It’s time to thank some folks

Although the Guzzi and I did it all by ourselves we had some crucial support on our ways. I can thank hundreds of people and I should be ashamed for not doing that. But they all know that I was and still am thankful. I’ll stick to some people who made a difference in the sense of being the right persons at the right moment and who kept this circus going. Greg Field from Seatle gave me that fantastic Corbin seat. That was so important. I sat like a king for almost three years. Patrick Hayes was my contact in the States. In fact he was my wingman. He introduced me to the Guzzi people in the States who are all fantastic. They supported me when ever it was necessary. Pat also saved me from the claws of Officer Wakefield. Tal (Talita) Afek from Isreal. She knows why. Harry van de Burg from Anal. He picked me up from Ecuador and brought all the way back when my father was sick. My webmaster Vasil van Gemert (Anal). Because of him you had a glimp of all this. Gert van der Meijden (Bolivia, Anal). He was my host and because of that Roxana and I… well. Pieter Webeling (no picture, Anal). He helped me selling the Che story and will help me with my first book. And last but not least Renate van Iperen (no picture, Anal). She treated me like a little school boy after I wrote 20 stories for that KRO-magazine of hers. It gave me the courage and spirit to digg in. Thank you, and thank you ALL.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Jullie begijpen dat ik weer een aanval van slapeloosheid heb. Hoor maar niks van Roxana, al een dag niet. Ga ik me toch zorgen maken. Hangt nog altijd een vervelende ex om haar heen. En haar familie weet nog van niks. ‘t Lieve kind heeft ‘het zwaar. Veel lieve woordjes doen evenwel veel goed. Maar dan moet ik wel de kans krijgen. Moet nog een vehaal voor Motor Magazine (Blad al gelezen?) tikken en dan ben ik weg. Vandaag meerde de Princess Star aan. Een cruiseboot vol met welgestelde, oudere gringo’s. Die laten zich in de hoofdstraat van ushuaia fotograferen met neppinguins. Voor de rest ben ik redelijk gesloopt. Eten is cruciaal als je dagen lang aan het beuken bent tegen die wind. En eten is hier in Argentinie een probleem. Veel vet eten. Heb drie weken op pizza’s en tosti’s geleefd. En dat begin ik te voelen. Vandaag zes appels gegeten. Wordt mijn maag toch blijer van. In Bolivia en andere Latina landen kun je heel goed eten langs de kant van de weg. Is heel goed geregeld. Argentinie is welvarender en gek genoeg kom je dan lastiger aan goed en betaalbaar voedsel. Ben weer te veel afgevallen. De laatste jaren is ook een gevecht geweest tegen ondergewicht. Moet wel zeggen dat ik een kluns ben wat eten betreft. Eet altijd buiten de deur. Laatste tien jaar in Adam hooguit tien keer gekookt. Nou, maar weer eens proberen te slapen.

  According to Paul – 08:18 (op 07 April ’08)
 2. Paul, Jij ook bedankt in ieder geval nog gefeliciteerd en sterkte op je terugreis.
  HEt had van mij nog wel een jaartje langer mogen duren. Het einde is snel en onverwachts, back to reality. Het ga je goed.

  Jan

  According to Jan – 10:12 (op 07 April ’08)
 3. Paulus,

  nou en toen ging het ineens heel snel. Lof en ‘helm af’. Inderdaad een ‘reisje’ van A naar B…..Dank dat ik mee mocht lezen en kijken, Ik weet niet of je laatse vdo-feed ook tevens de laatste is, maar hij was weer mooi. En geef de Guzzi ook een aai van mij; onvoorstelbaar eigenlijk zonder noemenwaardige haperingen den complete reis voltooid, terecht dat je haar als de Koningin der motorfietsen ziet. Ben blij dat ik kan zeggen dat ik ‘haar gereden’ heb!

  Maar de ‘best is yet to come’ knul en een twinnie nog wel, gefeliciteerd jullie tweeën, een nieuwe ‘reis’ gaat beginnen. Dus rij voorzichtig terug naar je Lief…..

  Ennuh nu….wat gebeurt er nu met Guzzigalore….als ik de volgende keer inlog, is het dan blanco? Lastig Paul je bent min of meer publiek bezit geworden je kan niet zomaar stoppen……..;-)

  Geluk

  Ps. aan de andere lezers de 16e in de Koe, welke maand april of mei?

  According to Roel – 11:10 (op 07 April ’08)
 4. Gefeliciteerd man, een twin voor de twin, als een V-twin ???
  Op naar Sucre, ik hoor het wel als er een zijspan gebouwd moet worden aan Guusje !!
  Pas goed op je zelf en je meissie. We zullen de “griep” aanvallen van je missen!
  Dank voor het lachen en meer en ik zal je log regelmatig blijven checken.

  According to Cor – 11:22 (op 07 April ’08)
 5. Tering, let je even een weekendje niet op, is plotseling de wereld zoals we ‘m kennen omgedraaid! Gefeliciteerd man met de tweeling. Heb nog nooit een reisverhaal gelezen dat zo full circle gaat, van hedonist tot vader in 3 jaren en twee continenten. Half circle moet ik zeggen, je bent niet uitgekomen vanwaar je bent vertrokken, maar juist een halve planteet verder en dat in meer dan een opzicht.

  Over bedanken gesproken: enorm bedankt voor je verhalen, foto’s en films! Het was, en is een genoegen.

  According to Carel – 11:54 (op 07 April ’08)
 6. Congratulations on a fantastic adventure! We will drink a toast to you at the Arizona Moto Guzzi Rally.

  Tom

  According to Tom Short – 16:59 (op 07 April ’08)
 7. Vandaag met samengeknepen billen mijn bankrekening bekeken. Grote verrassing – sta er veel beter voor dan verondersteld. Kreeg in Juni de los Andes van zo’n betweterige geldautomaat en vandaag ook weer in Ushuaia het bericht dat ik niet meer dan 200 pesos kon pinnen. Meer stond er niet op volgens het rekenwonder. Tja, dan begint ‘t bij mij toch behoorlijk dun door de broek te lopen. Heb bij elkaar nog 3500 euro. Ongelooflijk, terwijl mijn reisgeld al twee jaar op is. Marlinde, M. Samandu (wow, dank lief), good old Corrie, Sur en Kees H. heel maar dan ook heel erg bedankt. 3500 euro, holy smoke. Dat is precies genoeg voor het bush pilot brevet. Die kids kunnen wel even wachten. Krijgen toch de tiet.

  According to Paul – 22:14 (op 07 April ’08)
 8. Zo, voel me al weer wat beter. Las Aguilas Argentinos hebben mijn ziel gered. Mijn geestestoestand kreeg de trekken van een geraspte wortel. Dan zijn de rapen gaar, zoals je begrijpt. Na het behalen van de eindstreep wist Guzzi God zich even geen raad. Ik lag maar in het hostal naar, overigens zeer vermakelijke, Youtube-filmpjes te kijken. Wat moest ik anders? Ik had al 2 uur geen email contact met Roxana gehad en ging me dodelijk zorgen maken. You-tube bleek een mooie bliksemafleider te zijn. Als je, zoals ik, ook van vliegtuigjes houdt, zoek dan eens naar WOII dogfights. Wow, wat een mooi materiaal kom je dan tegen. Kun je ook meekijken in de cockpit, terwijl de 50mm- en lichtspoorkogels om de oren vliegen. Ik pleeg alvast wat research voor de komende carrieremove. Goede tip: als je achterna wordt gezeten door een op hol geslagen Zero, bestuurd door ons allerliefste Yuko, maak dan een splijtende duikvlucht, gevolgd een scherpe bocht naar rechts. ‘t Schijnt dat die Zero’s dat niet kunnen bijbenen, ook al wordt hij bestuurd door een Kamikaze Yuko. Toch waardevolle informatie. Ik vind bush pilot toch erg mooi staan op mijn visitekaartje. ‘Wat doet Paulus tegenwoordig?’ ‘Gozer schijnt bush pilot te zijn in Bolivia.’ ‘Bush pilot, wa’s da?’ ‘Geloof dat ‘t iets met de Amerikanen te maken heeft. Linke soep.’ Over die Argentijnse Aguilas. Dat is dat koddige motorclubje dat in mijn filmpje figureert. Hele, hele fijne mensen. Rijden op Zanilla’s, 150 cc. Maken een rondje van 5000 kilometer. President van de club had zijn topzware vrouw achterop. We zijn inmiddels vrienden van elkaar. Een Aguila hier in Ushuaia viste me uit mijn depressietje. Woon nu in een vakantiehuisje van hem met uitzicht over de Princess Star, waar op het dek, als ik het goed zie, de Amerikaanse toeristen een pinguin getint dansje uitvoeren. Heb hier alles bij de hand: internet, muziekje, wasmachine, ijskast. Zelfs een koffiemaakmachine. Heb al zo lang geen koffie gemaakt. In mijn keuken is schraalhans de keukenmeester. Koffie maak ik als geen ander. Coen en Karin weten daar alles van. Kortom, ik laat Roxana en buik overkomen. Hoef ik dat pokke eind niet terug te rijden. Lator

  According to Paul – 03:01 (op 08 April ’08)
 9. Lieve Paul, wat een goed nieuws!! Van harte gefeliciteerd. Met de eindstreep en met de twins natuurlijk! Ik ben super trots dat ik een onderdeeltje was van je avontuur, zal het nooit vergeten. Het was fantastisch. Heb een ticket Anal voor 4 juli maar nét mn werkvergunning binnen voor 2 jaar. (niet te geloven hè, de bureaucratie, ga maar snel trouwen, is veel makkelijker!) Wanneer ben je weer in Sucre? Zou super zijn als ik jullie 4tjes nog een keer op zou kunnen zoeken voor ik ga!
  KUS!

  According to Anne – 03:22 (op 08 April ’08)
 10. Congratulations! That has been one hell of a ride and I congratulate you on your coming adventure, which will make a mere three years of touring pale in comparison. May you and Roxanne know great joy and love all of your lives. And someday, your child may take up riding with you into the great unknown!

  Peace,
  Moto Guzzi Ron

  According to Ron Braithwaite – 05:19 (op 08 April ’08)
 11. Hey Paul!

  Gefeliciteerd man. Wat goed man, respect. En wat een knalfinale…. helemaal goed. Van harte gefeliciteerd en ik ga er even vanuit dat we de reis met roxanne en de ongeboren vrucht ook met foto’s en mooie verhalen kunnen volgen? Zo zie je maar weer…. reizen houdt nooit op 😉 en gelukkig maar…

  Vader technisch ga je het goed doen volgens mij. Je bent een mooie vent met mooie verhalen en een stoere motor. Ben je al begonnen aan het kinderzitje? Paar stalen buizen en een lasapparaat en klaar ben je…. gaaf man.

  gruss bOu

  According to Boudewijn – 10:53 (op 08 April ’08)
 12. Hai Paul,

  Gefeliciteerd kerel!

  Voor Roel:

  De Koe is op 16 mei

  Ad

  According to Ad – 11:41 (op 08 April ’08)
 13. Felicidades es la epopeya motociclista más bella de los últimos tiempos. Una aventura que a más de uno le hubiera gustado realizar. Fantástica la guzzi V7 ¡Una maravilla de máquina!

  According to Bikerguzzi – 16:06 (op 08 April ’08)
 14. Graag gedaan Paul. Succes met je vliegbrevet. Dat levert vast weer prachtverhalen, foto’s en filmpjes op. En heel veel plezier met de ukkies. Een uk is al erg tof, dus twee ukken moet nog toffer zijn, ghehehe.

  According to Vasilis – 16:36 (op 08 April ’08)
 15. Woorden schieten me tekort………

  Let je even niet op en plots is meneer over de eindstreep en bovendien het meest ongelooflijke nieuws in 3 jaar Guzzigalore!! Had niet gedacht dat je vruchtbaar was Paul, ik bedoel, nou ja, dat hoef ik niet uit te leggen toch…

  Lees nog je woorden: ‘ga vanavond uit met ‘de kont’ en de tieterij is ook ok.’ Hoe het kan lopen he. Heel erg gefeliciteerd met het behaalde resultaat Paul! Vader, tsjeempie, ga als de bliksem terug naar ‘de buik’ man, een tweeling! Da’s waarlijk een prestatie. Bereleuk, die kleintjes in een buik, en nog lekker rustig! Hahaha. Hoveel maanden is ze nou??

  Jammer dat je zo ver weg bent, samen eten en drinken zou nu wel op z’n plaats zijn. Vertel nog eens wat over haar, heeft ze een huis of woont ze nog bij haar familie en hoe is dat allemaal, hoe vinden ze jou daar?? Ben razend benieuwd naar de familie foto’s.

  En hoe is dat nou om na al die tijd je doel te berijken?

  Grzt

  According to Luc – 18:51 (op 08 April ’08)
 16. Hoe het is met die eindstreep? Moet zeggen dat we vóór de eindstreep, de drie dagen ervoor, behoorlijk aan het snotteren waren, Guusje en ik. Maar het was zo koud. Het gekke was dat 60 kilometer voor de meet de wolken ineens wegtrokken en de zon, pats, in mijn gezicht begon te schijnen. Was mijn moeder die naar me glimlachte, ongelogen. Erg mooi moment. De intocht zelf was een ongelooflijke afknapper. Ik wist van tevoren dat dat zo zou zijn. De herberg is niet zo belangrijk, de weg ernaar toe wel. Het wordt hier met de dag kouder. Moet nog twee verhalen tikken en dan ben ik weg. Het landschap hier in Ushuaia lijkt gek genoeg erg veel op dat van Alaska. Wonderlijk. Het regent nu ook. Het is een standaard gure, koude, winderige Nederlandse dag. Maar ik zit wel lekker in mijn vakantiehuisje. Wordt nog wat hoor die terugreis. Krijg de wind frontaal tegen, met regen, die ongelooflijk sterke wind en een temperatuur die tegen het vriespunt aanleunt. Tja, over de buik. De eerst avond dat we elkaar ontmoette vond ze me de grootste eikel ooit gespot. Nog erger dan die ex-boludo van haar. Had te veel mojito’s op en had een iets te grote bek. Buiten begon ik ook nog eens te schreeuwen dat de regeringszetel nooit verplaatst zou worden – van La Paz naar Sucre. ‘La sede no se mueve.’ Ben toen bijna afgeslacht. Ofschoon Roxana en ik toen niets hadden, beschermde me ze wel. Dat ben ik nooit vergeten. Twee weken later zagen we elkaar in de sauna en toen dacht ik bij mezelf: ik ga die dame eens een telefoontje plegen. Doe ik anders nooit, maar dan ook nooit. Met andere woorden, dit moest zo zijn. Ik vind ‘de buik’ inmiddels wel prettiger klinken dan ‘de kont’. Lator

  According to Paul – 19:07 (op 08 April ’08)
 17. Hahaha!! Ja, ik zelf vind ‘de kont’ leuker omdat het zo lekker ranzig is. En nu moet ik wel ff omschakelen omdat mijnheer opeens besloten heeft om vader te worden, pfff, flatscreen, binnenkort krijgen we op deze blog filmpjes te zien van de eerste borstvoeding, o nee, de bevalling natuurlijk, de eerste tandjes, de eerste stapjes, ojojojoj, dat wordt nog lachen!!
  Maar hoe kan het Paul, dat je nu weer wind tegen krijgt, de heenweg was toch al de hele tijd tegen de wind in beuken?? Jouw reis moet fantastisch zijn Paul en een ervaring voor het leven en nu ook nog met een nieuw doel! Ik ben echt waarlijk blij voor je, schrijf die verhalen en ga terug Paul, leg je oor op die buik!

  Grtz

  According to Luc – 19:19 (op 08 April ’08)
 18. We gaan dus binnenkort op kraam-visite in Sucre! Tja, wie had dat gedacht. Komen we op de koffie dus!
  Groet uit herfstachting Chile
  Karin-Marijke en Coen
  www.landcruising.nl

  According to Coen en Karin-Marijke – 01:44 (op 09 April ’08)
 19. Hele goeie gozer die Ben Valks (www.norisknolife.org). Ik wist dat hij dezelfde reis ondernam als ik. Was een tijd later vertrokken. Zat geregeld in mijn slipstream. In Ushuaia kwamen we elkaar voor het eerst tegen. Vreselijk aan het bier gezeten. Hij was weer zo’n cadeautje. Hoorde net dat ik een tweeling zou krijgen en mijn reis zat erop. Moest even tegen hem aanleunen. Enorm zitten bomen met zijn tweeen en schandalig hard aan het bier gezeten. Hardcore-reiziger, die Ben. Veel respect. Heeft slede dog races gedaan in Alaska, heeft zijn vliegbrevet in de States gehaald en maanden lang in de bush van Brazilië met zijn camera gejaagd op de zwarte panter. Moest echt vreselijk om hem lachen, goeie vent met hele goede verhalen. Hij rijdt met een BMW1200GS, zo’n nieuwe. Onderhoudskosten tijdens zijn reis van Pool tot Pool: 15.000 dollar. ‘Makkelijk’, voegde hij er droogjes aan toe. Ik kom niet verder dan 600 euro, inclusief banden en tachtig liter olie. Maar hij zegt ‘t al, het weer is omgeslagen. Hier is het in twee dagen tijd erg koud geworden. ‘t Sneeuwt zelfs lichtjes. Als ik de beschermende bergen van Ushuaia achter me laat, ben ik volkomen, maar dan ook volkomen de lul. Motor is moe, ik ben moe, de wind was vreselijk op sommige stukken. Ze komt werkelijk van alle kanten. Weet dat ze op sommige trajecten frontaal en meedogenloos zal zijn. Klinkt dat dramatisch en wat overdreven? Absoluut niet. Dit is Tierra del Fuego, de reet van de wereld, el culo del mundo. Daar doet de natuur wat ze wilt. Roxana, help! Help me toch!

  According to Paul – 05:21 (op 09 April ’08)
 20. Paul, I can’t belive that your adventure comes now to an end… Have a lot of fun reading your stories…
  My best wishes for you and Roxana, and of course for the coming twins too !!! 🙂 🙂 🙂

  guzzimatt

  According to guzzimatt – 08:04 (op 09 April ’08)
 21. Zit net een skitripje te bekijken in Chili, gozurt verteld dat je een heel seizoen in 1 gebied kunt skien zonder 2 keer dezelfde afdaling te doen. Volgens mij zit daar een fraai verhaal voor jou in Paul, maar kan me voorstellen dat je nu eerst terug wil naar de warmte van moeders de vrouw. Ach anders doe je dat toch volgend jaar, vlieg je er naar toe. Ja hoe ga je dat eigenlijk doen? Bedoel dat brevet is blijkbaar het probleem niet, maar hoe dan aan een vliegmachine te geraken? de Guzzi verbouwen?

  Nee maar Luc ook weer boven water, aan het demosteren geweest tegen vernieuwing contract ENCI, zodat de st Pietersberg (bergen in Anal?) behouden blijft?

  According to Roy – 08:35 (op 09 April ’08)
 22. Paul proviciat ,een vermelding in het Guiness book of records zou op zijn plaats zijn !! Zoals eerder gezegd en of ik er een voorgevoel voor had ,nooit de Guzzi verkopen .Ik zei toen kan je het eventuele nageslacht laten zien wat die motor voor je betekend heeft !! En zie het komt uit ,twee ukkies in aantocht ! Keep us posted ,op naar het volgende avontuur ,the bush pilot or whatever ! Die foto hieronder spreekt boekdelen .Leuk om die Contender sticker te zien !!
  Groetjes en goede terugreis !
  Guus Bierman

  According to guus bierman – 09:58 (op 09 April ’08)
 23. Mijn hemel! Ik ben echt sprakeloos….ik heb je de laatste twee weken niet gevolgd. Het roer is om! En als een Woody-Woodpecker de reis der reizen afgemaakt en dan ook nog….vader?! Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Wauw, wauw, wauw! Paul, wie had dat ooit gedacht! De man die geen kinderen wilde. Nu dan toch met Roxie! Wauw! Gefeliciteerd is hier een understatement! Ik ben heel blij voor je Paul, dit is geweldig! Wat een prestatie, en dan doel ik op de reis. Kinderen maken is ook wel een prestatie maart daar heb jij al heeeeeel vaak op geoefend. Ik hoop dat we je kunnen blijven volgen. Een nieuw boek, de nieuwe avonturen van Paulus, als vader.
  Rij voorzichtig naar ‘huis’!
  Heel veel liefs, dikke kus Sig

  According to Sigrid – 11:01 (op 09 April ’08)
 24. Haha die Sig. Heb dus ook heeeeeeel vaak op Sigrid geoefend. Die stickers staan voor eeuwig op de aluminium boxen. Ik geloof dat ik er nog twee over heb. Die gaan op de wiegjes Guus, ongelogen.

  According to Paul – 12:15 (op 09 April ’08)
 25. Hi all readers. Great thanks to Paul for his super log. Can I suggest that we now offer a small or larger thank you which will lead to a further round of material to entertain us? His log came free of charge. A little wedding present would go down well. Didn’t he do well!

  According to Lindsay Simpson – 13:05 (op 09 April ’08)
 26. Jongens jongens, wat een apotheose!! Van de roadblues naar een dubbel wiegeliedje. Wat een rigorueze manier om je wilde haren te verliezen.
  Gefeliciteerd en alle hulde voor het behalen van de eindstreep.
  (ik heb niet heel veel gecomment maar je reis wel gevolgd).

  According to ajmh – 14:09 (op 09 April ’08)
 27. Hé Paul,

  Kijk ik een tijdje niet zo vaak op je site, merk ik ineens dat ik véél gemist heb! En het einde van je reis bereikt en kinderen gemaakt!!! Dat eerste had ik wel verwacht, maar dat tweede is echt een enorme verrassing! Gefeliciteerd, met beide. Ik hoop dat alles goed gaat en nu maar wachten op baby foto’s

  kus
  Stephanie

  According to Stephanie – 16:55 (op 09 April ’08)
 28. Hey ja, ben er weer SR, was ff met mijn gedachten ergens anders. Hoe is het mogelijk, maar ja, de wereld draait niet alleen om guzzigalore toch, of voor jou wel?

  Ik vind het echt vreselijk spectaculair nieuws over Paul en zijn ‘buik’. Zoals hierboven te lezen valt heeft Paul genoeg oefening gehad, gewoon ongelooflijk dat dat ding er nog aan zit, en onvoorstelbaar dat hij niet nog meer kinderen heeft!! Tenminste, dat wil hij ons doen geloven. Misschien eens een oproep doen aan alle kinderen van Paul, of ze zich hier ff willen melden en een verhaaltje willen schrijven over hun vader en zijn geliefde, liefst met foto, kan een leuke collage worden!

  According to Luc – 19:03 (op 09 April ’08)
 29. In een privé mailtje – en zwaar off the record – schreef Luc me: ‘Man ik neuk me ook helemaal suf.’ Heb net mijn esposa voor het eerst sinds het Grote Nieuws kunnen bellen. Wow, dat was even nodig zeg. Ga de Buik over een maand liefdevol verpletteren. Begint weer lekker op stoom te raken hier. Iedereen zijn tranen afgedroogd en huppetee, vol de beuk erin. En dat voor een site die gerund wordt door oudere jongeren. Mijn familie leest dit met plaatsvervangende schaamte. Het zij zo.

  According to Paul – 20:11 (op 09 April ’08)
 30. Hey readers, I meant a money thank you to Paul for his entertainment. Silly me.

  According to Lindsay – 21:55 (op 09 April ’08)
 31. Hi Paul,

  Zit ik me eerst de afgelopen weken in te lezen, ben je plots de finish al over. Even slikken, maar het zij met gepaste trots. Bedankt voor het meegenieten van een geweldig avontuur wat zeker een felicitatie waard is. Ik weet niet of het avontuur dat je net hebt afgerond spannender was, dan het avontuur waar je nu aan gaat beginnen. Hopelijk laat je daar ook nog wat van zien. Je eerste vliegles-filmpje of de start van de eens geplande boerderij droom (in een iets gewijzigde versie welliswaar). Ik gun je al het goeds en geluk.

  Hugs

  According to Maaike – 00:37 (op 10 April ’08)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *