De Guzzi leeft

Geen motor zo onverschillig voor onderhoud als mijn 32 jaar oude Moto Guzzi. Dertig maanden is ze on the road. Geen berg te hoog, geen rivier te diep, geen terrein te ruig, geen grenspost te veel. Naar het aantal kilometers is het gissen. 40.000, 50.000, beats me. Het gepleegde onderhoud aan de motor is te verwaarlozen. gezien mijn schaarse kennis van het mechaniek. De kleppen zijn voor het laatst gesteld in Seattle, een reizigersleven terug. Een mij toevertrouwd klusje is het vervangen van olie, wat ik om de 2500 kilometer doe. Nieuwe olie wast elke kwaaltje van de Guzzi weg, zo weet ik. Pure psychologie. Dertig maanden heeft ze zich laten glimlachend laten kastijden. Twee weken terug kwam de afrekening. Ik was onderweg naar Salar de Uyuni, de zoutvlaktes. Dat de motor slecht was kon me niet deren. Er stroomde verse olie door de leidingen. De Guzzi kwam al een tijdje zeer slecht op gang met een hoop voorverbrandingsklappen in de carburatie, of hoe zeg je zoiets. Eenmaal op temperatuur deed ze keurig netjes haar krukasomwentelingen, al deed het verticale stratenplan van La Paz haar rochelend happen naar adem. Welke motor voorzien van conventionele carburateurs heeft op 3500 meter geen last van astmatische trekjes?

Een zondagochtend, ergens in juli, 07. Zeker een half uur had ik nodig om de motor aan de praat te krijgen. Moest de Guzzi uiteindelijk aanduwen, een inspanning van Olympische afmetingen, gezien het gewicht van de motor (320 kilogram met bagage) en de hoogte, 3500 meter. ‘Het is de hoogte, te weinig zuurstof. Laat je niet gek maken’, hield ik mezelf voor. Dat er wel eens meer aan de hand kon zijn (onderhoud?) drong niet tot me door. En dan toch vetrekken, wise ass. Had op zijn minst een rit van 800 kilometer voor de boeg om te eindigen op de eindeloze zoutvlaktes waar in de regel niet meer is te zien dan – zout, laat staan een in Moto Guzzi gespecialiseerde monteur. De Guzzi besliste anders. Na tachtig kilometer over de Alti Plano (4000 meter hoogte) te hebben geduwd hield ze er mee op. Geen beweging meer in te krijgen, alsof ze wilde zeggen ‘Don Pablo, het is tijd voor bezinning. Het roer moet om.’ Nog altijd ben ik de kapitein op het schip en de koers die dag stond gericht op Salar. Na drie uur lang met minutieuze precisie gezocht te hebben naar de oorzaak van de storing (‘Kijk eens aan, we hebben een vonk. Wat nu?’), kwam ik tot de slotsom dat de rit die dag ten einde was en dat ik de coördinaten moest aanpassen. Vrij snel kreeg ik een lift van ene Francisco Romero, woonachtig in Rio Seco, calle 10 (Mocht je in de buurt zijn, bedank hem nog even voor de aangeboden hulp) die onderweg was naar La Paz. In zijn volgeladen pick-up vonden we nog net een plekje voor de Guzzi die compleet op apegapen lag. Het toeval wilde dat ik twee dagen ervoor een verkennend ritje door El Alto (de satellietstad die uitkijkt over La Paz) maakte en een monteur vond, Top Moto. Tijdens het verversen van de olie vroeg de eigenaar Orlando of de motor problemen gaf. ‘Al twee jaar lang vervult ze elke wens’, antwoordde ik zelfverzekerd. Hij was onder de indruk. En wie niet? Ik kende geen andere motorzaak in La Paz en dan sta zomaar je op een zondagavond in El Alto (Bolivia) voor een gesloten motorzaak moord en brand te schreeuwen. Ik kon die avond de motor bij Top Moto stallen. De dag erop zou ik terugkomen. Een nogal hectische zondag eindigde in rust. Francisco zette me voor de deur van mijn hotel down town La Paz af. Ook de motor stond droog. De politie hier in Bolivia waarschuwt me keer op keer dat het langs de kant van de weg niet veilig is. Ik weet inmiddels beter. Vier keer heb ik echt hulp nodig gehad hier en evenzoveel keer lieten de Bolivianen me niet staan. Bijzonder vriendelijke mensen die Boli’s.

Een maandagochtend, ergens in juli, 07. Orlando begon aan de klus van zijn leven – mijn Guzzi. Hij stroopte zijn mouwen op en ging aan de slag. Vier dagen later was hij klaar. Ik had geen prijs afgesproken met Orlando. Ik wees ‘m op de vorkpoten die in proper motortaal geen feedback gaven, een eufemisme voor te keer gaan als een drilboor ook al bestaat de ondergrond uit asfalt. Voor de rest liet ik ‘m zijn gang gaan. Orlando in actie Het bleek dus dat de kleppen min of meer vastzaten, dat de ontsteking niet op tijd stond, de carburateurs en de contactpunten vuil en compleet van slag waren en weet ik wat voor toestanden allemaal. Verder reviseerde Orlando de vorkpoten, inspecteerde en vernieuwde zondig de bedrading, vernieuwde de remschoenen (zes in totaal), paste het instrumentarium aan en meer, veel meer. De rekening zoals gezegd was voor Boliviaanse begrippen torenhoog, 3000 Boli’s, omgerekend 300 euro op de kop af. Ter illustratie: Fabby, een lokaal vriendinnetje die een internetzaakje runt, verdient 6000 Boli’s per jaar. Maar goed, voor 300 honderd euro heb ik een zo goed als nieuwe motor. En als ik nu eens stil sta hoeveel dat barrel me kost per strekkende kilometer kan ik niets anders doen dan me rijk rekenen. Los van een V-snaartje, een nieuwe band, of nieuwe accu kost de Guzzi me zo’n 8 euro per duizend kilometer. Besef dan wel dat ik vulkanen met haar heb beklommen en onlangs 3000 kilometer door een woestijn heb getijgerd.
Kortom, voor het eerst in zeven jaar doet die vermaledijde voorvork ‘t (Hij dempt!) en sla ik over het stuur als ik maar naar de voorrem kijk. Als ik mijn voet per ongeluk laat rusten op het rempedaal kom ik slippend tot stilstand. Een tien procent helling op 4000 meter hoogte – ik trek de volgeladen Guzzi zo op zijn achterwiel. Met andere woorden, de Guzzi, nog altijd een motorfiets tegen wil en dank, leeft!

Intussen hield ik het een maand op mijn sloffen uit in chaos van La Paz. De stad en de mensen verrassen me. Na flink gereisd te hebben door Peru ben ik volkomen ingezakt geraakt. Je doet ook niet veel op 3500 meter hoogte. Lichamelijk houd je een low profile. De weekeinden waren wild met Edith. Evenwel gedurende de week hield ik me koest en kuierde wat lethargisch rond over calle Illampu, mijn wijkje, met zijn kleurrijke chola´s en zag dat alles goed was. Kijk, ik kan wel als een razende idioot, of liever gezegd als een toerist musea en andere cultuurverantwoorde uitstapjes maken, maar door gewoon te zijn kun je de hartslag van een land of in dit geval een stad goed aanvoelen. La Paz voelt goed en zo heb ik inmiddels begrepen mogelijkheden zat. Ik houd ermee op. Moet aan de slag. Ben onderweg naar Santa Cruz waar Che zijn fatale opmars door Bolivia begon, veertig jaar geleden. Pieter Webeling, mijn beste journalistieke maatje, heeft rond gebeld en er is behoorlijk wat interesse vanuit NL voor het verhaal. Ben voor mijn gevoel binnen als ik Gary Prado te spreken krijg, de kapitein die Che de avond voor zijn executie lang ondervroeg. Hij woont in Santa Cruz. Wish me luck. Kortom, de luiheid heb ik afgeworpen. Nu ga ik Che ontwaken.

PS In Bolivia is men nogal goed gelovig. Als Onze Lieve Heer of een van zijn 11234 Santa´s of Maria´s geen sjoege geven, wendt men zich tot tot mythes, hekserij of andere vage toestanden. Hier zie je bijvoorbeeld lama embryo´s. Het gedroogde lijkje leg je onder het fundament van een nieuw te bouwen lokaal en alle onheil is afgewend. Overigens schuwt men niet om een lokale dronkaard voor dit doeleinde te gebruiken, ongelogen. Het doel heiligt de middelen, zo begrijpt men maar al te goed hier in Bolivia. En waarom niet? Al blijf je waakzaam voor overmoed.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Foei foei foei, Paul zo praat je niet over je Guzzi—-Barrel—- niet zo lelijk doen tegen haar, ze heeft je bijna gebracht naar waar je wil eindigen. Je moet haar natuurlijk wel blijven verzorgen, net als met vrouwen, dat weet je toch.
  Goed dat je er weer zin in hebt, hoop voor je dat je die Prado te spreken krijgt, moet wel een goed verhaal worden, we zijn benieuwd.
  Good Luck Pik
  Daan sms je o6 Nummer ff
  Lator

  According to Har – 01:16 (op 10 Augustus ’07)
 2. Je hebt gelijk Har. Mijn bike is de vlag op de modderschuit die Moto Guzzi heet. Ja, denk daar maar eens over na.

  According to Paul – 02:01 (op 10 Augustus ’07)
 3. La Poderosa voorbij !

  According to Alexander – 09:29 (op 10 Augustus ’07)
 4. Paul, fijn weer een bericht in het Nederlands, lekker gewoon geschreven, op zn Pauls. Kan me voorstellen dat je het gevoel hebt weer een nieuwe motorfiets te hebben! Hoewel jouw liefde natuurlijk wel al 30 jaar oud is….
  Ziet er behoorlijk arm uit in dat land, hoewel echte rijkdom natuurlijk in het hart van de mensen zit. Maar die zien er op de foto’s ook niet zo blij uit, toch? Of komt dat allemaal door die zuurstof?
  Gaat het allemaal nog een beetje zo alleen Paul? Lijkt me toch maar eenzaam zo hoog tussen die verschrikkelijk kale bergen, groot contrast tussen het platteland en de steden he. Wat brengt dit leven jou Paul?
  Trouwens, ik herken daar geen embryo’s in, beetje rare bruine verschrompelde zakken lijken het…. Heeft vriend Orlando zo’n ding onder je fiets gemonteerd?? En nu we het toch over vrienden hebben, nog eens iets over Don Lullo gehoord?
  Ben benieuwd of het gaat lukken met Prado, wish you luck!
  Grtz

  According to Luc – 11:36 (op 10 Augustus ’07)
 5. Mooi verhaal!

  According to tim – 17:19 (op 10 Augustus ’07)
 6. Ha die Paul! Je verhaal leest lekker weg achter m’n kop koffie… Che; goed idee voor een nieuw verhaal, moet in het Spaans toch ook goed te slijten zijn. Die gozer leeft nog steeds in deze contereien nietwaar?
  Ga over 2 weken even naar het Hollandsche en dan snel weer terug naar Panama. Ja, ik leef hier tegenwoordig in San Felipe, Casco Viejo, probeer maar eens een taxi te vinden die je er heen wilt brengen…
  Ga over 2 dagen verhuizen naar Bocas Del Toro, met Veronica, alweer ruim een half jaar samen met haar. Ga daar een handeltje in meubelen beginnen, dus moet wat gereedschap ophalen aan de andere kant van de oceaan en als ik daar toch ben wat handen schudden en zo.
  Als je niet meer weet wat je moet doen, je bent altijd welkom en ik kan altijd wel een paar extra handen gebruiken. Het is goed leven daar weet je, veel water en schone lucht en goed en gezond eten. Neem Maria mee, gaan we gezellig met z’n allen lekker een beetje organisch boeren daar, paar kippen en geiten erbij… ik hoor het wel.
  Feliz viaje, nos vemos

  According to Thomascuba – 18:53 (op 10 Augustus ’07)
 7. Hallo Paul.
  Vergeet ik even de eerste twee letters van Guzzi in te tikken, word ik me daar even meteen afgezeken als spammer! Maar goed, die fout maak ik geen tweede keer. Lang niets meer van me laten horen, al heb ik genoeg te vertellen. Maar dat doen we over een paar jaar wel weer, als je weer terug bent. Ik geniet nog steeds van je avonturen ma, en ik wacht met smart op je boek. Want dat móet er toch gaan komen.

  According to Tony – 21:02 (op 10 Augustus ’07)
 8. Zo op afstand ziet de guzzi er weer uit alsof je ook nog even terug kan rijden naar Alaska. Met een dempende voorvork een peuleschil toch? In ieder geval goed dat hij weer spik en span.
  Ik ben benieuwd wat je van die kapitein te horen krijgt. Misschien hebben ze het die avond vooral over motoren gehad?

  According to Dirk – 21:38 (op 10 Augustus ’07)
 9. Misschien is die vago Gary Prado, excusee, wel een stuk interessanter als die hele (kapotte) che G.
  Ik, persoonlijk, op eigen titel, heb meer met levenden…..
  Kortom, vraag die gast, die natuurlijk de helft verzint, de naad van zijn broek, en begin met hemzelf en zijn belang!!!!! Biertje?

  According to acj vd akker – 01:11 (op 11 Augustus ’07)
 10. Heya Paul,
  Jammer dat we elkaar mis lopen, we zitten NU in Uyuni en plannen een paar dagen in de salar te blijven, vandaar ontmoeten we mijn moeder 15 sept. in Salta…
  Keep the rubber side down…

  According to karin en coen – 01:43 (op 11 Augustus ’07)
 11. LANG LEVE DE GUZZI !!!
  En zoals ik al eerder zei: mazzelpik. En echt met alles…..

  According to sjaak – 12:25 (op 11 Augustus ’07)
 12. Go Paul Go !

  Fijn om je weer in het Nederlands te lezen.
  Komt een stuk spontaner over en ik lees dat je het echt in de computer hebt geramd.
  Hulde!

  Als Che een dokterspraktijkje begonnen was zonder ooit een foto van hem te laten schieten had niemand ooit van hem gehoord.
  Die Gary Prado klinkt veel interresanter…vraag hem het hemd van zijn lijf.
  Naast Che heeft hij vast meer verhalen.

  Grtjz!

  Pi.

  According to Pi. – 12:01 (op 12 Augustus ’07)
 13. Hey Paul.
  Hoe ry die guzzi nog.Bly om te sien jy het darem die death road oorleef.Dus awesome ne.Waar in suid amerika is jy nou al weer verdwaald.
  Sterkte met jou pad vorentoe en alle voorspoed
  Groete uit Suid Afrika van ons almal
  Philip,Olaf en Esna

  According to Philip – 13:47 (op 12 Augustus ’07)
 14. Toch mogelijjk om zo’n ouwe “loopframe” Guzzi te laten remmen en dempen ? Zal ik binnenkort dan ook maar eens naar gaan kijken. Nu is een noodstop: voorrem en achterrem tegelijk zo hard mogelijk aangrijpen, een of twee versnellingen terugschoppen, kijken of je er links of rechts langsmoet en een schietgebed naar de dienstdoende godheid. En dat alles tegelijk, anders gaat het mis.
  Lachu met de 850 GT uit 1972.
  Het ga je goed Paul !

  According to Fred – 21:46 (op 12 Augustus ’07)
 15. Zo ook weer even bij gelezen, mijn laatste week NL, mijn bijdrages zullen nog gelimiteerd blijven (hoor ik daar een zucht?).

  Maar Paul heet die toko nu Top bike of Moto bike? U maakt van beide melding, dit om toekomstige (motor)reizigers niet op het verkeerde pad te sturen in Boli…….

  Ps. Toevallig the motocycle dairies gekeken en vacance dans la France….

  According to Roy – 07:16 (op 13 Augustus ’07)
 16. Motivatie probleem?
  http://www.headgear.org/~cloyce/moto-mot..

  According to Roy – 07:36 (op 13 Augustus ’07)
 17. Ben nog steeds onder de indruk van die onderhoudsbeurt die de guzzi hebt gekregen, is volgens mij zelfs naar Zuid-amerikaanse begrippen een wereld deal geweest. Die monteur van je heeft, voor een half jaarsalaris weliswaar, toch maar mooi heel wat leuke dingen gemaakt / gedraaid / geslepen. Lang leve Orlando!

  According to Carel – 12:00 (op 13 Augustus ’07)
 18. Hé die paul.Ik was vorige week in de buurt,tenminste dat dacht ik…
  ik ben erg druk met werk geweest dus liep achter met lezen.
  je bent alweer veel verder.Ik moest als klusje een nokkenas vervangen(van 2,5 meter!)
  op een boot in costa rica.Meegevaren naar columbia en afgestapt op de lokale bananenplantage.
  Alles is een avontuur daar maar dat hoef ik jou dus niet te vertellen…
  Voor mij was het nieuw in elk geval
  Ik snap nu beter waarom je daar rondhangt!Zodra ik daar in een taxi zat baalde ik al dat ik niet op de motor was!!Anyway,eind van het jaar ga ik naar brazilie , met KTM!!! jungletour…. ik kan niet wachten.
  Jij weet ongeveer hoe leuk het daar worden gaat.Je hoort er nog van.
  Heel veel groetjes uit amsterdam en kijk uit daar!
  Jerome van eersel

  According to jerome van eersel – 23:04 (op 13 Augustus ’07)
 19. Zo we zijn in Santa Cruz. Ben redelijk in de buurt van Paraguay en Brazilie. Ik had een strakke planning gemaakt: binnen twee dagen diende ik de 1000 km te overbruggen. Is bij elkaar toch een volle week geworden. Motor gaf weer geen sjoege, maar gelukkig hielp el Chino in Entre Rios me uit de brand. Motor loopt nu echt goed. Laatste 300 km was een feest, al stond er veel wind. Ben moe. Eens kijken of ik morgen wat foto’s kan laten zien. Ik groet u en bedankt voor de berichtjes. Ciao.

  According to Paul – 23:34 (op 13 Augustus ’07)
 20. Paul, fantastisch verhaal en geweldig dat de guzzi weer optimaal rijdt. Fijn ook, dat je weer in het nederlands schrijft.

  According to Eddy Soffers – 13:14 (op 14 Augustus ’07)
 21. Hoi Paul

  Ik was een weekje op vacantie dus ik moest even bij lezen.
  het waren weer mooie verhalen en eindelijk ook weer foto’s
  Wat ik me afvraag is of de Guzzi na de super beurt op mindere hoogten ook
  nog zo goed blijft lopen?
  We horen het wel.
  Of zijn er Guzzi rijders die hier ervaring mee hebben?

  Groetjes Dominicus

  According to Dominicus – 20:41 (op 14 Augustus ’07)
 22. Yo Pauli,

  Ik kon het bijna niet geloven,
  wat zag ik daarboven?

  Het was iets met hoeken,
  en lag boven boeken.

  Vervaagde kleuren rood en geel,
  met op de deksel een aardig tafereel.

  Het was erg dof,
  en bedekt onder stof.

  Maar na een poetsbeurt of tien,
  kon ik wat zien.

  Met tranen in mijn ogen,
  echt ongelogen.

  Het woord BARICADE was er weer,
  wanneer spelen we nog eens een keer?

  Met groet,

  Maurice

  According to mauricevanbakel – 22:38 (op 17 Augustus ’07)
 23. Hey ouwe neuklul,

  natuurlijk leef ik nog. Hoewel het weinig gescheeld had wegens een frontaal akkefietje met een heuse Iveco-zandwagen in de Dolomieten. Smalle bergweg, afdaling etc. Had ik de Guzzi (jawel, een Griso 850) niet onderuit geremd, had je nog wat langer op post van mij kunnen wachten; als het ooit was gekomen… Narrow escape, vader.

  Guzzi afgeschreven, ik niet. En maar wachten tot je onverwacht bloed gaat kotsen of zo.

  Maar zo vind ik jouw omschrijving van de Death Road ook nogal, eh, nonchalant. Kijk ik naar filmpjes op youtube over die route, dan wordt het automatisch wat klef onder de oksels. Goddomme man, je doet alsof je op Sunset Boulevard rijdt! Tegelijkertijd: als je die tunnel overleefd hebt (gered door een Toyota Landcruiser, toch?), dan is die Death Road een peulenschil.

  Hier in Cohen-dorp gebeurt niks, alsof het je zou interesseren. Ja, Wesley Sneijder haalt voorvagina’s met zijn transfer naar Real Madrid. 27 miljoen terreuro’s. Gefeliciteerd.

  Wat ik bedoel te zeggen: schuw heimwee. Hang daar lekker rond met een vette peuk in den waffel, laat de zuigers het werk doen en kom nooit meer terug (behoudens fatsoensbezoekjes, De Koe of andere dingen met urgentie).
  Pak vanuit Patagonië de boot naar Kaap de Goede Hoop of wherever en blijf uit de klauwen van de West-Europese/Yankee terreur.
  Voorbeeldje: een week of acht geleden hadden we eindelijk een bod gedaan op een prachtig huis in de Pyreneën, alles in kannen en kruiken, komt er goddomme zo’n Yankee-stel met zijn portemonnee zwaaien en worden we glansrijk genaaid door de Britse makelaar.
  Dus over drie weken maar weer die kant op om nieuwe ouwe huizen te inspecteren.
  Ach Paulus, je kent de achtergronden van ons besluit, maar de werkelijkheid gaat veel verder. Wil je oud worden in dit land? Wil je in een land leven waar je moeder zit weg te kwijnen in een zogenaamd ‘verzorgingstehuis’? Vlak voor de verkiezingen was Balkenende in Best (Noord-Brabant), maar dat onverzorgingstehuis heeft ‘ie mooi overgeslagen!
  Je godseigen moeder – inmiddels een kilo of 45 – geheel ontkleed aantreffen in een plas van haar eigen pis, terwijl de trots altijd van haar afstraalde… Jan Peter ‘had left the builing’, uiteraard. Dus blijf rijden, Paultje.
  Houd je op de hoogte als we over drie weken weer in Zuid-Frankrijk zijn geweest om naar huizen te loeren. En oja, wat ik daar ga doen als ik eindelijk geëmigreerd ben? Hey, je weet mijn twee verslaving: motoren en schrijven…

  Zet hem op Tijger! Remember: Fuck the rest, I’m allright!
  Overzee

  According to Joost – 19:10 (op 18 Augustus ’07)
 24. Net terug van 2 weken Lot et Garonne, staan fraaie huisjes te koop, maar wat aan de prijzige kant, al is het daar wel rustiger dan in de nederlandse provincie dordogne. De D673 van Fumel richting Cahors, heerlijk stuurweggetje met schitterende bochten die 25 km aan elkaar rijgen alsof het een nieuwe attractie betaamd op een amusements park. Met dit verschil dat je maar een handvol medegebuikers op de route tegenkomt…..

  En als U dan geemigreerd is, komt er dan een boekje van uwer hand met de echte verhalen achter de testen??????

  According to Roy – 11:14 (op 19 Augustus ’07)
 25. En heer Overzee, mocht U nog eens een geile fiets aan de tand komen voelen op het altijd zinderende asfalt van het Losail circuit alhier te Qatar dan zou ik graag van de gelegenheid gebruik willen maken om van die sfeer te proeven……

  According to Roy – 11:50 (op 19 Augustus ’07)
 26. Zeg Paul ga je nu verder met je site op Oliepeil.nl? lees daar een uitgebreid verslafg over El Chino welke wij ‘trouwe lezers’ hier moeten ontberen.

  According to Roy – 12:00 (op 19 Augustus ’07)
 27. Kijk dat bedoel ik, ben nog geen halve dag in Kuttaar of ik heb alweer 3 berichten wat 4 onderhand gegenereerd! Wie volgt?

  Leuk joh als je je emailbox opent na 5 weken en er staan 500 emails……..de leuke (prive) lees ik en de rest knikker ik weg, tot verbazing van mensen die met mij samen moeten werken, ja komop zeg is allemaal al oud nieuws onderhand toch?

  According to Roy – 12:03 (op 19 Augustus ’07)
 28. Jee Roy, Losail…Qatar…
  Heftig circuit! Heb ooit in foldertjes ter plekke gelezen dat een georganiseerd circuitdagje niet meer kost dan (omgerekend) € 22,50. Geld is er toch zat – aan olie en benzine ook geen schrijnend tekort – , dus waarom moeilijk doen over circuitprijzen?
  Maar als je me verontschuldigt, moet nu als een speer m’n meuk inpakken, want over een uur of wat staat de Schipholtaxi voor de deur. Laguna Seca, here I come! Nieuwe Buell, weet je. Hopelijk beland ik niet als vorige keer bij binnenkomst in Yankee country wederom in de gevangenis voor een uur of twee…
  En Paulus, keep on ploffing!
  Groet, Joost.

  According to Jozef – 21:59 (op 19 Augustus ’07)
 29. Laguna Seca, schijnt dat de cork screw een graadje heftiger climax veroorzaakt dan Eau rouge, met die laatste heb ik ervaring….. Ben niet jaloers hoor neeeuuuhhhh zelfs niet al ‘moet’ je daar met een Buell rond gaan……

  Rijd hier een engelsman op de trackdays met een Buell nog wat met zo’n oranje doorzichtige tank, nu ga ik niet snel op mijn 998 maar die fiets is niet vooruit te branden.

  Helaas zijn de tijden van 22,50 voor een trackday voorbij, het kost nu ‘al’ een euro of 70. Ach nog niks in vergelijking met Europa. Voor 5000 USD huur je dat hele circuit inclu baco’s/amublance met dok en security. Wat dus verveelde locals regelmatig doen om met hun speeltjes rond te gaan. eentje heeft zelfs Cardosa overlaten komen om hem prive lessen te geven op zijn 1098S

  According to Roy – 07:31 (op 20 Augustus ’07)
 30. Jawel, volg het nog steeds. Moet toegeven dat ik sinds tijden weer eens het gevoel heb dat je een lekker verhaal hebt geschreven. Nostalgisch in het Nederlands! Alleen de plaatjes mogen ietwat spannender Paul. Ga jullie goed. Grt E

  According to Eric – 12:31 (op 20 Augustus ’07)
 31. heren, heren, heren,
  welk avontuur, heerlijk enne meneer Overzee, respect, heb zaterdag soorgelijke aktie uitgehaald tijdens mijn eerste kilometers op mijn oude 850T3 met zijwieltje en bak, en kwam tot de conclusie dat bochten op viaducten naar rechts boven de 80 best link zijn met een niet geheel optimaal sturende Guzzi. Mijn mazzel: geen tegemoedkomend verkeer enne ook de wegenbelasting betaald (in het verleden) voor de andere weghelft.
  Betreft on-verzorgingstering zooi, dat is inderdaad mensonterend, mocht ik in de lage landen blijven hangen dat pleeg ik voor ik in zo´n oord wordt opgenomen wel een moord op een drugsdealer of iets dergelijks en ga ik de bak in, topverzorging, privacy en goed eten, geregeld eruit om te wandelen en familiebezoek en dat alles op kosten van de staat !!
  Paul goed bezig man enne ik sluit me aan bij Overzee, gazzzz enne vooral blijven ploffen,
  Ps. een stuk rond RVS zelf uitlaat noemen geeft wel een kick en een puik stuk herrie

  Los ballos,
  Cor

  According to Cor – 16:49 (op 20 Augustus ’07)
 32. Hmmm…

  Paul is alweer een week niet meer gesignaleerd.

  LEEF JE NOG PAUL?

  Of lig je ergens in de goot de gieren te voeren…
  Ben ik de enige die zich zorgen maakt hier..?

  Weer terug van het Maffia-eiland waar de terugweg naar Catania toch wel spannend was.
  De Sicilianen laten een afrit van een snelweg op de verkeerde weghelft van een Provinciale weg uitkomen waardoor je niet weet of jij of je tegenligger aan het spookrijden is.
  Scary stuff…maar overleefd.

  Waar blijven de foto’s Paul of ben je zwaar beroofd van al je digitale goodies.

  Hopelijk horen we snel wat van je.

  Grtjz!

  Pi.

  According to Pi. – 10:45 (op 21 Augustus ’07)
 33. Je hebt jezelf en de Guzzi toch niet om een boom gevouwen he Paul?

  According to Rob – 12:45 (op 21 Augustus ’07)
 34. Paul?

  According to Thomascuba – 16:15 (op 21 Augustus ’07)
 35. Pelle de veroveraar aan het uithangen?

  Gr. Maurice

  According to mvanbakel – 16:56 (op 21 Augustus ’07)
 36. Paulus,

  WAKE UP CALL!

  Zat hier net in Monterey down town te zuipen met Mexicanos die gezamelijk het toilet opzoeken, dus dan weet je het wel. Hoezo drug fun? Lijkt Amsterdam wel een 365 p/y 24h/d gay pride bij (hoewel daar ook mensen mee geholpen zijn).

  Laat effe van je horen, ouwe. Lijkt me geen goed idee om morgen op de Corkscrew van Laguna Seca aan De heer Van Hooff te moeten denken…

  Overzee

  According to Jozef – 02:49 (op 22 Augustus ’07)
 37. En Cor,

  het gaat om het genot per minuut, niet om kilometers per uur… Kijk maar naar die malle Paulus.
  (Wel mooi man, zo’n T3 met zijspan… Vooral kijkend uit m’n hotel met slow motion V8-autoverkeer.)

  Overzee

  According to Joost – 03:17 (op 22 Augustus ’07)
 38. Tis stil aan de overkant………volgens zeggen is er in elk lokaal gehucht daaro internet dus waarom ie niks van zich laat horen….depressie of compressie probleem?

  Hou op schijt uit over amerikaanse V8’s, na 5 weken stilstand (ok in 45+ graden) was de accu van 1,5 jaar oud gaar. En gisteren dacht het elektrisch raam systeem doe jij het maar lekker met ARKO ipv AIRCO…..

  Zeg Joost heb jij dat nu ook, elke keer als ik wakker wordt voor een circuitdag denk ik, waar ben ik mee bezig en draai ik me liever om. Maar eenmaal op het circuit de eerste bocht genomen weet ik weer direkt wat er zo verslavend aan is…..

  According to Roy – 08:26 (op 22 Augustus ’07)
 39. Hee Broer, ik heb nieuw email adres. Kan mijn oude account niet meer in. Schrijf mij even terug. Kus van je zus

  According to Danielle Wempe – 08:56 (op 22 Augustus ’07)
 40. Hoi Paul, zo te lezen geniet je. Ik ben heel erg nieuwschierig naar het artikel over Che. hier gaat alles goed, orkaan Dean viel reuze mee, liet ons kleine eilandje met rust, heeft alleen met zijn staart gezwiept. We blijven je volgen, groetjes Judith

  According to Judith – 23:17 (op 22 Augustus ’07)
 41. Ja, Roy

  Luxe heeft een prijs; dure slijtage…
  Tis toch wel een company bak mag ik hopen?

  Paul al wakker???

  Grtjz!

  Pi.

  According to Pi. – 23:28 (op 22 Augustus ’07)
 42. Ach is onder garantie vervangen, kwam door de montage van de nieuwe accu………zeiden ze.

  Nee het is geen company car, maar krijg een allowance om voertuigen van te kopen. Daar ze hier minder dan de helft kosten van in NL heb ik er een dikke Volvo XC70 (die gaat mee naar NL) en een Dodge Durango (5.9 liter V8) van gekocht .

  Luxe is het inderdaad, dus heb ik eigenlijk niks te klagen.

  Maar hoe zit dat nu met onze grote held op de site? Heeft iemand onlangs nog privebericht van hem gehad? Zijn laatste bijdrage staat op Oliepeil.nl gedateerd 16 aug, ook alweer een week geleden, zo bont heeft ie het volgens mij nog nooit gemaakt, bedoel zonder iets van zich te laten horen……

  According to Roy – 06:28 (op 23 Augustus ’07)
 43. Laatste bericht wat ik van hem kreeg is van 11 augustus dacht ik zo. Als iemand deze week nog mail van hem heeft ontvangen, geef het even door op deze site, please .

  Zusje van Paul

  According to Danielle Wempe – 08:25 (op 23 Augustus ’07)
 44. Zojuist bericht gekregen dat Paul geen internetverbinding heeft. Lieve groet, zusje van Paul.

  According to Danielle Wempe – 09:35 (op 23 Augustus ’07)
 45. Hallo zusje van Paul, dank je voor de info, zou toch jammer zijn als we de reis door de Amozone over een half jaartje zouden moeten missen 😉

  trouwens jongens waar hebben we het over, Dodges, XV70 en garantie, dat is ff wat anders dan een Xantia met rest waarde circa Euro 500,00 waar voor een eurootje of 1000 een nieuwe koppakking in moest, geen garantie, geen company kar, ach whatever

  Paul, ik ben benieuwd wat er volgt als je wel weer verbinding hebt.

  Guzgroeten,
  Cor

  According to Cor – 10:07 (op 23 Augustus ’07)
 46. Heh heh kunnen we weer met een gerust hart slapen dat Paul op zoek is naar een afslag om op de digitale snelweg te komen. Ben volgende week in Damascus (moet erg fraaie stad zijn) maar Syrie is door onze amerikaanse ‘vrienden’ betiteld als GEC dus mag ik de digitale tikdoos niet meenemen, nouja lekker rustig dan, overdag wat saaie dingen aanhoren, ‘s avonds aan de boemel en als afsluiting nog 1 hele vrij dag daar ter besteding.

  En nu Paul toch niet meeluisterd kunnen we het vrij over auto’s hebben. Cor een Xantia van 500 Euro, doe mij er maar 1, zijn toch fraaie bakken.

  Zojuist een licht(er) vliegwiel voor mijn italiaanse dame besteld, ipv 1800 weegt deze 600 gram en moet nu optrekken als een 2takt racer maar met nog meer motorrem op de desmo 8 klepper en als bonus nog lichter en sneller door bochten heen te sturen.

  Jammer alleen dat ik net hoorde dat de eerste trackday pas op 20 Oct is, en dan wilde ik eigenlijk op safari……

  Zo weer wat bladvulling.

  According to Roy – 10:17 (op 23 Augustus ’07)
 47. Paul, ik ben drie weken offline. Eten, drinken, siësta houden, hangmatten in griekenland. We rijden morgenmiddag weg. Eindelijk.

  According to Vasilis – 18:30 (op 23 Augustus ’07)
 48. Nou, dan zal ik voor de verandering ook maar weer eens voor wat bladvulling zorgen… Vasalis, gefeliciteerd man! Jij snapt het! Ik ben stront jaloers dat je daar lekker naartoe gaat joh, het is daar al maanden prachtig weer, geen wolkje aan de lucht, terwijl wij hier de ene na de andere wolk van onderen en van binnen moeten bekijken, het is niet eerlijk verdeelt in de wereld. Geniet lekker van die Mythos, tomaten en fetta en van die overheerlijke niet te evenaren Griekse relaxte levenshouding…..
  Helaas moet ik hier gewoon werken, tsja, winkeltje he, dat moet je altijd open houden… De stad hier (Maastricht) ziet zwart van de blabla-types die met hele busladingen afkomen op het Preuvenement, hoewel, die lui komen liever in een Dodge 5,9 liter natuurlijk, nou ja, in ieder geval, gisteren avond waren ze waarschijnlijk allemaal toeter want er is nu op straat niet veel te beleven en dat terwijl het voor de verandering eens wel mooi weer is.
  Ik heb niets te melden hier op Paul zn sitetje, komt door mijn huwelijkse perikelen en daar hebben jullie toch allemaal niks aan. En daardoor heb ik straks nog maar 1 auto dus ben ik daar ook snel over uitgeluld.
  Nou ja, ik heb natuurlijk wel mn racefiets nog, maar wie zit daar nou op te wachten…geen enge bijna ongelukken gehad ofzo.
  Any way, he verdomme, ik heb echt totaal niks te melden hoor, maar ja, weer een paar regeltjes he, zeg SR wat moet je dan doen tot 20 Oktober..? Behalve dat geleuter over die Japanse sneetjes enzo dan, die baan van je stelt niet veel voor geloof ik, beetje saaie praatjes aanhoren, tsja kan me voorstellen dat je je lol ergens anders gaat halen. Kan je die Duc ook op de openbare weg gebruiken? Of mag je maar 80 ofzo..? En is 1 km te hard meteen openbare ophanging?
  Ik ga nog ff knutselen hier…..
  De mazzel.

  ps Vasalis, FIJNE VAKANTIE!!

  According to Luc – 10:51 (op 24 Augustus ’07)
 49. Hi Paul, any chance of a “one liner” in English to keep all your followers in the loop? Obviously something has happened -but I’m not sure what. Thanks/ Stephan

  According to Stephan – 16:48 (op 24 Augustus ’07)
 50. Na een week lang geitenkaas en eieren te hebben gegeten, ben ik dan toch weer in de bewoonde wereld. Week lang in La Higuera gezeten, compleet in the middle of absoluut nowhere. Het was briljant, heb al een bod gedaan op een huisje. Che is in La Higuera geexecuteerd op 9 oktober. Ik moet zeggen dat ik niet snel heel erg onder de indruk ben, maar dit heeft me toch allemaal erg geraakt. Sombrero af voor El Che. Ook in de Churrokloof geweest waar hij is opgepakt, gewijde grond. Kan nauwelijks geloven dat hij het zuidoosten van Boliland voor zijn Latijns-Amerikaanse revolutie heeft uitgekozen. Droog, bergen, niks. Mijn verhaal is af, ligt bij een vriend en dan sturen we het maar eens door. Heb ´t geschreven in La higuera. Ben erg tevreden, 2900 woorden. Ik moet nog een verhaaltje tikken en dan moet ik terug naar La Paz en dan weer helemaal terug naar Peru voor een nieuwe vergunning voor de motor. Moet even kijken wanneer ik tijd heb voor de site, want helaas betalende klanten gaan voor. Ik heb mooie fotos, en iets wat op een filmpje lijkt. Nog even resumerend: Mijn week bij El Che is toch wel een van de hoogtepunten van de reis. Wat een man, al kun je bijzonder veel kanttekeningen plaatsen.

  According to Paul – 01:48 (op 25 Augustus ’07)
 51. Blij dat je dat even laat weten!!

  According to sjaak – 11:34 (op 26 Augustus ’07)
 52. Eindelijk het leeft!!
  Kom maar op met de verhalen en foto’s

  According to bruce – 22:20 (op 26 Augustus ’07)
 53. niet te vergeten dat Che ook bloed aan z’n handen had, mensen executeerde, etc., etc…..

  According to Aksel – 08:57 (op 27 Augustus ’07)
 54. Dan moet je eigenlijk ook nog even naar Cuba, Santa Clara, daar liggen Che en zijn makkers begraven…

  According to Joey – 14:43 (op 27 Augustus ’07)
 55. Ah, He’s Back en Che is nog steeds dood.
  Zag wel laatst Elvis Anonymus lopen naar das ander koek.
  Benieuwd naar het verhaal of ga je eerst naar La Paz…
  We wachten in spanning af.

  According to Pi. – 16:05 (op 27 Augustus ’07)
 56. El Pablo vive, maar ik ben nog eventjes druk. Che is klaar, maar je begrijpt dat ik dat verhaal niet voor mijn website gebruik. Erg mooi geworden. Rest nog een klusje, sorry meiden, ik ben compleet platzak en moet dus net als jullie wat geld verdienen om dit circus op de weg te houden. Dan naar La Paz, drie dagen rijden, dan naar Peru en weer terug. Zal jullie een berg foto’s laten zien. Nog even geduld dus. Bedankt evenwel voor de aandacht.

  According to Paul – 20:21 (op 27 Augustus ’07)
 57. Zo, verhaal ligt bij Nieuwe Revu. Ben ´ns benieuwd. En nu als de brandweer naar La Paz om een nieuw paspoort op te halen. En dan werkelijk als een SPEER naar Peru. Je hoort dus weer een tijdje niets van me. Maar ik maak het goed met jullie. Even with you Stephan. Horen jullie dat? IK MAAK HET GOED MET JULLIE, ongelogen.

  According to Paul – 01:19 (op 28 Augustus ’07)
 58. Dank voor je bericht Paul, en nu maar hopen dat t lukt met de Revu.
  Take care
  Har

  According to Har – 10:51 (op 28 Augustus ’07)
 59. En dan ook nog de bekentenis: Ché is best ok!” http://www.oliepeil.nl/archief/2007/08/k..

  According to Highsider – 15:01 (op 28 Augustus ’07)
 60. Hola Pablo,

  Ik ben waarschijnlijk heel de maand oktober in Argentinie! Nog afspreken?
  Laat maar weten of je het red om voor november Argentinie aan te doen.

  Hasta pronto, Freerk

  According to Freerk – 18:17 (op 28 Augustus ’07)
 61. Paulus,

  remember dat Nieuwe Revu twee verdiepingen onder ons zit… Oogje in het zeil houden?
  Pano(d)rama zit drie verdiepingen onder ons Motorboekie en ik ken Mylène goed. Oké type.

  Laat maar horen en ben benieuwd,
  Overzee

  According to Joost – 19:55 (op 29 Augustus ’07)
 62. Yo di yo,

  Lijkt me een goed plan dat de REVU spoedig met een publicatie komt, nu de site weer eventjes ‘stil’ komt te liggen.
  Hebben we weer nieuwe lectuur voor in het kleine kamertje!

  We gaan het zien.

  Gr. M

  According to mvanbakel – 13:53 (op 30 Augustus ’07)
 63. Nieuwe Revu – bingo! Lezen in de week van 9 oktober.

  According to Paul – 16:41 (op 30 Augustus ’07)
 64. Ja, ik geloof dat ik het toch echt goed heb gelezen. Hebben we weer te eten, want financieel zag ´t er allemaal niet best uit. Overweeg zelfs om nieuwe schoenen te kopen, al moet ik ervoor waken niet al mijn geld in een keer over de balk te gooien. Mooi toch hoe dat werkt, dat ik uitgerekend door Che weer door kan. Voelde zijn energie daar. Vond het zeer indrukwekkend, die week in La Higuera. Ben in twee dagen terug naar La Paz gereden. Heen deed ik er een week over. Dat kwam omdat ik niet helemaal zeker van de Guzzi was. Ben wel compleet uitgerafeld. De rit van Vallegrande naar Cochabamba was een drama. Wilde kilometers maken en koos voor de oude weg. Kon terug via Santa Cruz om die nieuwe kuilloze weg te nemen. Moest daarvoor 500 k´s omrijden. Toch maar niet gedaan. Ik hoorde dat de oude weg zozo was. Dat is een eufemisme voor een geitenpad. Ooit wel eens 150 kilometer over een weg met losliggende kinderhoofdjes gereden, stijgend tot 5000 meter, terwijl je haast hebt? Maar goed dat ik mijn cameraatje niet mee heb laten draaien, je zou teveel godvers horen. Cochabamba naar La Paz in zeven uur tijd gereden. 400 k´s frontale tegenwind op die Alti Plano. En nu het goede nieuws, de Guzzi is weer helemaal terug. Zelfs de voorvork dempt nog altijd en ze gaf geen slag verkeerd. Het leven is best mooi, zo al met al, wat jullie? En de zomer moet nog beginnen hier. Over zomer gesproken, hoe is het weer bij jullie? Allemaal weer aan de slag?

  According to Paul – 18:39 (op 30 Augustus ’07)
 65. Ja ja Paul, gewoon weer lekker aan het werk hoor! Zomer is ver gedaan hier, de zon schijnt maar de temperatuur is verdwenen, voor zo ver die er al was… Avonden zijn gewoon koud, niks terrasjes of zo, jammer.
  Maar heb het ook naar mijn zin hoor, leuk huisje enzo. Verder, tsja, beetje luieren is beter….volgens mij ben ik daar ontzettend geschikt voor!
  Grtz

  According to luc – 19:41 (op 30 Augustus ’07)
 66. Hey, Paulus

  Zit ik toch in een keer met die Parcero van een Thomas in mijn huis.
  Is een maandje over om damage control met de belastingdienst te doen en gereedschap op te halen.
  Leuk om wat inside verhalen te horen die jij absoluut niet op je blog kwijt kan…

  Deze avonturier gaat tien daagjes de opera van Madrid onveilig maken.
  Ik blog het wel als ik terug ben als ik überhaupt wat te bloggen heb want ik ga tenslotte om er te werken…

  Dat die dooie marxist je nog wat geld oplevert had niemand kunnen verzinnen.
  Wat kost een paar nieuwe schoenen daar?
  Jongens (en Meisjes); klik effe een paar nieuwe schoenen voor Paul bij elkaar op die linkjes die er staan !!!

  Grtjz!

  According to Pi. – 00:00 (op 31 Augustus ’07)
 67. Zo, in ieder geval weer een ijsje bij elkaar geklikt…

  According to Pi. – 00:06 (op 31 Augustus ’07)
 68. Hoe ken jij Thomas, Pi? Inderdaad, heb me ingehouden wat betreft de avonturen van Thomas en mij in Cartagena. Hij was dus degene die ik moest vrijkopen. Hatsjoe. Anyway, hier begint spoedig de zomer, al zie ik het verschil niet echt. Zon schijnt ALTIJD. En vooral vandaag. Piedro (Pieter, Leest die man!) gaat proberen het verhaal ook onder te brengen in België. Wel of geen nieuwe schoenen? Ik bedoel de zolen zijn pas vier keer vervangen.

  According to Paul – 01:45 (op 31 Augustus ’07)
 69. En van je hela hola…

  According to Paul – 01:48 (op 31 Augustus ’07)
 70. We are all prostitutes of money…….zo ook heer van Hooff, als meneer het zwaar heeft, staan wij hier met alle raad en sommige zelfs met daad klaar, maar zodra er euroys te verdienen vallen issie er als de eerste van door, ons achterlatend in een mix van stof/uitlaatgassen op jacht naar nieuwe revue lezers. Tsja als dat je doelgroep is/wordt?????. Op Oliepeil staan 2 updates welke we hier moeten ontberen. Blijkbaar heeft vriendschap in zuid-amerika een iets andere definitie – jammer.

  Snap best dat er geld verdient moet worden, hou me te goede, maar om ons zo ‘af’ te (be)danken.

  Goed, genoeg gezeurt, als je zuid amerika zat bent, kun je altijd overwegen door de as van het kwaad te reizen. Net terug van weekje Syrie, daar jullie vriend Bush dat land als GEC (General Embargoed Country) bestempeld heeft, viert de armoede hoogtij. Maar des te vriendelijker zijn de mensen, gisteren te voet door de buitenwijken keer op keer uitgenodigd om thee te komen drinken, lunch mee te eten of een taxi voor me te betalen. Wat een trotst hebben die mensen ondanks dat ze geen cent te makken hebben. Damascus is een zeer fraaie stad, aanrader. Ook al was ik zakelijk in het 4seasons hotel ondergebracht, ik voelde me veel meer op me gemak in de oude binnenstad, waar je voor 10 euro een 5 sterren maal voorgeschoteld krijgt inclu fles Syrische wijn.

  Heb mijn geweten afgekocht door een bedrag aan de lokale nonnetjes te schenken die kinderen aan een warme winter helpen daar.

  According to Roy – 08:54 (op 31 Augustus ’07)
 71. Mooi verhaal, Roy! Klinkt aantrekkelijk! Je hebt zeker geen reisstempel van Israel in je paspoort? Ik heb gehoord dat je er anders in Syrie niet inkomt……..zo ‘trots’ zijn die mensen ook!

  According to Aksel – 12:59 (op 31 Augustus ’07)
 72. Trouwens, ik vind het zo raar niet dat Paul z’n verhalen aan de Nieuwe Revu probeert te slijten…….zeer begrijpelijk zelfs! Ik kan me voorstellen dat als je niet van het bestaan van Dhr. Van Hooff afweet, en je leest z’n verhaal in de NR, dat het leuk leesvoer is……..gekoppeld met de foto’s!

  Dit wil ik ook nog even kwijt: Ik begrijp de cultus rond Che Guevara niet helemaal zo….. Hij had gefaald in z’n ideaal/missie………….een spoor van bloed achterlatend. Ook is gebleken dat zijn ideaal, het wereldsocialisme als revolutie, een misser is geworden. Alle streng-socialistische bolwerken die er nog zijn (bijv. Cuba, Noord-Korea of China) worden gekenmerkt door totalitair regime, schendingen van mensenrechten en vrijheid van meningsuiting. Che zal het wel goed bedoeld hebben, en het Zuid Amerika van toen klopte natuurlijk ook van geen kant……..toch heeft z’n revolutie niet veel uitgemaakt!
  Ik kijk uit naar de twee films, ‘The Argentine’ en ‘Guerilla’, die Steven Soderbergh (Ocean’s 11) op het moment aan het maken is over het leven van Che (gespeeld door Oscarwinnar Benicio del Toro)……..beide komen in 2008 uit!

  According to Aksel – 13:16 (op 31 Augustus ’07)
 73. The Killing Machine: Che Guevara, from Communist Firebrand to Capitalist Brand

  http://www.independent.org/newsroom/arti..

  According to Aksel – 14:35 (op 31 Augustus ’07)
 74. en voor de mensen die niet engels kunnen:
  http://nl.novopress.info/?p=870

  nu houd ik op!

  According to Aksel – 14:50 (op 31 Augustus ’07)
 75. Die stempel van Israel geldt overigens voor alle arabische landen, inclu mijn huidige woon en verblijfsplaats – Qatar. Maar die joden zijn zo dom nog niet, je kunt nl. bij binnenkomst vragen of ze geen stempel willen zetten.

  Nu heb ik wel een probleem mbt mijn visum voor Syrie in mijn paspoort, die is geplakt en zou je er uit kunnen halen zonder beschadigingen, geprobeert maar daganieluknie. Ook hebben ze naast het visum gestempeld, dus als jullie vriend Bush me binnenkort uitnodigd heb ik ws een nieuw paspoort nodig…. En wat te denken van mijn mijn iPod, oops das toch mooi meer dan 10% amerikaans dus die mag ik dan niet mee naar de VS meenemen? Lekker neurotisch allemaal.

  According to Roy – 19:23 (op 31 Augustus ’07)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *