Voor Pa en Oom Hans

De één, oud KLM-er, kickt op vliegmachines, de ander (oom Hans, spoorwegman en broer van mijn betreurde moeder) kwijlt bij de aanblik van treinen. Beiden zijn me lief. Over die Super DC3: zat in Uyuni aan mijn bak koffie en zag het apparaat majestueus over het dorp glijden. Kippevel. Airstrip was er niet. DC3 landt in Bolivia gewoon in de woestijn. Piloten kwam ik in het dorp tegen: Rayban zonnenbrillen, bruine, leren vliegeniersjacken, beige uniformen – net een film. Heb zelf drie keer in een DC1 Dakota gezeten. Een keer in Honduras en twee keer in Anal, in de Dakota die eind jaren negentig in de Waddenzee uit elkaar is gespat. Zo’n DC trilt en schudt, net als de Guzzi. Prachtige donkerbruine brom uit de zuigermotoren. Over vliegen gesproken, kom hier op deze hoogte bar weinig vlinders tegen, Maurice. Afijn, zie dus ook de schoonheid van oude locs en daar staan er veel van in Bolivia, vooral in de hoek Oruro, Uyuni, Pulacayo. Dit vanwege de vele mijnen. In Uyuni laat men tranen om de treinen. Het spoorwegpersoneel droomt over een heus museum. Maar hoe kom je aan 1,5 miljoen dollar. Geen mooi sponsorproject voor je Guus? Naam voor de expositie heb ik al voor je: Stoom in de Zeilen.
Super DC3: Silverwing, kogel, draagkracht, in het wild, Super DC3, laagvlieger, slanke benen, donker bruine brom, CP-2421, stoma.
Oude locs: Brasileiro, onderstel, wagon, wagon II, Hitachi, Americana, 200 ton, inkijkje, Brasileiro II, vliegroest, nostalgie in het kwadraat...

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Dat is inderdaad een erg geil vliegtuig. Wat een chroom, wat een styling. Erg stoer ding.

  According to Vasilis – 20:18 (op 15 December ’07)
 2. Ziet er weer prachtig uit.
  Voor de notoire klassieke motorpoetsers onder ons,Het is natuurlijk alluminium wat deze keer zo glimt.Ik heb geen verstand van computers.Het is jammer dat het ronken der motoren er niet opstaat want dat is inderdaad helemaal geweldig.Klasse Paul,gewwon doorgaan
  In Motoportblaadje staan ook al de locs.
  Arilaverdi…

  According to Kees – 21:12 (op 15 December ’07)
 3. Zeg Paul, zijn de pics met nieuwe cam/lens gemaakt? Lijken mij een beetje overbelicht. Plaatje met Guz en DC3 ziet er fraai uit, al is de Guz nog niet zo oud, ze lijken wel tijdsgenoten.

  Overigens zag ik op Caracas ook DC-1’s staan, ik dacht nog daar zullen ze toch niet meer commercieel mee vliegen? Had tussen mijn zakelijke besprekingen daar toen een weekend tijd voor Los Roques (aanrader eilanden archipel in de caribean) en waar vloog ik mee, juist 1 van die CD1. Super gaaf zo’n bak, het geluid alleen al, als eerst de ene motor aanslaat en dan de ander het vliegtuig laat schudden. Grootste voordeel volgens de piloot was dat ie bij elk benzine station gewoon kan tanken……

  Van het weekend de CRF450X in ontvangst genomen en de desert mee in geweest, ook kicken naast mijn italiaanse minnares nu ook een japanse (noem haar Chisa naar mijn ex-vriendinnetje) , al moet er wel een andere uitlaat op, wat er nu op zit is letterlijk en figuurlijk een demper!

  According to Roy – 06:52 (op 16 December ’07)
 4. Het geluid van een Dakota benadert qua schoonheid het geluid van mijn 6 cilinder automotor.

  According to ajmh – 13:21 (op 16 December ’07)
 5. He Paul, wat voor kleine canon heb je gekocht? Nummer of naam?

  According to guus van den Akker – 13:42 (op 16 December ’07)
 6. Hee, wat een super foto’s van de DC3. Pa heeft ze nog niet gezien. Zijn internet doet het niet. Ik heb het hem wel verteld. Meteen hele verhalen over vliegmachines. Hij gaat snel je foto’s bewonderen. Wat zijn vliegtuigen toch mooi. Kus van je zus.

  According to Danielle Wempe – 20:54 (op 16 December ’07)
 7. Overbelicht? Sinds wanneer heb jij verstand van foto’s schieten, Roy? Maar toegegeven het tijdstip was wat onhandig: twaalf uur in de middag. De kleine nieuwe Canon is een powershot nog wat met 7.1 megapix. Niet meer dan 160 dollar voor betaald, zo’n 100 euro. Stom, had er eigenlijk twee moeten kopen. Voor de rest is het hier maandagochtend en het regent hard. Dat doet het al dagen. Kan nog een leuk modderritje worden naar Santa Cruz. In Bolivia is alles rustig. Al hebben zes van de negen staten zich onofficieel onafhankelijk verklaart. Het land dreigt te splijten. Hoe zal Evo reageren op al die vrije geesten? Iets anders, wilde toch een verhaal maken over die zielige Guaranie-indianen die nu allemaal een stukje land krijgen. Afgelopen weekeinde hoorde ik uit eerste hand de keerzijde van die mooie geste van de Boliviaanse regering. De familie van Roxana bezit in de staat Chako, waar het Guaranie-drama zich afspeelt, een hacienda met 2000 hectaren. Daar grazen 1000 koeien op en er wordt mais en zo verbouwd. De opa van Roxana heeft met eigen handen de hacienda opgebouwd. Binnen twee weken wordt de hacienda onteigend. De familie heeft tien dagen gekregen om de koeien te verkopen. De grondprijs bedraagt 1,20 euro per hectare. De familie van Roxana gaat dus aan de bedelstaf. ‘Het liefst willen we dood.’

  According to Paul – 14:11 (op 17 December ’07)
 8. Ola Paulo,

  Ontzettend gaaf, die pics van die roestige treinen. Heb 7 jaar op de Eurocity van Amsterdam naar Keulen en Hannover gewerkt als ober, kok en geldwisselaar. Gouden tijden. En die trip (letterlijk en figuurlijk!) die ik in 1991 maakte op oude westerntreinen dwars door Mexico, zal ik ook niet licht vergeten. Dus alles wat zich zuchtend en puffend over roestige sporen beweegt, mag zich verheugen op mijn warme belangstelling. Waar puf jij binnenkort eigenlijk naartoe op je roestige, maar zeker niet moegestreden Guzzi?

  Oh ja, nog iets: bovenaan deze pagina word ik welkom geheten door de volgende advertentie:

  Gratis De Geilste Films
  Gratis sexfilmpjes in echt alle categorieen. Complete films gratis!

  Heb je een nieuwe sponsor gevonden?

  Martinjo

  According to martijn – 21:45 (op 17 December ’07)
 9. Nou, dan kopen WIJ die grond toch even! Kan best enkele hectares gebruiken
  en neem aan dat er meer gegadigden zijn. Kan die familie gewoon doorboeren
  ook nog. Leuk projectje, als het al niet allemaal van jou is trouwens…..

  According to guus van den Akker – 21:48 (op 17 December ’07)
 10. hey hey hey-
  I hope this message finds you—and finds you well, wherever you may be. i just got back to the states for the holidays. i will be returning to bolivia via santa cruz on jan 2 and will be making my way back to sucre by the first or second week of january. what’s your plan? are you going to be around? let me know. i will bring you some hunter s. thompson. until then, i wish you all the best over the holidays and I hope you remain safe, warm, and in good company.

  un abrazo,
  matt
  gildner@gmail.com

  According to matt gildner – 07:07 (op 18 December ’07)
 11. Prachtige foto’s van de Dakota paul. Heb er een zwak voor, mooiste en meest karakteristieke vliegtuig ooit. Prachtig, zoals je bij deze de jaren kunt aflezen aan de gebruikssporen en toch kunt zien dat de machine met liefde en toewijding onderhouden is.

  According to Tim – 10:21 (op 18 December ’07)
 12. Blijkbaar heb ik verstand van fotograveren Paul!!! Wat gaat de overheid doen met die grond van Roxanne d’r familie? Maar 1,20/hectare is natuurlijk weggeef geld, schandalig, maar wat er tegen te doen?

  According to Roy – 11:08 (op 19 December ’07)
 13. Wat is het hier trouwens f*cking koud in Anal!

  According to Roy – 11:09 (op 19 December ’07)
 14. Geweldig Paul, wat een leven heb jij……….rustig een bakkie koffie en dan vliegt er één van de mooiste vliegtuigen ooit over je knar! Top!
  Guus wilde reageren maar had problemen met het plaatsen van een comment!

  In ieder geval: hele fijne feestdagen en alvast een voorspoedig 2008 aan allen hier op deze site! Paul, ga zo door! Verheug me erop meer van je avonturen te ervaren!

  Aksel

  According to Aksel – 11:56 (op 19 December ’07)
 15. Hoi Paul,

  Ook vanuit Almere alvast hele fijne feestdagen gewenst, of felice navidad zoals de fransen zeggen :-), en een gezond 2008.
  ben zomaar een hele week vrij dus zal je site iedere dag nakijken op nieuwe berichten.
  groeten
  Nico

  According to nico – 21:01 (op 19 December ’07)
 16. Paul, bedankt voor het vele leesplezier van 2007 en ik hoop in 2008 ook weer te kunnen genieten van de mooie verhalen. Ik wens veel zon en altijd de wind in de rug.

  Prettige feestdagen voor jou en je gezelschap.

  According to Eddy Soffers – 11:00 (op 20 December ’07)
 17. 17 fouten bij het Groot Dictee der Nederlandse taal. Best aardig. Gisteren werd er weer op natuurijs geschaatst. Ik ben snipverkouden, al een week. Vanmorgen zag ik een klein laagje sneeuw liggen. Heerlijk, het is winter. Eerst kerstdag met de hele familie, maar zonder mijn lieve broer, brunchen in Amsterdam. Liefs van je zus.

  According to Danielle Wempe – 12:53 (op 20 December ’07)
 18. hey, Paul
  Fijne feestdagen toegewenst en bedankt voor veel leesplezier dit (en vorig) jaar..!
  De mist van gisternacht heeft de bomen in een dikke laag rijp gezet en dat verhoogt het kerstgevoel…
  Groetjes
  Pi.

  According to Pi. – 16:51 (op 20 December ’07)
 19. En vannochtend onderweg naar het haagse zelfs sneeuw!!!! Uuuh op de motor heb je altijd wind tegen dus wind in de rug wensen helpt niet zoveel……

  According to Roy – 18:07 (op 20 December ’07)
 20. Hee Paulus,

  Nog even en het is weer kerst en ja de gekte komt ook langzaam op gang, druk in de winkels kaartjes de deur uit, niet weten wat je op het menu gaat zetten, ga maar door… wel goed winter weer, vandaag was het super, rijp op de bomen en even de zon er door..prachtig
  Ben even bezig om wat in elkaar te flanzen ( Met de B52’s op de achtergrond) voor kerstavond, zie daar toch een lekkere lauw warme salada met Gamba’s, ziet er top uit
  Dat ga ik zeker doen Gamba’s, Heerlijk
  Weten jullie het nog……Gamba’s van Paul. Jezus man je vrat je vingers erbij op.

  Wat doe jij eigelijk met kerst Paul, beetje hangen in Joy-ride met een mojito of wat
  Geniet er in ieder geval van.

  Groeten van Hier
  Lator Har

  According to Har – 20:34 (op 20 December ’07)
 21. Ik heb inderdaad een raar talent voor die gamba’s. Kan nog geen ei bakken, maar voor een gambagerecht voor veertig man draai ik mijn hand niet om. Zullen we afspreken dat wanneer ik ooit eens terug kom ik voor mijn trouwe volgers een gambaparty organiseer bij Marjan in de keuken? Heb daar nu al zin in. Kerst? Het zal jullie niet verbazen dat ik daar niet al teveel van mee krijg hier. Maandagochtend vertrek ik met Anne richting Santa Cruz om oud en nieuw te vieren. Ayke is daar ook. De schat heeft na een desastreus verlopen pokermaand een permanente suite gehuurd in een vijf sterren hotel. Ik bedoel maar, leef je leven. Kerst brengen we door in Samaipata in een ecolodge gerund door Nederlanders. Maar: om er te komen gaan Anne en ik lijden. Het heeft hier keihard geregend de afgelopen week. Overal in het land zijn rivieren buiten hun oevers getreden. Ik heb werkelijk geen idee hoe de weg van Sucre naar Samaipata is, maar bereid me voor op het ergste. Normaal gesproken stof en rotsen. Maar nu? Kan een groot avontuur worden. Heb er zin in. Rijp aan de bomen? Klinkt goed. Mis Nederland, een beetje. Lator

  According to Paul – 20:49 (op 20 December ’07)
 22. Gamba’s

  Kom maar op met die party

  According to bruce – 12:16 (op 21 December ’07)
 23. Yo, yo Pauli,

  Jaaaaaaaaa, ooooooooohhhhhhh
  ook hier gamba’s op de kersttafel!
  Ode aan de Weteringschans.

  Zodadelijk met ca. -4 graden terug naar huis op ‘t XT-tje.
  Alles is hier verder (zwaar) ok.
  Genoeg werk, alleen geen tijd om de euroootjes uit te geven.

  Wens je geweldige dagen en geniet er lekker van!

  Hele hartelijke groeten,

  Maurice

  According to mauricevanbakel – 17:05 (op 21 December ’07)
 24. Kom op Paul, we hebben laatst nog zulke heerlijke foto’s zitten kijken waar jij met dat broodmes knoflook en uitjes zit te snijden. Je kunt heus wel wat koken! Maar je vind het gewoon fijn dat iemand anders dat voor je doet…
  Bakken met sneeuw liggen er in de Alpen!!!!! Dat wordt weer flippen, en lachen over onze hoogteverschillen?? Zou er nog behoorlijk van opkijken als er in de Andes afdalingen zijn die zo mooi zijn geprepareerd en waar je als je beneden komt meteen weer een lift de andere kant op kan nemen…, denk dat je lang kunt zoeken meneer van Hooff.
  We zullen jou een plezier doen en de camera mee nemen (hoewel deze nu al een paar keer gehandicapeerd is tijdens zulke uitstapjes dus ff afwachten of ie het nog doet in de kou..) om je mee te laten genieten van onze adembenemende afdalingen, ha, kan niet wachten op het witte goud!!
  Kan er nog een plaatje af van ene Anne of is dat te veel gevraagd?? En “de kont”? Al beklommen? Of is die heuvel te hoog??
  Any way, lees dat je aardige avonturen te wachten staan, laat jouw cameraatje ook eens meedraaien, powershot moet dat kunnen, heb ik zelf ook en is prima spul. Die Anne kan toch ook wel ff wat vasthouden, al is het maar een camera.
  Ik wens je veel plezier Paul, deze dagen!

  Grtz Luc

  ps. Je treft het SR, lekker weertje hieroo!! Je zult je Italiaanse en Japanse vriendinnetjes wel missen hoewel je daar met dit weer niet veel aan hebt lijkt me.. Veel plezier deze dagen. Net als alle andere bloggers trouwens, het ga jullie goed, vooral Har.

  According to Luc – 17:56 (op 21 December ’07)
 25. Ik ga met de motor op pad omdat het motobladie om een nieuw verhaal heeft gevraagd. Heb ‘t zowaar druk hier in Bolivia. En uiteraard laten we de camera’s meedraaien. Wordt een bijzondere kerst voor Anne. Hoop echt dat het droog blijft, anders zijn we de sigaar. Heb in de krant niets gelezen over de route die wij gaan volgen. Voor de rest staan aardig wat delen van Bolivia onder water. Gisteren mijn tanden gezet in San Pedro, een hallucinerende cactus. Bleef met beide benen op de grond staan. Wel goede wiet gevonden, eindelijk. He klick nog eens op die reclame’s. Heeft me toch een klein cameraatje opgeleverd. Dank daarvoor. Als ik wat beelden heb zal ik uploaden. Nos vemos en vreet ze. Overigens, geen heuvel is mij te hoog Luc. Iedereen het allerbeste en inderdaad vooral jij Har & Bep.

  According to Paul – 19:52 (op 21 December ’07)
 26. prettige kerstdagen in welke plaats je ook bent paul. een tijdje terug was je vader en danielle nog bij ons in noordwijk. vond het heel gezellig. hoop dat het met jpu ook goed gaat. je moet maar gauw een mailtje terug sturen. groetjes van je neef Hans Wempe

  According to hans wempe – 00:37 (op 22 December ’07)
 27. en een gelukkig nieuw jaar natuurlijk. gaat alles een beetje naar wens eigenlijk? of is elke dag een nieuw avontuur? hoop je gauw weer eens te zien. eigenlijk als je elkaar jaren niet ziet mis je mekaar wel een beetje. het ga je goed en als je een keer in nederland bent dan moet je maar een keertje langs komen.

  Groetjes Hans Wempe

  According to hans wempe – 01:29 (op 22 December ’07)
 28. Hey, Paulus
  Rijp hangt nog steeds over Nederland en hier (Leiden) in iedergeval nog geen goede foto shoot kunnen doen…
  Wel laatste voorstelling van dit jaar gedraait en het was bijzonder gezellig na afloop.
  Jammer dat de nacht trein zo dwingend is…
  Nee, lieve lezers,… deze heer houdt zijn Beemer in de garage als men pekelt…
  Respect aan de rijders die er wel voor kiezen maar voor mij geldt; sneller met de trein +vorst= warm en zeker thuis..!
  Helemaal als je werk en thuis maar vijf minuten van beide stations verwijderd is.
  Genoeg onzin voor nu… Allen een prettige kerst toegewenst en start het nieuwe jaar in vrede…(met jezelf)
  Peace and Love…( en nog meer HippyShit)
  Pi.
  ps. Thomas…Lees dat boekje wat ik je gaf…uh, sorry, wat jij mij gaf…!

  According to Pi. – 03:28 (op 22 December ’07)
 29. Hee broer, gisteren een prachtige rit gemaakt met de paarden. Het duinlandschap leek ineens een mooie kerstkaart. Zo hadden we het nog niet eerder gezien. Briesende paarden, rijp aan de takken. Sommige stukken waren zo mooi met de zon die steeds haar weggetje vond tussen de bomen, dat we dachten dat het niet echt was maar een droom, Daarna met z’n allen heerlijk aan de erwtensoep! Love it. Kus van je zus

  According to Danielle Wempe – 12:52 (op 23 December ’07)
 30. Paulus! Ik ben er ook weer; heb het een en ander in moeten halen met lezen omdat ik gewoon geen tijd heb gehad om elke avond even te lezen. Heb niet alle reacties gelezen en heb waarschijnlijk wat gemist, want ik kom ineens de naam Anne tegen……. Ben net verhuisd en nu weer online. Het witte waar Pi en Danielle het over hadden is al weer weg; hier in het zuiden was het vandaag 4 graden boven nul. Was inderdaad heel mooi, het leek overal wel een landschap van Anton Piek.
  Morgen nog een halve dag werken en dan de verplichte feestdagen weer in. (lees: verplicht klussen in huis.) Doen ze daar in Bolivia ook aan kerstversiering? Kan me daar eigenlijk geen voorstelling van maken.
  Je hebt weer hele mooie foto’s gemaakt; vooral die Dakota met de Guzzi. Is gelijk als foto voor de achtergrond gebombardeerd! Een high five uit Ossendrecht en doe ze de groeten van me daar!! Sjaak

  According to sjaak – 23:05 (op 23 December ’07)
 31. Oke guys, morgen de grote dag. Anne is gearriveerd en heeft er zin in, nog wel. Wordt een zware rit, vermoed ik zo. Oke de route, mocht je geinteresseerd zijn. Morgenochtend om zeven uur vertrekken vanuit Sucre. Hopelijk bereiken we dezelfde dag Villa Serrano, een dorpje in de Andes. In principe volgen we de Che-trail, maar dan beginnend vanuit ‘t zuiden. We komen dus weer langs La Higuera. Heb zin om Che weer te zien. Het heeft hier knetterhard geregend, dat doet de staat van de weg dus niet goed. Wordt aanpoten dus. Maar Anne en de Guzzi zijn van goede wil. Heb er zin in. Nog nooit zo’n tocht ondernomen met een dame achterop tijdens de kerst. Ik zou zeggen denk nog eens aan ons als je aan de dinertafel zit. Wij ploeteren dan door de Andes. Kan het leven mooier? Dus Ben, je hoeft je nergens zorgen over te maken, alhoewel… Iets anders, ik heb niet veel met kerst (geloof niet zo in Kindje Jezus) , maar wens jullie allemaal wel het allerbeste. Zodra we kunnen uploaden doen we dat. Mazzel,

  Paul & Anne

  According to Paul – 00:38 (op 24 December ’07)
 32. Huh wat krijgen we nu Paul en Anne, goh toch nog een mooie kerstgedachte, als ze maar niet onbevlekt………mwaa dat zal in Paul zijn geval niet van toepassing zijn.

  Heb ook echt helemaal niks met kerst, beetje verplicht zuipen en eten, daar hoeft het voor mij geen kerst voor te zijn!

  According to Roy – 09:48 (op 24 December ’07)
 33. Paulo & Anne,

  Ik wens jullie heerlijke kerstdagen en een super nieuwjaar.
  Hoop dat je verhalen en foto’s net zo mooi worden als in 2007!!!
  Bedankt!

  Martijn

  According to martijn – 11:57 (op 24 December ’07)
 34. Allereerst een paar fijne dagen toegewenst met je vrienden en vriendinnen. Daarna ga je je derde reisjaar in. De tijd vliegt om.Ik kom uiteraard even terug op je”‘lokomotieven-kerkhof’‘.Wat is daar gebeurd met het spoorwegbedrijf. Een drama of gewoon……..Ik neem aan dat een aantal liefhebbers geinteresseerd zijn wat zich daar heeft afgespeeld Misschien kan je eea achterhalen en er een mooi verhaal over schrijven. Er zijn wellicht vak-en hobbybladen die er wat in zien en voor jou een kleine bron van inkomsten kunnen betekenen. Paul goede reis verder en tot schrijfs.

  According to Ome hans – 22:06 (op 24 December ’07)
 35. Paul. vrolijke kerst! Ik schrijf je snel!

  Guus

  According to guus Bierman – 22:28 (op 24 December ’07)
 36. Iedereen fijne kerstdagen
  Sjaak uit Ossendrecht

  According to sjaak – 11:59 (op 25 December ’07)
 37. Hola parcero!

  Feliz Navidad en een Knallend (de uitlaat?) Nieuwjaar!

  Saludos de Vero y Thomas

  ps. Pi, als ik weer wat tiempo de hammocka heb ga ik verder met lezen, geloof het of niet; ik ren me hier rot van hot naar her…

  According to Thomas – 19:15 (op 26 December ’07)
 38. Bij Jan geweest in s Hertogenbosch. Met aan z’n zijde
  een aimabele vrouw, en tegen z’n benen enkele
  harige luistervinken, vertelde hij het volgende: “ ik
  heb er ontzettend veel zin in”. Hij doelde op de
  op de aanstaande skisafari die in het verschiet ligt.
  Slechts enkele weken scheiden ons nog van het
  paradijselijke gevoel de verse sneeuw te gaan
  ontmaagden. Jan heeft zelfs al weer geinvesteerd
  om optimaal te kunnen genieten van een topvakantie
  die nu reeds tot de klassiekers gaat behoren..Een
  nieuwe rugzak, compleet waterdicht, en een apparaat
  om je stijve schoenen droog te blazen.
  Je kunt niet enthousiaster zijn dan Jan, dromend van
  toekomstige glorieuze dagen tussen de sparren, stoel-
  tjesliften, en superpistes.
  Hij is een voorbeeld voor ons allen.
  Er is een maar; eigenlijk zijn Patrick, Henk, Luc,
  Maurice, Eric, Marce , Gerard en Steven net zo
  aangejaagd en voortvarend blij als Jan. Iedereen staat
  te trillen op z’n grondvesten, snotterend uit dankbaarheid
  dat we dit allemaal mogen meemaken van… ja …
  van ‘HET LOT”.
  Ik dacht dat je dat wel leuk zou vinden.

  Trouwens Har, wil je ook mee? Want wij vinden je leuk!

  According to guus van den Akker – 15:01 (op 27 December ’07)
 39. Mogge Paul,
  Hopelijk is de rit goed volbracht.De Guzzi nog een beetje heel?
  Met een dame achterop is ze toch iet wat zwaar;niet waar?

  Ik wens jou het allermooiste jaar in 2008.In goede gezondheid samen met…????De Guzzi natuurlijk.
  Groetjes uit De Zilk

  According to Kees – 20:04 (op 27 December ’07)
 40. Nou ben ik ook regelmatig met vriend(inn)en in bergen te vinden als het sneeuwt, maar als ik hier zo de superlatieven lees vraag ik me af of dit nu werkelijk jullie enige hoogtepunt in het leven is?

  Paul, is U al uitgeblubbert met de dames? of lig je te rollebollen met 1?

  According to Roy – 16:11 (op 28 December ’07)
 41. Hé Paulus,

  Tering wat gaat de tijd snel, de kerst is alweer voorbij, en nog maar een paar dagen 2007!
  Hoop dat alles goed gaat en een goede jaarwisseling alvast

  kus
  Stephanie

  According to Stephanie – 16:33 (op 28 December ’07)
 42. Tja, sorry Roy. Maar we gaan de diepte in, dan
  kan je dit wel eens hebben. Die schitterende sneeuw-
  kristalletjes die de ochtend verblijden met hun
  superieure getwinkel. Die bacilloze , stijfkoude
  lucht die als een blok bevroren gas je longen in
  worden gezogen. Die klare helderheid in combinatie
  met de gedempte acoustiek, zo kenmerkend in de
  sneeuw en tussen de neerhangende dennetakken;
  dat bultje net naast de piste waar je eventjes licht
  opwipt waardoor je anderhalve meter in het
  bijna luchtledige hangt; de perfecte bocht waar je
  een dag naar op zoek bent met zijn veeg van de
  achterzijde van de ski die een aai over de
  onbeschreven vlokjes geeft; het gevoel in
  de bal van je voet als je dalski je bergski wordt;
  het ongeduld dat zich meester van je maakt als je
  langer dan tien, vijftien seconden op de anderen
  wacht; het gepopel tijdens de laatste meters van je
  stoeltjeslift omdat je hunkering te skien zo groot is
  dat je er direkt uit wil springen; het even achterom kijken
  om te zien of een ieder mee is en ook schreeuwend
  uit zijn dak gaat; het hondtrouwe sociaal-behulpzame
  kader dat direct onderbroken wordt als het niet strikt
  noodzakelijk is; het, terwijl je IN de sneeuw bent, uit-
  zoeken van een aardige piste die aansluit op de dyna-
  mische glijpartij die iedereen deed kirren en het hart doet
  bonzen van trots en zelfvertrouwen ; ach, Roy,
  het is maar hoe je het bekijkt.

  Trouwens, t is maar een kleine schets.

  According to guus van den Akker – 17:12 (op 28 December ’07)
 43. Mooi verwoord Guus..,
  Hey Paul, er staat een reli advertentie boven dit artikel…moet niet gekker worden.
  Voor wie daar niets mee heeft en/of wil weten hoe het werkelijk zit met Jezus enzo;
  www.zeitgeistmovie.com
  Ga er wel effe voor zitten want het is een lange film.(in drie delen)
  Groetjes en een voorspoedige jaarwisseling.
  Pi.

  According to Pi. – 18:08 (op 28 December ’07)
 44. Dag meiden. Anne en ik hebben het overleefd. Zeer bijzondere top 5-rit. We zijn nu in Vallegrande. Eens kijken of we morgen een filmpje kunnen uploaden. Mooie foto´s ook. Voor het eerst de Rio Grande gezien, allucinante…

  According to Paul – 01:45 (op 29 December ’07)
 45. Er zijn vele hoogte- en dieptepunten in het leven, maar het skien is toch absoluut mijn favoriet. En Guus is in zijn kleine schets even vergeten te vermelden dat we een week met vrienden samen zijn. Dat behoort ook tot de hoogtepunten.
  Maar ik snap, SR, dat jij het niet zo leuk vind dat je niet uitgenodigt bent voor ons jaarlijkse feestje. Het is wat moeilijk afspraken maken met jou…
  Ben blij dat je weer boven water bent Paul, maar je berichtje is wel erg bijzonder kort hoor. Beetje hilarische dagen gehad?? Of gewoon beetje wezen toeren met die brommer van je?

  According to Luc – 09:11 (op 29 December ’07)
 46. Ach die male bonding kan mij gestolen worden, zeker voor een week, ik doe het(?) liever met een gemixt gezelschap, zelfs een aantal jaren met enkel dames wezen wintersporten, gelukkig zat mijn huisgenoot er ook altijd bij!!!!!

  En Paul 4 korte zinnetjes in 5 dagen is toch wel wat aan de magere kant………dan doen wij beter onze best!

  According to Roy – 13:19 (op 29 December ’07)
 47. Tsja, bij ons zijn vrouwen absoluut verboden terrein. Heb het al een paar keer in de groep gegooit maar stuit niet alleen op bezwaren, ik loop zelfs het risico dat ik zelf niet meer mee mag als ik dit soort gestoorde ideen heb en eerlijk is eerlijk, het scheelt een enorme berg gezeik. Lastig geslacht hoor, dat spul waar SR zo dol op is. Allemaal prietpraat trouwens, die vriendinnen van hem zijn gewoon motorfietsen.
  Een ding moet ik SR gelijk in geven; Paulus is aan de stille kant!! Moe van het ‘rijden’ zeker….

  According to Luc – 14:22 (op 29 December ’07)
 48. Beste Paul, als ik dat zo mag zeggen, inderdaad is het mij ook opgevallen dat de stukjes die je schrijft wel erg kort zijn geworden. Het afgelopen jaar. Natuurlijk waren er wel uitzonderingen, maar over het algemeen zijn ze aan de korte kant geweest. Tevens valt het me op dat je vragen van lezers helemaal niet beantwoordt, en dat vind ik erg jammer.
  Zo trek je wel het verhaal naar jezelf toe, maar de communicatie met de lezers is daardoor van een wat lager gehalte als zou kunnen. Daardoor missen je lezers een
  uitleg waar ze eerlijk naar vragen. De Ome Hans stelt je vragen, ook anderen zijn benieuwd wat het allemaal behelst, en er volgt helemaal geen uitleg. Dat vind ik
  erg jammer want die lezers bepalen wel voor een groot gedeelte de aantrekkelijkheid van je weblog. En hun vragen beantwoorden is toch, denk ik, ook wel een kwestie van fatsoen eerlijkheidshalve. Tenslotte is het ook wel zo dat je zelf je lezers vraagt meer te schrijven, en als ze dat dan doen krijgen ze toch telkens weer een beetje de kous op de kop, omdat er door jou niet op gereageerd wordt. Deze manier van plagen vind ik voor een volwassen iemand een beetje een rare trek, temeer omdat het heel erg voor de hand ligt om gewoon die vragen te beantwoorden. Dat de Guzzi zijn sporen heeft verdiend, is fantastisch en ik neem aan dat voor jou dit een droom is die al jaren is gekoesterd en nu al jaren in vervulling gaat. De Guzzi, dunkt mij, is belangrijker geworden dan Parijs-Dakar, de vier-en-twintig uur LeMans en TT-Assen bij elkaar;
  het is een, nog steeds , levend monument dat in zijn eentje heel de wereld heeft opgerold en aan zijn knien heeft gekregen. Nogmaals hoop ik dat je meer reageert op de vragen van je lezers, omdat je lezers met die vragen ook duidelijk hun betrokkenheid met jou zelf tonen. Daarom is het ook niet meer dan een plicht om daar met sympatie op in te gaan. En misschien komt de Guzzi naast de Toyotatruck van Topgear te staan; she survaift everyting!

  According to Johan Bodegraven – 19:43 (op 29 December ’07)
 49. Waar blijft je touche Paul???? Onze zeer gewaardeerde Johan kraamt zowaar iets zinnigs uit, hulde!

  According to Roy – 15:49 (op 30 December ’07)
 50. Twee mogelijkheden, Paul ligt te rukken of Paul ligt te wippen. Fijne feestdagen verder nog Paulus!

  According to Luc – 18:17 (op 30 December ’07)
 51. He paul waar blijft het filmpje ?
  zit momenteel weinig leven in de brouwerij geloof ik .
  Het zou leuk zijn om af en toe eens een teken van leven te mogen ontvangen !
  Al ben ik dan maar een schoonzus.
  Het is toch prettig om te weten dat alles goed gaat.
  Dikke kus uit lisse
  enne……………..voorzichtig met het vuurwerk he !
  Mir

  According to mir – 08:13 (op 31 December ’07)
 52. Jaja, ooit wel eens in Bolivia geweest? Heb in vijf dagen tijd geen internet gezien. Filmpje is bezig met uploaden dus binnen vijf minuten zien jullie wat. Over de suggestie van Oom Hans bijv. Ik heb het verhaal over Uyuni al lang naar Rails gestuurd. Had een strakke deadline na een zware reis. Die deadline heb ik gehaald. Vervolgens hoor je niets. Met Anne een van de mooiste trips uit mijn leven beleefd. Leuke dame. Alleen: mijn olielamp gaat sinds vanochtend niet uit. Maak me zorgen. Guzzi heeft ´t zwaar gehad. Vandaag was de bedoeling om naar Santa Cruz af te reizen. We hebben dure kaarten op zak voor een feest. Dat halen we niet vanwege de regen. En om nou met een opflikkerend oliedruk lampje te rijden, vind ik ook weer zoiets. Filmpje is mooi geworden. Ach, kijk zelf maar. Mazzel

  According to Paul – 17:39 (op 31 December ’07)
 53. Klasse Paul,
  Jaja,Bolivie is geen Anal dames,Onze held kan niet elke keer naar een cafe sjeezen om ons daar gelukkig te maken met de laatste update.Het gaat daar blijkbaar iets langzamer.
  een heel gelukkig nieuwjaar iedereen met veel leesplezier
  Arilaverdi….

  According to Kees – 18:15 (op 31 December ’07)
 54. Hoi Paul,
  de beste wensen voor 2008
  wat is dat met het olielampje? blijft het gewoon op 1 sterkte branden of gaat het langzaam uit bij meer toeren?
  groeten
  Nico

  According to nico – 16:45 (op 01 Januari ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *