Eerste rit op de XR, we leven nog

Er stroomt weer olie door mijn aderen. En het voelt goed, erg goed. Twee jaar (2!) lang als voetganger door het leven gegaan. En nu, de XR650R. Hij stond al heel lang op mijn verlanglijstje, dat hij nu in de garage staat, kan ik nauwelijks geloven. Zeldzaam mooi land voor een XR650R. Vijfennegentig procent stof en daar is hij voor gemaakt. En ik ook, zo lijkt het. Recordtijd neergezet op La Ruta de Che. Voor de vierde keer was ik in La Higuera met de motor. Nu met een rooie. Che knikte goedkeurend. Zoals gezegd de motor in Santa Cruz de la Sierra gekocht, voor een mooie prijs, met nul kilometer op de teller. Daarna me in een race-outfit gehezen en op naar Sucre, via la Ruta de Che, een rit van 650 kilometer. Blijf het toch bijzonder vinden om in La Higuera te zijn. Voel me een gezegend mens. Ik heb de boys in Samaipata weer ontmoet. De XT van Roel gaf de geest, zuiger naar de kloterij. Maar ze vonden een goede monteur. Cilinder uitgehoond, overmaat zuiger erin en GAAAAS. Erg leuke gasten, houd ze in de gaten via hun website. Het enthousiasme straalt er vanaf. Houden we van.

Goed. Ik klom dus op de motor. Samiapata/Valle Grande was een eitje. Ik ken de weg goed. Toch kreeg ik het voor elkaar om even buiten Vallegrande een cruciaal bord met 195 km/u over het hoofd te zien en belandde uiteindelijk in het gehucht Casa Montes. Daar ging de vlag uit. Niet eerder hadden ze er een buitenlander verwelkomd. Teringeind weer terug en ’s avonds laat arriveerde ik in La Higuera. Met de Guzzi was me dit nooit overkomen. Dan stop ik, kijk eens goed om me heen, vraag naar de weg en kom uiteindelijk waar ik wezen moet. Ook met de XR, maar uren later. Kwestie van adrenaline, vertroebelt de geest. Maar we zijn weer onderweg. Ben weer en route. Was even bang dat ik de man zou worden die zijn tuintje
besproeid, maar de goden hebben anders beslist. Bij de fameuze brug over de El Rio Grande waren ze bezig een berg te kortwieken. Ik mocht het proberen, maar besloot toch even te wachten, een uurtje of vijf. Tja, wat doe je dan, een duik nemen en El Rio Grande. Mooi leven man, ben weer terug. Zo voelt het echt. Wat een energie krijg ik toch van het motoren. Ben je het leven zat, koop een motorfiets, en verken de wereld.

PS herkennen we de boom nog? Moet altijd even aan Anne denken als ik er voorbij kom.
PSII Is dit het einde van de Guzzi? No way. De Nederlandse consul, us Ludo Ham, man wat heeft die kerel toch een mooie vrouw, wil zijn nek voor me uitsteken. Heb de Guzzi echt gemist op La Ruta, de schat.
PSIII Ben erg trots op mijn zusje. Toch maar even in d’r eentje naar Iran. En over een paar maanden naar Bolivia. Wat zal zij opkijken van mijn Mannetjes. Het zijn echte Mannetjes aan het worden. Santiago: ‘Puu, vi, bamo.’ Paul, kom, we gaan.

Promote Paul: Mail to a friend | Post to del.icio.us | Digg! | Translate Dutch to English

 1. Ja Roy, je hebt gelijk. Gaan de Dangleberries er met de ‘primeur’ vandoor. Fijne fiets hoor. Met recht ben je jaloers. Moet nog even iets beter worden (gezondheid) en dan op naar de finca. Ga business doen met Jaime, mijn zwager. Ga definitief varkens vermoorden, nadat ze een lullig half jaartje van het leven hebben mogen genieten. Filmpjes? Hoe gaan we dat doen? Met de Guzzi filmde ik met één hand. Lijkt me wat gevaarlijk met de XR, als ik met 178 km/u over gods stofwegen rag. Helmcamera’s in Bolivia klinkt als man op de maan. Ach, ik verzin er wel wat op.

  According to Paul – 07:07 (op 29 September ’10)
 2. Ik heb toenertijd ook filmpjes gemaakt op de CRF, met camera op mijn helm met tie raps vast gezet voor het mondstuk! dus dat moet te doen zijn! Het is een vette fiets, erg fraai, heeft wat stijlkenmerken van de CRF. Maak wel elke paar honderd km je luchtfilter schoon (en in de olie zetten) is behoud van je cilindertje, wil die niet binnenkort uitgehoond hoeven te worden met overmaatse zuiger (wel meer cc’s). Uh hoe zit dat met kentekenplaat? die mis ik op de fiets en ik zou wat aan die uitlaat doen, kijk maar eens in de VS kost je niet veel en kan je toch zo importeren? was het eerst wat ik aan de CRF veranderd had.

  According to SurfRoy – 09:56 (op 29 September ’10)
 3. De uitlaat is een groot gat geworden. Filter er meteen uitgesloopt, kan er wel even mee door. Alles wat ik nu aan de XR verander, bijv. grote tank, moet ik verdienen. Het is te makkelijk om met geld te strooien. Maar Roy, de motor is al flink opgeknapt nu we de restricties hebben verwijderd. Ook een kleinere tandwiel. Moet eerst de motor beter leren kennen. Gisteren spoot zo de koelvloeistof eruit. Motor werd in de stad te heet. Weten we dat ook weer. Maar wel een mooi ding he? Gaan we proberen met die camera. Trouwens, ben weer als een beest aan het schrijven. Mooi dat ik er na twee jaar nog altijd schik in heb

  According to Paul – 21:32 (op 29 September ’10)
 4. Kentekenplaat gaan we vanmiddag bij Iwan een plek voor vinden. Nog suggesties?

  According to Paul – 21:39 (op 29 September ’10)
 5. Had je genoeg aan die jerrycan van 5 liter? Ging dat een beetje? Ben nu al weer jaloers als ik die foto´s zie.
  @ Roy: ik heb gezien hoe de standaard uitlaat even professioneel werd ontdaan van het hele binnenwerk. Een top geluidje hoor…voor 3 dollar. Kreeg per direct last van gevulde zwellichaampjes. Ik ga zelf in NL eens kijken naar die CRF. Mag die ook op de weg?

  According to Stefan – 22:52 (op 29 September ’10)
 6. Zo had ik hem op de CRF in NL zitten : http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-MQRUOYQI.jpg weet niet hoe groot de plaat in Bolivia moet zijn maar anders schroefde ik hem bovenop het achterspatbord dat je er zo min mogelijk last van hebt. Kan nog wel picjes proberen te vinden toen ik met de CRF in Qatar reed, daar waren ze niet zo moeilijk, in Anal konden ze zoals ie op pic zat al lastig doen!

  Loopt ie nog wel netjes met de open piep? meestal moet ie afgesteld worden als je aan de in/uitlaatkant wat verandert, dat kan ook verklaren waarom ie er koelvloeistof uitgooide, ook wil het nog wel eens gebeuren in het begin omdat er teveel in het systeem zit. Regelmatig alle vloeistoffen blijven controleren Paul, echt doen heb je een owners manual en een goeie dielurt? Het is geen Gallore waar je alles mee uit kunt vreten, deze techniek van de XR werkt veel nauwkeuriger. Die CRF gaf overigens wel hele vette klappen met open demper, hier in NL had ik de db-kill er zelfs in zo vet waren ze.

  Stefan die CRF is er in een 450X uitvoering en dan mag je er mee de weg op. Je kunt een CRF450R ook om laten bouwen voor op de weg. Ik zelf zou nu voor een KTM kiezen al heb je voor een goeie 1500 euro een chinese neppurt met half vermogen maar als je er niet een crossbaan mee opgaat best leuk speelgoed lijkt me!

  According to SurfRoy – 10:23 (op 30 September ’10)
 7. Hier nog wat meer pics van dagje valkenswaard op de CRF……. meiden als er iets vermoeiends is, is dat het wel, dag op een crossbaan!

  According to SurfRoy – 10:24 (op 30 September ’10)
 8. Hier zeg ik toch: http://www.mijnalbum.nl/Album=BYVSRW3W

  According to SurfRoy – 10:26 (op 30 September ’10)
 9. Mooie fiets Paul!
  Doet me erg denken aan mijn oude CR250, vele leuke uren mee doorgebracht op de crossbaan in Lelystad.

  According to nico – 13:32 (op 30 September ’10)
 10. Ik vind dat Honda vrij traditioneel is met zijn offroad fietsen, alle modellen hebben heel veel stijlkenmerken en als je de laatste 20 jaar neemt zijn er weinig grote veranderingen in het ontwerp. Techniek misschien enkel het blok inwendig maar heb het idee dat ze nog steeds dezelfde mallen gebruiken! Kom maar op met plaatjes van die CR250 nico en hoe zit dat met dat interview, mag je die hier plaatsen?

  According to SurfRoy – 15:58 (op 30 September ’10)
 11. Ja natuurlijk, stuur maar een pdfje. Zet ik ‘m op mijn site. Op zijn minst gaat het weer over motoren. Gek, dat je met een splinternieuw Honda! nog moet uitkijken ook. Heb een goede monteur in Sucre, Niki, een van de beste van Bolilandia. Zei niets over afstellen. Wat ik begrepen heb is dat de XR onverwoestbaar is. Hij heeft zovaak de Baja 1000 race gewonnen. Wat Amerikanen me op humpertalk vertellen is dat je vaak olie moet verwisselen, kleppen bijhouden en de ketting. Voor de rest, horizontaal achter dat ding hangen. Loopt echt hard, en ik zit op 3000 meter, jammer. Hij kan niet tegen de stad, dat is me duidelijk, wordt-ie te heet. Wil ook de CR250 zien, Nico. Had je een snor in die tijd Roy, staat je goed. Wat denk je dat ik nodig heb, Roy, als ik op pad ga. Heb al de helft van mijn band opgerookt. Lachen hoor. En hoe zit het met de carburateur afstelling. Bedoel, finca is weer zeeniveau.

  According to Paul – 00:33 (op 01 Oktober ’10)
 12. Heel heel lang geleden heb ik eens op een crosser gereden, het was de KTM van kees geweldig ding was dat.
  De volgende rit wordt het op die van Paul, wat een gaaf apparaat zeg. heb ik een mooi excuus om naar Bolivia te gaan ha ha.

  Goed plan Paul om in de varkens te gaan, ik heb net 10 kilo vlees gekocht afkomstig van de koeien hier uit de duinen, gewoon eerlijk vlees.
  misschien kunnen we een lijntje opzetten om hier je vlees te verkopen.

  doe de gasten de groeten
  Besos Har

  According to Har – 00:44 (op 01 Oktober ’10)
 13. Lees ook even op het noppenforum over de ervaringen met de R versie, better safe than sorry die amerikanen op bumpertalk vertrouw ik niet altijd, die gaan voor een lege benzinetank al naar de dielurt en onderhoud als olie/luchtfilter/smeren van schanieren/ketting kan nooit kwaad voor de levensduur. Ja die noppenslijtage gaat in het begin hard maar dan stabliliseert zich dat enigzins maar duizenden km’s haal je er niet mee. Als die Niki zo goed is dan heeft ie vast wel wat spoeiers liggen, zou ik zeker meenemen naar de finca, met de CRF had ik voor koud en warm weer (winter/zomer) verschillende sproeiers nodig. Leuk gaat hier ineens een OR blog worden, zal eens wat pics opzoeken van mijn KTM GS300 2klapper die ik heb gehad, dat was een aparaat niet te geloven, pk/kg verhouding van bijna 1:1 (80kg/70-PK) formule 1 auto’s hebben dat niet eens!

  Waarom zouden we Paul zijn vlees hier moeten importeren, hebben we dat zelf niet? we moeten eens ophouden met dat onnodige kapitaal vernietigen door allerlei spullen de hele wereld over te transporteren die om de hoek ook te verkrijgen zijn!

  According to SurfRoy – 08:16 (op 01 Oktober ’10)
 14. Hai Paul,

  Goed, dat je er weer zin in hebt. Mooie foto’s. Ben van plan om een Collage te maken van je reis, van de start af. Zal wel even zijn tijd hebben, gaat hier toch richting winter.

  Hou je haaks en groet aan de Famile.

  Ad

  According to Ad – 09:59 (op 01 Oktober ’10)
 15. Yo, Yo!

  Eindelijk! Avonturen, foto’s, kennis en informatie, hier hebben ‘we’ maanden op gewacht!

  Als we het ‘even’ over vormgeving mogen hebben, dan gaat mijn voorkeur toch uit naar mijn XT’tje 500!
  De bolling in de alu-tank, de speelse gouden wielen en de techniek welke je niet in de steek laat.

  Tsjonge Surf-Roy als je net zoveel verstand van vrouwen hebt als al die kennis over spruitstukken, uitboren en vermogen, dan ben je volgens mij een van de grootste motoren en vrouwen kenner en verwenner van deze wereld!

  Hier op de Weteringschans in het Amsterdamse is alles ‘onder controle’.
  Crisis gaat hard toeslaan, maar kennis en kwaliteit zullen blijven bestaan!
  Ook weer mooie nieuwe ‘pic’s’ op mijn site, misschien in de toekomst maar eens wat motoren erbij zetten!

  Check maar ‘efkes’ http://www.mauricevanbakel.nl

  p.s. beetje ‘sluikreklame’ mag toch wel?

  Zonnige groeten,

  Maurice

  According to maurice van Bakel – 11:29 (op 01 Oktober ’10)
 16. Beetje sluikreclame noemt ie dat, Paul ik zeg 500 euro boete of een plaatje van die oerklassieker de XT500, M+………. schijnt nog een hele tour te zijn om zo’n XT500 aan te schoppen…… hoe is dat met de XR paul? de CRF had een knopje daarvoor hahahahaha de KTM was een hell om aan te zwengelen, eerst aantrappen dan pas aankleden anders was je zeikus van het zweet.

  According to SurfRoy – 12:52 (op 01 Oktober ’10)
 17. Hoi Paul,

  heb je laatst al een pdf gestuurd van het interview, kijk je mail even na dan vind het zeker!
  SR, mee eens hoor over dat transport maar we kunnen ook gewoon geen vlees eten, doe ik al jaren en bevalt me uitstekend. geeft me gelijk een goed excuus waarom ik wel op een vervuilende motor mag rijden, compensatie weet je wel.
  Zal kijken of wat pics van de CR kan vinden.

  According to nico – 13:22 (op 01 Oktober ’10)
 18. Ja helemaal geen vlees is ook zo wat he, maar minderen kunnen we zeker wel. Geloof dat helft van CO2 uitstoot komt van de veeteelt en tuinbouw als we allemaal 1 dag geen vlees zouden eten zitten we qua CO2 productie ik geloof ineens op de jaren 60, de andere helft is verdeeld tussen industrie en verkeer, dus ik geef je groot gelijk dat je het gas nog eens flink opentrekt van die prachtige Guzzi!!!!

  Hier wat bewegende beelden van mijn CRF toen ik nog in het midden oosten verkeerde, eerste clip kun je mijn kentekenplaat arabische stijl bevestiging zien Paul, 2e clip aan het eind hoe ik de beelden gemaakt heb 🙂 En als je bedenkt dat die camera dus voor op mijn helm zat en je kunt de uitlaat daar vandaan zo goed horen weet je ook wat voor geluid die maakte!
  http://www.youtube.com/watch?v=7lb0yW6R7.. http://www.youtube.com/watch?v=8zBchQyt5..

  According to SurfRoy – 17:12 (op 01 Oktober ’10)
 19. This is my baby.

  According to Paul – 22:35 (op 03 Oktober ’10)
 20. Ja is triest maar eten zonder vlees is als neuken zonder vrouw dus je hebt het toch gewoon nodig ondanks alle ellende, veel overeenkomsten dus tussen vlees en vrouw, wahahahaha!! Geloof dat we pak hem beet 10 miljoen varkens in NL hebben dus wie zit er te wachten op die beestjes van Paul?? Hoe oud leten ze een varken eigenlijk worden in NL? Weet je meteen hoeveel varkens er in 1 jaar “geproduceerd” worden hier, best ranzig en duidelijk dat we dat zelf nooit allemaal alleen op kunnen eten…

  Krijg van al die plaatjes, filmpjes en motorpraat gelijk weer zin om zelf te gaan motoren 🙂 Vooral ergens waar het rustig is, in NL is wel erg veel verkeer, lijkt me doorgaans niks om als motorrijder tussendoor te moeten 🙁 Fiets van Paul ziet er puik uit, wel groot contast met die ouwe Guzzi, deze is een beetje netjes, tijd voor wat krassen, modder etc.

  Het wachten is nu weer op nieuwe info van Paul, laat maar komen die filmpjes!! Waarom verscheep je je HM niet SR en gaat een rondje touren maar PvH in de outback?!!!

  According to Luc – 22:38 (op 03 Oktober ’10)
 21. Where Paulus??

  According to Luc – 22:40 (op 03 Oktober ’10)
 22. Ja Luc, probeer de link de copieeren, lukt niet. Op youtube even zoeken naar Honda XR650R Baja 1000. Word gewoon emotioneel als ik mijn brommer zo zie raggen. De Baja 1000 is zeg maar de Le Mans voor off road bikes. Ene Johny Campell heeft hem altijd gewonnen op de XR650R, deze keer net niet. Mijn fiets heet in de States the Big Red Pig (BRP) Ik trek hem in de regel iets meer door dan deze gasten, ongelogen. Geweldige fiets. Maar ik weet dat ik nog niet al het vermogen eruit haal. Niki zegt dat ik me niet te druk moet maken om sproeiers en zo. Moet ik dan maar op vertrouwen. Ben hem ook nog aan het inrijden. Gisteren voor het eerst op mijn plaat gegaan. Het had geregend en ik dacht even een stoeprandje te pakken, en daar lag ik. Te glad. In Bolivia is een soortgelijke race. Duurt een week. Wellicht ga ik eens meedoen. Eerst heel goed leren rijden. Heb het gevoel dat ik mijn 748SPS weer terug heb, maar dan anders.

  According to Paul – 22:53 (op 03 Oktober ’10)
 23. De HM als in HyperMotard is geen competitie tegen de XR, de HM is een wegracer verpakt als offroad bike, het is de urban jungle fiets Luc en maakt het juist heerlijk rijden in het drukke NL verkeer, ik blaas in 20 minuten naar kantoor, links rechts inhalend, stoplicht sprintjes altijd vooraan en met een wheelie weg even doortrekken naar 160 en dan zwaar afremmend op de motor met backfires in de uitlaat 🙂 kun je voorstellen waarom ik met zo’n big smile op kantoor/thuis kom? met de auto doe ik zelfde ritje in minimaal 40 minuten en is dit het resultaat 🙁

  Ja Paul die Baja 1000 die heeft iets magisch, als kleine jongen vond ik het al iets mystieks hebben, dacht in 2003 of 4 was ik in de gelukkige omstandigheid om 2 weken zakelijk door Baja California te mogen rondreizen en kwam in kontakt met een rijke directeur die jaarlijks mee doet met een auto dat wel, liet me dat ding zien in zijn garage ik durf het bijna niet te vragen en inderdaad ik mocht hem niet besturen maar hij heeft me wel op een run meegenomen in het weekend de desert in, man man man wat een ervaring. Als ze zoietso ook in Boliland hebben denk ik dat jij de internationale promoter/or moet worden, maar eerst zelf meedoen met uitgebreid verslag natuurlijk. Youtube eens op Travis Pastrana, indoormotorcross legend maar heeft ook de Baja gedaan, waanzinnige gozer, heeft als eerste een dubbele looping op crossmotor gedaan. Overigens vond ik Baja een heel fraai gebied met super eten/drinken/mensen. Jammer dat het pensionada streek der amerikanen is………

  According to SurfRoy – 08:19 (op 04 Oktober ’10)
 24. Ohja google/youtube eens op Erzberg….. dat is de grootste enduro (want dat is eigenlijk wat de XR is, een enduro fiets) ter wereld, in een steengroeve in Oostenrijk waar alleen de beste der beste overeind blijven!

  According to SurfRoy – 08:40 (op 04 Oktober ’10)
 25. Laat me niet lachen SR, Gohstrider zou dat ritje van jou in pak hem beet 6 min doen… http://video.google.com/videoplay?docid=..#

  According to Luc – 12:40 (op 04 Oktober ’10)
 26. WTF is Gohstrider? oh je bedoelt Ghostrider heh heh ja klopt die doet het in 6 minuten maar die rijd dan ook 260 overal tussen door en stopt niet voor verkeerslichten. Er is ook een gaaf filmpje van de Peripherique in de spits wie het snelst rond parijs kan en als de helm af gaat van ik dacht Dominique waar de onboard camera op stond blijkt het een chick te zijn.

  According to SurfRoy – 14:59 (op 04 Oktober ’10)
 27. Zo heh heh er wordt eindelijk weer eens over motoren geluld hierzo!

  According to SurfRoy – 15:13 (op 04 Oktober ’10)
 28. Ja, zeg dat wel Roy. Werd het gelul over mijn happy family ook strontzat. Vandaar dat je weinig van me hoorde. Kun je ‘t je voorstellen: twee jaar zonder motorfiets, zoals ik. Ik ga me zelf incentives geven: hoofdstuk af, mooie reis. Wil graag naar Salar de Uyuni, zoutvlaktes. Maar dan moet eerst Colombia af. Ja, schrijf nog altijd, meiden. Komt wel een keer af, en dan ligt er iets waar ik echt trots op ben. Pieters nieuwe boek De lach en de dood, moet eerdaags in de winkel liggen. Erg mooi boek, veel beter dan zijn eerste. Zal daar binnenkort reclame voor maken. Morgen ga ik naar de finca, om over de varkentjes te babbelen. Met de bus iets van 18 uur, met overstaps. Dodelijk. Nu iets sneller. Zal camera mee laten draaien. Dus ja, ben een paar dagen uit beeld. Maar inderdaad, fijn dat het weer over motorfietsen gaat. Een beetje scheuren is toch het ding dat me overeind houdt, net als bij Roy. Het leuke van jouw filmpje Roy is dat ik in alle rust de omgeving kan verkennen. Die komt bijna in slow motion voorbij.

  According to Paul – 19:34 (op 04 Oktober ’10)
 29. Ow is het slow motion? Ik dacht dat mijn computer zo traag was……

  According to brun – 20:33 (op 04 Oktober ’10)
 30. Ja voor je gevoel ga je retehard en dan zie je het terug en denk je is dat alles? story of my life maar toch moet ik jullie meiden het eerst eens zien doen!!!!! Ben benieuwd naar de beelden!

  According to SurfRoy – 08:42 (op 05 Oktober ’10)
 31. Whahahahaha, nou ben benieuwd naar jouw motion Paul………

  According to Luc – 17:24 (op 05 Oktober ’10)
 32. hoi SR,

  Het eerste filmpje kan ik niet bekijken, is prive??
  De tweede kende ik al van een tijdje geleden.
  Kan uit ervaring vertellen dat het 3x zo hard gaat als je er zelf opzit 🙂

  According to nico – 14:15 (op 06 Oktober ’10)
 33. Hee paul.

  Ik heb je een paar maanden geleden in De Zilk even gesproken. Toen waren we op een feest op de tennis. Ik vertelde je dat ik ging backpacken door Zuid-Amerika, en je reageerde erg enthausiast, dat ik maar even moest langskomen. Ik ben inmiddels bijna 3 maanden onderweg en zit nu een week in La Paz. Ik ga vanavond met de nachtbus naar Cochabamba om daarna naar Santa Cruz en Sucre te gaan.. Ik denk daar ongeveer een week over doe.. Ik zou het leuk vinden om ff langs te komen en biertje te doen..
  Ben jij volgende week in Sucre of ben je je guzzi dan aan het trainen?
  Kan je me mailen op Derekslot10@hotmail.com over hoe en wat??
  Alvast bedankt, lijkt me leuk om langs te gaan bij een ´zilker´ in bolivia!!
  Groet Derek (ja, kleinzoon van Arie Slot de melkboer ja)

  According to Derek van der Slot – 17:53 (op 11 Oktober ’10)
 34. Hé meiden, daar zijn we weer. Tell me over die beelden Roy. Vond het zo teleurstellend om ze terug te zien. Rijd je voor je gevoel het snot voor je ogen, zie je mooie beelden van het landschap. Batterij raakte erg snel leeg, heb dus niet zo veel materiaal over mijn trip naar de finca. Gisteravond teruggekomen. Motor heeft mooi gereden. Met de bus doe ik 19 uur over de reis, met de XRR slechts zeven. Twee kippen dood en een hond bewusteloos. Kentekenplaat verloren, stuurbeschermer en delen van mijn harnas. Het trrrrrrrilt nogal, vandaar. Pieters boek ligt in de schappen. De lach en de dood, te mooi.

  According to Paul – 22:54 (op 11 Oktober ’10)
 35. En de kippen begraven en de hond weer opgelapt….?

  Boek van Pieter gisteren gekocht. Dat zou iedereen kunnen doen.

  According to Daantje – 10:27 (op 12 Oktober ’10)
 36. Dat gaat me niet meer lukken om het boek gisteren te kopen, ben trouwens weer eens in ik Jan Cremer begonnen, mijn jeugdheld voor 5 euro gescoord op MP deel 1+2!!

  Je moet zorgen dat je iemand hebt die wat opnames kan maken Paul hoe je al wheeliend/driftend bochten uit komt, althans zo deed ik dat met de CRF helaas geen camera man/vrouw in Qatar bereid gevonden…….

  According to SurfRoy – 18:13 (op 12 Oktober ’10)
 37. Al die tijd in de veronderstelling dat die finca ergens ver weg was, nu blijkt het gewoon 7 uur rijden op een brommer te zijn…. Valt dus allemaal nogal mee daaroo. Weinig beelden of niet, niks van terug te zien hier. Laat eens wat zien joh, ben nieuwsgierig.

  According to Luc – 22:39 (op 12 Oktober ’10)
 38. Hallo Paul en Roxana.
  Van harte gefeliciteerd met jullie mannetjes. Als het goed is zijn ze vandaag jarig en worden al weer 2 jaar.
  Zo zie je maar het gaat snel. goed dat je nu 2 motoren hebt zodat ze die later kunnen pakken voor een ritje en jij zelf het nakijken hebt.
  Zo te zien ben je helemaal blij met je nieuwe aankoop en geniet je er volop van. lekker in korte trillende tijd naar de finca.
  Maak er een fijne dag van met jullie kids.
  groet Har en Bep

  According to harrie en bep – 10:00 (op 15 Oktober ’10)

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *