AD: Een van de allerbeste reisboeken van de afgelopen jaren

Met een suf hoofd kruip ik ’s ochtends achter mijn Mac en lees dan dit in het AD: ‘De Moto Guzzi V7, alias Guus, speelt nu de hoofdrol in één van de allerbeste reisboeken die de afgelopen jaren in het Nederlands zijn verschenen: Man in het zadel. Hoewel het boek gaat over de belevenissen van Paul van Hooff en zijn motor, leest het eerder als een roman. Eindelijk een boek dat ver weg blijft van de grootste valkuil van de reisschrijverij: het kijk-mij-nou-eens-iets-bijzonders-doen-syndroom. (…) Als lezer krijg je een kijkje in de geest van de wereldreiziger en word je meegezogen in een avontuur van 60.000 kilometer. En het mooiste van alles is misschien nog wel het gevoel dat beklijft: vrijheid. Niet als goedkoop cliché, maar eerlijk en rauw.’

Ik was op slag wakker

http://www.ad.nl/ad/nl/31560/Hans-Avontuur/article/detail/3772355/2014/10/20/Meegezogen-in-een-avontuur-van-60-000-kilometer.dhtml

Share This:

8 reacties


 1. Paul, ik heb het boek inmiddels uit en heb er van genoten. Een mooi verslag van je complete weblog die ik van begin tot eind heb gevolgd en nog steeds volg. Je “nieuwe” site ziet er “”gelikt” uit!
  Succes verder!

  Beantwoorden

 2. Mooie recensie! En komend weekend zit je bij De Vries toch in mijn home town Haarlem? van hoe laat tot hoe laat? Kom ik effe kijken.

  Beantwoorden

  1. Sta er vrijdag vanaf een uur of twee. Zaterdag de hele dag. Die boeken moet de deur uit!!!! Neem je nog een koek voor me mee Barrie?

   Beantwoorden

   1. Hahaha koek!? Ja hoor ik zorg voor proviand zaterdagmiddag, Hannah weet wat koek betreft wat je lekker vindt!

    Beantwoorden

 3. Was goed je te zien Paul, vanmiddag in Haarlem, en een stapel boeken steeds kleiner zien worden. Een drukke boekhandel waar vele mannen in het leder met in de ene hand de helm en in de andere hand ” het boek” ! Prima dus.

  Beantwoorden

  1. Ja dank je Mike, was bijzonder je weer eens te zien na al die jaren. Eigenlijk zijn we allemaal geen klap veranderd, houwen zo. Kom zeker een keer een avondje bij je langs, waarde oud-KRO-collega.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *