Amnestie voor de Guzzi

Mijn Guzzi heeft onlangs amnestie gekregen van de Boliviaanse regering. Ze krijgt dus een Boliviaans kentekenplaat. Die kan me gestolen worden, maar ’t een en ander houdt wel in dat ik weer kan rijden, na twee jaar. Twee jaar, je leest het goed. Ben daar erg blij mee, zoals je begrijpt. De eerstvolgende rit staat gepland op 11 november. Dan rijden Coko, Melvin, ik en Ivan naar een groot Jawatreffen in Cochabamba. Wordt een spannende rit, want zal zo’n vijfhonderd kilometer over niet bestaande wegen rijden in een rookgordijn van Jawa-uitlaatgassen. Vooral die van Coko zet heel Bolivia in een blauwe, stinkende wolk. Heb er zin in. Geloof me, heb hemel en aarde bewogen om de Guzzi legaal te krijgen, tot aan de Nederlandse ambasade toe. Uiteindelijk had die lul van een Evo Morales zo’n medelijden met me dat hij ’t me vergaf dat mijn Guzzi al twee jaar illegaal in dat armoedige land van hem doorbrengt. Dit doet me erg goed. Twee jaar zonder Guus is een lange tijd. Zit zelfs stiekem te denken aan een lange rit. Roxana gaat akkoord. Zit te denken aan Siberië – Regenvlietweg, daar woont Har. Wat dacht je daarvan? Morgen weer de realiteit, drie weken stront vegen op de finca. Inmiddels gaat het weer crescendo tussen Roxana en mij. Begrijp inmiddels dat een realtie zijn ups en downs heeft. De downs heb ik in Nederland nooit goed meegemaakt. Meestal was ik dan al weer met de noordezon vertrokken. Heb je het leuk gehad in Kenya, Roy? En beginnen jouw Mannetjes ook te kleppen Luc? Als ik een scheet laat, en dat zijn er nogal wat op een dag, dan roepen mijn Mannetjes in koor: COCHINO, viespeuk. Het Nederlands gaat ze nog niet zo goed af. Het enige woord dat ze kennen is ‘maana’, maan. Zucht, en ik doe zo mijn best.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Te leuk dit nieuws. Paulus je moet echt even vragen of er een link naar Facebook kunnen maken met jou site.

  Greetz Daan

  ps maan is een mooi woord!

  According to Daantje – 17:04 (op 12 Oktober ’11)
 2. Wat een domper dat het nou niet doorgaat Paul.
  Valt er niets te ritselen in dat corrupte land? Een handje dollars doet toch wonderen?
  Sterkte, ik hoop dat je alsnog een manier vond om een kenteken te krijgen.

  According to Nico – 21:01 (op 12 Oktober ’11)
 3. Goed nieuws en dan lezen we wel hoe de guzzi uit de winterslaap komt.
  of een filmpje.
  Zeggen de kleintjes ook niet guzzi?

  According to dominicus – 20:34 (op 13 Oktober ’11)
 4. Hm, iets te vroeg gejuicht. Mijn motor past niet in het ‘systeem’. Daarom ziet het er naar uit dat ik blij ben gemaakt met een dooie mus. Ben al anderhalf jaar bezig om de Guzzi te redden. Zelfs de hulp van de Nederlandse consul ingeschakeld, en ik weet niet bij hoeveel jefes van de douane mijn situatie uitgelegd, onderbouwd met een pak documenten en artikels waarin Bolivia de hemel in wordt geprezen. Maarrrr: het moet gezegd, Roxana zit er bovenop. Ze is aan het sjansen met luitenant hier, kapitein daar. Net een pitbull die meid. Ik wil gewoon mijn Guzzi terug, en een beetje van mijn oude leven. Toch niet te veel gevraagd.

  According to Paul – 23:38 (op 13 Oktober ’11)
 5. Heya Paulus,
  Klote zeg, ik hoop dat er verandering in gaat komen!
  Adventurous greetings,
  Coen

  According to Coen Wubbels – 14:30 (op 26 Oktober ’11)
 6. Goed verhaal! 😉

  According to Thomas – 02:14 (op 30 Oktober ’11)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *