Hello & goodbye

I went home for ten days. The reason: my father’s health. Going back to Holland was like a nice present. I didn’t see my family and friends for nearly two years. My friend Harry, the guy on the Guzzi café racer, picked me up in Quito and accompanied me on my trip to Amsterdam. And again Harry kept me company going back to Ecuador.
I made a new short movie. To renew the bikes permission I had to go back to Colombia. Harry and I stopped in the small village Juncal, hometown of Edison Méndez, a famous soccer player in The Netherlands. Watching this movie you’ll see images of the border cities Tulcán (Ecuador) and Ipiales (Colombia). In two weeks I’ll continue my trip to Patagonia and will part from her, you know who. But I’ll be back.

Dit stukje gaat over vriendschap, familie en zomaar leuke mensen. Daarvoor moet je nog altijd in Nederland zijn. Loop volkomen terecht nogal eens te kankeren op dat kutland, evenwel de mensen zelf blijven trekken als een magneet. Har op zijn stoere selfmade Guzzi caféracerJe moet eens weten hoe vaak ik loop te mijmeren over mijn vader, mijn zus Daantje, broer Peet, neefje Bas of schoonzus Miriam. Weer eens bij Marjan aan de keukentafel met de wijnflessen binnen handbereik ontsporende discussies over de zin van alles te houden, zou er een vliegticket voor over hebben. In het restaurant van de Koe in het hoekje bij het toilet met een zooitje vrienden stijlvol naar de kloten gaan, maak me gek. Zelfs De Zilk, mijn home town, waar ik tot rond mijn twintigste nogal melancholisch met mijn ziel onder mijn arm liep, kan me op sommige momenten bekoren. ’s Nachts laat kuierend over de Amsterdamse grachten met je nek tot diep in de kraag verzonken, terwijl de ijskoude regen in je gezicht zwiept, wordt uiteindelijk het toppunt van geluk. Heb ’t allemaal na twee jaar een paar dagen mogen ervaren dankzij één man: Harry van de Burg, oftewel HvdB.Kreeg ruim een maand geleden verontrustende berichten over de gezondheid van mijn pa. Dan wil je maar een ding: naar huis. Maar hoe? Vliegtickets bleken mijn budget ver te overschrijden. Liften was geen optie, vanwege die uitgestrekte oceaan die slecht scheepvaartverkeer toelaat. Op het moment dat je beseft dat de wens de vader van de gedachte is, krijg je een mailtje van Har: ‘Kom je wel halen.’

Zo gezegd zo gedaan. Ik ervaar nu al twee jaar dat hulp altijd, maar dan ook altijd onderweg is als ik erom verlegen ben. Nu dus ook weer. Ben een gezegend mens en heb gezegende vrienden. Over Harry. We kennen elkaar zo’n 25 jaar. ’t Begon met de brommers (hij een Puch met hoog stuur, ik een Tomos 4TL met hoog stuur en verlaagd zadel). We kochten onze eerste motoren (Triumph 4 TA’s ) gezamenlijk en belandden uiteindelijk bij Moto Guzzi. Met Kees erbij vormden we in De Zilk een driemanschap wat motoren betreft. Har, Kees en ik rijden nog altijd, zo goed als elke dag, en hebben verschillende motorfietsen, ik helaas niet meer.
Har is een echte doener. Willekeurig voorbeeldje. Afke, de mooiste barvrouw van NLIn Quito werkten we aan mijn Guzzi. Vooral de lekende voorvork was een punt van aandacht. We kwamen tot de slotsom dat de rubberen keerringen op de afdichtmoeren de boosdoeners waren. Probeer die maar eens te vinden. ‘Ik kijk wel even’, zei Har en sprong op de fiets. En verdomd, een uur later kwam hij terug met twee passende rubberen keerringen. Ter uw informatie: Har spreekt geen woord Spaans. Ik was er ondanks mijn goede Spaans niet eens aanbegonnen en had de in mijn ogen spuitende olie voor lief genomen. Als Har schrijft ‘Ik kom je wel halen’ dan komt hij je ook halen. Mooi mens, een echte vriend. Haast overbodig om te vermelden dat hij in de korte tijd dat hij in Quito verbleef een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Maria is dol op ‘m. Zelfs Don Dickhead kon met Har door één deur (‘Que bueno amigo’) al bleek hij uiteindelijk jaloers: Har besteedde zijn inziens net iets te veel aandacht aan mijn meisje. Hij moest een weten, de lamlul (Don Dickhead). Als Har je komt halen, dan doet hij dat in stijl. Har & ik vlogen KLM business class.

Kijk, als je lang reist, tellen slechts drie zaken: een goede gezondheid, een opwekt gemoed en wat geld in je portemonnee. Tien dagen Nederland heeft me inclusief de vlucht zo’n honderd euro gekost. Heb dus stevig klap gelopen, waarvoor mijn onuitsprekelijke dank. Maar wat was ’t koud. Ben vertrokken met een behoorlijke verkoudheid, het enige smetje. Heb veel mensen gezien en de eerste dagen als een soort ren-je-rot-figuur door de Lage Landen gesjeesd. Afspraken maken, een agenda bijhouden, ik heb dat vier dagen volgehouden, daarna ben ik maar gaan slapen, gemiddeld zo’n 12 uur per dag. En nu de apotheose in deze slijmerij; ik droomde van jullie. Dag lieve vrienden, dag lieve familie. Het gaat jullie buitengemeen goed, en bedankt voor de belangstelling.

Komen de foto’s. Enkele figuren die nogal lopen te brullen op mijn website. Ze kwamen helemaal over vanuit Maastricht, om in de gezellige ambiance Ilaantjevan Café de Koe een glaasje te heffen op de gezondheid van ondergetekende: Guus van den Akker, AJC van den Akker, Johan Bodegraven, danwel Guzmán, Luc, de grootste bruller (broertje van…) en Jan, de beste fotograaf van NL. Ze kwamen van minder ver, maar kwamen wel. Vriend Kees, die me tien dagen lang z’n motor heeft uitgeleend (wat remt dat apparaat!), Maarten & de meisjes, die me met één gebaar duidelijk maakte hoe ’t nou zit met de klimaatverandering, Vasilis, de beste webmaster van NL en Roel en Maurice.
In De Koe kom je fijne mensen tegen. Daarom kwam ik er zo vaak, wat een understatement genoemd kan worden. Ik zagAlwin bijvoorbeeld, de beste kok van NL, Koe-eigenares ´Stef´, Theodoro, Allies, Ross Curry, Toxepues, de meest relaxte barman van NL, Bertus, Coby (zus van Kees) en Marieke, Rowena, Dave, kroegeigenaar en gitarist, Marc & Eric, Roland, Brian, Afke, de vrouw met wie ik nooit verkering had en nog vele anderen, maar toen had ik geen camera bij me of was niet instaat het knopje redelijk in te drukken.

Mijn straatje was de Weteringschans. Acht jaar aangewoond. Kwam daar gemiddeld M. van Bakel (Mauricio) (je weet wel die verrot slecht Barricade speler), vier keer per dag tegen. Nu ook weer. En Eric H. En Ollie (zoon van Marjan), die de beste fotograaf van NL wordt. En Hennie Salem van de buurtsuper.

Verder kom je tegen: Marleen, op het strand van Langevelderslag, Geert van de Utrechtse Dwarsfiets, Freek, het hulpje van de Dwarsfiets, een aardige Amsterdamse mevrouw bij de Dwarsfiets, Anneke en dochter, gewoon thuis in Utrecht, man Wim, Stephanie, thuis in A’dam.

Ik ging nog even naar mijn favoriete motorzaak, Motortoer in Amsterdam. ´Heb je nog wat nodig´, vroeg Natascha. Ik vroeg om twee bougietjes en een bougiekapje en schoonmaakspulletjes voor de filters. Meer had ik niet nodig, want de Guus is perfect door Motortoer gereviseerd, met dank aan de monteurs Feiko en Danny.

Nog even naar de motorbeurs in Utrecht. Meteen door naar de stand van Motor Magazine, die me in leven houden. Ik heb een briljante nieuwe Roof-helm van ze gekregen. Dank! Leuk om Joost O. en Randy weer eens te zien. En Lidia van Target Press.

Bij Har thuis trof ik Bep aan en Boudewijn, Elize en Martijn, eveneens Guzzi-rijders Bou en Martijn dan. Thuis zag ik Sjamp ook nog even. Mooi allemaal.

Ik ben weer thuis, bij Maria. Man, man wat hebben we het toch te pakken. Kleine Karen en Maria wachtten me op. Begint al echt ergens op te lijken, zij en ik. Wordt een lastig verhaal, vertrekken. Toch gaat dat na mijn verjaardag (schrijf in je agenda: 19 maart) gebeuren. Het kan niet anders dat we elkaar weer gaan zien. Vandaar dat de paniek redelijk meevalt.

O ja, we hadden nog een filmpje. Mijn batterij raakte leeg, vandaar dat het einde wat opsommerig is. Zagen weer behoorlijk wat militairen. Je ziet wat materiaal aan de grens van Colombia, de grenssteden Ipiales en Tulcán. Muziekje was noodzakelijk want had nogal wat last van windruis. En je ziet de zus van Edison Méndez, die spits van PSV. Allemaal bijzonder bedankt. Het was overigens fijn om te zien dat iedereen het goed maakt. Zelfs mijn pa kon ermee vooruit. Dag allemaal. Dag mama.

Uh… de goal was dus tegen Arsenal. Heb ook niet zo heel veel verstand van voetbal. Het klopt toch wel dat Mendez bij PSV voetbalt?

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Yo Vasilis, hoe kom ik nou bij mijn mail?

  According to Paul – 03:30 (op 08 Maart ’07)
 2. Ga naar http://gmail.com en log in als guzzigalore apenstaart gmail.com. Wachtwoord heb je onthouden, als het goed is. Al je mail die naar je oude adres wordt gestuurd komt daar nu aan.

  According to Vasilis – 06:59 (op 08 Maart ’07)
 3. Biggelende tranen over mijn wangen, echt prachtig Paul, serieus waar! Voorbeeldig dat je je reis gaat vervolgen (moet het toch nog eerst echt zien gebeuren maar het begin is er?)

  En die fiets van Har, waanzinnig ding, proficiat, dat is een cafe racer pur sang! Kun je daar geen geluidsfragment van laten horen????

  Moet me zelf wel voor de kop slaan dat ik om een vriendensmoelenboek (hoeveel keer woordwaarde?) gevraagd heb, zie toch liever foto’s van bikes/babes in beautiful south america……

  Voor de rest niks te zeuren voor Zeurfroy…….nouja ok 1tje dan, waar zijn die flessen wijn bij Marjan aan de keukentafel? Zie alleen maar pijpjes bier.

  According to Surfroy – 07:34 (op 08 Maart ’07)
 4. Beste Paul,

  Ook jouw belevenissen in Nederland zijn weer inspirerend om te lezen en ben dan ook benieuwd hoe het verder gaat. Alle verhalen gebundeld zouden toch een mooi boek moeten kunnen opleveren een beetje in de stijl van die andere motorrijder uit het verleden. Jullie kennen allemaal het boek wel, veronderstel ik.

  According to Eddy – 10:55 (op 08 Maart ’07)
 5. Balen Paul, dat ik je gemist heb. Was vrijdag en zondag op de MOTOR-stand. had je graag een draai om je oren willen geven en complimenten willen maken…

  According to Tim – 15:16 (op 08 Maart ’07)
 6. Tjezus Sur, wat ben je toch een detailneuker. Maar ik moet ‘t je nageven: ik zag ‘t zelfde en Heineken nog wel. Na het bier kwam de wijn. Vandaag weer een spannende afspraak met mijn meisje. Ze gaat naar haar ouders. Ik dus ook. Tussenstop in een hotel in een of ander dorp. Gaat er weer geheimzinnig aan toe. Daan, bedankt voor de correcties. En uh…Vasil ik het het wachtwoord inderdaad NIET onthouden. Kan dus niet bij mijn mail. Nog iets: Edison scoorde tegen Arsenal. Foutje. Har alles goed? Dag en dank,

  Paul

  According to Paul – 16:10 (op 08 Maart ’07)
 7. Ik heb hem veranderd in je oude vertrouwde wachtwoord, maar dan met een 1 er achter omdat ie te kort was, hij moet namelijk uit minimaal 6 tekens bestaan.

  According to Vasilis – 19:23 (op 08 Maart ’07)
 8. Inderdaad Paul,tranen in de ogen.
  Bij de laatste foto.
  …..Je hebt goed je best gedaan,zoals je belooft had.Geweldig om alle bekende langs te zien gaan.Sterke met de reis en hou je taai.
  Groet en kus,

  According to Kees – 19:49 (op 08 Maart ’07)
 9. Hallo Paul,
  via Kees H. ben ik op deze site beland en ik lees het iedere keer met veel plezier. Erg goed en ga zo door!!

  Groeten Sil

  p.s. Hee Kees!!

  According to Sil – 21:17 (op 08 Maart ’07)
 10. Hola
  Yoshi y yo llegamos a Ushuaia en 30 de Enero.
  Estamos muy bien y estamos en Buenos Aires ahora.
  Aqui es como Tokio o Amsterdam.
  Estaremos en El Calafate en Argentina de Mayo a Octubre.
  Te esperamos mucho!
  Buen biaje para Amsterdam y deseo para la salud de su padre.
  Nos vemos!

  According to yuko – 00:34 (op 09 Maart ’07)
 11. Harry was here,
  Luc het was inderdaad een prachtig ritje

  Zaterdag dus aangekomen, Maria en kalistra stonden ons al op te wachten, mooi gezicht hoor die hereniging met Paul, ze straalde toen ze het cadeautje van Paul kreeg.
  We zijn eigenlijk vanuit het hotel van Maria doorgereden naar Irina en Daniel, en na een heerlijk bordje soep gaan sleutelen .
  Eerst de meegenomen banden en daarna ook de remmen en schokbrekers aangepakt, dat laatste was nog een heel karwei, maar na een uurtje of 6 sleutelen hadden we de klus geklaard, inclusief een paar houten steppen. Geen overbodige luxe als je 500 km heen en weer naar Colombia moet.

  Zondag op naar…. Colombia. Paul reed ons de stad uit, wat een chaos zeg, maar na een klein uurtje mocht ik het stuur overnemen. Buiten de stad is het goed te doen en wat rustig op de weg, wel een eer hoor om op de Guzzigalore in Ecuador te rijden op een prachtige tolweg, (moesten wel geteld 4 keer 20 dollar cent betalen over 250km). Het Andes-gebergte is erg ruig daar met uitschieters van zeker 4000 meter en het is zo’n 7000 km lang.
  Halverwege de rit in een stadje heerlijk gegeten. Kip, Bonen en natuurlijk Rijst bij Colombiaanse vrienden van Paul waar hij was al eerder was geweest en ze vonden het fantastisch om hem weer te zien. En dat voor zo’n 5 dollar.
  Het weer was wel oké, in Julcan was het zelfs loeiheet, niet zo vreemd dat daar alleen maar “zwarte” mensen wonen, incl. de familie van Mendez, onvoorstelbaar dat er uit zo’n plaatsje zoveel talent kan voortkomen. Naarmate we verder en dus ook hoger kwamen werd het wel kouder en het laatste stuk zijn we zelfs zeiknat geregend echt koud hoor op 3000 meter.
  En dan… de grens van COLOMBIA toch wel lachen met de Guzzigalore van vriend Paul in Colombia aankomen ….gaaf gevoel ook, Ongelogen !!
  Het was er niet druk en zonder problemen en 5 kantoortjes verder hebben we de stempels voor de guzzi en onszelf, op naar Ipiales.
  De volgende dag gelukkig beter weer, nog even een filmpje geschoten in de straten van Ipiales en Tulcan ook in Julcan wilde we nog filmen en de familie van Mendez opzoeken. Nadat Paul de boel verrot gescholden had, zo wat kan die pistoff zijn zeg !!
  Maar wel terecht… een of andere alcoholist had zijn handschoenen gejat en die dingen kan je dus echt niet missen.. de klootzak.
  Tijdens het tanken nog een markant figuur ontmoet de heer Nelson een ideaal figuur voor een verhaal in het KRO-magazine , jammer hoor die gaan dat niet lezen. Veel te lang blijven lullen,ik sta al op mijn klokkie te kijken , het tempo hier ligt echt vele malen lager,

  Het is al donker als we in Quito aankomen Jezus wat een gekkenhuis zeg alles kriskras door elkaar, geen richting aangeven, overal getoeter, verlichting, moet dat aan dan??? stank van de zwarte diesels, wat een idioten daar, niet normaal gelukkig kan de Guzzi de kuilen in de weg nu wel goed verwerken.
  Maar goed om 8 uur stonden we weer op de stoep bij Irina, wat een wijfie zo lief, had al weer een pannetje soep klaar staan, Konden eindelijk even chillen
  Sofia word als alles goed gaat in Juni geopereerd.

  Bep en ik wilden Paul bezoeken in Zuid-Amerika nu de gezondheid van z’n vader niet echt best was, hadden we het idee om hem te gaan halen
  Ik vond het een eer om het te doen en ook nog op de Guzzigalore rond te rijden

  Paul Thanks we hebben het graag voor jou en je familie gedaan
  Groetjes Harry

  According to Har – 01:33 (op 09 Maart ’07)
 12. Hoi Paul,

  Probeer je op je mailadres te bereiken, maar ik krijg ‘m onbezorgd terug. Wilde namelijk weten wanneer we de volgende aflevering in MOTOR kunnen gaan plaatsen. Daarom maar via deze weg. Laat me svp even iets weten.

  Groet en prettige reis verder,

  Karin

  According to Karin – 13:35 (op 09 Maart ’07)
 13. Hahaha….ja, als je als blaaskaak, grof en bruller wordt aangesproken dan ga je vanzelf steeds harder schreeuwen natuurlijk!
  Het zijn leuke foto’s PAul en volgens mij heb je best een fijne tijd gehad in NL. Zo te zien is je hereniging met M de moeite waard, wat een schat he. Gefeliciteerd met het behalen van een zo groot succes Paul!!
  Har, bedankt voor je reisverslag!!

  According to Luc – 16:31 (op 09 Maart ’07)
 14. Yo Pauli,

  Een goede morgen vanuit een zonnig Amsterdam!
  Het was weer fantaaaaassssstisch om ‘onze’ motorheld ‘live’ te ontmoeten. Na bijna 2 jaren van ‘afwezigheid’ en eenzame opsluiting in Zuidelijk America. Goed om te horen dat ook daar mensen zijn die zich bekommeren om een cowboy uit het ‘wilde westen’. Je zag er goed uit (eindelijk dat buikje weg, de uitdrukking van Westerse decadentie?)
  Hopelijk dat JIJ weer keuzes gaat maken om op zoek te gaan naar nieuwe avonturen en ontdekkingen. Ik hoop dat je ons zo nu en dan weer op de hoogte kunt houden van je bevindingen.
  We gaan het zien en ‘meemaken’.
  Tot snel.

  Groet,

  Maurice

  According to mvanbakel – 11:17 (op 10 Maart ’07)
 15. Eindelijk de koe foto´s gezien. Had je wel tijd om te drinken? Je moest zo vaak die fotoknop indrukken? Volgens mij was Amsterdam te gek, of niet? Nu weer terug bij Mabel??? Doe Mabel & Don F de groeten! Heb je die arme meisjes in El Carmen al wat laten horen? Ze missen je erg. Mazzzel!

  According to Jan uit Costa Rica – 05:38 (op 11 Maart ’07)
 16. Hee die Har, duizendmaal een boel bedankjes. Zusje van Paul.

  According to Danielle Wempe – 17:48 (op 11 Maart ’07)
 17. He we zijn weer terug. Leuk avontuur achter de rug, waarover later meer. Vasil, kun je naar ilaurini@yahoo.com mijn loginnaam sturen en het paswoord. Ik kom er niet uit zo. Ik dank je meer dan vriendelijk kerel. Iwan, ben de afspraak niet vergeten. Morgen foto en tekst. Ben bij de ouders van Maria geweest, uurtje of acht rijden van Quito. Was prachtig. En Harry, heel veel groeten van Dani, Sofia en Irina. Je wordt gemist ook door Maria, heel erg zelfs. Ze heeft ‘t de hele tijd over je. Tot snel en bedankt voor de aardige berichtjes.

  According to paul – 23:28 (op 12 Maart ’07)
 18. paul, je mail doet het niet.We krijgen alles terug.

  According to mir – 07:07 (op 13 Maart ’07)
 19. Paul, ik heb je je nieuwe wachtwoord gestuurd.
  Pauls nieuwe mailadres is guzzigalore [at] gmail .com

  According to Vasilis – 07:15 (op 13 Maart ’07)
 20. Yo Paulo,

  Wat is het hier weer stil, al die zogenaamde NL vriend(inn)en zijn zeker hard aan het werk om de ‘verkwiste’ centjes/tijd terug te verdienen die ze aan jou/de koe hebben gespendeerd……of zoiets. Maar geen tijd/inspiratie om je log in leve te houden!

  Hoe staat het met de hervattings voorbereidingen van je reis? Bedoel 19 maart is volgende week op dit tijdstip al geweest, vol verwachting klopt ons (nouja inieder geval mijn) hart of je a) je verjaardag overleeft hebt (maar dat moet denk ik wel gaan lukken) en b) of U werkelijk de daad bij uwer woord gaat voegen door uwer stalen ros te beklimmen en zuid amerika (weer) gaat traketeren op vette italiaanse klappen komende uit de steel horse!

  According to Surfroy – 09:38 (op 13 Maart ’07)
 21. tets

  According to Vasilis – 19:37 (op 13 Maart ’07)
 22. Yo Pauli,

  De zon schijnt hier weer volop, denk dat velen ‘ook’ hier in het regenwoud vertoeven, op zoek naar ontluikende natuurverschijnselen. (vandaar de stilte?)
  Ben benieuwd naar jouw ervaringen!

  Met groet,

  Maurice

  According to mvanbakel – 09:41 (op 14 Maart ’07)
 23. Pablo

  krijg je je mail nu al open, heb even een berichtje gezonden, vanuit een prachtig en vooral zonnig granada.
  Ga morgen de Siera Nevada in heb er zin in, je ziet vanuit de stad de witte toppen super super gaaf moregen staan we weer op een board.
  Ga als je tijd hebt even voor de foto´s zitten, als jestraks op de Guz springt komt er niets meer van.

  A Dioz gharry

  According to har – 21:44 (op 14 Maart ’07)
 24. Duffe boel hier!

  According to Paul – 21:42 (op 15 Maart ’07)
 25. Vasil, site werkt niet helemaal goed. Hij telt de reacties niet en je kunt niet zien we er wat heeft geschreven. Bovendien kan ik niets uploaden. Ik krijg steeds een foutmelding als een verhaaltje wil bewaren. De site slaat dus niets op. What’s wrong?

  According to Paul – 22:15 (op 15 Maart ’07)
 26. Rijden maar!

  Gr. Maurice

  According to mvanbakel – 00:46 (op 16 Maart ’07)
 27. Aha, site werkt niet goed, vandaar, ik open steeds de homepage en zie dan geen enkele reactie dus dan sluit ik hm meteen weer. Best een duffe boel dus ja.
  Heb je nog een beetje geneukt SR????? Kijk, das klare taal!
  Ben benieuwd hoe het nou met pistolen Paultje is, gaat het lastig worden, het afscheid van Lang Leve Maria?? Het zal een vette party worden maandag neem ik aan, met Don Lullo aan het hoofd van de tafel!! Wat ga je die eikel wijs maken Paul……
  Grtz!!

  According to Luc – 12:16 (op 16 Maart ’07)
 28. Ahum, geloof dat ik een klein probleempje heb: computer gestolen in het hotel van Maria. Kan niet door zonder computer. Ik maak me nog het meeste zorgen om de foto’s die erop staan van Maria en mij. Maar goed geloof dat ik ben verzekerd. Heb even geen tekst.

  According to Paul – 00:26 (op 17 Maart ’07)
 29. Da’s inderdaad een (klein) probleempje….

  According to Luc – 10:05 (op 17 Maart ’07)
 30. Yo Pauli,

  Dan maar even zonder computer! Hopelijk hebben ze je motor wel laten staan! Tijd dus om te vertrekken, into the ‘wild wood’, zoals Paultje (Weller) zo mooi bezongen heeft. Stuur je ons dan mooie ansichtkaartjes met mooie postzegels erop, zolang je geen computer hebt?

  Met groet,

  Maurice

  According to mvanbakel – 13:10 (op 17 Maart ’07)
 31. Hi Paul,
  It’s quiet out there……….?
  Fred

  According to Fred – 13:25 (op 17 Maart ’07)
 32. Ach, zonder computer schijnt het ook mogelijk zijn om te leven.
  Heb ik gehoord.
  Fred

  According to FreD – 17:52 (op 17 Maart ’07)
 33. Nee, dat zie je verkeerd Fred. Zonder computer heb ik niks. En ik was zo aan haar gehecht. Afijn, wil een nieuwe kopen in NL. Kan ook een ranzig Windows-apparaat kopen maar vertik dat. Windows klinkt als een vuile onderbroek. Ik geloof dat ik nog ben verzekerd. Mijn zus zal me wel wantrouwen, zij weet waarom, maar het waren toch echt twee Colombianen die mijn computer hebben gejat. Zij waren de enigen die wisten dat ik een Appletje in het bezit had. Ik wacht dus vrolijk op een nieuwe. Maria en ik hadden afgesproken dat ik dinsdag zou vertrekken en had er warempel zin in. Stel mijn vertrek dus nog even uit, ha. Lang leve Maria! blijft dus nog even. Ik ben bij haar ouders geweest in Chiriaco, je weet wel. Leuke tocht, 4,5 uur, over bergtoppen. Maria en Kleine Karen achterop. Kun je zien op youtube.com Ik krijg het filmpje niet geupload, want mijn site slaat op een of andere manier niets meer op. Man, wat hadden we een plezier. Ik denk overigens dat ik boer word. Maria en ik kunnen de finca van haar ouders voor een prikkie overnemen. We denken aan dertig koeien. Kunnen we riant van rondkomen, tenminste van de opbrengst van de kaas. Daar heb ik veel verstand van: kaasmaken. Vind het ook een logische overgang van de journalistiek naar de boerderie. Om de tijd te doden ga ik maar wat werken. Heb twee onderwerpen in vizier. Dropje van Mendez en nog iets met wraakzuchtige indianen in de amazonas. Intussen zweven Lang Leve Maria en ik op wolk. Dus wees toch maar blij voor me. Wat een verrassing toch dat Ecuador. Wilde aanvankelijk hooguit twee weken voor het land uittrekken. Iemand beslist dan anders voor me. Geloof dat ik de enige ben die weet dat ik mijn reis ga afmaken. Zonder Ushuia heb ik niks, zoveel is me duidelijk. Hoop dat ik binnenkort weer wat kan opslaan op mijn site. Kun je het filmpje zien. Dag allemaal.

  According to Paul – 01:41 (op 18 Maart ’07)
 34. Hiep hiep hoera: Kees is alweer jarig. Zo gaan die dingen. Kees is twee dagen ouder dan ik en dat is te zien. Het allerbeste kerel, hoop dat je een mooie dag achter de rug hebt. Mijn verjaardag vieren morgen (vandaag) bij Irina. Special guests: Kleine Karen en Maria. Sofia en Kleine Karen willen geloof ik vriendinnetjes worden. Maandag ben ik echt jarig. En dinsdag zou ik vertrekken… ha! Dag allemaal.

  According to Paul – 01:55 (op 18 Maart ’07)
 35. Paul, viel me ergens op, je hebt een kapot geknipt plastic bakje onderste bovenop je rechter carb? Waasdagoeveur?

  Luc, gisteren 4×30 de geilste sex beleefd die je je maar kan wensen. Met mijn hoogrood gelakte italiaanse. Geeeeiiiil man, het was wat stoffig met al die zandstormen maar toch weer 0.5 seconde afgesnoept tot het rondelijk bereiken der climax (al is dat wel ahum 40 seconden langzamer dan de boys van vorig weekend!!!!!) En as vrijdag weer, en elke weekend in April jezus man loop nog met zo’n leuter rond. Ohja ondertussen ook mijn hg en japanse een veeg gegeven…..

  Je apple gestolen? fuck man ik zou me toch goed in de rats zitten met al dat bewijs materiaal erop, of staat het achter een password?????

  According to Surfroy – 08:25 (op 18 Maart ’07)
 36. Ik ben drommels blij voor jullie allemaal!! Paul, boeren, altijd een droom van me geweest!
  Wacht met spanning af tot je een nieuwe computer hebt en je filmpjes kunt downloaden..! Ben toch erg nieuwsgierig wat je nu met Don Lullo gaat doen want ik mag toch aan nemen dat hij weet waar de ouders van Lang Leve Maria wonen…
  SR: Gefeliciteerd!! Motorrijden heb ik helaas geen ervaring mee. Wel eens achterop gezeten bij een BMW 650R of zo iets en een Guzzi V750 zo’n ding als Paul heeft. Ik vond het wel wat, net een leren bankstel, maar ja, zoals ik al eens eerder schreef ben ik altijd bang geweest dat ik mezelf niet in de hand zou kunnen houden op zo’n ding… Neem aan dat het dezelfde kick geeft als skien of windsurfen, dat is wat onschuldiger en beetje samen met de elementen, je kunt het alleen niet altijd doen, dat is jammer. Maar dan blijft natuurlijk mn andere hobby nog paraat…
  Ga er ff van uit dat Don Lullo die 2 colombianen heeft ingehuurd om de laptop van Paul te graaien, op zoek naar bewijzen die het legaal maken om Paul een onvervalst Colombiaans lesje te leren!! Weg wezen………
  GRTZ

  According to Luc – 11:41 (op 18 Maart ’07)
 37. Verdraait fraaie link die je daar legt heer Luc, tussen een motor geil plat leggen in de bocht en skien/windsurfen. Dat skien is er afgelopen jaar ffies niet van gekomen, plan dat met kerst dit jaar, al ben ik wel aan het zandboarden, met een skateboard van zoonlief (zonder trucks) een zandduin af curven, best geinig, duurt wel 10 seconden en dan weer kwartier naar boven lopen. Nee dan ga ik liever hier met mijn 1 van mijn boardjes opgetuigd met een gaastraatje het water op, lekker rakkies varen, geen shore break maar met harde wind mooie golven op zee aan noordkant van het (schier)eiland!!!!!

  Denk inderdaad dat Paultje snel moet vertrekken of was het appletje eitje toch aan vervanging toe, omdat zuslief wantrouwend is……en het hier gewoon een ordinaire oplichting der verzekering betreft?

  According to Surfroy – 13:54 (op 18 Maart ’07)
 38. Hm, overgang naar naar andere host gaat toch niet zonder slag of stoot. Krijg geen mail meer. Kan ook niets oploaden. Filmpje heet overigens Maria is blij (www.youtube.com). Nee, het betreft geen ordinaire oplichting van de verzekering, al moet ik toegeven dat ik heel even met het idee heb gespeeld. Maar zo ben ik niet. Kan niemand oplichten, behalve Don F. Ja, was bang dat de computer was gestolen uit oogpunt van spionage. Maar dat gaat me toch te ver. Bovendien staan er geen compromiterende zaken op. Behalve twee foto’s van Maria en mij in, jawel, een hotelkamer. Maar als de nood aan de man is, lul ik me daar ook wel uit. Ben daar toch redelijk bedreven in geraakt al zeg ik het zelf. Een goed werkend overlevingsmechanisme. Bovendien ben ik onaantastbaar, geloof ik. Kort voor het afscheid van mijn Appletje heb ik de 350 foto’s van Maria op mijn 60 gb Firelite gezet en staan dus niet meer in IPhoto. Vooruitziende blik? Ben wel al mijn muziek kwijt. Foto’s en tekst zijn redelijk gebackuped. Iedereen weet dat de twee Colombianen de daders zijn. Politie erbij gehaald maar er was geen bewijs. Ook mijn Sensheimer koptelefoon kwijt en een lekker luchtje dat Maria voor me had gekocht. Maria barstte in janken uit. Voor het eerst in zes jaar dat een gast is beroofd in haar hotel. En dan ik nog wel. Ecuadorianen zijn niet bepaald verlichte geesten dus ik vermoed dat de Apple (hier niet te koop) met Nederlandse instructies overkomt als een puzzel van 10.000 stukjes. Appletje werd overigens wel een beetje gammel, maar deed ‘t nog altijd prima. Grappig dat ze mijn backup van al mijn foto’s (30.000 stuks) niet interessant genoeg vonden en onaangeroerd lieten. Vandaag vieren we mijn verjaardag bij Irina. Dat kapje Sur is een lege, plastic oliefles. Past precies over mijn ontsteking waarvan de kap zo poreus is als een teefzeef. Bescherming tegen de regen dus, en het werkt perfect. Je begrijpt dat dit een eigen vinding is. Ik ben Zen en de kunst van het motorrijden maar weer eens aan het doorvlooien. Derde keer dat ik het lees. Als mijn teksten gedurende mijn reis (reis?) wat vaag worden ligt het dus daaraan. Ik geloof overigens dat ik de beginzin van mijn boekje heb, maar dit terzijde. Ja lache he, boer. Lijkt me wel, een beetje aan die tepels rukken. Heb ‘t al eens geprobeerd toen we op de finca van Maria’s ouders waren en men vond dat ik talent heb, wat ik niet tegenspreek. Moet ‘t toch hebben van Maria’s kennis. Ze heeft 20 jaar op de boerderie gewoond en heeft verstand van beestjes enzo. Ik vermoed overigens dat Don F. niet al te veel gaat tegenstribbelen als Maria hem vertelt dat het welletjes is met dat huwelijk en zo. Zo slecht kan hij toch niet zijn? Hij zal tot het besef komen dat hijzelf ook niet bepaald gelukkig is met de situatie. Ik bedoel hij komt steeds vaker laat thuis. Hij zoekt het plezier steeds vaker buitenshuis, dit geheel in overeenstemming met Maria die het allemaal geen bal meer kan schelen, de schat. We hebben en mooie link, Maria en ik. Spirituele vrouw al heeft ze dat zelf nog niet helemaal in de gaten. Wat zou ik het haar toch gunnen: leven in vrijheid met ondergetekende. Geen angst, geen leugens, geen klappen (al is het wat betreft de linkse en rechtse hoeken gelukkig rustig de laatste tijd), geen stress, geen teleurstellingen, geen slavernij. Ben op een dag na (dit schrijf ik op 18 maart) 43 en geloof dat de tijd is aangebroken om me eens te vestigen. Als ik met de brommert in Ushuia sta, heb ik alles, maar dan ook alles in mijn leven gedaan waarvan ik droomde toen ik nog een klein ventje was, behalve een kindje maken. Geloof dat volgens de Italianen het leven compleet is als je een boek hebt geschreven, een boompje hebt geplant en een kindje hebt geproduceerd. Hm, krijg het nog druk. Maar eerst mijn laptopje. Kan niet zonder computer. Is voor mij het vervoermiddel van mijn gedachten, begrijp je. En hoe zit het dan met mijn foto’s? Zonder compu kan ik niets bewerken, niet op internet werken (vertik om met Windows te klooien). Windows klinkt als een eenpersoonsflatje in een arbeiderswijk in Boekarest. Ik heb laatst een film gezien met de titel The end of the spear. Gaat over een wraakzuchtige indigenastam in de Amazonas van Equador. Hebben eind jaren vijftig vier missionarissen vermoord die contact met hen wilden maken. De zoon van een van de missionarissen woont nu tussen de stamleden en heeft ze vergeven. De moordenaar van zijn vader is nu zijn beste vriend. Lijkt me toch een verhaal. Helft van de opbrengst van de film gaat naar de stam. Kunnen we niet eenzelfde aanpak overwegen met mijn filmpjes, dat de helft van de opbrengsten naar mij gaan en de andere helft naar de motor? Rest me wel de vraag, welke opbrensten? Ik heb zin om te rijden, op Maria en op mijn motor. Beiden moeten nog even wachten. Tot nader order, uw nederige webhost Paul van Hooff.

  According to Paul – 18:30 (op 18 Maart ’07)
 39. Liefste Paul, een dikke warme knuffel op je verjaardag! Ik was niet in Amsterdam, jouw stad, tijdens je bliksembezoek. Ik was in China, met anderen, om clinics (klinkt klinies he) te geven met mijn sprankelende viool.
  Heb de fotoos erop nageslagen en al je teksten ditmaal gelezen Ik mis je een beetje, maar ik zie dat je het allemaal prima doet. Een nieuw elan? Een beetje esprit heb je altijd wel kunnen gebruiken. Ben je eindelijk gestopt met dat blowen dat je zo gemotiveerd overkomt? Dag lief slakje, dag warme harteklop, snoepende Stella

  According to Stella – 00:55 (op 19 Maart ’07)
 40. Paul, gefeliciteerd man, dat je nieuwe levensjaar je mag brengen waar je op hoopt (bijbehorende zoen krijg je wel van Maria). And for this year: don’t do anything I wouldn’t do!!!!!!!

  According to Surfroy – 06:50 (op 19 Maart ’07)
 41. Hieperdepiep HOERA,
  Van harte Paul, geniet van de mensen om je heen ze zijn allemaal zo lief voor je.
  groet ze van mij,
  Dikke kus voor jou en Maria
  Harry en Bep

  According to harry – 09:01 (op 19 Maart ’07)
 42. Er is er een jarig hoera hoera. Gefeliciteerd Paul ook namens papa. Groet D.

  Bomen planten is altijd goed

  According to Danielle Wempe – 12:21 (op 19 Maart ’07)
 43. Hé Paul,

  Gefeliciteerd, ouwe!!
  Was leuk je even te zien in Nederland.

  kus
  Stephanie

  According to stephanie – 13:57 (op 19 Maart ’07)
 44. Hoe beter kun je je verjaardag vieren dan aan de zijde van Maria! Veel plezier op deze mooie dag en van harte.

  According to Eddy Soffers – 14:48 (op 19 Maart ’07)
 45. Cheers!
  x

  According to ilana – 16:18 (op 19 Maart ’07)
 46. Paul

  Niet alleen Maria is blij.. zie youtube
  maar ook ik wordt blij als ik jullie zo zie
  geweldig filmpje weer
  Ben benieuwd naar de foto’s van je verjaardag, en natuurlijk de moeder van Maria

  Lator Har

  According to Har – 17:06 (op 19 Maart ’07)
 47. D’r moet iemand gefeliciteerd worden, bij deze…

  According to Christian “Epine” – 17:25 (op 19 Maart ’07)
 48. Paul, van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!!

  According to Auke – 19:04 (op 19 Maart ’07)
 49. Klasse Gozer
  43 is geen kattepis
  Geniet ervan en groetjes…..

  According to Kees – 19:31 (op 19 Maart ’07)
 50. Paul, GEFELICITEERD!!!!
  Met alles, niet alleen je verjaardag, nee , met alles. En dan bedoel ik echt alles. Je weet wet wel, alles!!
  GRTZ

  ps Vasalis, wat is dat voor gelul met de eerst letters van Guzzi, heb je gesnoven of zo??? Het lijkt gvd wel een spelletje op RTL5 man, je weet toch dat daar kamervragen om zijn he……

  According to Luc – 23:28 (op 19 Maart ’07)
 51. Kamervragen over een belspelletje, veel gekker kan het niet worden…
  Het oude systeem om een reactie te plaatsen werkte niet meer, vandaar deze achterlijke vraag.

  According to Vasilis – 07:22 (op 20 Maart ’07)
 52. De eerste 2 letters zijn toch KO (van Moto KOEZIE?)

  Heh F*ck krijg dit stomme mailtje niet geplaatst…….

  tsssssssss wat moet het dan zijn die eerste 2 letters?

  According to Surfroy – 07:42 (op 20 Maart ’07)
 53. Yo Paul,
  Gefeliciteerd! Veel plezier met je verjaardagscadeau. Slingers nog opgehangen?
  Grtz. Tijn & Bou.

  According to Tijn – 00:34 (op 21 Maart ’07)
 54. Hey paulus,
  Beetje laat, maar nog van harte gefeliciteerd!
  kus Bar

  According to Bar – 11:08 (op 22 Maart ’07)
 55. Hello brother Paul,
  I hope everything is alright with your family & everything is going good for you. It’s still fuckin’ cold here. -Minus 20F right now. Brrr….Longest winter I’ve seen here in 30 years. But spring is in the air. The “FROZEN FEW” run to Chatanika is Friday the 13th of April. Got the Hog all shined up, and she is ready to rock-n-roll. I need to go for a putt real bad brother!!! Looking forward to the ride.
  Take care of yourself bro. I love you man.
  Brian

  According to Brian – 14:48 (op 25 Maart ’07)
 56. Paul, I hope all is well with your father and family. It’s always nice to see family after two years, especially. Happy for you, and all the best to your father.

  Greg in California

  According to Greg – 22:36 (op 29 Maart ’07)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *