Eén week tot het referendum

De messen zijn geslepen in Bolivia. Welke storm zou er over de cartoonist zijn gekomen (In dit geval Iwan, van de krant El Correo del Sur) als hij zijn spotprent in een Europese krant had gepubliceerd? Probeer je dat eens voor te stellen. Nou, ben ik niet zo’n heel grote fan van Evo, maar dit gaat me toch wat ver. Evo zegt: ‘We zijn in het paleis gekomen voor het leven. De nieuwe grondwet zal ik per decreet invoeren, godverdomme. En van de Joden moet ik ook niets hebben.’ De vice president Alvaro Garcia Lineras grinnikt: ‘En nu begint de heksenjacht.’ De Boliviaan schrikt zich een hoedje en denkt: ‘Holy shit, zijn masker is afgevallen.’ Heeft Evo al een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek? Welnee. Dit is Bolivia, waar de nuance in alles ver is te zoeken. De 25ste gaat het land onder de hamer. Het is nog rustig, ook in Sucre. Dat Evo het referendum gaat winnen staat vast. Money talks in Bolivia. Een hoop leugens en valse beloftes doen de rest. A la pucha!

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Overigens nog een leuk nieuwtje. Linda vertelde me dat een Amerikaan (Tip Paul) 3500 dollar heeft overgemaakt naar Ñanta. Was naar aanleiding van mijn filmpje. Heb dus in totaal 5000 dollar bij elkaar gefilmd. Mag een avondje gratis drinken in Amsterdam, the bar formerly known as Gnadenlos.

  According to Paul – 21:44 (op 17 Januari ’09)
 2. Hoi Paul,

  Geweldig nieuws over het filmpje van Alberto!! Daar had je denk ik niet meer op gerekend. Leuk verhaal over de finca! Mooie foto’s! De jongens groeien lekker. Nog ff dan kunnen ze met Ñanta mee naar zwemles.

  Het filmpje geeft een goed beeld van het “platte land”. Inderdaad: de paarden zijn mager. Fried snapt er eigenlijk niets van. De natuur zo groen en ook water, dus waarom zo mager. Het deed mij denken aan drie jaar terug toen ik in Tupiza verbleef.

  Eindelijk internet in Café Amsterdam. Vast en zeker, dat jij daar gaat internetten!!
  Ik hoop dat ie “snel” is.

  Jaja het wordt weer een spannende week in Bolliland. We blijven het volgen.
  Evo en Chaves waren begin van de week op de tv, i.v.m. het wegsturen van de ambassadeurs van Israël. Ze blijven elkaar volgen. Maar….eerst wordt a.s. dinsdag Obama president!

  Het ga je goed en groetjes aan alle bekenden. ook van Fried.

  Chau Lia

  According to lia de jong-zwetsloot – 23:47 (op 18 Januari ’09)
 3. Is er iemand overleden?

  According to Paul – 19:20 (op 19 Januari ’09)
 4. Hoezo overleden? Na een dag van onze afwezigheid begin je je al zorgen te maken. Terwijl de hoofdbeheerder zelf gerust 10 dagen niks van zich laat horen. Pwuh.

  Overigens zit jij daar meer dan goed. Nog een paar ‘stilte voor de storm’ weekjes en de crisis breekt hier in alle hevigheid los. De markt is nu echt compleet in elkaar aan het storten. De banken, de fabrieken, de grote bedrijven, de toeleveranciers, de huizenmarkt, de tuinbouw, de transportsector; echt alles gaat eraan. Een voordeel: als we gaan, gaan we met z’n allen!

  Het concept vrije markt blijkt dus niet te werken. Dit is iets wat onze generatie nog nooit eerder heeft meegemaakt. Nog even en ik ga toch echt m’n kelder volgooien met conserven. En oh ja, ik overweeg vanaf deze lente m’n eigen groenten te gaan verbouwen en een kippenren neer te zetten.

  En waarom zit jij meer dan goed? Jij kan daar lekker een zelfvoorzienend boerke worden en voor je eigen voedsel zorgen. Een paar varkens, wat geiten voor de melk, wat kippetjes en groenten … jouw maagje zal goed gevuld blijven. En die Evo? Lekker boeie!

  According to martijn – 19:59 (op 19 Januari ’09)
 5. Da’s niet zo best Marijn. Hier ook crisis. Ben benieuwd of Roxana aan het eind van de week nog bij me in huis is. Zou graag even naar Anal willen, maar kan me nog niet een buskaartje in Bolivia veroorloven.

  According to Paul – 20:10 (op 19 Januari ’09)
 6. Hoi Paul,
  mooie stukjes weer, prachtige foto’s ook. je jongens zien er mooi uit hoor!
  wat is de oplossing van je raadsel? wie het eerst ruikt?
  leuke spotprent, zou hier best wel een hoop ophef over komen.
  conserven in je kelder Martijn? Als ik een kelder had zou ik groenten in zetten, brengt in deze krappe tijden wat meer geld in het laatje:-))
  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat je in sucre in een plattelandsgemeente zat met een soort van hacienda als woning, maar nou zie ik die foto en dat is goddomme gewoon een grote stad…

  According to nico – 23:18 (op 19 Januari ’09)
 7. Appel valt niet ver van de boom, Nico. Als je naar Santiago kijkt, of Sebastian, houd ze even niet meer uit elkaar, zie je dat hij op een denkbeeldige Guzzi zit. Met Roxana en mij gaat het weer goed. We hebben besloten terug naar de Finca te gaan. Ik loop hier in Sucre met mijn ziel onder mijn armen. Intussen loop ik serieus leeg. Werk vanuit Anal zie ik ook niet komen. Eigen verhalen? Ik zie ze even niet. Op die Finca kan ik mijn boek afmaken, en varkens hoeden. Zie dat echt zitten. Daar zijn we ook echt een familie. Hier is het allemaal los zand.

  According to Paul – 23:28 (op 19 Januari ’09)
 8. Doen Paul. Ga naar de Finca. En word de eerste schrijvende boer in het buitenland. Alleen dat is al een verhaal.

  According to martijn – 01:16 (op 20 Januari ’09)
 9. Uhhhhhh klein detail Paul, denk ik met die finca volgens mij had je daar geen stroom, mijn lappie doet het een uurtje zonder prik, met extensie 3 uur………. gaat je dat lukken je boek afkrijgen in 3 uur?

  Jongens crisis crisis, je laat je maar wat aanpraten, kei hard werken is mijn devies, er is werk zat, so what dat de economie dit jaar 2% krimt, ik zeg net goed, we leven in teveel luxe, er moet even aan die boom geschud worden, er zijn nu kansen genoeg voor ons ollandekes om goeie zaken te doen, werkloosheid in Europa stijgt naar 9%, maar in Anal 4%, ik bedoel daar heb je het al, wij hollanders zijn goed in dit soort tegenslagen om te buigen naar kansen, problemen? ik zie enkel uitdagingen en investeer dit jaar meer dan 100,000 Euro in de lokale economie door oa mijn huis te verbouwen…….

  According to Roy – 09:31 (op 20 Januari ’09)
 10. Goed zo SR, waarvoor dank. Al dat pessimistische gedoen, we zullen heus niet allemaal direct van de honger omkomen lijkt me. Kunnen de mensen eens een beetje terug naar de basis en bovendien, in tijden van schaarste worden de mensen creatiever, zoek naar een oplossing! Zoek naar kansen! Eerst maar eens ff lekker gaan skien, extra van genieten want je weet maar nooit wanneer je weer kan gaan….
  We zien wel hoe het in de zaken gaat, kan altijd nog terug vallen op plan B, dat lijkt wat op het verhaal van Martijn….
  Lijkt me een goed plan Paul!! Alleen de elctra lijkt me wat lastig inderdaad, en neem je pa en ma en de rest ook allemaal weer mee? Hebben ze daar in Boliland als eens van zonnenpanelen gehoord?? Misschien een leuke bussines om op te zetten! Ik weet daar misschien wel een ingangetje voor….
  Grtz

  According to Luc – 12:10 (op 20 Januari ’09)
 11. Wat zei WA van Buren nou in Abu Dhabi als we alle zonlicht energie die in 30 minuten op aarde valt weten om te zetten in elektrische energie dan zou dat genoeg zijn om de vraag van de gehele energie slurpende wereld voor een jaar aan te voldoen????? dan moet zo’n zonnepaneeltje voor Paul zijn tikdoos de oplossing zijn, internet via sateliet pom pom pom.

  According to Roy – 12:46 (op 20 Januari ’09)
 12. Yoehee, we gaan allemaal voor plan B. Volle kelders, groene tuinen!

  Maar even serieus, dat gesomber van mij was alleen om de boel op scherp te zetten. Er is nu een grote shake out aan de gang. De toestand anno nu biedt absoluut volop kansen. Zeker voor kleine creatieve units die topwerk (oke, het is reclame …) maken tegen – door het ontbreken van overhead – veel lagere kosten.

  Ben ik toch een grote held, Roy. Dankzij reclame gekocht en verkocht. En da’s toch echt nodig om de economie in leven te houden.

  Ben zelf ook druk bezig met klantjes binnen te hengelen. En hey, ik ben inmiddels ook al gelinkt met Barb! Zit jij d’r al op, Paul?

  According to martijn – 20:09 (op 20 Januari ’09)
 13. Tja, dat licht is een probleem. Het kost 1500 dollar voor een verbinding. Waarschijnlijk ga ik dat voorschieten. Ik heb nog 2000 euro, inclusief het AD. Het is dus een kwestie van tijd tot ik hier op straat kom te staan, ongelogen. Ik zie weinig werk uit Anal komen. Heb vriend Kees gevraagd of hij nog een keer wil onderzoeken hoe ik het voordeligst mijn pensioentje kan scoren. Zoals het er nu voorstaat, betaal ik 80 procent boete, over mijn eigen geld. Maar heb ‘t hard nodig, meiden. Dan nog eens kijken of ik ergens nog wat geld kan lenen om die varkensbusiness op poten te zetten. De bedoeling is om in de ochtend te schrijven en ‘s middags met mijn varkentjes te spelen. Ik heb geld nodig voor een pomp (1000 dollar), om het water uit het riviertje naar de hokken te transporteren. De hokken moeten worden opgeknapt (500 dollar) en 1800 dollar voor 12 zwangere varkens, en zo’n 1000 dollar voor soja. Je ziet mezelf reken ik niet eens mee. Investering voor het licht, pomp en hokken zal ik grotendeels terugkrijgen van de familie. Denk dat we daar zo’n 200 euro per maand nodig hebben om te oveleven. De helft gaat op aan de Boys. Mais hebben we zelf. Gemiddeld werpt een varken acht gezonde biggetjes. Die verkoop je een half jaar later voor 100 euro per stuk (1000 Bol, is veel geld hier). 8 × 12 × 1000 Bol en dat twee keer per jaar. Het jaar daarop uitbreiden naar 20 enz. Wellicht kunnen we dit jaar nog soja verbouwen. Dan zijn we wat voeding 90 procent selfsupporting. Voeding is de grootste kostenpost, wat de varkensbusiness betreft. Waarom doet niemand dit als er voor Bolivaanse begrippen zoveel geld mee valt te verdien? Het is zeer arbeidsintensief, en Bolivianen zijn lui. Twee keer per dag moet je die stinkhokken verschonen, zeven dagen per week. Jaime wil dit al jaren, maar kan het niet alleen. De bedoeling is dat we elkaar afwisselen. Drie weken Finca, een week Sucre, om volgens Jaime niet compleet gestoord van die beesten te worden. Ik zag het plaatje op de finca. We zijn daar echt een familie, en het is zo heerlijk rustig en mooi daar. Vergis je niet, ik ben dan samen met Jaime de koning over een finca van 3000 hectaren. Roxana’s moeder zal teruggaan naar de stad om voor Adriana te zorgen. Ik geloof dat ze dit een winwin-situatie noemen. Het is voor iedereen het beste. Zie zelfs een verhaal voor de Boerderij. Ken de hoofdredacteur. Ben niet vies van hard werken. Vooral niet als het voor mezelf is. Heb alleen een zetje nodig. Overigens gisteren Revolutionairy Road gezien. Weet dat ik me een tijd lang zo heb gevoeld. Op het juiste moment mijn biezen gepakt. Geloof dat ik nu weer voor zo’n ommekeer sta. Dromen najagen, meiden. Volgens mij draait het daar in het leven om.

  According to Paul – 23:45 (op 20 Januari ’09)
 14. Of nog korter: leef je dromen.

  According to martijn – 00:53 (op 21 Januari ’09)
 15. change, yes we can. hoorde dat al eerder deze week geloof ik 🙂

  According to nico – 07:51 (op 21 Januari ’09)
 16. Beetje suggestieve zin Martijn “En hey, ik ben inmiddels ook al gelinkt met Barb! Zit jij d’r al op, Paul?”

  Anyhow klinkt goed dat varkensgebeuren Paul, alle voordeel hep sein nadeel zei een groot filosoof, hmmmmm is die zelfde joker niet eens failliet gegaan aan de varkensbusiness en nog wel in een spaans spreken land ook!

  According to Roy – 07:56 (op 21 Januari ’09)
 17. Best leuk een spaanse familie bofkont
  http://www.hetbeloofdevarkensland.nl/

  According to Daantje – 08:34 (op 21 Januari ’09)
 18. nou Paul klinkt zo op papier heel makkelijk. De Rabobank steunt boeren in ontwikkelingslanden met microkrediet (moet je maar even googlen) misschien een optie? Kun je je varkensboerderie betalen met Hollands geld! En Roxane die was toch accountant ofzo, niks te vinden in die branche?

  En inderdaad Martijn en ik blijven lekker netwerken je weet maar nooit waar het goed voor is, en ja Roy, het is maar net hoe je het wilt lezen….

  According to Barb – 09:28 (op 21 Januari ’09)
 19. Heb op slag geen zin meer in speenvarken Daan. Maar ja, varkens zijn wel lekker en de moeder van mijn vriendinnetje heeft er een rondlopen om zo dik mogelijk te worden, die zal toch een keertje op moeten…. Die Babsie heb je wat aan Paul, je weet maar nooit.

  Zeg, maar, je geeft er nooit antwoord op hoor, maar toch ben ik nog steeds nieuwsgierig, je vond Maastricht als zo’n dood gat, niks te beleven, niet uit te houden! Hoe moet dat dan op zo’n Finca Paulus?? Familie gevoel? Wat is er buiten die 3000 hectare? Ik zou toch nog ff doorsparen voor een vliegtuigje hoor. Trouwens, waarom is voer zo duur? D’r is daar toch groen genoeg in de buurt, 3000 hct…

  According to Luc – 16:27 (op 21 Januari ’09)
 20. Wat een leuke site Daantje. Vanaf nu ben ik varkensfan! Die knorries kijken allemaal zo blij. Kun je in plaats van ze te slachten geen varkensknuffeltherapie starten daar Paul? Is veel humaner en kost veel minder geld.

  Maar ja, ik snap ook dat je met je varkensbizz vreten op tafel wil krijgen en een spaarvarkentje voor later wil vullen. Moet je misschien wel eerst je huidige ouwedag spaarvarken stuk slaan. Kost je 80% boete (die banken zijn pas de echte varkens die zich volvreten met jouw geld), maar dan heb je ook wat!

  En gvd, 3000 ha. Daar kun je nog mooie motertochten maken ook man. Het WK crossen. Bij jou in de achtertuin. Denk groot en trek jezelf uit de goot!

  According to martijn – 22:00 (op 21 Januari ’09)
 21. Hallo. Waar is iedereen? Verdwaald op de 3000 ha grote finca?

  According to martijn – 23:01 (op 23 Januari ’09)
 22. Ja das zo’n 17 bij 17 kilometer, dar kan je aardig verstoppertje spelen…. Ik heb het gewoon druk, credit crisis of niet, ik barst van het werk nu. Snap er niks van, vorige maand had ik niks te doen…. En nu moet ik gaan skien, onhandig hoor.
  Grtz
  ps Leuke slogan trouwens Martijn

  According to Luc – 12:57 (op 24 Januari ’09)
 23. nou bij ons valt het dat druk nogal tegen helaas, deze maand op 50% vd omzet afgesloten… iemand nog een vacuumpomp nodig?
  mini dakar in de achtertuin? op 17 × 17 km kan je mooie baan uitzetten.
  de nederlandse dame (Mirjam Pol) die dakar heeft gewonnen!!! vertelde dat ze met 4 jaar al op de eerste motor zat dus niet al te lang wachten Paul met de aanleg van je eigen crossbaan.

  According to nico – 18:22 (op 24 Januari ’09)
 24. Hoi Paul,

  Ja nu is het dan zover… het referendum, de verkiezingen. Het is dood stil hier in de straten van Sucre, barren, winkels, internetcafé´s, echt alles is dicht. Wat zal er gebeuren… win SI of wint NO en dan… wat dan. We zullen het allemaal snel zien en meemaken.

  Maar ik kan nu in het doodstille Sucre toch internetten, want achter de gesloten deuren (van vandaag, we moeten dicht vanwege de verkiezingen) kan ik via de WIFI in Amsterdam internetten!! Helemaal geweldig!! Jaja… het duurt allemaal even in Bolivia … geduld is een schone zaak hier. Maar goed na veel problemen met ´er zijn geen poorten voor adsl´, voor de wimax hebben we een dak nodig om te instaleren (en die hebben we hier niet). Hebben we na een lange tijd nu dan toch INTERNET, met de de hulp van het dak van de buren voor de wimax antenne!

  Jaja het filmpje van Paul over Alberto is door veel mensen bekeken … en door dit filmpje heeft AMSTERDAM nu eindelijk Internet en hebben de kinderen in Ñanta deze maand eten, sportactiviteiten met nieuwe ballen en carnavalactiviteiten (maken van maskers en het carnaalfeest door de straten van Sucre). Geweldig Paul!! Super bedankt … ook alle mensen die zich door het filmpje hebben laten bewegen om de werkende kinderen van Sucre te ondersteunen.
  Thanks namens de kinderen van Nanta (www.centro-nanta.org of zoek via Facebook centro nanta) en iedereen van Cafe Amsterdam (facebook Amsterdam Sucre Bolivia. Jaja uiteindelijk heb je toch de score van 5000 dollar bereikt…niet te geloven!!

  En natuurlijk bedanken we ook het gezicht van het filmpje … ALBERTO!!, afgelopen vrijdag was zijn 14e of 15e verjaardag (hij heeft geen geboortecertificaat dus we weten eigenlijk niet hoe oud hij is geworden en of vrijdag ook echt wel de dag van de verjaardag is).

  Nou Paul, ik ben wel benieuwd hoor… varkenshouden!! En dan moet ik ook weer uitkijken naar een nieuwe slaapplaats! We will see!! Thanks a million!!

  Liefs Linda

  According to Linda – 20:06 (op 25 Januari ’09)
 25. Horen jullie het ook van een ander. Een andermans broek kan ik wel hooghouden. Ben weer druk aan het schrijven. Heb drie dagen geleden drie maanden werk door de plee getrokken, en ben weer opnieuw met de States begonnen. Was verkeerd begonnen en dat werkte door tot in Mexico. Behoorlijk wat vertraging dus. We hebben hier een nieuwe grondwet. Hoofd geitenbreier Evo heeft zijn hobbyprojectje er doorheen gekregen. Hier in Sucre heeft ´nee´ gewonnen. De Sucrenses vieren dat alsof ze die socialisten van de MAS hebben verslagen. De roep om autonomia, meer zelfbeschikking, klinkt al weer wat luider. Wonderlijk volk toch, die Boli’s. Mijn Mannetjes zijn te gek. Hebben de hele dag een glimlach op hun gezicht. Gezamenlijk worden ze de nieuwe president van Bolivia. Kan ik tegen die tijd tenminste mijn eigen wietplantage beginnen. O ja, Finca gaat niet door – heb gewoon geen geld.
  En he, meiden help us Nico eens van die vacuumpompen af.

  According to Paul – 02:25 (op 26 Januari ’09)
 26. Niet opgeven nu Paul,
  Dromen moet je altijd een tijdje najagen.Zijn de lokale banken niet in voor een lening. en anders de Rabo voor een microkrediet(goed idee)Wel blijven proberen.
  Hard werken voelt goed en de mogelijkheid ligt er.
  Succes en tot horens….

  According to Kees – 19:41 (op 26 Januari ’09)
 27. Kijk, dat is de reden dat ik tegenwoordig mijn keuken gewoon zelf bouw.Die eikels kunnen niet inmeten, hebben er geen gevoel voor. 20 ruggen voor een keuken neerleggen en dan een hoekkastje krijgen wat half voor het raam zit. Of 2 wasbakken niet in het midden. Of je watergootje aan de achterkant van het blad, tegen de muur aan. Kan je weer 12 weken wachten tot de restpunten verholpen zijn! Rukkers! Wie weet tegenwwordig nog wat 1 hectare is???? Laat staan 3000 hectare!!! 17 × 17 km, laat je nakijken man..

  According to brun – 22:46 (op 26 Januari ’09)
 28. Tof dat je het druk hebt Luc. Ennuh, met een slogannetje van mij krijg je het misschien nog drukker. Weet niet of zo’n woordelijke oppepper voor Paul nog werkt. Finca weg. Boek vertraging. Doet het ergste vrezen.

  Hoorde overigens vanochtend op Radio 1 van een verslaggever ter plaatse (waarom ben jij dat niet???) dat de ‘oude’ grootgrondbezitters zich geen zorgen hoeven te maken. Er is dus nog hoop, lijkt me.

  According to martijn – 00:12 (op 27 Januari ’09)
 29. even denken hoor, 1 hectare is 100 × 100 mtr, dus 3000 hectare is zeg maar 15 km x 2 km ? Ja, toch wel iets anders dan 17 × 17 :-))

  According to nico – 07:48 (op 27 Januari ’09)
 30. Me dunkt op 5,4×5,4 km1 kunnen we toch een leuk off the road parcourtje bouwen denk ik Paul. Vannochtend met de CRF450 naar kuttoor getokkeld, door het pikkedonker duin via de ruiterpaden 🙂 kicken, jammer dat de grond stijf bevroren is dus veel driften in de bochten is er niet bij. Verbaasde reacties bij de bumaatjes in de stad als je in full cross outfit op de crossurt door de stad gewheelied komt!

  Brun, zonder reclame te maken weet ik een superkeukentoko, zeer scherpe prijs, top kwaliteit en alles klopt tot op de mm, het ware vakmanschap bestaat nog echt een aanrader, als ie badkamers zou zetten, muurtjes uitbreken, 3m uitbouw en een dakopbouw zou kunnen realiseren knikkerde ik mijn huidige aannemer eruit!

  According to Roy – 08:22 (op 27 Januari ’09)
 31. Hoi Paul,

  je kent me niet, maar dit is de enige manier om met je in contact te komen. In Studio (KRO, 22 mei, jaartal onbekend) schreef je een recensie over Zuster Andre Lemmers, misschien herinner je je dat nog… Onaardse Toewijding heet het stuk. Ik zou dat graag willen gebruiken voor mijn boek dat ik over haar aan het schrijven ben. Het is zo’n mooi stuk en kenmerkend voor Zuster Andre. Maar ik wil geen plagiaat plegen. Vandaar mijn vraag. Ik wil je best als bron vermelden, als dat het plagiaat plegen voorkomt. Graag hoor ik van je. Groeten Kitty

  According to Kitty – 13:31 (op 27 Januari ’09)
 32. Ah, hum, had me een nulletje vergist dunkt me, gelukkig heb ik meer verstand van keukens! Whahahaha, dank je SR, blij dat je een tevreden klant bent! Want uhh, om nou over een kant geschoven te worden met de hele goegemeenschap keukenboeren, dat is toch wel wat minder, lekker ongenuanceerd Brun. Maar uh, succes met het zelf knutselen, zal wel wat moois worden….
  Ik ben blij dat ik het druk heb, zal wel het resultaat zijn van je best doen denk ik. Gelukkig wordt dat hier en daar gewaardeerd en beloond, heb besloten om nog een stukje van de zaak extra exclusief in te richten. Onderscheiden van de grote massa heet dat. Dat gewone spul kun je op elke hoek van de straat krijgen toch? En dan wordt je vergeleken met die gladde rakkers, bah!
  Eerst maar een ff gaan skiën nu, dat is toch net ff belangrijker dan werken!! Eind van de week gaat het zonnetje schijnen in de Alpen!!!!
  Slimme zet Paul, om niet in die afgelegen Finca te gaan wegkwijnen!! En om je halve boek in de prullenbak te flikkeren!! Pffffff, nog langer wachten op dat mooie verhaal ;(
  Grtz

  ps Ik hoop dat je niet op provisie basis werkt Nico!

  According to Luc – 18:18 (op 27 Januari ’09)
 33. Inderdaad zonde van al het werk maar wel sterk van je Paul, het gaat tenslotte om het eindproduct, en als het niet goed voelt schiet het ook niet op. Hoop dat je nu wel in de goede “flow” komt qua schrijven.
  Luc veel plezier op de skietjes, moet ik ook maar weer eens gaan doen volgend jaar!

  According to Barb – 09:31 (op 28 Januari ’09)
 34. De Boerderij, ja geweldig blad was dat. Heb het jaren gelezen, met de strip van Opa achterin. Soort Autovisie voor boeren, de mooiste testen met trekkers etc. Stamboomkoeien en andere stories waren wel minder boeiend! Het blad bestaat dus nog?

  According to brun – 11:09 (op 30 Januari ’09)
 35. Zo, zit bij Linda, aan de wodka cola (hik). Hard gewerkt aan de States. Ben toch wel zo mooi opnieuw begonnen (hik). Dat was dus de crux (hik), het lef hebben om vier maanden werk door de plee te trekken (hik). Na de boys dacht ik (hik) dat ik haast had. Dat werkte (hik, hik) tegen me. Raakte (hik) mijn toontje kwijt. Twee weken geleden elke nacht (hik) uren nagedacht wat ik toch verkeerd deed (hik). Ik was dus begin verkeerd begonnen, vanaf Godsamme, de eerste regel, en dat werke vier maanden (hik) door. Waarschijnlijk over twee weken klaar en dan door naar…MEXICO (hik). Het wordt toch wel zo mooi, meiden. Ben echt trots (hik, hik, hik)… oppp (hik) mmmeee zeeelfffe.

  According to Paul – 03:56 (op 31 Januari ’09)
 36. Klasse Paul,
  Kwaliteit gaat voor alles.(in je werk dan)Toch nog even nadenken over je varkens,zit best wat in hoor.Mijn mail is erg vertraagt dus sorry voor de late reacties.Voor de rest alles OK. Veel schaatsen en weinig werk.Nog steeds koud hier.
  Groetjes en kus aan Roxana en de boys…

  According to Kees – 21:05 (op 01 Februari ’09)
 37. Is nu iedereen skiën?

  According to chris leenders – 09:42 (op 06 Februari ’09)
 38. Volgens mij alleen Luc, de rest is denk hard aan het werk om de krediet crisis te boven geraken!

  According to Roy – 12:00 (op 06 Februari ’09)
 39. juist Roy. Druk met niks dus. 🙂

  According to nico – 14:02 (op 06 Februari ’09)
 40. Gek genoeg heb ik het nog steeds druk. M’n laatste wapenfeit: de wonderbaarlijke simsalabim campagne van Telfort. Voorlopig tover ik de crisis nog even weg…

  According to martijn – 20:30 (op 06 Februari ’09)
 41. Merk overigens wel dat de prijzen onder druk staan. Iedereen probeert er wat van af te knabbelen.

  According to martijn – 20:37 (op 06 Februari ’09)
 42. ach luxe positie wij moeten die 31 miljard winst weer zien te herinvesteren, druk zat mee, leuke bijkomstigheid, mijn project is ineens 35% goeiekopur geworden op papier sinds de vorige estimate van September 2008, dus alle nadeel hep ook sen fordeel!

  According to Roy – 11:08 (op 07 Februari ’09)
 43. leuk bedacht Martijn, creatieve geest 🙂
  merk idd dat prijs het enige toverwoord lijkt te zijn de laatste tijd.

  According to nico – 11:20 (op 07 Februari ’09)
 44. Gelukkig hebben jullie nog werk dat betaalt, meiden. Weinig van me laten horen, want ik heb geen zin jullie te vermoeien met mijn beslommeringen hier. Ik heb ook werk, maar verdien er (vooralsnog) geen rooie rot cent mee. Begin nog net niet te wanhopen. Voordeel van een beetje financiële druk is dat ik beter schrijf. Heb een ander ritme gevonden: ‘s nachts schrijven en ‘s ochtends herschrijven. Overdag is me te lastig. Teveel afleiding van de kids en ik zit te zweten achter mijn computer. Heb in twee weken tijd 18 pagina’s geschreven, een record. Uiteindelijk is een boekie schrijven gewoon werk. Hoop dat ik eind volgende week klaar ben met de States. Dreigt toch een mooi hoofdstuk te worden. Ik leg er wel eens een ander reisboekie naast en dan valt het me op dat ik toch wel erg tevreden ben met mijn schrijverij. Heb dat boek van Lois on the loose gedeeltelijk gelezen. Klasse dat het boek er ligt maar het gaat werkelijk helemaal nergens over. Gemiste kans. Ach, wie weet verkoop ik over een jaar wat exemplaren en kan ik hier een Jawa kopen, jottem. Over motorfietsen gesproken: nog een weekje geduld en je weet niet wat je ziet. Ik heb het dan over de wederopstanding van de Guzzi. Man, man, het wordt nog eens wat met mijn meisje. Over twee weken ga ik met de Legendarios La Ruta de Che weer eens doen. Jongens kennen de route niet. Echt een van de mooist trips uit mijn reis. Wordt dus lachen, want we reizen met een bijzonder klein budget, iets van 50 euro de man. Die Bolivianen eten rauwe vis, als het moet. We gaan kamperen in La quebrada de churo waar Che zich overgaf. Daarna carnaval vieren in Vallegrande. Baardmans Pedro gaat bij me achterop. Eens wat anders dan Anne. Daarna moet ik meteen door naar Chili om de motor opnieuw in te voeren. Heb geen geld om de motor te importeren. Heen en weer rijden dus over die klote wegen. Baal daar enorm van. Afgelopen vrijdag met krankzinnig veel moeite bij de plaatselijke douane een maandje extra voor de Guzzi kunnen lospeuteren. Uiteindelijk komt het allemaal goed, hoop ik. Dus nog een weekje meiden. O ja, met de boys gaat het goed. Die merken vooralsnog niets van de crisis. Ze beginnen al wat te kwebbelen, echt lachen. Iets anders: Mysterio is ziek. Hij heeft het zakje met cocabladeren leeggegeten en dat is niet zo goed gevallen, geloof ik. Hij heeft al twee dagen niet gegeten. Morgen naar de dokter. Dus je ziet, zelfs het konijn kost me geld. Mazzel.

  PS Yo Chris, still around. Alles goed, kerel?

  According to Paul – 19:44 (op 08 Februari ’09)
 45. Schrijven is ook werk maar wordt pas veel later betaalt.Dus even doorbijten-modderen-klooien voor jou Paul Hou je taai en kus voor de Roxana en de boys

  According to Kees – 21:03 (op 08 Februari ’09)
 46. Still around, Nog steeds in de weer met tijdschriften en ander grafisch spul. Moet wel zeggen dat ik het Magazine toendertijd wel erg leuk vond. Alhoewel dat ook alweer een stevig tijdje geleden is. En zoals je ziet ben ik ook nog steeds een stevige fan van Guzzi Galore. Elke dag even kijken of er door deze of gene nog wat te melden valt. Zelf ben ik geen schrijver, maar ik vindt het prachtig om te lezen wat er bij jouw allemaal gebeurt en hoe mensen daarop reageren. Wat ik mezelf wel afvraag is na het referendum nog wat gebeurt is. Enfin, we lezen het wel. Groet.

  According to Chris – 11:56 (op 09 Februari ’09)
 47. He Paul,
  Is Mysterio al bijgekomen uit de trip? Beetje oppassen met die rondlsingerende narco daar, voor je het weet eten de kids je zak met wiet leeg, zijn ze echt maar heel even vrolijk van hoor…
  ben al jaren vegetarier maar vroeger vond ik gestoofd konijn wel lekker, (coca)cola sausje erbij, nou, niet echt natuurlijk, zou m’n teckel ook niet opeten 🙂

  According to nico – 23:04 (op 09 Februari ’09)
 48. Paul,

  Zo lang het met die kleine rakkers goed gaat moet jou dat toch deugd doen! mag ik aannemen! Is de ROCK ook nog tevreden met jou in de rol van paps? Voor de neutrale lezer is het aanbod aan boeiende verhalen helaas iets minder geworden. Desalniettemin blijf ik het volgen en hoop echt binnenkort een exemplaar te kunnen kopen in de boekhandel.

  Maak je ook niet een kleine reportage wanneer jij op stap bent met die legendarios?. Dat is toch geen uitstapje met de padvinders. Dat zijn brute jongens die wel voor een verhaal zouden moeten kunnen zorgen. Paar mooie foto’s en de neutrale lezer is ook weer tevree.

  veel succes.

  According to Eddy Soffers – 13:53 (op 10 Februari ’09)
 49. Ben weer terug in het koude en natte NL. Wat een pokkeweer zeg! Nee, dan in de bergen; vanaf die prachtigge toppen zie je in de dalen de bwolking hangen terwijl je zelf lekker in het zonnetje van een spierwitte piste afglijdt. Vette sneeuw gehad en de laatste dag pak hm beet 40cm nieuwe sneeuw, helemaal te gek natuurlijk!! Was weer beregezellig met ‘de mannen’, ‘s morgens ontbijt met spek en ei en die heerlijke franse stokbroden met pate van de plaatselijke slager, overdag skien en ‘s avonds lekker eten met daarna als vanouds blufpoker met Maurice Sambuca. Af en toe een kroegie, je moet toch ook af en toe eens een vrouw hebben om naar te kijken 🙂 Je zou er ook van genoten hebben Paulus! Zal eens kijken of ik een filmpje in elkaar kan flanzen om je door te sturen, kun je een beetje mee genieten….

  Prijs prijs prijs, dat is bijna waar het alleen nog maar om gaat in de bizzienes, maar toch kun je met een beetje onderscheiden van de massa nog steeds je spulletjes verkopen, als je maar iets speciaals hebt wat de anderen niet hebben, ik barst op het moment van het werk terwijl de markt stil schijnt te liggen. Heb het idee dat de consumenten og denken dat er niks aan de hand is en dat de grote klappen nog moeten komen, maar we zien wel. Anders wordt het plan B.
  GRTZ

  According to Luc – 15:49 (op 10 Februari ’09)
 50. Beste Paul,
  Je pa heeft de meeste reacties gelezen en vond het tijd om reactie vijftig te geven. In de eerste plaats hoe is het met je liefje en de kinderen. Vier maanden is niets vergeleken met mijn leeftijd. Uit de reacties heb ik niet kunnen opmaken of je laatstelijk ook wat verdiend hebt. Ik ga weer vlug afsluiten want mij hulpje (Daan) moet er vandoor en ik moet aan de dialyse. Heel veel liefs

  Je Pa

  According to F.A. Wempe – 20:57 (op 10 Februari ’09)
 51. Paul: laat dat konijn effe knabbelen op wat weedbladeren. Dat maakt ‘m weer relaxaaaxed. Ik zweer je, dan loopt ie morgen de moonwalk van Michael Jackson. Met een brede glimlach op z’n snoet. Far out, maaaaaan.

  Luc: klinkt wel stoer, dat verslag van die wintersport trip (in wat voor trip zit Mysterio nu eigenlijk ;-)). Ben als niet wintersporter, in de winter doe ik eigenlijk niets, erg benieuwd naar het filmpje van je. Gooi straks ook even een link op deze site. Ennuh… succes met de biz.

  According to martijn – 23:25 (op 10 Februari ’09)
 52. Martijn, kan best even duren hoor dat filmpje. Denk dat ik bij elkaar zo’n klein uurtje film heb en daar moet ik natuurlijk een compilatie van maken en dat heb ik nog nooi gedaan…. Gelukkig komt vanavond mn zoon eten en kan hij me eens uitleggen hoe dat werkt met windows movie maker denk ik. Lastig lastig….. Wintersport trekt me echt door de winter heen! Iedereen die het kent zal dat beamen. De bergen zijn mooi, het is er stil, de uitzichten adembenemend en de afdalingen….ach, die zijn hemels!!!

  According to Luc – 10:23 (op 11 Februari ’09)
 53. Yo, yo, yo!!!

  We zijn er weer!
  De Weteringschans is weer ‘bezet’.
  Van de witte piste af, via Tournus (kerk van St. Phillibert ou quelquechose), weer terug in het Amsterdamse. Daar waar een pak gekleurde tekeningen van Maartje op me lagen te wachten (nog een paar tekeningen erbij en het zou een ‘volwaardig’ boek zijn geweest).

  Ben blij dat je er dit jaar niet bij was Paultje, anders was ik denk ik tweede geworden met het legendarische pokerspel. Het was weer geweldig om de Franse en Zwitserse finca’s in hun ‘eenzaamheid’ te zien liggen in het majestueuze witte landschap.

  Nu weer eens bezig met de website welke al aardig ‘gevuld’ gaat worden met projecten van afgelopen jaren.
  Denk dat ie volgende week de ‘cosmos’ ingaat, maar dan laat ik je het natuurlijk wel ‘even’ horen.
  Tsjonge jonge, wat een ‘avonturen en projecten’!

  Verheug me op je ‘hardcover’ presentatie (met vlinders)!

  groet,

  Maurice

  According to maurice van Bakel – 14:12 (op 11 Februari ’09)
 54. Beste Pa, de afgelopen maand wat verdiend. Voor de rest geef ik uitsluitend uit. Alles goed dus hier. Even snel, wat Santiago bungelt onder me in Ilana´s draagzak. Geloof dat morgen mijn motor klaar is. Je weet niet wat je gaat zien. En ja Eddy, dat geploeter van ons op La Ruta de Che krijg je te zien. Wellicht is het wat voor de Belgische motorblad. Zal ze eens schrijven. En dan godver meteen door naar Chili of Argentinie om de motor opnieuw in te voeren. Daarna ga ik me opsluiten. Vier maanden betekent inderdaad niets wat tijd betreft. Mijn deadline is mijn bankrekening.

  According to Paul – 00:43 (op 12 Februari ’09)
 55. Grappig kreeg net telefoon dat mijn bella ook klaar is, ga ik zaterdag even bij Biggelaar in Oisterwijk ophalen, power commander in laten bouwen, op de dynojet bank af laten stellen, koppen laten flowen, alle body fluids laten vervangen, verse riempjes erop je kent het wel het beter Ducati onderhoud voor het nieuwe circuit seizoen! Ben benieuwd hoeveel PK/Nm ze erbij heeft! Wel jammer dat er een krukaslager kadukatie was, maar geen interne schade (gelukkig) wel in de portemonnaie! Gisteren nog lekker met de CRF450X gespeeld (illegaal) door het duin naar en van het haagse gecrosst………. Overigens wintersport luchten hier in de hoek van Anal, alles wit, strak blauwe lucht en dichtgevroren auto’s, prachtig!

  According to Roy – 08:42 (op 12 Februari ’09)
 56. Paul, bel even met Alex en Maxima. Die hebben een ranch gekocht in Pategonie en gaan ‘t uitbaten als hotel. Misschien hebben ze een leuk baantje voor je. Of misschien willen de Oranje’s wel investeren in jouw finca. Die kijken niet op een buitenverblijfje meer of minder!

  Prins wordt hotelbaas
  door Alex de Vries

  AMSTERDAM – Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan in zaken. In de Argentijnse provincie Patagonia hebben zij aan de voet van de Andes voor bijna 2,5 miljoen euro een prachtig gelegen landhuis gekocht. De ranch met 1500 hectare grond en daarop enkele vakantiehuisjes zal volgens ingewijden door Máxima’s broer Martin Zorreguieta worden uitgebaat.

  According to martijn – 08:47 (op 12 Februari ’09)
 57. Zeg SR, je bent toch niet de beestjes, bloemetjes, zeg maar, natuur, aan het verneuken met die rotbrommer van je he?! Want dat kan dus echt niet!!!
  Toch blijft het een raar mannetje die Paul, zit maar te zeuren over het geld (ben je soms gereformeerd of zo) en ondertussen laat mijnheer z’n tweewieler tot in de puntjes opknappen ten koste van het brood voor de tweeling. Arme Rock, die zal wat te stellen hebben met dat heerschap.
  Ondertussen zit ik hier maar een beetje te keuteren met die keukentjes van me, heb toch wel zo’n godverdommese heimwee naar die vette tiefschnee…..

  According to Luc – 15:38 (op 12 Februari ’09)
 58. Beestjes, het enige beest wat in die duinen leeft zijn die fucking konijnen die me smorgens in donker op de wielrenfiets het hart regelmatig in mijn keel doen slaan omdat ze net voor je wiel oversteken, kut beesten, lang leven de vossen! En bloemetjes, het is nog winter schat, dus die zijn er niet, het enige waar ik overigens rij is of over zand of over de ruiterpaden, en daarbij direct de natuur helpend door er CO2 rond te strooien, de beste mest voor planten, wat? zonder kunnen ze niet eens leven!

  Maar inderdaad waar Heer Paul het geld voor het opknappen van Galore vandaan haalt….

  According to Roy – 15:43 (op 12 Februari ’09)
 59. Aankomende bloemen, zaadjes, worteltjes, etc. Het is toch niet voor niks dat je daar niet doorheen mag lopen, laat staan met je motorbrummerke door heen tuffen en alles kapot maken 🙁 Maar ja, alles wat niet mag is leuk he…..

  According to Luc – 17:29 (op 12 Februari ’09)
 60. Die ene achterband van jouw overjarige 996-je is net zo duur als de hele opknapbeurt van de Guzzi, Roy. Wat krijg ik voor die 230 euro? Frame, tank, spatborden, zijkapjes opnieuw gespoten (zwart en parelmoer wit), kleppendeksels, deksel aandrijfriem, wielen en remdeksels gepolijst, nieuwe achterband, verse olie, nieuw zadel en het nodige laswerk na de crash. 230 euro. Geef toe dat het onbezonnen is om in mijn geval zo met mijn geld te smijten. Maar ach, in bijna vier jaar tijd geen cent aan mezelf uitgegeven, en de Guzzi was echt aan een opknapbeurt toe. Van de week een mooie tas voor Roxana gekocht. Ze was een beetje boos, omdat ze weet dat we wat krap zitten. Voor de rest hoor en lees ik alleen maar jankverhalen uit Nederland en Europa. Ik geef toe, begin inmiddels wat zenuwachtig te worden. Kost veel tijd en geld, twee kleintjes. ‘t Is een wonder dat we het nog zo lang uitzingen. Roxana dreigt een beetje uitgeput te raken. Ben bijna klaar met de States. Daar heb ik dan vier maanden aangewerkt. Dus, ik loop mooi op schema: boekie zal ergens 2012 klaar zijn. ‘t Is een intrigerend proces. Kom me letterlijk en figuurlijk de hele dag tegen. Ga proberen om mijn productie op te voeren naar 30 pagina’s per maand. Vergis je niet, moet dit vak leren onder, en dat mag best worden gezegd, moeilijke omstandigheden. Zit soms de hele dag naar mijn scherm te staren, en dan heb ik een luizig paginaatje geproduceerd, die ik de dag erop weer moet herschrijven. Alaska en Canada ging zo goed, en toen die kleintjes tevoorschijn kwamen, kwam de klad erin. Maanden lang alleen maar bagger geproduceerd. Was mijn toon en ritme volkomen kwijt. Nu gaat het weer iets beter. Hou mijn hart nu al vast voor Mexico. Dan gaat die Canadese onder het vileermes, en ik dus ook.

  O ja Luc, op Youtube heb je maximaal tien minuten. Zal de link dan op mijn site zitten. filmpje heb je in een paar uurtjes tijd gemaakt. Pas op voor muziekjes. Het ene na het andere filmpje wordt door Youtube geblokkeerd.
  Zit inderdaad wel een geinig reisverhaaltje in over die finca van Lex en Maxima. Maar het is me wat te ver weg. Overigens hebben de meeste Argentijnen medelijden met Maxima. De teneur: Ze mag dan wel status en geld hebben, ze zit wel vast aan zo’n boludo van een Lex.

  According to Paul – 18:32 (op 12 Februari ’09)
 61. 2012 je boek af. Dat is toch niet te geloven. Een beetje auteur tikt een boek per jaar. Inclusief signeersessies, interviews en huilende kids thuis die aandacht willen.

  Dit riekt toch echt naar een ongelooflijke luiheid. En gelul over naar een beeldscherm staren of 2 koters die wat van je willen, daar kan ik niks mee. Ik moet ook elke dag schrijven en als het niet lukt, schop ik mezelf onder m’n reet of ga ik desnoods een half uur rukken, maar dat stuk of die slogan of die campagne zullen er komen. Dag in, dag uit. Als jij geld wilt verdienen met creativiteit, zit er niks anders op, Paul!

  En vraag me by the way toch echt af hoe dik dat boek moet worden als je ‘t in 2012 af wilt hebben. 1500 pagina’s? Dan ga ik het dus niet lezen. Meer dan 250 pagina’s trek ik sowieso niet, dus wat mij betreft ligt jouw boek met Sinterklaas in de winkel. Dit jaar, wel te verstaan.

  En Roy, rij die duinen ook maar naar z’n mallemoeren. Er is al toch al veel te veel natuur in Nederland.

  Pffff … wat is dat toch met motorrijders….

  According to martijn – 20:11 (op 12 Februari ’09)
 62. Paulus,Paulus,Paulus,wat hebben we het druk!!!
  Martijn heeft gelijk hoor,dat boek is een sinterklaaskado.Dit jaar.Mits de kwaliteit er niet onder lijdt.(heb je mij weer).
  19 maart zijn we weer jarig Paul.Misschien wat enveloppen kado?
  Je hebt gelijk dat je je gezin niet uit het oog verliest,blijven dingen om nooit te vergeten.
  Ik lees ook dat je zadel vernieuwt wordt,maar dat is toch mijn zadel???
  Erg vind ik het niet.Wel jammer van Marije haar kunst op het zijkapje.
  Zal best allemaal heel mooi worden en dan weer lekker rijden,filmpje maken met aanstekelijke muziek en mooie foto’s.
  Heb er helemaal zin in.Doe je best gozer.
  Groeten en zoenen.

  According to Kees – 20:55 (op 12 Februari ’09)
 63. Hahahaha fantastisch die reacties, jongens (waar zijn de meisjes gebleven) lees nou eens goed, ik rij over ruiterpaden daar waar die 4 voeters over heen galoperen, dat is een pad bezaaid met boomschors als in dfood versnipperd hout, wat maak ik daar nu kapot? ik help juist het pad begaanbaar te houden zodat er geen dure machines nodig zijn om de bosjes te snoeien (getuige de hoeveelheid doornen in handen/armen en benen schrijvers dit verhaaltje). En als alternatief rij ik door zand in het duin en op strand, geloof me daar groeit niks nakkus de nada! Ik klink misschien wel stoer maar geef erg veel om het milieu (milieu? milieu?kom uit een zeer goed milieu!).

  En inderdaad Paul hoe lang en hoe goed moet dat boek worden? Je zegt dat die Louis d’r boek kut is, het verkoopt dik, heb het ook gelezen en vond het hoogste vermakelijk!

  According to Roy – 07:13 (op 13 Februari ’09)
 64. Ohja Paul ik rij een 998, en je koopt tegenwoordig een setje banden voor onder de 230 Euro, lang leve internet, de lokale kwikshit lepelt ze eronder voor 6 euro!

  Maar dat polijsten kun je natuurlijk zeer goed zelf doen, doe ik zelfs, om de dempers weer fraai te krijgen bv, werkt ook zeer therapeutisch, misschien iets voor jou! Ook had je zelf diverse delen kunnen schuren, zo spuit ik binnenkort zelf mijn wielen van de 998, dan hou je geld in de zak Paul!!!!! En als je het over frame spuiten hebt, dan ga ik er vanuit dat de gehele fiets gedemonteerd is?

  According to Roy – 08:36 (op 13 Februari ’09)
 65. Hehe, eindelijk zit er weer eens wat leven in de brouwerij hier!! Meisjes of geen meisjes, daar heb je toch niks aan. Neuken is gewoon leuker dan rukken. Toch? Martijn? Whahaha, ja, die Martijn weet van wanten Paul en overigens vind ik dat SR best een aardig woordje meedoet met zijn kwakslag over het milieu… Kun jij je nog herinneren Paulus hoe je vroeger werkte? Dagenlang lamstralen en dan in een nachtje al het werkverzetten vlak voor of voorbij de dedline, stel je zelf een dedline (of wij doen het voor je) en het komt allemaal goed, ik stel voor dat het voor vaderdag op de schappen ligt!!
  Thxs voor de tips over Utube, ik moet eerst nog even studeren hoor, heb met zoonlief een film zitten weghappen ipv zelf een film maken, ook een beetje lui. En trouwens, in 4 jaar geen cent aan mezelf uitgegeven, wat een gelul man, je hebt al 4 jaar vakantie!!!!
  Grtz

  According to Luc – 10:50 (op 13 Februari ’09)
 66. Ja inderdaad goeie Luc, beetje leven in die ingekakte brouwerij hier trappen, die Paul die geen cent aan zich zelf uitgegeven heeft de laatste 4 egotrippenrij jaren, dat is wel de grootste lacher van deze blog.

  According to Roy – 11:45 (op 13 Februari ’09)
 67. Ja, en de jaren van voor jezelf wat kopen zijn sowieso voorbij Paulus, die twee mormels gaan je helemaal leegzuigen!! En dan hebben we het nog niet over de Rok, nee jong, dat wordt ploeteren………….

  According to Luc – 17:47 (op 13 Februari ’09)
 68. Inderdaad ploeteren Luc. Met beide poten in de drek als het moet. Paul, wees blij dat je daar zit. Hier in NL word je over een half jaar, als de crisis op z’n hoogtepunt is, en het voormalig Westerse rijk voorgoed tot de geschiedenisboeken behoort, verplicht te werk gesteld als je geen inkomsten meer hebt.

  Die kant gaan we op. De regering moet 20 miljard bezuinigen dit jaar. Echt waar.

  Dan is er dus geen doekoe meer voor uitkeringen. Dan moet je verplicht geulen graven langs de A2.

  Dus ga nou schrijven. Je hebt 4 jaar vakantie gehad. 48 maanden. 208 weken. Het denkwerk zit er nu toch echt op. Grijp die tikmachine van je op z’n kloten en knijp ‘m tot de laatste letter leeg. Doe het voor jezelf en die koters van je.

  En ja Luc, tuurlijk neuq ik liever, maar dan moet er wel een vrouw in de buurt zijn. Deel de studio met 2 heren. En om mijzelf in de studio in hun bijzijn op een opblaaspop te werpen gaat me toch iets, hoe vrij Amsterdam ook is, te ver.

  According to martijn – 21:29 (op 13 Februari ’09)
 69. En wat is dat nou Roy, een beetje over ruiterpaden brommen. Dikke poeperd zeg. Zeker een beetje naar opwippende meisjesbipsen in strakke ruiterbroek te peerd gluren door die helmspleet van je. Hopsa. Vort. In galop. Whoehahaha, ouwe geile bromsnor!

  Als je nou echt een kerel bent, ga je van de gebaande ruiterpaden af en de duinen nou eens goed omploegen. Met een wolk van wegstuivend zand achter je aan. Natuur weg? Jij schept nieuwe!

  According to martijn – 22:13 (op 13 Februari ’09)
 70. Hoi Paul,

  Bij jullie in Sucre ook carnaval? Post eens wat foto’s of is het net zo iets als in NL?
  Is je konijn nou al weer op de poot?
  Hier is het weer weer troosteloos, miezerig en kil, ben blij met de open haard op zulke dagen. vrijdag vertrekken we voor een weekje wintersport, lekker skieen op de blauwe pistes, op mijn leeftijd doe je niet zo gek meer:-)
  Met deze crisis zal de zomervakantie er wel niet meer inzitten dus profiteren we er nog even van.

  According to nico – 22:20 (op 15 Februari ’09)
 71. Hoi Paulus, ik ben benieuwd of dit berichtje jou ook bereikt.
  Alles goed met jullie?
  Dikke kus, Tante Sjanneke.

  According to tante Sjanneke – 23:19 (op 15 Februari ’09)
 72. Krediet crisis of niet (ben zelfs mijn baan niet zeker bij de Schelp) heb in Maart al een leuk dagje off the road gepland met wat top kreks van het nederlandse enduro rijden op het circuit van Valkenswaard en in April ga ik op het circuit van Croix et Ternois, noord Frankrijk, het wegrace seizoen inluiden, yiiiehiieeeee.

  Ohja, heb een powercommander op de 998 laten bouwen, nu 129 achterwiel PK’s maar belangerijker, 110Nm koppel YIIIIEHHIIEEEEEE

  According to Roy – 10:00 (op 16 Februari ’09)
 73. Hey Paul, ik heb je half jaartje niet gevolgd en heb net foto’s gezien op je site van je mannen! Gefeliciteerd ! Ik herinner onze avond aan het bier in Ushuaia nog goed, toen kreeg je net te horen dat je een tweeling zou krijgen.. Oud/Nieuw in Colombia geweest en nu alweer 2 maanden in Amsterdam.. Ik heb besloten om nog 1 adventure project te doen voordat ik terug in biz ga.. dan zitten er dadelijk bijna 5 jaar adventure / fun op 🙂
  Ik ga terug naar de bush.. in Brazilie. Ga documentaire maken en heb inmiddels heel team bijelkaar.. toch terug om de zwarte jaguar echt te filmen, in het wild.. Niet zoals alle andere documentaires met dierentuin dieren in een grote kooi. T’kan wel lang gaan duren, maar ‘we’ trekken 14 maanden uit om 5 minuten wild-black-jag mee te mogen maken.. Als je wilt kun je eens kijken op http://www.oncapreta.com

  Het ga je goed en als iemand een e-mail adres of telefoon/mobile nummer van Paul heeft, zou je dat even op de mail willen zetten ? Muito obrigado, Ben

  According to Ben Valks – 00:31 (op 17 Februari ’09)
 74. Zo, daar ze we weer even. Morgen is de motor dan echt klaar. Krijg een nieuwe V7. Vrijdag hem meteen afraggen op la Ruta de Che. Daarna meteen door naar Peru om de motor opnieuw in te voeren. Twee weekjes vakantie dus. Daarna ga ik me opsluiten. Fuckboek moet af. Tja, die Lois. Petje af hoor. Ook al vertaald in het Nederland. Maar: ik kom er niet doorheen. Er gebeurt me te weinig. Vijftien pagina’s over hoe haar motor in beslag wordt genomen. Ja, zo krijg ik mijn pagina’s ook vol. Is mij in San Francisco ook bijna overkomen: 250 woorden niet meer, en dan door. Probeer een roadmovie neer te zetten, zonder zelf aan het woord te komen. Je kunt een mooi landschap benoemen, je kunt hem ook laten zien. Show, don’t tell. Ik vind dat een mooiere vorm, maar ‘t kost me een tijd. probeer ook per land wat te laten zien. Alaska, eenzaamheid, Canada, indianen in de knoop, de States (?). Maar goed, inmiddels in Mexico. Motor wordt toch mooi.

  According to Paul – 01:43 (op 17 Februari ’09)
 75. Leg dat ‘s uit, Paul, ‘landschappen laten zien’. Komen d’r foto’s in het boek? Ben ik wel voor te porren.

  Oh, en voor iedereen die hier vertier zoekt (de komende 2 weken hoeven we geen bijdragen van onze vakantieganger te verwachten): speel Televizier’s TV Quiz op http://www.televizier.nl en je ontdekt met welke belangrijke zaken ik m’n brood verdien.

  According to martijn – 19:53 (op 17 Februari ’09)
 76. Ben jij nou die vakantieganger of heb je het over Paul, Martijn? Heb jij dat verzonnen van Televizier?
  Stuur me eens een mailtje Martijn, info@studio-wyck.nl , ik moet je wat vragen.

  Klinkt goed Paul, krijg meteen zin om te lezen. Ik zelf hou wel van foto’s in zo’n boek, tsja, in een echt boek horen geen foto’s natuurlijk, maar in zo’n reisboek prikkelt het nog een beetje meer je gevoel, en de vaders moeten zich met vaderdag toch een beetje kunnen identificeren met de held als ze wegkwijnen in jouw avonturen, vaderdag 2009 wel te verstaan!!

  According to Luc – 20:20 (op 18 Februari ’09)
 77. Paul is natuurlijk die vakantieganger. Al 4 jaar. En 2 weken. Zou ik natuurlijk zelf ook wel willen; een beetje jaloers blijven we allemaal…
  Maar van de andere kant, omdat ik hier in NL zit, heb ik toch maar mooi, samen met een art-director, de Televizier TV Quiz kunnen bedenken. Ennuh… het mailtje is onderweg!

  According to martijn – 20:58 (op 18 Februari ’09)
 78. Landschappen laten zien in je eigen fantasie natuurlijk.
  Boek komt heus goed Paul.Eerst motorrijden en vakantie en dan weer schrijven .1 ding tegelijk.
  Groetjes aan de Rock en de kanjers

  According to Kees – 21:07 (op 18 Februari ’09)
 79. spero di fare anc’io il grande viaggio con la mia v7 special
  Un caloroso saluto dall’Italia

  According to Emanuele – 21:37 (op 06 Oktober ’09)
 80. Vi un reportaje que te hicieron donde comentaste tu hazaña, me pareció espectacualr todo lo que viviste, supongo y espero que lo hayas disfrutado mucho.

  Saludos,

  Viviana (Uruguay)

  According to Viviana – 19:12 (op 03 November ’09)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *