Hehe, filmpje over Che, in twee delen

Vind dat je een mooie Duc hebt, Roy. Ga toch voor mijn Guus. Zo staat ze er intussen bij. Foto genomen in Potosí, op de terugweg van Peru naar Sucre, met Peertje.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Getver wat een lekker filmpje, volgende keer wil ik ook mee. Nu weet ik wat je bedoelde kom je mij een keer uit de blub trekken 🙂 Volgende keer. I promise, just call!

  According to Coen Wubbels – 22:15 (op 23 Maart ’09)
 2. Christus te paard, wat een weg, zeg! Snap dat dit je laatste keer was. Maar oh oh oh wat een heerlijk filmpje om te zien. Goed gefilmd, snel gesneden, lekker afwisselend.

  Zie overigens ook wel een TV-presentator in jou. De juiste kop, zelfbewust en origineel. Kun je geen formatje bedenken voor de alsmaar groeiende 40+ doelgroep die wel weg wil, maar niet weg kan? Zoals ik dus …

  According to martijn – 22:19 (op 23 Maart ’09)
 3. Tja, een echt goed programma over motorfietsen zou ik wel trekken. Eerst mijn boekie afmaken. Heb niks anders omhanden. Zijn goede vrienden van me geworden, Coco, Dario en Henry. Gert was dat al. Die loopt nu te blauwbekken in Ushuaia. Zou voor een goede prijs dolgraag ingekakte Nederlanders op Honda’s XR600’s willen rondleiden. Maar vrees dat de markt te klein zou zijn. Niemand die ‘m uit zou rijden. Die Boli’s zijn taaie klootzakken. Voor alle drie was het de eerste reis over stofwegen. Henry had zijn motor een week voor vertrek gekocht. Had nog niet eerder op tweewielen gereden. Petje af. Ook voor de veertig jaar oude walmende Yamaha van Coco. Zoals gezegd hadden we de laatste twee dagen geen geld meer voor eten. Dan is een wang vol met cocabladeren de enige oplossing. Krijg je vleugels van. Overigens waren die laatste twee dagen heel wat zwaarder dan je op het filmpje ziet. Het begon heel hard te regenen. De Guus kwam niet meer vooruit door al het modder tussen de spatborden. Dit was het leukste motortochtje uit mijn leven, met vrienden dan wel te verstaan.

  According to Paul – 22:31 (op 23 Maart ’09)
 4. Ha die Paul,

  Wat een mooie filmpjes joh! Fried herkende het geluid van de Guzzi. Dit lijkt, nee dit is topsport!! En wij in Holland maar klagen over de Stompwijkse weg. Dat is wel de “hel” van Zuid-Holland hoor! De Guzzi moet wel veel doorstaan zeg en jijzelf ook natuurlijk.

  Paul, alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Fijn dat de kadootjes goed aangekomen zijn. Met grote dank aan de privé postbode René.
  Wij hebben er inmiddels 34 jaar huwelijk op zitten. Lekker uit eten geweest. Ons geheim: “Gewoon doorgaan!”

  Chau, Lia

  According to lia de jong zwetsloot – 23:47 (op 23 Maart ’09)
 5. uhhhh waarom kan ik de filmpjes niet bekijken en krijg ik het bericht, sorry this video is no longer available? Misschien thuis eens proberen……

  According to Roy – 08:43 (op 24 Maart ’09)
 6. Ik heb van de week Soderbergh’s Che Part 1 & 2 van het internet getrokken en vier uur lang naar een zoutloze film over jouw held gekeken. Kort samengevat: een groepje kerels die door de door de jungle trekken, er gebeurt maar weinig…………dan kijk ik liever naar deze filmpjes, hier gebeurt tenminste iets!!!!

  Keep ‘em coming!!! Ongelooflijk dat die ouwe Guzzi het allemaal trekt! Respect!!!

  According to Aksel – 10:46 (op 24 Maart ’09)
 7. Vet gave filmpjes Paul, geven mooi de sfeer weer. Je bent er verekte handig in geworden… Wat een wegen man, zou er met mn bmwtje met verlaagd sportonderstel niet ver op komen dunkt me, metertje of 4 denk ik. Taaie gasten, natte sokken, niks te vreten. Mwha… Met opgebrande NL40plussers moet je toch iets meer luxe hebben, anders vragen ze hun geld terug!

  According to Luc – 11:18 (op 24 Maart ’09)
 8. Hee Paulus wat goed gedaan de filmpjes! Super.
  Vanmiddag op 20m afstand van mijn bureautje, man op schoolplein doodgestoken in Zuid. Bizarre wereld…en waarom steeds in de buurt van die lieve kleine zieltjes.

  Kus van Da zus.

  According to Daantje – 20:35 (op 24 Maart ’09)
 9. Je kunt zeggen over die rare Bolivianen wat je wilt, maar agressie zoals in Nederland is hier onbestaand. Waar ze wel meester in zijn, is bezopen achter het stuur kruipen en dan het ravijn in lazerstralen. Luxe, raar ding is dat toch. Voor geen goud verruil ik een heldere sterrennacht voor een vijfsterrenhotel. Saai, is dat. Honderd kilometer voor Samaipata zetten we in the wild naast een snel stromend riviertje onze tenten op. Kampvuurtje, fles goedkope drank en een flinke joint achter de kiezen. Ik zei tegen de gasten dat dit onmogelijk is in Nederland, wildkamperen. Binnen vijf minuten staat de poli voor je neus, en heb je een boete van vijftig euro aan je broek hangen. Los van daarvan word je altijd wel gestoord door deze of gene. Bedoel, als de Utrechtse heuvelrug de stilste plek van Anal is… Anyway ik had dit nog niet gezegd of we zagen in de verte twee lampjes op ons afkomen. Waren twee locals, flink in de olie en… ze hadden wapens bij zich. De ene een geweer, de ander een pistool in zijn broekriem gestoken. Schrok me de tering, wij allemaal. Ze hadden een fles drank bij zich, 95 procent. Eentje zette zijn mp3-speler aan. Het eerste liedje: Matalos, matalos. Maak ze af, maak ze af. Pucha, zit je daar een beetje stonie te zijn. Ik dacht aan Deliverance, die film van John Boorman. Afijn, die gasten wisten nog te vertellen dat er poema’s in de buurt rondliepen, vandaar die guns. Toen realiseerde ik me: This is Bolivia. Altijd avontuur. Die avond sliepen we allemaal met een mes naast ons hoofdkussen. Coco probeerde zelfs mijn zijn helm op te slapen, in het geval die poema langskwam. Overigens betekent chaki, een kater. Daar hadden we er behoorlijk wat van, vooral in Villa Serano toen Gert aansluiting met de groep had gevonden. De dag erop waren we vergeten water te kopen. We hadden alleen lauwe chuflai bij ons, soort van jenever. En niet klagen he. We hebben zo’n duizend kilometer gereden, waarvan achthonderdvijftig door rivieren, over rots en stofwegen. Twee dagen na thuiskomst zat ik al weer op de motorfiets op weg naar Peru met Peer achterop. En geen klap verkeerd. Geen betere motor dan mijn Guzzi. Inderdaad, een heel bijzondere motor. Afrika laat me niet los…

  According to Paul – 21:14 (op 24 Maart ’09)
 10. Ja toffe beelden, je ziet er ontspannen uit Paulus!

  According to Barb – 21:21 (op 24 Maart ’09)
 11. Als ik op de motor zit wel. Dan zijn al de zorgen in twee minuut dertig vergeten.

  According to Paul – 21:23 (op 24 Maart ’09)
 12. Hahaha, ben je ook online, nou ja toch maar vaak op Guusje kruipen dan…

  According to Barb – 21:42 (op 24 Maart ’09)
 13. Topfilms man! Heb er van genoten!! En nu een actiefilm van je 2 mannetjes!

  According to Joey – 22:43 (op 24 Maart ’09)
 14. Zo eindelijk ook de filmpjes kunnen bekijken, super gaaf, respect man, zeker nu met de andere fietsen erbij zie je pas wat voor een rijdend bankstel de Guz is (niet denigrerend bedoelt) met dat brede stuur, hoe kan je er mee sturen. Maaruh die 2 cilinder 2-takt, yammerha oid? vet geluid dat ding, het mooiste van het koppel………

  According to Roy – 17:04 (op 25 Maart ’09)
 15. prachtig Paul, je bent goed met de camera! je vermogen om de Guzzi door dit landschap heen te sturen is wonderbaarlijk, weet uit ervaring hoe zwaar de Guz is en ik had het allang opgegeven…petje af.
  deze filmpjes ga ik nog vaak bekijken!
  onlangs Motorcycle Diaries gezien over de tocht van Che, er is niet veel veranderd daar. De oude Norton klonk bijna zo als de Guz, en de metgezel van Che leek verdacht veel op jou.
  laat weer eens wat zien van de jongens Paul.

  According to nico – 23:32 (op 25 Maart ’09)
 16. Zo’n leuk bericht! En dan nog iedereen ingeslapen……

  According to Luc – 15:38 (op 28 Maart ’09)
 17. Komt door de jetlag, Luc. Zomertijd is ingegaan. Heb je daar ook zomertijd Paul? En heeft dat invloed daar op de gemiddelde Boliviaan?

  En oh ja, dinsdag allemaal kijken naar NOVA (Nad 2, 22.15 uur). Daar kom ik aan het woord over de Mission of the Year campagne voor Opel op de AutoRAI. Ik voel me net een recessieredder, Roy.

  According to martijn – 23:31 (op 29 Maart ’09)
 18. Whaaahooeehaaaa dat je met Slopel ver1zelvigd wenst te worden……… meestal lig ik al in bed rond die tijd, maar ga het proberen!

  According to Roy – 09:06 (op 30 Maart ’09)
 19. Beter te laat dan nooit. Als nog gefeliciteerd met je verjaardag. Je wordt een oude man. Ik heb de filmpjes nog niet gezien. Komt later. Ik vraag mij af hoe het met het gezinnetje is. Waar ik begin over te denken krijg je per email te horen.
  In dit dorp begint het in de vriendenkring een beetje uit te dunnen. Een is naar Haarlem vertrokken, twee wonen nu in Noordwijkerhout. En de derde volgt. Mijn oude buren van Steijn zijn verhuisd hun oude huis is inmiddels verkocht. Dus krijg ik binnenkort nieuwe buren. Hoop dat ik er niet te veel op achteruit ga. Omdat ik weer eens aan de dialyse moet ga ik nu afsluiten. Ik wens jou, je vriendin, en je kinderen het allerbeste. Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad. Met veel drank en veel wilde verhalen. Nog een vraag, schiet het op met je boek? Groeten

  Je pa.

  According to F.A. Wempe – 20:45 (op 30 Maart ’09)
 20. Jetlag, daar zeg je zo wat, ik moest maandagochtend in Frankfurt de Griekse invasie weer terug brengen en was er al om 7 uur ‘s ochtends….niet veel tijd om te slapen dus en daar ging ook nog een uurtje vanaf, poe poe. Heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om via de Hunsrueck, Moesel, Eifel, Ardennen terug te rijden en met dat zonnetje erbij was dat een heel leuk/lekker tochtje.
  Helaas was ik des avonds zo moe dat ik bij het eerste onderwerp van Nova in slaap gevallen ben!!!! Dus werd ik weer wakker toen er een of andere kwast van Opel NL aan het woord was, geen Martijn gezien…. Was jij wel in beeld Martijn? En verklap ons eens hoe je die oer en oer lelijke auto’s uit het slop gaat halen!!
  In Frankfurt stond er in de vertrekhal een onwijs lekker ding geheel en al onbloot, nou ja, bijna dan, om 7:00h dat nieuwe slagschip van ze (met die lelijke chromen grill enzo) aan te prijzen. Mijn aandacht ging toch meer naar het fruit eerlijk gezegd…
  Groeten

  According to Luc – 13:46 (op 31 Maart ’09)
 21. Yoh Luc lekker ding je bent echt compleet in de war Martijn (volgens eigen zegge) is pas vanavond in beeld………

  According to Roy – 14:08 (op 31 Maart ’09)
 22. Zou mij niks verbazen als dat hele artikel van Martijn gewoon geschrapt wordt voor een extra nieuwsitem om wat aandacht te geven aan Kroymans. Zijn hele auto-imperium stort momenteel in wat weer ten koste gaat van 1000 arbeidsplaatsen volgens de Televaag. Ongelofelijk, Zonde ook. Maar goed, als ik er aan denk stem ik even op Nova af.

  According to brun – 15:47 (op 31 Maart ’09)
 23. Aaahhhhhhh…. ja, in de war blijkbaar, gvd, sorry Martijn, niks gezien dus 🙁

  Was het wat????

  According to Luc – 11:31 (op 01 April ’09)
 24. Even op uitzending gemist gelezen maar dat ging enkel over de Afghanistan top (waar voor half Den Haag op zijn kop stond omdat er wat doorgaande wegen afgezet waren) dus ik ben bang dat Martijn voor niks zijn Slopel Astma pak aangetrokken had……….

  According to Roy – 12:27 (op 01 April ’09)
 25. Nope, niks te vinden op internet, ben bang dat Martijn is opgegaan in het geweld van ontslagen en toppen 🙁 Sorry man, krijg je een herkansing??

  According to Luc – 15:59 (op 01 April ’09)
 26. 1 april! Whoehahahaaa allemaal bij de neus genomen. Maar nu even serieus. Ik had me vergist in de dag. De uitzending was maandag. En hier te zien: http://www.novatv.nl/page/detail/uitzend..

  Ik ben die kleine kale in een bruin T-shirt.

  En hoe ik Opel uit het slop ga trekken? Ga maar kijken op de AutoRAI. De Mission of the Year campagne spat er af en de reacties op hun nieuwe topmodel de Insignia zijn unaniem lovend. Oke, het is geen Lotus, maar nog altijd veel beter dan pak ‘m beet de Toyota Corolla. Oh ja, er staan ook motors op de beurs. Voor het eerst van m’n leven een Ducati gezien… Vanwaar al die opwinding toch, heren?

  According to martijn – 21:36 (op 01 April ’09)
 27. Hey Martijn, Ik vond dat je de tekst erg wervend bracht hahaha!
  Maar mijn eerste autootje was een hele fijne Opel Kadett!

  According to Barb – 21:59 (op 01 April ’09)
 28. Mijn Opel memories gaan terug naar de kanariegele Opel manta van mn pa. Met een grote zwarte streep en zo’n buigantenne van 2,5 meter. En natuurlijk tuteren, het waren immers de jaren 70 naar elke mooie meid in hot pants. Overigens is dit m’n eerste reactie die ik vanaf m’n iPhone post. Vanaf nu heb ik jullie ook in de broekzak!

  According to Martijn – 22:23 (op 01 April ’09)
 29. Wat goed, Martijn in beeld en nog wel over de Opel. Echt geweldig, brings back memories. Familie bij ons in de straat (vroeger), waren en zijn nog steeds heel serieus over de Opel. Mijn familie reed vrolijk rond in een lelijke eend. Beide broers hebben daar geloof ik, trauma’s aan overgehouden 😉

  According to Daantje – 08:16 (op 02 April ’09)
 30. Gadverredamme Martijn de gedachte alleen al wat er vlak naast die iPhone zit bah! Maar wat een trieste wereld dat marketing/reclame gebeuren, volgens mij is het heel simpel, kwaliteit verkoopt zichzelf, en voor de rest weet reclame iets zogenaamd onmisbaar te maken waar we voorheen geen behoefte aan hadden……..

  According to Roy – 08:43 (op 02 April ’09)
 31. OK moet toegeven dat ik een aantal zomers als arm studentje heerlijk door Europa rond getuft heb in moeders Corsaatje, dus ook gij brutus…..

  According to Roy – 08:47 (op 02 April ’09)
 32. Zie je nou wel dat ik toch niet zo heel erg de weg kwijt was!! Precies op het juiste moment in slaap gevallen… Hahahaha!! Gelukkig nooit zo’n lelijke opel gehad, bah, plastic bakken voor boeren. Het enige wat ik er leuk aan vind is die ene met die voorruit die in het dak doorloopt, das best wel gaaf, kicken als je door het bos rijdt of in een tunnel, maar minder als je de zon in de kijkurt hebt ;(

  According to Luc – 16:04 (op 02 April ’09)
 33. tja, heb er wel een paar afgereden, b model kadet, city, astma hatchback en station..
  de oude kadets reden het lekkerste, ws door het lage gewicht.
  eind dit jaar gaat de 1 er weer uit en moet ik iets anders, citroen 5 staat bovenaan maar ga ook maar even kijken bij de insignia. dus martijn, wie weet..

  According to nico – 22:38 (op 02 April ’09)
 34. Ben ik even uit beeld hebben we het ineens over Opels? Omdat Martijn voor het eerst in zijn leven op de televisie is geweest? Waait alle kanten op, die site. Als ik en mijn moeder met de Lelijke Eend door de Hoofdstraat van Hillegom reden en ik zag een bekende liet ik wat op de grond vallen. Dan was ik even uit beeld en bespaarde me de schaamte om gezien te worden in een Lelijke Eend. Dat hij lelijk was, staat vast. Ik was toen meer een Opelman. Over de opwinding van de Duc. Daarvoor moet je een keertje het gas opentrekken van laten we zeggen een 998S met Termignoni’s. Alsof je op een straalmotor met open pijpen zit. Voor de rest is de crisis rond het boekje nog niet voorbij. Taaie klus meiden. Maar ik houd vol, heb geen andere keus. De zon schijnt hier nog altijd. Lees niet te veel kranten meer. Ga ik me te veel opwinden over Evo en zijn boevenbendje. Het is voor het eerst van mijn leven dat ik in een corrupte totalitair staat woon en verlang naar de Nederlandse politiek, naar Amsterdam, naar een samboekaatje, naar een goede pizza. Afijn, mocht ik net als Martijn op de televisie komen om mijn boekje te promoten en er komen vragen over Bolivia dan zorg ik er persoonlijk voor dat er geen cent meer aan ontwikkelingshulp naar dit kabouterlandje gaat. Weg met die fucking corrupte kut-Marxisten, lang leve Che. BTW, mijn fimpjes over Che staan op de site http://www.reismotor.nl,, de enige echte motorsite van Nederland en omstreken.

  According to Paul – 23:37 (op 02 April ’09)
 35. ‘fucking corrupte kut-Marxisten’ & ‘lang leve Che’ in één zin………jaja…..

  😉

  According to Aksel – 10:15 (op 03 April ’09)
 36. We can buy a Perfect POV-1 helmcam for Paul. Cost 500 euro. We ask you to help to give that to hime so we have a better view of his trips. The POV-1 is the best on the world from now. It will make his history better and gives us a realtime view of his adventure.

  According to Marcus Kingma – 15:27 (op 04 April ’09)
 37. Marcus what a bullshit asking people for money for such a luxury thing. maybe you should buy one for Paul since you think it is so important he gets one.

  According to Barb – 08:57 (op 05 April ’09)
 38. I do when I get the money.

  According to Marcus Kingma – 10:21 (op 05 April ’09)
 39. Roy in een Corsa. Alleen de naam al…

  Overigens is m’n Opel optreden niet m’n eerste TV-optreden. Verre van dat. Meermalen heb ik het Nederlands kijkpubliek aan de beeldbuis gekluisterd weten te houden.

  Zo was ik een populaire kandidaat in de quiz De Zwakste Schakel van ‘waar is ze toch gebleven…’ Chazia Mouradi. Ook was ik te zien in een straatinterview over moederdag. Maar top of the bill was toch wel een 5 minuten durende reportage op AT5 over een UFOmelding van mij. Daar word ik, nu 5 jaar later, nog steeds over aangesproken.

  According to Martijn – 00:22 (op 06 April ’09)
 40. Hm, Ufo’s, toch een beetje mijn stokpaardje sinds ik op mijn verjaardag, een jaar geleden, onomstotelijk heb bewezen dat Ufo’s bestaan. Vertel Martijn. He Bar, doe eens aardig tegen Markus. Gozer steekt zijn nek voor me uit.

  According to Paul – 02:21 (op 06 April ’09)
 41. Eens even kijken als ik op Marcus Klingam klik kom ik op reismotor.nl een gesponsoorde site, en dan vraagt ie aan ons geld, praat eens met Martijn die heeft vast wel een zinderende campagne op de plank liggen waarmee ie zelf als BN’er zijn carriere op het gooise matras kan uitbouwen!

  PS niet een onaardige site overigens die motorreis.nl……….

  According to Roy – 12:24 (op 06 April ’09)
 42. Als Marcus internationaal mee wil praten mag hij zijn engels eerst wel wat bijschaven.
  Overigens is er op die site niks te vinden over een camara aktie voor Paul.
  Inderdaad wel een leuke site Roy.

  According to nico – 14:57 (op 06 April ’09)
 43. Binnenkort publiceren wij exclusief een eerste hoofdstuk uit het boek waar Paul mee bezig is. Daar zal ik de cameraactie naar voren laten komen. Hebben jullie ook in de gaten dat wij alle films van R1 Sjaak en Doris gemonteerd hebben en dat dat vanaf begin januari dag en nacht werk was? Bij elkaar bijna 40 films, inculief voorbereiding, Sjaak en Doris reden allebei met zo een POV-1. Zelfs bij -34 Celsius bleven ze het doen met altijd een topkwalitei beeld.. Daarom ben ik zo enthousiast over deze helmcamera’s. Voor de Engelse-variant van Reismotor.nl hebben wij Travel-(logo)-Motor.com in het leven geroepen. Logo om duidelijk te maken dat het om een motorsite gaat. Deze Engelse varaint is nog toekomst. Reismotor.nl is door mij en Ripko eind vorig jaar opgericht na drie jaar Oliepeil.nl en Motornieuws.nl en voor diegene die wil weten wat ik verder heb uitgespookt googled maar even op Marcus Kingma.

  According to Marcus Kingma – 06:52 (op 07 April ’09)
 44. Wij hebben onze tekst op reismotor.nl aangepast. Nu staat de cameraactie er wel op.

  According to Marcus Kingma – 07:13 (op 07 April ’09)
 45. Allemaal leuk en aardig maar gezien de hoeveelheid reisverslagen die onze Paul de laatste tijd maakt………… not lijkt mij die 500 Euro voor een cameraatje niet op zijn plaats. Ik denk dat Paul wel een nuttigere bestemming voor dat geld weet (luiers, melk, potjes babyvoeding).

  According to Roy – 08:17 (op 07 April ’09)
 46. Lijkt me ook dat een camera voor dhr van Hooff overbodig is, hij gaat zn brommer conserveren. Hij kan die helm natuurlijk ook opzetten als hij met zn zatte kop uit de kroeg komt, kan aardige beelden opleveren. Maar € 500 voor iemand met een tweeling lijkt me wel aardig. Kan ik dan ook 500 euri krijgen? Of moet ik dan eerst ook zo wazig gaan doen als die Amsterdamse flapdrol?
  Maar je boekie is met vaderdag dus niet klaar Paul??

  According to Luc – 18:42 (op 07 April ’09)
 47. Loekie noemt ‘t al een boekie. Belooft weinig goeds. Boekies belanden doorgaans bij De Slegte… Wel weer meer kans dat er zo’n 500 over de toonbank gaan. A 3 euro per exemplaar. Waarvan er 1 naar Paul gaat. En dus gewoon een camera kan kopen.

  According to martijn – 19:33 (op 07 April ’09)
 48. Je kan de camera ook aan mij geven, Marcus. De fietstocht die ik dagelijks maak van de Amsterdamse West Side naar de Herengracht is bij zekerheid vele malen spannender dan Paul z’n dagelijkse loopje naar de bakker.

  According to martijn – 19:39 (op 07 April ’09)
 49. Wat lees ik nou in de krant, is Evo een hongerstaking begonnen?

  According to brun – 22:35 (op 09 April ’09)
 50. Vanmiddag onze twee POV-1 helmcamera’s opgehaald bij onze sponsor Hocoparts in Barneveld. Verpakt in feestpapier, en beter hadden ze dat niet kunnen doen want met die twee camera’s gaat elke film die wij gaan maken vanaf nu een andere dimensie krijgen. Met de oneindige bevestingingsmogelijkheden van Touratech kan je de camera in elke hoek en gat plaatsen en beelden maken die tot op heden verborgen bleven.
  Er is veel kritiek op mijn oproep om een dergelijke camera voor Paul te realiseren. Paul is wereldreiziger. Dan maakt het niet uit hoe lang je er over doet. 5 jaar zoals Sjaak, 10 jaar zoals Helrige of misschien wel een leven lang. Paul is nog steeds onderweg. Dat verhaal willen we allemaal graag horen en het liefst zien in goede kwaliteit die vandaag de dag voor handen is.

  Denk wat verder dan jullie voordeur.

  Marcus

  According to Marcus Kingma – 19:43 (op 10 April ’09)
 51. Nou zal ik dan maar happen? ben tenslotte net de voordeur nog uit geweest, effe ommetje over strand gewandeld, maar goed, tegen die tijd dat Paul weer gaat reizen, als je het nog niet wist woont ie al weer een tijdje in Boliland, boompje beestje huisje op een vast adres, net als wij de niet vrije zielen enniehauw tegen die tijd ziet hij graag zo’n camera van je sponsor Hocoparts tegemoed!

  According to Roy – 22:04 (op 10 April ’09)
 52. Marcus slaat de spijker op zijn kop. Eens een avonturier, altijd een avonturier. Al vind ik het best spannend om ‘s ochtends om zes uur de vrolijke koppies van mijn Mannetjes te zien. Heb inmiddels 100 pagina’s. Liep daar maanden tegenaan te hikken. Nog vijftig erbij en ik ga aftellen. En dan zullen we eens zien. Afrika zit nu in mijn kop. Hopelijk brengt mijn boek er. Het wordt goed meiden. Heb er eens wat andere boekjes naast gelegd, komen niet in de buurt. Mijn maatje Coco heeft een mijn ontdekt. Zondag gaan we kijken of we er nog wat goud of zilver kunnen vinden. Geloof me, zo moet ik mijn geld bij elkaar scharrelen, intussen. In een half jaar tijd 1000 euro verdiend. Het is een wonder dat er nog altijd geld uit de automaat komt. Mannetjes merken hier gelukkig niets van. Wat een geinige ventjes. Heb ik toch goed gedaan. Ik slof overigens naar de buurtsuper, die ligt vijftig meter verderop. Verder kom ik niet.

  According to Paul – 23:14 (op 10 April ’09)
 53. Ja, geitenbreier Evo is aan het hongerstaken. Weet niet precies waarom, maar dat zal voor hem ook gelden. Hoop dat die hongerstaking lang genoeg duurt. We zijn hem allemaal spuugzat.

  According to Paul – 23:18 (op 10 April ’09)
 54. Ik vind dat je een POV-1 wel moet verdienen. Tenslotte worden deze camera’s in de hoogste regionen van de racerij gebruikt. Voor andere huis/tuin en keuken amateurbeelden zijn genoeg andere dingen te koop. Paul verdient een dergelijke camera omdat hij als wereldreiziger een prestatie neerzet waar nog niet een duizendste procent van onze motorreizigers in Nederland aan toekomt. Daar moeten we respect voor hebben. Gisteravond bekeek ik ademloos de beelden van de DVD, “Riding to the top of the World” 94 minuten film van Gaurav Jani op een Enfield. die aansprak door de manier van filmen en monteren. Een leerschool voor iedereen die van plan is om alleen op pad te gaan. Wat heeft die man een perfect oog voor detail.
  Wij leven in een tijd van digitale technologie waarbij niets meer verborgen hoeft te blijven, ook de reis van Paul niet! Hij doet het en wij niet.

  According to Marcus Kingma – 19:04 (op 12 April ’09)
 55. Zo is dat,Paul heeft(ja hij reist nu iets minder) nog steeds mijn respect als mens,vriend en avonturier.Ondergetekende is iemand die al wist van de reis toen paul zelf nog twijfelde.
  Marcus heeft een toegevoegde waarde voor Paul en mag altijd een bijdrage vragen.

  Wanneer iemand ook maar iets anders doet dan de rest(de saaie massa)dan zal kritiek altijd zijn deel zijn(zie ook de wet van Jante) Paul is ook nog een trotse vader geworden,wat bij mij heel wat blije emoties losmaakt.

  Ik kijk nog steeds terug op een grote reis die Paul maakt met alle ups and downs.
  Wie herrinnert nog z`n allereerste reacties uit Alaska:Wat ik nu weer meemaak slaat alles!
  Terwijl hij had nog niet eens een fractie had gezien van wat hij zou meemaken.

  Ik lees de meeste reacties en deze houden de site levendig.Het blijft ook leuk om ze te lezen.Ik lees ook de kritiek.Kritiek hebben is het makkelijkste wat er is.Zeker vanaf hier waar een totaal andere denkwereld gaande is.

  Als ik Paul herinner de laatste drie jaar kan ik maar een ding doen.Dat is een hele diepe buiging tot op mijn knieen en een kus op beide voeten.Klasse Paul.

  Je vriend.

  According to Kees – 09:27 (op 13 April ’09)
 56. Inderdaad, respect voor de tweewielers, zo ook voor onze vriend willem: http://www.elreydelripio.fastmail.fm/
  saludos y abrazos amigos

  According to Coen Wubbels – 16:04 (op 13 April ’09)
 57. Zo zeg wat een emoties omtrent een cameraatje, tuurlijk verdient het respect voor wat onze wereldreizigers doen maar die neerbuigende toon naar (ons) die dat niet doen vind ik een hoog gehalte van minachting bevatten, nou ok om preciezer te zijn, dan voelt dit bumaatje zich in zijn taas geraakt! Bedenk wel dat al die andere 99,999 % hardwerkendebelastingbetalendethuisblijvers het mogelijk maken dat die 1/1000% op pad kunnen……

  According to Roy – 17:38 (op 13 April ’09)
 58. Absoluut geen minachting naar jou of andere belastingbetalers Roy.Ikzelf ben ook geen wereldreiziger Mag iedereen zelf weten.En het gaat ook niet over een cameraatje maar dat iedereen het mag beleven op z`n eigen manier.En vragen om een bijdrage staat vrij.
  Respect ook voor jou Roy.Als laatkomer heb je inmiddels je naam gevestigd en ook nog een trouwe blogger met gelukkig een eigen mening.En een bumaatje zal ook wel meevallen……
  Groet en slaap lekker

  According to Kees – 21:46 (op 13 April ’09)
 59. Is Jezus teruggekeerd op aarde? Wat een adoratie zeg van iemand die op z’n brommert door Zuid-Amerika toert. Diepe buiging. Respect. Voeten kussen. M’n aars!

  According to martijn – 06:23 (op 14 April ’09)
 60. Ik moet even ‘LOL’ posten hier…….. 😉

  ‘Buma in me zak…….’

  According to Aksel – 15:40 (op 14 April ’09)
 61. Vertel eens Aksel….

  Paul is een toffe peer, Paul heeft het lef gehad om huis en haard te verlaten voor het onbekende, Paul kan schrijvend wat verdienen door zn in het verleden opgebouwde netwerk, Paul is lekker aan het reizen, maar om hem nu meteen als halfgod af te schilderen is natuurlijk toch wel ietsje pietsje aan de overdreven kant hoor. Gozer heeft heeft gewoon al 4 jaar vakantie, geheel vrijwillig voor gekozen. Ook voel ik me nou niet bepaald een sukkel omdat ik niet in Bolivia met een tweeling zit, kom op zeg, iedereen zn eigen lolletje hoor!
  Als jij nou eens een paar jaar eerder met dat idee van die camera was komen opdagen Marcus, dan had de vlag er heel anders bij gehangen en hadden wij nog veel meer kijkplezier gehad! Maar voor die 50 meter per dag heen en weer naar de buurtsuper, lijkt me toch niet zo boeiend hoor… Zet nog eens een paar leuke foto’s van de mannetjes op je blog Paul, ben nu toch wel benieuwd of ik al iets van jou kan herkennen in ze!
  Heerlijk weertje hier in NL Paulus. Stond op de pont over de Maas naast 3 motoren, Kawasaki, Suzuki en n Ducatie 848 (een witte) mooi materiaal, waarop de bestuurder van de 848 tegen me zei dat ik ook niks te klagen had, maar dat mijn materiaal 4 vieren had….. Hij weet natuurlijk niet dat dat een stuk relaxeder rijdt!

  According to Luc – 18:33 (op 14 April ’09)
 62. Uhh, 4 wielen….

  According to Luc – 18:34 (op 14 April ’09)
 63. Helemaal mee eens Luc. Dat toontje waarmee over ons gepraat wordt, bevalt me allerminst. Ik ben als witje in Harlem en The Bronx geweest, ben gegijzeld geweest door Hondurese soldaten, ben 5 dagen zonder gids de Colombiaanse jungle ingegaan en heb, gekker moet het niet worden, dik 2 jaar in De Bijlmer gewoond.

  En nou word ik, omdat ik zogenaamd geen wereldreiziger meer ben (die, zo zweer ik, allemaal bij elkaar klitten omdat ze stuk voor stuk de veilige Lonely Planet route volgen) bestempeld als iemand die iets mist. Nou, als ik iets niet mis zijn het de gehelmde gehaktballen die zichzelf veel te serieus nemen als wereldreiziger. Blij dat Paul, die ik overigens helemaal niet ken, daar een zeer positieve uitzondering op is.

  En dat ie lekker neergeploft is in Bolivia, prima. Geen groter avontuur dan kinderen. Kun je overigens ook met helmcamera filmen. Bijvoorbeeld als ze paardje rijden op je rug. Moet boeiende beelden opleveren. En oh ja, film ook even als je het paleis binnenwandelt van Evora. Schijnt sinds vandaag genokt te zijn met z’n ‘hambre’ staking.

  According to Martijn – 19:44 (op 14 April ’09)
 64. Hey DJ Berry Cuda, zat jij vanmorgen in de trein van 7.52 van Amsterdam CS richting Utrecht?

  According to Barb – 21:37 (op 14 April ’09)
 65. Wow, de eerste keer dat ik gespot wordt door een meisje in de trein. Altijd al m’n droom geweest. Spannend…

  Barb, was jij dat hele mooie meisje met donkerblond haar die mij vanachter haar krant bespiedde? En herkende jij mij aan een zwarte G-star jeans, overhemd met tijgerprint en witte sneakers?

  Dan zat je helaas in de fantasy train… Ik zat vanochtend namelijk niet in de trein, maar in de tuin. Maar mocht je een keer richting Amsterdam CS rijden, stap dan uit en pak de tram naar mijn studio op de Herengracht. Kunnen we samen heel veel leuke plaatjes draaien…

  According to Martijn – 23:12 (op 14 April ’09)
 66. Jezus, wat zitten jullie ineens te katten. Mijn naam is Haas. Probeer hier mijn hoofd boven water te houden, net als jullie. That’s all. Tja dat netwerk. Dat valt toch even vies tegen Luc. Heb ik meer aan het netwerk hier. Niet dat ‘t wat oplevert. Op zijn minst zijn het mensen van vlees en bloed. Ken Keesman al mijn hele leven. Mijn maatje mist me gewoon, zoals ik hem mis. Fijn om te weten dat hij me nog altijd respecteert. Trouwens Roy, wat zit jij ineens te zeuren over belastingbetalen voor wereldreizigers. Dat zijn in de regel mensen die alles bij elkaar schrapen om een langgekoesterde wens uit te laten komen. Zie de link met jou als belastingbetaler niet zo. Jij wel? Die vette salarissen in Saoudi zijn onbelast, als ik het niet verkeerd heb. Dus waar hebben we ‘t ineens over? Maar goed, afgelopen weekeinde weer een klassiek avontuur met Coco, Dario (Che-route), Fabio en Melvin beleefd. Dat krijgt hopelijk een vervolg.

  According to Paul – 01:30 (op 15 April ’09)
 67. Luc, bravo!!

  Overigens, ik lach altijd iedereen toe…….ipv uit!

  According to Aksel – 09:50 (op 21 April ’09)
 68. Fantastisch, vooral omdat het op een oude guzzi gebeurt. Pure levensgenieterij dit. Ik zie graag meer van eventuele vervolg reizen Peter!

  According to Niels Kruijt – 15:43 (op 29 Maart ’10)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *