Soort van kerstgedachte

Nou was ik in mijn memoires (schrijf ik dat goed zo?) aan het vlooien, en kwam het volgende fragment tegen. Lijkt bijna op een kerstverhaaltje. Het is een scene uit het nu al veel geprezen boek van manusje van alles, de heer Paul A.J. van Hooff, wat ik best een lekkere schrijversnaam vindt. Nou nog het boek. Bij deze een flard ervan. Dan begrijp je ook meteen waarom het allemaal zo lang moet duren. ’t Is wat bewerkelijk allemaal. Eigenlijk kom ik met deze noodupload omdat Roycito de tent over dreigt te nemen. Wie dit leest is, is niet bijziend.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Ha die Paul, ik volg je al vanaf je geboorte, dus allang voordat die keileuke website van je bestond, en ik moet zeggen dat je me elke dag weer verbaasd. Manusje van alles, schreef je? Een literair wonder is opgestaan. Ik bied nu al 1234,30 euro voor het eerste exemplaar. Wie biedt meer?

  According to Willemein – 22:21 (op 17 December ’08)
 2. Leest heerlijk Paul! Baalde toen het afgelopen was 😉

  According to Roos – 09:31 (op 18 December ’08)
 3. Mooi stuk, Paul!!! Prachtig! Ik ga voor de boekhandel liggen met mijn slaapzak, om een van de eerste exemplaren te bemachtigen. Ging je niet op 4 mei naar de Dam? Dan is het dodenherdenking, niet de 5e…

  Stap zo in vliegtuig voor een paar dagen Londen… al vaker geweest maar niet in deze kerstsfeer. Ben benieuwd.
  Kus, Sig

  According to Sigrid – 13:41 (op 18 December ’08)
 4. Hahaha Paul, je bent toch niet bang voor SR?? Kom op joh, die gladde aal tipt toch niet aan jouw avonturen man!!! Heerlijk om te lezen, geweldig al die mensen die je onderweg tegenkomt. Jammer dat je klokje nu stil staat, of toch niet??

  Ennuh Martijn, die plekjes zijn er echt nog steeds hoor en ook die hapjes bij je ouzo, 1 euro per glas incl. happie, althans tot drie maanden geleden op het plein in zegikniet want anders gaat straks iedereen er naartoe en dat is ffkies niet de bedoeling. Proost alvast voor onder de parasol, wordt het Mythos of Heineken?

  Ik weet nog steeds niks van motoren maar toen ik laatst bij de BMW dealer was met mn vierwieler stond daar een motor met belettering over bmw-diesel, ik dacht toen dat het een diesel motor betrof, of is dat totaal onmogelijk?? Anyway, zou natuurlijk wel grappig zijn om een motorfabrikant te vinden met iets innovatiefs en ze dan aan te bieden een monsterproef te doen door met zo’n ding van Bolivia naar Amsterdam te rijden via Kaapstad ofzo. Voor jou met je connecties in motorland moet zo iets toch in een handomdraai geregeld zijn Paul! En inderdaad een beetje ‘schoon’ rijden kan helemaal geen kwaad, 1 duppeltje afgewerkte olie in de grond is al slecht voor het drinkwater, laat staan 2,5 liter SR 🙁 Heb touwens zelf de eerste 25 duizend kilometer met mn diesel er op zitten en nog nooit ene druppel olie bijgevuld, staat nog steeds op max. Knappe prestatie. Ik kon trouwens op de site van bmw niks vinden over een dieselmotorfiets…

  Ik ga 10 januari het fucking AD kopen Paul, wel eerst ff een kerstmuts over mn kop trekken zodat niemand me herkend… Grtz

  According to Luc – 17:17 (op 18 December ’08)
 5. he broer, lees echt lekker weg. mooie stijl, blijft boeien. nu nog met mooie foto’s erbij en de geletterde motorijder (en al het andere volk nautuurlijk ) kan hierbij heerlijk wegdromen

  According to broer – 21:29 (op 18 December ’08)
 6. star twin in loenen heeft een paar jaar geleden al eens een diesel motorblok in een motorfiets frame gelepeld. een serie produkt is het nooit geworden.
  zie http://www.vw3literlupoclub.com/1200_TDI..

  According to nico – 23:21 (op 18 December ’08)
 7. Leest als een trein, pardon motor, Paul. Het gas erop en blijven schrijven. Met alle CC’s die je in je hebt. En tussendoor wens ik jou en je family zonnige kerstdagen en een knallend 2009. Het jaar waarop jij in de boekhandel ligt!

  Tanks voor de opsteker Luc. Was al helemaal depri geluld over Griekenland door Roy. En natuurlijk wordt het Mythos. Dat buitenlandse bier is altijd, zoals het Turkse Effes of dat Thaise bier, net even wat hoppiger. En daarna hup het water in met snorkel en hopen dat ik en m’n zoon contact kunnen maken met een zeeschildpad van pak ‘m beet 100 kilo.

  … ineens zie ik voor me dat die waterschildpad Roy is …

  Over besparen gesproken, en ook weet niets van motors, kun je geen LPG tank op de Guzzi zetten? Briljant idee! Word jij, Paul, die gekke Hollander die van Zui-Afrika naar Europa toert. Op gas. Wat voor geluid krijg je dan? Pfffffffrrrrrrr…

  Of nog pr-waardiger: een motor op windenergie, die, als ie eenmaal rijdt, z’n eigen energie opwekr. Zit jij met een molentje op je helm, Paul. En die koters naast je, met beiden zo’n plastic peuter ‘bloemenmolen’ in de volle wind). Wat een primeur. Kun je subsidie op krijgen!

  According to martijn – 00:28 (op 19 December ’08)
 8. Thanks Sig, heb er toch zo’n 150 keer overheen gelezen. Je kunt van alles over de Ruigrokken zeggen, behalve dat ze niet bij de pinken zijn. Heb inmiddels 85 van dit soort pagina´s. Het schrijven is op zich niet het probleem, wel hoe ik de puzzel in elkaar krijg. Heb de keuze uit een kleine 1000 personages en gebeurtenissen – wie wel en wie niet. Daar worstel ik nog het meest mee. Ik denk in scenes, en die vreten ruimte. Door het te laten zien, en niet als een idioot te vertellen wat ik in het begin deed, kun je in feite minder informatie kwijt, maar wat je laat zien staat als een huis. Als ik deze stijl 260 pagina’s volhoud, vlieg je uiteindelijk door zo’n boekie heen. ´t Krijgt zoals Pieter zei, een moordende verteltrant. Ben erg benieuwd. Ik weet inmiddels dat het boek erkomt. Bedoel, het aantal journalisten met een onafgemaakte roman in de keukenla is niet te tellen. Ik zit nu in de fase dat ik wil weten wat er gebeurt als je zo’n manuscript afhebt. Vind je een uitgever? En zo ja, hoe zet je het in de markt? Ga je er uiteindelijk wat mee verdienen? Ben hier nog wel een maand of acht mee bezig. Zaterdag gaan we met zijn allen naar Chaco, naar de finca van Rox´s moeder. Twee dagen bussen met de kleintjes. Ze vinden het leuk om onder de mensen te zijn, dus ik maak me er niet zo druk om. Prachtige ventjes hoor, kan al niet meer zonder ze. Ciao,

  Paul

  According to pAUL – 00:35 (op 19 December ’08)
 9. Leest inderdaad goed weg dat stuk Paul (of is het pAUL) dat boek gaat zo zeker wat worden. En vergeet niet dat je foto’s ook heel veel kunnen zeggen (let op Martijn kun je misschien in een reclame slogan gebruiken, pictures can tell thousands of words).

  Nico, je bent me voor met de TDI van Startwin, al heeft dat ding volgens mij nog nooit serieus gereden hahahaha een VW Polo 3 cilinder in een 2 wielframe proppen, trouwens jullie amerikaanse vrienden rijden al jaren in de army met diesel off the road bikes: http://www.m1030.com/models.htm dus zo nieuw is dat niet (wel 1:50 rijden!). Zeg Luc en hoe lang heb je die bak al? Ik heb net 40,000km op de ovloV zitten, ohja die is bijna 3 jaar oud lijkt me nog betere manier om minder olie te verbruiken……

  Nee dan toch mijn stokpaardje, zelfs KTM gaat een elektra bike introduceren in 2010!!!! http://www.oekonews.at/netautor/napro4//..

  Toch wel schattig om te zien hoe onze Paul verandert van ruwe bolster blanki pit gozurt in een emo vadertje……. zoals het gros van de mannelijke bloggers hiero! Veel plezier op de finca!

  According to Roy – 08:36 (op 19 December ’08)
 10. Betere link naar dat KTM gebeuren….. http://www.oekonews.at/index.php?mdoc_id..

  According to Roy – 08:37 (op 19 December ’08)
 11. Vijf maanden SR, sorry Martijn maar je zult het zeker naar je zin hebben met vriend Mythos!!

  According to Luc – 17:56 (op 19 December ’08)
 12. Een van de reden dat ik de reis heb gedaan, is omdat ik vermoed dat het over een tijd niet meer kan. Dan gaan al die benzinemotoren op de schroothoop of in het museum in het geval van de Guzzi. Ja, hoop dat ik dit jaar een uitgever ga vinden. Dat zou mooi zijn. Hoofdstuk over Alaska staat stijf van de avontuur en behoort nu al tot de klassiekers uit de motorliteratuur, een zeer geliefd genre onder de schrijvers. He meiden, morgen maak ik de pleiterik naar Chaco. Ga op de finca kerst vieren met mijn boluditos, en de rest van de familie Ticona. Vandaag Rox´vader ontmoet. Prima kerel hoor. Zal op die finca mijn best doen op foto’s en prijswinnende documentaires. He bedankt voor al de aandacht het afgelopen jaar. We houden deze pagina nog even in de lucht. Zal uiteindelijk naadloos overgaan in een Afrikaans avontuur. Ben uitgenodigd door Henno van Bergeijk, een van de Nederlandse rijders in Parijs Dakar. Rond de 15e zijn ze in de Atacamawoestijn. Denk dat ik het ga doen. Hé familie, vrienden, kennissen en Roy uiteraard, fijne kerstdagen. Ik vermoed dat er in de rimboe geen internet te vinden is. Op de finca is in ieder geval geen licht. Martijn, fijne trip naar Mythos. Mazzel.

  According to Paul – 01:49 (op 20 December ’08)
 13. Trouwens, las je ´m nog even: `wat ik best een lekkere schrijversnaam vindt.´ Heb nog een lange weg te gaan…

  According to Paul – 02:00 (op 20 December ’08)
 14. fijne kerstdagen Paul, en natuurlijk alle andere lezers hier ook!

  According to nico – 10:53 (op 20 December ’08)
 15. Hee broer, hoop dat je het nog leest, fijne kerst alvast. Komen zelf net uit de bush, net weer terug in Luang Prabang. Te voet, slowboat, tuktuk. We waren in klein bergdorpje. Heel mooi daar.
  Kus van je zus

  According to Daantje – 12:47 (op 20 December ’08)
 16. Hey Paul,
  Fijne dagen aldaar!
  Daan moet ik je ook weer ophalen, laat effies weten!
  Kus Bar

  According to Barb – 21:33 (op 20 December ’08)
 17. En bedankt he Paul, met je Hé familie, vrienden, kennissen en Roy uiteraard………

  Niet zo negatief overigens over hydrocarbons vestokende voertuigen, die blijven tot in de vergetelheid rijden, je moet eens zien wat een revival er is in Anal met ouwe 2-taktjes, en men vind het prachtig, merk het zelf als ik met mijn Dappie 125 ergens rond knetter. Anyhow, Marokko, dat heeft toch wel wat, weet niet of het me dit jaar gaat lukken maar dat Atlas gebergte, mocht je nu toch deze kant opkomen Paul, haal ik je vanaf daar wel op!!!!! http://www.evisor.tv/tv/gelaende/fuer-di..

  Gaaf om bij PD uitgenodigd te zijn, kan je enkel adviseren, doen, inclu uitgebreide reportage!

  According to Roy – 16:08 (op 21 December ’08)
 18. Ha iPaul,

  Met plezier gelezen,.

  Hou de boekwinkel in de gaten, met de tijd!

  Mvgr

  Ad

  According to Ad – 10:03 (op 22 December ’08)
 19. Hé Paul,

  Zag je net in het blad MotoPort staan, grappig 3 jaar in een klein verhaal! En een leuke foto van je mannen!
  Hele fijne feestdagen met je gezin en een goed 2009!

  kus
  Stephanie

  According to Stephanie – 10:40 (op 22 December ’08)
 20. beste paul, roxanne en de kinderen,
  vanuit het ziekenhuis en een donker holland, de warmste groeten en de beste wensen voor allen.
  het gaat beter met je pa, heb een buikvliesontsteking,
  niet ernstig, wel vervelend en moet met de kerst n ziekenhuis blijven

  According to pa – 18:50 (op 23 December ’08)
 21. Hai Paul,

  Hou kontakt met Daan en met Peter.

  Gaat oke met mijn broer.

  Mvgr

  Ad

  According to Ad – 07:21 (op 24 December ’08)
 22. Melly Clismas flom Bangkok.

  According to Daantje – 09:03 (op 25 December ’08)
 23. prettige kerstdagen

  According to dominicus – 11:44 (op 25 December ’08)
 24. Prettige daagjes uit Chili, strand, zon, zee, 32 graden. Paul, veel plezier op de finca in de chaco. Trouwens de 15e zitten de Dakar jongens en meisjes in Argentina tussen Fiambala en La Rioja. Zeg maar wanneer en waar je er bent, wij zijn ook van de partij!
  Saludos & abrazos

  According to Coen en Karin-Marijke – 14:30 (op 25 December ’08)
 25. Ja, dikke lul, wat een gedoe met die twee interessante letters, weer alles weg, nou alles, heb niks te melden, fijne feestdagen of zo iets, groeten

  According to Luc – 14:56 (op 27 December ’08)
 26. pfff, de kerstdagen zitten er weer op.

  According to martijn – 19:27 (op 27 December ’08)
 27. Tis dat het zonnetje schijnt maar voor de rest zijn deze dagen zo triest, wat mij betreft afschaffen!

  According to Roy – 13:21 (op 28 December ’08)
 28. Zo, depressieve boel hier!
  He Paul, jij wel een leuke kerst gehad in de Chaco? Lijkt mij wel wat!
  Alvast de beste wensen voor 2009! Dat je boek in de schappen komt te liggen! En natuurlijk ook de beste wensen voor Roxana en de kids. Knal jij het jaar uit met Peer aan je zijde? Zou wel gaaf zijn…

  According to Roos – 15:32 (op 28 December ’08)
 29. Ik bedoel eigenlijk dat hele kerstgebeuren en dan het zogenaamde welgemeende beste wensen gedoe voor het nieuwe jaar dat dat net zo goed afgeschaft kan worden, als het allemaal echt zo bedoelt is dan hoeft het daar geen kerst en of oud en nieuw voor te zijn, bedoel ik! Voor de rest heerlijke tijd van het jaar om te mountainbiken, de grond is bevroren dus kan je op plekken komen wat normaal niet mogelijk is!

  According to Roy – 17:23 (op 28 December ’08)
 30. AAAAIGHT!

  According to Roos – 17:26 (op 28 December ’08)
 31. Yo,

  ‘Trouwe sitersss’.

  Beste wensen voor allen (ook voor Roy).

  Verheug me op nieuwe ‘ranzige’ verhalen (van Paultje) in het nieuwe jaar!

  Gr. Maurice

  According to maurice van Bakel – 16:01 (op 29 December ’08)
 32. Vandaag voor het eerst geschaatst. 10 kilometer. Jawel!

  According to martijn – 17:33 (op 29 December ’08)
 33. Zo Paul,
  Nog een paar dagen en het zit er weer op, weer een jaar voorbij, het was een spannend jaar voor jou
  Je trip met succes beëindigt, heeeeeeeeeeeel veel kilometers achter de rug en eigenlijk zonder al te veel problemen ….Kan ook niet anders met zo’n trouwe tweewieler. De guzziegalore heeft haar taak met spierballen volbracht . Ja, hier en daar een scheur in het rubber (kon ze niet altijd wat aan doen) maar alles kwam op z’n pootjes terecht.
  Ook het jaar dat je vader bent geworden, een geweldige ervaring voor je, geloof zelfs dat je er aan gaat wennen. Weet er niet het fijne van, maar als ze eenmaal een beetje zelfstandig worden kan je vreselijk met ze lachen, dat weet ik dan weer wel. Er komt dan een tijd dat je misschien zelfs met elkaar de reis nog een keer maakt, en ze kan laten zien wat jij hebt beleefd.

  Knal met elkaar het nieuwjaar in, en kom op met foto’s en verhalen
  Wil wel zien hoe het daar gevierd wordt
  Chiao
  Kus aan Roxanne Sabastian en Santiago
  Voor u alle een prachtig en gezond nieuwjaar
  Har en bep

  According to Har – 22:14 (op 29 December ’08)
 34. Zeg waar hangt Paulus eigenlijk uit? dacht dat ie van Za-Zaterdag op kerstreces was, het is onderhand Woensdag……. nouja tot nu toe is ie altijd weer boven komen drijven. Mannen , El Dakaro gaat beginnen, en er is gelijktijdig een Africa race gaande (die wel gewoon naar Dakar gaan)……

  According to Roy – 09:20 (op 31 December ’08)
 35. Hey Paul, HAPPY NEW YEAR voor jou en de nieuwe family!! Ik hoop je snel weer is te zien geen idee alleen wanneer en waar. Hasta la vista Jan!

  According to Jan Weitner – 14:29 (op 31 December ’08)
 36. Een gelukkig en gezond 2009 voor jou! Knuffel aan de twee verre neven en Rox.

  Kus van je zus.

  According to Daantje – 15:57 (op 31 December ’08)
 37. Hey Paulus, en alle anderen,
  Een gelukkig nieuwjaar gewenst!

  According to Barb – 09:14 (op 01 Januari ’09)
 38. he broer, vanuit Lisse de allerbeste wensen voor je kids , voor je vrouw en natuurlijk voor je bike. dit wordt het jaar van je boek, maak het af, dan cashen en dan ……….we zien wel
  kus

  According to broer – 10:35 (op 01 Januari ’09)
 39. sorry, natuurlijk ook voor je zelf. de volgorde mag jezelf bepalen

  According to broer – 10:36 (op 01 Januari ’09)
 40. Paul,fijne vent.De allerbeste wensen voor 2009.Wat het jaar brengt zien we wel.
  Maak er met je gezin iets moois van.
  Mis je…

  Ook alle lezers en schrijvers op Paul z’n site al het goede voor 2009.
  En beterschap voor vader Fred.

  Groet…

  According to Kees – 11:11 (op 02 Januari ’09)
 41. Ik vind al die wensen enzo juist wel leuk. Dus allemaal: De beste wensen!

  According to Luc – 10:32 (op 03 Januari ’09)
 42. Ook van mij De beste wensen!

  According to dominicus – 21:11 (op 03 Januari ’09)
 43. Hai Paul, Rox en de kinderen.

  De best wensen voor 2009. Zal ‘Dakar’ in de gaten houden.

  Rondje familie gedaan, tussen kerst en oud en nieuw, De groeten uit Gemert.

  Ad

  According to Ad – 09:40 (op 04 Januari ’09)
 44. Zeg zou Paul al onderweg zijn naar El Dakaro? Of zou ie het met zijn schoonpa aan de stok gehad hebben???? nouja misschien zien we Paul hier wel verschijnen: http://www.hennovanbergeijk.nl/

  According to Roy – 15:29 (op 04 Januari ’09)
 45. De beste wensen voor alle mensen.

  According to martijn – 22:24 (op 05 Januari ’09)
 46. Heb elke avond naar Dakar gekeken, belachelijke naam trouwens maar dat ff daargelaten, en djeezus wat een stofhappen is dat zeg! Wel gaaf om dat landschap vanuit een heli te zien, met die snelheden ben je er snel doorheen volgens mij en bovendien hebben die lui geen tijd om om zich heen te kijken of zich te vervelen… Maar Paul op zn bromfiets…..uitgestrekte bedoeling daaroo….
  Vraag me wel af waar PistolenPaultje is trouwens, alles goed gegaan op de hacienda???

  According to Luc – 12:23 (op 06 Januari ’09)
 47. Ja Paulus waar zit je!
  Je hebt een mooie zaak Luc, en lekkere koffie!

  According to Barb – 15:35 (op 06 Januari ’09)
 48. Dat heb je mooi voor elkaar Luc, dat ze je zaakie bekeken heeft, en dat voor een bakkie koffie!

  According to Roy – 20:40 (op 06 Januari ’09)
 49. Met of zonder melk?

  According to martijn – 22:14 (op 06 Januari ’09)
 50. Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul Paul kom nou

  According to martijn – 22:16 (op 06 Januari ’09)
 51. Volgens mij is hij op weg naar “Dakar” tis tenslotte in z’n achter tuin, t word trouwens tijd voor een update en wat film materiaal van de kids, Rox en de omgeving daar.
  Wil wel zien waar we in terecht kom dit jaar.
  We zijn van plan om in April te gaan, heb er nu al zin in.
  Kom kom Paul wakker worden

  Lator Har

  According to Har – 22:48 (op 06 Januari ’09)
 52. Tsjonge, wat zijn jullie nieuwsgierig zeg! Maar ik zeg lekker niks!

  According to Luc – 12:58 (op 07 Januari ’09)
 53. Ah toe nou, Luc. Ik zal het aan niemand verder vertellen…

  According to martijn – 17:55 (op 07 Januari ’09)
 54. Zo, ben weer boven water. Drie weken in totale afzondering gezeten op de finca. Er was niet eens licht, laat staan internet. Vanmorgen nog met een bakkie koffie in mijn hand staan kijken hoe ze een koe slachtten. Apart. Erg mooie finca. Denk dat ik varkensboer ga worden. En hé, jullie allemaal een prachtig nieuwjaar. En hoe is het met Pa? Lees dat allemaal nu pas. Morgen ben ik in Sucre tenminste, als we een bus kunnen vinden.

  According to Paul – 20:40 (op 07 Januari ’09)
 55. Varkensboer? Ik word spontaan lid van Varkens in Nood.
  Kus van je zus. Happy dat je leeft.

  According to Daantje – 20:47 (op 07 Januari ’09)
 56. Eet al jaren geen varkensvlees meer, ook geen kip overigens. denk alleen niet dat je varkensboer in nl met zuid amerika kunt vergelijken.
  jij varkensboer Paul? zou een andere hobby zoeken 🙂
  welkom terug, ga je nog naar de PD?

  According to nico – 22:50 (op 07 Januari ’09)
 57. Veel slachtkoeien zien soms ook niet de buitenlucht Nico, ik neem aan dat je wel riundvlees eet, ik eet die zooi enkel van bio gebeuren, je betaald je scheel maar daardoor koop je er ook minder van, leuke bijkomstigheid dat er dan veel minder CO2 geproduceerd wordt, laten we het daar eens over hebben! Paul op naar El Dakaro, is een bizarre tocht aan het worden….. Henno doet het overigens prima 37ste, rijd ook een gozer op een minibike mee, bizar, en Jaap van der Kooy is weer eens uitgevallen geloof voor de 14e keer dat ie de streep niet haalt, wordt een karikatuur van zichzelf die vent!

  According to Roy – 09:05 (op 08 Januari ’09)
 58. Geen bus kunnen vinden naar Sucre. Zit hier dus nog een dag vast. En heet! Dakar ga ik niet meer halen, en dat spijt me bijzonder. Valparaiso, wat mijn reisdoel zou zijn, ligt terhoogte van Santiago. Teringeind rijden. Het kost me al twee dagen om Bolivia uit te komen. Dan nog eens vijf naar Valparaiso. Het zit er gewoon niet in. Hm. Morgen dus in Sucre, en dan zal ik eens wat foto’s laten zien. Ciao,

  Paul

  According to Paul – 16:53 (op 08 Januari ’09)
 59. OK dan wachten we die foto’s af Paulus. Ben benieuwd, finca verhalen lijken me wel wat. Heet? Het is hier min 5, afgelopen nacht was het zelfs onder de 20 gr onder nul, best fris. Ziet er heerlijk uit, de wintersport begint nu echt behoorlijk te lonken… Dirk gaat ook mee Paul, de beste pokerspeler die ik ooit tegenover me gehad heb!
  Dakar is stoffig, en lijken…hmwhaa 🙁
  Grtz

  According to Luc – 20:37 (op 08 Januari ’09)
 60. Lieve Paul,

  Ben gewoon zenuwachtig wat ons te wachten staat.

  Jij daar lekker warm ,hier vriest het.Ik schaats me suf,want de leidsevaart is nog onbetrouwbaar dus alleen maar heenenweertjes op het slootje naast mij.(Wel de beste sloot van De Zilk)Morgen misschien wel,kunnen we naar de kaag.

  Iedereen niet vergeten om zaterdag een AD krant te scoren want er schijnt een aardig stukkie in te staan.allemaal kopen.
  Groet….

  According to Kees – 21:28 (op 08 Januari ’09)
 61. waar moet ik naar zoeken in het AD? wordt het een motorverhaal?

  Hoi Roy, ja ik eet wel rundvlees maar uitsluitend biologisch.
  ik kom te vaak op slachterijen, daar gaat je vleesconsumptie niet van omhoog..

  According to nico – 22:04 (op 08 Januari ’09)
 62. Gisteren 30 km geschaatst. De hele Loosdrechtse plassen rond. Op ijshockeyschaatsen. Gvd. Kwam kruipend over de finish. Schijnt dat het met noren beter gaat. Maar ja, imagokwestie …

  Dat schaatsen doet het land wel goed. Iedereen is blij en optimistisch en de kredietcrisis lijkt even niet meer te bestaan. We gaan dur gewoon voor knokken om de boel economisch overeind te houden. Zelf schat ik dat Holland weer Holland gaat worden: zuinig, bescheiden en verstandig. Let op: we gaan naar een marktplaats economie. Tweede hands is vaak zo goed als nieuw. Of beter.

  Vlees eet ik overigens wel nieuw. Zou graag vegetarisch zijn, ware het niet dat ik allergisch ben voor zo’n beetje alle vleesvervangers. Als ik die wel eet, krijg ik subiet een CO2 uitstoot die de waterspiegel spontaan 2 meter doet stijgen. Dus dan toch maar die fabriekskarbonade.

  Word jij overigens bioboer, Paulo? Vroeger heb ik tegenover zo’n ouderwets (voor de ruilverkaveling) boertje gewoond. Hij verbouwde alles op z’n landje, had wat kippen en een varkensstal. En die varkens slachtte hij zelf. Hingen ze aan een haak aan z’n huis, sneed ze in tweeen met de darmen naar buiten, en belde vervolgens de slager. Zie ik jou ook wel doen. Helaam lachen als je een zijspannetje koopt voor je Guzzi en 1x per week met een homp vlees (met z’n snuitje in de wind!) naar de plaatselijke vleesmarkt tuft.

  Knor knor, el mejor carne, si senor!

  According to martijn – 23:44 (op 08 Januari ’09)
 63. Die verhalen over die keuterboer doen me denken aan de familie van mn Griekse vriendinnetje, alles van eigen bodem. Wat bananen uit colombia, wat thee uit het verre oosten, wat wijn uit australie, wat schapenvlees uit nieuw zeeland, geen gelul, gewoon vant eigen land. Veel lekkerder en eerlijker. Maar ze hebben wel een wat makkelijker klimaat en een ander verwachtingspatroon….
  Toen ik studeerde woonde ik op een boerderij in Belgie, we hadden twee schapen, moeder en zoon, die waren van de huisbaas. Op een dag kwam er een turks echtpaar en daar hing onze harry opeens op zn kop aan een haak, velletje eraf, beetje hakken en stouwen en toen ging harry op de zundapp naar maastricht voor een aantal smakelijke maaltijden nemen ik aan. Heb nog nooit zo’n vol gepakte zundapp gezien…..

  Maar wat is er mis met het imago van de ‘Noor’ Martijn?? Je gaat toch ook niet op een mountain bike aan de tour de france beginnen…. Overigens is het hier in Z-Limburg echt hartstikke winter! Overal nog steeds een flink pak sneeuw en momenteel is het nog immer min ELF, twaalf uur ‘s middags….. Elke dag hele voorraden vogelvoer de tuin in!

  Vlees? Heerlijk!!! Vooral zo’n lekkere grote rooie biefstuk of van dat lekkere stoofvlees, of niet te vergeten souflakia!! hmmmmm, lekkuhhhrrrrrr!!!!! Niet te vergeten, wild zwijn, zalig!!

  Ik ga zaterdag zeker die KutKrant kopen, muts ver over mn ogen getrokken, dat valt nu toch niet op en dan ziet tenminste niemand dat ik die belachelijke krant koop, pffff, kon je nou niks beters krijgen Paul????

  According to Luc – 11:53 (op 09 Januari ’09)
 64. De hand die je voedt, moet je niet bijten Luc. Al hadden ze mijn verhaal in de Aktueel gezet. Heb gewoon poen nodig, want mijn banksaldo stemt me niet erg optimistisch, vooral niet als vier mensen en een konijn (Mysterio leeft nog altijd en was me toch een partij blij me weer te zien) hebt te voeden. Redacteur heeft het begin wat aangepast, en niet geheel in mijn stijl. Einde moet je ook maar vergeten. Wel die mooie cactusfoto in Mexico als opener gebruikt. Ja, ik ben weer op mijn stek. Weer terug in de ‘civilisatie’. Vanochtend vroeg aangekomen. Las in de krant dat Irak nog boven Bolivia staat als het gaat om politieke instabiliteit. Eind van de maand wordt er gestemd over Evo’s hobbyprojectje, de nieuwe grondwet. Kan spannend worden. Dat hij gaat winnen staat vast. Hij gebruikt belastingeld om die kabouterclub, de ongeletterde boertjes, van hem te mobiliseren. Ik nog altijd aan het stoeien met de States. Krijg het hoofdstuk maar niet van de grond. En zo blijven we met de hakken in het zand voortploegen. Ga eens even naar mijn foto’s kijken. Heb met jouw vlinderwensen rekening gehouden, Maurice. Heb minder foto’s kunnen schieten dan gepland. Batterijen raakten snel leeg, en geen werkend stopcontact in de buurt om ze weer op te laden. In Sucre is het overigens heerlijk weer, zo’n achttien graden. Komt de elfstedentocht er?

  According to Paul – 18:41 (op 09 Januari ’09)
 65. Hai Paul,

  Even naar de winkel voor het AD, Goed stuk toch, leest lekker.

  Goed fris hier, Nederland op de schaats.

  Groet

  Ad

  According to Ad – 10:21 (op 10 Januari ’09)
 66. Heb hiernaast bij het postkantoor net € 2,20 door de plee gespoeld voor dat klote blad. Niet bijten Paul, volgens mij was jij toch wel flink aan het bijten daar de KRO en daar heb je toch menig drankje van betaald dunkt me! Any way, het artikel ziet er indrukwekkend uit! Dit wordt natuurlijk je grote doorbraak! Nu als de bliksem dat boek erachteraan!!!!
  Vanaf zondag wordt het warmer dus 11 stedentocht wordt niks joh, bovendien was het voor de verandering in het zuiden veel kouder dan in het noorden, helaas hebben we hier geen water om op te schaatsen…. Vannacht was het weer min veertien of zo iets. Sneeuw kraakt onder mn voeten buiten, wow!!!

  According to Luc – 14:59 (op 10 Januari ’09)
 67. Geen AD te vinden hier in Amsterdam. Kan je geen pdf regelen?

  According to Vasilis – 17:19 (op 10 Januari ’09)
 68. Paul’s reis in een notendop (of notedop ?) gisteren in de reisbijlage. Natuurlijk te kort om alle overpeinzingen, stommiteiten, gelukkig- en ongelukkigheden onderweg te laten voelen, maar het is wat.
  Moet ik voor iemand nog een exemplaar bij de pomp scoren ? Ik moet toch zo nog ff tanken.
  Fred

  According to Fred – 15:22 (op 11 Januari ’09)
 69. Leuk om te lezen! Dat van de krant had ik niet op tijd meegekregen maar misschien heeft Luc het exemplaar bewaard!

  Het is hier heel anders dan normaal met die kou en sneeuw. Vandaag was het wat warmer dus de sneeuw zal nou wel snel verdwijnen.

  Ben benieuwd naar dat boek vol met avonturen!

  Groeten Steffie

  According to Steffie – 18:47 (op 11 Januari ’09)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *