Voorbereidingen komen tot een kookpunt

13900079_10153867890591973_6040644058017703568_n-1Ik zit inmiddels in Noordwijkerhout in de St. Bavo, waar Thomas (Panama) aan het anti-kraken is geslagen. Vanmiddag gezocht naar schoensmeer voor mijn nieuwe leren laarzen die ik van MotoPort heb gekregen. Nergens te vinden. Ik vind dat verdacht, een dorp dat geen schoensmeer verkoopt. Ik vermoed dat de plaatselijke schoenenwinkel een monopolie op de verkoop van schoensmeer heeft, maar hij is dicht vanwege een ingrijpende verbouwing. Kortom, de voorbereidingen voor het Grote Gaan komen tot een kookpunt. Mijn visumaanvraag voor Rusland is in behandeling. 20 Augustus vlieg ik even op en neer naar St. Petersburg om een stempel te scoren. Daarna kom ik in aanmerking voor een jaarvisum met verschillende entries. Ik vertrek eind augustus richting Coko in Trier. Dan gaan we met zijn tweeën naar Italië, naar de MG-fabriek die dan alweer 95 jaar bestaat. Vanuit Italië vlieg ik voor een maand naar mijn jongens in Bolivia. Ik heb hun zegen nodig, en van wat ik hoor geeft Roxana me ook alle ruimte om bij de Mannetjes te kunnen zijn. Da’s mooi. Anders zou ik ze twee jaar niet zien. Dat kan gewoon niet. Daarna begint het echte feest. O, o, wat zal ik het koud krijgen. Op die kou ben ik voorbereid. Mijn vrienden van MotoPort hebben me van top tot teen in het nieuw gestoken. Ook reistassen erbij en… een nieuwe helm, na tien jaar de Roof op mijn kop te hebben gehad. Ook met Guus gaat het goed. Hij heeft inmiddels voor de tweede keer een dynamo en een spanningsregelaar afgestoten. Ook heeft de startmotor het begeven. Ik rijd dus rond zonder spanningsregelaar, dynamo en startmotor. Dat scheelt al snel een kilootje of tien.

Share This:

27 reacties


 1. Ik zou dan maar snel vertrekken nu de dagen nog lang zijn als je met licht aan moet gaan rijden is je accu zo leeg. Ha Ha
  Maar met jou gelukt en wijsheid ๐Ÿ™‚ zal alles wel weer op het laatst goed komen

  Beantwoorden

 2. Aha vandaar dat ik steeds foto’s op FB van jou langs zie komen in een kerktoren, je hebt dus een nieuw onderkomen! Alles op de rit Paul?

  Beantwoorden

 3. He Barrie, long time no hear. Nee, nog niet alles op de rit. Dat zit er aan te komen. Vermoed dat ik eerst op de motor moet zitten. Beetje onwerkelijk toch alles.

  Beantwoorden

  1. Komt zeker goed met jou, lekker bezig. Misschien rij ik nog langs als ik Noordwijkerhout kan vinden in de komende dagen om gedag te zeggen.

   Beantwoorden

 4. Beste Paul,
  Pas zeer recent heb ik je boek en het oudere gedeelte van je blog gelezen, wat een avonturen heb je beleefd zeg!
  En nu blijk je weer zo dicht bij je roots te verblijven, al is het maar voor korte tijd. Dacht je dat N’hout ook zo saai was als De Zilk, is er vannacht op 300m van je slaapplaats toch maar even iemand door de politie neergeschoten. Jaja, altijd wat te doen op het dorp. Behalve schoensmeer kopen dan. Mocht je er nog om verlegen zitten, ik heb nog een beetje ledervet in een potje zitten, die wil ik wel bij je langsbrengen. Woon om de hoek.
  Gr. Jeroen

  Beantwoorden

  1. Leervet, dat is nou net wat ik zocht, Jeroen. Wil mijn tassen, en laarzen ermee invetten. 06-45727838.

   Beantwoorden

 5. Hahahahaha scheelt al gauw een kilootje of 10, that’s the spirit!

  Beantwoorden

 6. Leervet is gelukt, nu nog staalwol zien te vinden, overal uitverkocht…

  Beantwoorden

 7. Pannenschuursponsjes, bij de Aazeetiejohn voor een habbekrats…..

  Beantwoorden

 8. Daar zit zeep in Roy, het moet natuurlijk niet Te Netjes worden he… ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

 9. Nope die zijn zonder zeep. Prima als geluiddemping materiaal in uitlaat ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 10. Ja! En dan moet je precies trappen ook om het met recht pikkie te raken! Tssss laat ik eens mijn vrouwelijke kant hier zien wordt het door barbwire meteen de grond in getrapt! Nou wacht maar overmorgen ben ik weer in anal!

  Beantwoorden

 11. Tsss, ik sidder van angst, gelukkig ben ik vlak daarna het land uit, kun jij lekker met je spierballen rollen.

  Beantwoorden

 12. Vlak daarna is niet helemaal he, dus sidder inderdaad maar, kijk vooral regelmatig achterom en verwacht die deegroller!

  Beantwoorden

 13. Gewoon een klassieke pets voor haar derriere…
  Dรกt zal haar doen sidderen

  Beantwoorden

 14. Nee joh daar zal ze van genieten……..

  Was vandaag nog in de buurt, strand van Noordwijk ff aan het knallen door het duin met mijn Italiaanse bella Uh 1 van mijn racefietsen…..

  Beantwoorden

  1. Je bent nogal zeker van je zaak Roy, denk dat ik jou terug zou slaan..

   Zo, een keer in de tien jaar in Paul z’n achtertuin en je rijdt niet eens bij hem langs?

   4 + 5= uhm….

   Beantwoorden

 15. Ja, dat viel mij ook op, Barrie. Zit hier 5 km vandaan. 9. Mijn site wordt echt belaagd door bots. Nog steeds.

  Beantwoorden

 16. Ik was in gezelschap, vrouwelijk wielren gezelschap om precies te zijn, dan heb ik wel iets beters te doen, dame en heer! En hoe weet u dat het precies 10 jaar geleden was?????

  Maar wat een vijandigheid barbwire, wij hebben het hier over 1 ouderwetse pets op den derrie en jij gaat meteen slaan?

  ?+8=Seventeen uhhhhhh nog in het angleterre ook pfffff

  Beantwoorden

 17. Ola, wanneer ga je weg Paul? Heb je nog grappig ( vooral laatste alinea) artikel gestuurd uit Elsevier via Whatsapp, zit je daar weleens op?

  Beantwoorden

 18. Hint Barbwire, als je naar links veegt op berichtje kun je zien of iemand hem wanneer gelezen heeft! Althans op een aaifeun.

  Beantwoorden

  1. Wist ik inderdaad niet, ben blond hรจ, maar dank voor de tip, attent van je.

   Beantwoorden

 19. He blond????? Ik dacht donker nouja nu ben ik verbijsterd, heb ik de verkeerde voor gehad????

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *