Uitnodiging

Okay, dan gaan we iets leuks doen. Ik nodig jullie met zijn allen (Met hoeveel zijn we tegenwoordig nog?) uit om het tienjarig bestaan van Los Legendarios bij te wonen. Plaats van handeling, Sucre. Tijdstip: vanaf komende vrijdag. De bedoeling, uh… Schijnt dat de boys al tien jaar een motorfiets in het bezit hebben en dat moet gevierd worden. Echt rijden op die walmende Jawa´s doen ze niet. Toen ik laatst voorstelde om met zijn allen naar La Higuera te vlammen werd er wat bedenkelijk gekeken. Zover waren ze nog nooit met de motor geweest. Ben inmiddels bestuurslid. Doe iets met pers en publiciteit. Die hele fraaie kaart heb ik ontworpen, wie anders. Ze hangen inmiddels door de hele stad. Er komen motoqueros uit La Paz, Oruro, Cochabamba, Santa Cruz en Potosi. Ik krijg waarschijnlijk een rengdengdeng Jawa te leen, maar denk dat ik het aanbod afsla. Zien we elkaar dan vanaf vrijdag weer?

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Kijk, een feestje, da’s altijd leuk! Maar als dat tripje naar La Higuera niet doorgaat, wat staat er dan wel op het programma? Rondje rond de kerk?

  Ps: Kan ik op de gastenlijst?

  According to Thomas – 05:07 (op 03 Juli ’08)
 2. Nu niet ineens minderwaardig gaan doen Paulus, op een Jawa heeft mijn vader jaren door Europa gereisd, gedeeltelijk zelfs met mijn moeder achterop en bagage! Ik koester er nog warme gedachtes aan en denk erover om ooit eens een opknappertje te kopen. En 2-taktjes rijden ook heerlijk, heb hier nog een Zundapp 125 in Anal, welke ik ook aan het opknappen ben….. Maar goed dat er weer eens wat leven in de site zit!

  According to Roy – 08:54 (op 03 Juli ’08)
 3. Nou, ik heb het ff gechecked maar een retourtje Bolivia kost op zo’n korte termijn ongeveer 3000 euri Paul, sorry, dat gaat niet door.
  Zeg mister president van de legendarios, hoeveel weken is the Rox nou eigenlijk zwanger over 3 weken, als jij een maand weg bent??
  Overigens, heb dat al vaker gezegd, hier van sleur geen sprake als je dat soms dacht…
  Stuur nou eens een paar fotootjes van je meisje op, enzo. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Langzaam begin je op een ouwe zeikerd te lijken.
  Toch maar weer de groetjes he!

  According to Luc – 10:37 (op 03 Juli ’08)
 4. Inderdaad Luc, het moet toch niet moeilijk zijn wat berichtgeving te verzorgen vanuit Bolivia. Ik begreep dat ze oktober/november uitgerekend is of heb ik het mis? En ze hebben die FARC mooi tuk genomen zeg!

  According to brun – 12:08 (op 03 Juli ’08)
 5. Ik hou je nog steeds bij hoor!!
  Hoelang moet ze nog??
  Groet….

  According to Kees – 22:08 (op 03 Juli ’08)
 6. Nee een retourtje Bolivia zit er voor mij ook niet in helaas, als ik dat thuis voorstel wordt het een enkeltje. jammer want dat ritje naar La Higuera had ik wel mee willen maken.
  Hoe ver is het eigenlijk vanuit Sucre?

  According to nico – 23:21 (op 03 Juli ’08)
 7. Ha die Paul,

  Al weer ff niets van me laten horen, De laatste week op vakantie in Drente. Allemaal motormuizen uit Finland en Spanje in ons hotel voor de TT van Assen.
  Ja je site was ook even bla bla. Fijn dat je nu met Los Legendarios weer ieuw impuls hebt gegeven. Zojuist Linda aan de lijn gehad. Afgelopen week mocht ze in Gnadenlos geen alcohol schenken vanwege de verkiezingen. Dus was ze met Lotte ff een paar dagen weg naar de Vaya Grande, waar Che vermoord is geweest. Weet je dat er in de geboortestad van Che een standbeeld van hem geplaatst is vorige maand? In de regio van BA.
  Nou maar hopen dat er eindelijk eens een internet verbinding komt in Gnadenlos komt. Het schiet niet op. Wachten duurt lang.
  Gaat het met Roxana en de boy’s goed? Diego en Cees. Zelf heb ik ook een zoon…Kees. We wachten vol spanning af. Mijn mannetje komt in september naar Sucre, met de voorzitter van Amigos. Dan ontmoeten jullie elkaar vast en zeker wel in Gnadenlos, toch?
  Vorige week weer een artikel van je gelezen in Onze Wereld. Rondje wereld: hoe beleven mensen elders de Olympisch Spelen? Leuk stukje met een foto van Viktor Lasedo. Enne….. de reactie van een stukje in de krant is van jouw Roxana zeker? Zeg weet jij ook wat voor sport deze 4 Bolivianen beoefenen? Het wordt eens tijd dat Ñanta een goed voetbal elftal gaat creëren!!
  Ok Paul, het gaat je goed met al wat je doet (of niet doet). Groetjes aan alle bekenden.
  Carpe Diem – PLUK DE DAG!

  Chau Lia

  According to lia de jong-zwetsloot – 00:23 (op 04 Juli ’08)
 8. Ja, dat was makkelijk verdiend Lia. Uh… het was een virtuele uitnodiging meiden. Zal wat mooie platen schieten en het geluid van de Jawa’s recorderen, of hoe heet dat tegenwoordig in Anal. Vandaar naar de tandarts geweest. Tand was een stuk uitgevallen (voortand) en twee gaatjes gevuld en mijn gebit schoongemaakt – 17 euri. Dat zijn nog eens prijzen. Briljante actie trouwens van die Colombianen. Daar werd ik vandaag nou vrolijk van. Voor de rest ook van Rox´buikje. Buikje? Pens lijkt me een beter woord. Roxana wil haar privacy graag behouden. Ze weet dat iedereen in Anal aan mijn voeten ligt en de grond kust waarop ik loop, of aangeef waar ik ooit denk te gaan lopen. Dat laat ze graag aan mij over. Ik neem jullie het komend weekeinde op sleeptouw tijdens het groots motor evenement. En Roy, Jawa’s vind ik echt niets. Al staat het model me wel aan. Ze lijken wat op de die oude Triumph 3TA’s. Maar ik houd ‘t bij viertakten, liefst vette tweecilinders, zoals je weet. Mazzel

  According to Paul – 04:55 (op 04 Juli ’08)
 9. Mooi ik ben er klaar voor.

  According to Cees – 08:35 (op 04 Juli ’08)
 10. Ik heb het wel over dit model Paul, dat waren toenertijd vette machines!!!!!!
  http://www.jawa-power.de/images/img034.j..

  En tsja vette klappen van 2-cilinders 4-takt kan ik ook zeer waarderen, maar het gejank van een mooie 2-takt klinkt mij ook als muziek in de oren. Helaas heb ik voor de 998 standaard dempers aan moeten schaffen, met de huidige milieulobby is het in Anal niet meer mogelijk om op een circuit te rijden met open dempers. Weet je dat ze daar nu strengere geluidseisen hebben dan op de openbare weg??????? vreemd land, je wordt hier anaal genomen waar je bijstaat. maar toch ben ik blij er weer te zijn meiden!

  According to Roy – 08:58 (op 04 Juli ’08)
 11. Paul, Goed te zien dat er weer een nieuw item is.

  Bestuurslid? Voldoende avontuur te beleven in Sucre. Bovendien geeft het aan dat de inburgeringscursus van jou vlotjes verloopt. Voor je het weet ben je voorzitter en dan heb je de poppen aan het dansen. Er ligt een schone taak voor jou te wachten. Die mannen hebben gewoon een duwtje in de rug nodig om eens een stukje verder te rijden dan de ritjes gewoonlijk gaan.

  Geniet nog even van de relatieve rust, die jullie nu samen hebben.

  Groet,

  Eddy Soffers

  According to Eddy Soffers – 09:29 (op 04 Juli ’08)
 12. Ik lees ook nog steeds mee.
  Dominicus

  According to dominicus – 10:01 (op 04 Juli ’08)
 13. Ik wacht met spanning je verhalen over die club af, en de foto’s natuurlijk. Kan je ook meteen foto’s van gewone dingen op je site zetten…
  Ik snap trouwens niet waarom de mensen daar alleen maar van die slappe motorfietsjes hebben, waarom geen oude guzzi’s, bmw’s ed?? Of gewoon nieuwe, is iedereen daar arm? Of zijn er ook mensen met geld zoals in de meeste arme landen…
  Heb er nu 2 weken met mn bmw vierwieler opzitten, gaat als de brandweer, lijkt meer een kart dan een auto eigenlijk, ga er met plezier in zitten voor een stukkie vertier!
  Zeg, woon je nou eigenlijk al eens samen met de moeder van je kinderen Paul?? En hoeveel weken nog? Ik blijf gewoon vragen he, weet dat ik toch geen antwoord krijg 🙁 Of is dit ook geheime informatie?? Trouwens wel wat overdreven hoor, dat we hier allemaal de grond willen kussen als jij erop gestaan hebt, ik doe in ieder geval niet mee, zeg maar tegen the Rock dat je nogal gewoontjes bent dan komt het misschien toch nog goed met die foto’s…
  Veel plezier dit wknd!

  According to Luc – 17:28 (op 04 Juli ’08)
 14. wat voor BMW Luc, rij zelf in een 118D, stuurt ook heerlijk. heb er de afgelopen 18 mnd dik een ton mee gereden.

  According to nico – 22:14 (op 04 Juli ’08)
 15. Ik heb ook een 118D Nico, ik had liever een 120 of 123d gehad maar ik moest een beetje op de kleintjes letten helaas. Ze hebben het nieuwe model een beetje getuned afgelopen jaar en ik ben erg blij dat ie zo snel is, heb een drie-deurs, vind ik zelf erg mooi, wit van buiten, zwart van binnen, open dakkie en een verlaagd onderstel, helemaal super. Is niet erg groot maar als je voorin zit heb je daar geen last van 🙂 Ik had hiervoor een audi A4 maar die schoof in de bocht nogal gemakkelijk over zn voorwielen de bocht uit, geen lol mee te beleven, wel comfortabel trouwens en erg betrouwbaar. Deze bmw is echt geweldig om mee te rijden en met het dak open heb je toch een beetje het gevoel ‘buiten’ te zijn. Ik heb de eerste 2 duizend kilometer er bijna op zitten en dan kan ik eens echt gaan gassen met hm, ben benieuwd… Je maakt ook aardig wat kilometertjes Nico!

  According to Luc – 10:19 (op 05 Juli ’08)
 16. Hola Paulus, 3 dagen feest! mooi feesie? We hebben even op de site gekoekeloerd van de jongen… Ziet er leuk uit. Lekker deuntje op de achtergrond. http://www.motoqueroslegendarios.com].. We komen misschien morgen even langs.. Niet helemaal zeker hoor… Licht eraan hoe laat de BBQ hier afgelopen is.. 🙂

  @Lia: dat van dat standbeeld klopt; mensen hebben ruim 75.000 bronzen dingen [sleutels, beeldjes, kaarsenstandaards ed] gedoneerd. Ik heb een paar dagen geleden er een plaatje van geschoten. Het beeld staat een beetje op een gekke plek vind ik.
  http://img.skitch.com/20080705-k6d4er94c..]
  Als je meer wilt lezen over Rosario en ‘Che’, Karin-Marijke heeft een leuk stukje geschreven op Suite101, ik zal binnenkort wel een linkje plaatsen.

  @Nico & Luc; potverdikkemie, dat zijn kilometers, wij draaien ik denk 120.000 in die 5 jaar dat we onderweg zijn…. [goed, is natuurlijk geen beemer].

  Saludos en tot soon

  www.landcruising.nl

  According to Coen en Karin-Marijke – 20:54 (op 05 Juli ’08)
 17. Luc, je kan de 118 chippen en zo hetzelfde vermogen krijgen als de 120.
  Als ie is ingereden kan je leker doorgassen met de 118, houd hem boven de 4000 tpm en dan rijdt ie heerlijk, niet uit de bocht te krijgen!
  Ja ik draai aardig wat kilometers weg, ca 65000 per jaar.
  Met de motor ben ik niet zo’n held, die 60.000 van Paul in 3 jaar haal ik 10 jaar niet.
  lekker feestje gehad Paul?

  According to nico – 00:55 (op 06 Juli ’08)
 18. Kater meiden! Singani deed me de das om. Vanavond weer, want ik ben de hoffotograaf. Eens kijken of ik morgen of overmorgen wat foto´s kan laten zien en beelden van het ritje door de stad. Wat ik erg leuk aan Bolivia vind is de vrijheid hier. Echt alles kan. Motorfeestje? Zetten we toch gewoon de straat af. Luc, motorfietsen hier in Zuid Amerika zijn erg duur. Je betaalt een vermogen aan belasting. In Argentinie zelfs 100 procent. Een KTM 640 nieuw kost hier al gauw 15.000 dollar. Mensen geven toch de voorkeur aan eten. Vind dat ik weinig heb gereden de laatste jaren. Laatste maand in Argentinië flink doorgekacheld. 5500 kilometer, met veel tegenwind. In Anal had ik jaren dat ik 40.000 kilometer reed. Heb dan ook geen autorijbewijs. Lator meiden. Moet weer aan de Singani.

  According to Paul – 03:37 (op 06 Juli ’08)
 19. trouwens wie er over denkt om Paul te bezoeken en een stukkie te willen toeren: http://www.horizonsunlimited.com/hubb/so..

  keep the rubber side down 🙂 http://www.landcruising.nl

  According to Karin-Marijke en Coen – 04:26 (op 06 Juli ’08)
 20. Hoe zit dat eigenlijk met de pecunia’s Paul. ik lees niets anders dan dat je om geld zit te springen maar ik lees daarin nog vaker dat je als een godmajoor uit de kroeg bent gekomen……….

  OK auto’s dan, tering wat een km’s rijden jullie, waar je zin in hebt. In Anal rij ik hooguit 10-15,000 km, meestal op de (wielren) fiets nog wel meer!!!!!. En met de motorfietsen deed ik er 3000 in de afgelopen 3 jaar…….maar daarvan 2800 op het circuit. Ooohwja kan mijn ovloV 2.5 Turbo laten chippen, komt er 55pl en 90Nm bij.

  According to Roy – 12:17 (op 07 Juli ’08)
 21. Chippen? Thomas, daar doen wij niet aan! Wij zijn meer van de dunnere koppakkingen en wildere nokkenassen, om maar iets te noemen…toch?

  According to brun – 14:50 (op 07 Juli ’08)
 22. Klopt helemaal Brun, je gaat toch geen B18 opboren tot een B20? Maar die 2-traps Weber was wel lekker hoor!
  Ik deed zo’n 25.000 K’s per jaar met de Amazone, dus heb ik er wel harde klepzittingen in laten zetten vanwege de LPG (onderbouw).
  Gasaansluiting heb ik achter het rechter (scharnierbaar aan de onderzijde en een kogelsnappertje aan de bovenzijde om ‘m dicht te houden) reflectorhuisje gebouwd. Je zag er dus helemaal niets van!
  En die overdrive op de 4de versnelling was ook niet verkeerd!

  According to Thomas – 19:45 (op 07 Juli ’08)
 23. Ik ben nog nooit ver boven de 3000 toeren geweest Nico… Is toch nergens voor nodig, dat ding trekt bij 2000 toeren als een lier, dat vind ik nou net zo lekker van een diesel. Intussen kan ik gewoon planken en gaat lekker, zoals je schrijft, is niet uit de bocht te krijgen, helemaal toppie! Beetje opletten als het glad is met al die power op de achterwielen…

  Wacht met spanning de foto’s af Paulus, camera nog niet vast geroest?? Vreemd dat motoren zo duur zijn daar en er moeten toch ook rijke mensen zijn? Maar wel lekker dat het zo vrij is daar, in NL moet je voor het afzetten van de straat toch wel een erg goeie reden hebben en bovendien vergunningen in zesfout aanvragen en natuurlijk politie en brandweer inlichten 🙁 Keerzijde is natuurlijk dat iedereen maar doet waar ie zin in heeft en corruptie hoogtij viert.

  Is het daar eigenlijk winter Paul?? Het is hier zomer (juli, ik zeg het maaf ff want het lijkt meer november) en het terrasgevoel is ff weg, gisteren echte hoosbuien… Wat een klerezooi zeg. Wknd gevuld met babyborrels, etentjes en drinken en een bezoekje aan mijn altijd positieve moeder, het mens racet intussen in dr tijdelijke rolstoel door het verpleegtehuis nu ze na 2eneenhalve maand eindelijk het bed heeft mogen verlaten met dr twee gereviseerde heupen, ze kan niet wachten om weer te gaan lopen. Bijna 80 maar niet stuk te krijgen, dat is nog eens een voorbeeld.
  Overigens Roy, babyborrel was bij de dochter van Fred Rompelberg, die man is volslagen gestoord, heeft het wereldrecord hard fietsen op zn naam staan, achter een dragracer op een zoutvlakte, 268km per uur… Misschien een ideetje om dat te proberen te verbreken?? Moet jou toch lukken met je getrainde beentjes en je ervaring op je duc! Er valt goed geld mee te verdienen…
  Grtz

  According to Luc – 11:04 (op 08 Juli ’08)
 24. Hey Paul! Zojuist even op je site gekeken of je al papa bent geworden.. dus nog niet! Hoop alles goed en dat je boek een hit wordt! Wanneer denk je dat het wereldwijd te verkrijgen is ? Annet Houben ( degene die me over jou en jouw tripje vertelde) is vriendin van jouw zus die in Haarlem woont 🙂 Vorige week gaf ik fiesta in A’dam en afgelopen week in Barcelona geweest… Nu eens voor meer dan 14 dagen in 1 land 🙂 Geef me even een tel.nummer van je ( van de kroeg of huis of mobile doesnt matter ) en bel je even, Saludos!

  According to Ben Valks – 11:53 (op 08 Juli ’08)
 25. Heya Paulus, hoe was het weekend man? Vertel.. Moet toch speciaal zijn geweest niet? 10 jaar Motoqueros. Trouwens, Karin-Marijke heeft een leuk verhaaltje gepubliceerd op suite101: http://argentina-travel.suite101.com/art..

  Haar eerste verhaaltje daar, dus misschien een duwtje is welkom..

  Vandaag trouwens een 60km uitstapje gemaakt vanuit Rosario de enorme brug over de Rio Parana. Die brug is gebouwd door een Nederlands bedrijf, en het gerucht doet de ronde dat de rekening nog niet is betaald. De brug ligt er pas 5 jaar. Nagelnieuw dus. Goed. Aan de overkant ligt een klein authentiek stadje Victoria. Op zich leuk plekje om oude gebouwen te bekijken. Veel belangrijker echter is het feit dat er op verschillende momenten UFO’s zijn waargenomen! Er is zelfs een UFO museum, waar een gek stuk metaal is gevonden. Af en toe doorzichtig als er foto’s van genomen worden. Vreemd. Toen wij voor de deur stonden was het museum helaas gesloten. Maar ik heb twee filmpjes gevonden: http://youtube.com/watch?v=JRRUI7qalQY
  waar jongelui het museum en de directrice werkelijk binnenvallen en deze: http://www.youtube.com/watch?v=i6-FGc3RS..
  goed om je spaans op te breken [zo snel brabbelt die jongen!]
  Dus Paul, je UFO’s bestaan! Nu weet je het…

  Als het goed is vertrekken we vrijdag richting Cordoba

  According to Coen en Karin-Marijke – 02:55 (op 09 Juli ’08)
 26. Nog heel even, dan hou ik er over op, ik ben geen specialist op dit gebied, maar die jongens spraken [en lieten foto’s zien] over de verminkte beesten, waar geen druppel bloed te vinden was… Nu las ik zojuist dit: http://inexplicata.blogspot.com/
  En ook dat er een stel ‘Sjankies’ in witte pakken aan het rondneuzen was op zoek naar restmateriaal. Maar daar kan ik niets over vinden…

  Wazig allemaal… Nou, ik hoop dat wij ze niet tegenkomen. Naast geweren, overvallers, drugsbaronnen, mafia, corrupte agenten, guerilla’s en verkeerde militairen, zouden we nu dus ook nog eens op onze hoede moeten zijn voor chirurgische buitenaardse wezens…

  Ciao

  According to Coen en Karin-Marijke – 03:04 (op 09 Juli ’08)
 27. Paultje als je dit leest zijn we verhuist en wonen we in het zuiden van la France en wel in de regio Les Landes, tegen Spanje aan, tussen Bordeaux, Bayonnen en Dax. NL hadden we echt wel gezien.. van de oh zo politieke correctness ed hadden we meer de buik vol.. huis zaak en voorraad brillen is verkocht en we hebben er daar een leuke bedoening met piscine voor in de plaats .. grt Joost

  According to Joost – 21:45 (op 17 Juli ’08)
 28. Take it from me Joost, na 3 jaar in het buitenland gewoond te hebben blijkt NL helemaal niet zo verkeerd, alhowel Les Landes……dat zou een hoop goed kunnen maken, nog wat leuke stuurweggetjes daar?

  According to Roy – 06:11 (op 18 Juli ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *