Bekentenis van een verwarde man (2)

Sinds vandaag ben ik homo. Tenminste, hier in het oude stadscentrum van Quito. Daarbuiten zal het wel loslopen. Gisteren vertelde ik M. dat als haar man ook maar het kleinste beetje argwaan zou krijgen ze maar moest vertellen dat ik gay ben. Als je de buitenechtelijke liefde bedrijft, heb je wisselgeld nodig, liefst zakkenvol. Ik heb goede papieren; 42, nooit getrouwd geweest, geen kinderen en alleen op reis. Hier in Latijns-Amerika ben je kansloos, compleet uitgerangeerd als 42-jarige soltero, ongehuwde man. Dus ik moet wel gay zijn. Bovendien beste Guzman, de verandering in geslachtsvoorkeur geeft ons een prettig alibi. Mocht Don F. ons betrappen, flanerend over staat, dan ben ik die vriend die haar zo goed begrijpt. Homo’s kunnen goed luisteren naar het geweeklaag van de vrouwen, of doen op zijn minst alsof ze luisteren. Geen speld tussen te krijgen. Ik weet nog niet wat ik Don F. wijs moet maken als hij ons in een compromitterend standje aantreft onder de douche. Dat is voor latere zorg, wat jij Guzman? Ik doe mijn best ervoor te waken dat M. in de problemen komt, maar het offer is al met al best groot. Ik, homo? Ik heb mezelf altijd best een ranzige hetero gevonden en jij mij ook. Dat weet ik.

Vanochtend kwam M. op het randje van mijn bed zitten, keek me samenzweerderig aan en zei: ‘Gefeliciteerd flacito, vanaf vandaag ben je gay.’ Ze was nog niet uitgesproken of ze begon me hartstochtelijk te zoenen. Bueno, dit is dus wat gays doen Guzman, getrouwde vrouwen opgeilen. Op de binnenplaats studeerde dochtertje K. voor de spiegel haar balletpasjes in.
Maar wacht nog eens even M., ik heb je gisteravond pas verteld over die gay-vluchtweg, die op een kier staande backdoor zogezegd. ‘Jezus M. was het nodig?’ Ja, knikte ze en kreeg die valse grijns maar niet van haar gezicht. Ik weet zeker dat ze het Don F. heeft verteld zonder dat er enige aanleiding toe was. M. is dol op spelletjes. ‘Wat vond Don F. ervan’, vroeg ik het antwoord al wetend. (Een beetje machista zoals hij gruwt, rilt, kotst bij de gedachte dat een man zijn lul gebruikt om die in het lichaam van een andere man te proppen. Wat dat betreft zitten we op één lijn en dat schept een band.) ‘Hij ging bijna over zijn nek’, zei M. triomfantelijk.

Later die dag aten we met zijn vieren – ik, Don F., M., en dochtertje K. – in de entree van het hotel een hap bestaande uit rijst, bonen en kip – de Colombiaanse variant op rats kuch en bonen – en hadden ’t best gezellig zo. Een vrouw met een enorme dikke reet betrad ‘t hotel samen met een wat oudere man. Ik had haar al eerder gezien en het viel me op dat ze altijd zo netjes gekleed ging. Ze draagt een donkerbruin mantelpakje en pumps in dezelfde kleur. In Amsterdam had ik haar voor een personal assistent van een of andere succesvolle blabla-advocaat gehouden. Maar dit soort ingewikkelde banen bestaan niet in Equador. ‘Is het wat voor je’, knipoogde M. ‘Hoe bedoel je?’ ‘Ella trabaja en sexo’, bemoeide Don F. zich ermee, terwijl hij kloof op een kippenboutje. Je moet weten Guzman, hier in het oude stadscentrum zindert ’t van de seks. Op elke straathoek zie je wel een paar hoeren staan. De hotels hier zijn inloophuizen voor de sekswerkers. Je pikt je vent op, betaalt het hotel twee dollar voor de kamer, laat jezelf er vijf uitbetalen door je klandizie, tien minuten rampetampen en klaar is Kees. ‘Oh, je mag dus in dit hotel ook je chica meenemen’, vroeg ik geïnteresseerd. Dacht persoonlijk dat mijn hotel een keurig gezinsetablissement was. ‘Claro’, zei M., ‘wat denk jij dan. Zolang het in jouw geval maar geen chico is.’ En ze proestte ‘t uit. Rotwijf! Don F. verslikte zich in de kip.

Paul & M. – Don F.: 1 – 0.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. TIM, HELP!!!! Ik probeer de fotos naar Karin de versturen. Krijg je ze allemaal terug. Schiet totaal niet op zo. Wat is er aan de hand? Ze heeft ze nodig. HAAST!

  According to Paul – 03:45 (op 01 November ’06)
 2. Don F. is ws niet bijster intelligent, NL homo’s rijden zeker niet op 30 jaar oude Guzzi’s rond in zuid amerika.

  Of probeert U in deze vorm uit de kast te komen?

  According to Surfroy – 10:25 (op 01 November ’06)
 3. Schitterend, graag veel meer van deze trillende feuilleton aub. We beginnen er zogezegd goed in te komen. Prachtige assymetrische haardracht. Fijngevoelige gemene humor. Rare bleke huid onder de equator. Kortom, de tegenstellingen die een waarheid omlijsten.
  Ze zal maar getrouwd zijn met zo’n cynische bitch!
  Eens te meer een reden om tevreden te zijn met je lonely situation.
  En vlak voordat je wegrijdt, vertel je Don F. ( een goede vriend van je, naar ik uit eerdere notities begreep) nog even wat voor lekker stuk kippevlees dat vrouwtje was. En geef hem een speeltje cadeau.
  Ik denk dat die romantische Stella nu wel zal afhaken.
  Maar Paul, wil je er nog iets meer over schrijven? Dit is de info die goed meetelt voor je bezoekertjes.

  According to acj vd akker – 10:47 (op 01 November ’06)
 4. keep up the good work paul!

  According to Quint – 11:16 (op 01 November ’06)
 5. Allereerst, sorry hoor van dat lelijke regeltje over Eric…
  Onze vriend Paul is toch iets minder een bankzittertje dan wij hier geloof ik. HOMO, tsja, dat is wel het laatste wat ik achter je gezocht had. Maar fijn om zo’n steekhoudend alibi te hebben. Hoop voor jou dat Don F. vaak de hort op is zodat je lekker kunt rampetampen met M. Maar denk er aan Paul dat je straks weer op weg moet. Echt heel vrolijke foto’s zie ik niet van je, allemaal een beetje melancholiek he, kun je ook eens lekker in de lens lachen of zo, en dan niet zoals in dat filmpje, zag er ook een beetje uit of je kiespijn had.. (en ik weet echt hoe je er dan uit ziet!)
  Dank je wel voor je verhalen Paul! Succes met verstoppertje spelen…
  GRTZ

  According to Luc – 12:12 (op 01 November ’06)
 6. Oei, Raar verhaal verwarde man. Ben benieuwd naar het einde

  According to Jan – 12:39 (op 01 November ’06)
 7. Hey Homo,

  Wat een geweldige foto bij dit schrijven!

  According to Theo – 14:57 (op 01 November ’06)
 8. Hola Maricon,

  Nou, dat heb je dan weer goed geregeld voor jezelf. Dit is pas op het scherpst van de snede. Geweldig! Stay in trouble maar houdt je lichaam veilig! Gegroet met zon, Freerk

  According to Freerk – 10:33 (op 02 November ’06)
 9. Pauli,

  www.routemichelin.com
  Of http://www.butterflytrack.com

  Groet, Maurice

  According to mauricevanbakel – 11:25 (op 02 November ’06)
 10. Hey schatje,
  je moet alles een keer geprobeert hebben, niet dan!!!! Maar ik ben overtuigd lesbo en val alleen op vrouwen.

  Los ballos
  Cor

  According to Cor – 10:54 (op 03 November ’06)
 11. Dat homostukje van je , egweldig. Of je nieuwe vriendin, een hotelmadame, zo aan trekkelijk is, valt te bezien. Maar, op een ouwe fiets moet je het leren.

  According to Yasmine Nbeye – 12:13 (op 03 November ’06)
 12. Liever broer, kijk even op het NOS nieuws en het nieuws van RTL 4. Prachtige Hollandse beelden. Wat het leger niet lukt krijgen wel 4 amazones te paard voor elkaar. Bevrijding van 130 paarden. Kus van je zus. Daan.

  According to Danielle Wempe – 12:04 (op 04 November ’06)
 13. Sorry makker,

  Zat in Spanje…

  According to Tim – 16:26 (op 16 November ’06)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *