Wrong turn from Paul Hooff on Vimeo.

Share This:

10 reacties


 1. Mooi zeg, dat Vimeo. Duurde even, maar dan heb je wel wat, Wout.

  Beantwoorden

 2. Asjemenou ben ik even een weekje de gecarvde lange latten op het witte goud van een frans alpien luxe skioord tamelijk nutteloos maar o zo prettig de hellingen af aan het jagen, is de beer ontwaakt uit hibernatie hiero, om niet te stellen, de beer is los! Ohnee volgens Barbwire de zilverrug gorilla, zijnde ene apenrots al hier. Mag ik het hier niet mee eens zijn? De enige echte apenrots wordt bevolkt door wat apen zijnde de leiders van een Rusland, Turkije, Syrie en vanaf medio deze maand die pratende aars die de VS mag vertegenwoordigen. Nee dan is dit hier hooguit een pindarotsje, zoals die je elke zaterdagochtend doen verleiden bij de warme bakker en later met een lauw kopje thee je weer ernstig teleurstellen, chocola keihard, pinda’s stokoud. En op dat rotsje staat Paul toch het hardst op zijn borst te slaan, van look at me!

  Nee ik zie dit meer als het muppets theater, onze man op reis, de dwalende ziel die tevergeefs op zoek gaat naar zichzelf (ging daar je vorige reis ook niet over) op het toneel, een falende act, struikelend telkenmale maar staat, regelmatig depressief, toch steeds weer op, het Fakeboek publiek vind het hoogst vermakelijk, klapt, moedigt aan, encore’d bij elke beweging die deze artiest maakt. En ik, ik ben niet meer dan een Statler of Waldorf die chagrijnig vanaf het balkon zijn ongebreidelde mening geeft zonder kennis van zaken en of talent. Dus er wordt mij hier teveel eer aangedaan als zijnde begenadigd blogger oid. En wie het schreef weet ik even niet meer (korsakov?) maar inderdaad ben ik niet van de veren in de reet, dan maar een vinger!

  Je stelt zelf al terecht op dat journalist zijnde geen beschermd beroep is, nee duhhuh omdat iedereen het kan! Feitelijk is het het weergeven van wat je ziet and that’s it! Als ik zeg dat er sinds 26 november geen sneeuw meer gevallen is in Les Deux Alps, er gisteren een storm over getrokken is en alle pistes verandert zijn in een ijsbaan, dan is dat zeer bruikbare informatie voor de skiër die overweegt die kant op te reizen. Staat hier nu op interweb, even google’n en je weet het. Hoef ik geen geile Gerri Eickhof voor op het journaal te zien die gehuld in een dikke jas met oorwarmers verslag doet ter plekke. Weet je wat dat scheelt qua kosten? It’s all about money Paul. Er zijn eenvoudig weg te veel journalisten, wat nu gebeurt is natuurlijke selectie. En nu we het over geld hebben, ik lees dat je trip er financieel bijna op zit? Uhhhh even rekenen, je had 12 mille bij elkaar gebedeld, misschien meer, dat heb je er straks in pak hem beet 3 maanden tijd er door heen gejast? Nu ben ik niet onbemiddeld maar dat lukt mij zelfs niet om meer dan 4 mille per maand aan mijzelf uit te geven, wat heeft de man in het zadel reis wel niet (doorhalen wat niet van toepassing is) gekost?????? Of begin je de onmogelijkheid van je reis stiekem in te zien en verlang je naar de warmte van die Boliviaanse chica?

  Deel 2 over geld, ik ben dan wel per eind 2016 werkeloos geraakt met een flinke zak schelpengeld maar over goed een week begin een nieuw verhaal bij een andere werkgever, een uiterst dynamisch, energiek en groeiend bedrijf dat mij voor nog meer geld dan de schelp inhuurt en mij daarbij zo graag op kuttoor zien komen dat ze er ook nog een dikke auto naar keuze bij doen, yiehaa! Als je geld hebt is de vrijheid niet duur zong het klein orkest, daar ben ik het meer dan mee eens! Huisje boompje beestje is niet vastzitten Paul, it’s all a state of mind………….

  Enig nadeel van weg zijn bij de schelp, al mijn prive contacten die in mijn telefoon stonden waren opgeslagen in het zakelijke account en tijdens mijn skitrip deze week is dat account verwijdert, ben ik fokking al die nummers kwijt. En laat ik nu as dinsdag een hete sauna date hebben met een hele leuke en lekkere chick, maar die kan ik nu niet bereiken aaarrgghhhh hoop maar dat zij mij benadert, dat zijn pas problemen Paul!

  PS die filmpjes kijk ik wel op feestboek hoef je hier niet te plaatsen, en dat dagelijks vloggen, ik kijk wel eens filmpjes van een heerlijke geflipte britse loodgieter die de meest fantastische apparaten bouwt in zijn schuurtje achter zijn huis en die vlogt eens per maand oid heeft meer dan 4 miljoen volgers…………..

  Beantwoorden

  1. Hehe, moet eindelijk weer eens om je lachen. Ik plaats de filmpjes hier voor Wout.

   Beantwoorden

 3. Trouwens, op Vimeo gaat Guus ook behoorlijk los. Toch al dik nul keer bekeken.

  Beantwoorden

 4. Roy, je bent terug. Ik dacht even, dat je de pijp aan Maarten had gegeven, gezien jouw enigszins fatalistisch klinkende en verrassend korte, vorige boodschap. Als een laatste oprisping of stuiptrekking van een stervende entiteit.

  Maar niets van dat alles. Integendeel zelfs, je hebt de adempauze gebruikt voor een betoog, nog omvangrijker dan ooit te voren.
  Het siert jou. Siempre adelante, Nunca atras!

  Nu verkleed als oude man, terwijl je je oraties fulmineert vanaf het balkon, over het hier voorbijtrekkend circus.
  Je hebt ongetwijfeld inspiratie opgedaan op de maagdelijk witte toppen van de Alpen. Ik vermoed, dat je daar Petrus even aan zijn witte jurk hebt getrokken, want je haalt gelijk ook het hele wereldtoneel erbij. En zo wordt het hier nog één groot feest!

  Maar wél voor een tweede keer snoevend over je nieuwe job. Gezien het feit dat de olie-industrie op de i.c. aan de beademing ligt en voor sommige onderdelen wordt inmiddels de oven heet gestookt voor de crematie, ben ik wel nieuwsgierig naar de naam van dat “uiterst dynamisch, energiek en groeiend bedrijf”.

  Moet wel weer heel hard lachen, dat jouw bestand op de telefoon gewist is. Had je maar niet zo modern moeten doen en een ouderwets degelijk, doch uiterst veilig & betrouwbare Rolodex op je bureau moeten utiliseren.

  Maar in de kern zijn dit allemaal futiliteitjes.
  Die hete chick laat je gewoon in de sauna in haar eigen vet gaar koken, een snelle jongen als jij heeft in een mum van tijd weer een bataljon aan dames bij elkaar gescharreld, met of zonder kleine replica’s.
  En anders spring je op jouw surfplank, scheurt naar de overkant, racet met de hele bliksemse boel het strand bij Buenos Aires op, smijt een zadel op het het eerste het beste paard dat je bij de kladden krijgt, jakkert in een gestrekte galop de Argentijnse pampa’s over, ondertussen her en der een gaucha (Argentijnse cowgirl, red.) een enorme veeg door haar doos gevend, Yieiehaaaa, zo hup de grens over van dat suffe Boliland, komt met piepende remmen tot stilstand in een slaperig Sucre, en gaat die door Paul van hier tot in de hemel geprezen Nilda eens flink van bil geven.
  en vervolgens kom je, moe maar voldaan, weer terug bij Guzzigalore om uitgebreid verslag te doen van alle ins en outs van betreffende dame.

  Over eventuele consequenties van een dergelijke actie:
  elke chimpansee-kolonie heeft een Über-aap (in ons geval Paul) die zo druk is met op zijn borst te slaan ter bevestiging van zijn heerschappij en/of eventuele amokmakers een draai om de oren te geven, dat hij niet door heeft, dat achter zijn rug om, achter een boompje, een of ander ondeugende snaak één van zijn vrouwtjes een doorsmeerbeurt geeft.

  Maak je dus geen zorgen om Paul, want die staat boven op een kale rots in een vol gesneeuwd Servië, helemaal in z’n sas met zichzelf, want hij hoeft gelukkig niet te rijden, wat een prachtig excuus is naar al die stumperds op dat Guzzigalore-vehikel, dat hem al meer dan een decennium als een nachtmerrie achtervolgt.
  Ondertussen kan hij zich helemaal gratis vol laten lopen bij zijn nieuwe vrienden met als insteek, dat hij er als de gesmeerde schicht er van tussen gaat als die wodka-voorraad opraakt en zij hem gaan vragen om ook eens wat bij te dragen voor de drank.
  Want meneer heeft zelf inmiddels geen rooie rot-cent meer, kan nog tot en met Turkije op de reservetank en zal dan de motor moeten verkopen en verder lopen naar Magadan, zoals al die veroordeelde zielen ten tijde van Stalin, wat natuurlijk wel weer een extra plastische dimensie geeft aan het leven in het algemeen, en in het bijzonder om van Hier in Tokio te geraken.

  Tenzij een collecte op FB hem weer wat duku’s oplevert.
  Paul, begin alvast maar flink aan de collectebus te rammelen.

  Beantwoorden

 5. Mij bekruipt het gevoel dat er straks nog een tweede boek te koop is: “Man naast het zadel” door Rienck van Hooff……

  Beantwoorden

 6. Zoiets wilde ik nou net gaan schrijven, Heerco. Denk dat het de hoogste tijd wordt dat jij eens wat op echt papier gaat zetten, Rienck. Materiaal zat.

  Beantwoorden

 7. Helaas ben ik niet gezegend met een schrijvers gave zoals jullie maar, Roy als je al mogelijk al blij zou worden van een vinger dan krijg je van mij een hele vuist. En voor rienck knip ik dan misschien ook nog wel mijn vingers.
  Wel zal ik dan na afloop mij afvragen wat nu meer indruk achterlaat.

  Paulus, Heb gelukkig wel het gevoel dat we steeds dichter bij komen daar waar de zon op komt al is dat aan de temperaturen niet te zien of te voelen.

  Beantwoorden

 8. Nou Erik, alleen de suggestie doet mij al vol afgrijzen naar adem zoeken. Dus benader mij niet met dit soort activiteiten.
  Ik schiet direct met scherp, zodra jij daarmee binnen schootsafstand komt!!!
  Wellicht kan Paul mij via zijn Servische contacten een voordelig AK-47 doen toekomen.

  Maar ongetwijfeld is Roy jou gewilliger gezind.
  Sterker nog. Ik wil hem die veronderstelde sensatie geenszins onthouden.
  Roy kenmerkt zich nl. vooral door een ruimdenkende levenshouding, waarbij een zekere hedonistische basishouding en een niet te bevredigen zucht naar endorfines samenkomen.
  En als je het goed doet, hoeft hij waarschijnlijk de eerstkomende tijd even niet zo heftig te sporten.

  @ Paul, dit blogartikel heeft geen titel.
  Er begint hier juist weer wat leven in de brouwerij te komen en maak je het ons dan toch weer lastig om te reageren en voor geïnteresseerden om jou te volgen.
  Ik kijk doorgaans via de “recente reacties” in de rechter balk en nu moet ik weer vreemde bokken-sprongen maken om hier te komen.

  Beantwoorden

 9. Het plaatsen van de video’s hier wordt zeer gewaardeerd Paul.
  Overigens komt het hele bovenstaande verhaal neer op het witte goud, in welke vorm dan ook verkregen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *