Zeer Geachte Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander

Ik was blij verrast een berichtje van U op mijn site te mogen aantreffen. Dat de faam der Oranjes verder reikt dan de landsgrenzen van de staat der Nederlanden staat inmiddels vast. De schermutselingen met de plaatselijke politie hier in Colombia zijn inmiddels in de kiem gesmoord. Ik heb sterk het vermoeden dat Uw interventie daaraan fors heeft bijgedragen. Ik dank U daarvoor meer dan hartelijk Zijne Koninklijke Hoogheid. Ik ben inmiddels gearriveerd in het allerhartelijkste plaatsje Carmen de Bolivar, honderd kilometer zuidelijk gelegen van Cartagena. U zult hebben begrepen dat een schildpad met een sleepbeen meer kilometers aflegt dan ik het afgelopen jaar. Ik voel me nu eenmaal zeer in mijn element in Latijns Amerika en waar ik ook kom is het zeer moeilijk vertrekken. En ter plekke heb ik nauwelijks tegenslag te verduren. En ach corrupte overheidsdienaren, ik kijk er feitelijk niet meer zo van op. Wat me wél oprecht grieft, Zijne Koninklijke Hoogheid, is dat alle tegenslag vanuit Nederland komt. Wellicht kunt U me nog eenmaal uit de brand helpen.

Ik lig nu bijvoorbeeld in de wurggreep van de belastingen. Alleen al de boetes voor niet betaalde inkomstenbelastingen overstemmen inmiddels mijn povere reisbudget en de belastingen heeft kans gezien om mijn bankrekening te vorderen. Ik vind dat nogal pretentieus, onterecht, schaamteloos (Doen ze dat overigens ook met de Grote Jongens?). Komt bij dat ik nu word aangeslagen voor het jaar 2006 (inkomstenbelastingen en zo). Ja Zijne Koninklijke Hoogheid, U leest het goed: inkomstenbelastingen. De 2006-aanmaningen – en daarop volgende boetes – zijn nu al niet meer te tellen. En laat ik maar zwijgen over het jaar 2005. Ik wil U er graag op attent maken dat ik al die tijd NIET in Nederland was/ben en dat mijn bedrijfsresultaten door de forse investeringen voor de reis en de continue uitgaven zeer, maar dan ook zeer droevig zijn gestemd. Kortom, dit armzalige eenmansbedrijfje draait fors verlies. Ziet U, hier word ik op handen gedragen en in Nederland word ik als een schurftige straathond, ja als een crimineel behandeld. Dat stemt mij als (voorheen) trotse Nederlander droevig. Ik bedoel, heeft U ooit wel eens in Colombia voor een pinautomaat gestaan, niet wetend of er en luizige peso uitrolt? Geldpinnen, het is een angstig moment. Het heeft er alle schijn van dat ik mijn reis moet afbreken door de gretigheid en onredelijkheid van de Nederlandse staat. Ik zeg U dat ik liever in het niets verdwijn dan dat ik onder deze omstandigheden vervroegd terug moet keren naar huis. Bovendien, welk huis?

Inmiddels overweeg ik om ’s avond een forse wandeling te maken in de lommerrijke omgeving van Carmen de Bolivar. Dan krijgt U over een paar weken een telefoontje van een of andere commandante met het verzoek 10 miljoen euro – of misschien wel meer – over te maken voor mijn vrijheid. Heb ík tenminste nog wat lol van mijn belastingcenten. Maar zover hoeft het niet te komen. Nee, deze reis hoeft beslist niet te eindigen in een kroniek van een aangekondigde verdwijning. Daarom, beste Prins der Nederlanden richt ik me tot U. Wellicht kan ik in aanmerking komen voor belastinggratie, of zoiets. Of voor onbepaalde uitstel, zo lang de reis duurt. Ik zou dat volkomen terecht vinden. U ook, dat weet ik. U kunt natuurlijk ook een Koninklijke boterham minder eten. Bespreek het een en ander eens met Uw Moeder. Ik wil namelijk graag het land van Uw geliefde Maxima leren kennen mijn waarde Prins. Ik hoor graag spoedig iets van U. De nood is namelijk hoog. Vanuit een broeierig Colombia,

Paul en de Moto Guzzi

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Paul, ga je maar eens goed bezatten. Katrien en ik gaan vandaag trouwen.

  According to Vasilis – 08:36 (op 17 Juni ’06)
 2. Paul, waar is je zaakwaarnemer als je hem/haar nodig hebt? Toch meen ik ergens gelezen te hebben dat U gelukkig is. Gelukkig… Rustig aan met het FARC,
  en Vasilis gefeliciteerd!

  According to Theo – 21:07 (op 17 Juni ’06)
 3. Wohow, Vasilis, weet je het zeker, mijn waarde webmaster? Hm, bezatten. Spijtig dat ik daar geen geld voor hem. Ben trots op je jongen en op jou Katrien. Maak er een mooi leven was. Wish I was there.

  According to Paul – 21:26 (op 17 Juni ’06)
 4. Maak er een mooi leven van.

  According to Paul – 21:27 (op 17 Juni ’06)
 5. Moppie wat een gekloot met de belasting zeg. ben zelf ook niet de sterkste in het open maken van de blauwe enveloppe. Tijdje nix laten horen, sorry. Had shit op werk en ben wederom op zoek naar een baan …verrassend! Ben nu vrij en de zon schijnt dat daar geniet ik maar van. Zo motortje aanslingeren en to the beach I go!.

  Kissss I

  According to ilana – 11:17 (op 18 Juni ’06)
 6. hallo Paul,misschien is het micro krediet waar Maxima zich voor inzet in diverse landen iets voor jou. Dus doe een beroep daarop. met weinig middelen een zo’n groot mogelijk resultaat behalen, daar zet zij zich voor in. Succes!!
  De afgelopen 2 weken zijn wij in Canada geweest en was het moeilijk om je site te volgen, en was verbaasd in welke situatie je bent. Het is een star beleid hier in nederland. ( een zooitje)
  men zegt dat nederlanders tolerant zijn maar dat is ver te zoeken. Zorg dat je van deze reis ( waarvan je al op de helft bent)de rest van je leven kan nagenieten ondanks het geldgebrek. ( wat is nou geld) Je kan altijd gaan knutselen onderweg. Kun je ook wat mee verdienen.
  De Dare Devils de Zilk zijn weer onderweg en zullen het Wk Nederland-Argentinie volgen in Frankfurt. Misschien zijn W.A. van Oranje en M. er en kunnen zij een goed woordje voor je doen.
  Veel geluk Paul. En heb je iets nodig, laat het even weten.
  H. en B.

  According to har en bep – 20:48 (op 18 Juni ’06)
 7. Mag toch wel hopen dat die avondwandeling in t gezelschap van een heel plezierige dame mag verlopen.. Carmen de Bolivar, wat een schitterende naam voor een wilde parel, bruin van tint, trots als een pauw, haar borsten dragend als een stier zijn horens…

  According to dhr Besjanel – 01:14 (op 19 Juni ’06)
 8. Hola guapo, ook in Nederland zijn de (belastingdienst) ambtenaren cor-rupt. Alleen hier zijn ze wat duurder. De grote jongens kopen hun “schuld” gewoon af en wij met zijn allen (we zijn met velen) zijn makkelijke prooien, ach ja tis niet anders, ik zal vanmiddag mijn staatsloten controleren, eens kijken of dat de zaak kan verbeteren.

  Los ballos
  Corleone di Guzzi

  According to Cor – 12:11 (op 19 Juni ’06)
 9. Paul,

  Hoeveel heb je NU onmiddelijk nodig?

  Joost

  According to Joost – 19:20 (op 20 Juni ’06)
 10. Joost, vind het moeilijk om geld aan te nemen. Een vriend beheert nog altijd een spaarpotje. Maar als daarvan iets wordt overgemaakt gaat het naar de belastingen. Wil gewoon rustig mijn reisje afmaken, zonder al te veel gezeik vanuit NEDERLAND.

  According to Paul – 20:27 (op 20 Juni ’06)
 11. Ok, maar just in case…

  Joost

  According to Joost – 18:28 (op 25 Juni ’06)
 12. Bueno, bueno, asi que ahorita solo escribes en holandes, eh??? Nos han gustado mucho las fotos, de verdad, son geniales.
  Nos vemos en Quito???
  Adios tonto, un beso muuuuuuuuy grande

  According to Ferran el payaso – 01:10 (op 30 Juni ’06)
 13. Great to read about you still Paul. The journey continues. I too ride a Guzzi and you are doing the name proud.
  Fly like the eagle

  According to Graeme – 10:06 (op 24 Oktober ’06)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *