Papacito & mamacita

Butch & SundanceAllright, ben de eerste die toegeeft dat ik uit Nederland vertrok met een dubbele agenda op zak. De eerste bepaalde het ritme van de reis en zou me uiteindelijk voeren naar Ushuaia. Met de tweede hield ik rekening met een langdurig verblijf in Zuid Amerika. Als ik een mooi land zou vinden, en niet onbelangrijk een lekker wijf, zou ik blijven. Het hing erom. Had mijn ziel achtergelaten in Mexico bij Melanie. Kennen we haar nog? Man, man wat zat ik maanden lang slecht op de motorfiets. Een van de geilste en leukste chicks die ik in mijn leven ben tegengekomen. Bijna, bijna was ik van mijn bike gestapt om naar Toronto af te reizen. Melanie was slechts een testcase. Als ik haar kon weerstaan, zou ik mijn reis afmaken. Ik heb haar weerstaan en heb mijn reis afgemaakt. Toen opende Maria-lief de poorten van haar hotel. Ik vermoed dat ze inmiddels niet blij met me is. Maar Maria is getrouwd en haar omgeving is me op zijn zachts gezegd niet welgezind, zoals je een jaartje geleden hebt kunnen lezen. Maria moet zichzelf bevrijden, zoals ik haar heb geschreven. Had nog wat afleiding in La Paz. En toen Sucre.

Meiden als je het mij vraagt, stond dit al jaren in de sterren geschreven. Ik moest alleen nog leren navigeren, that’s all. Ik ben wederom die eerste die toegeeft dat een en ander een nogal omslachtige manier is om aan de vrouw te komen. En wat voor één. Meid, meid, wat hebben we het fijn samen, al woont ze nog altijd thuis en ik een paar straten verderop. Rox gaat inmiddels een stuk beter, vooral nu ze weet dat de Nederlandse staat ons gaat voeden. Zou een mooie grap zijn. Van de kinderbijslag kan ik, als we rustig aan doen, mijn vliegbrevet betalen, haha. Fotootje is gemaakt op de bruiloft van haar zus: Papacito & Mamacita. Kreeg van de gasten felicitaties. Met haar moeder gesproken. Fijn mens. Broer Jaime timmerde me bij afscheid broederlijk op de schouders. Rox’ pa heb ik gemeden als de duvel het wijwater en hij mij ook. Wat een stoot Roxana. 100 Procent Latina. Ben blij, ongelogen. Nu nog die kinderbijslag, huursubsidie, ww-uitkering, gevaren- en vakantiegeld en buitenlandtoeslag. En ze leefden nog lang en heel erg gelukkig. BTW, we kunnen altijd overwegen om een reünie in Gnadenlos te houden. Bolivia is een maf maar fantastisch land. Trouwerij is in de maak. Dat Sucre, meelezend, het weet. Bestaan er nog regelingen voor overzeese bruiloften? Zou welkom zijn.

PS Betere foto volgt uiteraard. Het moment moet daar zijn. Het was voor de trouwerij onrustig in la casa van Roxana. Na de bruiloft nog meer…

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Prachtige dame, papacito! Ik kan me goed voorstellen dat je bent gevallen als een blok. Natuulijk ben ik dan nog steeds benieuwd naar de buik.
  Wat de papierwinkel voor kinderbijslag betreft weet ik er niet veel van af, maar ik ga ervan uit dat je de kinderen in ieder geval moet aangeven bij de Nederlandse ambassade in Bolivia zodra ze zijn geboren. De gemeente waarin je staat ingeschreven moet namelijk weten wanneer je kinderen zijn geboren. Feitelijk kun je dan pas de aanvraag doen. De hoogte van de bijslag wordt gebaseerd op de leeftijd van de kinderen en per kwartaal uitgekeerd (wat ik nu zo even lees is dat EUR 190 per kwartaal per kind voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar, maar de bedragen wijzigen regelmatig staat er bij). Tevens kun je ook een kindertoeslag aanvragen die via de belastingdienst wordt uitgekeerd. Deze is afhankelijk van je jaarinkomen dus zul je moeten aantonen wat je jaarlijkse inkomen is of juist niet is. Je hebt waarschijnlijk de laatste jaren ook geen sociale premies betaald of aangifte gedaan? En zoals Daan al zei, de belastingdienst kan tegenwoordig ook aardig overweg met Google. Nogmaals, ik heb geen kinderen dus heb wat dat betreft weinig idee wat er precies moet gebeuren. Ik zou voordat je de haren uit de kop trekt eerst info vergaren, de svb aanschrijven per e-mail (bellen of laten bellen is handiger) en gelijk ook navraag doen naar de andere ‘rechten’. Of er is iemand hier die echt verstand heeft van deze zaken. Overigens vermoed ik dat je toch een bijbaantje zult moeten vinden, want eer dit soort aanvragen rond is, zijn we meestal een paar maanden verder.

  According to Mitchi – 23:28 (op 19 Mei ’08)
 2. Per drie maanden, dacht per maand. Schiet dus ook niet op. Ben blijkbaar nog altijd gefucked. Heb op de belastingsite gekeken, of daar nog wat valt te halen. Weet niet waar te beginnen. Twee jaar lang geen aangifte gedaan. Helluuuup.

  According to Paul – 00:03 (op 20 Mei ’08)
 3. Zijn niet echt bedragen waar je een luizen leventje van kan leiden, ik merkte het amper als het bijgeschreven werd…….

  Maaruh even iets anders, Als ik zo die kop zie van Paul dan zie ik ineens een andere Paul, het vuur is uit je ogen man!!!! 3 jaar lang zag ik dat branden maar nu lijk je ineens een gezapige bumaatje, zo als wij, welkom maar of je daar blij mee moet zijn……

  Godverregodverre, stap ik op Heathrow de taxi in, Lensbury Teddington please op mijn allerbeste engels, ik denk die weet de weg wel ik duik verder in mijn boek (Stalingrad from Antony Beevor, aanrader) levert ie me af bij Lansborough midden in London, fucking 3 kwartier voor jan snot in die cab gezeten…….. nouja er zijn ergere dingen maar 80 pond af moeten tikken voor een taxirit is een beetje veel toch? Ach company betaald, ohja meiden ik heb wireless in mijn hotel kamer, maar ga nu ffies pitten…….

  According to Roy – 00:56 (op 20 Mei ’08)
 4. En wat mij ook opvalt is dat je wat voller bent geworden, Paul. Ondanks alles wordt er goed voor je gezorgd, zou ik zo denken 🙂
  Ach gut Roy, en toen? Heeft een Engelse schone je een lift gegeven? Ik zie je al helemaal hulpeloos staan in hartje London…. je hebt zeker een Nederlands accentje als je Engels spreek??? Ik kan me de verwarring van de taxichauffeur dan ook wel voorstellen:)

  According to Mitchi – 08:21 (op 20 Mei ’08)
 5. Nee no worries Mitch, hij verontschuldigde zich 1000x en heeft me toen swift als nog naar Lensbury gereden, wat eigenlijk zo gepiept was….de rekening stond toen al wel op 120 pond hij wilde me 70 in rekening brengen maar ik had medelijden met hem, ja echt!!!!! Bat aai doont noow iv aai kat a dats xsent iv aai spiek inklies……ken joe heer id?

  According to Roy – 08:58 (op 20 Mei ’08)
 6. Gatverregatverre, wordt ik gisterochtend een beetje wakker, liggend op m’n buik, denkend bij mezelf; wat voel ik toch hoog op m’n kriebelen?
  Ik voel met m’n hand en vind het kleine schelpje wat ik al weer 2,5 jaar om m’n nek draag en trek het wat lager (dacht ik). Na 10 minuutjes nog wat langer liggen sta ik op uit bed en wat zie ik liggen, waar zoeven daarvoor mijn borst zich nog bevond?
  Een kakkerlak met een lengte van zo’n 6 centimeter….halfdood geplet op z’n ruggetje liggend en nog wat stuiptrekkend….

  Geloof dat ik een uur onder de douche heb staan schrobben.

  Denk nu niet gelijk dat ik een vervuild huis heb, deze creaturen gedijen zeer goed in de Panamese klimaatologische omstandigheden (5-6 cm is een normale afmeting) en ze komen eenvoudigweg naar binnen vliegen!

  Brrrrr, zal daar nooit aan wennen!

  Pi, hebbie nog steeds zin om langs te komen?

  According to Thomas – 09:00 (op 20 Mei ’08)
 7. Inderdaad Paul een keer in de drie maanden, je merkt inderdaad niet eens wanneer het gestort wordt.
  Misschien kun je je beter focussen op wat je zelf in het laatje kan brengen dan te hopen op eventuele inkomsten van de belastingdienst, Nederlandse regering, giften, etc. Is het een idee om drie maanden te gaan werken in Nederland (ook als is het onder je niveau, geld is geld)? Dan heb je een Boliviaans jaarsalaris in je zak. Is wel even lullig voor Roxane, maar ja je moet er wat voor over hebben. Lijkt mij wel fijn met twee kids op komst om dit soort dingen zelf in de hand te hebben.

  According to Barbara van der Horst – 10:08 (op 20 Mei ’08)
 8. En wat is dat met die snor????

  According to Barbara van der Horst – 10:09 (op 20 Mei ’08)
 9. Lieve Broer, je bent nu aan het schrijven iets waar je trots op kan zijn. Ik neem aan dat ze in een grote stad vast behoefte hebben aan accountants. Je hoeft niet als enige voor inkomsten te zorgen. Echt niet.

  Kus van je zus

  ps Roy ik weet nog een geweldige taxi chauffeur in London, Terry, als je wilt kan ik zijn nummer naar je sturen.

  According to Danielle Wempe – 11:28 (op 20 Mei ’08)
 10. Wat? Is ze accountant? Man, dan zou ik ff lekker huisvader worden, beetje schrijven, beetje in de omgeving toeren en moeders ff in 2 dagen laten verdienen wat hij in geen 5 dagen bij elkaar schraapt! Hoewel dat idee van Bar ook nog niet zo slecht is.
  Enne, wat is er nou precies op die bruiloft allemaal gebeurd?

  According to brun – 13:56 (op 20 Mei ’08)
 11. Yo, ahummmm

  We zijn er weer.

  Na wat wijntjes, biertjes, sambuca’s, biertjes etc. is de ‘nevel’ weer opgetrokken en schijnt de zon weer!
  Ja het was weer ‘ouderwets’ gezellig in de KOE met al die ‘onbekende’ bekenden.
  Snel maar weer eens een herhaling van deze avond lijkt me wel een zo goed plan.
  Misschien dan in Maastricht?
  Tips om wat ‘bij te verdienen’ Paul?
  Ik zou een vlinder-farm opzetten in Bolivia. Ik geloof dat Artis per week al ca. 250 ‘morpho vlinder-poppen’ in laat vliegen! Misschien dat jij ze ‘goedkoper’ kunt leveren?

  Groet en plezier,

  Maurice

  According to maurice – 16:33 (op 20 Mei ’08)
 12. Tjeezus. Is me dat schrikken. Zei je nou trouwen? Of bedoelde je trouwens en was de s weggevallen. In een zin als “trouwens, ik ga over een maand of drie weer op weg naar de volgende chica”. Of “Ik lach me trouwens rot dat jullie dit allemaal geloven. Zoniet: is er daar ook een Ikea?

  According to Iwan – 16:39 (op 20 Mei ’08)
 13. Ja, je zier er een beetje voldaan, papperig, loenzig en zelfs wat zelfgenoegzaam uit op deze foto Paul, en dat staat natuurlijk geheel lijnrecht tegenover het beeld dat wij van jou hebben, onze held, nu opeens zo slijmerig om een onschuldig meisje hangend. Beeld bijstellen, knop omzetten Luc, bij de les blijven! Dit heerschap is uit op onze belastingcenten. Ik vind dat je maar lekker je eigen boontjes moet doppen mister. Dat eeuwig durende gezeik om het geld man. Ik begrijp niet dat er geen ads door google zijn over sparen, minimum loon, belasting, kinderbijslag, aan je kont krabben, je hand ophouden, subsidie voor uitgerangeerde guzzirijders, whatt so ever. Get a grip Paulus! Kom op met een leuke foto. En een foto van die wereldvermaarde kont! Gewoon als ze ff niet oplet, zeg dat je een dubbeltje ziet liggen of zo.
  Overigens, ja, een schatje zo op het eerste gezicht. Maar ja, dat mag ook wel als je de halve wereld over rijdt op zoek naar een vrouw, wel een beetje raar trouwens, zijn de vrouwen in Amsterdam niet goed genoeg of zo? Vaag… Maar uh, gefeliciteerd met het behaalde resultaat nogmaals. De twins zitten onder de tafel?
  En inderdaad, waarom was de trouwerij nou zo’n flop? En wat vreemd dat je die vader gewoon kunt negeren op zo’n feest, hoe gaat dat in z’n werk? Die man is toch niet achterlijk? Of is het wellicht niet de echte vader van ‘de kont’. Hoe kun je het trouwens over die kont hebben man, een meisje met zo’n lief gezicht!

  Verder erg gezellig hier op je log hoor. Zelfs de dames zijn aan het schrijven geslagen.
  Volgens mij probeert Mitchi heel voorzichtig om SR duidelijk te maken dat ze niet begrijpt dat een ‘man van de wereld’ zoals SR zich doodlijk in een taxi naar volkomen de verkeerde plaats laat brengen. Ik snap er ook niks van, maar ik begrijp wel dat hij maar wat graag weer terug naar zijn vertrouwde NL wil, op 300 M2 kun je niet snel de weg kwijt raken!

  Grtz

  ps Iwan, ik denk dat Paul eerst nog ff 3 maanden op de eerste kinderbijslag blijft wachten…. Je moet dan trouwens wel vlak voor het volgende kwartaal je kinderen laten werpen Paul, anders moet je wachten tot het daarop volgende kwartaal….

  According to Luc – 17:18 (op 20 Mei ’08)
 14. Hoek van Holland lijkt me ook een aardige locatie Maurice, 300M2 moet toch genoeg zijn voor een vette bbq en we kunnen allemaal blijven slapen! Alleen, wat gaan we de vrouw van SR vertellen??? Die weet van niks, toch?

  According to Luc – 17:23 (op 20 Mei ’08)
 15. Hey Luc, ik dacht al dat je naar Griekenland was geemigreerd, maar je bent scherp want je hebt de fluwelen handschoentjes in mijn woorden ontdekt..:)
  Roy, je accent is geweldig! Serieus! Ik heb hard gelachen terwijl ik het hardop zei.
  Thomas, er zijn maar weinig dingen op deze wereld waar ik vrees voor heb, maar voor kakkerlakken heb ik levensangst. Ik heb een paar jaar in Costa Rica gewoond, waar meer kakkerlakken dan inwoners rescideren. Ik heb echt fobie voor ze, en dat terwijl ze ook positieve kanten hebben. Ze zijn bijvoorbeeld een excellente aardbevingalarm. Uren voor een aarbeving bevinden zij zich vaak op plaatsen waar ze normaalgesproken niet komen. Na een wilde avond de hort op wilde ik niets liever dan in coma op bed belanden. Helaas, op mijn eerste schreden richting matras, trof ik een dikke kakkerlak bewegingsloos midden in de kamer. Het liep niet weg toen ik begon te schreeuwen en na een lading gif werd het duidelijk dat het niet de intentie had zich te excuseren. De slaapkamers in het huis waren goed behandeld door het Groene Kruis (ongedierte bestrijding) dus daar had meneer niet mogen/kunnen komen. Twee uur later stond ik in mijn nachthemdje buiten voor de deur in afwachting van het wel of niet in elkaar storten van het huis. Een andere keer, nog geen minuut voordat het begon te beven, trof ik meerdere kleine kakkerlakken die rondjes kriskras door elkaar liepen in de huiskamer van een vriend van mij. Overigens zijn ze ook magnetronproof, al heb daar nooit het nut van begrepen. Ik hou van Latijns-Amerika, maar het ongedierte inclusief de machistas mogen wat mij betreft het continent uit worden gezet.

  According to Mitchi – 19:11 (op 20 Mei ’08)
 16. Paul, heb je het nou over jouw trouwerij????????????
  Heb je jezelf al een beetje ingelezen op google wat er allemaal te gebeuren staat de komende tijd ??En wat jij kunt doen als het zover is ?Hebben jullie alweer een nieuwe echofoto inmiddels

  According to mir – 19:42 (op 20 Mei ’08)
 17. Mitchi, gelukkig heb ik een zeer effectieve spuitbus waardoor ze zo het loodje leggen… Overigens zijn vogels ook een aardbevingsalarm, die gaan er massaal vandoor.

  Twee weken geleden liep het hier nog te onweren en te donderen, met een bevingtje erbij, ik wist niet dat dat mogelijk was, m’n huis stond te schudden midden in de nacht.
  Nu ben ik ook niet zo bang uitgevallen, maar ik pakte m’n koffer toch maar alvast in en stond klaar voor evacuatie…
  Het is gelukkig allemaal goed afgelopen!

  According to Thomas – 20:59 (op 20 Mei ’08)
 18. Godsamme, zit ik hier nondesjaan een heel verhaal te tikken, valt de stroom uit. Bolivia, fijn goedkoop land met een beroerde prijs/kwaliteitverhouding. Waar waren we gebleven? Bij kakkerlakken. Ooit eens in Thailand een puntzak vol met gefrituurde geledpotigen naar binnen gewerkt. Daar zaten sprinkhanen en kakkerlakken tussen. Moest even aan het gekraak wennen maar je krijgt er wel wat voor terug – eiwitten en daar had ik behoefte aan. Trok al een dag of tien met Saskia op en was door mijn reserves heen. Ik zou zeggen, kijk een gegeven kakkerlak niet in de bek. Foto, is inderdaad wat gezapig. Was de beste die ik kon vinden. Bolivianen kunnen geen foto’s maken. Ik kijk wat lodderig uit mijn ogen. De nacht ervoor aan de mojito gezeten. Had een afscheidfeestje van Robert, de Amerikaan. De drank was gratis, vandaar. Voor de rest drink ik thee. Peerke (Pedro, Peertje, Peer) vroeg me de dag ervoor of ik helemaal met de koffie was gestopt. Ja, omdat de thee drie Bol goedkoper is. Krijg bij de thee geen chocolaatje, wat weer jammer is. Het leven bestaat uit keuzes meiden. Toch wat ‘voller’ geworden. Dat komt niet door Roxana die nog geen één keer voor me heeft gekookt. Het is als gevolg van het goede, vette leven in Argentinie. Tijdens de reis met Johan en Simon na elke rijdag toch minstens drie flessen rode wijn op tafel. Vandaar dat ik krap bij kas zit en die kinderbijslag en al die andere toeslagen nodig heb. Ik bedoel, die Toyota Landcruiser moet toch ergens oprijden? Pedro komt stonie binnen en doet jullie wederom allemaal de groeten. Fijn leven heeft die man toch. Ik daarentegen ben aan het vechten voor mijn bestaan. Vandaag een soepje op, meer kon er niet vanaf. Die buik gaat er snel vanaf, ongelogen. Tja trouwen, ik bedoel ben, als het allemaal goed gaat in dat buikie van Roxie, toch voor het leven met haar verbonden. Heb veel van mijn eigen pa (de so called stoere piloot) geleerd, die en dat mogen we wel vaststellen, me na mijn achtste maand heeft laten vallen als een baksteen. Daar leer je van – hoe het niet moet. Aan de andere kant, geloof dat ze in huize Ticona niet op wéér een bruiloft zitten te wachten. Het goede nieuws is dat zuslief al weer thuis zit. Manlief begon na het huwelijksfeest flink op haar lieve gezichtje te rammen. Ze heeft het hotel in jaar nachtjapon ontvlucht in blinde paniek. Ongelooflijke teringhufter begon er op de huwelijksnacht op los te slaan. Op de huwelijksnacht, hoor je me? Ze heeft aangifte gedaan van mishandeling. Echtscheiding is in de maak. Huwelijk heeft welgeteld 12 uur geduurd. Ik loop elke dag langs dat hotel van die godvergeten kankerlul. Als er meisjes zijn die meelezen, laat deze website een waarschuwing voor je zijn. NOOIT, maar dan ook NOOIT met een latino machista fuck thuis komen. NOOIT. Ze zijn het zuurstof in de lucht niet waard. Weg ermee. Over weggooien gesproken, ik speel met de gedachten om afstand van de Guzzi te doen. Een gezin van vijf kan bruin niet meer trekken. Bovendien gaat de reis vanuit Argentinië me teveel kosten. We hebben een mooie tijd gehad, maar ik moet realistisch zijn. Ik kies voor vlees & bloed. Drie maanden terug naar Anal gaat niet lukken. Ik heb het daar met Roxie over gehad en dat zou ze niet begrijpen. Moet het hier zien te rooien meiden. Ja, ze heeft een goede opleiding genoten. Maar verdienen doe je er geen fuck mee. Bovendien bezetten de mensen van Evo cruciale plekken. Maar wie weet wordt de soep niet zo heet gegeten. Ben serieus aan het schrijven gegaan. Ik zet mijn geld daarop in. Oh, krijg net een baal stuff toegeschoven, fijn. Vannacht tot drie uur getikt. Vanochtend ook weer. Ik zit er middenin en heb de toon te pakken. Niet doorvertellen maar zat gewoon te janken achter de compu. Zit weer helemaal in het moment dat ik die godvergeten Dalton Highway opreed. 1400 kilometer lang over een wasbord weg naar de noordpool. Sneeuwstorm, beren, pistolen, doodsangst. Dat boek gaat er komen, voel dat gewoon en mijn gevoel heeft me de laatste drie jaar niet één keer in de steek gelaten. Daarna voor gezapige, ingedutte mensen in Anal mijn verhaal doen en komt alles goed. Hm, heb daar wel mijn Guusje voor nodig.

  According to Paul – 21:34 (op 20 Mei ’08)
 19. Nou, ik krijg geen kinderbijslag. Omdat ik geen premies betaal, maar wel mijn bankrekening in Colombia blokkeren. Laat me uitschrijven. Fuckland kost alleen maar geld als freelancer. Freelancer van wat?

  According to Paul – 22:40 (op 20 Mei ’08)
 20. Gezin van vijf??? is het toch een drieling? Of tel je guzzi mee?
  Paul je moet eens op de site van Marc Cornelissen kijken (Marc Cornelissen op google intypen) Je komt dan op http://www.speakersacedemy,, ik heb ooit bij Fortis bij een lezing van hem gezeten Hij maakt expedities naar Noord en Zuidpool. Lezing was heel erg interessant, zeker tussen alle strategielezingen etc. Hij heeft zijn verhaal verpakt zodat het aansluit op de strategie van in dit geval ons bedrijf met een hele diavoorstelling. alle aanwezigen van die dag vonden zijn lezing het hoogtepunt. Jouw verhaal is denk ik dus ook enorm geschikt voor zoiets. Doorzettingsvermogen, op je einddoel afgaan, ik noem maar wat. Je moet ook even de tarieven aanklikken…
  By the way kon mij niet meer herinneren dat ik ooit van jouw fiets was afgevallen maar kreeg vanmiddag ineens een flashback, Heb het nog niet helemaal bij elkaar.

  Kus Bar

  According to Barbara – 22:52 (op 20 Mei ’08)
 21. Was na het kaartavondje bij Rop, vandaar de excuses. Ja, ik sla me er wel doorheen. Hoe meer problemen hoe beter. Kom je weer op andere inzichten uit. Ik schrijf alsof de duvel me op de hielen zit. Tel inderdaad de Guzzi, die wees dreigt te worden, mee. BTW heb een verhaal van motor over Butch en Sundance op de pagina gezet. Vind dat zelf een aardig motorverhaal.

  According to Paul – 23:07 (op 20 Mei ’08)
 22. Ohh ja die memorabele avond……Erg goed!
  Excuses niet nodig.
  Je red het wel. na zo’n reis van drie jaar moet je bijna alles aankunnen.

  According to Barbara – 23:24 (op 20 Mei ’08)
 23. Ongeloverlige lul, nu geloof ik niks meer van je, de Guz verkopen, rot toch gauw op man, ten eerst wat vang je er nu voor en ten tweede blijf je je leven lang je haren uit je kop trekken, doe me dit niet aan man! Net zoiets als dat ik de Duc de deur uit doe, dat nooit!

  Maaruh Bar, hoe zit dat nou tussen jou en Paul, volgens mij is er meer ‘bezeerd’ dan enkel een knietje…..

  According to Roy – 23:30 (op 20 Mei ’08)
 24. Hey Roy! Zit je nog in Londen?

  According to Barbara – 23:35 (op 20 Mei ’08)
 25. Ik kan heel goed zonder, geloof me. Maar geloof ook dat Roxana een zeer maar dan ook zeer slecht huwelijk achter de rug heeft. Ik wil haar meer bieden, dan financiele problemen. Het eerste jaar zal taai worden. Dat weet ook zij. Ze is sterk. Ik ga mijn pensioentje cashen en dan rot ik op uit Anal. Ik betaal daar 80 procent boete over. Dan weten ze me wel te vinden. Anal is minder beschaafd dan je denkt. Ik zie iets over gelukskoekjes staan. Hm, dat smaakt naar meer. Zullen ze die hier ook hebben. Nee Roy tussen Bar en mij alles tof, al 25 jaar.

  According to Paul – 23:39 (op 20 Mei ’08)
 26. Weet je dat nou wel zeker Paul? Je Anal-paspoort opgeven? Het is makkelijk reizen met die smaak, dat zal met een Boli-paspoort wel een beetje anders zijn…
  Als ik jou was zou ik op dit gebied geen overhaaste beslissingen nemen jongen.
  Voor die paar honderd euro pensioen?

  According to Thomas – 02:54 (op 21 Mei ’08)
 27. Tussen mij en een x-aantal vrouwen is ook alles al jaren tof, maar toch is er meer voor gevallen dan enkel van de fiets af…..

  Ja nog steeds in London, beetje droge stof doorwerken, maar de lagers smaken goed in de pub. Eind van de week terug naar Kuthaar en dan door naar Oman voor een week vakantie, maar lees net dat er een tropische orkaan gepland staat voor de 29ste om de kust van Yemen/Oman te verpletteren, vorige jaar 50 doden alleen al in Oman, en laten we nu net de 29ste aan de kust gepland hebben……….

  According to Roy – 08:29 (op 21 Mei ’08)
 28. IK zie net pas dat pdf’je van de slager cassidy en zijn zonnedans kind. Prachtig verhaal, zeker met die pics erbij, daar ben je goed in Paul, maar zet jij dat zo in elkaar of stuur je alleen tekst met pics en zit er een editor in Anal dat zo bij elkaar te vogelen?

  According to Roy – 08:38 (op 21 Mei ’08)
 29. De liefde zit errug diep dat ze nog niet 1 keer voor je gekookt heeft. En het idee om de Guzzi te verkopen (zij, waar je alles aan te danken hebt) vind ik een goed idee. Wat moet je er nou nog verder mee, man. Verkopen dat kloteding, je hebt er alleen maar kosten aan. Je paspoort opzeggen top! Gewoon alles achter je verbranden en opnieuw beginnen. Als schrijver uit den verre. Wel mooi verhaal van Butch en Sundance. Jammer dat die motor weer prominent op de foto’s staan. Wat vraag je voor dat stuk roest?

  According to brun – 10:02 (op 21 Mei ’08)
 30. je bent gek als je de Guzzi verkoopt……daar ga je spijt van krijgen!

  According to Aksel – 13:15 (op 21 Mei ’08)
 31. Paul, je motor opgeven?

  Heb jij een beetje last van nesteldrang ofzo. Natuurlijk man, steun Roxanne (zij straalt op de foto) zoveel je kan, en sla vooral geen vrouwen, zoals die losers daar, maar je kunt de Guzzi toch niet zomaar opgeven.

  Die motor is aan jou verbonden of beter verknocht zoals een een superhit aan een zanger. Daar ga jij nog veel geld mee verdienen. Het zou toch een superidee zijn om tijdens de presentatie van jouw boek de mensen een blik te kunnen laten werpen op jouw motor (kosten uietraard doorbelasten).

  PS: Als de kwaliteit van het artikel over de twee boeven garant staat voor het boek dan komt het helemaal goed met de verkoop.

  According to Eddy – 13:23 (op 21 Mei ’08)
 32. Yo Paulo,

  Denk even na voordat je dat NL paspoort door de schredder doet. Stel dat je boek een succes wordt of je voor lezingen wordt gevraagd, dan moet je ineens visa aan gaan vragen en dergelijke. Zit je dus mooi vast in Bolivia. Ook als daar de politieke pleuris uitbreekt. Juist dan, en ook om te cashen, is NL de enige goede escape.

  En wat te denken van je twins? Wie weet willen ze wel in NL studeren of naar school gaan. Ik bedoel, ik ken Engelsen die de indianenkids van Potosi Engels hebben gegeven en die werden niet bepaald vrolijk van de scholen.

  Echt jongen, kinderen betekent verantwoordelijkheid – en ik kan het weten, want ik heb er 2 – en het is jouw taak die kids een goede toekomst te geven. Door het opzeggen van je NLtialiteit gooi je de deur wel heel hard dicht. En daar kun je, als de blowwolkjes zijn opgetrokken, straks wel spijt van krijgen.

  Denk nou niet dat ik hier de moraalridder loop uit te hangen, maar kinderen krijgen is serieuze beunisess, dude!

  Overigens schrijf ik niet meer voor de DELI XL – heb daarom ook geen copyklusjes meer voor je. Als er weer iets anders op m’n pad komt dat ik tijdtechnisch gezien niet kan handlen, dan ben jij de eerste die ik mail.

  Grtz & succes!

  Martijn

  According to martijn – 13:51 (op 21 Mei ’08)
 33. Paul inderdaad het is niet handig om dat te doen, er zijn veel mensen die een moord zouden doen voor een Nederlands paspoort.
  En inderdaad ook ivm je kids, die misschien ook wel eens willen zien waar pa (en zijn familie)vandaan komt. Maar ik denk dat je dat diep in je hart ook allemaal wel weet.
  Roy je kunt goed tussen de regels doorlezen.

  According to Barbara van der Horst – 14:00 (op 21 Mei ’08)
 34. Ik begrijp dat de knoppen volslagen doorgeslagen zijn……

  According to Luc – 14:15 (op 21 Mei ’08)
 35. hmmmm, pa Nederlands, ma Boliviaans. Kinderen kunnen niet Nederlands zijn, tenzij de ongeboren vrucht van te voren erkent wordt. Anders pas na 3 jaar geloof ik. Uitzoeken dus, als ze in aanmerking komen voor een NL paspoort, zeker doen. lees dit:
  Sinds 1 april 2003 krijgt het minderjarige kind van een niet-Nederlandse moeder, bij erkenning door een Nederlandse vader (dus ook als de vader vermeld staat op de geboorte akte, maar niet is getrouwd met de moeder) niet meer automatisch de Nederlandse nationaliteit. Pas drie jaar na de erkenning kan de vader door middel van een optieverklaring de Nederlandse nationaliteit voor zijn kind aanvragen. Hij zal daarbij dan moeten aantonen dat hij het kind gedurende een onafgebroken periode van drie jaar heeft opgevoed en verzorgd. Deze ‘wachtperiode’ van drie jaar geldt niet bij erkenning van het kind voor de geboorte (zgn. erkenning van de ongeboren vrucht). Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de ambassade.

  of hier: http://www.loket.amsterdam.nl/loket/cent..

  en zeker hier: http://bolivia.nlambassade.org/consulair..

  Groeten tijdelijk uit NL.
  Woensdag vliegen we weer terug op BsAs…

  According to Coen en Karin-Marijke – 16:16 (op 21 Mei ’08)
 36. Als ik het oneerbiedig mag stellen: niet zeveren, Paul. Je weet wat het beste is, je moet er alleen iets meer voor doen.

  According to Mitchi – 20:00 (op 21 Mei ’08)
 37. HERMANO QUE LUJO QUE TODO SE ENCAMINE PARA TI Y ROXIE NUESTRO ABRAZO DE STELLA Y MIO

  PD: TU GUZZI ESTA EN MUY BUENAS MANOS Y QUEDANDO COMO NUEVA

  According to RUBEN (MOMIA) AGUILAS ARGENTINAS – 20:41 (op 21 Mei ’08)
 38. He guys, tranqie. Als je je uit Anal uitschrijft wil het niet zeggen dat je de nationaliteit opgeeft. Ben niet helemaal van de pot gerukt. Je schrijft je slechts uit en schijft je weer in als dat nodig is. Nu kost Anal alleen maar geld, want als je ingeschreven staat moet je ook verplicht in het ziekenfonds, dat pa nu voor me betaalt. En voor de rest krijg ik er blijkbaar geen fuck voor terug. Alleen al de koppeling kost 200 dollar. Hele trip van Bs As naar Sucre trip zo’n 1000 dollar. Momenteel heel veel geld. Maar goed, heb geloof ik iets van 130 euro verdiend bij de vrienden van Onzewereld. Het is alsof ik 17 jaar terugga in de tijd. Toen was ik blij met elk gepubliceerd woord. Dat van die bruiloft is geloof ik niet neergedaald. Huwelijk heeft één nacht geduurd. Het lijkt alsof er van alles aan de gang is in Roxies familie. Het is slechts de realiteit. Zo gaat men hier in Bolivia, Zuid Amerika, met vrouwen om. Met Roxie en mij alles goed. Overdag schrijf en internet ik, s avonds praten we op het stoepje voor haar woning een uurtje of twee. Gisteravond stopte de ex met zijn motor voor de deur om zijn dochter op te halen. Hij sprak al die tijd geen woord en voelde zich compleet verslagen. Had zowaar met hem te doen. Roxana is bezorgd. Begrijp ik wel. Maar ik stel haar gerust met het boek en het daarop volgende lezingencircuit. ´Op een dag vertel ik aan de mensen dat ik met slechts 3000 euro Bolivia binnenkwam. En dat is exact de reden waarom ik uiteindelijk in de goot belandde.´ Kan ze niet om lachen. Hoe gaan we het trouwens doen tijdens de Europa Cup. Zijn de verwachtingen hoog gespannen? Ja, best aardig verhaal over Butch % Sundance. Wil het in het Engels vertalen en dan aanbieden. Daar heb ik woordenboeken voor nodig. Peet, Mirm of Daan, zouden jullie wat spullen kunnen toesturen? Heb ook nieuwe schoenen nodig. Als het goed is heb ik nog leren kisten. En hoe zit het met al mijn motorpakken, broer? Ben die Dainese Titanium leren raceoverall kwijt. Iets wat ik nog altijd niet kan geloven. Ik stuur de tekst op en selecteer de foto´s. Mijn vrienden van Motor Magazine (Leest dat blad!) maken er op hun beurt een kunstwerkje van, Roy. Gisteren voor het eerst in drie maanden weer eens een goede blow op. Maar zal me er niet meer zo aan vergrijpen als voorheen. Je wordt ouder papa, enzo.

  According to Paul – 21:09 (op 21 Mei ’08)
 39. Ha die Paulus (en overige scribenten/lezers)

  Niet alleen met de motor, maar ook busreizen zijn in Bolivia avontuur. Al heb je 1 van de beste maatschappijen. Reeds vóór Potosí dienden zich al problemen aan en die moesten eerst worden opgelost. Met nagenoeg geen remmen door de heuveltjes van Bolivia crossen….. geen aanlokkelijk idee. Wel dan? Scheen ook ´n probleempje met verwarming en/of koeling te zijn. Dat werd me niet helemaal duidelijk. Wél dat de bijrijder, zelfs onder het rijden, regelmatig water moest bijvullen. Hoe dan ook, slechts ´n uurtje later dan gepland kwamen we in La Paz aan. Een bus met Peru als bestemming stond gereed om te vertrekken. Ben daar dus maar meteen ingestapt. Busje uit. Busje in. Blijkt ongeveer 60% vd passagiers uit issies te bestaan! Sommigen waren nogal luidruchtig aan de babbel. Had zo weer willen omdraaien. Waar was ik nu weer in terecht gekomen? Gelukkig kon ik op de voorste stoel plaatsnemen. Naast een nogal zwijgzame (maar mooie) Peruaanse. Moest bij de grens wel even 270 Bol afrekenen. Probeerde het bedrag nog iets naar beneden bij te slijmen. Mocht helaas niet baten. Jij kunt dat volgens mij vele malen beter. De beambte had echter beide zijden van het kaartje nodig om daar de bonnetjes op te plakken. Bij de uiteindelijke grens liet ik slechts één zijde zien. Met als gevolg dat de douaneman snel ging tellen en rekenen. Dollars of euros? Draaide maar snel het kaartje om. Hij zag toen (ws tot zijn eigen teleurstelling) de over elkaar geplakte stickers. Alles werd nog eens nageteld en OK, ik mocht Bolivia verlaten. Al wilde ik dat niet echt.
  Aan de Peruaanse kant was men deze keer iets minder vriendelijk. Mijn zakken WERDEN leeggehaald door de beambte. Kreeg daar zelf geen gelegenheid voor; zo snel ging dat. Zou me niet verbazen, als deze man een ‘opleiding’ zakkenrollen had gevolgd en regelmatig oefeningen deed, om bij te blijven. Gelukkig zag hij daarbij mijn kleine (sleutel)zakje over het hoofd. Had daarin ´n héél klein beetje ‘verboden’ spul. Mijn portemoneetje werd ook binnenste buiten gekeerd en al het Bolivaans en Peruaans geld werd geteld. Toen hij niks raars kon vinden, begon ie over dollars en euros. Ik vertelde hem dat ik die niet bij me had en liet daarop mijn bankpasje zien. In de hoop, dat ie niet verder ging neuzen en m´n hele tasje en rugzakje overhoop zou gaan halen. Ik had wél dollars en TC´s bij me, maar daar had hij niks mee te maken, vond ik. Wel dan? Nee toch?! Er stonden meer mensen te wachten en nors duwde hij alles weer in mijn richting. Op m´n gemak vulde ik mijn zakken en tasje en verliet het kantoortje. Baalde meer van het feit, dat ie de rits van m´n portemonee kapot had getrokken, dan van de controle op zich. Nou ja, had ook geluk gehad. Al is het slechts ´n beetje ‘spul’, de gevolgen wilde ik niet aan denken. Kan van alles zijn. Geld betalen zou nog wel het minste zijn, bedacht ik me.
  Na wéér ´n busreisje en ruim 20 uur later, ben ik momenteel in Puno (Peru). Weet nog niet hoelang ik hier zal blijven. Enkele dagen zeker en die ga ik gebruiken, om achterstallig onderhoud te plegen aan mijn correspondentie. Intussen wacht ik dan op Lotte, die van plan is om deze kant uit te komen. Reizen we wellicht samen terug naar Sucre. Misschien ga ik nog wel even m´n vriendinnetje opzoeken in Arequipa. ¿Quien sabe?
  Hey Paul, heb ons dagelijks onderonsje in de Joy gemist vandaag. Ach, geeft jou de tijd om verder te schrijven, nietwaar? Ben benieuwd, hoever je bent gekomen. Wat je mij tot nu toe hebt laten lezen, maakt nieuwsgierig en nodigt uit om verder te lezen. Het zal giga veel mensen aanspreken. Daar ben ik van overtuigd.
  Hermano, kiep de goed sings going y buena suerte. Groetjes aan iedereen in Sucre.
  Peer

  According to Pedro – 02:36 (op 22 Mei ’08)
 40. Hoi Paul, net je verhaal gelezen van the sundance kid, super!

  According to Tim – 05:10 (op 22 Mei ’08)
 41. Het verhaal over Butch en Sundance is geweldig! Spannend verhaal, alsof ik met je mee reed. Grote klasse (zijn jouw woorden) verkoop de Guzzi nooit. Misschien heb je haar nog eens hard nodig om uit Bolivia te vluchten. Mijn zegen heb je.

  Lieve groet van je zus.

  According to Danielle Wempe – 09:46 (op 22 Mei ’08)
 42. Paul, is er niet de mogelijkheid dat je de Guzzi voor een langere periode in Argentinië laat staan? In ieder geval totdat je ruimer in je jasje zit. Als ik Ruben zijn commentaar lees dan wordt ze vertroeteld en opgeknapt en zijn ze volgens mij wel bereid om er een tijd voor te zorgen. Verkopen lijkt me een hoofdzonde en verraad aan je trouwe compañera in machista-stijl. Indringend stuk.

  According to Mitchi – 17:31 (op 22 Mei ’08)
 43. Paul, weet je zeker dat er gewone stuff in dat zakje zat? Je gaat ineens van die rare dingen schrijven…
  En als dat met die lezingen/presentaties doorgaat, zal je haar overigens hard nodig hebben!
  Rustig aan man!

  According to Thomas – 18:22 (op 22 Mei ’08)
 44. Volgende week zaterdag vertrek ik voor een weekje naar Griekenland Mitch, maar wees niet ongerust, ik kom gewoon weer terug. Zal een weekje niks laten horen hier want internet is er daar niet en om nou 10km te gaan rijden naar het durp om een int cafe op te zoeken, daar heb ik niet zo’n zin in. Denk dat ik daar verdomd weinig ga doen, vooral eten, drinken en aan het verlaten strand hangen, hopen dat ik nog wat kameleons en schildpadden zie en verder vind ik het wel best. NL ff ver in mn achterhoofd stoppen. Heb trouwens op de site van Coen en Karin-Marijke gezien dat ze daar ook geweest zijn…grappig.
  Leuk dat je stevig aan de schrijverij zit Paul. Heb je de hulptroepen al nodig?? Zou leuk zijn, verhalen over het reizen zijn toch wel erg gaaf. Nu dreigt het hier op de site een beetje een kinderboel te worden. Moet eerlijk zijn, ik neem niet graag lekijke woorden in de mond, maar ik zou bijna het zelfde woord gebruiken als SR. Je gaat dat toch niet echt menen he, dat je Guusje wilt verkopen. Ik geloof er trouwens geen ene sodemieter van eikel. Je wilt gewoon dat we medelijden krijgen en dat wij die motor voor jou gaan betalen zodat je hm later ooit als je nog een geld zou mogen vergaren die motor weer terug kunt kopen. Nou, die wordt dan evenredig met jouw vermogen duurder, wat dacht je daar van.
  Ik zou zeggen, hou ff op met dat geleuter over geld, er komt vanzelf wel wat op je pad, en ga als de bliksem weer een beetje je hart achterna, dit gedoe over een gezin past niet bij je. Opeens allerlei verantwoordelijkheden, prima, maar neem het niet te serieus aub.
  Nog ff en dan komen mijn woorden uit, helaas, en gaat het hier daadwerkelijk over pampers, baby voeding, allergien, buikkrampjes en rompertjes, nou nou, wat denk jij Mitch??
  Grtz

  According to Luc – 21:08 (op 22 Mei ’08)
 45. Gefeliciteerd Paul,

  Ik lees weer mooie dingen.Vrouw ziet er ook prachtig uit.
  Alleen de Guzzi verkopen zien wij niet zo zitten en over je pensioen moeten we dan toch maar een keer babbelen.
  Geniet ervan en zet door dat boek.Schrijven is leuk.
  Edwin van der Sar had gisteren de avond van zijn leven,hij pakte de beslissende pingel.
  Hoe gaat hij het EK doen?????
  Groeten aan de vrouw en geniet ervan.

  According to Kees – 22:22 (op 22 Mei ’08)
 46. Gelukkig zit er wat leven in de blog, nu er wat meer fanatieke schrijvers bij gekomen zijn. morgen vlieg ik terug naar Kuthaar, jammer want het weer is hier heerlijk in London, de pints smaken me goed en de engelse meiden nog beter…….:) maarja weer terug naar moeders de vrouw en kids is misschien nog leuker! En zaterdag vliegen we voor een weekje naar Oman, ben benieuwd, schijnt dat die Cyclone waarschuwing niet al te serieus is…….dus meiden, neem Luc en mijn honeurs waar hiero!!!!!!

  Ennuh Barb(wire) als je vind dat ik goed tussen de regels door kan lezen (takes one to get one?) dan zit Paul glashard te liegen????

  According to Roy – 00:00 (op 23 Mei ’08)
 47. Sluit me helemaal bij Luc aan, wat is dat nou voor geeikel man, je ziel verkopen, en wat als de kleintjes een ritje met pa willen maken, sta je daar met lege handen. Nee pablo dat kan je niet maken.
  Ga morgen weer heerlijk naar het zuiden, lekker even niets, nou ja je weet het wel he, toch even een paar projectjes bekijken, blijft toch kriebelen dat Frankrijk
  Koe was toch weer ff gezelig natuurlijk de vaste klanten Ilana en Kees gemist, Barb ontmoet leuk “wijf”.
  Lator Har

  According to Har – 00:21 (op 23 Mei ’08)
 48. He meiden, ze zjin mijn motor flink aan het slopen in Bs As. Compleet gestript. Ach, misschien moet ik toch maar van de koop afzien. Goed nieuws overigens, heb vandaag 1,45 euro verdiend. Met de google ads. Kan ik toch weer een ochtend van leven. Het werkt dus wel die Google Ads. Geeft me moed. Pedro pik, pas je op! Je zult wel gezwoten hebben of hoe heet dat tegenwoordig in Anal. Wil dat verhaal graag vertalen. Kan ik nog wel een paar keer door verkopen, in het Engels. Maar daar heb ik woordenboeken voor nodig en laten die toevallig in De Zilk liggen. Dus familie, als jullie zin hebben. Heb ze echt nodig. Heb nog meer verhalen te vertalen. Morgen met Roxana naar de dokter. Ze had weer een slechte dag en is gezellig depri. Zal morgen de fotos van de Guzzi oploaden. Man schrok me een hoedje. Keek zo in haar ingewanden. Vandaag de hele dag aan 500 woordjes gewerkt. Ben bij bladzijde 19. Vertrek bijna uit Anchorage. Moet gaan, heb te weinig wisselgeld bij me. Mazzel en bedankt voor de berichtjes,

  Papacito

  According to Paul – 02:08 (op 23 Mei ’08)
 49. Nee hoor, Paul. Heb helemaal niet gezweet of gezwoten. Kreeg daar de tijd niet voor. :-)) Ben gewoon heel rustig gebleven en doorgegaan met ademhalen. Heb net gedaan alsof ik van de prinses geen kwaad wist. Over de prins valt genoeg te verhalen, nietwaar? Zéker over eentje op een (witte) Moto en nog wat. V7??
  Paul, groetjes aan Roxana. Maar let wel ´n beetje op met haar depri en gestresst zijn. Dit is zeker van invloed op haar welzijn en (gehele) zwangerschap. Jij kunt haar toch wel een beetje opvrolijken? Of niet dan?
  Groetjes, Peer

  According to Pedro – 05:33 (op 23 Mei ’08)
 50. Nee Luc, zover gaat het niet komen. Ik vertrouw geheel op jouw gevoel voor leedvermaak om zonder vieze woordjes de luierlucht te klaren. Dan moet je natuurlijk niet achterover gaan hangen in Griekenland…. ik ben stikjaloers! Stil zitten of niets doen is niet mijn ding, dus ook niet op vakantie. Binnenkort Madrid, maar daar heb ik een vol programmaatje. Als Prado-aficionada mag ik een paar uurtjes kwijlen voor Diego Velasquez niet missen. Sorry, ik vloek nu waarschijnlijk in de Motorkerk.
  Ik heb een reisje gepland naar Jordanië en Syrië, maar dat is pas in november en dan natuurlijk voornamelijk rondreizen. En in Praag kun je ook moeilijk de hele dag naar de lucht staren. Het liefst ga ik weer terug naar Paaseiland. Warme herinneringen, kleine omgeving en veel te doen. Hmmm, ik zal proberen mezelf dit weekend vast te ketenen…

  Trouwens Paul, wat ik je de hele tijd al wil vragen: aan het begin van je reis was de Guz nog sterk “hij” in je verhalen, later werd ze vrouwelijk (Grandma). Is er voor jou een duidelijk punt geweest waarin je die overgang maakte?

  According to Mitchi – 11:41 (op 23 Mei ’08)
 51. Nico, waar ik enorm van baal is dat ik je Guzzi niet heb kunnen bewonderen! Bij een volgend rendez-vous trek me dan svp bij m’n haren naar buiten. Ik ben namelijk nogal vergeetachtig (op het niveau van een goudvis). In de Koe heb ik je een paar keer willen vragen om me een ‘rondleiding’ te geven, maar dan werd ik weer afgeleid door Maurice die zijn navel tentoonstelde. Ik reken op je geheugen!

  According to Mitchi – 12:05 (op 23 Mei ’08)
 52. Paul. goed zo, niet weg doen de guzzi maar je zit ons toch gewoon te fokken. Je bent al aardig op weg met je boek, mooi. Er zijn tegenwoordig ook aardig wat woordenboeken online. En over Roxana, volgens mij ben je inderdaad twee keer zo misselijk van een tweeling, maar depri is wel een beetje zorgelijk…
  Leuk trouwens dat iedereen behalve ik op vakantie lijkt te gaan.
  Paul heeft niets gelogen Roy (takes one to know one!), inderdaad al 25 jaar geen onvertogen woord gevallen! (grappig trouwens Barb (wire). En volgens mij doe je alleen maar stoer over de vrouwen in Engeland en ben je stiekem gewoon een hele brave huisvader.
  Prettige vakantie allemaal. Ik blijf stand by hier in in het mooie Nederland!
  Barb

  According to Barbara – 14:58 (op 23 Mei ’08)
 53. Hey Barbara, ik blijf standvastig bij je staan, hoor….Madrid is helaas maar 4 dagen en over een paar weken pas. In de tussentijd zal ik veel meer werken dan ik aan vakantie zal hebben. Trouwens jij gaat toch naar Ierland? Weliswaar in augustus, maar je gaat. De English editor op kantoor beveelt Collins online woordenboek aan als gratis tool. Het heeft helaas geen Nederlandse vertaalknop, maar Engels – Spaans weer wel. Heb jij er ervaring mee, Barbara?

  According to Mitchi – 15:44 (op 23 Mei ’08)
 54. Vrouwen nemen de site over, hmmm, was dat de bedoeling? Vorige week was het nog de vijf veertigers maar da’s in een vaag verleden intussen 😉
  Bezig vrouwtje die Mitch!
  Grtz

  ps Fijne vakantie SR alias De Brave Huisvader Whahahahahahaha!

  According to Luc – 18:11 (op 23 Mei ’08)
 55. oke Luc, reactie van een vijftiger dan maar.
  Hoi Mitchi, volgende keer geef ik je alle tijd, ik zal je persoonlijk helpen herinneren:-)
  Was wel lekker om weer eens ‘s nachts door Amsterdam te rijden!

  According to nico – 19:59 (op 23 Mei ’08)
 56. Wel doen Nico, want ik neem het je kwalijk als je het niet doet!
  Luc, jij zit volgens mij ook alleen tijdens vakanties stil…toch?! Ik herinner me nog een Koe-avond waarna je weer vroeg aan de slag was….

  According to Mitchi – 21:34 (op 23 Mei ’08)
 57. En volgens mij is ‘braaf’ het enige dat Roy voor zijn naam heeft hangen 🙂

  According to Mitchi – 21:36 (op 23 Mei ’08)
 58. Mitchi, ik krijg het benauwd van je. Doe eens rustig aan, doe ik ook. Drie jaar over welgeteld 18.000 km. Ging uiteindelijk wel wat zwabberen aan het einde. Het keermoment kwam op de Cayambe vulkaan. Toen werd ze ineens mijn meisje. Ik bedoel, ik was haar zo aan het bestijgen, dat wel een meisje moest zijn. Daarvoor wist ik het niet. Dat schreef ik toen ook in mijn afscheidsverhaal voor Motor Magazine (Leest dat blad). Want Guusje, zo heette ze altijd al in Adam, heeft weinig vrouwelijks, zoals je begrijpt. Mijn laatste woorden waren geloof ik. Maar wellicht verandert ze wel in een hitsig prinsesje als ik haar koplamp kus als dank voor een behouden rit. Dat schreef ik drie jaar geleden. Ik gaf haar, zoals beloofd de kus. En kreeg een tweeling op de koop toe. Vertel het me maar. Zijn gekke dingen gebeurd tijdens mijn reis. Ik heb woordenboeken nodig. Omdat ik thuis schrijf, en mijn dagelijks internetmoment,is kort. De motor heeft een nieuwe koppeling nodig. Dat verbaast me niets. Zelfs in zijn eerste versnelling zonder bagage begon ze al te kraken. En nog iets met lagers, die verroest zijn door het water. Ook dat verbaast me niets. Zal zo eens wat foto’s uploaden, voor de kenners. Om zes uur ga ik met Roxana naar de dokter. Ze is zo depressief als een ui en blijft maar kotsen. Ik zie haar glimlach niet meer en die mis ik behoorlijk. Ik zie haar elke dag en we praten veel op het stoepje voor haar huis. Gezellig. Meestal weet ik haar op te beuren. Want, ik voel me, ondanks behoorlijk wat sores erg goed. Blijf rustig. Maar heb wel mijn woordenboeken nodig.

  According to Paul – 22:03 (op 23 Mei ’08)
 59. Nog wel gezellig hier op de site! Mitch, Collins is een naslagwerk, dus Engels-Engels. Inderdaad heel erg goed, maar je gebruikt het naast de woordenboeken. En voor Ierland gaan we nog twee weekjes naar Frankrijk, tja niet zo boeiend vergeleken bij jullie verhalen….
  Paul ik had mij niet gerealiseerd dat je natuurlijk niet de hele dag online was…
  Hoe was het bij de dokter???

  According to Barbara – 23:24 (op 23 Mei ’08)
 60. Hi Paul,

  Congratulations that u just finished ur big dream. Remember we met in Sucre last year.
  Well now I am in Dublin. Take care, Liz

  According to Liz – 19:06 (op 02 Juni ’08)
 61. Hi Paul,

  Al sinds lange tijd ben ik fan van je reisverhalen. En niet alleen omdat het prettig leesvoer is. Maar zeker ook om de immer groter wordende drang te stillen. De drang omdat op te stappen en te gaan. Alles achter te laten en weg van het uitgestippelde hectische bestaan in dit kouwe kikkerland. Maar dat is een ander verhaal.

  Dit keer kon ik het niet nalaten te reageren op je herhaaldelijke verzoek voor woordenboeken. Op internet zijn verschillende sites te vinden voor vertalen en, zoals het een goed hollander betaamt, geheel gratis!
  http://www.freetranslation.com/ http://nl.babelfish.yahoo.com/translate_..

  Beide werken simpel. Je eigen tekst ´copien en pasten´ taal kiezen en op de knop drukken. De vertaalde tekst weer copien en pasten in je eigen document en klaar. Wel even de tekst nalopen, want er zitten soms wat babbelonische spraak verwarringen in. De laatste link zelfs met mogelijkheden tot vertalen naar chinees of russisch, mocht je inspiraties hebben om je verdiensten uit die hoek te gaan halen.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *