Nog geen haast

10455233_754668284583827_3074661595448037182_nZo hé, ben toch een partij het WK aan het kijken. Kijk scheel van het aantal geziene wedstrijden. Jullie Nederland nog een beetje zien spelen, ha!? In Sucre word ik op straat aangesproken over het effectieve spel van Nederland. Us Adri en Roxana bijten hun nagels stuk als Nederland aan de bal is. Mijn reis naar Nederland dus nog even uitgesteld. Wil het niet meemaken dat ik na dagen op de Guzzi krijg te horen dat Nederland wereldkampioen is geworden. Jullie nog wat meegemaakt? Vind wel dat ik er erg goed uitzie. Wat jullie? Ciao meiden, Japan – Colombia begint.

Share This:

13 reacties


 1. Ik laat het aan de dames hier over om te beoordelen of je er goed uitziet, de chica achter je doet de kwaliteit van de foto in ieder geval geen slecht! Wanneer vangt je reis naar Japan aan? Hoe gaat de route lopen?

  Beantwoorden

 2. Hoi Paul,

  Zit er goed uit, pilsje loopt niet weg. De koe ook niet denk ik.

  Groet,
  Ad

  Beantwoorden

 3. Roy, het meisje achter me is mijn stiefdochter Adri, inmiddels groot FAN van het Nederlandse elftal, net als haar moeder, overigens. Ik ben inmiddels vijftig, heb teveel kinderen en ben net als elk andere Boliviaan blut. Maar zijn dromen overgeven doet deze overjarige puber niet, nooit, never. Ik vermoed dat ik met een goed boek achter mijn naam het voor elkaar moet kunnen krijgen weer op reis te gaan. Japan zit in mijn kop en krijg het er niet meer uit. Mijn route zal door het Midden-Oosten lopen, via Turkije naar Israël, waar ik Tal wil ontmoeten. Dan Saoudi Arabië, de Stan-Republieken, Mongolië, Rusland (Siberië) en dan Japan. Lijkt me een prachtige en zeer ruige route. Winter, zomer, het interesseert me allemaal geen ene fuck. Lijden is beter voor het verhaal. Ik dacht nog aan deze insteek: mijn lot aan jullie overlaten. Dat behoeft enige uitleg. Ik zorg voor de allerbeste motor/reis-blog ooit verschenen en nog te verschijnen. Met veel filmpjes, foto’s en bizar goede teksten. Misschien zelfs life, op sommige momenten. Hoe? Al sla je me dood. Wordt aangewerkt. Inmiddels houden jullie me, met bescheiden donaties, in leven. Ben ik een week niet scherp, dan ook geen ondersteuning. Kortom, dan moet ik echt aan de bak. Soort van crowd funding. Het is maar een idee. Maar, wie weet gaat mijn boek lopen en kan ik mijn reis zelf bekostigen. Vergis je niet, moet ook nog mijn familie zien te onderhouden als ik onderweg ben. Wel is duidelijk dat ik graag weer op reis wil. Niet om mijn eigen ego te bevredigen, gewoon omdat ik in feite niet veel anders kan. In Bolivia is geen droog brood te verdienen, en met een schrijvende en avonturierende papa, wil ik mijn kiddo’s leren dat je niet per se in Bolivia hoeft weg te kwijnen. Alles in het leven is mogelijk, geef nooit op, blijf dromen. Ik zal ze walgelijk missen, ook als ik naar Nederland kom, maar ik schrijf langzaam, dus na zo’n trip ben ik weer jaren thuis. Wat jullie?

  Beantwoorden

 4. Paulus, kijk even op http://www.findmypublisher.com. Je zou hier jouw boek ook aan een internationaal publiek kunnen voorstellen maar ook aan internationale uitgevers!!! Een goede vriendin van me is dit gestart… Iets voor jou?

  X Sig

  Beantwoorden

 5. Sounds like a plan! Bedenk wel dat je met stempels van Israel niet zo makkelijk of zeg maar gerust helemaal niet moslim landen binnenkomt in het Midden-Oosten. Je zult daar in de regio op elke kaart/atlas niet eens het woord Israel tegen komen. Kids hadden atlas op school waar het met zwarte marker doorgestreept was. En het is volgens mij bijna onmogelijk een visum te krijgen om met motor door Saudie te reizen. Wij wilde vanaf Qatar naar Bahrain om daar op circuit te racen, kregen niet eens visum om met motoren op aanhangers klein stukje door het land te rijden! En hoe door Syrie heen te komen? Wat te denken van Isis in Iraq? Niet geheel zonder gevaar, denk dat je moet kiezen of stukje afrika, Egypte Nijl afzakken, dan oversteken naar Yemen/Oman (aanrader) en dan oversteek naar Iran te maken of via Turkije meteen de stan landen in te trekken. Siberie lijkt mij een uitdaging althans dat was het al voor McGregor/Boorman maar die kwamen er ook. En Japan tsja dat is helemaal geweldig, ga ik nog eens op fuckantie.

  Beantwoorden

 6. Gewoon tweede paspoort nemen Paulus dan heb je nergens last van 😉
  Had je slimmer ingeschat Roy…;-)

  Zusje van Paul

  Beantwoorden

 7. Als hij geen visum voor Saudie krijgt kan hij er 10 meenemen en toch blijven steken aan de grens 😛

  Beantwoorden

 8. Nou dan lijkt het mij inderdaad beter om rechtdoor Turkije, Syrië, Iran en Irak in te vlammen. Spanning, beter voor het verhaal. Maar eerst een zooitje boeken zien te verkopen. Ben weer eens blut. Kijk nog steeds naar het voetbal. De Guzzi heeft zijn nummerplaat, en is er helemaal klaar voor. Ik inmiddels ook wel een beetje. Gaan we elkaar nog zien?

  Beantwoorden

 9. Zou ook zeker Jordanie niet overslaan, Petra is een beetje een tourist trap maar toch wel de moeite waard (1 of 7 worldwonders verkozen?). Wadi Rum is echt een aanrader, daar ga je hele mooie plaatjes schieten met de Guzz als voorgrond in de woestijn/bergen. Ik weet niet wat de situatie in Damascus is (Syrie) maar dat is mijn favoriete hoofdstad in het midden oosten met 1 van de mooiste Souq’s die er bestaat!

  Beantwoorden

 10. Weet je wat Paul..ga samen met Roy, die gast is overal al geweest en weet alles,
  En blut haha zal wel meevallen, je hebt je ticket toch wel geregeld.
  moet er nog wat geregeld worden als de guzzi hier aankomt?
  veel voetbal plezier met je maatjes daar.

  Beantwoorden

 11. Blut Har. Koop een enkeltje in de hoop dat ik in Nederland de retourvlucht kan verdienen. Maar niet gewanhoopt. Dingen komen altijd op hun plek. Toch?

  Beantwoorden

 12. zeker bij jou maatje, breng je anders wel terug haha
  zie je snel X van Bep

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *