Have to move my sorry ass

Yep, in de reizerij zit schot. Na volgens mij anderhalve maand eindelijk richting het zuiden. Toch zo’n 4000 k’s gereden. Heb nog geen tiende van de 49ste staat gezien. Ga Alaska missen Een terloopse invitatie op straat, als mensen zich door de Guzzi – een zeldzaam vehikel tussen de overkill aan Harley’s – aangetrokken voelen, is wel degelijk wat waard. Ze zijn beledigd als je niet langs komt en niet de hele koelkast leegzuipt. Mijn visum (drie maanden) gaat hard. Heb in Anchorage energie verbruikt op een schattig Israelisch soldaatje. Uh… vrouwelijk wel te verstaan.
En nu I have to move my sorry ass. In het ergste geval even het land uit en een biertje scoren in de Koe of Ronalds vriendinnetjes pesten in Bangkok en dan weer terug. Krijg wat vragen over hoe ik slaap enzo. Heb een voorkeur voor mijn rechterzij. Anders de linker. Of op mijn rug, als je ’t precies wilt weten. Ken mensen die op hun buik slapen en de handen als kussen gebruiken. Niks voor mij. Kan ook zijn dat bedoeld wordt waar en onder welke omstandigheden ik te bedde ga. Well, in Coldfoot heb ik negen dagen bij Mikey gebivakkeerd. ’t Rook een beetje in zijn cabin, maar hé, ik heb geleerd een gegeven paard niet in de bek te schijten.

Over Mikey
Mike Miscovich. Toffe pik, die Mike. Joegoslavische voorouders en is daar trots op en waarom ook niet. Verklaart ook zijn wat opvliegende karakter, vooral met de whisky in handbereik. Hij zag me totaal doorregent in Coldfoot, op weg naar Deadhorse, en nodigde me uit om bij hem thuis een biertje te drinken. Heb negen dagen van zijn gastvrijheid genoten. Mike leerde me schieten met de Winchester 30-30, model 1940 – kaboem – en de Longrifle. Maar ook om te relaxen. Wat hoognodig was na de achterlijke drukke weken voorafgaan aan mijn vertrek uit Amsterdam. Mike was in between jobs en liep al een maand of wat te lanterfanten en te zuipen als een Tempelier. Kon blijkbaar wel wat gezelschap gebruiken. Voor zijn zelfgemaakte huis stroomt Slate Creek. Elke ochtend weer een feest. Ik kwam daar tot rust, wat noodzakelijk was om de sprong naar Deadhorse te wagen. Geweldige vent, die Mike. Maar zoals gezegd wel een beetje anders. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan.

Over Jeff
Jeff Lund is een vriend van Mike. Jeff is een vriendelijke, humoristische en onderwezen man. Woont al twintig jaar in zijn blokhut in zijn eentje op een berg in Nolan Creek, vlakbij Wiseman. Mike, Jeff en ik trokken twee dagen met elkaar op. Nou ja, optrekken. We hingen wat rond in z’n blokhut bij Nolan Creek. Biertjes drinken, naar muziek luisteren (zijn enorme boxen staan buiten, dan hoor je The Greatfull Death over de hele Nolan vallei) en praten over van alles en nog wat. In de winter graaft Jeff zich in zijn boeken. Door de hoeveelheid kun je de wanden in zijn blokhut (cabin) niet meer zien. Kent alle grote Europese, Russische, Zuid-Amerikaanse en Amerikaanse schrijvers. Jeff heeft in de twintig jaar dat hij op zijn berg aan het mediteren is geslagen geen vrouw aangeraakt. Afgelopen augustus, de achtste, koos Shirian Erickson (een alleenstaande toeriste) met haar camper het pad naar Nolan Creek, puur uit nieuwsgierigheid. Ze was al de halve aardbol over gereisd en wilde voor de fun of it de James W. Dalton Highway ‘ns proberen. Ze klopte aan bij Jeff – kan niet missen, is het enige huis in Nolan Creek – en je voelt ‘m al aankomen: Jeff en Shirian zal sinds die dag samen. Jeff rijdt nu helemaal naar Fairbanks, zo’n vierhonderd kilometer, om een bos met roze anjers voor haar te kopen.

Over Clutch
Jim ‘Clutch’ Lounsbury is een vriend van Mike is weer een vriend van Jeff. Woont in Wiseman en is wegwerker bij DOT (Department of Transportation). Hij onderhoudt een gedeelte van de Dalton Highway. Ik heb op zijn werk nogal wat aanmerkingen. Is de vriendelijkheid zelve. Liet me zijn hele berg met paydirt (zand met waarschijnlijk goud) pannen. Vond bij hem m’n eerste klompjes goud. Clutch was al de hele week z’n .44 Smith & Wesson kwijt. Lag open en bloot in z’n Jeep. De camera vond ‘m. En de computer verloor ‘m, de foto.

Over Joshua
Joshua Rivas, The Mexican, toonde een fraai staaltje van vrijgevigheid. Tijdens het eerste gedeelte van de Dalton Highway toen het zo regende en het zicht slecht was, voelde ik me net na de Yukon river niet geheel op m’n gemak – en dat is een understatement. Hij gaf me zijn pistool mee, de Derringer .45. ‘Krijg ‘m wel een keer terug.’ Wist niet eens hoe ‘m te gebruiken zo panisch was ik voor dat ding. Maar stel je toch eens voor: iemand die je totaal niet kent, geeft zo maar zijn gun mee. Ontroerend. Na Deadhorse kampeerde ik nog een nacht bij de Yukon river war hij werkt. Hij is dan het type dat een paar Marlboro’s voor je tent legt, omdat hij weet dat jouw pakje leeg is.

Over familie Giles
Ben tegen een Mexicaanse familie aangelopen in Fairbanks. De Gilessen. (let even op Sil, rechts achter) runnen een restaurant, de CO-OP-diner. Ze zagen mijn laptop en veronderstelden dat ik een wizz-kid was, wat internet betreft. Heb met groot succes internet aangelegd. Daags na deze actie lag de telefoon eruit, de fax, internet, creditcard-kastje en weet ik wat. Had overigens niets te maken met mijn toverij. Heb ik ook in elkaar geflanst, al weet ik nog steeds niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Ze noemen me sindsdien ‘Don Pablo’, een naam die de lading dekt.

EN NU HEB IK GEEN ZIN MEER

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Hoi paul, fijn om weer wat te lezen van je.Lieve mensen allemaal.Hoop dat dat zo mag blijven!Heb je nog foto’s van je klompjes goud???

  According to mirjam – 07:15 (op 15 Juni ’05)
 2. Paul,

  wat een geweldig log en fantastische foto’s! Misschien ken je me nog, ik heb je ooit een keer in Paradiso bij een concert van Lamb gezien en ben bevriend met je zus!
  Mooi die verhalen te lezen, en vreselijk gaaf om met een Guzzi door de States te trekken! Ik zie uit naar meer verhalen!

  Groet,

  Aksel

  According to Aksel – 12:16 (op 15 Juni ’05)
 3. Watskeburt met Sil dan? Of waarom moeten we op Sil letten?

  Je beleeft iig genoeg avonturen(tjes) daaro! Veel plezier en gas erop!

  According to Freek van de Wijdeven – 12:19 (op 15 Juni ’05)
 4. Paul mooie verslagen. Als ik 250 km gereden heb op mijn Breva vind ik dat al heel wat. Veel geluk met je tocht ik blijf het volgen. Gr,Klaas

  According to Klaas – 15:22 (op 15 Juni ’05)
 5. Hey moppie, jij internet aanleggen?? I’m impressed, maar echt! Hier gelukkig werderom alleen maar hard werken en weinig zon. Gisteravond premiere van Batman Begins, lache hoor…ik moest BNNs naar hun plek brengen. Daarna groot feest, nu helemaal stuk. nice om kennis te maken met je nieuwe vrienden!!
  Fat ass kiss
  Ilana

  According to Ilana – 17:14 (op 15 Juni ’05)
 6. Hee Paul!Iets in mij zegt me dat het leven daar een beetje anders is dan bij ons….gave verhalen. Je snapt natuurlijk wel dat je mij een beetje nieuwsgierig maakt over die Sil en uhh…waarom geen fotootje van je soldaatje waar je zo moe op geworden bent??
  Ik ben nogsteeds nieuwsgierig naar het licht, hoe is dat nou als de zon nog nauwelijks ondergaat? Slaap je dan nog wel eens of blijf je gewoon op, met een extra blikje ofzo?
  Ben benieuwd naar je belevenissen in Canada!
  CU, Luc

  According to Luc – 18:03 (op 15 Juni ’05)
 7. Hoi Paul,

  even klein berichtje zomaar zoals ABBA eens heeft gezongen: I WILL FOLLOW YOU. Je wilt vast nog niet terug maar bij deze is de terugreis vast aangeboden CU

  According to Peet – 19:41 (op 15 Juni ’05)
 8. hee paul ,ben net als luc nieuwsgierig naar je soldaatje. Is het zo’n hork dat ze het daglicht niet kan verdragen? dan had je alsnog kunnen flitsen.zaterdag rocken in nijmegen, slayer ,moterhead, audioslave enz. lator maarten

  According to maarten – 16:09 (op 16 Juni ’05)
 9. Hoi Paules
  Mooie mensen heb je ontmoet.Ga zo door
  Joost weet ook hoe het in elkaar steekt,
  heel knap hoor tijdens je dagelijks werk
  Zo tussen de regels door lees ik dat je een tijdje van bezinning hebt gehad,lekker he!Ga zo door man.De reis is geweldig.
  Ikzelf ga zaterdag richting Italie met de LAVERDA,Gaat hij z’n geboorteland weer een keer terug zien.Ik heb vier avonden als een dole zitten poetsen maar hij staat er als herboren bij.
  De meeste van de jongens rijden Guzzi,dus we gaan even bij mandello langs.Ik neem gereedschap mee voor onderweg,want een Guzzi heeft nog wel eens wat!!!!!.
  Even een biecht:Het euvel van geen benzine heeft Paul van mij geleerd,we reden met drie brommers naar Bernkastelkuus,in de Eifel,en ja hoor,Kees z’n Tomos valt dood.Midden op straat een uurtje sleutelen,ook de onsteking nog even op tijd ‘gezet’(met een hamer)totdat handige Harry de benzine kraan op res. zette.Nog steeds bedankt Har. Ik moet gaan,Italie wacht.
  Ara Laverdie….Kees

  According to Kees – 16:44 (op 16 Juni ’05)
 10. Over benzine gesproken. Ik herinner me nog een mooie wandeltocht met Paul langs de immer pittoreske Franse peage….. ! Ezel? Steen? Het was niet zijn eerste en waarschijnlijk ook niet mijn laatste keer. Paul, je verhalen zijn fantastisch, evenals de site. Keep it coming. TshuB.

  According to Theo – 01:52 (op 17 Juni ’05)
 11. i must say that i think ur jeans look better on u than on me;)
  drop in a line from time to time,
  have a sfae journey.
  hope our paths meet again in this life.

  According to michal davizon – 07:38 (op 17 Juni ’05)
 12. Hoi Paul.
  Nou loop je wel stoer te doen over die beren daarginds, maar ik heb vorige week in het kader van de opfriscursus rijvaardigheid een hele middag met mijn transalp over Veluwse bospaadjes gereden. En daar sluipt toevallig wél even een poema rond! Ik had wel verscheurd kunnen worden! (Heb jij mij overigens niet eens gezegd dat het avontuur niet altijd zo ver weg is? Heb je weer eens gelijk gehad)
  Ik blijf je avonturen met plezier volgen, kerel. Het is dan wel genieten uit de tweede hand, maar het blijft genieten.
  Oh ja, mocht je met die Derringer je linkerbal eraf schieten, vergeet dan niet bij de fabrikant een enorme claim in te dienen. Kun je bij het volgende failissement van Moto Guzzi serieus meebieden.

  According to Tony – 17:20 (op 17 Juni ’05)
 13. Wil het soldaatje graag showen, de schat. Alleen, dan wordt mijn zus weer kwaad, hehe.

  According to Paul Van Hooff – 06:37 (op 18 Juni ’05)
 14. wat kan ze doen?? Jij zit in Alaska, zij in nederland…….. just show here, will ya

  According to Joe – 10:13 (op 18 Juni ’05)
 15. What the fuck met je zusje man! We willen dat soldaatje gewoon zien en daar kan geen zusje wat aan doen, en by the way, wat heeft je zusje er nu mee te maken??? Is die jaloers ofzo??
  Trouwens, ff wat anders, ik ben ook nog een normale jongen zoals je weet: Mn twee schatteboutjes zijn allebei geslaagd voor hun eindexamen….wow wie had dat nou gedacht… Stef zit in O Duitsland tussen de Alpaca’s en ze heeft behoefte aan menselijke knuffels….smelt….!
  3 juli feestje, kom ff langs langs!
  Cheers Luc

  ps Ga nu weer naar buiten, 28 graden en de bbq is nog roodgloeiend, glaasje retsina en Nora zit te hunkeren….

  According to Luc – 22:14 (op 18 Juni ’05)
 16. Hee Paul, hoe is het nou? Met mij is het goed. Ik heb nog geen verhaal van je gelzen (moet eerst die site (geen saaie site) eens goed bekijken. Ik wil je voor ik plotseling weer weg om Halle Berry in de rondte te rijden, snel even behouden vaart wensen. Je bent nog niet zo ver opgeschoten volgen mij;) Al dat gedoe met kleppen stelen. Kun je daar zeker niet kopen. Groetsels Ruud

  According to de Motortaxi – 21:10 (op 27 Juni ’05)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *