Ufo’s?

07.35, 07.35, 07.35, 07.36. Haha, Paultje ziet ze vliegen. Maai alvast het gras voor jullie voeten weg. Vergeet niet dat ik in de regel on the road meer zie dan jullie vanuit jullie grijze kantoorgebouwen. Ik maakte wat foto´s van de weg om jullie te laten zien hoe ongelooflijk saai de wegen hier zijn (schiet wel lekker op) en zag door de lens wat ruis. Dacht dat het lichtjes (twee centimeter rechts van het midden) waren in de bergen. Maar er zijn hier helemaal geen bergen. Op de display zag ik de lichtjes, maar schonk er verder geen aandacht aan. ´s Avonds toch de foto´s maar eens bekeken, en verdomd. Verjaardagsgroet? Ben ´s ochtends de 50 kilometer terug gereden en zag voor de rest niets bijzonders. Navraag gedaan – geen vliegveld of militaire basis in de buurt. Trouwens, geen vliegtuig mag zo laag vliegen. Nou heb ik gehoord dat ik de buurt van Cordoba de mensen wel meer dit soort fratsen zien. Eens kijken? Een ruimtestation was gisteren om elf uur ´s avonds ter hoogte van Cordoba. You tell me. Dit is geen gezichtsbedrog meiden. Heb die foto´s in 45 seconden achter elkaar geschoten. Ze vliegen recht op me af, mijn vriendjes uit het universum y mas alla. Ja, ben in de buurt van Cordoba. Schiet lekker op. Loop volkomen, maar dan ook volkomen leeg in Argentinië. In een week meer uitgegeven dan in een maand in Bolivia. Twee maanden in dit tempo en ik ben leeg. Verjaardag was de kuttigste dag van mijn dit jaar, todat mijn vriendjes me kwamen begroeten. Motor is bezig met het ontwikkelen van een probleem. Hoor een zwaar geluid in het midden van de motor. Vandaag olie verwisseld maar zag voor de rest geen zweem. Was wel pikzwart, terwijl ik 1500 kilometer terug voor het laatst nieuwe olie gebruikte. Ik ken mijn motor als geen ander. Ze vertelt me al haar ranzige geheimpjes. Dit is nieuw. Ze heeft er al een tijdje last van, maar ´t gebonk wordt erger. Maak me (terecht) zorgen of ze wel het haalt, ongelogen. Moet wel zeggen dat ze voor de rest prima loopt. Waar maak je je dan druk om? Heb sowieso nog 3500 kilometer te gaan en dan moet ik nog helemaal naar boven. Jullie laten me toch niet in de steek he, als ze de geest geeft? Bedoel, we hebben het wel over de Moeder van de V7´s. Die kunnen we niet in een greppel achter laten. Probeer zuidelijker te komen dan Ushuaia. Dus ´t wordt Puerto Williams in Chili. Dan eens kijken of er nog een geitenpadje naar de punt loopt. Al de motorrijders gaan naar Ushuaia. Ik dus niet. Voor de rest zijn de Argentijnen te schattig. Jammer dat ik geen tijd en geld meer heb om ze beter te leren kennen. Ben met een levensomvattend project bezig. Probeer daarvoor de sparen, wat in dit tempo niet erg lukt. Zal je daarover meer vertellen als ik met de reis klaar ben en dat gaat sneller gebeuren dan je denkt. Ben over een maand drie jaar onderweg. We zijn beiden moe en… willen naar huis.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. paul, er zit een foto over een stuk tekst heen, krijg m niet weg. Kan dat dus helaas niet lezen.
  Wel apart hoor van die ufo’s !
  Mir

  According to mir – 08:07 (op 21 Maart ’08)
 2. Paul,
  kunnen die chopperbouwers niet even wat verder kijken in je motor? kruiskopeling controleren, misschien de cilinders eraf en zien of daar iets aan de hand is. zowiezo even laten luisteren door iemand die een second opinion kan geven, oorzaak olielekage opsporen en verhelpen.
  zal wat vaker op de ads klikken.
  goede reis alvast
  nico

  According to nico – 08:26 (op 21 Maart ’08)
 3. Kom op Paul
  ff volhouden!!
  Ik ben trouwens benieuwd waar jouw “thuis” is.

  According to bruce – 08:55 (op 21 Maart ’08)
 4. Paul, ik gok op een vetvlek op je lens en weerspiegeling van koplampen. Op de 2e foto zie je met wat inlevingsvermogen. de oranje knipperlichten erbij!!!! Zal van de week een verjaardagsbijdrage aan de Guz overmaken. Want zonder de Guz is deze site verloren!

  According to Roy – 09:10 (op 21 Maart ’08)
 5. Ja, denk eerlijk gezegd dat SR gelijk heeft, spetters op je lens. Het was slecht weer, de lampen spiegelen in de weg… En anders, laser, heb je hier ook wel eens.
  Maar wat belangrijker is, je bent onderweg. En hebt plannen voor de toekomst. Wat wil je ook, na DRIE jaar! Knappe prestatie, drie jaar in je eentje onderweg zijn en steeds nieuwe contacten maken en verlaten. Zou zelf bindingsangst krijgen denk ik. Ben erg benieuwd wat dat thuis van jou zal worden.
  En, nee, natuurlijk laten we jou niet in de steek! Met of zonder Guzz, het gaat om jou.
  Trouwens onmetelijk saaie wegen daar zeg, en redelijk veel verkeer, lijkt me helemaal niks. En geen bergen, hoe hoog zit je nou?
  Heb je al 2,5K gereden dan?

  Grtz

  According to Luc – 11:02 (op 21 Maart ’08)
 6. Wat je op de foto’s ziet heet ghosting, wordt veroorzaakt door reflectie tussen de verschillende lenselementen in de lens van je camera. Sorry…

  Klinkt niet best met dat bigend. Kostbare klus om te repararen ook, ben ik bang. Wat misschien een tijdelijke fix zou kunnen zijn is wat dikkere olie gebruiken, om de totale meltdown wat te vertragen. Wat denk jij ervan, Nico? Ooit gehoord van manieren om het onvermijdelijke uit te stellen?

  According to Carel – 15:43 (op 21 Maart ’08)
 7. Niks geen gosthing. Heb ´t toch echt gezien. Probeer voor de grap eens anders dan in kaders te denken. Er zit snelheid in de lichtjes. Hoorde van veel mensen dat in de buurt van Cordoba veel onverklaarbare zaken worden gezien. Zijn zelfs boeken over geschreven, over de streek. Op de terugweg zal ik proberen er een verhaal uit te slepen. Motor loopt lekker, met of zonder geluid. En waarom hoor ik niks van Roxana.

  According to Paul – 17:30 (op 21 Maart ’08)
 8. Ohja hadden ze in dat gebied ook niet die kabouters gezien….pffff mij krijg je niet gek Paul, dat ben ik al…….ghosting, mooi woord Carel, maar inderdaad kun je dat ook hebben als je een zoomlens gebruikt………nouja mij om het even Paul heeft ze zien bewegen……zojuist een heerlijke BBQ aan het zwembad genoten, heel veel onbekende Roxanna;s. heb me ingehouden met vrouw en vrienden in de buurt…… ben als een godmajoor, hoezo alcoholvrij die arabische landen. Zijn trouwens 2 Qatari’s ter dood veroordeeld vanwege het verhandelen van drugs, zo zijn ze dan wel weer. Op naar volgende week en Wilders zijn film, ik maak me een zorgen hier, Osama dreigt Europa met aanslagen, zit k hier toch lekker hoog en droog in het hol van de leeuw……..

  According to Roy – 17:58 (op 21 Maart ’08)
 9. Hahaha, die Paul. Iedereen ziet toch meteen dat dit een lenseffect is. De ‘ufo’s’ staan precies even ver naast elkaar als de koplampen van de auto en als je goed kijkt zie je iets verder naar links, iets naar beneden ook nog die iets fellere koplamp van de auto er achter. In spiegelbeeld maar perspectivisch op exact dezelfde plek, ik heb het nog even nagemeten.
  Na een lange rit denk je wellicht wel eens dat je dingen ziet vliegen, ik ken dat wel. Dat zijn vermoeidheidsverschijnselen, geen ufo’s. Ufo’s bestaan namelijk niet.

  According to Vasilis – 20:08 (op 21 Maart ’08)
 10. wat denk ik ervan? als het echt speling is wat Paul hoort dan is er volgens mij niets aan te doen zonder de boel open te maken. wellicht is dikkere olie een manier om het iets uit te stellen ik zou daarbij kiezen voor een dope in de vorm van molycote.
  Toch blijf ik erbij dat het beter is om eerst andere oorzaken uit te sluiten; kruiskoppeling, gebroken ophanging, losse ophangbout, verbeelding etc…

  According to nico – 20:49 (op 21 Maart ’08)
 11. En wat is die derde lamp dan? Het zijn er steeds drie, eentje wijkt af naar links. Ik ben gaan twijfelen omdat in deze streek veel onverklaarbare dingen worden gezien. Heb ´t aan verschillende mensen gevraagd (geef toe, zouden jullie ook doen) en iedereen zegt steeds hetzelfde dat in de streek veel ´Ufo´s´ worden gezien, ook waar geen auto´s zijn. Ik heb ook andere foto´s met de groothoek geschoten. Waarom zie je het op die foto´s niet? Ik geef niet zo snel op.

  According to Paul – 01:10 (op 22 Maart ’08)
 12. Klasse Paul,

  Mooi opstandig verhaal.Ik dacht alleen dat je de Guzzipoelier“vrienden” al vergeten was.
  De laatste stukjes zijn altijd wat zwaarder Paul,gewoon volhouden.Of het nu vrouwen,kilometers of UFO’s zijn,jij geeft niet zo snel op.
  Puerto Williams,Goeie Keus.
  Laat de rest maar rijden.
  Succes en volhouden,kanjer.
  Arilaverda

  According to Kees – 14:18 (op 23 Maart ’08)
 13. Puerto Williams gaat goud geld kosten Paul! 100 US$ [of was het nu euro’s?] voor een enkeltje met de boot of, vliegtuig vanaf Ushuaia… en dat voor een klote dorpje aan de overkant van het Beagle kanaal…. tip: rij naar Estancia Haberton, meld je daar, en dan gratis kamperen met niemand om je heen langs het Beagle kanaal, met uitzicht op Puerto Williams, walvissen en Antartica cruiseboten…

  According to Coen en Karin-Marijke – 15:18 (op 24 Maart ’08)
 14. Ik geef ook niet snel op… Waarom je ze op andere foto’s niet ziet? Geen idee, zal wel wat met de hoek te maken hebben waaronder het licht van die koplampen de lens in valt. De lens op mijn camera heeft ook last van ufo’s – de ene keer wel, de andere keer niet. Lijkt af te hangen van waar de lichtbron staat in de foto, zoomstand, dat soort dingen…
  @ Roy: Niet zelf verzonnen trouwens, “ghosting”. You want proof? http://chris.quietlife.net/2006/07/28/re..

  According to Carel – 12:13 (op 25 Maart ’08)
 15. TE ESPERAMOS EN CONCORDIA, NO TE OLVIDES, CUANDO COMIENCES TU VIAJE HACIA EL NORTE PASA !!!

  good roads!!! good trip!

  According to ignacio – 04:40 (op 08 April ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *