bas had ook altijd een huiltijdstip , mag jij raden wanneer juist ja precies als peter uit zijn werk thuis kwam. En ietsje meer fotoos graag want wat is nou 2 fotootjes ????En ik denk dat velen wachten op de echte namen van peppie en kokkie.Laat ons nou niet langer in spanning.Komt er nog iets van een geboortekaartje?
  Mir

  According to mir – 07:35 (op 31 Oktober ’08)
 12. Hey daddy, denk dat Mir gelijk heeft (wordt je al moe van al dat ‘goede’ advies? we gaan er toch nog even mee door). Kleine baby’s willen vooral heel veel geknuffeld worden, lekker dicht tegen je en dan een beetje heen en weer wiegen, lopen en lieve woordjes zeggen. Speentje is ook ZEKER een redmiddel! Ze hebben veel zuigbehoefte ook naast het drinken. Wat ze ook heel fijn vinden is rondgedragen te worden in een draagdoek, geeft ze het gevoel dat ze nog in de buik zitten. Misschien doe je dit allemaal al….Het is allemaal vet spannend he, zeker in het begin.
  Ze zijn wel echt te schattig, hoeveel wegen ze?

  Kissss

  According to ilana – 09:45 (op 31 Oktober ’08)
 13. O ja, en als ze die melk niet lekker vinden, doe er een beetje suiker in, moet je eens kijken hoe ze die melk wegslikken!!

  Och bij de Schelp hebben ze afgelopen kwartaal weer 11 miljard winst gemaakt, daar wordt dat tripje van jou weer mee betaald uiteraard, have fun SR!!

  According to Luc – 13:06 (op 31 Oktober ’08)
 14. Daar is die keuken ook van betaald……. over keuken gesproken, plinten al in zicht?

  Ok ik zal het toegeven, ik liep ook met een draagzak en dat vinden ze inderdaad erg fijn die wurmen (en ik ook) maarja ze zijn nu 8+11 en vinden het nog steeds heel erg fijn om dicht bij je te zijn met als resultaat dat ze te pas en te onpas in bed bij je duiken….. Bij gebrek aan speen doet pink het ook erg goed Paul, waarom pink? zitten de minste bacterien aan, weten jullie dat ook weer!

  Zo even gereserveerd bij La Veranda, italiaans restaurant hier in Sheraton, met ja de naam zegt het al een terras aan zee……

  According to Roy – 15:24 (op 31 Oktober ’08)
 15. Ach Paul, trouw Roxana toch gewoon. Je weet hoe ontzettend belangrijk dit is voor Boliviaanse vrouwen en in de Boliviaanse maatschappij. Ik neem aan dat je er toch nog niet aan denkt de benen (of beter de Guzzi) te nemen? Maak het leven van Roxana wat makkelijker en neem deze stap. Voor jou misschien niet zo belangrijk, voor haar en haar familie enorm. Het zou voor haar het leven makkelijker maken en erg veel betekenen. Heeft ze dat niet verdient, nu ze het leven heeft geschonken aan twee van die prachtige zonen? Het is een mooie en lieve meid, dat is zeker! En meer knuffelen die koters man! Dan stoppen ze ook met blehren en kun je Roxana zo nu en dan nog eens ontzien. Dat heeft ze nodig. Een bevalling van een tweeling en alle zorg die erbij komt kijken valt niet mee. Om jou maken wij ons nog niet teveel zorgen, je wordt aardig verzorgd door al die vrouwen als ik het goed begrijp. Zet ‘m op!

  According to Roos – 16:11 (op 31 Oktober ’08)
 16. He Vasil, waarom gooit mijn pagina mijn teksten weg? Heel verhaal getikt, kan ik weer opnieuw beginnen. Daar heb ik geen zin in. Komt dus de samenvatting: het gaat hier keigoed man.

  According to Paul – 19:00 (op 31 Oktober ’08)
 17. Wat een coming out Roy! Slapen die van jou ook nog steeds bij jou in bed? Die van mij, 10+3 liggen op dit moment gezellig bij moeders in bed te knorren, zodat ik vanavond in het bed van 10 slaap. Komt op zich niet slecht uit. Vannacht lagen we met z’n vieren in bed, maar ik had steeds de voet van 3 in m’n neus. Ben toen naar de zijkant van het bed gekropen: een koude muur. Werd helemaal verkrampt wakker en m’n gekneusde rib begon op te spelen.

  En Paul , jouw emo-leven lijkt wel een roller coaster. Gewoon lekker knuffelen met de kerels en alles komt goed. Maar nou hebben wij natuurlijk makkelijk praten. Wij hadden maar 1 baby, jij hebt er 2! Heb je ook zo’n duo kinderwagen? Als ze een week of 3 zijn (uit m’n hoofd), mag je met ze naar buiten en kun je heerlijk met ze wandelen met de kinderwagen. Worden ze ook rustig van.

  De pink-tip van Roy is ook goed, maar ik verkoos altijd het eerste vingerkootje op m’n wijsvinger. Onder de nagel zitten immers wel bacterien!

  Hoop verder dat alles goed met je gaat en jezelf manhartig en vol liefde door de vadertaken slaat. Doe het dude. Niets is zo mooi als eigen kinderen. De liefde voor je eigen bloed gaat dieper dan al je voorbij liefdes bij elkaar. Geniet ervan!!!

  According to martijn – 22:19 (op 31 Oktober ’08)
 18. Misschien moet je 2 zijtassen aan de Guz sjorren, koters erin en hobbelen door de stad, want hoe je met 2 draagzakken moet lopen is mij niet helemaal duidelijk.

  Is wel opvallend hier de hoeveelheid vrouwelijke bijdrages sinds er 2 wurmen uitgepoept zijn……

  According to Roy – 06:14 (op 01 November ’08)
 19. jeetje wat een gezemel. Paul alleen trouwen als je dat ZELF wil. bleh, Kinderen moet je zo ver mogelijk uit je bed houden!!! Je bent toch niet getrouwd met je kinderen? Jeetje Roy softie, won je gevoelige kant het eindelijk van je machokant en kon je het niet laten om wat (zeer boeiende) babytips te geven….

  According to Barb – 09:32 (op 01 November ’08)
 20. Whahahahahaha!!!! Ja, SR, die middelvinger van jou lijkt me knap ranzig…… Good choice!

  Geen wonder dat er zoveel leeftijdsverschil zit tussen jouw kinderen Martijn! Zal bij anders zijn neem ik aan Babs?!

  Anders krijg je van dit soort taferelen: Toppunt van incest

  Ligt een broer met zn zus te neuken zegt die zus, je vader neukt eigenlijk lekkerder dan jij, och ja zegt die broer, dat zei je moeder gister ook al…

  Wat is dat nou voor gelul over dat trouwen, gaan we ons daar opeens ook mee bemoeien? Heeft er ook iemand gezegd dat Paul eens iemand zwanger moest maken? Dacht het niet, laat die gozer het lekker zelf uitzoeken. Hoest met je Boli vrouwtje Paul?? Neemt ze de telefoon al weer op?
  Grtz

  According to Luc – 10:57 (op 01 November ’08)
 21. Waar is m’n bijdrage gebleven? Heeft el presidente ‘m ‘r afgejonast?

  According to martijn – 12:00 (op 02 November ’08)
 22. Draagzak is besteld en komt asap jou kant op zodra ik het binnen heb. Je krijgt er van mij 1 maar je hebt natuurlijk 2 kids, dus als iemand zich geroepen voelt om een er ook 1 cadeau te doen check dan http://www.minimonkey.nl.. dan kunnen Paul en Rox samen in stijl de straat op.

  Kisss

  According to ilana – 21:39 (op 02 November ’08)
 23. Inderdaad Barbwire, ik laat even mijn vrouwlijke kant zien en gelijk wordt ik de pan in ghehakt, nou goed dan een verhaaltje waar het hier op deze blog allemaal om begonnen is, reizen en motoren……zaterdag ben ik heerlijk op het Losail circuit van Qatar aan sturen geweest op een Honda Fireblade 1000RR van 2007…….. gratis en voor nop! Toch handig als je vriendjes met geld te veel hebt daar. Wel even wennen aan zo’n sakeracer, eerste paar rondjes vond ik het niks, geen koppel geen performance en dat voor een fiets die meer pk’s heeft dan gewicht (176 pk vs 175kg) dat zou toch beter moeten gaan dan mijn 180 kg wegende met maar 120pk’s Duc die nog eens 4 jaar ouder is ook!….. Totdat ik me realiseerde dat ik Duc style de Honda aan het rijden was, ik moest gewoon 1 of zelfs 2 versnelling terugschakelen voor de bocht en dat ding op min. 8000 rpm houden woooow als je dan de bocht uitkomt en vol accelererend opschakeld dan word je gek, voorwiel blijf bij 200km/u nog los komen, waanzinnig! Maaaarrrrr doe mij toch maar de Duc, zelfs nadat ik de fiets voluit rond durfde te laten gaan (met mij erop) kwam ik niet verder dan 2.34, waar mijn record met de Duc op 2.30 ligt. De eigenaar van dit vuurblaadje reed met zijn 996S en vond het ook, de Duc (al kon ik die wel bijhouden heh heh) is gewoon de veel betere stuurmachine waarbij je veel sneller de bocht in/door/uit kunt gaan daar verandert 20km meer topsnelheid op het rechte eind niks aan! En om mijn kuthaarse feestje af te maken ook nog paar rondjes met vriendje in zijn Porsche meegereden over het circuit (kwam maar tot 2.37 heh heh) en daarna met weer andere vrienden (ja ik ben best populair he als je het zo leest) wezen zeilen met een catamaran, heerlijk 4 bft, 34 graden wind temp en 28 graden zeewater temp maw perfecte timing! Leuk om dan gisteren met de trein van vliegveld naar huis 3 uur er over te doen, hemelsbreed is het 80km…..

  According to Roy – 04:57 (op 03 November ’08)
 24. he paul wat is het stil uit de sucre regionen weinig nieuws??Hoe is dat toch mogelijk met 2 van die kleine spruiten. heb je al nieuwe fotoos want kleine baby’s veranderen met de week namelijk .enne………….peppi en kokki das wel een belediging voor mijn 2 neefjes hoor. ze horen toch wel een behoorlijke naam te hebben
  Mir

  According to MIR – 18:10 (op 03 November ’08)
 25. Ik vind Peppi en Kokki juist erg mooi. Deze twee iconen behoren wel degelijk tot ons nationaal erfgoed. Het zijn namen met een rijke hoogculturele historie. Bovendien is de klank vrolijk en krijg je direct allerlei positieve associaties. Chapeau dus Paul! Je kan de namen natuurlijk ook wat frisser en internationaler maken. Bijvoorbeeld Pepsi & Cokey. Of juist weer inkorten. Eppie en Okkie. Nog andere suggesties?

  According to martijn – 11:04 (op 04 November ’08)
 26. Zo, daar zijn we weer. Heb inderdaad niet meer te vertellen dan dat Roxana en ik ons nog altijd erge zorgen maken. Arme kind moet ervan huilen. Toch een flinke ommezwaai: van avonturier, happy go lucky, motorrijder zonder doel, naar gezinshoofd zonder werk, bijna platzak of wat dan ook. Mannetjes maken het best, maar die zielsverbintenis waar iedereen het over heeft, ik zie het nog niet. Dat mag ik natuurlijk niet schrijven, want over je kinderen schrijf je louter positief. Gisteren heeft Mysterio mijn rozenstruikje gekilled. Vond het opvallend dat ik daar bijzonder pissig over was. Het is immers maar een plant. Santiago, de kleinste, blijft wat achter met zijn gewicht. Sebastián groeit als kool. Het zijn wel heel mooie kids, hoor. Verbaas me over het scala van vreemde geluidjes die uit hun keeltjes komen. Santiago en Sebastián zijn overigens de officiële namen. Slaap er niet minder om, trouwens.

  According to Paul – 16:39 (op 04 November ’08)
 27. Heya Paulus,

  Weet je al waar je de grens over gaat? Vrijdag gaan we rijden richting grens met Bolivia. Maar ik denk niet helemaal naar Villazon. Daarna via de Andes over de ripio rusting naar beneden. Hopen dan daar enkele Dakar rijders te ontmoeten in een bivak in Januari…
  abrazos por la familia

  According to Coen en Karin-Marijke – 16:49 (op 04 November ’08)
 28. Ja, merk dat ik somber begin te worden. Postnatale depressie, gaat dat ook op voor mannen? Heb uitgerekend dat ik minimaal 5000 Bol (500 euro) per maand nodig heb om niet op straat te belanden. Ben in Bolivia nog niemand tegengekomen die dat verdient. Hoofdbarman van Joyride verdient bijvoorbeeld 30 eurocent per uur. De Bolivianen beginnen zelfs medelijden met me te krijgen, ongelogen. Het is een nogal radicale omschakeling, meiden. Wat betreft reizen, mezelf en de Guzzi in leven houden, vind ik mezelf een natuurtalent. Na een jaar was ik zo goed door mijn reisgeld heen, en ik besta nog altijd. Huisje, boompje, beestje – moet er erg aan wennen. Maar, zoals de vriendelijke kruidenier aan het eind van de straat zei: ‘Voor vader zijn, bestaat geen school. Daar moet je in groeien.’ Ik troost me met de gedachte dat ik het nu al beter doe dan mijn echte pa. Daar houd ik me maar aan vast. Zelfs de Boliviaanse mannen zijn vergeleken bij hem voorbeeldvaders. Maar: ik word daar door deze of gene wel steeds aan herinnerd: ‘Doe het beter dan je eigen pa.’ Geld moet hoe dan ook uit Nederland komen. Schrijf ik een verhaaltje voor een krant, zie ik dat er gewoon fouten instaan. Een komma en een woord op de verkeerde plek, en een te algemene kop. Dat kun je je in dit land veroorloven, maar niet voor een kwaliteitskrant in Nederland. Volkomen terecht dus als ik niets hoor. Kan me dus slecht concentreren. Het voelt alsof ik met een loop gericht op mijn voorhoofd aan het tikken ben. Overbodig te vermelden dat ik het boekie al tien dagen niet heb aangeraakt. Ach, het zal allemaal wel goed komen – geen andere keus – maar zien doe ik dat even niet. Mannetjes zijn wel erg mooi. Begin me ook zorgen om Roxana te maken. ‘t lieve kind wordt door die twee gesloopt.

  According to Paul – 17:15 (op 04 November ’08)
 29. Hey Paul,

  Goed om van je te horen! Wat een prachtige namen! Het neefje van Juan heet ook Santiago, erg mooi.
  Moed houden, Paul. Het komt vast wel goed. Kun je niet iets beginnen met/in dienst gaan bij Nico, Ted of een ander? Om zo toch maar wat binnen te krijgen? Of misschien via Linda of Marco? Ik denk maar hardop…Misschien is het loon erg laag, maar beter iets dan niets toch? Straks breken er vast betere tijden aan, vooral als je je boek af hebt en wij ‘m allemaal gaan kopen en aan iedereen aanprijzen 😉 Ondanks de zorgen toch veel genieten van de kids en Roxana, Paul. Dit is toch een bijzondere tijd. Hoe gaat het trouwens met Adriana? Vindt zij haar broertjes al een beetje leuk en interessant?

  Doe de groetjes aan Roxana, en zorg goed voor jezelf!

  Knuffel, Roos

  According to Roos – 17:48 (op 04 November ’08)
 30. Om mijn zus gerust te stellen: als we het over mijn eigen pa hebben dat is dat de van Hooff. Ach, de wereldliteratuur leeft bij de gratie van verstoorde zoon/pa-relaties. Als de beste man eens in de dertig jaar een naar zinnetje te verstouwen krijgt, komt hij daar bijzonder goed mee weg. Voor de rest had hij nul omkijken naar ons. Logisch dat je dan ooit de bal teruggespeeld krijgt, en volkomen terecht. Roxana maakt zich ernstige zorgen. Zij kent het leven hier. Vijfduizend Bol, haar stem begint te trillen als ze het uitspreekt. De babymelk is hier een stuk duurder dan in Nederland. Een cadeautje van Evo Boludo. Bij zijn aantreden heeft hij de melkprijzen verviervoudigd omdat hij vind dat de kinderen aan de tiet moeten. Hij heeft daarbij geen rekening gehouden met bijvoobeeld tweelingen. Vrouwen die werk hebben krijgen eens per maand een flink pakket met babybenodigheden. Wat dat betreft hebben we nergens recht op. Alleen al aan melk en luiers ben ik een minimum maandinkomen kwijt. Ik weet ‘t, het had beter geweest als we de komst van Santiago en Sebastián hadden gepland. Maar Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Nog meer? Hoef niet met de motor te reizen. Heb er drie maanden bij gekregen omdat de motor na die doodsmak niet reisvaardig is. Juan, de directeur van de bioscoop hier in Sucre, heeft me geholpen. Hij is ook de ex van de zuster van Roxana. Vanmiddag op de tennisbaan geweest. Paar mooie velden. Denk dat ik maar eens een balletje ga slaan met deze of gene. Heb nog altijd een snoeiharde backhand.

  According to Paul – 21:21 (op 04 November ’08)
 31. Paulo, postnatale depressies bestaan er niet voor mannen. Wat je nu nodig hebt is, is geen getob, maar discipline. Dat is voor elke schrijver de enige houvast. Grijp jezelf bij de kloten en dwing jezelf om elke dag ten minste 4 uur te tikken.

  Je staat al 10 dagen stil. Da’s te lang. Zorg dat je als de donder weer in die flow komt. Ga desnoods ‘s nachts schrijven of, als het thuis te druk is, in de woestijn. Dat boek moet er komen. En snel ook.

  Ik weet waar ik het over heb. Verdien m’n brood met schrijvelerijen en rijmelarijen als copywriter. Heb in m’n dromen al 3 boeken geschreven. Heb ze alleen nog niet bij de boekhandel zien liggen.

  Zit jij overigens al bij Linkedin.com? Een heel handige website waarbij je eenvoudig je professionele netwerk kan uitbreiden. Het stelt je in staat in contact te komen met mensen die interessant voor jou kunnen zijn. Als je jezelf hebt aangemeld, mag je mij als eerste uitnodigen om te linken.

  En de truc om spel- en stijlfouten te voorkomen: niet van het beeldscherm lezen – dan lees je er vaak overheen – maar je tekst uitprinten, en ‘m met een rode pen woord na woord na te kijken. Zeker weten dat je alle fouten er uit haalt.

  Verder wens ik je heel veel succes met het vaderschap. Die band komt er vanzelf. Tot die tijd kun je mooi aan je boek werken. Doe het dude!

  According to Martijn – 21:36 (op 04 November ’08)
 32. Hey Paul, heb je net gemaild. mooie namen! Tweelingen kunnen toch ook aan de borst? jullie moeten wel een beetje de spirit er in houden hoor, kom op! En je hebt ook katoenen luiers…
  xxx

  According to Barb – 21:38 (op 04 November ’08)
 33. Ik wil ook wel eens wat voor je editen hoor is tenslotte ook mijn werk, en aangezien het bij Fortis bij tijd en wijlen wat rustiger is geworden….

  According to Barb – 21:42 (op 04 November ’08)
 34. Gefeliciteerd Paul. Niet te zielig doen, heb het zelf een paar keer meegemaakt nu. In het begin denk je: is dit het nu, maar na een aantal weken komt het over je heen, die zielsverbintenis. En met Rox komt het allemaal goed, maar geef het tijd. Probeer haar zo goed mogelijk te helpen, ook al waardeert ze het totaal niet. Ook dat komt goed.5000boli per maand, tja, de kredietcrisis gaat aan niemand ongemerkt voorbij 😉

  According to brun – 21:43 (op 04 November ’08)
 35. Tja, Paul, ik kom mij al niet voorstellen dat dat de echte Van Hooff was die ooit het genoegen had naast mij in de P1800 plaats te nemen…..

  According to brun – 21:46 (op 04 November ’08)
 36. He Barb, er kwam een nieuwe juf op school werken. Ze wilde graag de kinderen beter leren kennen en vroeg hen één voor één te vertellen wat hun vader deed. Zo vertelde Paul dat zijn vader gezagvoerder was. “Zo”, zei juf”,“dat is een leuke baan. En wat doet jou vader Martijn”? “Mijn vader is chirurg”, vertelde Martijn. Toen was Jantje aan de beurt. “Mijn vader is homo juf”, vertelde Jantje trots. “Jantje nablijven!” snauwde de juf hem toe.
  Toen de bel eenmaal ging liep de klas leeg en bleef de juf met Jantje achter. “Zeg eens eerlijk Jantje, is jouw vader echt homo?” Jantje draaide wat ongemakkelijk op zijn stoel. “Nee juf, maar ik durfde tegenover de klas niet te vertellen dat mijn vader bij Fortis werkt”.

  According to brun – 21:54 (op 04 November ’08)
 37. Hahaha, Brun ik zie jou 26 april weer toch? grrr…

  According to Barb – 21:58 (op 04 November ’08)
 38. Beste Martijn, Okki schrijf je zonder “e”. Het is namelijk de afkorting van Onze Kleine Katholieke Illustratie. Kijkt me een vreemde naam voor een kotertje. Kan je je boy beter Sue noemen…

  According to maarten – 22:05 (op 04 November ’08)
 39. Dan pas Barb?

  According to brun – 22:17 (op 04 November ’08)
 40. hoi Paul, goed zo, je bent aan het denken hoe nu verder, gaat goed komen als je de tijd neemt. ben trots op je
  liefs Bep.

  According to bep – 22:44 (op 04 November ’08)
 41. Sorry Brun, was in de war met Tokkie (en Pokkie). En inderdaad Paul. Als vader van 2 (10 en 3) kan ik het alleen maar beamen: die vaderband die komt er. Elke dag een stukje meer. Onvermijdelijk. Als een oceaan van liefde wiens golven je onophoudelijk overspoelen. Amen.

  According to martijn – 23:27 (op 04 November ’08)
 42. Oceaan van liefde. Kereltjes krijgen uitslag als ze me zien. Nee, dan Roxana. Die wordt compleet leeggezogen. Die truc van het printen, ken ik al zo’n vijftien jaar Martijn. Thank you very much. Moet je wel een printer hebben. Kan er niet bij dat zo’n leidinggevende lul bij Fortis 5 miljoen euro opstrijkt voor twee maandjes lantefanteren. Aan dat soort tuig gaat de wereld letterlijk ten onder. En ik maar krabbelen. Water staat tot aan mijn neusgaten. Nog even iets rectificeren: heb een snijdende forehand, en een matige backhand.

  According to Paul – 23:54 (op 04 November ’08)
 43. Ja, daar komt de reclame-slogan-gladde Martijn weer helemaal tot zn recht….. Hmmmm, je klinkt wat down Paul, ach man, kop op, we hebben hier ook geen gemakkelijk leventje op het moment en tsja, jij hebt er natuurlijk voor gekozen om in een ontwikkelingsland te gaan wonen, ontwikkelen dus! Ik lees zo ‘tussen de regels door’ dat je verhouding met het rokje niet helemaal zonder strubbelingen verloopt, dr wordt zeker ook niet geneukt?? Ja, dan wordt het moeilijk he, wat nu? Zeg Martijn, als jij zo’n snelle jongen bent, heb je dan nooit eens een tekstschrijver nodig? Paul is daar beregoed in! Of beter nog, zoeken ze bij de Schelp niet iemand die leuke lezingen kan houden of goed is in teksten schrijven, motoren, daar moet toch ook brandstof in? En die gasten bij shell hebben toch genoeg. Leuke site beginnen in Bolivia, een soort hives voor Bolivianen, een paar nl studentjes hebben daar in Frankrijk aardig mee gescoord….
  Nou ja, genoeg ideen dus, ik gan nu eerst maar weer eens over mn eigen toekomst nadenken….
  Grtz

  According to Luc – 18:09 (op 05 November ’08)
 44. Tanks voor de complimenten Luc. Overigens heeft Paul al eens een klus voor mij gedaan en dat deed ie heel goed. Korte stukjes over oliebollen, bloemkolen en snoepgoed. Probleem is echter dat ik niet meer zo vaak van dat soort klusjes krijg, en dan komen we bij probleem nummer 2, dat ik ook mijn gezinnetje moet onderhouden. En die gaan natuurlijk altijd voor. Neemt niet weg dat Paul de eerste zal zijn als ik een ‘ghostwriter’ nodig heb.

  Dat Hyves vind ik overigens ook een bere-idee. Als het een succes wordt, is het ook interessant voor adverteerders en dus money money money. Die banners brengen heel wat op per vierkante mm.

  Ik zie Paul ook we motivatietrainingen geven. Gewoon met een groepje managers een paar dagen survivalen. Op de motor. In een 4 wheel drive. En natuurlijk een middag de mijnen in. Aan dat soort trainingen (en het kan niet gek genoeg) is veel behoefte. Helemaal als hij dat boek heeft geschreven. Dat wordt z’n kick-off!

  According to martijn – 19:03 (op 05 November ’08)
 45. Nee, wat Martijn betreft heb ik geen klagen. Thanks again buddy. ´t Was wel even wennen om in Cusco (Peru) over malse Nederlandse haring te schrijven, maar het leverde me een mooi zakcentje op. Goed idee Luc. Maar ze doen hier veel met HI5. Alles staat of valt hier met geld. Ik heb nog geld voor een paar maanden en dat steek ik in mijn boek. Heb werkelijk geen andere keus. El destino dwingt me ook die kant op. Waar ik me oprecht zorgen over maak is dat ik niet genoeg heb om dat boek af te maken. Geld vliegt nu uit mijn zakken. Ik zelf ga een keer per week de kroeg in. Donderdag tussen 9 en 10. Dan drink ik voor half geld en geef dan voor vier wodka/cola 2,60 euro uit. Geloof me, meer zit er niet in. Vandaag weer begonnen met schrijven en het gaat meteen een stuk makkelijker. Zat muurvast en nu niet meer. Ik vermoed dat ‘t gaat verkopen. Dat heeft niets met hoogmoed te maken ofzo. Het wordt gewoon erg goed. Pieter heeft me zo goed op de rails gezet. Ik beschouw het als een eer om zo met mijn maatje te kunnen samenwerken. Want geloof me, meneer heeft het druk. Voor mij maakt hij tijd. We kennen elkaar dan ook meer dan twintig jaar. Gisteren een bloemtje gekocht voor Roxana. Dan loop je met zo’n ruikertje over straat en heb je toch een partij sjans. Voor wie? Voor mijn meisje, zeg ik dan. Heel wat hartjes smolten. Gaat een stuk beter. Af en toe moet ik mijn mal humor gewoon kwijt. En daar leent mijn pagina zich blijkbaar goed voor. Hier heb ik geen vrienden bij wie ik het kwijt ben. Kortom, mijn beste maatjes zitten in een computer. Thanks!

  According to Paul – 23:13 (op 05 November ’08)
 46. … ‘mijn beste maatjes zitten in de computer.”. Wat een ijzersterke laatste zin van je stukje, Paul. Je wordt scherper en scherper. Zo mag ik het lezen. Blijf in die flow en knal je woorden zin na zin in die bestseller van je.

  According to martijn – 00:08 (op 06 November ’08)
 47. Ik zie een gedichtje!

  According to Daantje – 09:44 (op 06 November ’08)
 48. Fijn dat je aan onze vriend denkt Martijn. Ik weet zeker dat jij wel een of andere weg weet te vinden Paul, per slot van rekening val jij onder de catagorie : Die hards. Heb je er al over nagedacht hoe je je boek in NL gaat promoten? Zijn er al uitgevers benaderd die je boek willen drukken en die jou een rondje NL willen laten maken om handtekeningen te zetten? Dat mag niet uitblijven uiteraard!
  Overigens vind ik het wel bijzonder vreemd dat het hier inderdaad totaal niet meer over motorrijden gaat, SR heeft laatst nog een poging ondernomen maar niemand die er op reageerd, terwijl dat toch best leuk was om te lezen. Heb jij niet zelf ook op zo’n pk-per-kilo-machine gereden Paul?? Heb je SR al eens verteld dat je in Barcelona mee mocht rijden met die snelle amerikaanse vriend? Op wat voor fiets was dat?? Was trouwens een leuk stukje dat je daar over geschreven had in de NRC. Daar ben je toch ook goed genoeg voor of was je dat ffies vergeten Paul?? (NL kwaliteitskrant)

  According to Luc – 11:45 (op 06 November ’08)
 49. Mooie namen voor twee stoere jongens Paul!
  Dacht dat je daar (nederlandse) vrienden in overvloed had?
  de Guz ziet er weer toonbaar uit, alleen het zadel vind ik persoonlijk niets, maar ja, smaken verschillen gelukkig.
  Sterkte met de lasten die het vaderschap met zich mee brengt.

  According to nico – 16:18 (op 06 November ’08)
 50. Ja, ik weet ‘t. Moet even reageren op wat SR schreef, maar daar moet ik even voor ga zitten. Ben het overigens helemaal eens wat hij over de Duc schrijft. Ik heb liever koppel dan snelheid. Zal er vanavond eens voor gaan zitten. Butch en Sundance hebben de Achterpagina niet gehaald. Jammer. Kan wel wat extra centen gebruiken en het leek me een mooi podium voor een klein honderdjaar na dato verhaaltje. Krant zit vol. En zo klooien we maar door. Ik kom op je terug Roy want Luc heeft wel gelijk.

  According to Paul – 18:20 (op 06 November ’08)
 51. Heb het verhaal er niet opgekalkt om reacties te krijgen hoor, meer om een beetje tegengas (hoe toepasselijk) te geven aan die babyverhalen hier……. Maar het zijn en blijven super stuur fietsen die Duc’s, al is 120 pk aan het achterwiel meer dan genoeg voor ons bumaatjes (toch Barbwire?). Vandaag voor de 2e keer sinds de Duc in Anal is met de haar naar kuttoor gereden, even vergeten dat er nog supercorsa’s onderliggen die het pas doen vanaf 20 graden en dan het liefst droog wegdek, het was nog geen 10 graden en nat vannochtend, realisserde ik me net op tijd voordat ik mijn bella die heerlijke bocht van ‘t Louwtje door wilde jagen!

  According to Roy – 21:04 (op 06 November ’08)
 52. Hee broer, die italiaan heeft ook een bizar mooie site. http://www.longwalk.it

  According to Daantje – 23:18 (op 06 November ’08)
 53. Inderdaad ook erg fraaie site, maar hij speelt vals, zijn Guz heeft schijfremmen………:)

  According to Roy – 07:12 (op 07 November ’08)
 54. En wat is de link tussen Guzzi en konijntjes. .

  Voor de Volkskrantlezers, morgen staan Peppi en Kokki in de krant.

  According to Daantje – 16:02 (op 07 November ’08)
 55. Ok guys, ik heb geen verstand van motoren, maar hier zou ik ook wel een paar rondjes op willen rijden. Dat ziet er serieus goed uit! http://www.google.nl/imgres?imgurl=http:..

  According to martijn – 20:50 (op 08 November ’08)
 56. Ha die Paul, wat een mooie mannetjes, gefeliciteerd. Op de Imot in Keulen kwam ik Uwe Krauss tegen. Hij reisde met Ramona, het is onderweg na 4 jaar, uit gegaan, op 2 KTM,s de wereld rond. Ik kwam ze jaren terug in de buurt van Alice Springs tegen en waar ik later ook kwam, overal stonden hun artikeltjes in de bladen. Hij is nu redacteur van Motorrad Abenteuer. Ga eens met die man in gesprek, hij is bijdehand, doet het goed en heeft m.i. ideeen. Ik heb hem op de Imot over jou verteld, wist ie niets van. Groetjes en alle goeds daar in Bolivia, Jan de Wit.

  According to jan de wit – 11:28 (op 09 November ’08)
 57. Paul,

  Sorry maar ik heb geen medelijden met je. Je was er zelf bij. Veel Sterkte

  Groetjes,
  Ron en Mieke

  According to Ron – 14:21 (op 09 November ’08)
 58. Dat blijkt zeker Martijn, dat je geen verstand van motoren heb, ik ben ws. verblind door italiaanse liefde nog vorige week op zo’n sakeracer mogen boenderen over het asfalt van Losail, best geinig maar niet het orgastische gevoel dat mijn italiaanse minnares me geeft als ik haar berijd.

  Toffe bijdrage ook van die Ron, was Mieke waar heen lijdt de weg er ook bij?

  According to Roy – 20:47 (op 09 November ’08)
 59. En zo deden ze dat froegah :http://www.flickr.com/photos/bcgreeneiv/sets/72157600755463552/show/

  According to Roy – 20:57 (op 09 November ’08)
 60. Who the fuck zijn Ron en Mieke? Ja, hier zijn we weer na een enerverende weekeinde op de bank. Weinig te vertellen gasten, want ik kom nauwelijks de deur uit. Mannetjes groeien als kool. Beginnen wel wat vaker te janken. Groeistuipen? Waar was ik zelf bij? Alsof ik liever ergens driehoog achter in mijn eentje in regenachtig Nederland zou willen zijn. Beetje perspectief hier zou welkom zijn, in die zin hebben Ron & Mieke gelijk. Voor de rest schijnt hier nog altijd de zon, voor niks. Ik ga maar weereens een paar pagina’s schrijven. Bijna uit de States. Lastig hoofdstuk omdat er niet zoveel gebeurde, maar ik geloof dat ik eruit ben gekomen. Sorry jongens ik kan jullie linkjes niet bekijken omdat internet hier te langzaam is. Ben het wel eens met Roy: geen betere stuurfiets dan een Duc. Ik had een 748SPS. Daarmee klim je wat hoger in de toeren. Brullen, dat apparaat, niet normaal. Ook eens met een 998S vanuit Italië naar Amsterdam gereden. Wow. Op het Formule 1-circuit van Barcelona heb ik toentertijd de Yamaha R1, tweede generatie, aan de tant mogen voelen. Had nog nooit op zo’n apparaat gereden. Ik bestudeerde de aanwijzingen (welke versnelling, in welke bocht) en vloog erbij de eerste linkerbocht meteen uit. Gelukkig hield ik de R1 overeind. Alleen een deuk in mijn ego. Ik zette de motor in elke bocht een versnelling hoger en toen ging het wel goed. Ik Joost bijhouden. Aan het eind heb je een rete snelle rechterbocht die uitkomt op het rechte stuk. Ik maakte die dag nog een gevaarlijke highsider en toen vond ik het welletjes. Moet deze week even het land uit. Weinig zin in. Achttien uur hobbelen in de bus. Jottem.

  According to Paul – 21:32 (op 10 November ’08)
 61. vraag het aan Vasilis, die kan aan het IP adres zien of ze eerder onder een andere naam hebben gepost.
  18 uur bus klinkt niet om jaloers op te worden. moet nu naar tilburg, toch gauw 100km, reistijd met de auto ca 2,5 uur, hoef je ook niet jaloers op te zijn….

  According to nico – 08:08 (op 11 November ’08)
 62. Ik hoefde alleen maar naar een reclamebureau op industrieterrein Schinkel te fietsen. 3 kilometer. 15 minuten. Tussen de plensbuien door.

  According to martijn – 09:50 (op 11 November ’08)
 63. GVD, je had ook gewoon kunnen neuken met een condoom, Nu heb je de komende 15 jaar onvrijwillig “huisarrest”, pappie! Enne een vrouwtje dat niet voor de poes is, oef, weinig sex, niet in vergelijking met daarvoor, weinig tot geen kans tot reizen, weinig avontuur, behalve de stress om kidzz, vrouw, schoonmoeder en alles wat er zo bijkomt. Ben in de stemming, been there, seen it, nog 6 jaar te gaan en dan ….
  Paul succes, sterkte en veel plezier met het grut, ik ga dit weekend mijn 3-wieler maar weer eens aanslingeren, oefenen voor laterrrr.
  Cor

  According to cor – 11:02 (op 11 November ’08)
 64. Paul, vieren ze daar ook Sint Maarten? Zou leuk zijn, dan kun je met die koters van je kilo’s snoep scoren met een lampionnentocht. Of doen ze het daar met blaffers en vuurwerk? Ondertussen gaat hier de bel af en aan!

  According to Martijn – 19:00 (op 11 November ’08)
 65. 3 km in 15 minuten? dat is 12 in het uur, mijn moeder met 2 kunstknieen loopt nog harder man! Maandag in 32 minuten 25km op het fietsie gedaan……. ok ik had windkracht 8 mee….. simddags deed ik er 48 miunten over. St.Maarten noemen ze daar Halloween…….. Nou Cor als ik het zo lees had jij het beter met condoom kunnen doen!

  According to Roy – 06:48 (op 12 November ’08)
 66. he paul, waar blijven nou nog de fotoos van onze trotse papa met de boys?????
  ik neem aan dat je toch wel regelmatig een plaatje schiet?Wij willen ook graag zien hoe snel de kerels groeien. En al dat gezeur over motoren…………………….

  According to mir – 07:37 (op 12 November ’08)
 67. Roy, ik rij achteruit!

  According to martijn – 08:48 (op 12 November ’08)
 68. Volgens mij zijn Peppie en Kokkie op de motor verwekt……….

  According to Roy – 08:56 (op 12 November ’08)
 69. Vandaar dat hoerige zadel…..

  According to Luc – 13:01 (op 12 November ’08)
 70. By the way, what the fuck is een highsider Paul?? En hoe heette die gast ook weer waar jij met de billen tegen elkaar aangeknepen bij achterop zat in Barcelona??

  According to Luc – 16:11 (op 12 November ’08)
 71. Moet maar weereens met een nieuw verhaaltje komen. Dat geklungel van de eerste week heeft niets meer te maken met de voorbeeldvader die ik nu ben. Mannetjes zijn leuk. Vrijdag zijn ze een maand oud. Ze spreken al een aardig woordje Nederlands. Hier kabbelt het leven door. Nog altijd aan de schrijverij. Godsamme wat een taaie klus. Heb wel een fijn kantoor. Ik werk gewoon buiten. Ja Roy, ik heb toen op de twoseater met Randy Mamola gezeten op het circuit van Estoril, Portugal. Beestachtige ervaring. Was na twee ronden compleet gesloopt. Wat me het meest bij is gebleven, is de kracht van de remmen. Met 280 reden we over het rechte stuk en pas 100 meter voor een scherpe rechter ging Randy vol in de carbonremmen. Een highsider is gevaarlijk. Hij treedt op als je achterband geen grip meer heeft en in een bocht gaat zoeken. Als de band de grip heeft hervonden, krijg je een zwieper te verwerken die je van de motor kunt slingeren. Ik zag mijn twee benen voor mijn gezicht. For once and for all, ik had mijn bierplasser goed ingepakt. Vandaar dat ik me (voorlopig) volledig bij de situatie neerleg – hier is sprake van lotsbestemming. O ja Mirm, bedankt voor je verrassing. Kleertjes zijn te leuk, chocolade is al op.

  According to Paul – 19:10 (op 12 November ’08)
 72. By Randy achterop, ik heb nog nooit bij iemand achterop (de motor) gezeten, dat moet een wereld ervaring geweest zijn, kweenie of ik het zou doen……. ja OK ik zou het wel doen, om eens te ervaren wat echt hard rijden is. En inderdaad misschien nog meer wat echt hard remmen is, kijk ik ga bij 150 meter voor bocht 1 in de remmen (met mijn ‘gewone’ zwevende gietijzeren ho-houders) en ja Luc die 50 meters maken seconden uit op een ronde….. high sider heb ik nog nooit ervaren, maar dat is een kwestie van je vering goed afstellen, bandjes warm en op juiste spanning en niet geheel onbelangerijk de rijder zijn techniek………..

  According to Roy – 21:25 (op 12 November ’08)
 73. He paul, past het ook allemaal???
  Ik wil fotoos zien hoor met de kleertjes aan. Waren de beschuiten heel aangekomen?
  Mir

  According to mir – 07:59 (op 13 November ’08)
 74. Waarom mocht jij eigenlijk achterop Paul, omdat je het snelste ronde had of omdat je het langste stokje getrokken had? Klinkt als eng en levensgevaarlijk zo’n highsider….als je nou eens esp op zo’n motor had, zou je dat soort problemen dan ook nog hebben? Of bestaat dat al, zal wel… En dat korte remmen, ligt dat aan de remblokjes of aan de ballen van de betuurder?
  Zelf niet vaak achterop gezeten bij een motorrijder, alleen bij een bmwr65 en een…..guzzi zoals Paul heeft, vond het net een bankstel, lekker relaxed 🙂 Tof rustgevend geluidje ook.

  According to Luc – 13:08 (op 13 November ’08)
 75. Paultje, is het pakketje al aangekomen? x

  According to ilana – 20:07 (op 15 November ’08)
 76. Is daar iemand?

  According to martijn – 21:47 (op 17 November ’08)
 77. hoi martijn, zijn we de laatste lezers??

  According to nico – 22:42 (op 17 November ’08)
 78. Ben ook nog wakker!

  According to Barb – 08:32 (op 18 November ’08)
 79. Alive and kicking!

  According to Roy – 09:29 (op 18 November ’08)
 80. Tsja, dooie boel hier, maar onze ‘lijder’ met lang ij is ook niet echt inspirerend opt moment…. Wel leuke ad hierboven: Stinkende luiers beu? Whahahahahaha!!!

  Aankomend wknd komt de skiemeute naar Maastricht om lekker nieuwe plannen te maken en foto’s filmpjes te kijken, jammer dat je er niet bij kunt zijn Paul, zou weer vet lachen zijn. Zonder jou ook trouwens hoor, kan me nog herinneren dat jouw Guzzi een week in mijn magazijn heeft gelogeerd, man wat stonk het daar, of niet? Jullie zullen het wel lekker vinden…

  According to Luc – 13:12 (op 18 November ’08)
 81. Hai Paul,

  Is je pen leeg voor de site?
  Laat eens wat van je horen

  Groet

  Ad

  According to Ad – 16:49 (op 18 November ’08)
 82. Paul, is je camera soms kapot?????????????????
  Wij willen fotoos van de kleine mannetjes!

  According to mir – 07:44 (op 19 November ’08)
 83. Nou Mir ik weet niet of ‘wij’ dat allemaal willen maar het is nu wel exact een week geleden dat heer van Hooff zich gemeld heeft. Een jaar geleden maakten we ons dan ernstig zorgen en waren de zoekacties al bijna opgestart…..

  According to Roy – 08:07 (op 19 November ’08)
 84. Yo, yo

  Is er nog leven na de…………………………….Baby(s)?

  Jazeker! Komend weekend naar Maastricht met Sambuccaaaaaaaaaahhhhhhh!

  Er dwarrelt weer sneeuw in de Alpen!

  Grrrrrrr. Maurice

  According to mvanbakel – 09:34 (op 19 November ’08)
 85. Het licht springt op rood. Het licht springt op groen, in Sucre is altijd wat te doen. Ja meiden, retedruk geweest, met niks. I was worried sick. Want wat te doen in Boivia? En hoe houd ik al die mondjes zoet? Linda vertrekt naar een ander huis dus moet ik de huur in mijn eentje ophoesten. En tja, dan verval je zomaar in gepeins. Ben verkouden en mijn mannetjes ook. Ze hebben wat moeite met schijten. Dan zie je zo’n hoofdje paars aanlopen en ondanks een hoop gereutel onderin komt er niks uit. Vervolgens beginnen ze toch een partij te krijsen, zo hé. Arme mannetjes. Ben wel vol van ze, hoor. Met de dag worden ze mooier en ronder. Af en toe haal ik ze niet uit elkaar. Ze maken ook dezelfde geluidjes. Erg leuk en het komt allemaal goed. Maar wanneer? Gisteren een slechte dag gehad. Roxana stelde voor om bij haar thuis te gaan wonen, om de onkosten te drukken. Mijn antwoord: ‘Over mijn lijk.’ Moed erin houden. Geen andere keus. De zon straalde me tegemoet deze ochtend. Ik opende mijn mailbox en er stond een verzoek van het AD in. Of ik het openingsverhaal van 2200 woorden wil schrijven voor de reisbijlage. Kijk, daar word ik nou vrolijk van. De goden zijn dus weer voor me aan het werk. Zal eens wat fotootjes schieten. Had er niet zoveel zin in. Lekker skien. Daar heb ik ook wel zin in. Ben inmiddels in Mexico met mijn boekje. Het gaat langzaam, maar er blijft beweging in zitten. Komt wel een keertje af. Ben de Guzzi ook aan het opknappen, op mijn manier. Heb een potje verf á 0,70 eurocent gekocht en ben daar mee aan het kliederen gegaan. Guus ziet er weer als nieuw uit. Ben nog altijd niet het land uitgeweest. Ben al tien dagen te laat. Heb er toch wel zo weinig zin in. Mannetjes kunnen ook niet zonder me. Overigens, wat een respect voor Roxana. Wat is dat een relaxte moeder. Iedereen had het maar over die storm. Merk er weinig van, met dank aan de liefste moeder van de wereld. Want wat me ook overkomt, van Roxana ben ik overtuigd, maar trouwen doe ik niet.

  According to Paul – 18:26 (op 19 November ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *