Eerste motortrip met de Mannetjes

Mijn jongens hebben twee weken vakantie. Dat houdt in dat ik 24/7 met ze optrek. IMG_0015We rijden altijd met zijn drieën op de motorfiets door Sucre. Eentje voor, eentje achter. Altijd lol. Wie voorzit, beweegt altijd zo mooi mee met het ritme van de motor. Dan smelt mijn hart. Van de week bedacht ik dat we naar Marawa moesten. Dat is een soort van krater, twee uur rijden van Sucre. Om er te komen moeten we een vier kilometer hoge bergrug over, om daarna een soort van anderhalve kilometer lange vrije val te maken. Geen geen kinderen in Sucre die zo’n trip met pappa hebben gemaakt. De rugzakjes, vol met speelgoed en lekkere boterhammen, gingen om en weg waren we. Wat zijn het toch een bijzondere ventjes. Het is de bedoeling dat ik 6 januari terugvlieg naar Nederland, maar weet niet of ik die tijd ga volmaken. Blijft een raar gegeven dat ik geld nodig heb om mijn Mannetjes te kunnen zien. Maar een lol wat we hadden! Hieronder wat foto’s van twee bikers in de dop – Santiago en Sebastian van Hooff.

Share This:

27 gedachten over “Eerste motortrip met de Mannetjes

 • juli 18, 2015 om 00:58
  Permalink

  En een dag later was de XR verkocht. Erg jammer, maar voor het moment noodzakelijk. Dolle boel hier, terwijl ik me wezenloos upload, hehe.

  Beantwoorden
 • juli 18, 2015 om 21:42
  Permalink

  En vervolgens 3 motorloze bikerzzzzzz want de Guz staat in NL toch? Man ik zou gekken worden zonder motor. Zit nu even in Wales fuckantie te vieren en nee geen motor meegenomen, enkel mountainbike en surfboard maar kan hier trial motor huren, ga ik zeker doen, heb paar jaar een trial motor gehad, gave tak van motorsport.

  Mijn dochter vind het ook helemaal geweldig mee achterop (en dangaat ze volledig in het leer heer van Hooff) en wil als ze groot is ook haar rijbewijs gaan halen. Zoonlief heeft net autorijbewijs gehaald maar rijdt al stiekum op mijn motoren, die gaat dus binnenkort beginnen!

  Beantwoorden
  • juli 19, 2015 om 19:24
   Permalink

   Ja, het is even wennen zonder motor. Maar kan tenminste nu hun schoolgeld betalen, da’s ook wat waard. Trouwens ben ik de enige in Bolivia die überhaupt helmen voor mijn Mannetjes gebruikt. Mannetjes zijn een beetje verdrietig dat de Honda is verkocht. Zijn we jaren lang met zijn drieën door Sucre gereden, nu met de bus. Heb dan ook mooi speelgoed van Max Steel gekocht, ter compensatie. Ja Roy, het zijn extreem slappe tijden. Als mijn Landcruiser ook is verkocht ben ik een man zonder geld op de bank maar wel met een oude Guzzi. Opbrengst van de Landcruiser gaat uiteraard naar de kinderen. Ach, als zij maar gelukkig zijn. En dat zijn ze niet echt zonder mij. Dat is me inmiddels wel duidelijk. Begrijp dat jij je zoon op je motor laat rijden terwijl-ie geen rijbewijs heeft. Dat zou ik nou nooit doen. Afijn, terwijl ik dit zit te tikken in Florin wordt me eindelijk na al die jaren een baan aangeboden – als uitsmijter. Tien piek per avond. Mooi man.

   Beantwoorden
 • juli 19, 2015 om 23:32
  Permalink

  Op eigen terrein heb je zelfs in Nederland geen rijbewijs nodig. Vriendje heeft een privé oprijlaan van 1,5km vlakbij mijn domicilie mag ie van mij met het lichtere spul rijden. Ik heb van de winter met hem een offroad/enduro cursus gedaan op circuit van Valkenswaard en hij heeft met de 996SPS al paar sessies op Assen gereden, aangezien circuits geen openbare weg zijn, geen rijbewijs nodig! Neem Max Verstappen.

  Maar als uitsmijter hou je toch je hand op bij de deur? Als je het goed doet vang je meer dan een tientje……… toch?

  Beantwoorden
  • juli 25, 2015 om 22:23
   Permalink

   Daar doen ze hier niet aan, Roy. Hoogstens heb ik aanspraak van wat mooie Boliviaanse meisjes. Ach, ik ben van de straat. Heb mijn XR moeten verkopen, en dat doet fucking pijn. Heb er vijf jaar lang dagelijks opgereden, heerlijke, sterke rauwe motor. Nu te voet. Pff. Het financiële tij mag wel weer eens keren. Maar hoe?

   Beantwoorden
 • juli 22, 2015 om 14:18
  Permalink

  Paul, heb je er nu al meer zicht op of je de kinderen mee naar Nederland mag nemen?
  De Landcruiser gebruikte je toch ook voor tochten met toeristen of is dat nooit goed van de grond gekomen.
  Ach zo’n baan als uitsmijter doet je ruige imago natuurlijk wel goed.

  Beantwoorden
  • juli 25, 2015 om 22:26
   Permalink

   Nee nog niet, Erik. Heb er momenteel ook geen geld voor. Blijft bij dromen. Mijn Landcruiser heeft onderhoud nodig, en ik weet momenteel niet hoe ik de toeristen moet bereiken. Landcruiser gaat binnenkort ook de deur uit. Gaat ook zeer doen.

   Beantwoorden
 • juli 30, 2015 om 21:44
  Permalink

  De kunst is in deze wereld om niet te denken in geld. maar in dingen die je je eigen kunt noemen (familie, vrienden en vervoersmiddelen ha ha) Kijk hoe ver en vooral hoe lang je hebt gedaan met je start kapitaal.
  Ben er zeker van dat je jongens de ritten in de Landcruiser en op de motor beter zullen herinneren dan de lessen op school.
  De verkoop van bezittingen zonder optie tot meerwaarde is gegarandeerde kapitaal vernietiging. Er verdwijn niets sneller dan cash geld.
  Hoe zit dat met het schrijven van stukken voor diverse bladen. Zeker nu je je zelf neer kunt zetten als Auteur and best seller.

  Zal een werken aan een plan, zo iets als Paul Hoof Reist naar Nederland om daar zijn Guzzi op te pikken om dan via Japan naar Bolivia te reizen om daar zijn jongens op te halen om vervolgens in Nederland, SANTIAGO & SEBASTIAN hun motor rijbewijs te laten halen.

  Beantwoorden
  • juli 31, 2015 om 22:54
   Permalink

   Ben op zich geen big spender, Erik. Probleem in Bolivia was dat mensen zich met mijn geld gingen bemoeien en weinig vertrouwen hadden in mijn boekie. De laatste zeven jaar heb ik aan kapitaal verkrachting gedaan. Geen business is gelukt, waarschijnlijk ook omdat Roxana en ik geen goed paar waren en ik eigenlijk helemaal niet in Bolivia wilde zijn, vooral niet in Sucre, zo’n pretentieuze kutstad. Van de opbrengsten van de XR kan ik tenminste een paar maanden zorgeloos van mijn mannetjes genieten. Is ook wat waard. Gelukkig heb ik een masterplan. Naar Japan en die reis prachtig documenteren, dan de jongens ophalen, boek schrijven, en dan het lezingencircuit in, als een soort van vrijheidsgoeroe. Dit gaat lukken. O ja, en we gaan met zijn drieen in Wijk aan Zee wonen. Dicht bij alles en lekker veilig voor de Mannen. Heb hier veel zin in. Dus gaat het lukken.

   Beantwoorden
 • augustus 30, 2015 om 08:56
  Permalink

  Hai Paul,
  Ben een beetje geschrokken van je laatste verslag. Had het gevoel, dat je weer als Journalist je wat op de markt had gezet. Begrijp, dat ik er geheel naast zat. Pak je oude vak weer op, en stap uit het verleden. Weet dat het niet makkelijk zal worden, als je terug bent in Holland. (met of zonder de Kids). Neem de draad weer op Paul. En wij zien elkaar wel in oktober / november.
  Ad

  Beantwoorden
 • september 1, 2015 om 07:47
  Permalink

  Paul, als ik jou was zou ik je boeltje inclu kids oppakken en de pleiterik maken, nu, denk niet dat het verstanding is daar nog langer te blijven en al helemaal niet voor je kids. Zet die Japan trip in de koelkast, als ik vanuit mijn vaderhart redeneer zou ik die knaapies geen minuut langer in die negorij laten zitten en al helemaal niet met die kut en 1 of andere dikke nederlandse paarde lul als jij dadelijk voor een tijd vertrokken bent. Maar goed is mijn mening en iets verteld mij dat je je er geen ruk van aantrekt. But ay, I think everybody is entitled to my opinion!

  Beantwoorden
 • september 3, 2015 om 07:00
  Permalink

  Toch maar wat dingen weggehaald, meiden. Gewoon niet handig. Word altijd zo depri in dit land. Met mij en de jongens gaat het overigens fantastisch. Wel een puntje is dat mevrouw mijn camera’s in beslag heeft genomen. Kan dus niets meer laten zien.

  Beantwoorden
 • september 4, 2015 om 17:20
  Permalink

  Nou ja ze had je iPad al je eigendomspapieren etc. etc. heeft ze nu iig alles! anyway kun je geen aangifte doen?

  Nou ja het goede nieuws is Paul, uiteindelijk gaat alles voorbij, ook deze nare periode. Ik zou over de boys waken als een arend als ik jou was, denk niet dat ze het begrijpen als je weer uit beeld verdwijnt.

  Beantwoorden
  • september 4, 2015 om 17:58
   Permalink

   Doe ik echt Bar, kom echt tijd te kort, kan nauwelijks ademhalen. Gisteren de Kinderbescherming ingeschakeld, daar kennen ze me al. Jongens krijgen nauwelijks te eten en het was toch zo’n ongelooflijke teringzooi. Ze hebben overal foto’s gemaakt en waren sprakeloos. Voor een land als Bolivia, dat wil wat zeggen. Daarna Roxana geconfronteerd met hun bevinden. Je zou zeggen dat je je als vrouw dan kapot schaamt, maar nee. Ze bevindt zich in een andere wereld. Compleet de weg kwijt en ziet er uit als een depressief spook.

   Beantwoorden
 • september 4, 2015 om 18:11
  Permalink

  Zij zal ook lijden onder de situatie… Kunnen jullie geen vrede sluiten en alles goed regelen? Of werkt ut niet zo…?

  Beantwoorden
 • september 4, 2015 om 23:13
  Permalink

  Nee Bar, daar is echt geen normaal woord meer mee te wisselen. Excuses van haar zijde zou gepast zijn, al was het maar naar de kinderen toe, maar zo werkt het niet hier in Bolivia.

  Beantwoorden
 • september 8, 2015 om 10:31
  Permalink

  Ik dacht ik haak weer even aan, maar Als ik het zo terug lees, is werkelijk iedereen afgehaakt..

  Beantwoorden
 • september 8, 2015 om 15:00
  Permalink

  He Bar,

  Ik ben natuurlijk niet iedereen, maar nog wel aangehaakt. En Roy, en Ad, en Sigrid….
  Ik leef mee met Paul, en ben het eens met de laatste posting van Roy. Ik zie die trip naar Japan ook nog niet zo helemaal zitten. Wordt ie net zo vrijblijvend als de eerste trip? Alleen dan kom je in de leukste situaties terecht en maak je de gekste dingen mee.
  Met 2 jongens die in de leukste tijd van hun leven zitten wordt het denk ik toch allemaal wat geforceerd en wat minder leuk als we gewend waren….

  Beantwoorden
 • september 12, 2015 om 19:29
  Permalink

  Psies Brun/Barb, er zijn hier nog steeds mensen die meeleven en advies geven tsja dat Paulus er niks mee doet daar kan ik niks aan doen. Er is voor elk probleem een oplossing, ik denk dat die in Nederland is voor de 3 mannen. En wel nu!

  Beantwoorden
 • september 12, 2015 om 21:03
  Permalink

  Maar niet voor elk probleem is een oplossing waar iedereen blij mee is Roy!

  Beantwoorden
  • september 14, 2015 om 15:13
   Permalink

   Tja ik denk dat het al te laat is voor het poldermodel. Maar zoals het nu gaat lijkt het mij niet echt een oplossing voor de 3 mannen, tijd voor rigoreuze maatregelen dunkt mij!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *