Volcano vibes (9 & 10)

I’m surrounded by bright light again, so no worries. We’ll keep on going with this outfit until my last breath. In part 9 I arrive at the shelter. Left the bike 200 meters below, because it was to hard for miss Guzzi. She was screaming for oxigen, like me. Man, I sound like an old pullhorse (zeer vrije vertaling van trekpaard). But we made it safe and sound. It’s a hard work at this altitude. It overcomes me now and then that I almost pass out because of a lack of oxigen. Anyway have fun.
The last part of this legendary Moto Guzzi-thriller. I have to drive back in the dark. I did that pretty fast: in little more than an hour. The climb took me all together three hours. Yeah, I know, it’s sad that this is the end. But he, more stories and movies will be seen on this website if you’re fuckin interested. By the way, Bob Dylan sang This Wheels on fire exclusively for Guzzigalore. Thanks Bob, you rock.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Wellicht ontmoet ik komende donderdag wat ´veldwerkers´. Ik wil namelijk iemand interviewen en denk te menen dat ik de geschikte man ben voor deze klus. Wordt wel heel, heel moeilijk, maar ik wil het op zijn minst proberen. Voor hetzelfde geld ben ik de juiste persoon. Het leven is vol met verrassingen, al mag je er helemaal niks van verwachten. What else? Ik rook weer gezellig mijn sigaretje mee, althans voor het moment. Is er geen NL-hypnothiseur die me op afstand kan hypnothiseren (met of zonder h, ben ‘m even kwijt?). Wil echt van die kutpeuk af namelijk, maar met Maurice van Bakel in de buurt is dat heel erg lastig. De feria in Quito is helaas voor mij onbetaalbaar. Dacht dat het hier heel wat goedkoper zou zijn dan in Spanje, maar daarin heb ik me lelijk vergist: 75 dollar voor een goede plek in de schaduw. Dat is godbetert duurder dan in Spanje. Ik heb ‘t over stierengevechten, waar ik een groot fan van ben. Waarom hebben we dit festijn niet in Nederland? Klopt ‘t dat een NL-jager een jaar geleden bijna is gelyncht omdat hij een musje over de kling heeft gejaagd in de zaal van die dominosteentjes? Dat is nou NL he, je druk maken over een musje, terwijl de (Colombiaanse) illegaal ligt te creperen op straat. Complex land al met al. Met zijn allen heel hip stemmen op Jan Marijnissen en intussen hopen dat hij het niet voor het zeggen krijgt. Ik houd er mee op. Mazzel en bedankt voor de berichtjes. Hebben jullie wel eens bedacht dat ik me hier af en toe eenzaam voel? Kortom, blijf schrijven.

  PS Hier zijn vandaag verkiezingen. Het spant tussen Correa (links) en Noboa (rechts). Ik houd ´t op Correa. Latijns-Amerika wordt met de dag linkser en dat lijkt me goed nieuws. Een maand geleden kreeg oud-Sandinist Daniel Ortega het in Nicaragua weer voor het zeggen. Grote verrassing al zeg ik ‘t zelf. Anyway, mazzel.

  According to Paul – 20:02 (op 26 November ’06)
 2. Hi Paul,
  Do not think we will get bullfighting in Holland. Thanks to our sparrowkiller at Domino D Day we even have an Animal Party in our government. And no change for a leftwing government either with Boy Balkenende claiming the victory despite losing votes. And you are complaining about one bad day ?
  Man…….you are the lucky one !
  Fred

  According to Fred – 21:06 (op 26 November ’06)
 3. I WAS complaining. I do realize that I’m the lucky one, despite that all my possesions fit in two aloy cases. Live light!

  According to Paul – 21:10 (op 26 November ’06)
 4. Ski reuni gehad, met veel leuke dia s, geprojecteerd op een witte muur bij de gulle Luc en Nora. Zelfs onze Jantje Sprey was erbij. Vooral gelachen om onhandig uitziende skiers, met enkele voor ons legendarische verhalen over de afwezigen.
  Vandaag rondgelopen door de heuveltjes en in helder warm weer. Tenslotte is de winter hier absoluut niet aangebroken, de kerstmarkten staan er sullig bij met dit broeikasklimaat. Je krijgt het idee dat er iets ‘out of order’ is. Vertwijfeld kijken liefhebbers naar sneeuwberichten. Zijn er uberhaupt al pistes open, waarop de international webcams zijn gericht?
  Later zijn we naar ‘ het kneipke’ gegaan om wat belgisch bruin bier te drinken. Het is een gewelfde cafe-kelder in het oude centrum, vlakbij geroemde sterrenrestaurantjes als tout a fait en toine hermsen, en het designrestau Witloof. In het kneipke, geopend vanaf vier uur s middags, brandt een open haardvuurtje met echt hout. Je kunt er kaasplankjes bestellen, en gehaktballetjes in tomatensaus, met een beetje vage fantasie waan je je in de Alpen, op zesduizend meter hoogte, in een elitaire blokhut met stenen onderbouw. De sfeer is goed, de bediening elegant, vlot, aantrekkelijk en met een randje vet. Nadat ze de sleutel had omgedraaid om ons binnen te laten , veranderde haar zorgeloze voorhoofd langzaam in een staat van alertheid; tenslotte stroomde de oude kelder gestaag vol met liefhebbers van rustige kwaliteiten; geen hip gedoe, geen indruk maken, geen zien en gezien worden, geen modieuze gedoetjes.
  Lekker luieren en een hapje eten, beetje kletsen en fantaseren en nog even iets bijbestellen…..
  Hoorde later die dag nog een aardige engelse spreuk waarvan ik dacht dat ie terecht was;
  “ Fortune favours the brave”.

  According to guus vd akker – 00:59 (op 27 November ’06)
 5. Heb er even wat filmpjes voor door moeten worstellen, bedoel die eerste 8 waren best leuk hoor Paul, vermakelijk, maar meer dan een Ardens landschap met een ANWB achtig gebeuren die je bandje komt plakken, wat grijze wolkjes die slecht weer voor moeten stellen, zag zelfs volgens mij nog asfalt hier en daar tussen de Parijs Roubaix achtige plekken (waar ze notabene op 28mm smalle bandjes fietsend heen knallen) was het nu niet echt survivalen.

  Nee dan de laatste 2 filmpjes schitterend hoe de Guzzi zich omhoog laat vorsen, alsof het geen moeite kost voor deze 30 jarige dame (uuuhhh is ze vrouwelijk? – mijn Duc nl. wel). Al viel het me wel tegen dat er nog amerikaanse V8 hoger was gekomen dan de Galore.

  De absolute topper in mijn belevenis is wel filmpje 10, de afzink in het donker, schiiiittttttterrrrrrend super gefilmd, muziekje eronder, als ik bij betaal kirjgen we dan nog meer? Dit is vele malen beter dan the long way home boys met profi camerawerk.

  Ik zou als ik U was nu maar eens echt een rekeningnummer door gaan geven zodat men vrijwillige bijdragen kan gaan storten.

  PS Mr vd Akker, kunt U mij vertellen waar die 6 duizenders zijn in de Alpen? als fervent alpinist ben ik niet hoger gekomen dan 4545m1 (de Dome – hoogste Zwitserse top – Nee de Monta Rosa ligt op italiaans grondgebied, net de top niet behaald wegens slecht weer)

  According to Surroy – 07:48 (op 27 November ’06)
 6. He paul,wat fijn om je te zien en om je te horen op de filmpjes!!!Man wat ben je mager!!!!Heel veel liefs ook van bas
  Mir

  According to mir – 08:01 (op 27 November ’06)
 7. Tja, ik was terdege in de veronderstelling dat ( ook dit maal?) Paul de lezer te grazen had genomen met fantasievolle en oncontroleerbare informatie. Wat meestal de vrouwtjes betreft, lijkt me.
  Kijk, als je opschept met hijgende stem dat je op vijfduizend meter zit, terwijl de bomen en bosschages langs het beeld schieten, dan bevreemd me dat wel. Ook was er geen vulkaan te zien die zou duiden op een dergelijke hoogte.
  Vandaar de grap over de Alpen, als een stoerdoenerijtje terug.
  Echter, en nu komt het, ik heb mijn atlas erbij gehaald… en in ieder geval is daar, de Cayamba met een hoogte van 5790 meter boven zeeniveau!

  According to guus vd akker – 17:34 (op 27 November ’06)
 8. Ha die Paul, Je bent echt een waaghals om op dat soort weg te gaan rijden en in de schemer ook nog terug moet.
  Het lijkt me dat je na zo’n rit niet echt de behoefte heb aan een romantische nacht met M.( blauwe ballen b.v.)
  Wel onwijs gaaf filmpje, inderdaad een schitterende zonsondergang en een ruige natuur en leuk om je koppie weer eens te zien en je stem te horen.
  Let goed op jezelf en geniet van je verdere reis.
  Liefs Bep en Har.

  According to bep – 20:51 (op 27 November ’06)
 9. Gozer,geweldig
  De rit omhoog was al leuk.Het is namelijk erg fijn om je te zien en te horen.
  Maar dan omlaag!!!Superfilm.
  Het is ook net of ik zelf een beetje stuur,geluid is hetzelfde,stuurtje/spiegel ook.gewoon erg gaaf.
  Hoe zit het zadel trouwens Paul????
  Ben ook blij dat er weer een film is,want ik heb je namelijk nog gedoneerd voor een film,weet je nog??
  Ik moet zeggen:Zeer de moeite waard.
  Ga zo door,maar kijk uit in ‘t donker
  Lator…

  According to kees – 21:42 (op 27 November ’06)
 10. Leuke films Paulito! Maar wie ben je nu aan het schaken? Of speel je go? Twijfelen aan jouw oprechteheid lijkt me wel het ergste wat je kan overkomen. Gelukkig ben je bezig, wat van die dooie dienders hier niet gezegd kan worden. Passie?
  Zoek ze met een vergrootglas! Liefde? Een gedeelde bankrekening! De hypotheek aangaan is het grootste avontuur in hun leven! Higo de Puta? Je zou zeggen “ was het maar zo”.

  According to pigo de Conecho – 23:35 (op 27 November ’06)
 11. Simpel Ardennenritje, jullie zijn echt compleet, maar dan ook echt compleet gestoord. Uberhaupt ooit wel eens op een Guzzi gezeten, laat staan een dertig jaar oud Mandello-vehikel? Vering is te verwaarlozen, zoals je hoort. Anyway checkt out from heartbreak hotel. Was een groot drama vanochtend. Gisteren voelde ik dat ik heel snel moest vertrekken. We werden zelfs gevolgd op straat. Men hield ons in de gaten, ik voelde dat. Dat voel je gewoon. Die scoop laat ik maar even zitten. Ben nogal makkelijk te traceren, Nederlander op een dertig jaar oude Moto Guzzi die zo vriendelijk is om op zijn websitje exact uit te lichten waar hij verblijft. Daar rijden geen twee types van rond. Nee, het werd me toch echt te link. Voor het eerst in 1,5 jaar was ik bezorgd. En dan moet je vertrekken, of vinden jullie me nu een watje ofzo? Ardennnenritje. Surfroy, bij deze ben je met oorverdovend lawaai van de tweede plek (ja, zover was je gekomen parcero) gedonderd naar plaats 112345. Je bungelt ergens in de middenmoot. Ik dacht persoonlijk dat Ecuador een eitje zou worden. Is al met al toch een van de moeilijkste onderdelen van de reis. Merk dat ik 6 weken op mijn tenen heb gelopen. Maar vooralsnog ben ik ongeschonden, ongelooflijk. Wat een team M. en ik: De avonturier en de verzetsvrouw. Ik vertrouw niemand op het continent meer dan haar. Maak me een beetje zorgen om mijn meisje. Willen jullie aan haar denken, zodat alles goed komt. Jullie zullen wel denken dat ik dit allemaal opzoek: fout. Het overkomt me. En als het me overkomt, wil ik er alles van weten. Dat dan weer wel. Al met al een van de meest bizarre periodes uit mijn leven. Wat een vrouw, wat een ballen en een tieten. We zijn ontroostbaar. Evenwel, ik heb zo het gevoel dat onze wegen elkaar gaan kruisen.

  According to Paul – 01:17 (op 28 November ’06)
 12. T is wederom verbluffend. Kruisende wegen…Ik heb medelijden met deze zoekende geest, die gevonden heeft, en weer verlaten heeft. Men zegt wel dat reizen afscheid nemen is. Maar moet jij, als zelfgekozen held, al deze vernederingen van het lot doorstaan? Door dit verhaal voel ik me….ontzettend eenzaam worden.
  Brrr. De frituur is ook nog dicht!
  sterkte en veelkracht gewenst.

  According to jac de Brey – 02:33 (op 28 November ’06)
 13. Paul, good to see you in (Guzzi) motion. My kind of roads. Wish I was there with you. Keep enjoying the ride.

  According to Todd – 04:16 (op 28 November ’06)
 14. U vraagt, wij draaien!

  According to Highsider – 11:07 (op 28 November ’06)
 15. Nou zeg het feit dat Mnr P. van H. (zo zullen ze je toch niet meer vinden?) ws. al nadruppend van zijn neukertje af is gestapt om de pleiterik te maken, maakt hem er niet echt vrolijker op zeg. Ik had verdorrie die bronzen plak zo goed als op zak en het zilver voor het grijpen, kannie ineens niet meer tegen een dolletje over zijn Ardennen rit, och guttegut.

  Relax man, peace out, respect. Ennuh mijn Pa had 30 jaar geleden precies zo’n Guzzi als jij nu hebt, met dit verschil dat ie bordeaux rood was met zo’n chromen rekje/railing rondom het zadel. Vanwaar mijne voorliefde voor italiaanse 2 cilinders? en de MGS-01 corsa is een niet te versmaden rechtvaardige opvolger als design icon van de 916.

  Maar dat over die kruisende wegen met dames, het rillerige gevoel begint mij de rugharen overeind doen staan bij de gedachte dat Paul misschien gewoon diep in zijn hart op zoek is naar een vrouw, bedoel M is nu niet de eerste die hij tegen komt op zijn trip en nogal een diepgaande relatie mee heeft. Hou me te goeden, ik kan het ook niet bij 1’tje houden maar heb wel die vrouwelijke vastigheid thuis waar Meneer P. van H. naar op zoek is volgens mij. Begin me eigenlijk af te vragen wie er nu jaloers is op wie……zij met vastigheid of hij met vrijheid

  Nou hoop ik dat ik toch een plaatsje opgeschoven ben naar nr. 112344?

  Anders met de spreuk van de dag (meen van Confucius)- Niet hij die het meeste geld heeft is rijk, maar hij die met het minste toe kan…..

  According to Surfroy – 12:55 (op 28 November ’06)
 16. He Luc, je moet blijven schrijven want je voelt wederom de hete adem van Surfroy in je nek. Fantastische hoe die gozer vanuit die zandbak van ‘m in een dag als een raket omhoogschiet naar plek 5. Trouwens, ik schreef vrouw met ballen en tieten, begrijp dat niet verkeerd. En ja, ik ben op zoek naar een vrouw. Of nee, zij zijn op zoek naar mij. Want nogmaals, alles overkomt me, echt alles. Fijn met mijn guerilleraatje gebeld. Alles is goed. Hotel een beetje in de war omdat ik zo plots vertrok. Ongelooflijk dat mijn meisje en ik er mee weg zijn gekomen. Een zeer belangrijke tip voor de vreemdgangers: wees niet te gretig. Ben nu in Ambato, en weer een vulkaan. Die doet het nog ook. Ga vandaag of morgen eens polshoogte nemen. Nos vemos.

  According to Paul – 17:57 (op 28 November ’06)
 17. Trouwens, leuk berichtje van Jairo Hernandez. Dat is een vriend uit El Carmen de Bolivar, het mooiste dorp uit de wereld.

  According to Paul – 18:24 (op 28 November ’06)
 18. Paulus, mooie fillempies! Ziet er heftig uit. Blij dat het goed met je gaat.

  According to Jean-Paul – 21:57 (op 28 November ’06)
 19. Paul, bedankt voor de tip. De zeer belangrijke tip. Ik zal hem in gedachten houden.

  According to Tony – 22:27 (op 28 November ’06)
 20. Hombre!

  Heb een paar dagen geleden je site ontdekt en ik geniet! Dus… blijf vooral schrijven en af en toe een filmpje uploaden. We blijven je berichten volgen en wensen je een goede reis verder. Suerte y bien viaje!

  Stephan van der Loos

  According to Stephan – 13:40 (op 29 November ’06)
 21. Verdorie Paul, nou lijkt het gvd wel een wedstrijd te worden wie hier de leukste is! En dat zal ik nooit zijn want het JOUW site…dus Uhhh, jij staat sowieso stipt op nummer 1…
  Van mij mag onze gewaardeerde heer Surfroy gerust weer terug naar plaatsje 2 hoor want ik lees zijn stukjes met enorm veel plezier, waaren er maar mensen die eens een leuk verhaaltje opschreven. Wat is er mis met al die sufferds, hebben ze het te druk om wat te schrijven of zo?
  Ik hoop voor de vriedin (of vrouw weet ik veel, dacht dat ik kinderen op foto’s van SR zag staan of zijn die niet van hem??) dat zij niet meeleest op in dit boek want ik begrijp dat Dhr SR het niet zo nauw neemt met de vrouwtjes en thuis wat achter de hand heeft….bah. Maar ik zal het niet verder vertellen hoor!
  Gisterenavond was ik uit eten met mijn vriend Toine, je weet wel, die gast uit Maastricht waar je die regenbroek van geleend hebt die je hem nooit meer terug gegeven hebt…hij probeert mij er al jaren van te overtuigen dat ik ook moet gaan motorrijden, door zijn aderen stroom motorolie volgens mij en in zijn garage pronken altijd weet ik hoe veel bmw’s, guzzi’s, ktm’s, laverda’s en een yamaha xt. Ik vind het allemaal wel grappig maar toen wij elkaar leerden kennen zat ik altijd op de renfiets. Hij ging op vakantie op de motor en ik op de fiets… Ik ben steeds bang geweest om mezelf dood te rijden op zo’n helse machine maar misschien ben ik een beetje rustiger geworden, je weet maar nooit. Hij denkt dat het me helpt om een beetje van het 2-3-4…verhaal af te komen maar daar geloof ik niet zoveel van als ik kijk naar mijn lichtende voorbeelden SR en PvH 😉
  Any way, ik woonde vroeger toen ik nog op de kunstacademie zat in Belgie in een boerderij, samen met 2 andere gasten. Ze hadden allebei een motorfiets. Die ene gast was een dood geboren leugenaar die echt nooit iets vertelde waar ook maar 1 greintje waarheid in zat en dat klopte nou toevallig inderdaad wel want hij heeft mij en die andere gast opgelicht door de huur van de boederij niet in 3en maar in 2en te delen zodat hij er voor niks woonde, best slim natuurlijk, maar niet echt iets wat je nou heel erg waardeerd van een goede(?) vriend….het was gewoon een vreselijke eikel, zijn naam is RUUD achternaam vergeten, zal wel LUL geweest zijn. Nou ja, hij reed dus op precies zo’n zelfde Guzzi, in precies dezelfde kleuren…en ik mocht natuurlijk wel eens achterop. Ik vond het net een rijdend bankstel maar dat zal wel oneerbiedig zijn als ik dat zeg, haha! Kan me dus niet voorstellen dat het zo’n zwaar ritje was die heuvel op van 6000 meter, my ass, Toine vertelde mij dat hij in India de hoogste pas ter wereld gereden heeft: 5600 meter en dat hij boven gewoon naar adem liep te snakken omdat er echt geen zuurstof meer in die frisse lucht zit en dat hij er door het snelle stijgen hoogteziekte van gekregen had, op naar het ziekenhuis dus! En PvH doet dat ff op zn dooie akkertje, knappe jongen! Maar ja, daar sta ik niet alleen in natuurlijk, de vrouwtjes vallen weer als ijsblokjes voor deze ruwe bolster!!
  Ik ga zo eens ff polshoogte nemen in de keuken, vrouwlief heeft boodschappen gedaan, carpaccio met rucola vooraf en daarna kaasfondue, toetjes doen we niet aan, zoete troep… Valt allemaal best wel mee hoor, dat vastige….lekker glaasje wijn erbij, wie doet me wat?? Krijg acuut zin om ff lekker op de bank te gaan liggen dutten voor het eten klaar is….zzzzzzzzzzzz………

  According to Luc – 19:41 (op 29 November ’06)
 22. Paul,
  I knew you missed the cobblestones on the Dalton Highway!!! Are you having fun mountain climbing on that old girl down in Equador? That motor sounds sweet brother. I wish I was there with you on my Harley!!! Take care of yourself, your friend,
  Brian
  P.S. Mike says hello from Coldfoot.

  According to brian – 03:21 (op 30 November ’06)
 23. Beste Luc, ik ben het volmondig met U eens omtrent het feit dat dit niet een wedstrijd moet gaan worden enkel en alleen om het feit dat dit Paul zijn site is. Komt nog eens bij dat ik U en andere kornuiten niet eens persoonlijk ken.

  Als gebaar wil ik U hierbij dan ook per direct plaast 2 aanbieden voor de rest van Paul zijn reis. Het maakt mij niet zoveel uit waar ik ergens bengel (al brandt die bronzen plak wel in mijn zak – zo blij als een kind). Maar wie ben ik om hier plaatsen weg te geven…

  Anyhow ik voel dat het tijd wordt voor wat achtergrond info, ja het is mijn vrouw (een schat van een meid – the love of my life) en ja het zijn mijn kinderen, hoe ik dat weet? met onze beider aanwezigheid van 41 jaar op deze aardkloot en elkaar daarbij langer wel dan niet kennende weet ik wat voor vlees ik in de kuip heb. Ook hebben we een afspraak van vrijheid blijheid (tsja we zijn toch produkten van de 60-tiger jaren) alleen als de ander het te weten komt, is er hommelus. En ja ze leest inderdaad deze site niet. Ik heb hier (japanse komt in Januari haagse is net weg maar komt ook in Januari – pfffff gaat vermoeiend worden om 3 vrouwen te bevredigen) en daar wat schareltjes (Taipe, Tijuna, Houston en colmbo) ws ter compensatie van wat er zoal mis is aan mij.

  Maar dan, misschien heb ik vroeger wel wat eikels in de maling genomen door met ze in een Belgisch boederijtje te wonen en ben ik gewoon een manisch depressieve leugenaar.

  Ik kan U als fervent motorrijder en wielrenner (jaren de Amstel Gold race gefiets, LBL, Alpen, Mt Ventoux noem maar op) kan ik U verzekeren dat motorrijden een goede doorgroei is in uw leven. Als het maar op een fiets is die vette klappen maakt en uit la bella Italia komp.

  Kaasfondue yammie yammie, ze hebben hier in de Carrefour raclet liggen, en aangezien het nu toch echt koud begint te worden (snacht wordt het zelfs 20 graden brrrrr) wordt het daar wel tiet vur!

  En nu weer rap terug naar Paulus en zijn volgende tenenkrullende billenknijpend verslag van de Banos vulkaan beklimming…..

  According to Surfroy – 08:26 (op 30 November ’06)
 24. Verhip, vergeet ik de spreuk van de dag (Vrij gestolen van Maharishi Phucknuckel):

  Remember, nobody is listening until you fart….

  According to Surfroy – 08:43 (op 30 November ’06)
 25. Hoi Paulus,

  Gaaf hoor die filmpjes. Je ziet er wel een beetje magertjes uit hoor maar zo te lezen vergaat het je goed.

  Inmiddels zijn Sander en Juud ook vertrokken voor minimaal 3 jaar, snik, snik en Ingrid en Ben vertrekken volgend jaar voor een reis om de wereld met hun zeilboot.
  Je ziet een erg reislustige fam.

  4 januari gaan we naar Eustatius voor een vakantie bij Sander en Juud, ff kijken hoe ze erbij zitten.

  Paulus het ga je goed verder en we blijven je volgen,

  dikke zoen,

  Hetty en Gerard

  According to Hetty – 15:37 (op 30 November ’06)
 26. o ja, vergeet ik nog te vragen of je eens een kaartje naar je oma van Hooff van 97 wil sturen!!!!!!!! Ze snapt er nix van dat ze je nooit meer ziet.

  Romynstraat 45
  1601 AZ Enkhuizen

  Ze heeft nooit meer iets van je gehoord en zou een kaartje erg leuk vinden denk ik.

  kus, doei, doei Hetty

  According to Hetty – 15:43 (op 30 November ’06)
 27. Ha daar zijn we weer, is toch beregezellig he zo’n weblog! En dat allemaal om Paul een plezier te doen…en nou lees ik dat ie zn oma verwaarloosd, razend trots is ie altijd op zn onverwoestbare oma! Paul: Stuur dat kaartje.
  Inderdaad, wij kennen elkaar niet persoonlijk SR maar we weten nu wel meer dan je eigen vrouw! Oppassen dus…zo te zien ben je van alle markten thuis en maakt de smaak ook niet veel uit..haha. Nou, geniet er lekker van zou ik zo zeggen, en 3 vrouwen tegelijk bevredigen dat lukt ook vast wel, zo moeilijk is dat toch niet, dat ze jou ook allemaal tegelijk kunnen bevredigen zou me verbazen hoor, veel pinda’s en eieren eten zeker daar in die zandbak!!
  Ik wacht ook met smart op de volgende verhalen van Paul, gelukkig heeft hij de laatste tijd veel updates gedaan. Als Paultje nou maar niet weer in een dippie komt he, zo na zijn hotelavontuur…
  Any way, zet hm op Paul!!

  According to Luc – 16:16 (op 30 November ’06)
 28. Ben in Baños op het moment, een of andere ranzig toeristenplaatsje in de buurt van Riobambo. De vulkaan hier heet Tungurahua en die is afgelopen juli lelijk uit elkaar geploft. Eentje die flink aan de arbeid is dus. De meeste vulkanen zijn meestal in nevelen gehuld ik heb ‘m dus nog niet gezien. Morgen kijken of ik naar boven kan komen met de Guus. Zaterdag komt Mary langs. Vraag me niet hoe, maar ze heeft ‘t voor elkaar gekregen om Quito te kunnen verlaten. Ze komt samen met haar moeder, jottem. Voordeel van Latijns Amerikaanse families is dat ze de kaken stijf op elkaar houden. Trouwens iedereen heeft een hekel aan Don F. O ja, nog even de uitslag van ‘Wie is de leukste hier’: wij allemaal. Gefeliciteerd. Dus iedereen een rondje achterop.

  According to Paul – 22:49 (op 30 November ’06)
 29. Yo, Paul
  Weer zwaar zitten genieten van je verhalen en de video’s maken het helemaal levendig.
  Niet stoppen hoor want dan wordt het leven hier alleen maar saaier dan het al is.
  Ben zelf veel aan de reis dus heb een brok gemist van je avonturen.
  Kom er niet helemaal achter hoe die archivering van je site werkt.
  Straks nog maar eens proberen.
  Anyway,Ik dacht dat je de oostkust van Zuid Amerika zou volgen maar je heb toch voor het westen gekozen.
  Is wel korter en waarschijnlijk extremer.
  Nog een kort uitstapje naar Paaseiland in gedachte?

  Groeten uit gaaapend saaai nederland.

  ps.Nog wat van Thomas in Panama vernomen?
  Pi.

  According to Pi. – 23:46 (op 30 November ’06)
 30. Oh,bij de weg,
  Die dude die die antie rook boeken schreef is vandaag (of gister) overleden aan longkanker na 32 jaar niet gerookt te hebben.
  Carr heette die geloof ik.
  dusss…
  lekkah bleivuh paffuh joh!

  According to Pi. – 23:53 (op 30 November ’06)
 31. En dan nu het goede nieuws meiden: WE HEBBEN EEN SPONSOOOOOOOOOOOOOOOOOOR! Ik kan van de toezegging drie maanden leven in een land als Peru. In Nederland wonen de liefste mensen van de hele wereld, maar dat wisten we al een tijdje. ‘En van je hela hola…’

  According to Paul – 18:31 (op 01 December ’06)
 32. Over die archivering: Snap ik zelf ook niet al te veel van. Blijven klicken geloof ik. Over Thomas: Inderdaad al een tijdje niks meer van gehoord. Hij zal toch niet ondergesneeuwd zijn?

  According to Paul – 20:11 (op 01 December ’06)
 33. ….we houden de moed erin. Ole voor Guuzie!!!

  According to Danielle Wempe – 21:58 (op 01 December ’06)
 34. Hi Paul, even een berichtje van een oud speel kameraadje. Je lieftallige zus wees me op je site. Je bent ver gekomen, denkend vanaf het moment dat je m´n Thomos kocht (26 jaar geleden). Je bent nu definitief de stoerste. Eerlijk, ik ben nog slechts stoer in gedachte …veel te bang voor enge insecten en gebrek aan hygiëne … tamelijk ingesuft dus.
  Kan ook moeilijk m´n jointje missen. Je kan veel over Nederland zeggen, maar dat kan je hier toch maar ongestoord tot je nemen. Maar goed, nu na 10 jaar mijn voorraad is uitgeput doe ik gedwongen solidair met je mee. Tenminste .. als je niet weer begint te roken zodra het financiële probleem even niet meer in je nek hijgt. Als ik zo lees op je site .. man wat heb je veel vrienden. Denk daar maar aan als je het niet ziet zitten. Maar zo te lezen voel jij je wel thuis tussen de Chakira (hips don´t lie) kontjes.
  .. keep following you .. hugs from Maaike.

  According to Maaike – 00:11 (op 02 December ’06)
 35. I also want a sponsor…………..
  Fred

  According to FredP – 14:32 (op 02 December ’06)
 36. Yo…wknd, hehe, ff snel ontspannen….vlgd wknd heb ik het beter, VT met of zonder sneeuw, kan me niet schelen, zal toch wel lol hebben… Iig lekker erop uit en dat houd me op de been 😉
  Net ff hotelletje geboekt. Ben benieuwd hoe het daar in het hitsige zuid-amerika is…ik ga eens ff op google earth kijken of ik je kan vinden…mazzellllllllll

  According to Luc – 18:35 (op 02 December ’06)
 37. Iets ten zuiden van Banos zie je gewoon een vulkaan die aan het roken is…..erg stoer. Die bij Quito is de top helemaal van weg en tussen Quito en Banos is er een die helemaal besneewd is, echt gaaf om te zien…

  According to Luc – 18:47 (op 02 December ’06)
 38. Voor wie wil weten waar Paul nu echt zit zijn hier de feiten; https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/ec.html
  De pagina helemaal naar onder scrollen en de laatste katern lezen.
  Met die sponsors zit het wel goed…
  Niet aan Paul vertellen anders gaat hij voor ieder land de cia raadplegen.
  En dat is weer tegen zijn principes om een “open mind” te houden.
  Gtjz!
  (begin hier een regular te worden)

  According to Pi. – 00:36 (op 04 December ’06)
 39. Snif, snif…..
  “ Alleen op de wereld” ?

  According to roland Optveld – 09:03 (op 05 December ’06)
 40. Zeg Luc weet je zeker dat het die vulkaan is ten zuiden van Banos die aan het roken is? volgens mij zit Mr P. van H. daar een flink blowtje te doen! hier hoor je althans niks van hem de laatste tijd. Dat wij zijn weblog moeten gaan vullen is wel tot daar aan toe. Of zou hij weer de oudste beweging(en) ter wereld op M. liggen te maken? En daarmee moeders van M. ook een veeg geven als smeergeld?????

  According to Surfroy – 08:04 (op 06 December ’06)
 41. Om de stille weblog dan toch maar een beetje op te fleuren de spreuk van de dag:

  “Experience is something you don’t get until just after you needed it.”

  According to Surfroy – 08:12 (op 06 December ’06)
 42. Yo Pauli

  According to mvanbakel – 18:44 (op 06 December ’06)
 43. Pauli,

  Of zoals de spreuk van ‘Boris’ (een of andere geleerde uit het verre zuiden); “keep the soul alive”!!!! wil meer schrijven maar pagina is niet leesbaar. wat ik schrijf.
  Groet Maurice

  According to mvanbakel – 18:50 (op 06 December ’06)
 44. Tsja, dit wordt meer een praatpaal voor ons geloof ik, laat die “Pauli” (yek!!)ook nog wat horen…????
  SR, volgens mij is die rook een beetje te heftig voor een peuk van PvH misschien is het de damp die van hem en zn 2 vriendinnen af komt inderdaad! Gaat er hevig aan toe! Misschien heb jij iets meer inzicht in de geografie dan ik en kun je ff checken of er al meldingen zijn van bewegingen in het aardoppervlak, hoe heet dat, schaal van Richter?? Pak hm beet 7 a 8 moet daar toch bij horen bij die rook, gezien de pluimen….
  Het kan mij nu ff gestolen worden, ik ben mij volledig aan het concentreren op mijn 2 hobby’s, ik kan niet meer wachten op de sneeuw….en gelukkig is het nu aan het sneeuwen en zit deze jongen over minder dan 48 uur in de auto op weg naar de Alpen, eens kijken hoe hoog die bergen daar zijn, 6000 meter geloof ik he!
  Dusssssssssss, tot latorrrr en ik verwacht toch wel een update van de bodemonderzoeken van PvH als ik terug ben hoor…..
  GRTZ!

  According to Luc – 19:52 (op 06 December ’06)
 45. Verbrand rubber, want onze vriend zal zijn gevoel najagen, als een echte man.

  According to pigo de Conecho – 23:34 (op 06 December ’06)
 46. Ik ben vandaag gestoken door een mug. Dat betekent dat ik leef. Mis Mary. Morgen of overmorgen meer. Wel ‘t een en ander gebeurd, zoals altijd. Ben in Macas en kijk uit over de Amazonas. Bedankt voor de berichtjes. Nos vemos,

  Paul

  According to Paul – 01:48 (op 07 December ’06)
 47. Kweenie wie er eigenlijk dichterbij Pauli (whaahahahaha)zit, ikkuh of lullie, ik zit weer wat verder naar het oosten, najah lekker belangerijk.

  Volgens mij is Paul rocking (focking?) the world want niet alleen bij jullie is het weer van slag. Hier vandaag alweer regen, driest place on earth. En niet zo’n beetje nee bakken, en geen riolistische infrastructuur dus ben blij dat ik 2 vette 4WD’s heb hiero, de PKWtjes staan overal in de kniediepe plassen vast, ik in de Dodge (en mijn wederhelft in een XC70) baggeren overal hoog en droog doorheen.

  Beetje jammer want hier zijn nu de Asian games aan de gang, vorige week bij de opening al mega veel regen gehad, Allah heeft toch humor!

  According to Surfroy – 08:07 (op 07 December ’06)
 48. Paul:

  Keep on Guzzi-ing. As I watched the clips I was wishing that me and my Eldo were right there with you when you went up that road. Keep the reports coming!

  According to Greg Field – 03:14 (op 09 December ’06)
 49. Paulus, lang niet gereageerd, maar toch elke dag even op je site gekeken. Geloof nou maar in sinterklaas met je sponsor!!! In het donker die vulkanen afrijden, daar moet je niet je hobby van maken, hè. Kijk alweer uit naar de volgende spreuk van de dag..
  Doe ze de groeten van me daar.

  According to sjaak – 13:09 (op 09 December ’06)
 50. Pauli,

  Efkes ‘n berichtje vanuit een regenachtig Amsterdam, want de ‘winter’ is nu dan toch nog gekomen, ca. 8 graden overdag met grijze wolken en kleine blauwe stukjes hiertussen.
  Het ‘economisch-klimaat’ in Nederland begint ook weer aan te trekken op diverse fronten (vandaar sponsoring uit den Nederlanden?). Guzman is op zaterdag weer met een klus bezig, Luc zit weer eens in de witte bergen, Roger gaat voor drie weken naar Nieuw Zeeland (incl. motor-huur) en zelf ook maar weer eens aan de arbeid op de zaterdagmiddag, om uitstapjes in de nabije toekomst weer te kunnen bekostigen.
  Ik hoop weer snel eens beelden van je te mogen zien van op ‘lagere’ hoogtes, daar waar de meisjes je motor met bloemenkransen versieren en daar waar de vlinders hun nectar verzamelen uit kleurige bloemen.
  Wat doe je met al dat sponsorgeld, wat is je bestedingspatroon, rijdt je rond in een mooi pak, of ga je eens lekker eten bij een sterrenrestaurant, of worden het ‘croco-boots’? Genoeg vragen voor een nieuwe up-date!
  Hopelijk tot snel maar weer.

  Groet,

  Maurice

  According to mvanbakel – 15:23 (op 09 December ’06)
 51. Complimenten zijn de brandstof voor de motivatie,
  hacha. En? Hoe is het met de vrouwtjes?

  According to pigo de Conecho – 04:19 (op 10 December ’06)
 52. Volgens mij is ‘iedereen’ op vakantie!
  Paultje geef eens het ‘goede’ voorbeeld!

  Groet,

  Maurice

  According to mvanbakel – 18:20 (op 10 December ’06)
 53. Nou zeg, we worden zo langzamerhand geheel en al sprakeloos……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… .

  According to jac de Brey – 01:35 (op 11 December ’06)
 54. Hé Paul,

  Ben even op iemands ander computer je site aan het bekijken, heb het nog steeds niet zelf geregeld, dus ik loop onwijs achter met het lezen van je verhalen. Maar wat ik er zo snel van zie gaat het erg goed met je en ben je lekker bezig met filpjes maken en andere ontspannende dingen.
  Hier in Nederland is Sinterklaas net vertokken en regent het erg hard. Vast twee dingen die je daar erg mist!
  Dus het wachten is op de kerst en oud en nieuw en dan zijn we weer een jaar verder.
  Voor de rest gaat het goed met iedereen.

  kus
  Stephanie

  According to Stephanie – 20:08 (op 11 December ’06)
 55. Paul, ben je er nog?
  Al een paar dagen geen berichten, t is erg stil…..

  xxx Sigrid

  According to Sigrid – 11:03 (op 12 December ’06)
 56. En saai en koud en nat en alle stakkers hier hangen de hele bende weer vol met die f…..kerstlampjes.
  Vertel ons weer eens over een nieuwe, onverwachte en hartverwarmende ontmoeting ?
  Alsjeblieft ?

  According to Fred – 21:48 (op 12 December ’06)
 57. GAAAAPPPP draai me nog maar eens om want hier is geen ruk te beleven.

  Of hij ligt afwisselend op moeders M. en M. of we moeten een zoekactie voor PVH op gaan zetten omdat zijn pistooltje iets te vaak afgegaan is op deze dames en iemand daar niet zo blij mee was…..

  According to Surfroy – 07:20 (op 13 December ’06)
 58. YYYYYYOOOhhhhhhhhhhhhhh…………. Nou weer terug van de bergen en zelfs verse sneeuw gehad….dik in orde dus daar, weer helemaal uit mn pan gegaan daar en bovendien goed gezelschap! Wat wil je nog meer ?? Zou het niet weten…
  Met Paulito is het een beetje vaag op dit moment, beetje stilletjes.
  Ik heb verder niet veel te melden want ik ben aan het balen dat ik weer terug ben…..was het maar altijd vakantie…..

  According to Luc – 23:12 (op 13 December ’06)
 59. Goed bezig man echt een toffe set filmpjes

  According to Jon – 00:49 (op 02 Juli ’07)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *