D-day

Morgen is de enige kans om dit gebied te ontvluchten, meiden. Geen sneeuw en één graad vorst. Daarna weer sneeuw en zit ik wéér een week vast. Dus dit gaat ‘m worden. Weer wat last van me afgeworpen, Rienck. Je bent zowaar een hele steun voor me. Wie had dat ooit kunnen bedenken. Ik vind overigens dat je prachtig schrijft en heet je meer dan welkom op dit vehikel. Nu eens applaus voor jou. Hoe voelt dat? 😉

Share This:

64 reacties


 1. If you’re not living on the edge, you’re taking up too much space..

  Veel geluk Paul met je volgende etappe. Pas goed op jezelf!

  Gerard

  Beantwoorden

 2. Heb je verderop al een adresje geregeld? Of rij je tot het niet meer gaat en zie we wel waar Guus en schuilplek gaat krijgen voor de sneeuw. Is het trouwens een “vrijwillig” vertrek of meer van, bezoek en vis blijf maar zoveel dagen goed.

  Beantwoorden

 3. Nee, Erik, het is mooi geweest. Voel dat het nu moet gebeuren. Geen adres. We zien wel. Guus heb ik nu wel van nieuwe olie voorzien. Ga ‘m over een half uurtje starten.

  Beantwoorden

 4. Paul, we hebben een soort van stilzwijgende afspraak om geen veren in iemands kont te steken.
  Want dat ziet er heel raar uit!

  Er lopen al genoeg vreemde vogels rond.

  Beantwoorden

 5. Ach ieder zijn eigen manier van reizen toch? Zoek op YouTube; adventurespec, hij heeft een hele toffe serie filmpjes staan, geven je misschien wat leuke ideeen voor route, of juist niet!

  Beantwoorden

 6. Paul, ik geniet met volle teugen van je boek dat onder de kerstboom lag. Ik doseer het, wil op mijn gemak jouw avonturen mee beleven…. Prachtig wat je in LatAm allemaal hebt meegemaakt!

  Maar…… ik ben al over de helft, en het boek smaakt naar meer…. Dus…… šŸ˜Ž

  Godspeed!

  Beantwoorden

 7. Nou, Tblisi, kom er eens in? We hebben wel weer eens zin in een verhaal……

  Beantwoorden

  1. Heerco, laat je fantasie maar eens gaan:

   Paul zou in 3 dagen 1900 km. afgelegd hebben.
   “Geen vliegtuig, geen boot, geen trein. Wel staat vast dat ik nu in het paradijs ben. Alles klopt.”

   Het woord is aan jou:

   Beantwoorden

 8. ? Dan is ie in 1 keer door Turkije gereden? Hoe kom je aan die wijsheid Heerco?

  Beantwoorden

 9. Hoe kom ik aan die wijsheid…. Het “Almachtige Facebook” heeft deze wijsheid in pacht. we zien daar een verdwaasde Turkentrekker op clowneske wijze z’n wartaal uitslaan ter vermaak van volgers en likers.
  Dit blog Guzzigalore kunnen we denk wel beschouwen als Guzziverloren.
  Vermoedelijk is verstandsverbijstering Dhr van Hooff meestergeworden en heeft hij van dit blog geen weet meer.

  Beantwoorden

 10. Heren en dames, even geduld a.u.b.
  Het ziet er naar uit dat us Paulus een heroĆÆsche helletocht heeft overleefd op zijn Guzzi-met-anabolen.
  Kan me voorstellen dat hij even bij moet komen alvorens hij hier een literair verantwoord epistel zal posten. Alles zal goed kom!

  Beantwoorden

 11. Valt uiteindelijk reuze mee.
  Guus achterin en in paar dagen met iemand meegereden, die in Tibilebisi moest zijn.

  Paul heeft zijn zaken zo goed geregeld….. In ItaliĆ« kon hij geen kaartje kopen voor de ferry en nu heeft hij weer staan blauwbekken aan de Turkse grens, omdat hij niet E, 25,- kon pinnen om met een visum de grens over te kunnen.

  Inmiddels heeft hij ook door, dat het niet de beste tijd is om te reizen.
  (“Wil je een toekomst, dan moet je leren vooruitkijken”)

  Wat Paul desalniettemin siert, is dat hij altijd wel weer op z’n pootjes terechtkomt.
  Waarschijnlijk weet hij een in-en-in droevige zwerfhondenblik op te zetten, waardoor er iedere keer weer iemand zijn treurig lot aantrekt.
  Uiteraard geldt dit nog meer ook andersom: Paul trekt het treurig lot aan.
  Wat daarvoor de reden is, zou hij best wel eens diepgaand mogen onderzoeken.
  Ik heb daarover zo mijn speculaasie.
  Wie weet……wellicht zal deze reis hem de verlichting brengen.

  Beantwoorden

 12. Rienck, als ik mij niet vergis was Ć©Ć©n van de redenen dat Dhr. van Hooff nu in de winter van start ging met zijn odyssee (?!) was dat het veel meer avontuur en dus mooie verhalen zou opleveren.
  Yeah right.
  Geen kaartje kunnen kopen voor een veerboot en niet kunnen pinnen aan de Turkse grens waardoor zowel Paul zelf als de Guus zowat doodgevroren zijn, daar zitten misschien de FB-vriendjes op te wachten, maar van de enige echte “man in het zadel” hadden we toch meer echt vuurwerk (intriges en plotwendingen zo je wilt) verwacht.
  Ik word nu wel benieuwd naar de ware reden dat hij de Guus heeft ingeladen (wussy galore), is ingestapt en Turkije heeft gemeden als de pest. Had op zijn minst onderhand een affaire met de jonge maitresse van us Erdie verwacht of zoiets. Of een vriendschappelijk onderonsje met een paar strijdende Koerden in Noord-Turkije.
  Laten we zeggen dat deze reis snel verloopt, maar nogal langzaam op gang komt.

  Beantwoorden

 13. Zijn reis begint inderdaad af te zakken naar een betreurenswaardig niveau dat zich kan meten met het bedenkelijke droevige klimaat dat ook wel bekent staat onder de noemer Facebook. De Galore maagden die zich daar al adorerend aan Pauls voeten werpen wentelen zich rijk in zijn zogenaamde armoede. En heer van Hooff leeft daarbij op in zijn glansrol als stervende zwaan al daar, balkend aan de grens als een klein kind, wie zei dat ook alweer, van jankende mannen krijg je een droge kut?

  Dat je de galore de darien gap over laat varen, a la maar dat je nu de Guz achterin een vrachtwagen laat knikkeren…… Wanneer de laatste brug over die kolkende rivier op de road of bones weg geslagen is onder je voorwiel, daar kan ik dan het vrachtwagen begrip voor opbrengen, maar je Turkije door laten taxiĆ«n, serieus Paul? En dan 2 maanden in GeorgiĆ« gaan schuilen, wie gaat dat betalen zoete lieve Gerritje????

  Oh oh oh wacht even, hij zou financieel enkel nog Turkije halen schreef hij eerder, dat heeft hij overgeslagen, dus geld te over, ik snap het ineens, plus die 25 euro van visum, tsjakka daar kun je maanden van leven in Georgiƫ!

  Beantwoorden

 14. Leen, als je er niet tegen kunt wil ik je adviseren om je hier te melden, https://www.facebook.com/paul.v.hooff voor de zoete basische reacties.

  Waar is de man in het zadel gebleven, die ondanks alle kou in Alaska de allergrootste en stoerste vrachtwagens voor de Guz bereden door cowboy Paul all the way from Holland liet uitwijken. Zijn testosteron deed zijn stalen ballen groeien tot ongekende grootte, de feromonen die hij daarbij afscheidde konden door de dames al uren opgesnoven worden voordat hij daadwerkelijk zou verschijnen. De meest mooie ontmoeting had hij daar, de spannendste avonturen, het verhaal liet zich lezen als een groot jongensboek voor ons burgerlijke stervelingen.

  En dan zou daar man in het zadel 2.0 komen, een nog stoerdere reis naar Japan, maar al dat we tot nu toe te zien krijgen is een soort barbapapa, nee niet de vader van Barbwire, maar die koddige cartoons van weke figuurtjes. Want tsja de man hemzelve is week geworden, en daar is niks mis mee! Dat is gebeurt sinds ie halverwege man in het zadel zijn plassurt in een vochtige omgeving 2 eitjes liet bevruchten. Je schrijft dat je niet zoals je eigen vader er vandoor zou gaan maar ik denk dat we kunnen stellen dat je je koters tot nu toe vaker niet dan wel gezien hebt.

  Ik zou zeggen abort operation, neem je verlies, klim lekker op die Nilda en spendeer zo veel mogelijk tijd met je koters. Want deze reis gaat het hem niet worden. Het gaat nu bv net een beetje leuk spannend worden tussen Servie en Kosovo, daar had je moeten staan, daar hadden de echte verhalen voor het oprapen gelegen. Mocht je je Georgiaanse tijd willen doden, zou ik je toch stellig willen aanraden eens bij die Lyndon Poskitt te kijken, die man heeft alleraardigste filmpjes op joeptoep staan en als je denkt dat je reis tot nu toe zwaar is geweest, no way, dat gaat nog wel tig keer kwadratisch zwaarder worden!

  Zo dat is mijn uitspraak en heeft u het weer mee te doen!

  Beantwoorden

 15. Aha, als ik het nou goed begrijp voldoet Paul op dit moment niet meer aan het beeld dat jij van hem had. Overigens als je het allemaal zo goed weet, waarom start je je eigen motor niet om te doen wat Paul volgens jou moet doen?

  Beantwoorden

 16. Nou Leen, Paul voldoet niet aan zijn zelfbeeld en daarbij weet ik helemaal niks beter, ik constateer enkel.

  Brrrr man moet er niet aan denken nu op een motor te stappen, heb er 3 in de garage staan maar ik vervoer mij nu heerlijk in het verwarmde leer van mijn 4wieler, die alvorens ik wegrij al op 22graden is voorverwarmd en geheel ontdooid, gemak dient te mensheid niet waar?

  Maar als u zich hier aan meldt als vaste recensist, welkom en introduceert u eens zou ik zeggen!

  Beantwoorden

 17. Beste Leen,

  Paul heeft deze reis aan ons, LETTERLIJK verkocht, als “wederom een groots avontuur, waarbij jullie allen achterop met mij meerijden”.

  Dat wekt verwachtingen.
  Dat schept ook verplichtingen.

  In tegenstelling tot bovengenoemd Fakebook.com, waar alle kritieklozen c.q. zoutlozen uit het Bona-universum bivakkeren. (https://www.youtube.com/watch?v=A30wpcfR34g),
  wordt hier onze held aan zijn beloftes gehouden.

  Met het goedkope “als je het allemaal zo goed weet…” geef je alleen maar aan, dat je verder geen enkele zinvolle argumentatie weet te bedenken.
  Je bent van harte welkom, maar als je met jouw SJW-nonsens iemand de mond wilt snoeren, die een valide betoog houdt, ga je hier niet happy worden.

  Beantwoorden

  1. Nou bedankt dan maar weer voor je openhartige reactie. Moet wel zeggen dat ik het met enige verbazing heb zitten lezen.
   Goedkope argumentatie,nonsens, mond snoeren, hier niet happy………………………

   Beantwoorden

   1. Als je een kerel bent, had je gereageerd op het eerste deel over gewekte verwachtingen en aangegane verplichtingen.
    Wellicht kun je ons verrijken met een alternatieve, onderbouwde stellingname.

    In plaats van je darmkanaal leeg te laten lopen.

    Beantwoorden

 18. He guys, don.Paulus hier. Zit nu dus in Tblisi. Heb al die tijd niet met compu kunnen inloggen, omdat ik feitelijk nergens was. Zit nu 1 km van de hoofdstad in een klein kamertje op het terrein van een autohandelaar. Hehe. Heb de afgelopen dagen alleen maar geslapen. Ik schrijf dit met mijn telefoontje. Moet nog even mojn draai vinden met internet enzo. Heorge, zo heet mijn redder, gaf me zijn telefoon. Had ik ene Xoca aan de lijn. Ze zei: Je mag van George alles wensen and dont be shy. Nou ben ik gelukkig niet zo verlegen. Blijf hier een tijdje.

  Beantwoorden

 19. Overigens wil een Engelse uitgever (een kleintje) meer lezen dan de vier hoofdstukken die ik heb opgestuurd. Kan vanaf mijn telefoon geen fotos oploaden op GG, FB wel. Vandaar de gespreide verdeling van info. Voor GG heb echt mijn Mac nodig en goed wifi. He, en in mijn afwezigheid wel een beetje lief zijn voor elkaar.

  Beantwoorden

 20. Overigens heb ik de afgelopen tijd bovenmenselijk gepresteerd. Geldt ook voor de Guzzi. Verenig al jullie krachten en die van jullie flutbrommers en nog staan jullie niet eens in mijn schaduw en in die van de Guzzi, mother of all motorcycles. Drie keer jullie in een zin. Heb mijn Mac nodig.

  Beantwoorden

 21. Als je goed leest Paul kom je geen onvertogen woord over de Guz tegen en inderdaad hulde 3 werf voor dat stuk mechanica, als de berijder zich nu ook zo gaat gedragen komt het heel heel heel heeeel misschien toch nog goed.

  Beantwoorden

 22. Nou Roy, ik vrees toch weer 8 weken dromenland, en het zullen er we 16 worden met die afro- amerikaanse imborst..

  Beantwoorden

 23. “Je mag van George alles wensen and dont be shy.”

  Dit betekent doorgaans, dat je voorover moet buigen, met de broek op je enkels…..

  ja Paul, voor wat hoort wat.
  Jij dacht dat George als jouw beste vriend en ‘salvador’ zijn diensten gratis en voor niets zou aanbieden.
  Nou, dat gaat hem niet worden!
  George wil boter bij de vis. Of om het plastisch te omschrijven: George doet boter op zijn vis….

  En zo mag jij de rest van jouw Tokio-reis voortzetten met een flink opgerekte sluitspier.
  Ik weet zeker, dat je een staande ovatie gaat krijgen van jouw FB-vriendjes.
  Die kraaien van plezier: “Wat een avonturen…Skitterend!!!

  Beantwoorden

 24. Haha, denk dat je me toch niet helemaal goed begrijpt, Riencky. Mijn eerste indrukken van dit land, de mensen zijn: men is oprecht blij als er interesse in ze wordt getoond. Voor wat hoort wat, zoals bij jullie, zijn woorden van horen en zeggen. Nu wens ik oprecht een paar grote zwabberende tieten in mijn gezicht. En meestal komen mijn wensen uit. Zolang ze maar bescheiden zijn.

  Beantwoorden

  1. Ja Paul, dream on.
   (Misschien later, als je die 3 scandinavische chicks weer tegenkomt in hun camper).

   Eerst zwemt George zijn visje door de sluis, het kanaal in…

   Beantwoorden

 25. Jammer dat je Turkije hebt overgeslagen. Had er veel van verwacht.
  Vele reiziger roemen de gastvrijheid en hulp vaardigheid van de turken. Zelf heb ik die ook gezien tijdens en classic car rally met een complete motor revisie door een lokale garage in een nacht en dan alleen een paar onderdelen afrekenen.
  Dat die motor 24u later weer in de soep liep mocht de pret niet drukken. het gaat om de spirit!!
  Het was toen wel ca 40 graden boven nul.

  Beantwoorden

 26. En Leen, als je deze site wat verder terug leest dan zal je zien dat het allemaal op bouwende kritiek betreft en dat Paul de heren meestal later dankbaar is.

  Beantwoorden

   1. Dit hier is een beetje de rauwe tegenvoeter van FB, Leen. Trek het zelfs soms ook niet. Laat je niet ontmoedigen door die flapdrollen.

    Beantwoorden

 27. Nou Rienck ( wie ben jij dan echt Rienck???) en Roy, ik vind jullie ook erg extreem reageren op Leen! Doe effe relaxed!

  Paul, wat doe je daar? Best gek dat je je in een vrachtwagen naar Georgie laat ontvoeren? Je wist toch dat het koud ging worden? Je kamertje daar bevat alle ingrediĆ«nten om heel depri te worden, kun je niet beter naar je kids vliegen en daar gaan schrijven…?

  Kus,

  Beantwoorden

 28. Barb,
  Waar was je weer al die tijd?
  Paul heeft hier diverse malen een bericht achtergelaten, maar van jou geen reactie.
  Langzamerhand loopt alles hier uit de hand en dan is jouw scherpe blik en geruststellende stem dringend nodig.
  Deze 2 kwajongens zijn stout geweest en hebben wel een draai om de oren verdiend.
  Roy is ruimdenkend en zal van jou zonder twijfel ook nog wel een stevig portie billenkoek verlangen.

  Net als Erik had ik ook veel van Turkije verwacht, temeer omdat Paul zo snel mogelijk weer wat menselijker temperaturen wilde opzoeken.
  En daar dan bijv. verzeild raken in woeste achtervolgingen, zoals https://www.youtube.com/watch?v=tHRLX8jRjq8 of dampende vrijages in een Turks bad Ć  la https://www.youtube.com/watch?v=VPhZd8XPbyQ

  Hij kon met George mee om een auto uit Polen op te halen, wat hij “beleefd heeft geweigerd”.
  Ik zou zeggen,
  a.- je maakt dan eindelijk weer eens wat mee
  b.- als wederdienst naar degene, die je uit de stront heeft gered bij de Turkse grens.
  c. je bent daarna via George gelijk ingeburgerd in Tsibli als Ć©Ć©n van hen. Hij zal je her en der kunnen introduceren, wat niet onbelangrijk is, als je daar 2 maanden wilt verblijven.

  Wat Paul betreft, die hoeft dus niet meer depri te worden.
  Hij ontloopt nl. elk avontuur.

  Barbie, misschien moet jij maar eens naar hem toe.
  Een moederlijke hand door zijn krullenbol, een teder kneepje in zijn wangetje en stukje voorlezen voor het slapen gaan.

  Beantwoorden

 29. Auw, die doet zeer Barbwire! Moeder overste annex onze moraalridster legt wel de vinger op de zwerende plek.

  Ik probeerde op mijn manier lief te zijn tegen Leen, hij is hartelijk welkom om hier mede te recensisten uhhhh is nie echnie een woord nie hĆØ? Anyhow, sorry Leen.

  En ik moet je wel nageven Barb, vlijmscherpe analyse van dat zolder kamertje, hoop dat de boskwawouter Paulus wel naar jou luisterd!

  Beantwoorden

 30. Barb,
  Waar was je weer al die tijd?
  Paul heeft hier diverse malen een bericht achtergelaten, maar van jou geen reactie.
  Langzamerhand loopt alles hier uit de hand en dan is jouw scherpe blik en geruststellende stem dringend nodig.
  Deze 2 kwajongens zijn stout geweest en hebben wel een draai om de oren verdiend.
  Roy is ruimdenkend en zal van jou zonder twijfel ook nog wel een stevig portie billenkoek verlangen.

  Net als Erik had ik ook veel van Turkije verwacht, temeer omdat Paul zo snel mogelijk weer wat menselijker temperaturen wilde opzoeken.
  En daar dan bijv. verzeild raken in woeste achtervolgingen, zoals https://www.youtube.com/watch?v=tHRLX8jRjq8 of dampende vrijages in een Turks bad Ć  la https://www.youtube.com/watch?v=VPhZd8XPbyQ

  Hij kon met George mee om een auto uit Polen op te halen, wat hij ā€œbeleefd heeft geweigerdā€.
  Ik zou zeggen,
  a.- je maakt dan eindelijk weer eens wat mee
  b.- als wederdienst naar degene, die je uit de stront heeft gered bij de Turkse grens.
  c. je bent daarna via George gelijk ingeburgerd in Tsibli als Ć©Ć©n van hen. Hij zal je her en der kunnen introduceren, wat niet onbelangrijk is, als je daar 2 maanden wilt verblijven.

  Wat Paul betreft, die hoeft dus niet meer depri te worden.
  Hij ontloopt nl. elk avontuur.

  Barbie, misschien moet jij maar eens naar hem toe.
  Een moederlijke hand door zijn krullenbol, een teder kneepje in zijn wangetje en stukje voorlezen voor het slapen gaan.

  Beantwoorden

 31. Ja, moet hier idd weg. Ovrrigrns begint het tot me door te dringen dat George wel eens mijn leventje gered kan hebben. Ben erg geschrokken met terugwerkende kracht. Wist dat het in Rusland zwaar zou worden, maar niet vanaf dag 1 al. Rijd door alle slechtweerrecords heen. Guzzi trekt de koude ook niet goed. Bougiekapjes blijven breken. Nu al drie. Loopt ook niet goed. Wel lief zijn voor elkaar. Mis mijn Mannetjes heel erg, maar moet hier blijkbaar doorheen.

  Beantwoorden

 32. Ik ga je gelijk geven, Roy. Ben idd niet meer de man van 11 jaar terug. Bottom line is dat mijn leven in Bolivia is mislukt. En ik misluk niet graag. Toch moet ik dat accepteren. Het boek dat gaat komen probeert antwoorden te vinden op waarom het zo is mislukt. Ik gebruik deze reis als decor en hopelijk kan ik dan weer opnieuw beginnen. Voor mij is nu het allerbelangrijste dat ik Tokio haal. Hoe, zelfs dat maakt niet uit. Een beetje zon, zo nu en dan zou wel welkom zijn. Ben ook teveel alleen, en da’s niet goed. Alaska/Argentinie was een eitje, in alle opzichten. Dus… Opgeven, zal ik nooit doen.

  Beantwoorden

 33. En Roy, als je mijn verantwoording op de crowdfundpagina goed hebt gelezen, zul je zien dat de insteek een nieuw boek, en dat hoeft niet per se een herhaling van de lol van de eerste reis te zijn. Maar is het dan echt zo beroerd wat ik laat zien?

  Beantwoorden

 34. En hoe dan ook, het is een reis, misschien niet de reis die je verwachtte. Geldt ook voor mij. Misschien is het beter om je verwachtingen aan te passen. Doe ik ook de hele tijd.

  Beantwoorden

 35. Ach, mislukt. Mijn Mannen houden van me. Beter gezegd dat mijn leven anders is verlopen dan ik had verwacht.

  Beantwoorden

 36. Damm, Bij Iran dacht ik Yes. De test van Paul. Vele mensen roemen Iran en zijn mensen. Maar zijn ze ook Guzzigalore en Paulus waardig??
  Mogelijk gaan we het beleven. Bij Rusland heeft iedereen zijn beeld en dat komt van zelf als je vladivostok wilt halen.

  Beantwoorden

 37. Rienck, Eff je links bekeken. Vindt het best wel opbouwend dat je onze Paulus richting 007 wilt sturen/vergelijken. Zo zie je maar weer Leen het is hier uiteindelijk allemaal positief bedoeld. šŸ˜‰
  Paul ,Zo lang het hoofdzakelijk oostwaarts gaat ben je op de goede weg wat er hier ook wordt geschreven. Roy en Rienck, ik hoop dat jullie zo scherp en duidelijk blijven ook al verzoekt Barb jullie om relaxt te zijn.

  Beantwoorden

 38. Blijft een wonderlijke wereld. Paul jij maakt het je makkelijk door een lift (gelukkig) in de goede richting. En voila een record aantal reactie op een blog!!
  Paul , alsjeblieft probeer liftend (met Guus) in Tokio te komen.
  Dat is pas echt een verhaal.

  “En hoe dan ook, het is een reis, misschien niet de reis die je verwachtte. Geldt ook voor mij. Misschien is het beter om je verwachtingen aan te passen. Doe ik ook de hele tijd”

  Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

  Beantwoorden

 39. Sjeesus wat een slap geouwehoer van heer van Hooff, ik denk dat zo’n beetje iedereen inclusief de paus hem gewaarschuwd heeft dat in de winter vertrekken wel zo’n beetje het aller slechtse is wat je kon doen en nu moeten wij ineens onze verwachtingen aan gaan passen? No way jose, je beloofde ons een heroĆÆsche reis, een 2.0 van man in het zadel maar het is nog niet eens een 0.2 man, er gebeurd werkelijk helemaal niets wat ook maar interessant is, dat boek wordt niks op zo’n manier, een zeeperd eerste klas. En wat denk je als ik hier na precies een week tegen mijn nieuwe werkgever zeg uhhhh ja baas je zult je verwachtingen aan mij toch bij moeten stellen, die zijn niet zoals ik in sollicitatie procedure heb doen voorkomen…….. dan is daar het gat van de deur denk ik!

  Ik heb een nieuwe held, Lyndon Poskitt, zal vast niet zo’n begenadigd schrijver zijn, maar zijn video verslagen zijn uiterst vermakelijk. En in 143 dagen vanuit de UK naar Magadan met hele mooie ontmoetingen en ontberingen onderweg. Overigens zal de zomerroute van de road of bones niet gaan lukken met de Guz, te zwaar en te weinig power of je wilt als een held sterven, dan zou ik het je aanraden echter komen wij daar dan weer nooit achter, en ook je kids niet, nouja na verloop van tijd wel natuurlijk. Mocht je het toch willen proberen, zoek een maatje op, lost meteen dat allenzijn geneuzel van je op, maar wat wil je, je bent alleen op reis, dan had je met de transiberie expres moeten gaan, in 4 dagen ben je in Vladivostok, misschien ook nog een idee, kun je meteen door naar Japan en door naar je kids en Nilda. Wat voor reis je ook maakt, je schrijft er vast wel een geinig boekie over maar dat gaat je dan geen nagel opleveren om je kale kont te krabben!

  Zo dat is mijn maandagmorgen preek en zullen jullie het weer mee moeten doen, een fijne week allemaal, kus…….

  Beantwoorden

 40. Twee redenen om de reis nu te doen:
  1) Kon geen half jaar wachten op beter weer. Dan zie ik mijn Mannetjes 2 jaar niet. Wat hen betreft heb je een zorgelijk punt.
  2) Iedereen reist met mooi weer. Wilde zien wat er gebeurt als je het tegenovergestelde doet. Nou dit dus. Een verhaal is een verhaal is een verhaal. Voor mij is het 2.0 en het gaat alleen om mij. Niet om jou, hoe graag je dat ook zou willen. Reis is ook een zoektocht, waarschijnlijk en hoofdzakelijk naar mezelf. Eens kijken of we de koers van deze mamoettanker een kwartslag kunnen draaien. Reflectie dus. Kan nooit geen kwaad. Ook niet voor jou. Wellicht is het in jouw geval een idee om minder vaak vreemd te gaan en wat minder te sporten. Dat lichaampje van jou wordt nooit wat en zo heb je tijd over om te onderzoeken wat je werkelijk wilt met je 0.2 leventje.

  Beantwoorden

 41. Overigens heb ik al dik twee maanden geen haal van een joint op. Mis het niet. En beetje bij beetje begin ik beter te slapen. Ziedaar, de eerste winst.

  Beantwoorden

 42. Nahnanananaaahnaa schelden doet toch geen zeer. Verheugend dat schrijver dezes blog met modder begint te gooien, komt het te dichtbij gozurt? Je argumentatie slaat kant noch wal, denk nl dat je je jochies echt niet binnen 2 jaar gaat zien als je deze reis door zet. Het tempo is namelijk tergend langzaam. En er gebeurt toch helemaal niks opzienbarends! Geloof best dat je afgezien hebt door in die winterse omstandigheden te rijden maar het predicaat gek in deze is denk ik wel op zijn plaats.

  En trust me, I’m a doctor, deze zoektocht gaat je geen cm in de goede richting duwen. Hoeveel navelstaren, of zoals jij het poĆ«tisch omschrijft zelfreflectie wil je nog doen voor je daar achter komt?

  Ik bemerk een ietwat werkschuwe houding bij je, je doet het voor je koters zeg je en tevens vertel je dat man in het zadel geen reet opgeleverd heeft en wat doe je vervolgens, ga je weer zo’n avontuur aan! Nee volgens mij doe je het enkel voor je eigen ik en ego, tegenwoordig geholpen door FB, in jouw ogen een win win situatie. Ik zie dat iets anders maar neemt niet weg dat ik het wel erg lollig vind om het geheel te volgen en te becommentariĆ«ren.

  Maar dank voor de adviezen die je mij geeft, ik ga er direct mee aan de slag op naar mijn 0,3 leventje (maar wel 1 waar ik mijn kinderen elke dag zie en ze kan geven wat ze nodig hebben)! Dat je van die ‘geest verruimende’ rook shit af bent en (daardoor) beter slaapt is een geluk bij een ongeluk, verheugend om te horen!

  Beantwoorden

 43. Hoe heeft die Nilda eigenlijk gereageerd op je liefdesverklaring?

  Beantwoorden

  1. Met blijdschap. Het is voor haar vertaald. Maar ik ben niet gek, ben een jaar weg. Kan van alles gebeuren, ook in haar leven. Overigens nog een opmerking; ik sta niet toe dat mensen worden afgezeken als zij zich afvragen wat hier aan de hand is. Dan ben je wat mij betreft niet meer welkom.

   Beantwoorden

 44. Roy, ik vind je niet leuk meer. Zal van de week je 50 euro overmaken. Je bent wellicht de reden waarom ik zo weinig aandacht aan mijn site besteed. Heb het helemaal gehad met die negatieve shit.

  Beantwoorden

 45. Och Paultje toch, doet de waarheid teveel pijn nu ik je de spiegel voorhoudt? Maar het is goed hoor jongen, ik laat je met rust.

  Had ik 50 euro aan je overgemaakt? Sjeesus wat veel geld, je mag het overmaken op NL33 INGB 000 000 4567 een stichting die hulploze Roemenen helpt, kunnen het geld veel beter gebruiken, die hebben nl geen Facebook die voor hen in de bres springt, of een Georgiƫr die hen onderdak biedt.

  Veel succes met je reis en vaarwel!

  Beantwoorden

  1. Probeer door deze barricade te komen.. Doe mij de ā‚¬50.. Maak ik het terug over op Paul zijn rek.. En Paul, laat je niet gek maken..

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *