Pedro & Gabriela

Wonderlijk dat je van anti-depressiva depressief wordt. Nooit geweten. Kortom, mislukt slaapexperiment. Zal de fabrikant eens wijzen op de neveneffecten bij gezonde mensen. ‘Beste pillenfabrikant. Na het gebruik van uw produkt kreeg ik terstond goesting het socialistisch kader in Nederland uit te roeien. Is dit een veelvoorkomend verschijnsel bij onregelmatig gebruik? In de bijsluiter las ik hier niets over.’ We kunnen op deze regenachtige woensdagochtend vaststellen dat ik nog altijd bij de pinken ben. Lekker geslapen trouwens. Socialist ik? Heb zo mijn twijfels. Grootste hobby in Nederland was raggen op de Ducati 748SPS met mijn 2000 euro Dianese Titanium racepak aan mijn lijf. En als ik me omkleedde had ik de keuze uit een klerenkast vol met Paul Smith shit. ’s Avonds in de Koe mijn daghap wegspoelen met Courvoisier. Kan niet zo goed tegen al te grote gretigheid, schaamteloos graaien. Werkt als een rode lap op een stier. Sorry, ’t is niet anders bij ondergetekende. Cada loco con su tema. De Nederlandse regering had, zo is mijn zeer bescheiden mening, die 7000 dollar maandelijkse balkonsubisdie aan E. Herfkens eventueel beter kunnen besteden. Waarom niet zorgen voor een mooie opleiding voor mijn nieuwe vriendjes Pedro & Gabriela? Het is maar een hele vage suggestie. Al onderschat ik uiteraard het belang niet van een ontspannen E. Herfkens die fris tegen de zaken – in haar geval mooie kunstexposities en daar barst het van in The Big Apple – aankijkt. Kwam Pedro & Gabriela tegen bij Linda. Zal onze voortvarende armoedebestrijdster kindjes als Pedro & Gabriela in gedachten hebben als ze al expressootjes lurkend geniet van het uitzicht dat haar balkonnetje down town New York te bieden heeft? Ik ga me de komende tijd op dit soort kids richten. Of vinden jullie dat ik de Guzzi de sporen moet geven? We zouden eventjes kunnen wachten. Mee eens? Nog wat fotootjes dus. Kids: kids 1, kids 2, kids 3, kids 4, kids 5, kids 6, kids 7, kids 8, kids 9, kids 10, kids 11, Roxana en Linda, Linda en kids.. Voor dit soort kansloze kereltjes doet Linda het nou. Sombrero af. En we hebben nog een paar fotootjes: kids 11, kids 12, kids 13, kids 14, kids 15, kids 16, kids 17, kids 18, kids 19, kids 20, kids 21.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Mee eens!!! .Maak een goed verslag over Linda en probeer het te slijten in Nederland .Maak een foto van Linda en zet hem op het web .Danielle ik heb niets tegen vrouwen ,ze mogen opstaan en hun mening verkondigen zo moet het ook !! Maar toevallig waren er 4 achter elkaar op het min. van verkeer en Waterstaat en zie wat een puinhoop ze hebben achtergelaten !! Jouw story ,mijn story maar de feiten zijn dat deze “twisters“het altijd presteren om er beter van te worden en nooit ,herhaal nooit ter verantwoording worden geroepen voor hun falende beleid !! Dat je fouten maakt kan ik mee leven ,doen jij en ik ook . Maar dat je ervoor beloond wordt nee erger nog dat je mensen dwars zit die het Malaria probleem oplossen, een probleem wat op dit moment nog steeds groter is dan AIDS ,door geld te doneren !! Dat Danielle dat stoort mij vreselijk .!! Kijk zo’n Linda dat is een vrouw die gaat ervoor ,werkt met die kinderen en moet haar hand ophouden .Dat vergelijk wilde ik trekken en natuurlijk in de politiek zijn ook genoeg mannen die er een puinhoop van maken .Maar deze vrouwen willen zo graag in de picture staan maar gepresteerd hebben ze niets nee ergo nog het kost de gemeenschap gigantisch veel geld !! Denk aan het balkonnetje inderect a 7000 $ US van die juffer in NY ! Genoeg erover ,laten we ,om met jouw woorden te spreken meer Linda’s opstaan !
  Guus bierman

  According to Guus Bierman – 15:10 (op 23 Januari ’08)
 2. Amen.

  According to Paul – 15:15 (op 23 Januari ’08)
 3. Paul, natuurlijjk verdient dat mens, dat foute dansjes maakt voor haar êige pr, een schop onder de kont. Wegwezen en terugbetalen. Erger is het dat Jan Boerenfluitjes altijs maar de klos is als het erop aankomt. De politici zorgen uiteraard wel voor hun eigen portemonee maar luisteren naar de raad van het volk is er toch echt niet bij. Ik kan alleen maar respect opbrengen voor mensen die onbaatzuchtig zich inzetten voor andere mensen. Laat de Guzzi maar even voor wat zij is. Ik denk dat er wel een paar leuke verhalen inzitten. Kun jij niet wat sfeer indrukken van de omgeving vastleggen die wij kunnen zien?

  mazzel

  According to Eddy Soffers – 15:58 (op 23 Januari ’08)
 4. Onze Wereld nog niet gevonden Paul, wel de site en heb even gebeld.
  hoe makkelijk kan het zijn, maar je kan mailen naar, redactie@onzeweeld.nl
  We zijn benieuwd naar je verhaal en foto’s over Linda.
  Chiao hombre

  According to Har – 16:33 (op 23 Januari ’08)
 5. Hola Paul,

  Hier dan eindelijk de moeder van Linda. Aangenaam. Ik volg je site al sinds eind november, toen het nogal onrustig was in Sucre. Leuk dat je haar hebt ontmoet in Gnadenlos. Ja ja, ze heeft een ideaal. Ik kijk wel uit naar het verhaal, wat je over haar gaat schrijven. Twee jaar geleden ben ik 5,5 week bij haar geweest en rondgereisd. Dus veel herkenning ook voor mij, zo ook bijvoorbeeld Serrano met Kerstmis.
  By the way….. ikzelf ben zelfs geabonneerd op “Onze Wereld”. Ben benieuwd. E-mail is trouwens: redactie@onzewereld.nl en website: http://www.onzewereld.nl De naam van de hoofdredacteur is John Verhoeven. Succes.
  Chau Lia

  According to lia de jong-zwetsloot – 17:53 (op 23 Januari ’08)
 6. Hoi Paul.
  Na enkele weken weer eens op je site gekeken en even ´bijgelezen´. Om met het laatste te beginnen, ik ben inderdaad ook benieuwd hoe het verhaal over Linda en ´haar´ kids zal gaan worden. Ik ken haar en haar werkomgeving en ook verschillende van de kinderen. Vind het bij haar in de kroeg overigens toch gezelliger… :-))
  Ik kreeg nog een meeltje van onze gemeenschappelijke vriend. Hij is óf nog onderweg naar Sucre óf hij is reeds gearriveerd en als ik me niet vergis, dan heb jij ook zijn tel.nr. Dus je slaapproblemen zouden snel moeten zijn opgelost…. in ieder geval beter dan mezapam of andere chemische rotzooi.
  Ben nu nog in Arequipa (Peru), maar denk maandag of dinsdag weer terug te zijn in Sucre. We zien mekaar dus binnenkort. In de tussentijd: hou je haaks en doe geen dingen die ik ook niet zou doen…. :-))
  Heel veel groetjes (ook aan Roxana en de anderen) Peer

  According to Peer – 21:53 (op 23 Januari ’08)
 7. Krijg nou wat! Die bar heet echt Gnadenlos?! Dacht dat het een woordgrapje was. Voor die Canadees die het ziekenhuis is ingeslagen voor jou is het in ieder geval Genadeloos!
  Paul, heb je nog een bloemetje gestuurd? Of misschien een aangezichtskaartaktie via deze site?

  According to Thomas – 22:38 (op 23 Januari ’08)
 8. Hoera, us Peerke komt terug. Leuke kerel is dat toch. Heb nog wat fotootjes, al zijn het slechts de eerste verkenningen. Vraag aan een fotospecialist: Ik heb dus een blitse staande flitser uit de States laten overkomen met een naar alle kanten beweegbare kop. Flitsen doet ie als een gek, maar zie dat totaal niet terug in de foto. Wat doe ik toch verkeerd? Ik zet de camera op automatisch. Dan heb je een sluiter van 60, afdrukken, FLITS en vervolgens zie ik een donkere foto. Joderrrrrrr. Ik heb ook een verlengsnoer gekocht voor de flitser, leek me wel handig. Als ik die gebruik zie ik het flitsresultaat meestal terug in de foto. Niet altijd dus. Joderrrrrr. Nou moet ik er wel bij vertellen dat het grootste contactpunt op de camera enigszins is beschadigd. Staat een groefje in. Zou dat het kunnen zijn? Zo ja, hoe krijg ik dat gerepareerd. Zou hier echt mee geholpen zijn. Iemand suggesties? Voor de rest heb ik die pillen door de plee gespoeld. Toch niet echt mijn ding die pammetjes. Mijn god werd er echt een psychopaat van. Goed weten dat ook weer. Onderzoek alles en behoud het goede. Shit, we zijn inderdaad die Canadees helemaal vergeten. Wordt wel een beetje verwarrend al die acties. Trouwens Aksel. Ben voornemens de Cubaanse nationaliteit aan te vragen. Volgens mij is het daar lang zo slecht niet. Weet je dat Cubaanse artsen in honderd landen actief zijn, zelfs in Frankrijk. Elk land dat om medische hulp vraagt, krijgt dat. De medici nemen zelfs hun eigen apparatuur mee. In La Higuera, waar altijd twee Cubaanse artsen aanwezig zijn – dat gaat om toerbeurt drie maanden lang – werden An en ik uitgenodigd door de artsen Williams en Yohna. Ze hadden gehoord dat ik de eieren en kaas van Irma een beetje zat was en schotelden ons een heerlijke vleesmaaltijd voor. Met zijn vieren een bijzonder vrolijke avond gehad. Hebben zelfs naar Cubaanse tv gekeken. Verrassend modern. Geloof iets van 16 flessen bier achterover gekeild. Het viel An op dat Yohna nogal wat goud om d’r polsen en nek had hangen (mij viel die fantastische kont op, maar dit uiteraard ter zijde). Zo slecht kan het leven daar dus niet zijn, en alles eerlijk verdelen, he? Een type als E. Herfkens was daar achter de tralies beland. Was een leuk avondje toch, An?

  According to Paul – 22:54 (op 23 Januari ’08)
 9. Je moet die Cubaanse artsen eens vragen waarom ze liever in die 100 landen zitten dan in Cuba…. Natuurlijk is het er prachtig, heeft het een rijke cultuur, etc. Maar vertel mij eens waarom er zoveel Cubanen ziijn die hun leven wagen op zee-onwaardige schepen op de overtocht naar de kwade USA?? Ga me niet vertellen dat Cuba de afgelopen 50 jaar geen dictatoriale trekjes heeft gehad…. Alles eerlijk delen, ja….de decadente toeristen-complexen onder het communisme oogluikend toestaan terwijl 1 km verderop de mensen geen stuiver hebben om hun kont te krabben omdat alles eerlijk gedeeld moet worden……. Ik snap niet hoe de moderne mens erin kan trappen! Maar goed, jij naar Cuba, ik naar Thailand………..da’s tenminste een land dat nooit oorlog heeft gekend!

  According to Aksel – 02:12 (op 24 Januari ’08)
 10. Goegel eens onlusten in Thailand Aksel, dan zul je zien dat het echt niet allemaal Sawadee ka is/was in dat land. Er is zelfs een burgerloorlog gaande in de provincie Pattani (nee die heette weer Patani, maar heeft zichzelf ODed nadat ie door de anti doping maffia van de internationale wielrenbond achtervolgd werd).

  Fantastisch om te zien dat er mensen zoals Linda zijn, waarom hebben we niet allemaal zo’n inslag. Neem mezelf, zit me druk te maken over hoe ik mijn Volvo in NL krijg, op Ebay in de US aan het shoppen omdat het zoveel scheelt en ik het belastingvrij hier in Kuttaar kan krijgen om het mee te kunnen nemen naar NL, ben zo materialistisch….

  Al doe je Linda enigizns onrecht aan met die kinderen kansloos te noemen, zo te zien zijn ze zeer bevoorrecht dat ze de kans van Linda krijgen! Blijf daar nog even hangen en kom met een mooi verhaal wat ons de flappenkast doet open trekken!

  According to Roy – 07:33 (op 24 Januari ’08)
 11. ok ok, Thailand is ook niet allemaal pais & vree, klopt! Er is corruptie en armoede, Bangkok daarentegen is toch een perfetcte mix van het westen & het verre oosten. Toch heerst er democratie! In Cuba heeft ‘El Commandante’ de lijntjes vanaf z’n sterfbed nog strak in z’n handen!

  Maar laten we hier even focussen op het goede werk dat Linda doet! Ik heb altijd zo’n bewondering voor mensen die zo een humanitair doel nastrefen! Fantastisch! Mooi dat je de het spotlicht er even op zet, Paul!

  According to Aksel – 09:43 (op 24 Januari ’08)
 12. Hoe heette die oud-president ook weer van Thailand, die gozer die miljarden van het land, van ‘t volk had gejat? Kerel joeg de oppositie schaamteloos over de kling. Democratie was onder zijn bewind bijzonder ver te zoeken. Geloof toch dat ik liever in Cuba woon. Daar bestaat nauwelijks corruptie. In 93 hebben ze een generaal (naam even kwijt), een held van de revolutie, geexecuteerd omdat hij corrupt was. In Havana werd ik gek van de hoeren, maar in het binnenland werd ik allerhartelijkst ontvangen en vond het leven lang zo slecht niet. Die artsen doen dat werk omdat ze vinden dat het nodig is. De beste medici komen uit Cuba. Onderwijs gratis, medische zorg gratis. Zijn toch belangrijk waarden. Cuba is godbetert een ontwikkelingsland, maar zet zich wel met hart en ziel in voor een gezondere wereld. Gratis medische zorg aan welk land dat erom vraag is een deel van de revolutie. Mooi deel van de revolutie. Het zal niet lang duren voordat de Cubanen ook de dienst in Nederlandse ziekenhuizen uitmaken. Scheelt weer wat doden, stuk of 24. In Cuba houden ze geen medische experimenten. Daar weten ze wat ze aan het doen zijn. Bovendien, zou mijn leuter toch niet graag in een Thaise willen steken, Aksel. Al hangen er drie rubbers om. Vond die sexindustrie echt walgelijk, mensonterend, stuitend. Pas je wel op kerel? Ook word ik niet graag weggespoeld door een golf als ik me nog eens omdraai op het strand. Tuurlijk vroeg ik aan Williams, die arts, of het wel rechtvaardig is dat één kerel de dienst uitmaakt. Zijn antwoord: ‘Hier in Bolivia heeft iedereen het voor het zeggen en kijk eens wat een problemen.’ Tja, en toen had ik even geen antwoord. Die artsen gaan net zo lief weer terug naar Cuba. Zijn echt verzot op hun land. Als de handelsblokkade door die gringo’s wordt opgeheven, krijgen die Cubanen het ook beter. Er moet toch geld binnenkomen, Aksel. Vandaar dat ze de toeristen tot op het bot uitbuiten, en terecht. Van de export van suiker en mooie sigaren kan de schoorsteen niet roken. Werd vandaag door een Boliviaan uit La Paz herkent op straat. Hij had mijn filmpjes over Sucre en de zoutvlaktes gezien en vond het een eer even mijn hand te schudden. Had ‘t twee weken lang helemaal gehad met die Boli’s. Paar keer goed door ze genaaid en dan word ik pissig. Nu vind ik ze weer oké. Ben ook blij met Linda. Dat zijn inderdaad mensen die het maken. Geven me weer een beetje hoop. Was echt ziek van die Herfkens, maar genoeg over die topzware olifant. Laat haar lekker in d’r eigen sop gaarkoken en dan door de plee ermee. Wel een flinke kater. Gisteren in Gnadelos flink doorgezakt. Mijn vorm van ontwikkelingshulp. Al de winst van Gnadelos gaat naar de straatkinderen. Dus je kunt met een schoon geweten bewusteloos van je barkruk lazeren. Waar komt dat Cuba en Che venijn toch vandaan, Aksel? Wat is er mis gegaan in je opvoeding? Je pa lijkt me zwaar oké. Daar kan het dus niet aanliggen. En hoe is het tegenwoordig met mijn zusje?
  Nog even een naschriftje. Heb Linda een hele snelle wifi-verbinding voor Gnadelos belooft. Gedachte hierachter is dat er meer toeristen met laptopjes komen. Die zitten zomaar uren achter hun apparaat en intussen consumeren ze. Moeten we toch voor elkaar kunnen krijgen? Had ik jullie al over Sofia uit Ecuador verteld? Ze is niet geopereerd. Ik wist dat Irina niet zo happig was op de operatie. Ze heeft een of andere dure behandeling gekregen en is wat haar amandeltjes betreft genezen verklaard. De dochter van Nico heeft een plakboek vol met kaarten. Ze kwamen zelfs uit de States en Bolivia. Al met al zijn we met zijn allen niet slecht bezig. Nu nog even die wifi-verbinding, oké?

  According to Paul – 20:00 (op 24 Januari ’08)
 13. Jee Paul, ik vroeg me al af toen ik al die koppie,s zag van al die kinderen, hoe zal het toch met Sofia en die kleine Karencita zijn. Gelukkig gaat het goed met haar.
  Grappig dat je nog wat hoort vanuit Quito
  Heb je ook nog wat van Maria vernomen, of laat je dat even rusten, kan het me niet voorstellen, heb nog even naar —-Maria says hi ——gekeken, top wijf!!!!
  Ps vergeet niet op te zeggen bij de Abn-Amro
  Lator Har

  According to Har – 21:14 (op 24 Januari ’08)
 14. Thaksin was de corrupte minister-president van Thailand, in sept. 2006 middels een militaire (bloedeloze) coup d’etat afgezet en verbannen…… Het rare is dat tijdens de thaise bevolking hem en zijn partij tijdens de laatste verkiezingen, afgelopen maand, weer hebben verkozen……..hij zal toch wel iets goed gedaan hebben…. Daar heb je nog een groot verschil: het volk kan kiezen, en wel uit meerdere partijen! Daar gaat het er niet om of El Commandante of z’n broertje verder regeert.
  Oh, en ja, de sex-industrie is niet echt mens-erend in Thailand…….maar het is er enigzins georganiseerd en van wat ik er van gezien heb (en da’s niet veel, ben immers geen ‘wandelaar’), moest ik stellen dat het minder triest was dan wat ik verwacht had. Nee, half ontklede vrouwen op de Wallen is mens-erend……. Maar ja, het is zoals jij zegt, Paul: er moet geld verdient worden! Maar ik zal me er niet schuldig aan maken, is niet zo mijn ding. En gelukkig is niet elke Thaise vrouw een hoer, daar ben ik ook achter gekomen! En maak jij je borst maar nat voor als je op het ‘paradijselijke’ Cuba aankomt…….daar is het niet minder (in proportie dan) en een stuk gevaarlijker!
  Met mijn opvoeding was niets mis, Paul! Ik kom uit een rechts nest en schaam me er niet voor. Mijn pa zwaar ok? Dat is ie ja, en hij haat alles wat met socialisme & vooral communisme (om over marxisme te zwijgen) te maken heeft nog meer dan ik!
  Che was een ordinaire killer met een ideaal waarin hij vlak voor z’n dood zelf niet eens meer in geloofde. Dat de man door die ene foto is uitgegroeid tot een pop-idool zegt iets over ons westerlingen. Het gaat uiteindelijk niet meer om de dingen waarvoor hij stond, het is nu eenmaal een romantisch gegeven hoe hij het deed. Communisme is het kwaad van de vorige eeuw, het heeft meer mensen gedood dan dat Hitler ooit heeft kunnen dromen……wat zeg ik? Zoveel joden zijn er niet eens! China, Cambodja, Vietnam…..noem maar op, waar communisme is, daar waren bloedbaden en schendingen van mensenrechten. Ook jouw grote held Che maakte zich hieraan schuldig! Zuid Amerika is natuurlijk een continent van extremen, de junta’s in Chili of Argentinie waren natuurlijk geen haar beter, vandaar dat het zo leefde in die tijd.
  Ik stoor me aan de heldenstatus van Che, die wordt gecreeerd door het westen. Waarom stoor ik me er aan? Omdat als Che was geslaagd, dan was het net zo geworden als dat Cuba nu is, en dan was het voor jou niet zo gemakkelijk geweest om met je Guzzi lekker rond te scheuren. En daar staat niemand bij stil. Ja, de Cubanen houden van hun land, en terecht! Het is een mooi, trots volk met een erg rijke cultuur. Maar 50 jaar indoctrinatie doet wat met je, vraag dat bijvoorbeeld maar aan een miljard chinezen…..

  Nogmaals hulde aan Linda!

  According to Aksel – 22:26 (op 24 Januari ’08)
 15. En over de indoctricatie van kinderen nog maar te zwijgen, Aksel.
  Zo heb ik bijvoorbeeld alle boeken/dvd’s van Robin Hood verbrand !! stel je voor die mijn 5 jarige daar z’n handjes op had weten te leggen. Ik moet er niet aan denken !! ppffffff

  btw : A-Huis in 2 x rechts einde gang laatste deur rechts. haha Alles wel ?

  According to Cees – 13:56 (op 25 Januari ’08)
 16. Met mij alles goed, Cees! Erg grappig, dit! Ben jij de indoctrinatie van Beverweerd ook te boven gekomen??? 😉

  According to Aksel – 14:31 (op 25 Januari ’08)
 17. Tja, het is jammer dat de mens vercorrumpeert vanaf z’n vijfde. ‘k Zou het Caribische communisme niet graag willen vergelijken met ‘t Chinese, Aksel. Toch een ander verhaal. Over indoctrinatie gesproken: de Cubaanse kinderen leren op school salsadansen. Wat vinden jullie van de foto’s? Kan nog altijd beter maar heb grote lol met de groothoeklens. Zijn wel veel eetfoto’s. Kinderen zijn momenteel op straat lastig te fotograferen. Het regent al weer dagen hier in Sucre, in heel Bolivia. Al zou ik willen, kom ik niet weg met de Guzzi. Voor de rest weinig te melden. Komen jullie eens met iets aardigs. Hoe ligt de Weteringschans erbij tegenwoordig?

  According to Paul – 18:10 (op 25 Januari ’08)
 18. He Roy, doe toch niet zo moeilijk man met die Volvo van je, er staat er tenslotte een op je te wachten in NL, gewoon even kijken op http://www.oldtimerverkopen.nl/detail.ph.. en alles gaat goedkomen.
  Het leven kan zo simpel zijn! Instappen en rijden maar!

  Paul: er zitten echt een paar goede platen tussen van de Kids; een paar verassende angles ook!
  Mooi!
  Hasta luego parcero

  According to Thomas – 18:52 (op 25 Januari ’08)
 19. Was inderdaad een leuke avond Paul! Hier ook regen, regen, regen. Rivieren kunnen het niet meer aan. Er zijn twee doden gevallen doordat er een brug instortte met een minibus erop… 4 mensen vermist. Zat deze week vast in Achumani omdat de straten veranderd waren in rivieren. Zit hier dus wel hoog maar niet bepaald droog..
  En al dat water moet ergens naar toe, naar beneden dus..

  According to Anne – 18:59 (op 25 Januari ’08)
 20. Hé Paul,
  De vorige keer had ik nog wat meer willen vertellen, maar bij het intoetsen van een bepaalde naam vlogen spontaan álle knoppen van het toetsenbord… en dus volsta ik nu met haar initialen: E.H. Het enige dat ik er over wil/kan zeggen is: maak je niet zo druk over dat soort mensen! Het zijn er gewoon te veel en ze zijn ook niet voor verbetering vatbaar. Denken alleen aan zichzelf, zichzelf en zichzelf en over de manieren waarop ze hun zakken het best kunnen vullen. Jezelf daarover druk maken resulteert slechts in verhoogde bloeddruk, hartverknettering en al wat Ties meer zei. Bovendien is het niet bevorderlijk voor je gemoedsrust en blijf je slapeloze nachten houden. Zoek je heil dus in positieve dingen en gedachten en laat je niet gek maken door dit soort gespuis. Zij merken er toch nix van en jij blijft zitten met je problemen.
  Ben nu in Puno, alwaar de regen af en toe met bakken uit de hemel komt vallen. Vandaar dat ik nu in een internetcafé achter een beeldscherm zit te klungelen. Heb gisteren héle interessante gesprekken gehad met de eigenaar van de hostal. Ricardo is van huis uit archeoloog en kan giga veel vertellen over de diverse culturen in het zuiden van Peru. Ook vertelde hij mij een verhaal over zg healers op de Alti-Plano. De goede niet te na gesproken, natuurlijk, maar de meesten blijken slechts geïnteresseerd in de verdiensten en niet zozeer in het welzijn van de mensheid. Hij stelde me voor, om een praktijk in Puno te beginnen. Er zouden hier veel mensen interesse in hebben. Nou, daar moet ik dus nog eens héél zwaar over nadenken. Puno mag dan een aardige stad zijn, maar het klimaat staat me niet zo aan. Bovendien zou ik liever in Sucre zoiets opzetten, want dat `dorp´ heeft toch wel mijn hart gestolen. Wie weet.
  Hé Paul, als je wilt doorzakken probeer er dan geen kater (of poesje) aan over te houden. Af en toe een watertje tussendoor….??? Wellicht dat dat helpt. :-)) Bovendien is water in `Gnadenlos´ gratis en heeft Linda 25 ltr. drums, dus je hoeft je niet in te houden wat dat betreft.
  Op de laatste dag in Arequipa ben ik bestolen van o.a. mijn alzheimergeheugen en mijn schriftelijkopschrijfnotitieboekje. Ben hierdoor tevens al mijn adressen en contacten ´kwijt´. Heb jij eventueel nog suggesties waar naar toe te gaan in La Paz? Of zal ik maar meteen doorreizen naar Sucre? Maak ik even gebruik van je (brede?) schouders om uit te huilen.
  Hé maatje, houd je haaks en que le vaya muy bien. Zie je volgende week in Sucre.
  Groetjes en tot dan, Peer

  According to Pedro – 20:46 (op 25 Januari ’08)
 21. Paul, het Caribische communisme is wel degelijk te vergelijken met het chineze:
  http://www.voanews.com/english/archive/2..

  Wat dat betreft mag het Cubaanse volk hopen dat Fidel het eeuwige leven heeft, ipv dat z’n broertje het stokje overneemt!

  Chineesjes dansen ook graag, dat zullen we deze zomer in Beijing wel zien!

  According to Aksel – 02:48 (op 26 Januari ’08)
 22. Vanochtend achter de schermen gekeken in Het Gordijn van de Duivel (La Cortina del Diablo). Dat is een boliche met een twijfelachtige reputatie. Men schenkt er chicha-bier totdat je er dood bij neervalt. Er worden in de regel geen buitenlanders gesignaleerd. Ik belandde daar om vijf uur ‘s ochtends met Marco, de directeur van Ñanta, Linda en Juana, de kok van Gnadelos. In het lokaal wierp Alberto (grote coke-ogen die de wereld met een wilde blik bekeken) zich belangeloos op als mijn bodyguard. Uit zijn broekriem staken twee pistolen. ‘Met hen voel ik me God.’ Wilde nog een stevige boom over El Señor opzetten, maar raakte door de hoeveelheid chicha de draad van mijn betoog al snel kwijt. Niemand betreurde dat. Gezellig avondje al met al. Merk dat ik snel vrienden maak in welk gat in de grond ik ze ook vind. Hoofd is wel wat zwaar vandaag, vandaar dat ik het kort houd. Vanmiddag om vijf uur een doopfeestje. Daar zal men niet zuinig zijn met de chicha. Wisten jullie al dat ik piloot word. Heb eens geinformeerd naar een vliegbrevet en moest gewoon lachen om de prijs. Wilde vroeger sproeipiloot worden. Laag over de grond scheren, lading droppen en dan hiiihaaa op het laatste moment optrekken. De Guzzi en ik steken dus op eigen kracht de oceaan over. Heb je zin om met me naar de sterren te vliegen An?

  PS: Peerke, in de buurt van Calle Illampu barst het van de goedkope hotelletjes. Of kom maar gewoon naar Sucre. Je zult er door iedereen met open armen worden ontvangen.

  According to Paul – 20:07 (op 26 Januari ’08)
 23. Zeg Paul als je nu eens ipv je elke dag (?) lam te zuipen dat om de dag doet en wat je daarmee uitspaart rechtstreeks in Linda’s foundation stopt? Ik heb besloten dat ik de opbrengsten van mijn beleggingen/spaartegoeden ga stoppen in goede doelen naar mijn keuze. Een mooi plan om op mijn manier iets van mijn welvaart te delen? En dan moeten we niet denken aan WWF/greenpeace of dat soort dingen maar meer aan de Linda’s van deze wereld.

  Oh en Thomas, jij hoeft je ook geen zorgen meer te maken om mijn Vulva, is al geregeld, krijg een 40voets container van de werkgever voor al mijn spullen, export platen op de XC70 en binnen een dag of 30 kan ik mijn zweedse de container in de plaspoelpolder de container uitrijden! (en natuurlijk de 998 en de CRF en de fietsen en…..) Gratis en voor nop!

  According to Roy – 06:26 (op 27 Januari ’08)
 24. Huh plaspoelpolder, hoe kom ik daar nu bij, dat is in Rijswijk, ik bedoel de spaanse polder in Schiedam natuurlijk!

  According to Roy – 06:28 (op 27 Januari ’08)
 25. Dan heb je niet goed gelezen Roy. Elke keutel die ik in Gnadelos laat, gaat rechtstreeks naar de armen. En hé, laat mij af en toe ook eens een beetje lol hebben. Mijn spullen passen overigens in de laadbak van een Mini. Over Engelsen gesproken. Mooie film gezien over de Falklandoorlog, maar nu bekeken door de ogen van de Argentijnen. Iluminado por el Fuego, verblind door het vuur. Kan me de stemming in begin jaren tachtig nog goed herinneren. We zouden die Argentijnen wel even terug hun hok inschoppen. Met ‘we’ bedoel ik Engeland, Europa, wij Westerlingen. Nu heb ik iets van: wat hebben die pinche Engelsen in Godsnaam op de Malvinas te zoeken? Blijf er met je poten vanaf. De Malvinas (Falklandeilanden dus) zijn van ons. Met ‘ons’ bedoel ik, Argentinie, Zuid-Amerika, wij Latino’s.

  According to Paul – 17:59 (op 27 Januari ’08)
 26. Paul, heb ik het mis of krijgt Linda de drank gratis? zoniet dan gaat het grootste deel van jouw keutel toch naar een ander dan Gnadelos. En over dat af en toe lol hebben van jou, jezus man jij hebt weet ik hoeveel keer meer lol dan wij lezurtjes aan deze kant van je blog, dunkt me!

  According to Roy – 06:23 (op 28 Januari ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *