Mañanas informales

Algunas palabras para mis amigos Argentinos, y lleugo siguemos hablando en Holandés. Oye gente, gracias por ser tan lindo para mi y la Guzzi. De verdad estoy estupendo de la amistad que encontre aca. Pues gracias a todos. Deje mi moto con Mariano. El y Pablo, con pucho, hicieron un buen trabajo. La Guzzi esta lista para el viaje a Bolivia. Lo siento, tome pocas fotos esta vez. Quize disfrutar mi tiempo y lo hice. Nos vemos la proxima vez. Gracias a todos. Oye, Julieta, sigue la luz, no mas. La luz eres tu. 😉 Was even nodig meiden. Ben hier een graag geziene gast. La Maxima, bakfiets der bakfietsen, staat in mijn schaduw. Werd dus op een ochtend wakker bij hermano Ruben (godsamme, wat zorgt die gozer goed voor me) en hoorde dat ik over een klein uur verwacht werd in Mañanas Informales, soort van Vijf Uur Show, maar dan in de ochtend, vier uur lang, elke dag. Verschil: een bloedmooie presentatrice en zo’n 25 miljoen kijkers. En daar zat ik dan, life in de uitzendig een beetje boerenkool Spaans te kletsen. Let even op de aankondiging: PAUL VAN OFF. Ben niet helemaal tevreden over mijn optreden, maar op z’n minst zat ik er ontspannen bij. Mooie ervaring. ’t Geinige is dat ik de dag erop herkend werd op straat. Maar ik blijf wie ik ben: Paul Boludo. Heb de cd nog niet ontvangen. Heb ’t met mijn kleine cameraatje opgenomen van het computerscherm. Excuses voor de belabberde kwaliteit. En hé Guus, je krijgt waar voor je sponsorgeld. De entree van de Guzzi is fenomenaal. Eerste filmpje lult Ruben wat raak en daarna steel ik de show, volkomen terecht. Ben toch zo’n vijftien minuten aan het woord. Hier wat indrukken. Overigens gaf ik de dag erna nog een uur durend interview aan het programma El Garage. Dat ging een stuk beter. Weet niet wanneer dat wordt uitgezonden. Wederom, erg leuk allemaal. Beetje publiciteit voor ’t Boekie der Boekies kan geen kwaad. Nog wat leuks in Anal gebeurd?

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Wat zat die miep nu de hele tijd die kale vent vast te houden? En wat voor een pipo’s zaten er aan de overkant? Gelukkig dat in het 2e filmpje de Guzzi uitbundig in beeld kwam, in het eerste filmpje leek het even of je op een schopper de reis had gemaakt. Leuk zo op tv (als je er van houd) maar dit moet je in Anal zien te regelen, dan gaan de kassa’s rinkelen (als je boek af is)!

  According to Roy – 06:16 (op 01 Augustus ’08)
 2. Hahaha Paul wat ontzettend lachen dit, jammer dat ik na twee jaar cursus Spaans nog steeds geen woord ervan versta! Goed gedaan man, je hebt vast een groot publiek bereikt! Voor mij was het hoogsthaalbare meer dan 25 jaar geleden in een radioprogramma van Jules de Corte een spreekbeurt over zeehondjes…
  Anyway Roy, je bent gewoon stikjaloers want je zou maar wat graag in de schijnwerpers staan!

  According to Barb – 10:11 (op 01 Augustus ’08)
 3. Hoe krijg je dit nou toch weer voor elkaar. Ik moet er zo om lachen. Je zat er ontspannen bij. En de Guzzi, welverdiend in de spotlights.
  Wat lijkt Argentinie mij een geweldig land!!!!

  Ik ga papa even bellen. Hij zal trots op je zijn.

  According to Danielle Wempe – 10:59 (op 01 Augustus ’08)
 4. Maar laten we El Garage niet vergeten. Zal jullie op de hoogte houden. Geloof dat ik daar een uur heb. Heb nog iets van 14 minuten Mañanas maar die zal ik je bespraren, je begrijpt er toch geen hol van. Mooi dat die foto’s tegelijkertijd in beeld kwamen. Zat er inderdaad ontspannen bij. Wist niets van het programma, had ook geen voorbereidingstijd. Dook er middenin. Zoek het niet echt op. Ruben regelt ‘t allemaal voor me. Maar toegegeven – het is wel geinig. Wat een mooie entree van de Guzzi, he? Werd gewoon herkend op straat, keer of zeven. Mensen die me feliciteerden enzo. Inderdaad, in Sucre ben ik een boludo. Vertrek vandaag. Weet nog niet of via Paraguay reis. Schijnt dat de kleintjes me missen. Moet trouwens erg om je lachen Bar. Vergis je niet in het belang van een spreekbeurt over zeehondjes. Argentinie is inderdaad een geweldig land, zus. Heb het nu beter naar mijn zin dan de eerste keer. Zei in het programma dat als ik een bougietje moet verwisselen ik terugkom. Dat grapje begrepen alleen de motorrijders.

  According to Paul – 16:12 (op 01 Augustus ’08)
 5. Een spreekbeurt over zeehondjes ochietochie Barbwiretje wat lief, heb je daar een linkje van?

  Meiden even een huishoudelijke mededeling, ik heb vandaag sinds 3 jaar weer de volle mep belasting betaald, jawel ben weer begonnen met het slaafse leven van een kuttoorpikkie yiiiehiiieeeee.

  Maar wat is dat nu Paul? je gaat alweer vertrekken, en dan nog in 1 rechte lijn naar the Rock, sjeesus man je dondert echt steeds verder weg van dat voetstuk…….

  According to SurfRoy – 16:49 (op 01 Augustus ’08)
 6. Geweldige beelden Paul, heel leuk om te zien!!
  Aan ‘t einde vroeg de gastvrouw volgens mij of je thuis familie had en vrouw en kids…. toen je antwoord gaf was het filmpje ineens afgelopen…..
  Kan je dat minuutje er nog even aanvast plakken?

  According to Joey – 20:20 (op 01 Augustus ’08)
 7. @Roy: voetstuk? hoezoo, waarom? Dit kan iedereen doen, het punt is wel dat je het op een gegeven moment moet Doen. En dus niet lullen of dromen erover.

  According to Thomas – 01:24 (op 02 Augustus ’08)
 8. Ben ik stoerder als ik Roxana in het ongewisse laat? Geef toe, had hier graag nog een jaar of twintig willen blijven. De plicht roept – terug naar Sucre, jottem. Ben inmiddels in Rosario. Che’s geboorteplek. Wilde de 6e terug zijn in Sucre. Ga ik niet halen. Heb nog zo’n 2700 kilometer voor de boeg. En het is hier een stuk frisser dan drie maanden terug. En werd ik vandaag op de snelweg weer een paar keer herkend. Ook hier in Rosario. Ze herkennen me aan mijn knappe kop, daarna aan de Guzzi, ongelogen.

  According to Paul – 04:19 (op 02 Augustus ’08)
 9. Omdat hij het deed/gedaan heeft stond ie voor mij op een voetstuk, nu hij net zo onsterfelijk blijkt te zijn als jij en ik Thomas dondert ie daar vanaf. Maaruh hoe voelt dat nu om weer op de Guz onderweg te zijn? Anders omdat je weet waar je naar toe gaat?

  According to Roy – 06:16 (op 02 Augustus ’08)
 10. Het is inderdaad anders. Komt ook omdat de wegen hier zo ongelooflijk saai zijn. Het is net alsof ik over de A2 rijd. Nog in Rosario. Gisteren leuke avond gehad met drie Argentijnse psychologiestudentes. Blijft geinig volk. Heb een fikse kater. Bueno, op zijn minst heb ik de Guzzi weer onder mijn gat. Ze loopt erg mooi. Heb erg veel zin om te schrijven. Beleef de reis opnieuw. En stel dat zoiets verkoopt dan schept dat wat mogelijkheden, wellicht vrijheid. Al met al erg tevreden. Guzzi en ik hebben ‘t geflikt. Die wetenschap schept ook rust. ‘k Mis Roxana en d’r buik. Dus maar snel naar Boliland. Mazzel

  According to Paul – 18:39 (op 02 Augustus ’08)
 11. Zo lekkere dooie boel hier. Kom je eens op televisie kijkt er geen hond naar. Anyway, moest nog eens nadenken over je vraag Roy. Het is inderdaad anders. Dit is mijn laatste rit voor de komende tijd. Begin dat heel goed te beseffen. Gaat erg veel op me af komen. Ik en de Guzzi moeten een verblijfsvergunning aanvragen en o ja, er was iets met babietjes. Steek deze jongeman even een hart onder de riem. Maakt niet uit in wat voor taal je het doet. Een italiaan die met zijn Cali vanaf New York Zuid-Amerika induikt. Hij is erg enthousiast en wat zenuwachtig. Morgen krijgt hij zijn Guzzi door de douane en begint zijn reis. Laat even een berichtje achter. Heb vrij veel met hem gemaild. Hij is in Italie uitgeroepen tot Guzzisti van het jaar. Bijbehorende prijs: 800 euro. Heeft nog geen meter gereden. Zo behandel je helden. Heb ik nou nog eens in de GuzziPoelier gestaan? Nederland, het blijft wennen. Zijn site: http://www.longwalk.it Denk dat ik vandaag nog in Rosario blijf en dan het gas maar eens opentrek. Ga dan via Santa Fe naar Corriente tegen de Paraguayaanse grens aan, dan sla ik af naar links richting Salta. Bij elkaar een kleine 3000 kilometer. Mazzel

  According to Paul – 17:27 (op 03 Augustus ’08)
 12. klasse Paul,Heb me rot gelachen,van Nederland hoef je inderdaad weinig te verwachten ,maar steek je lekker in je zak.Gewoon lekker ontspannen een interviewtje weggeven.
  Fijne reis nog en groetjes aan je vrouw en haar buik……

  According to Kees – 20:09 (op 03 Augustus ’08)
 13. volg je nog elke dag Paul.
  Ja, je hebt de poelier gehaald, een paar maanden geleden, klein stukje vond ik, ik had een special verwacht geheel gewijd aan de fameuse noord zuid trip van onze held van Hooff, maar ja, iemand moet zo’n stuk schrijven en inzenden..
  kom met je boek Paul, dat leest beter dan de poelier.
  succes op de rest van je terug reis, heb zelf afgelopen week zo’n 150 km op de V7 gereden en vond het al weer een heel stuk 🙂
  Geweldig optreden op de tv, konden ze dat in Sucre ook ontvangen?
  koppeling al aangepast?

  According to nico – 21:31 (op 03 Augustus ’08)
 14. Dat grote Paul ben erg blij dat we al bereikt allas rozenkrans hoop dat de route wordt niet erg eentonig, maar bij het binnenkomen sprongen zou zeer goed nieuws landschap Tull en we hopen zeer goede routes broer

  According to RUBEN (MOMIA) AGUILAS ARGENTINAS – 23:06 (op 03 Augustus ’08)
 15. Misschien iets voor je Paul, http://www.reuters.com/article/OILINT/id.. meneer Morales heeft een gasleiding van ‘ons’ ingepikt, denkt/gaat ons met een schijntje afkopen.

  Neem aan dat je met de Guz in Boliland toch wat meer vrijheid zult hebben om wat rond te ploffen en leuke verhaaltjes op te duikelen?

  Ben van het weekend in Maastricht geweest, nog bij Luc in zijn keuken tokootje geweest, gelijk maar een keuken gekocht, leuke deal. Erna nog met zijn griekse neukertje erbij een pintje wezen pakken, sjeezus wat zijn die in luv zeg…….

  According to SurfRoy – 09:10 (op 04 Augustus ’08)
 16. Hai Paul

  Geweldig, moet snel maar spaans gaan leren, kon het niet zo goed volgen, waar het over is gegaan, neem aan je reis natuurljik. Zag er wel prima uit, lekker vlot in zijn geheel.

  De Guzzi stond er perfect bij,

  Groet Ad

  According to Ad Wempe – 18:37 (op 04 Augustus ’08)
 17. Shit, ik denk dat we elkaar net gaan missen… Wij zitten nog in de UFO en WRC bergen. Ontzettend mooie zandpaadjes, waar over een paar maanden de Dakar auto’s zullen scheuren… Resistencia over twee dagen gok ik…. Anders zien we elkaar wel over een paar maanden in Sucre????

  According to Karin-Marijke en Coen – 19:58 (op 04 Augustus ’08)
 18. Geweldig Paul, ik moet zeggen dat je heel overtuigend de zaal in reed. En … die typische motormacho’s naast je blies je helemaal wel met die ultracoole optreden. En ja, af en toe het knikje, en als ik het goed heb gezien, het vingertje naar het publiek, kan maar een ding betekenen: je bent geboren voor de camera. Goed gedaan, dude!

  Ik ben overigens ook best goed…. op de racefiets. Heb op aanraden van Roy ‘n Alan gekocht in Assen. Met als extra een complete wielergarderobe van, wie kent ‘m niet, oud-profrenner Piet van Gerben. God, zulke felle neonkleuren heb je nog nooit gezien. En laten die nou net, retro/vintage jaren ’80, enorm in de mode zijn.

  In Klazinaveen, die plaats die je minimaal 1x in je leven gezien moet hebben, al was het maar omdat je daar ook de komende 100 jaar geen felle kleur zal bekennen, stond een Panasonic jeugd racefiets te koop, dus die heb ik meteen maar meegenomen. Voor m’n zoon.

  Samen hebben we net 3 rondjes wielerbaan Sloten gedaan. Als zwaluwen schoten we door de wind.

  Hoop Paul, bruggetje, dat jij de komende dagen ook een beetje de wind mee hebt. Want zo’n kouwe wind recht in de smoel lijkt me ook geen pretje. Of is het daar helemaal niet koud?

  According to martijn – 23:17 (op 04 Augustus ’08)
 19. Meiden, ik zoek een redelijke motorfiets voor m’n onechte zus die een tourtje van een paar weken door (oost) europa wil maken met d’r vriendje uit Colombia. Ze hebben het steeds over een BMW… (?) Mag natuurlijk niet teveel kosten en moet natuurlijk voor een week of drie betrouwbaar zijn, daarna willen ze de bike weer verkopen.
  Iemand een idee of aanbieding?

  According to Thomas – 01:32 (op 05 Augustus ’08)
 20. Gewoon een Hondaatje kopen. Goedkoop en doet het altijd.

  According to Paul – 02:54 (op 05 Augustus ’08)
 21. ouwe BMW’s zijn daarintegen weer overal te repareren, zelfs in oost europa……..

  According to SurfRoy – 08:10 (op 05 Augustus ’08)
 22. een BMW die niet teveel mag kosten moet je idd vaak repareren.
  een V50 NATO is ook best betrouwbaar en comfortabel.
  kosten ca 1500 euro en dan staat er vaak pas 5000 km op de teller.
  lekker lage zit en simpele techniek.

  According to nico – 10:41 (op 05 Augustus ’08)
 23. Gdvr SR, moet je dat nou aan de grote klok hangen..?? Enne, ze kan ook nog koken enzo hoor.
  Ja Paul, sorry, nog niet eens ff gekeken, zag alleen wat Johan Lenfrink achtige taferelen, allemaal erg grappig, lijkt wat op Griekse, Italiaanse, Spaanse TV, veel glimmer he. Neem aan die je die del naderhand ff een veeg gegeven hebt?! Hahaha, je zal nu wel goed in de markt liggen he, in Arg. Hoop voor je dat ze in Boli ook een beetje waardering voor je gaan krijgen maar je klinkt in ieder geval heel wat minder depressief dan een paar weken geleden 😉 Drieduizend kilometer?? Het verdorie niet niks! Wel jammer als dat over de A2 moet, wordt persoonlijk harstikke ziek van die kutweg, eens ff lekker gassu ziet er niet in. Snap trouwens nogsteeds niet hoe jij dat doet Nico met die aktie van altijd boven de 4000 toeren, die van mij draait bij 180 2900 toeren, jij moet het wel erg bont maken, dacht dat ik fout was maar uhh, kiek uns in de spiegul.
  Verdorie, wat is dat nou! Die video’s doen het niet meer! Net nou ik eens ff wil gaan kijken. Flauw. Neem aan dat jij volkomen de show gesteeld hebt, iedereen overschaduwd. In het begin, toen je net een paar dagen in Argentinie was, was je behoorlijk aan het klagen over dat volk, je was teleurgesteld en je vond alles te duur. Nu vind je het wel leuk, waarom?? En kan je niet met The Rock die kant op schuiven? Van haar familie hoef je het niet te hebben toch…. Hoest met de Off-bengels??
  Grtz

  According to Luc – 17:18 (op 05 Augustus ’08)
 24. hoi Luc,
  nou, ik bedoelde tussen de 3 en de 4000 en dan natuurlijk niet in z’n 6 maar in 2, 3 en 4, ook niet op een recht stuk maar in de bochten natuurlijk, op en afritten, klaverbladen etc. en ook niet elke dag natuurlijk want dan gaan de banden wat tekort mee voor de leaseclub… die 180 zijn trouwens maar iets van 165 echte km.
  problemen met de uitzendrechten van de video’s Paul?

  According to nico – 20:24 (op 05 Augustus ’08)
 25. vanmiddag lekker op de guz door amsterdam geknord, nog voor de Koe langs gereden.
  morgen een dag in de sauna, soms is het leven best mooi…

  According to nico – 22:07 (op 06 Augustus ’08)
 26. Nou meiden, het is een rooie BMW K100 uit 1990 met 90.000 op de counter geworden, beetje optische onvolkomenheden hier en daar, maar rijd als een zonnetje, trekt niet naar links of rechts en dat voor 1150 euries.
  Twee (plastic) koffers erbij en wat kleding, niet gek toch?

  According to Thomas – 23:33 (op 06 Augustus ’08)
 27. Volgens mijn navi is de afwijking trouwens wat minder Nico. Any way, ben blij in dit geval dat ik in Zuid Limburg leef, gelukkig hoef ik het niet te hebben van alleen maar op- en afritten met een leuke bocht, hoewel die altijd leuk zijn natuurlijk omdat je niet zo op je snelheid hoeft te letten. Hier kun je nog gewoon lekker door de heuvel rijden en is geen enkele weg recht. Niet goed voor de bandjes natuurlijk maar ja, das dan pech. Trouwens niks te klagen over dat run flat rubber, auto plakt als kauwgom aan de weg, wel een beetje stug.
  Ik wist niet dat je voor zo weinig een leuke motor kunt kopen, zo’n K100 lijkt me wel wat voor een beetje toerwerk. Hoeveel kost het om je motorrijbewijs te halen als je geen al te grote sukkel bent???
  Heb helaas geen tijd voor de (wielren)fiets, ik heb trouwens een Stevens, voor de kenners, elke dag klussen in mn nieuwe huisje.. Krijg langzaam het gevoel dat je hebt als je een houten chalet in Frankrijk gehuurd hebt voor de wintersport en als je op de plee zit waan je je op het strand van Lefkada, hmmm, best leuk. Met grote dank aan mn broer trouwens.
  Waar zou Paul zijn???

  According to Luc – 12:10 (op 07 Augustus ’08)
 28. niet slecht gescoord Thomas, hou je ons op de hoogte of de tocht pechvrij verloopt?
  Limburg is mooi om te toeren Luc, mag graag af en toe een weekendje met de Lomax die kant op gaan.
  probeer eens in dld wat je bmw op de teller kan zetten, ik kom op 220 en heb dan een afwijking van 18 km tov de garmin.
  Paul is aan het genieten….

  According to nico – 00:48 (op 08 Augustus ’08)
 29. Don Pablo is in Cafayate en inderdaad aan het genieten Nico. Eindelijk eens een fatsoenlijke rit achter de rug. Ben ik zo voorspelbaar? Reis zonder kaart en heb nogal omgereden. Man die pampa in Argentinie is toch wel zo ongelooflijk mens- en Guzzionterend saai. Kaarsrechte wegen en geen fuck te zien. HIer kom je makkelijk aan de 4000 toeren met je Audio, in z’n zes, zeven of acht voor mijn part. Motor heeft bij elkaar weer zo´n 2500 km achter de rug. Slechs een tussendoortje. Heeft er ooit in de geschiedenis van Moto Guzzi een V7 2500 km gereden als tussendoortje? Lijkt me niet. Toch blijven die wufte pooiers uit Mandelo zwijgen als het graf. Geen klap verkeerd, die Guzzi. Alhoewel, vier dagen geleden kneep ik ‘m even. Alle hens aan dek. Ze gaf één klap verkeerd. Zomaar. Kwam uit het niets die ene verkeerde klap. Paniek, zoals je begrijpt. Zelfs de ANWB met spoed uit Anal over laten komen. Ik hoefde me geen zorgen te maken. Maar toch: een enkel misstapje ben ik niet van haar gewend. Morgen Salta, zondag in Boliland. Jammer dat ik niet wat dagen eerder arriveer. Zondag wordt een cruciale dag. Evo blijft of neemt de pleiterik in een soort van tussentijdse herverkiezing. Naar mijn mening pakt elke uitkomst slecht uit. Filmpjes zijn door Youtube verwijderd. Iets met rechten enzo. Heb mijn Argentijnse agent een brief laten sturen naar de directie van Canal 13. Met een paar prangende vragen over het Guzzigalore-beeldmerk dat nogal prominent in de uitzending te zien was. De Guzzi en ik worden nog altijd op straat herkend. Erg grappig. Luc, de Argentijnen hebben mijn hart gestolen. Zulk fijne mensen. Ik ben inmiddels uitgeroepen tot ‘Argentijn’ van het jaar. Dit zuig ik volledig uit mijn duim, maar het zou wel terecht zijn. Knorren doe ik altijd als ik voor het eerst in een nieuw land ben. Zou hier inderdaad kunnen wonen, maar dat gaat niet. Roxana komt het land niet uit. Die ex-boludo geeft nooit toestemming om zijn dochter bij ons te laten wonen. En Roxana kan niet zonder haar dochter. Kortom, ik zit vast in Sucretje. Sijpelt er nog nieuws over Bolivia door in Anal? Wel kut van al die regen meiden. Hier is het kurkdroog, warm en vooral winter. En gefeliciteerd met de K100, nepzus van Thomas. Klinkt als een degelijk koop die helaas spoedig uit elkaar zal klappen. Een BMW K100 met 90.000 km op te teller is net zo betrouwbaar als een Colombiaan. Afijn, morgen naar Salta. Kijken of ik daar die drie foto’s die ik in de tussentijd heb genomen, kan uploaden. Mazzel.

  According to Paul – 02:18 (op 08 Augustus ’08)
 30. Ja gisteren nieuws in het NRC over a.s. zondag. Zal ik het voor je scannen en per e-mail opsturen. Kus van je zus.

  According to Daantje – 08:50 (op 08 Augustus ’08)
 31. Beste broer slaat niet Wat we zijn blij dat deze goed en genieten van ons land zeker niet alleen van de grond hebben ons laten weten dat u als onze partner Claudia ontmoet in Salta, ook al lijkt het erop dat u niet kan liggen desacer de Aguilas arg jajajajaa.
  Ik hoop allas ontvangen de tangos dat u en ik hoop dat u zeer goede routes en u reünie zo spoedig mogelijk met een knuffel Roxi.

  Querido hermano no saves cuanto nos alegra que estes bien y disfrutando de nuestra tierra por cierto no solo de la tierra nos han comentado que te as encontrado con nuestra socia Claudia en Salta, aunque parezca mentira no te puedes desacer de las aguilas arg jajajajaa.
  Espero allas recivido los tangos que te envie y esperamos que tengas muy buenas rutas y te reencuentres lo antes posible con Roxi un abrazo

  According to RUBEN (MOMIA) AGUILAS ARGENTINAS – 20:07 (op 08 Augustus ’08)
 32. Ben op dit moment in Samaipata en daar regent het vandaag al de hele dag. De grijze lucht bekijkend verwacht ik niet dat het nog droog zal worden vandaag. Ga er vanuit dat het morgen weer een stralende dag zal zijn. Net zoals de laatste dagen trouwens.
  Ik blijf hier tot maandag, alvorens naar Santa Cruz terug te keren. Volgens de berichten in de krant zou het wel eens iets te ´heet´ kunnen gaan worden a.s. zondag als de verkiezingen zijn. Niemand weet precies wat er gaat gebeuren. Samaipata is een klein dorp en daarom wellicht iets rustiger cq veiliger. Woensdag heeft men tussen Oruro en Potosí een bus in de hens gestoken. Die probeerde door of om een wegblokkade heen te komen. Dat werd dus niet gepikt door de bloqueados. De passagiers waren reeds uitgestapt, alvorens de bus in vlammen opging. Overigens zijn er in en om Santa Cruz ook blokkades. Maar dat is vanwege het niet verkrijgbaar zijn van (flessen) gas. Verder zijn er her en der hevige confrontaties tussen vóór- en tegenstanders van Evo cq de autonomia. Vooral in Beni, Pando en SC.
  06 aug. was een nationale feestdag: Dia del Patria. Evo was niet welkom in Sucre en is in La Paz gebleven. De eerste keer in 25 jaar dat de presidentiële rede niet in Sucre (in de Casa de la Libertad) plaatvond. Ook de Assamblea, die er wilde vergaderen, was niet welkom in Casa de la Libertad. De pas gekozen Prefect van Chuquisaca heeft hen daarna uitgenodigd om in het gebouw van de Prefectura te vergaderen. Dat leverde weer nieuwe protesten op, want die vergadering werd als illegaal bestempeld, omdat die niet op/in de juiste plaats werd gehouden.
  Evo wilde afgelopen week verschillende plaatsen her en der in het land bezoeken. Daarop werden diverse vliegvelden geblokkeerd door zijn tegenstanders met de boodschap, dat men zou voorkomen dat hij voet aan de grond zou zetten. Hij is daarop maar thuis gebleven. Ach, Bolivia is een heerlijk land én vol verrassingen.
  Misschien wordt het een ´hete´ zondag komend weekend. We wachten rustig af.
  Iedereen een goed weekend gewenst en groetjes,
  Peer

  According to Pedro – 23:55 (op 08 Augustus ’08)
 33. En laat ik nou net zondag de grens oversteken, chuta. Ben dol op hete zondagen, vooral met een hitsige vrouw naast me. Een president die zich niet in zijn land vrij kan voortbewegen. Zou Evo iets fout doen? Hij wil de 2000 hectaren grond van Roxana’s familie onteigenen, bijvoorbeeld. Guzzi liep fantastisch vandaag. Ze sloeg niet een keer over. Dat van die K100 was een grapje Thomas. Wereldfiets. Nou, wens me maar succes.

  According to Paul – 01:36 (op 09 Augustus ’08)
 34. Hé Paulus. Bij deze héél véél succes en ´n hele goeie reis gewenst.
  Ik weet niet waar je de grens gaat oversteken, maar Villazon lijkt me geschikter dan Tarija. Over Villazon heb ik niets gelezen in de krant. In Tarija schijnt het de afgelopen weken regelmatig tot grote onlusten te zijn gekomen. Evo wilde daar o.a. naartoe voor ´n meeting met Hugo Chavez en Michelle Barcelet (Chile). De lokale bevolking stond op z´n achterste hoeven. Ben even kwijt of de meeting door is gegaan of niet. Of dat die op ´n andere plek is gehouden. In de krant werd er nadien geen melding meer van gemaakt.
  Nogmaals, amigo, goede en behouden reis naar Sucre. Én kijk vooral goed uit. Als er bloqueos zijn, probeer er vooral niet doorheen en zeker niet omheen te gaan. Je weet maar nooit hoe men zal reageren. Het zou zonde zijn, als ze Guusje in de fik zouden steken. De spanning is bijna tastbaar in Bolivia. En dat niet alleen vanwege Evo, maar ook vanwege de oliedollars van Hugo, het gas, de autonomía, het … nou ja, vul zelf maar in, etc. etc. Te veel om op te noemen.
  Buena suerte y cuidate.
  Peer

  According to Pedro – 03:16 (op 09 Augustus ’08)
 35. hey paul yo te vi en el programa el garage y quede impresionado por tu azaña ya que verdaderamente lo es y muy pocas personas tienen la voluntad de cumplir sus sueños y vos sos una de ellas. me ha gustado mucho tu historia y espero que puedas seguir con tu gran viaje por el mundo. un fuerte abrazo. juan manuel sueta. san rafael, mendoza, ARGENTINA.

  According to juan – 10:14 (op 10 September ’08)
 36. Paul,
  Thanks for sharing your trip over the web.
  You gave me a great idea: In january, I will put my ass on my Guzzi Lodola 1960 (235cc) and travel from Argentina (where I am from) to Brazil (where I live)
  Good luck!

  According to Javier – 02:02 (op 24 November ’08)

 1. Wat zat die miep nu de hele tijd die kale vent vast te houden? En wat voor een pipo’s zaten er aan de overkant? Gelukkig dat in het 2e filmpje de Guzzi uitbundig in beeld kwam, in het eerste filmpje leek het even of je op een schopper de reis had gemaakt. Leuk zo op tv (als je er van houd) maar dit moet je in Anal zien te regelen, dan gaan de kassa’s rinkelen (als je boek af is)!

  According to Roy – 06:16 (op 01 Augustus ’08)
 2. Hahaha Paul wat ontzettend lachen dit, jammer dat ik na twee jaar cursus Spaans nog steeds geen woord ervan versta! Goed gedaan man, je hebt vast een groot publiek bereikt! Voor mij was het hoogsthaalbare meer dan 25 jaar geleden in een radioprogramma van Jules de Corte een spreekbeurt over zeehondjes…
  Anyway Roy, je bent gewoon stikjaloers want je zou maar wat graag in de schijnwerpers staan!

  According to Barb – 10:11 (op 01 Augustus ’08)
 3. Hoe krijg je dit nou toch weer voor elkaar. Ik moet er zo om lachen. Je zat er ontspannen bij. En de Guzzi, welverdiend in de spotlights.
  Wat lijkt Argentinie mij een geweldig land!!!!

  Ik ga papa even bellen. Hij zal trots op je zijn.

  According to Danielle Wempe – 10:59 (op 01 Augustus ’08)
 4. Maar laten we El Garage niet vergeten. Zal jullie op de hoogte houden. Geloof dat ik daar een uur heb. Heb nog iets van 14 minuten Mañanas maar die zal ik je bespraren, je begrijpt er toch geen hol van. Mooi dat die foto’s tegelijkertijd in beeld kwamen. Zat er inderdaad ontspannen bij. Wist niets van het programma, had ook geen voorbereidingstijd. Dook er middenin. Zoek het niet echt op. Ruben regelt ‘t allemaal voor me. Maar toegegeven – het is wel geinig. Wat een mooie entree van de Guzzi, he? Werd gewoon herkend op straat, keer of zeven. Mensen die me feliciteerden enzo. Inderdaad, in Sucre ben ik een boludo. Vertrek vandaag. Weet nog niet of via Paraguay reis. Schijnt dat de kleintjes me missen. Moet trouwens erg om je lachen Bar. Vergis je niet in het belang van een spreekbeurt over zeehondjes. Argentinie is inderdaad een geweldig land, zus. Heb het nu beter naar mijn zin dan de eerste keer. Zei in het programma dat als ik een bougietje moet verwisselen ik terugkom. Dat grapje begrepen alleen de motorrijders.

  According to Paul – 16:12 (op 01 Augustus ’08)
 5. Een spreekbeurt over zeehondjes ochietochie Barbwiretje wat lief, heb je daar een linkje van?

  Meiden even een huishoudelijke mededeling, ik heb vandaag sinds 3 jaar weer de volle mep belasting betaald, jawel ben weer begonnen met het slaafse leven van een kuttoorpikkie yiiiehiiieeeee.

  Maar wat is dat nu Paul? je gaat alweer vertrekken, en dan nog in 1 rechte lijn naar the Rock, sjeesus man je dondert echt steeds verder weg van dat voetstuk…….

  According to SurfRoy – 16:49 (op 01 Augustus ’08)
 6. Geweldige beelden Paul, heel leuk om te zien!!
  Aan ‘t einde vroeg de gastvrouw volgens mij of je thuis familie had en vrouw en kids…. toen je antwoord gaf was het filmpje ineens afgelopen…..
  Kan je dat minuutje er nog even aanvast plakken?

  According to Joey – 20:20 (op 01 Augustus ’08)
 7. @Roy: voetstuk? hoezoo, waarom? Dit kan iedereen doen, het punt is wel dat je het op een gegeven moment moet Doen. En dus niet lullen of dromen erover.

  According to Thomas – 01:24 (op 02 Augustus ’08)
 8. Ben ik stoerder als ik Roxana in het ongewisse laat? Geef toe, had hier graag nog een jaar of twintig willen blijven. De plicht roept – terug naar Sucre, jottem. Ben inmiddels in Rosario. Che’s geboorteplek. Wilde de 6e terug zijn in Sucre. Ga ik niet halen. Heb nog zo’n 2700 kilometer voor de boeg. En het is hier een stuk frisser dan drie maanden terug. En werd ik vandaag op de snelweg weer een paar keer herkend. Ook hier in Rosario. Ze herkennen me aan mijn knappe kop, daarna aan de Guzzi, ongelogen.

  According to Paul – 04:19 (op 02 Augustus ’08)
 9. Omdat hij het deed/gedaan heeft stond ie voor mij op een voetstuk, nu hij net zo onsterfelijk blijkt te zijn als jij en ik Thomas dondert ie daar vanaf. Maaruh hoe voelt dat nu om weer op de Guz onderweg te zijn? Anders omdat je weet waar je naar toe gaat?

  According to Roy – 06:16 (op 02 Augustus ’08)
 10. Het is inderdaad anders. Komt ook omdat de wegen hier zo ongelooflijk saai zijn. Het is net alsof ik over de A2 rijd. Nog in Rosario. Gisteren leuke avond gehad met drie Argentijnse psychologiestudentes. Blijft geinig volk. Heb een fikse kater. Bueno, op zijn minst heb ik de Guzzi weer onder mijn gat. Ze loopt erg mooi. Heb erg veel zin om te schrijven. Beleef de reis opnieuw. En stel dat zoiets verkoopt dan schept dat wat mogelijkheden, wellicht vrijheid. Al met al erg tevreden. Guzzi en ik hebben ‘t geflikt. Die wetenschap schept ook rust. ‘k Mis Roxana en d’r buik. Dus maar snel naar Boliland. Mazzel

  According to Paul – 18:39 (op 02 Augustus ’08)
 11. Zo lekkere dooie boel hier. Kom je eens op televisie kijkt er geen hond naar. Anyway, moest nog eens nadenken over je vraag Roy. Het is inderdaad anders. Dit is mijn laatste rit voor de komende tijd. Begin dat heel goed te beseffen. Gaat erg veel op me af komen. Ik en de Guzzi moeten een verblijfsvergunning aanvragen en o ja, er was iets met babietjes. Steek deze jongeman even een hart onder de riem. Maakt niet uit in wat voor taal je het doet. Een italiaan die met zijn Cali vanaf New York Zuid-Amerika induikt. Hij is erg enthousiast en wat zenuwachtig. Morgen krijgt hij zijn Guzzi door de douane en begint zijn reis. Laat even een berichtje achter. Heb vrij veel met hem gemaild. Hij is in Italie uitgeroepen tot Guzzisti van het jaar. Bijbehorende prijs: 800 euro. Heeft nog geen meter gereden. Zo behandel je helden. Heb ik nou nog eens in de GuzziPoelier gestaan? Nederland, het blijft wennen. Zijn site: http://www.longwalk.it Denk dat ik vandaag nog in Rosario blijf en dan het gas maar eens opentrek. Ga dan via Santa Fe naar Corriente tegen de Paraguayaanse grens aan, dan sla ik af naar links richting Salta. Bij elkaar een kleine 3000 kilometer. Mazzel

  According to Paul – 17:27 (op 03 Augustus ’08)
 12. klasse Paul,Heb me rot gelachen,van Nederland hoef je inderdaad weinig te verwachten ,maar steek je lekker in je zak.Gewoon lekker ontspannen een interviewtje weggeven.
  Fijne reis nog en groetjes aan je vrouw en haar buik……

  According to Kees – 20:09 (op 03 Augustus ’08)
 13. volg je nog elke dag Paul.
  Ja, je hebt de poelier gehaald, een paar maanden geleden, klein stukje vond ik, ik had een special verwacht geheel gewijd aan de fameuse noord zuid trip van onze held van Hooff, maar ja, iemand moet zo’n stuk schrijven en inzenden..
  kom met je boek Paul, dat leest beter dan de poelier.
  succes op de rest van je terug reis, heb zelf afgelopen week zo’n 150 km op de V7 gereden en vond het al weer een heel stuk 🙂
  Geweldig optreden op de tv, konden ze dat in Sucre ook ontvangen?
  koppeling al aangepast?

  According to nico – 21:31 (op 03 Augustus ’08)
 14. Dat grote Paul ben erg blij dat we al bereikt allas rozenkrans hoop dat de route wordt niet erg eentonig, maar bij het binnenkomen sprongen zou zeer goed nieuws landschap Tull en we hopen zeer goede routes broer

  According to RUBEN (MOMIA) AGUILAS ARGENTINAS – 23:06 (op 03 Augustus ’08)
 15. Misschien iets voor je Paul, http://www.reuters.com/article/OILINT/id.. meneer Morales heeft een gasleiding van ‘ons’ ingepikt, denkt/gaat ons met een schijntje afkopen.

  Neem aan dat je met de Guz in Boliland toch wat meer vrijheid zult hebben om wat rond te ploffen en leuke verhaaltjes op te duikelen?

  Ben van het weekend in Maastricht geweest, nog bij Luc in zijn keuken tokootje geweest, gelijk maar een keuken gekocht, leuke deal. Erna nog met zijn griekse neukertje erbij een pintje wezen pakken, sjeezus wat zijn die in luv zeg…….

  According to SurfRoy – 09:10 (op 04 Augustus ’08)
 16. Hai Paul

  Geweldig, moet snel maar spaans gaan leren, kon het niet zo goed volgen, waar het over is gegaan, neem aan je reis natuurljik. Zag er wel prima uit, lekker vlot in zijn geheel.

  De Guzzi stond er perfect bij,

  Groet Ad

  According to Ad Wempe – 18:37 (op 04 Augustus ’08)
 17. Shit, ik denk dat we elkaar net gaan missen… Wij zitten nog in de UFO en WRC bergen. Ontzettend mooie zandpaadjes, waar over een paar maanden de Dakar auto’s zullen scheuren… Resistencia over twee dagen gok ik…. Anders zien we elkaar wel over een paar maanden in Sucre????

  According to Karin-Marijke en Coen – 19:58 (op 04 Augustus ’08)
 18. Geweldig Paul, ik moet zeggen dat je heel overtuigend de zaal in reed. En … die typische motormacho’s naast je blies je helemaal wel met die ultracoole optreden. En ja, af en toe het knikje, en als ik het goed heb gezien, het vingertje naar het publiek, kan maar een ding betekenen: je bent geboren voor de camera. Goed gedaan, dude!

  Ik ben overigens ook best goed…. op de racefiets. Heb op aanraden van Roy ‘n Alan gekocht in Assen. Met als extra een complete wielergarderobe van, wie kent ‘m niet, oud-profrenner Piet van Gerben. God, zulke felle neonkleuren heb je nog nooit gezien. En laten die nou net, retro/vintage jaren ’80, enorm in de mode zijn.

  In Klazinaveen, die plaats die je minimaal 1x in je leven gezien moet hebben, al was het maar omdat je daar ook de komende 100 jaar geen felle kleur zal bekennen, stond een Panasonic jeugd racefiets te koop, dus die heb ik meteen maar meegenomen. Voor m’n zoon.

  Samen hebben we net 3 rondjes wielerbaan Sloten gedaan. Als zwaluwen schoten we door de wind.

  Hoop Paul, bruggetje, dat jij de komende dagen ook een beetje de wind mee hebt. Want zo’n kouwe wind recht in de smoel lijkt me ook geen pretje. Of is het daar helemaal niet koud?

  According to martijn – 23:17 (op 04 Augustus ’08)
 19. Meiden, ik zoek een redelijke motorfiets voor m’n onechte zus die een tourtje van een paar weken door (oost) europa wil maken met d’r vriendje uit Colombia. Ze hebben het steeds over een BMW… (?) Mag natuurlijk niet teveel kosten en moet natuurlijk voor een week of drie betrouwbaar zijn, daarna willen ze de bike weer verkopen.
  Iemand een idee of aanbieding?

  According to Thomas – 01:32 (op 05 Augustus ’08)
 20. Gewoon een Hondaatje kopen. Goedkoop en doet het altijd.

  According to Paul – 02:54 (op 05 Augustus ’08)
 21. ouwe BMW’s zijn daarintegen weer overal te repareren, zelfs in oost europa……..

  According to SurfRoy – 08:10 (op 05 Augustus ’08)
 22. een BMW die niet teveel mag kosten moet je idd vaak repareren.
  een V50 NATO is ook best betrouwbaar en comfortabel.
  kosten ca 1500 euro en dan staat er vaak pas 5000 km op de teller.
  lekker lage zit en simpele techniek.

  According to nico – 10:41 (op 05 Augustus ’08)
 23. Gdvr SR, moet je dat nou aan de grote klok hangen..?? Enne, ze kan ook nog koken enzo hoor.
  Ja Paul, sorry, nog niet eens ff gekeken, zag alleen wat Johan Lenfrink achtige taferelen, allemaal erg grappig, lijkt wat op Griekse, Italiaanse, Spaanse TV, veel glimmer he. Neem aan die je die del naderhand ff een veeg gegeven hebt?! Hahaha, je zal nu wel goed in de markt liggen he, in Arg. Hoop voor je dat ze in Boli ook een beetje waardering voor je gaan krijgen maar je klinkt in ieder geval heel wat minder depressief dan een paar weken geleden 😉 Drieduizend kilometer?? Het verdorie niet niks! Wel jammer als dat over de A2 moet, wordt persoonlijk harstikke ziek van die kutweg, eens ff lekker gassu ziet er niet in. Snap trouwens nogsteeds niet hoe jij dat doet Nico met die aktie van altijd boven de 4000 toeren, die van mij draait bij 180 2900 toeren, jij moet het wel erg bont maken, dacht dat ik fout was maar uhh, kiek uns in de spiegul.
  Verdorie, wat is dat nou! Die video’s doen het niet meer! Net nou ik eens ff wil gaan kijken. Flauw. Neem aan dat jij volkomen de show gesteeld hebt, iedereen overschaduwd. In het begin, toen je net een paar dagen in Argentinie was, was je behoorlijk aan het klagen over dat volk, je was teleurgesteld en je vond alles te duur. Nu vind je het wel leuk, waarom?? En kan je niet met The Rock die kant op schuiven? Van haar familie hoef je het niet te hebben toch…. Hoest met de Off-bengels??
  Grtz

  According to Luc – 17:18 (op 05 Augustus ’08)
 24. hoi Luc,
  nou, ik bedoelde tussen de 3 en de 4000 en dan natuurlijk niet in z’n 6 maar in 2, 3 en 4, ook niet op een recht stuk maar in de bochten natuurlijk, op en afritten, klaverbladen etc. en ook niet elke dag natuurlijk want dan gaan de banden wat tekort mee voor de leaseclub… die 180 zijn trouwens maar iets van 165 echte km.
  problemen met de uitzendrechten van de video’s Paul?

  According to nico – 20:24 (op 05 Augustus ’08)
 25. vanmiddag lekker op de guz door amsterdam geknord, nog voor de Koe langs gereden.
  morgen een dag in de sauna, soms is het leven best mooi…

  According to nico – 22:07 (op 06 Augustus ’08)
 26. Nou meiden, het is een rooie BMW K100 uit 1990 met 90.000 op de counter geworden, beetje optische onvolkomenheden hier en daar, maar rijd als een zonnetje, trekt niet naar links of rechts en dat voor 1150 euries.
  Twee (plastic) koffers erbij en wat kleding, niet gek toch?

  According to Thomas – 23:33 (op 06 Augustus ’08)
 27. Volgens mijn navi is de afwijking trouwens wat minder Nico. Any way, ben blij in dit geval dat ik in Zuid Limburg leef, gelukkig hoef ik het niet te hebben van alleen maar op- en afritten met een leuke bocht, hoewel die altijd leuk zijn natuurlijk omdat je niet zo op je snelheid hoeft te letten. Hier kun je nog gewoon lekker door de heuvel rijden en is geen enkele weg recht. Niet goed voor de bandjes natuurlijk maar ja, das dan pech. Trouwens niks te klagen over dat run flat rubber, auto plakt als kauwgom aan de weg, wel een beetje stug.
  Ik wist niet dat je voor zo weinig een leuke motor kunt kopen, zo’n K100 lijkt me wel wat voor een beetje toerwerk. Hoeveel kost het om je motorrijbewijs te halen als je geen al te grote sukkel bent???
  Heb helaas geen tijd voor de (wielren)fiets, ik heb trouwens een Stevens, voor de kenners, elke dag klussen in mn nieuwe huisje.. Krijg langzaam het gevoel dat je hebt als je een houten chalet in Frankrijk gehuurd hebt voor de wintersport en als je op de plee zit waan je je op het strand van Lefkada, hmmm, best leuk. Met grote dank aan mn broer trouwens.
  Waar zou Paul zijn???

  According to Luc – 12:10 (op 07 Augustus ’08)
 28. niet slecht gescoord Thomas, hou je ons op de hoogte of de tocht pechvrij verloopt?
  Limburg is mooi om te toeren Luc, mag graag af en toe een weekendje met de Lomax die kant op gaan.
  probeer eens in dld wat je bmw op de teller kan zetten, ik kom op 220 en heb dan een afwijking van 18 km tov de garmin.
  Paul is aan het genieten….

  According to nico – 00:48 (op 08 Augustus ’08)
 29. Don Pablo is in Cafayate en inderdaad aan het genieten Nico. Eindelijk eens een fatsoenlijke rit achter de rug. Ben ik zo voorspelbaar? Reis zonder kaart en heb nogal omgereden. Man die pampa in Argentinie is toch wel zo ongelooflijk mens- en Guzzionterend saai. Kaarsrechte wegen en geen fuck te zien. HIer kom je makkelijk aan de 4000 toeren met je Audio, in z’n zes, zeven of acht voor mijn part. Motor heeft bij elkaar weer zo´n 2500 km achter de rug. Slechs een tussendoortje. Heeft er ooit in de geschiedenis van Moto Guzzi een V7 2500 km gereden als tussendoortje? Lijkt me niet. Toch blijven die wufte pooiers uit Mandelo zwijgen als het graf. Geen klap verkeerd, die Guzzi. Alhoewel, vier dagen geleden kneep ik ‘m even. Alle hens aan dek. Ze gaf één klap verkeerd. Zomaar. Kwam uit het niets die ene verkeerde klap. Paniek, zoals je begrijpt. Zelfs de ANWB met spoed uit Anal over laten komen. Ik hoefde me geen zorgen te maken. Maar toch: een enkel misstapje ben ik niet van haar gewend. Morgen Salta, zondag in Boliland. Jammer dat ik niet wat dagen eerder arriveer. Zondag wordt een cruciale dag. Evo blijft of neemt de pleiterik in een soort van tussentijdse herverkiezing. Naar mijn mening pakt elke uitkomst slecht uit. Filmpjes zijn door Youtube verwijderd. Iets met rechten enzo. Heb mijn Argentijnse agent een brief laten sturen naar de directie van Canal 13. Met een paar prangende vragen over het Guzzigalore-beeldmerk dat nogal prominent in de uitzending te zien was. De Guzzi en ik worden nog altijd op straat herkend. Erg grappig. Luc, de Argentijnen hebben mijn hart gestolen. Zulk fijne mensen. Ik ben inmiddels uitgeroepen tot ‘Argentijn’ van het jaar. Dit zuig ik volledig uit mijn duim, maar het zou wel terecht zijn. Knorren doe ik altijd als ik voor het eerst in een nieuw land ben. Zou hier inderdaad kunnen wonen, maar dat gaat niet. Roxana komt het land niet uit. Die ex-boludo geeft nooit toestemming om zijn dochter bij ons te laten wonen. En Roxana kan niet zonder haar dochter. Kortom, ik zit vast in Sucretje. Sijpelt er nog nieuws over Bolivia door in Anal? Wel kut van al die regen meiden. Hier is het kurkdroog, warm en vooral winter. En gefeliciteerd met de K100, nepzus van Thomas. Klinkt als een degelijk koop die helaas spoedig uit elkaar zal klappen. Een BMW K100 met 90.000 km op te teller is net zo betrouwbaar als een Colombiaan. Afijn, morgen naar Salta. Kijken of ik daar die drie foto’s die ik in de tussentijd heb genomen, kan uploaden. Mazzel.

  According to Paul – 02:18 (op 08 Augustus ’08)
 30. Ja gisteren nieuws in het NRC over a.s. zondag. Zal ik het voor je scannen en per e-mail opsturen. Kus van je zus.

  According to Daantje – 08:50 (op 08 Augustus ’08)
 31. Beste broer slaat niet Wat we zijn blij dat deze goed en genieten van ons land zeker niet alleen van de grond hebben ons laten weten dat u als onze partner Claudia ontmoet in Salta, ook al lijkt het erop dat u niet kan liggen desacer de Aguilas arg jajajajaa.
  Ik hoop allas ontvangen de tangos dat u en ik hoop dat u zeer goede routes en u reünie zo spoedig mogelijk met een knuffel Roxi.

  Querido hermano no saves cuanto nos alegra que estes bien y disfrutando de nuestra tierra por cierto no solo de la tierra nos han comentado que te as encontrado con nuestra socia Claudia en Salta, aunque parezca mentira no te puedes desacer de las aguilas arg jajajajaa.
  Espero allas recivido los tangos que te envie y esperamos que tengas muy buenas rutas y te reencuentres lo antes posible con Roxi un abrazo

  According to RUBEN (MOMIA) AGUILAS ARGENTINAS – 20:07 (op 08 Augustus ’08)
 32. Ben op dit moment in Samaipata en daar regent het vandaag al de hele dag. De grijze lucht bekijkend verwacht ik niet dat het nog droog zal worden vandaag. Ga er vanuit dat het morgen weer een stralende dag zal zijn. Net zoals de laatste dagen trouwens.
  Ik blijf hier tot maandag, alvorens naar Santa Cruz terug te keren. Volgens de berichten in de krant zou het wel eens iets te ´heet´ kunnen gaan worden a.s. zondag als de verkiezingen zijn. Niemand weet precies wat er gaat gebeuren. Samaipata is een klein dorp en daarom wellicht iets rustiger cq veiliger. Woensdag heeft men tussen Oruro en Potosí een bus in de hens gestoken. Die probeerde door of om een wegblokkade heen te komen. Dat werd dus niet gepikt door de bloqueados. De passagiers waren reeds uitgestapt, alvorens de bus in vlammen opging. Overigens zijn er in en om Santa Cruz ook blokkades. Maar dat is vanwege het niet verkrijgbaar zijn van (flessen) gas. Verder zijn er her en der hevige confrontaties tussen vóór- en tegenstanders van Evo cq de autonomia. Vooral in Beni, Pando en SC.
  06 aug. was een nationale feestdag: Dia del Patria. Evo was niet welkom in Sucre en is in La Paz gebleven. De eerste keer in 25 jaar dat de presidentiële rede niet in Sucre (in de Casa de la Libertad) plaatvond. Ook de Assamblea, die er wilde vergaderen, was niet welkom in Casa de la Libertad. De pas gekozen Prefect van Chuquisaca heeft hen daarna uitgenodigd om in het gebouw van de Prefectura te vergaderen. Dat leverde weer nieuwe protesten op, want die vergadering werd als illegaal bestempeld, omdat die niet op/in de juiste plaats werd gehouden.
  Evo wilde afgelopen week verschillende plaatsen her en der in het land bezoeken. Daarop werden diverse vliegvelden geblokkeerd door zijn tegenstanders met de boodschap, dat men zou voorkomen dat hij voet aan de grond zou zetten. Hij is daarop maar thuis gebleven. Ach, Bolivia is een heerlijk land én vol verrassingen.
  Misschien wordt het een ´hete´ zondag komend weekend. We wachten rustig af.
  Iedereen een goed weekend gewenst en groetjes,
  Peer

  According to Pedro – 23:55 (op 08 Augustus ’08)
 33. En laat ik nou net zondag de grens oversteken, chuta. Ben dol op hete zondagen, vooral met een hitsige vrouw naast me. Een president die zich niet in zijn land vrij kan voortbewegen. Zou Evo iets fout doen? Hij wil de 2000 hectaren grond van Roxana’s familie onteigenen, bijvoorbeeld. Guzzi liep fantastisch vandaag. Ze sloeg niet een keer over. Dat van die K100 was een grapje Thomas. Wereldfiets. Nou, wens me maar succes.

  According to Paul – 01:36 (op 09 Augustus ’08)
 34. Hé Paulus. Bij deze héél véél succes en ´n hele goeie reis gewenst.
  Ik weet niet waar je de grens gaat oversteken, maar Villazon lijkt me geschikter dan Tarija. Over Villazon heb ik niets gelezen in de krant. In Tarija schijnt het de afgelopen weken regelmatig tot grote onlusten te zijn gekomen. Evo wilde daar o.a. naartoe voor ´n meeting met Hugo Chavez en Michelle Barcelet (Chile). De lokale bevolking stond op z´n achterste hoeven. Ben even kwijt of de meeting door is gegaan of niet. Of dat die op ´n andere plek is gehouden. In de krant werd er nadien geen melding meer van gemaakt.
  Nogmaals, amigo, goede en behouden reis naar Sucre. Én kijk vooral goed uit. Als er bloqueos zijn, probeer er vooral niet doorheen en zeker niet omheen te gaan. Je weet maar nooit hoe men zal reageren. Het zou zonde zijn, als ze Guusje in de fik zouden steken. De spanning is bijna tastbaar in Bolivia. En dat niet alleen vanwege Evo, maar ook vanwege de oliedollars van Hugo, het gas, de autonomía, het … nou ja, vul zelf maar in, etc. etc. Te veel om op te noemen.
  Buena suerte y cuidate.
  Peer

  According to Pedro – 03:16 (op 09 Augustus ’08)
 35. hey paul yo te vi en el programa el garage y quede impresionado por tu azaña ya que verdaderamente lo es y muy pocas personas tienen la voluntad de cumplir sus sueños y vos sos una de ellas. me ha gustado mucho tu historia y espero que puedas seguir con tu gran viaje por el mundo. un fuerte abrazo. juan manuel sueta. san rafael, mendoza, ARGENTINA.

  According to juan – 10:14 (op 10 September ’08)
 36. Paul,
  Thanks for sharing your trip over the web.
  You gave me a great idea: In january, I will put my ass on my Guzzi Lodola 1960 (235cc) and travel from Argentina (where I am from) to Brazil (where I live)
  Good luck!

  According to Javier – 02:02 (op 24 November ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *